HUH Myślałem, że na tych targach E3, GC wsumie nie pokazał nic wielkiego, a tu prosze... Myliłem się! Po oblookaniu trailera z RE4...
Nowy resident miażdży zdecydowanie wszystko :!: Szczególnie graficznie, chociaż w kwestii "światła" nie pokazano wsumie niczego nowego. Za to atmosferka daje RADĘ! Stare domostwo (chyba:P), za oknem burza, leje deszcz, zasłony firują - poruszane wiatrem. Muzyka - perfekcja. Dla tej gry warto mieć GC!
niezly motyw z zombiakiem za oknem. No i caly czas podkresklam , ze nowy trybc celownaia daje rade. Teraz head shoty nie beda dzielem przypadku. Moze bedzie mozna nozke, arczke, glowke odtrszelic. A grafa to full wypas.
RE2 I RE3 na GC nie różnia się niczym jeśli poruwnamy je do wersj z PSX
nawet grafika pozostala ta sama!!!
proponuje odświerzyć temta-re4.
Ta gra zblirzyła sie do sh!, ztego co wylukałem,to jest latareczka, i jakieś schizy rodem z ED czy tez sh,jednym słowem jest przepięknie!
proponuje odświerzyć temta-re4.
Ta gra zblirzyła sie do sh!, ztego co wylukałem,to jest latareczka, i jakieś schizy rodem z ED czy tez sh,jednym słowem jest przepięknie!
czytalo sie nowe N+ po prostu...
MichAelis
10 06 2003, 09:45
Moze i sie zblizyla a moze i nie... trzeba zagrac zeby stwierdzic...
Myśle że twórcy nowego RE nie przypadkowo zbliżają się do kultowej już serii SH bo powiedzmy szczerze kogo staraszą jeszcze te kupy zgniłego mięsa, za to motywy z SH to jest to autentyczny strach i wszechobecna panika gdyby nowy RE miał klimat Silientów byłoby żulersko
Raczej jej nie schrzanią . Nie Capcom
O to nawet nie ma się co martwić RE4 będzie bankowo przynajmniej dobrą cioranką, a jeżeli będzie kilka nowych motywów popartych starymi pomysłami to może być wypas. Martwię się o to czy Capcom nie wpadnie w syndrom sequela ale na to jak na razie się nie zanosi
Jest nowy filmik z RE4(chyba nowy bo dzis ukazal sie na www.gametrailers.com)
wygląda jka reklama w TV(ale przeciez do premiery jeszcze dużżżo czasu
Ściągnąłem i jest to ten sam na jesien poprzedniego roku ukazal sie na specjalnej stronie CAPCOM.
DJ_JASZCZUR
9 11 2003, 15:53
kurcze mam nadzieje że re nie przekształci sie w Silent Hill bo cos mi tu tą grą śmierdzi.......i mają być zombiaki!! a nie jakiś many lata z kosą
_RikkimarU_
9 11 2003, 15:58
racja...coś mi sie wydaje że ta gra będzie odstawała od seri
DJ_JASZCZUR
9 11 2003, 16:01
jak będzie taki silent hill to niech mnie kurde w pupę pocałują
ps. rikki zmien na chomika
_RikkimarU_
9 11 2003, 16:08
robią coś w stylu alone in the dark 4, niepodoba mi sie to wole residenta (klasycznego)
ps chciałes chomika...masz chomika

luzaka
Dla mnie to kolejny odcinek beznadziejnego serialu pod nazwą Resident Evil, niech już skonczął walić to samo w kólo i niech zrobią coś nowego
_RikkimarU_
9 11 2003, 16:13
ja wole to samo w nowej oprawie, a nie klona innych horrorów...a jeżlei nawet nie klona to i tak wole nowe RE
DJ_JASZCZUR
9 11 2003, 16:21
rikki ja też bym wolał żeby był klasczny re z nową oprawą i nowymi smaczkami niech moze odswieza re 2 czy 3??jak bedzie koln alone lub silent hilla to niech capcom wącha mojego bąka :wink:
ps. ryo-san nie lubisz residentof??
ps. rikki luzak wymiata :wink:
_RikkimarU_
9 11 2003, 16:29
Na rynku konsolowych horrorów potrzebny jest resident (nawalanka z dawka myślenia) i silent hill (dawka myslenia z nawalnką) jak jedna przekształci sie w drugą to połowa populacji ludzkiej na zawsze porzuci konsole

luzak rules

jak można nie lubić re
ps. ryo-san nie lubisz residentof??
Lubiłem kiedys Residenty, kochałem je, ale już mi sie przejadły, pozatym ciągnięcie tej serii w nieskonczonośc jest dla mnie idiotyczne, ilez można, może Capcom niedługo wypuści remaki remaków Residenta ech szkoda gadać, pozatym z perspektywy czasu jak patrze na te zombiaki i tą całą fabułe to na śmiech mi sie zbiera. Wole Silent Hill'a i klimaty Cichego Wzgórza są nie do pobicia, a RE to poprostu taka śmieszna bajeczka, a zombiaki teraz wywołują u mni esalwy śmiechu. Dla mnie po RE2 na Psx'a nie było już dobrego Residenta, reszta jest naciągana jak cholera. To jest oczywiście moje zdanie i szanuje wszystkich którzy kochają tą serie. O gustach się nie dyskutuje
_RikkimarU_
9 11 2003, 16:34
jak dla mnie fabuła i inne ten tegesy mogą być zmienione...mi bardzie chodzi o system i proporcje
DJ_JASZCZUR
9 11 2003, 16:35
nie no fakt mogli by cos tam dac nwego a niew kułko to samo z tym sie zgadzam.....ide pilnować makarona na rosuł
:wink:
DJ_JASZCZUR
9 11 2003, 16:39
kurde makaron mie sie rozgotował bede musiał jesc ciapę
[/list]
szczurek
9 11 2003, 16:57
po(pipi)ało was 8O ?? nie chcecie aby re była równie straszna jak sh? Przecież ciche wzgórze to itny majstersztyk i jeżeli seria RE będzie dążyła w tym kierunku to szykuje sie extra zabawa
_RikkimarU_
9 11 2003, 17:01
może ale powinno być jakies zróżnicowanie...jak chce re to gram w e a jak sh to gram w sh a nie tak że jak chce re to gram w sh ;p;p
mnie wlasnie sh smieszyl...tzn wyglad niektorych potworow...ide sobie we mgle...adrenalina mi skacze do granic mozliwosci...i bum spotykam potwora i co? zamiast krzykac z przerazenia zaczolem sie smiac...ja stanowczo wole jak mi zombiak wyskoczy z szafy,bo wiem ze sie tego przeraze na 100%
szczurek
9 11 2003, 17:20
no przyznam że zombiaki żądzą, ich pomrukiwanie itd a potworki z sh czyli ludki z nozami ściagające lody to fee. Lecz np, pielegniarki w szpitalu to już coś, połączenie zombiaki+klimat sh byłoby git
Chcecie w klimacie porównywać RE do SH???? to jest jak kopanie lezącego, a jak ktoś nie czaji klimatu SH i śmieszą go "potworki" to poprostu nie mam pytań
hmmm a moze ciebie te jakies pelzajce czlekokrztaltne istoty nie smieszyly? ja sie srogo przez to zawiodlem na sh...nie odmowie mu ze ma swietna fabule,klimat,ale jest SPORO rzeczy ktore psuje ten klimat przez co sie w ogule tej gry nieboje...moze sie myle
DJ_JASZCZUR
9 11 2003, 20:45
może ale powinno być jakies zróżnicowanie...jak chce re to gram w e a jak sh to gram w sh a nie tak że jak chce re to gram w sh ;p;p
no właśnie jak chcem re z jakimis wzbogaceniami i maja tez byc zombiaki re bez zombiakow lata tylko jakis pedal z kosa i mysli ze jest dobry wole zombiaka
ps. na trilezewynika ze główny bochater to leonz 2 czesc??
_RikkimarU_
9 11 2003, 20:47
wogóle musi być duzo akcji i niekiedy łamigłówki przeplastające sie przez całą gre, zombiaki ofkozzz to esencja re
DJ_JASZCZUR
9 11 2003, 20:48
no fakt mi potforki w sh nie przypadlu do gusto jakis many idzie na ciebie dostanie decha w pysk padnie a potem sie czołga?! to znaczy biega czołgając się :roll:
_RikkimarU_
9 11 2003, 20:49
SH drąży ci dziure w mózgu, a re bardziej w dłoniach

;p;p;p;p;p
DJ_JASZCZUR
9 11 2003, 20:51
nie no klimat nawet fajny jest w sh czy alonie nawet przyznam ze czasami bardziej balem sie grajac w alona czy sh ale to nie dla mnie nie podobaja mi sie tam potforki..... :roll:
szczurek
9 11 2003, 20:55
a re bardziej w dłoniach

;p;p;p;p;p
taaa to wrecz zręcznościówka ;p
[i]
i jeszcze jeden headshot...
DJ_JASZCZUR
9 11 2003, 20:57
no przyznam ze robienie eleganckich slalomow koło zombich to nie małe wyzwanie
DJ_JASZCZUR
9 11 2003, 21:00
dobra wyjdzie to będziemy krytykować nie ma
to się zamknijmy bo jeszcze wykrakamy i bedzie dupny..........
dj_jaszczoor w 4 czesci bedziemy kierowac leonem s kennedym z 2 czesi gry
_RikkimarU_
9 11 2003, 21:13
a myślałęm że synowie/bracia kenedyego już pogineli
DJ_JASZCZUR
9 11 2003, 21:14
dj_jaszczoor w 4 czesci bedziemy kierowac leonem s kennedym z 2 czesi gry
też tak myślałem :wink:
nie ci kennedy
DJ_JASZCZUR
9 11 2003, 21:20
heh :wink:
Cos mnie nie pokeoi brak nowych screenów lub informacji.
-=Burthess=-
21 01 2004, 21:12
Cos mnie nie pokeoi brak nowych screenów lub informacji.
http://www.cube-europe.com/news.php?nid=6015
Mają zamiar spzredać 1,8 mln kopii. Ciekawe czy im się uda. Moim zdaniem wspólnymi siłami dotrą do 2 mln, a ja kupując grę im w tym pomogę
HunterX
24 01 2004, 02:07
Fanem serii nie jestem, ba nawet nie lubię horrorów (nie lubię się bać - nie jestem jakimś sado maso hehe), ale chyba zrobię wyjątek i w gierę zainwestuję. Zapowiada się znakomita gra, więc wstyd nie mieć!
PS. Grafika... 8O ładna... :wink: (porównywałem do Outbreak na PS2 buehehe)
Jako wielki fan wszelkich Residentów (jeden z powodów kupna GC) nie moge się doczekac nowego RE, ale duchy zamiast zombiaków, to do mnie przemawia. Mam nadziaję, że się nie zawiode :roll:
Jak podał JJJ nowe screeny z RE4
http://babelfish.altavista.com/babelfish/u...2Fnews3142.html
Teraz po tych nowych screenach naprawde nie wiem czego sie spodziewac po tej czesci Residenta. Jedno jest jasne, to juz nie bedzie "stary" RE.
PS.Podobno nie bedzie zombich!!!
EDIT
Teraz po obczajeniu tych screenów zastanawiam sie czy trailer który widzielismy(w tych ciemnych pomieszczeniach), będzie ta lokacja zawarta w grze. Bo tu widze jakies mokradła, las i wioske.
Jeżeli chodzi o grafike...to jest raczej nie mozliwe aby PS2 lub Xbox posiadało ładniejszą gre z gatunku horro-przygodowa.
Czekam z niecierpliwoscia na...2005 rok :cry:
The_Grey
13 02 2004, 18:53
Już nie mogę się doczekać. To będzie uczta dla oczu, ucha i psychiki :wink: . Jeśli wszystko będzie ok, po sesji z nowym residentem, nie będę mógł spać po nocach. Zreztą i tak nie śpie

.
Macie info z emu.makii.pl
Magazyn Game Informer zamieścił obszerny artykuł na temat 4 części niesamowitego horroru Resident Evil, w którym podał kilka/kilkanaście bardzo ciekawych informacji. W artykule znalazło się też parę scanów przedstawiających wyżej wymienioną grę i trzeba przyznać, że wyglądają one NIESAMOWICIE!
W samej grze obejmiemy kontrolę nad postacią ukrywającą się pod nazwiskiem Leon Kennedy, którego zadaniem będzie ochrona córki prezydenta USA przed niebezpieczeństwami czyhającymi na nią w egzotycznej Ameryce Południowej. Tym razem nie będą nimi zwykłe zombiaki, lecz stworzenia do nich podobne, a mianowicie ludzie, którzy są pod wpływem zabójczej magii voodoo! Jako, że nic nie może być głupsze niż rozpadające się zombiaki, "voodoomaki" będa myśleć, czego objawem będą stawiane przez nich pułapki, a także współpraca między sobą! Gdyby prowadzona przez nas postać posiadała w dalszym ciągu ubogą liczbę ruchów jak w przypadku wcześniejszych części serii, to dużo by wobec tych stworów nie wskurała. W związku z tym autorzy umożliwili Leonowi skakanie, wspinanie się na różne obiekty, możliwość wykorzystania różnych pojazdów (!), a także przedmiotów leżących sobie spokojnie na ziemii, które posłużą nam za broń (!!). Nowym rozwiązaniem będzie również tryb FPP, w którego będziemy mogli w każdym momencie "wskoczyć" i się w nim do woli poruszać, co umożliwi nam łatwiejsze eliminowanie przeciwników (strzał w głowę lub nogę będzie miał różne efekty). Bardzo interesujący jest fakt, że akcja będzie miała miejsce we współczesnych nam czasach, czyli w roku 2004! Natomiast rozwiązaniem niezbyt mądrym jest zrezygnowanie z renderowanych filmików, na rzecz scenek opartych na silniku gry. Choć z drugiej strony grafika zapowiada się tak niesamowicie i porażająco, że może to i dobre posunięcie...
Wszystkie skany przedstawiające Resident Evil 4 możecie zobaczyć pod tym [linkiem].
Oj będzie się działo, oj będzie...
Thx Gruby za info!
ALE CZAD
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.