[b]na VOODOO oparta jest cala historia bo ta czesc ma niemieć nic wspolnego z Umbrella Corp. aha i nie podfoba mi sie jeszcze jedna sprawa ale to juz nie dotyczye RE4 tylko calej serii.
niech jakiś większy fan serii RE odemnie oswieci mnie co sie stalo z Chris Redfield ?? Bo od czasu Residen Evil 2 sluch po nim zaginoł. A Veronica to wogóle nie pamietam.
MC-Darkness
28 09 2004, 09:56
Chris wraz z Clare wysadzili bazę Umbrelli na Antarktydzie i odlecieli z tamtąd myśliwcem. Oczywiście podstawowy tekst że to jeszcze nie koniec bla bla bla i odlecieli. W późniejszym czasie nie było już nic słychać o nich. Poza tym to nie żadne VooDoo tylko Virus którym się zaraża, a akcjią będzie się toczyć wokół nowej Korporacji w której albo pracuje Weskert albo jest jej twórcom. Ashay i Leon sie zarażają tym wirusem. Czyli mamy flashback z Beta wersji RE 4, tam też był "Pesesed by the Progenetic Virus". Pewno ograniczony czas na znalezienie odtrutki.
szczurek
28 09 2004, 12:27
Czy warto? Warto, chociazby dla RE4. Licz sie tylko z mala dosteonoscia REmake i RE0 w calej Europie, Capcom daje (pipi).
aha, Umbrelli nie ma. Rzad USA postanowil dac im prezent w postaci bombki atomowej na ich siedzibe ;]
MC-Darkness
28 09 2004, 22:59
Dobra tak mała Informacja, a mianowicie kumpel leona ma na imię LUIS a wiem to z konferencji prasowej z twórom RE4. Co jeszcze, owa kobieta została całkiem przypadkowo umieszczona w trailerze i niektórzy współpracownicy twórcy nawet o tym nie wiedzieli. Będzie jeszcze conajmniej jeden trailer z RE 4 przed premierą w którym zobaczymy ją całą =].
tak swoja droga chcialbym aby wrocila clair , przydalby sie jej jakis dobry wystep w RE , bo w Code Veronica(uwazam ze wypas giera) byla kiczowata,ale najlepiej byloby gdyby wrocil Chris , dwa debesciaki kontra ... no wlasnie kontra co ? =P wiesniaki sie nie licza=P
BTW ciekawe co to za nowy stworek z tymi pazurami =]
Czy warto? Warto, chociazby dla RE4. Licz sie tylko z mala dosteonoscia REmake i RE0 w calej Europie, Capcom daje (pipi).
aha, Umbrelli nie ma. Rzad USA postanowil dac im prezent w postaci bombki atomowej na ich siedzibe ;]
[b]
czy naprawde jest tak ciezko zdobyc te gry ??
bo szukalem na allegro i znalalzem tylko jedna oferte razem z konsolą. Dla mnie wsam raz
Aukcja prosto z nieba
Humulus XP
29 09 2004, 08:16
Z dostępnością REmake i RE0 jest problem - sam się zastanawiałem nad kupnem gacka specjalnie dla serii RE a tu taki zonk - REmake to prawie nie do zdobycia

.
MC-Darkness
29 09 2004, 09:20
Może by tak lekko wrócić do tematu cio?? =]
Tylko dwa pytania i poznacie kto to jest =].
1. Która grywalna postać w historii RE tak uginała ciało gdy nic nie robiliśmy przez chwilkę?? (Podpowiedz ta część była na DC, PS2 i GCN).
2. Popatrzcie na te usta oraz rozstaw dolnej cześći twarzy, ja odrazu widze kto to jest, ale nie dopuszczałem tego do myśli =].
Dowód Nr.1
Dowód Nr.2
Co pokazuje nam, że Claire też lubiła czerwień oraz miała przepaskę na szyi już w RE:CV. Postawa to musicie se włączyć RE:CV bo nie mogłem znaleść odpowiedniego schoota. Jestem na 70% Pewien, że to Claire. Jednym słowem "Welcome Back".
[b]Ale te dwie gry wyszły w Europie ?? Tzn wiem ze Zeor jest a jak z Remake ??
wyszly w Europie,tylko gierki schodzili sie jak cieple buleczki....i zabraklo kopii...a na allegro chodza bardzo drogo
Ryo-San
29 09 2004, 12:28
Z dostępnością REmake i RE0 jest problem - sam się zastanawiałem nad kupnem gacka specjalnie dla serii RE a tu taki zonk - REmake to prawie nie do zdobycia

.
a tam porute siejecie...Remaki na angielskim ebayu mozna kupic dolownie za grosze( 7-8 funtów za nówke w folii) to samo sie tyczy pozostalych częsci - bezproblemowo są do zdobycie..najdroższy ze wszystkich RE na GCN jest RE2..ktory schodzi po 16 funtów - reszta duzo taniej..dlatego jak ktos chce kupic to uzbiera sobie całą kolekcje bez problemu..wystarczy poszukac na ebayu albo w zachodnich sklepach...a polskie sklepy? panie daj pan spokój..
re2 naprawde ciezko dostac,nawet w usa
MC-Darkness
29 09 2004, 14:28
LOL temat o RE 4 a oni gadają o RE 0 i 1 co LoL. HALO!!! Może by się tak zainteresować RE4 co?, które będzie po polsku i ogólnied dostępne w polsce co??
Ta kobieta to na 99% Claire, po kilkakrotnym obejrzeniu tego mementu na trailerze z TGS moge to powiedziec...
MC_Darkness, a widzisz...RE4 juz nie bedzie po polsku wydane, tego sie mozna bylo spodziewać od samego początku tej informacji o spolszeniu...kolejny raz nic nie wyszlo
MC-Darkness
29 09 2004, 19:20
A no szkoda wiesz gdyby GCN odpalał piraty to mogł bm sie podjąć znalezienia sposobu na lokazizacjie RE 4 takjak zrobiłem z DMC 3 oraz Shanmue na DC. Ale narazie to tylko mażenia. Tak więc witamy Claire na pokładzie statku RE 4 =].
ale to jeszcze nie wiadomo czy to Claire Redifeld...ja ze swojej strony nie uwazam aby to byla nasza kochana milusia siostrzyczka
A no szkoda wiesz gdyby GCN odpalał piraty to mogł bm sie podjąć znalezienia sposobu na lokazizacjie RE 4 takjak zrobiłem z DMC 3 oraz Shanmue na DC. Ale narazie to tylko mażenia. Tak więc witamy Claire na pokładzie statku RE 4 =].
Tłumaczyłes DMC3? Skąd ty wziąłeś pewną wersje...
nomanie qrde jezeli to jest claire to niech bedzie normalna siakas a ne cipowata jak w veronice=P qwa pizgala sie tam prawie z dicaprio =P dajcie mi jeszcze weskera i bedzie git=]
MC-Darkness
29 09 2004, 19:48
Tłumaczyłem Trial Ver by mieć wprawe już w Full Ver filmik masz
tutaj. A co do Shenmue to jesteśmy w trakcie wraz z ekipą
DC Fans. Wiem, że pobyt Claire w tym miejscu nie jest zbyt oczywisty i wytłumaczalny łatwo ale wkrótce do niego dojdziemy.
A ja tam nie chce weskera i go tam nie bedzie na 100%...on nie może być wszędzie...
Ja kupuje oryginaly na ps2 wiec pytalem o dmc3 tylko z ciekawosci ale jak przetlumaczycie Shenmue to daj znac
heh troche offtop =P MC-Darkness nadal jestem na screenie miesiaca na dcfans =P
koniec offtopa
nie pamietam czy ktos pisal ale czy jest juz wiadoma jaka jest dokladna data premiery na poszczegolnych kontynentach ?
U nas będzie premiera gdzies okolo marca 2005r...ale ja i tak wole kupic MGS3
MC-Darkness
29 09 2004, 22:53
INSu ty obiboku jeden wejdz na moją stronkę o RE 4 i sobie zobacz kiedy co i jak =]. [
www.biohazard.4.prv.pl].
A to taki mały smaczek, okładka z wersji na PS2 =]
A to taki mały smaczek, okładka z wersji na PS2 =]

eee no chyba ktoś se jajca robi , tylko nie mówcie że RE4 bedzie na PS2. A jakby czasem wyszło na X to chyba bym sie posikał ze szczęcia , ale na to , to już sie nie ma co łudzić
to jest fake oczywiscie
Nie wiem czy fake ale to zdjęcie jest dosyć stare...widzialem je juz bardzo dawno jak RE4 mial wyjsc na ps2
MC-Darkness
30 09 2004, 17:16
Projekt został zawieszony, patrzcie na IGN.
Projekt został zawieszony, patrzcie na IGN.
lol,
a kto tu pisze ze RE4 wyjdzie na ps2...pisalem JAK Mial wyjsc
eldarion
1 10 2004, 17:54
http://ruliwebfile.intizen.com/mpeg3/tgs20...04_high_bh4.wmv
ludzie to link do trailera z tgs2004 ponad 48 mb wysoka rozdzielczosc , no i na razie kiepski transfer :cry:
cholerka dobrze by bylo jakby ktos znal inny link , do poniedzialku mi sie nie zgra
eldarion
1 10 2004, 18:03
cholerka dobrze by bylo jakby ktos znal inny link , do poniedzialku mi sie nie zgra
A wi to jest obojętne czy po polsku czy po angielsku...i tak wszystko rozumiem
MC-Darkness
2 10 2004, 10:11
Zapraszam po trailer w wysokiej rozdziałce nie kręcony kamerką =].
Aby postać w kolejce około godziny kliknij
tutaj.
REvolution?
Hiroyuki Kobayashi, producent Resident Evil 4, ujawnił rąbka tajemnicy dotyczącej przyszłości Rezydencji Zła. Otóż czwarta część serii będzie ostatnią, w której będziemy mieli do czynienia z Umbrella Corporation, w kolejnych odsłonach korporacja nie będzie odgrywała znaczącej roli.
Jednak co najważniejsze, Kobayashi powiedział, że Resident Evil pojawi się na kolejnej konsoli Nintendo. Nie ujawniono niestety żadnych szczegółów, jednak zasugerowano, że wiele zależy od sprzedaży czwartej częsci gry (głównie chodzi o status exclusive).
niom tys to czytalem na gameonly ;]
heh i jednak umbrella bedzie=] skoro bedzie to i normalne zombiaki tez beda =P
Zapraszam po trailer w wysokiej rozdziałce nie kręcony kamerką =].
Aby postać w kolejce około godziny kliknij
tutaj.pie.rdole ... czekalem ponad godzine aby laskawie zaczal mi sie sciagac plik 70 mb i (pipi) jak sie sciagnal to sie okazalo ze plik jest zle spakowany i ch.uj d.upa forever ....
ma ktos innego linka do tego filmiku w bdb jakosci ofkoz
^BlaZzin^DMC
4 10 2004, 01:29
Dla tej gry warto kupic GCN'a,szkoda tylko że ostatnio poszedł do góry ale i tak zastanawiam sie nad zakupem bo RE4 to będzie murowany hit.
Po obejrzeniu jednego z tych filmików denerwują mnie 2 rzeczy

:
1 Przenikanie przez siebie wszystkiego , wyskakiwanie Leona przez okna doskonale to pokazuje
2 Natychmiastowe znikanie ciał po śmierci.
No i można się też przyczepić do AI wieśniaków w niektórych momentach w postaci np. zadawania ciosu ewidentnie obok Leona mimo , że oponent stoi bliziutko. Widoczne jest to zwłaszcza jeśli przeciwnik stoi obrócony do nas bokiem bardzo blisko i zamiast obrócić sie o jakieś 90 stopni i zaatakować , nawala siekierą przed siebie

.
Wszystko inne jest w porządku

.
Srednio cos widac na tych filmikach, bop ciemno jest, ale gameplay jest znacznie lepszy od poprzednich czesci.
No co ty. Drugi bodajże jest umiejscowiony chyba na początku gry i nie ma tam ciemno. Wszystko dokładnie widać a widac sporo!! Fizyka gry zasługuje na oklaski, szczególnie gdy Leon trafia pistoletem któregoś z "zombich". Świetnie to wygląda, tylko mam jedno zastrzeżenie. Gra .. przynajmniej na tych filmikach.. nie jest straszna:( Nie ma tam jakichś momentów grozy lub czegoś podobnego do Silenta, gdzie sie boisz niemal cały czas. Wysuwam wnioski oczywiście tylko po obejrzeniu tego 10 minutowego trailera, więc moge się w rzeczywistości mylić.
Po obejrzeniu jednego z tych filmików denerwują mnie 2 rzeczy

:
1 Przenikanie przez siebie wszystkiego , wyskakiwanie Leona przez okna doskonale to pokazuje
2 Natychmiastowe znikanie ciał po śmierci .
Filmik jest zgrywany prawie na pewno, pewnie z tej samej ktore było dodawane bodajże do Famitsu. I niewiele świezszego niż to, które pojawiło się na Zlocie Nintendo 2. Pamiętajcie, że RE4 jeszcze nie zyskał statusu GOLD. Tak więc to przenikanie było obecne już na tym demku z czerwca(na Zlocie)i jestem niemal pewien że w finalnej wersji go już nie będzie. A na 100% w europejskiej, do której można będzie wprowadzić poprawki. A ciała nie znikają, tylko się rozpuszczają :wink: Pewnie będzie wyjasnione fabularnie. Dlaczego sądzę, że to to samo niemal demko? Filmik pokazuje tylko level ktory byl dostepny na starym demku i są te same błędy. Z nowości jest inne menu podręczne i kobiety-zombie.
MC-Darkness
4 10 2004, 22:22
Nio to kurde na co czekacie!! Klikajcie [
www.biohazard.4.prv.pl] lub [
www.ResidentEvil4.xt.pl] i tam macie link do trailera w dobrej rozdziałce oraz najnowsze screeny któe sam wyciągałem z niego. Poza tym mam dobry screeny naszej tajemniczej damy w czerwieni. Ukazuje on tą scenke w zupełnie innym ujęciu niż poprzedni i zupełnie inaczej wygląda owa pani. Papatrzecie sami, i zachęcam do czestego odwiedzania mojej stronki!!
Natychmiastowe znikanie ciał po śmierci.
Oj, w Ninja Gaiden ciała też znikają tuż po śmierci a jakoś nikt nie płacze.
No tak ale NG i RE4 to dwa rozne gatunki gier.
No tak ale NG i RE4 to dwa rozne gatunki gier.
I co z tego?
Jeśli już narzekać, to raczej na NG, gdyż to gra na lepszą platformę.
Zresztą nie ma powodu do obaw. Znikają, to znikają. Ja żył z tego powodu podcinać sobie nie będę.
no tak tylko ze NG to gra arcadowa wiec znikanie cial jest zrozumiale

tak samo ja w arcadowych wyscigach nie mozesz przyczepic sie np. o to ze paliwo sie nie konczy ;] bo to przeciez arcade a tam do takich rzeczy nie przyklada sie większej wagi;]
MC-Darkness
5 10 2004, 13:44
LoL bazujecie na wersji Demo z przed hohoho ale nie wiadomo czy tak będzie w Full. Ale raczej nie, bo można z ciał zbierać przedmioty.
szczurek
5 10 2004, 14:54
a RE4 bedzie arcadowym horrorem ;p Ty, maszingan i horda wiesniakow. Nie mow, ze to jest symulacja :>
IMO dobrze, ze RE odchodzi od 'pseudo-horroru' i skupia sie bardziej na strefie 'survival' co zreszta widac. Chowanie sie w domach, zrzucanie drabin, wyskakiwania przez okna, zamykania sie w domach. I LIKE IT
chociaz jezeli RE5 pojdzie w slady pierwszego trailera [tego z duchami] to sie nie obraze...
MC-Darkness
5 10 2004, 16:30
chociaz jezeli RE5 pojdzie w slady pierwszego trailera [tego z duchami] to sie nie obraze...
To była druga Beta Resident Evil 4. Pierwsza była o Niszczeniu bazy Umbrelli w Europie, druga o tym że Leon została zainfekowany Virusem który powodował u niego chalucynacje i dlatego widział tą mgłę i dziwne postacie, trzecia była z Zombie ale żaden materiał nie ujżał świtłą dziennego, no i czwarta to ta którą dane nam jest zobaczyć teraz =].
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.