Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Zelda Wind Waker
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
Czopek
Używam niekiedy, bo ja jestem kiepskim graczem i np. bez opisu ni iwedziałbym że trzeba hakiem przywołać Gohmę żeby na ciebie spojrzał :wink: A co dso Helmaroca: przez przypadek zauważyłem :wink:
Splender
No i niepotrzebnie, wystarczy przeciez chwile pokombinowac i rozwiazanie samo przychodzi, szczegolnie w Zeldzie biggrin.gif A Gohmy wcale nie trzeba bylo przywolywac hakiem, ja go rozwalilem inaczej tongue.gif
<Spoiler??> Zaczepialem sie hakiem o ogon smoka wystajacy z sufitu, wtedy spadal na niego kawal glazu, nastepnie czekalem unikajac atakow az uderzy w ziemie i zaczepi sie kleszczami - wtedy wystarczylo podejsc i tluc go w oczko...tak 3 razy biggrin.gif kurcze jest to kolejny przyklad potwierdzajacy na jak wiele sposobow mozna przechodzic Zelde...<end of Spoiler>
Czopek
No i niepotrzebnie, wystarczy przeciez chwile pokombinowac i rozwiazanie samo przychodzi, szczegolnie w Zeldzie biggrin.gif A Gohmy wcale nie trzeba bylo przywolywac hakiem, ja go rozwalilem inaczej tongue.gif 
<Spoiler??> Zaczepialem sie hakiem o ogon smoka wystajacy z sufitu, wtedy spadal na niego kawal glazu, nastepnie czekalem unikajac atakow az uderzy w ziemie i zaczepi sie kleszczami - wtedy wystarczylo podejsc i tluc go w oczko...tak 3 razy biggrin.gif kurcze jest to kolejny przyklad potwierdzajacy na jak wiele sposobow mozna przechodzic Zelde...<end of Spoiler>

Ale ja się balem do niego podejść hyh.gif A do Kalle Demos, Phantom Ganona i Helmaroc kinga nie potrzebowałem. Do Gohdana brat mi przeczytał icon_evil.gif A filmik po pokonaniu Helmaroc Kinga rządzi!
szczurek
Moga wystapic SPOILERY!
Kolejna fajna akcja :
Gdy szkieletor [ wink.gif ten koles z maczugą ] bedzie sie skladal do kupy zabierzcie mu bron. Przez chwilke bedzie szadl jakby cos trzymal, ale po kilku sekundach zorientuje sie i ... wyrwie sobie reke i wezmie sobie ja jako bron 8O buhahahaha Natomiast gdy sprobujemy rzucic w niego maczuga ona w magiczny sposob zatrzyma sie przed nim i wroci do rak [a raczej reki] wink.gif
Piaso
Spróbójcie podejść do niewielkiego podwyższenia (takiego, na które nie się wspinać) i ustawić się tak, żeby jedna noga była wyżej od drugiej. Twórcy tej gry pomyśleli o wszystkim... A tego szkieleta (patrz: post wyżej) pomęczcie trochę nie niszcząc mu głowy!
karp
kogo czeba zabić żeby dostać joy pedant ?
szczurek
Bokobliny
Nie zawsze wypada wiec polecam uzywanie Grappling Hook'a. Wtedy na 100% dostaniesz to co chcesz ;)
karp
Sorki a spytam się jeszcze które są te bokobliny.
Te żelki (ale nazwa LOL)
Piaso
Średniej wielkości goblinopodobne stwory, zresztą najbardziej pospolite w grze.
szczurek
tej wie ktos jak wejsc do statku piratow? Podplywam, juz jestem bliziutenko i on znika confused.gif fak
HunterX
To jest Ghost Ship. Aby móc na niego wejść, potrzebna jest specjalna mapa, która pokazuje aktualne miejsce pobytu statku. Mapę można znaleźć na Diamond Shape Island.
szczurek
Ostatni filmik i walka rządzą! No i gdy zabijamy Ganondorfa to widać, że Link to nie byle Mario i potrafi przyłożyć mieczem w oko ;p

Hail to the King!
Czopek
Kurde znowu mam problem icon_twisted.gif Jestem w Earth Temple w podziemiach. W pomieszczeniu jest taki wielki promień światła który wychodzi z lustra (ale to brzmi). W pomieszczeniu są też 3 posągi. Dwa uemim zniszczyć, ale trzeciego się nei da, bo jak celuje w neigo tarczą to śwaitło nie chce się odbijać w niego. Co zrobić, aby posag był zniszczony (sprawdzałem też w Poradniku, ale (pipi) to dało icon_evil.gif )
szczurek
Jezeli Link ma juz Mirror Shield to sproboj tak:
Medli odbija swiatlo w jakies dogodne miejsce, a Link odbija swiatlo [z odbitego promienia Medli!] w posag. Mam nadzieje, ze rozumisz o co biega.
Czopek
Jezeli Link ma juz Mirror Shield to sproboj tak:  
Medli odbija swiatlo w jakies dogodne miejsce, a Link odbija swiatlo [z odbitego promienia Medli!] w posag. Mam nadzieje, ze rozumisz o co biega.

Dzięki tobie przeszedłem Earth Temple icon_twisted.gif dzięki :wink: Na razie wypełniam galerię icon_twisted.gif
Ins
wow
albo mi sie przywidzialo albo zelda w ultimie juz jest po 139 zeta ;]
fajno =]

heh moze to nie jest dokladnie zgodne z tematem ale chyba warte odnotowania =]
butastita
A nie lepiej wydac troche wiecej i kupic edycje limitowana? To tez nie na temat ale coz smile.gif
HunterX
wow
fajno =]

Gdzie to widziałeś?!?

-> http://www.ultima.pl/index.php?m=kat&m2=ka...SC&od_ktorego=0
Link-in
wow
fajno =]

Gdzie to widziałeś?!?

-> http://www.ultima.pl/index.php?m=kat&m2=ka...SC&od_ktorego=0

Tak pisało w reklamie Ultimy w PSX. I Soul Calibur Miało być tańsze.
Ins
niom dokladnie w extrimie nowym w reklamie ultimy zem widzial=]
a co do stronki ultimy heh moze nie zaktualizowali spryciarze =P
HunterX
Bardzo rozśmieszył mnie KILu który z takim killerem zaznajomił się rok po premierze. Toż jego trza zlinczować.

Hahaha, bardzo śmieszne. Ale się uśmiałem... :roll:

A wracając do tej ceny z PE, to będzie ona obowiązywać dopiero od października. Poza tym będzie to edycja Player's Choice.
KACu
Kupilem,Zagralem i przeszedlem uwazam ze ta gra to rewelka pod kazdym wgledem jednazke cos w niej brakuje.Odemnie dostaje 9/10 za grafike,grywalnosc,pomyslowosc nawet udzwiekowienie jest miodzio tylko ostatni boss zawodzi za prosty!!! Coz teraz czekam na kolejna czesc Zeldy...mam nadzieje ze pojawi sie wiecej qestow, bo Zelda-WW zawiodla mnie pod tym wzgledem.
CYA..
HunterX
Side questów jest mało, bo i generalnie osad ludzkich (itp.) jest niewiele. Ja myślałem, że z połowa tych wszystkich wysp będzie zamieszkana, a tu zonk. No ale taka jest (chyba) konwencja Zeldy, więc na większe zmiany bym nieliczył.
sterna
czy save zajmuje 12 czy moze sie to "rozrosnac"?
Ali G
nie moze
iwo
CZY CHCIALBY KTOS SPRZEDAC ZELDE:WW (STAN DOBRY) biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

gg:1943585 - iwo
Ins
CZY CHCIALBY KTOS SPRZEDAC ZELDE:WW (STAN DOBRY) biggrin.gif  :D  :D  :D  

gg:1943585 - iwo

Po pierwsze: Jestem z Łodzi i mam Zelde WW LE w idealnym stanie
Po drugie: na Pchli targ z tym
Po trzecie: nie sprzedam =P

A wracajac do tematu to niedawno ukonczylem gierke , jest swietna , ale tak jak ktos juz napisal czegos jej brakuje 9+
HunterX
Mam pytanko: czy po drugim przejściu gry też jest New Game+. I jeśli tak, to w jakim stroju wtedy jest Link.

W domku otrzymanym od nauczycielki z Windfall Island znajduje się 16 obrazków do ułożenia. Wczoraj ułożyłem je wszystkie i gdyby ktoś był zainteresowany: otóż za ich ułożenie nie ma kompletnie nic (no oprócz kasy za ułożenie poszczególnych układanek), więc jak ktoś ma z tym problemy, to niech sobie daruje. Niepotrzebnie się tylko będzie denerwował ;].
evilcrusader
Znam to óczucie biggrin.gif też byłem głupi i siedziałem przy tym
Mausy
Znam to óczucie biggrin.gif też byłem głupi i siedziałem przy tym

Ja też : )

BTW: przez "u" sie pisze
HunterX
Ja myślałem, że dzięki temu gościu z drzwi się "odczaruje" i będzie normalny czy coś w tym stylu a tu lipton. No ale jak się rozgryzło schemat układania, to szło łatwiutko.

A na zadane pytanie to nikt nie może mi odpowiedzieć?
Mausy
A na zadane pytanie to nikt nie może mi odpowiedzieć?

Nie, po drugim przejściu nie ma nowych trybów.
deniro24
dawno nikt tu nic nie pisał więc przerwe to milczenie
gram sobie w Wind Wakera, prawie końcówka ale nie ide jeszcze pokonać Ganona bo chcę wycisnąć z tej gierki wszystko. I tu mam wielki problem, otóż potrzebuje jakiegoś poradnika co do przedmiotów , sekretów subquestów itp. Sama gierka jest bardzo łatwa i nie korzystam z opisu ale do niektórych subquestów i Ninny Gallery skorzystałbym z opisu.
Swego czasu przeszłem na 100% Ocarina of Time ale korzystałem z opisu skulltól i sekretów z Konsolowego Kompendium.
Podobnie chciałbym przejść Wind Waker, wiem że taki opis był w Poradniku Extreme ale niestety nie mam go , a że od nowego roku jestem bezrobotny to nawet na tak mały wydatek jak zamówienie numeru archiwalnego nie jestem w stanbie sobie pozwolić.
Szukam czegoś podobnego w sieci ale nic nie ma po Polsku. Może ktoś z was ma namiary w sieci na coś takiego? Lub mam na twardzielu?" Byłbym bardzo wdzięczny.
Uff kończe ten przydługi tekst i jestem zdewperowany bo nie wyobrażam sobie przejścia Zeldy nie zdobywając wszystkiego.
pozdro
Tytek
zapowiada sie smakowicie mniam mniam kupije ją
deniro24
heh mam juz opis sekrteów ( dzięki za pomoc pewnemu gosciowi)
BTW - był gdzies szczególowy opis do Nintendo gallery ?( gdzie można zdobyć poszczególne foty)?
Arkady
W jakimś numerze PE jest lista gdzie trzeba zrobić wszystkie fotki
Pic

Raczej poradniku #3...
Czopek

Raczej poradniku #3...

Zastanów się zanim coś napiszesz, bo o fotkach piszę w którymś tam extrimie, bo w poradniku miejsca nie było.
Witek.bielsko
Też pamiętam swoje pierwsze wrażenie- miałem po prostu poczucie że posiadam coś niezwykłego, że to nie jest taka sobie płytka tylko coś wielkiego.
Desser
Witam, mam dwa pytania co do Zeldy WW:

1. Jak uruchomić wiatrak na Windfall Island? [domyślam sie, że trza coś zrobić z Wind Wakerem czy wleciec tam na mewie, a zreszta nie wiem ;p]
2. Jak wygrać nocną licytację na Windfall [tylko w taki sposob mozna dostac pewna Treasure Chart]? Niby naciskam przycisk odpowiedzialny za licytowanie, ale de facto nie biorę w niej udzialu, tylko wszyscy poza mna moga licytowac... Sam nie wiem czemu xD
Z gory dzieki za jakakolwiek pomoc smile.gif
kilix
1. Aby uruchomić wiatrak musisz ustawić wiatr chyba na północ (N) wejść po drabinie, która jest z tyłu wiatraka i wcisnąć przycisk.
2. Jeśli chcesz licytować to musisz nabić pasek, który jest u dołu ekranu. Nabija się go wciskając szybko A.
bebbop
Szczegolowny opis Nintendo Gallery znajdziecie tutaj:
http://www.gamefaqs.com/console/gamecube/game/469050.html
Niestety po angielsku, ale wystarcza podstawowa znajomosc jezyka.
Faustus the Serpent Tongue
Mam pytanie odnośnie Earth Temple. Jestem w komnacie razem z Medli. Znajdują się tutaj trzy posągi oraz słup światła. Dwa umiem zniszczyć, jednak trzeciego, który prowadzi do alszej części planszy nie umiem. Ustawiam Medli tak, aby odbiła harfą śwaitło w moją stronę, za to ja nie mogę odbić, bo na przycisku, gdzie jest tarcza pojawia mi się 'C'mon' i nic nie mogę zrobić. Może mi ktoś pomóc?
CassSept
C`mon pojawia się raczej na A, a tarcza jest pod R`em jeśli się nie mylę.
Faustus the Serpent Tongue
QUOTE(CassSept @ 2 06 2005, 18:50)
C`mon pojawia się raczej na A, a tarcza jest pod R`em jeśli się nie mylę.
*

U mnie jest na R, więc nie mogę użyć tarczy.
Desser
Mam jeszcze jedno pytanie, ktore mnie bardzo nurtuje:
Jakis czas temu bralem udzial w aukcjach na Windfall, wygralem tam z tego co pamietam dwie mapki i joy pendanta. Gdy sie okazalo, ze mozna tam jeszcze uciulac Piece of Heart, szybko tam wrocilem, lecz Zunari mowi mi wciaz, ze 'na chwile zamknal aukcje, bo ktos wygral pare razy pod rzad'. W zwiazku z tym mam pytanie takie, czy jeszcze kiedykolwiek bede mogl wziac w nich udzial? Jesli nie, to troche szkoda, bo chcialem zdobyc wszystkie serduszka ;D Bylbym wdzieczny za info.
Liquid Snake
Mam pytanie, powie mi ktoś gdzie znajde żagiel do łodzi ? początek gry a ja utknąłem confused.gif
Halcos
Kupisz ja od sprzedawcy w kapturze stojacego przy ladzie na Windfall Island.
GRIZZ
pytanko : kolorowy pictobox , jak zdobyć (wiem że quest u fotografa na windfall island , nie wiem skąd wziąść pierwsze zdjątko , osoby piszącej w ukryciu miłosne listy , sprawdzałem maggie ale to chyba nie ona...)
pojemnik
Jesli dobrze pamietam trzeba sie zaczaic przy skrzynce pocztowej na windfall'u, w czasie dnia podejdzie tam gostek i wrzuci list do skrzynki. Trzeba zrobic zdjecie w momencie jak to robi, ja potrzebowalem paru dni by dobrze wyszła.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.