Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Resident Evil 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
The_Grey
OŁ MAJ GAD! 8O. Coś czuję, że to będzie najlepszy horror roku. biggrin.gif Choć konkurencja mocna - SH4, RE:Outbreak na PS2, Forbidden Siren, Fatal Frame 2. Ale i tak Resident na GaCusia zakasuje wszystkich.

Jeezu, ja już chcę mieć tę konsolę, czemu mam czekać aż dwa miesiące? :cry:
Hela
Te sakny sa przecudowne!! Oby wszystko ladnie sie sprawdzilo w praktyce!!
HunterX
Miałem okazję zobaczyć nowe screeny, przeczytałem info na temat gry i... jestem pod wrażeniem! Wreszcie jakieś znaczące zmiany w serii - to musi być HIT! Jedno mnie tylko niepokoi - mianowicie zupełnie inne klimaty, wszędzie jasno... czy przypadkiem z survival horroru nie robi się przygodówka?... :?
YETI
wszędzie jasno... czy przypadkiem z survival horroru nie robi się przygodówka?... :?

Nie sądze aby cała gra toczyła sie w takim otoczeniu.
Wczesniej widzielismy trailer w tych "ciemnych pomieszczeniach"
Watari
Ktos tu pisal ze to nie jest Kennedy? Mnie natomiast wydaje sie ze to ten sam Leon z RE2 , to daje do myslenia ;] bo akurat ten bohater mi do gustu nie przypadl to nie to samo co Chris x]
A sam silnik Gry poprostu miazdzy o ile nie bylo ingerencji Photoshopem w tych screenach.....czuje niewatpliwa GORE MASAKRE xD
YETI
to ten sam Leon z RE2 , to daje do myslenia ;] bo akurat ten bohater mi do gustu nie przypadl to nie to samo co Chris x]

to dobrze ze nie grałesw RE0, ten (Billy) dopiero nie pasuje do serii RE (dobrze ze mamy mozliwosc wyboru która postacja chcemy sie poruszac - Rebeca)
Do Leona nic nie mam, chodz wolał bym w RE4 Chrisa Jill lub Claire
Siara_iwj
Billy był w porządku...na pewno lepszy od pana Leona-"patrzcie jaką mam durną fryzurę"-Kennedyego...moim zdaniem...

..na szczęście Leon w czwórce wygląda juz bardziej po ludzku, a nie jak jakiś discopolowiec...

Gdzies wcześniej wyczytałem, że wrogowie to jacyć voodo wytwory...LOL!
Juz prędzej liczę na to, że to ofiary wirusa, ale we wszesnym stadium rozwoju ( wpływ na umysł i zachowanie, później dopiero gnicie tkanek...)
JJJ
Jednak nie wszystko stracone... Capcom po ostatnich rewelacjach magazynu Game Informer wyjaśnia kilka szczegółów dotyczących RE4. Oto one:

- mieszkańcy wioski w Ameryce Południowej są zarażeni nową formą wirusa, powstałego w naszej kochanej korporacji. Nie są póki co zombiakami, gdyż trwają w pierwszym etapie mutacji (wirus opanowuje najpierw ich umysły, a później zajmuje się wyglądem zarażonego osobnika). Wniosek: na pewno spotkamy prawdziwe zombiaki w grze !!!;
- jako że mamy do czynienia z wirusem, okaże się, że Umbrella nadal dobrze prosperuje i nie zaprzestała swoich badań;
- w grze Leon spotka Claire (!!!), a sama gra będzie niesamowicie długa (żadna poprzednia część pod tym względem nie będzie się mogła z nią równać);
- poza tym w przyszyłym tygodniu możemy spodziewać się nowego trailera, który będzie udostępniony na oficjalnej stronie Capcom'u...

A już traciłem nadzieję... RE4 faktycznie będzie rewolucyjny, ale nie zatraci klimatu poprzednich części, a co najważniejsze będzie miał motywy łączące go z serią. Lepszej nowiny Capcom nie mógł ogłosić...
txt zapozyczylem z najlepszego poslkeigo serwisu MWRC
kubson
to sa dobre nowiny smile.gif re4 bedzie elegancka pozycja
YETI
Jak gdzies wcześniej przeczytałem ludzie będa opetani przez czary voodoo, więc voodoo = zombie, to chyba jasne.

PS.To będzie najlepsza gra na GC!
_Link_
Wieśniacy będą zarażeni, a w późniejszej fazie rozwoju irusa będą pzremieniać się w Zombi. Ja tam sie cieszę, że Zombi powrócili, chociaż wieśniacy też by nie byli źli.
Siara_iwj
Byleby nie było żadnych voodoo, czy innych indiańców i ich wierzeń...od takich bajek to jest Alone...Resident ma być bardziej " mięsny " niż okultystyczny . Zlo w tej grze powinno byc bardziej " dotykalne ", materielne...słowem...kupa gnijącego ścierwa łażąca w poszukiwaniu pożywienia smile.gif
Kaxi
Nie zgadzam sie. Ja wole zawsze wiecej magii, tajemnicy i mistycyzmu. I podoba mi sie ze w RE4 cos w tym stylu znajde. Bo tak nigdy nie przepadalem za seria RE a za sprawa czworki to ma sie szanse zmienic.
kubson
a ja juz sam nie wiem co myslec smile.gif heh pomysl z voodoo na bank odswiezy serie a jak bedzie cos takiego jak ktos wczesniej pisal ze mutacja zaczyna sie od mozgu konczywszy na ciele moze byc naprawde ciekawie. nie ma co spekulowac czas pokaze smile.gif
JJJ
przeciez to oczywiste ,ze odrazu czlowiek nie bedzie mial zielonej skory i takich tam bzdetow (gdybyscie obejzeli film RE z Milla Jovovich,to byscie wiedzieli o co biega) najpierw ludzie walcza z horoba,gdy umra cialo bieleje,czesto tez oczy zachodza bialkeim i takie tam,dopiero po paru-kilkunastu dniach zachodzi rozklad....zapodam przyklad w re 1,kiedy druzyna ratunkowa wyruszyla w swoj ostatni lot? zaraz po pierwszym ataku? nie minelo kilka tygodni zanim wylecieli.
re2-re3? zapytacie. "Bo tam to akcja odrazu sie zaczyna,zadnych zaginiec itp" a czym tam byly na filmikach np zielone zombi? nie byly ponadgryzane.
kubson
film ogladalem. chodzi mi o to ze we wczesniejszych grach re odrazu byly zombiaki a teraz bedizemy widziec ta przemiane i to jest wlasnie spoko
Siara_iwj
Pamiętasz pamiętnik z pokoju , gdzie zombiak wyskakiwał z szafy w pierwszym residencie..? Tam była mowa o powolnym rozkładzie ciała, a dopiero później wirus atakował mózg ( przedostatnia strona pisana jak przez czteroletnie dziecko, a ostatnia to już tylko odruchy, pare liter napisanych bez sensu )

Albo inna notkę z pokoju z akwarium i kolekicją owadów. Tam rónież facet wiedział, że jest zarażony i pisał o tym, co znaczy, ze wirus T działał pierw na ciało, a później na umysł...

Więc w czwórce stawiam na inny, nowy rodzaj wirusa...może cos na kształt tego z filmu ( nie pamietam tytułu ), co u ludzi wywoływał niepohamowaną agresję i atakowanie wszystkiego w pobliżu...

...byle nie żadne czary-mary, bo się zezłoszczę biggrin.gif
kubson
czary mary sa zle hehe ale fajny motyw ze podczas gry bedzie mozna obserwowac zmiane (znaczy mam taka nadzieje ze bedzie to widac )
_Link_
Nie licz na to, że na twoich oczach wieśniak przemieni się w Zombi natychmiastowo, albo że po 1 minucie grania przybędzie mu zgnitej masy mięśni. No myślę, ze będą jakieś scenki że wieśniak leżący np. na podloce i jęczący z bólu przejdzie w stan Zombi. Napewno nie bedzie, że w początkowej fazie rozwoju wirusa wieśman zmieni się w Zombi. A moim zdaniem pierwsze pomieszczenia, lokacje będą z wieśniakami, a kolejne lokacje będą przynośić różne skutki wirusa, aż dojdzie do Zombi.
kubson
zle to napisalem nie mowie ze w przeciagu minuty tylko walsnie stopniowo jak bedzie rozwijac sie gra smile.gif ze walsnie tak jak ty piszesz najpier wiesniaki pozniej zombi smile.gif
_Link_
No to doszliśmy do porozumienia wink.gif
Najpierw wieśniak póżniej pół wieśniak pół zombi, a na końcu zombi wink.gif
JJJ
No to doszliśmy do porozumienia wink.gif  
Najpierw wieśniak póżniej pół wieśniak pół zombi, a na końcu zombi wink.gif

nic dodac nic ujac wink.gif
lysy1983
i całe szczęście nie zniósłbym re bez zombiaków a wracając do grafy powala na kolana ps widział ktos filmik z re ale o w wysokiej rozdzielczosci?
Nie mam gacka ale dla re (i nie tylko) warto go kupic
HunterX
[...] widział ktos filmik z re ale o w wysokiej rozdzielczosci? [...]

Ja tam nie widziałem... Narazie musisz zadowolić się tymi słabej jakości...

BTW: Miejmy nadzieję, że niedługo wypuszczą filmiki prezentujące w akcji motywy z najnowszych screenów - chciałbym zobaczyć jak to wszystko wygląda w ruchu.
lysy1983
W ultimie piszą coś o znikających zdjęciach, podobno za sprawą gameinformera. O co chodzi (pipi)
HunterX
W ultimie piszą coś o znikających zdjęciach, podobno za sprawą gameinformera. O co chodzi (pipi)

Zdjęcia zaczeły znikać, bo GameInformer ma do połowy marca na nie wyłączność. Sądzę, że za "rozprowadzanie" tych skanów w necie można doczekać się procesu sądowego i kary pieniężnej. Nic nie pękaj - giera będzie! cool.gif
lysy1983
Dzięki, a wiesz może na jakiej stronie mogę jeszcze znależć te screeny?
BARDZO MI NA TYM ZALEŻY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
HunterX
Dzięki, a wiesz może na jakiej stronie mogę jeszcze znależć te screeny? [...]

Znajdziesz je choćby na GameOnly. Otwórz stronę http://www.gameonly.net/?konsola=gcn i poszukaj newsa o tytule "Rezydent czwarty obrazkowy" - tam dostępnych jest 11 skanów z Game Informera.
lysy1983
To jest to czego RE zawsze brakowało- otwarte przestrzenie, a ta piła:miód! Ale ten wielki potwór trochę mi się nie podoba- trochę zzrzynka z Lord of the rings. No i jeszcze snajperka nie za bardzo pasuje do klimatu residenta... Co o tym myślicie?
Pela
Myślę że pod względem grafiki będzie to absolutny przełom w dziedzinie
gier video :!: .
Myślę jednak że ta giera wyjdzie na następce Game Cube'a,tuż przy
premierze systemu!!!
Pela
Myślę że pod względem grafiki będzie to absolutny przełom w dziedzinie
gier video :!: .
premierze systemu!!!
YETI

premierze systemu!!!

...nie myśl za dużo -_-'
lysy1983
Mam nadzieje, że Capcom wsadzi większość ruchów z outbreaka.
I tak resident zaczyna sie przekształcać w strzelaninę gore(pływanie łodzią, uzbrojeni przeciwnicy- może jeszcze broń palną dostaną icon_evil.gif). Wolałbym gdyby RE4 pozostał horrorem. Od wyżynania zombiaków jest przecież outbreak.
Ps. mam nadzieję, że nie wyrzucą lokacji z pierwszych filmików- szkoda by było
Pela
Myślę że ta giera wyjdzie na następcę GC,tuż przy premierze.
Myślę również że grafika tej gry to raczej liga NEXT NEXT-genów,i tyle.
Oj będzie się działo,oj BĘDZIE!!!
Pela
lysy1983

Mylisz się chłopie, następca gacka wystartuje końcem 2005, albo 2006, a resident4 będzie już na przełomie 2004 i 2005.
Myślę, że Capcom nie zna newet przybliżonej specyfikacji następcy kostki.
Trochę sie boję że te screeny mogą być retuszowane(capcom raczej tego nie robi, ale...)
Aha i nie napalaj się zbytnio
HunterX
[...] Aha i nie napalaj się zbytnio

Dlaczego? Chłopak najzwyczajniej w świecie się grą zachwyca, ku czemu są powody. Szykuje się "mała" rewolucja serii, a do tego ta grafika... 8O Ech, jednak będzie się działo! cool.gif
lysy1983
Ciekawe w jakim stopniu Mikami czuwa nad tym projektem? Miałbym przynajmniej jakąś pewność, że capcom nie zepsuje czwórki(ciekawe czy można wogóle zepsuć coś takiego, ale Dino Crisis 3 też miało być świetne i nowatorskie)
HunterX
Są nowe screeny z RE4 (np. na GameOnly). Słabe, ale coś tam można na nich zobaczyć. Wreszcie zobaczyłem lokacje z tymi "wieśniakami" w czasie nocy - a już myślałem, że to tylko w dzień się będzie dziać. Poza tym zaje|biście podoba mi się screen z mostem linowym... ACH, POEZJA!... laugh.gif
lysy1983
Faktycznie screeny nienajlepsze, ale i tak robią wrażenie. Podoba mi się zmiana pory dnia i nocy. W końcu Capcom na to wpadło. I chyba będzie kupa mięcha do rozwalenia. Czekam z niecierpliwością... To MUSI być wielki tytuł!!!
RE znów zmiażdży wszyskie horrory!
kubson
motyw z mostem linowym daje rade smile.gif cos czuje ze ta gra rozwali wszystko i wszystkich smile.gif
JJJ
na serwisie gameonly ukazalo sie pare nowych screenow z gry ,jest tam kilka starych (motym z kolesiem z pila mechaniczna ) jak i nowe,opisywany przez was motywm z wiszacym mostem linowym,pokazany przelatujacy kureczek nad glowa leona (chyba nasze ptoszki znow powracaja biggrin.gif )i wiesniacy dziwnie sie poruszajacy...gdyby nie mieli tych pochodni spokojnie bym ich nazwal pelnoprawnymi zombiakami biggrin.gif
szczurek
uh. Wieśniacy i koleś z piłą mechaniczną prezentują się zawodowo 8O Szykuje się mega killer!
YETI
8O
Dla tej jedynej gry warto posiadac GC.
Tylko oby gry nie mozna było skonczyc w 6 godzin, jak wiekszosc Residentów.
HunterX
na serwisie  gameonly ukazalo sie pare nowych screenow z gry [...]

A o czym ja pisałem? tongue.gif :wink:

Oglądałem dzisiaj na Gamespy przegląd najbardziej wyczekiwanych gier roku 2k4, i Resident Evil 4 był dopiero na 10 miejscu. Oj, jak dla mnie to conajmniej pierwsza piątka! tongue.gif
kubson
a przez to na 10 bo na kostke gdyby ps2 na bank pierwsza 3 smile.gif
YETI

Oj, jak dla mnie to conajmniej pierwsza piątka! tongue.gif

baaa...jak dla mnie to plasuje sie w pierwszej trójce zaraz po MGS3 i SH4
Jeszcze tylko nie cały rok czekania -_-
lysy1983
Dla mnie jest to absolutna JEDYNKA!!! Ale ciągle boję się czy z tą grafiką to nie jakaś ściema. Jeśli nie, to myśle, że być może Nintendo wypuści jakiś RAM pack, albo coś (przecież wykorzystają chyba te porty na rozszerzenia). Przecież jeszcze żaden z NG nie oferuje takiej grafiozy.
kubson
pie*dole dokupywac jakies ram paki i inne sraki smile.gif a pozatym kostka ma duzoooa moc tylko ze nie jest ona prawidlowo wykorzystywana smile.gif
lysy1983
pie*dole dokupywac jakies ram paki i inne sraki smile.gif a pozatym kostka ma duzoooa moc tylko ze nie jest ona prawidlowo wykorzystywana smile.gif

Ja też mam to gdzieś, boję się tylko, że Nintendo wpadnie na coś takiego. I znowu by trzeba było kasę niepotrzebnie kasę wydawać.
A co do możliwości kostki to nie wiem czy jest tak potężna, przecież wszystkie Next G mają podobną moc(różnice są niewielkie). Ale jeśli grafika będzie taka jak na screenach i lokacje będą duże i obejdzie się bez dużej ilości Lodingów(jak w Outbreak) to bije pokłony przed wielkim Capcom
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.