Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Resident Evil 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
Krzych Ayanami
Tak, mówiąc szczerze to się trochę dziwie. W końcu gra się na początku przyszłego roku na GaCku pokaże, nie odwołano jej (przynajmniej na razie).

A i prawdopodobna jest wersja na Xboxa. Tak piszą na IGN'ie.
szczurek
A i prawdopodobna jest wersja na Xboxa. Tak piszą na IGN'ie.

Proponuje jeszcze wersje na GBA :mrgreen:

Nintendo gratulujemy pana od Marketingu :mrgreen:
Cube
Taa, jasne na Xboxa. Na IGN dawno temu podawali, że VJ też ma być na Xie. I co? Wyszedł? smile.gif
Green Goblin
Taa, jasne na Xboxa. Na IGN dawno temu podawali, że VJ też ma być na Xie. I co? Wyszedł? smile.gif

LOL a co Ty masz do Xboxa?? akurat z VJ nius o ty ze ma sie ukazac na Xa był w dzile plotki...
a ogolnie to polecam uwaznie przeczytac tego niusa:

http://xbox.ign.com/articles/562/562452p1.html

a potem pisać...jest tam jedno jakże wiele mowiace zdanie o tym..że wersja na X'a RE4 to juz tylko kwestia czasu..i tak z mega exlusivea zrobi sie nam gra multiplatformowa..
Cube
Nic do X'a nie mam... Ale wątpie, żeby Capcom wydał tę grę na Xboxa. Jak dotąd, to nie wydał ich zbyt wiele na tę platformę...
Admin SN
A co do Nintendo - no daje nam (fanom) ostatnio strasznie w tyłek... Ale mam nadzieję (może naiwną tak jak napisałem wcześniej), że coś może jednak drgnie... Bardzo bym chciał, aby Nintendo weszło jednak w mariaż z kimś silniejszym finansowo (osobiście trzymam kciuki za Matshusitę), a przede wszystkim marketingowo.
To naprawdę mogłoby coś zmienić. Nie tylko dla Nintendo, ale i całego rynku. Bo Matsushita jest troszeczkę większa od Sony i marketingowo działa naprawdę świetnie. Ale to tylko moje pobożne życzenia.

Quo vadis Nintendo?

Mam nadzieję, że w dobrym kierunku. Bo dla mnie Nintendo to nie tylko dolary na kontach Iwaty, czy kolejna konsola. Nintendo to kupa ludzi wierzących w czarodziei pokroju Shigeru i ich geniusz. To ludzie, którzy oddali im nie tylko swe pieniądze kupując konsole i gry, ale przede wszystkim swe serce.
I moje serce na pewno mimo tylu błędów mają i będą mieli do końca.
T800
O w mordę icon_twisted.gif .
Tylko dwóch gier zazdroszczę pozostałym platformom: RE4 i GTA:SA.
Jak widać jedna z nich być może pojawi się na X-ie. Oby.

A co do Capcom , to wogóle nie chce mi się wierzyć , że taki developer wali tak w kulki icon_evil.gif .
Czappi
Admin_SN, to, że Nintendo bedzie mialo następną konsole super mega wypiasioną jak polityka gier bedzie taka sama jak w przypadku GCN to sukcesu zadnego nie bedzie, a tyle wpadek Nintendo finansowo nie wytrzyma
Admin SN
Wiesz mówiąc o marketingu i pieniądzach miałem własnie na myśli bardziej soft niż hard. Polityke exclusivów na tę platformę i dobrą współpracę z 2-nd i 3-rd developerami
Ins
czytaliscie tego newsa na GO ?
--------------------------------------------------------------------------------
Capcom albo bardzo, ale to bardzo, nie lubi Nintendo, albo tonie w strasznych długach i chwyta się czego popadnie.

Po zapowiedzeniu Resident Evil 4 na PS2, teraz przyszła pora na wycenę tej gry w wersji na GameCube. W Japonii. Wyniesie ona aż 8,190 jenów (60€), to jest aż o jeden tysiąc więcej niż reszta gier!
Czy oni sami chcą sprzedać jak najmniej sztuk?
--------------------------------------------------------------------------------

ekhem nie no ... idiotyzm ...
HunterX
ŻE CO?!? Nie no, ten Capcom to tworzy banda popier.dolonych debili... Ja wolę taką sytuację: niech wersja na PS2 wyjdzie miecha wcześniej i będzie miała polską cenę 229 zł, zaś wersja na GC - 79 zł. Tak jak w przypadku VJ. icon_evil.gif
T800
News z gry.imro.pl :
Capcom potwierdził oficjalnie spekulacje, jakoby gra Resident Evil 4 miała ukazać się na więcej niż jednej płytce. Okazało się, że materiału jest tyle, iż wymagane stało się wykorzystanie dwóch płytek DVD.

Interesującą cechą gry jest również to, że znajdziemy w niej całkowicie trójwymiarowe tła, w przeciwieństwie do prerenderowanych, jakie wykorzystano m.in. w Resident Evil, czy Resident Evil 0.

Gra w wersji na GameCube na japoński rynek trafi 27 stycznia, 16 dni po premierze wersji amerykańskiej, a kosztować będzie ok. 78USD. Przypomnę tylko, że powstaje też konwersja na PS2, lecz ta ukaże się znacznie później.

laugh.gif laugh.gif laugh.gif

GC i DVD.
Dr_Bakier
Nie wiem po co te nerwy, kazdy chce pograć w świetną gierkę (RE4 taką będzie, niewątpliwie), jako posiadacz X'a nie mam nic przeciwko aby więcej graczy mogło się zapoznać z np. geniuszem halo bądź ninja gaiden. Capcom znany jest z tego że konwertuje na wszystko;) Wystarczy spojrzeć na poprzednią generację konsol - kazda platforma miała REsa. Roczny time exclusive to i tak potężny +. Sam też się dziwię że Capcom nie ogłosił informacji o konwersji po premierze wersji NGC, zaprawdę dziwny to zabieg. Co do podbicia ceny to rzeczywiście nie jest wesoło. To już drugi taki przypadek (po GTA san andreas)kiedy wydawca pewny sukcesu gry podbija cenę.
crasher100
Tu może taki mały OT. Ja osobiście nigdy nie przepadałem za Residentami. Zagrałem raz na psx i jakoś mnie to nie wciągnęło. Cóż jak jakiś qmpel będzie miał to pożycze i zobacze bo nie bede wydawał tyle keshu na grę która mi sie nie spodoba. A co do wydania RE4 na ps2.....hmmmm no TROCHĘ się zawiodłem na capcomie. Cóż Life is brutal :wink:
Admin SN
Czyżby koniec serii Resident Evil? Czy Mikami odejdzie z Capcom bo RE4 ukaże się na inne konsole? Szczegóły tutaj A co Wy o tym sądzicie?
Stachu
Ja pier.. co za bzdury.

Tyle zachodu o to ,że RE4 wychodzi również na PS2.

Nie zapominajcie ,że Capcom poraz pierwszy wyrolował Sony i posiadaczy PS2.Residenty zawsze wychodziły na maszyne Sony.To właśnie przez PSXa Resident stał się sławny.
Aż tu nagle big N zaczyna się chwalić ,że mają RE4 na wyłącznąść.
Sam pamiętam jak się wtedy czułęm.Czekałem na tą gre od paru lat ,a tu nici.

Teraz Capcom poszło po rozum do głowy($$$)i wszyscy się powinni cieszyć ,że bedą mieli nowego RE.
Wszyscy się cieszą poza samolubnymi posiadaczami GC ,że nie będą mieli wyłączności.Aż żal serce ściska.

A odnośnie tego artykułu ze świata Mariana:
Naprawde sądzicie ,że akcje Capcomu spadną po tym jak wyda swoją najpopularniejszą gre na PS2-najlepiej sprzedającą się konsole?
Nie wydaje mi się---chyba ,że wszyscy posiadacze kostki zrobią nazłość Capcom i nie kupią RE4 laugh.gif
Czappi
Solid dobrze prawisz.
Cieszcie sie że macie wogóle Residenty na swoje konsole...jakis czas temu bym sie nie spodziewał ze Resident Evil wogóle ukaze sie na jakąs konsole Nintendo
Ryo-San
Mikami odchodzi z Capcomu bo RE4 przestał byc exslusivem 8O
laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Nie wiem kto to kupi - pewnie jacys 10 letni fani rezydenta..ale dla mnie ten powód jest dobrym dowcipem.. i moge go conajwyżej wyśmiać.. i to wlasnie robie ---> laugh.gif
_Link_
Ehh przecież sie kurfa nie będziemy cieszyc, ze posiadacze PS2 dostaną Re4 to chyba normalne. My też chcemy mieć swoje exlusivy. Miakmi odchodzi, i nie tylko on i prawidlowo.
Czappi
Co wam tak zależy na tych exclusivach? Gra to gra...
HunterX
Mikami odchodzi z Capcomu bo RE4 przestał byc exslusivem 8O  
laugh.gif  :lol:  :lol:  
Nie wiem kto to kupi - pewnie jacys 10 letni fani rezydenta..ale dla mnie ten powód jest dobrym dowcipem.. i moge go conajwyżej wyśmiać.. i to wlasnie robie --->  :lol:
Mikami odchodzi, bo udziałowcy dali do zrozumienia, że chcą więcej kasy, a co za tym idzie - wersji na PS2. Dobrze zrobił, bo gościu z jego prestiżem nie będzie rzucał słów na wiatr (te wszystkie zapewnienia o wyłączności RE4), zresztą ze znalezieniem kolejnej pracy nie będzie problemu ]:->. Ja tam wierze ;P.
Ciekawe co teraz będzie robił? Może pora na jakiś ciekawy j-horrorowy-RPG? ;]

Czappi: niech jeszcze Zelda, Mario i Metroid wyjdą na PS2. Gościu staje przed wyborem: kupić PS2 czy GC. Kupi GC i mieć Zeldę, Mario i Metroid CZY kupić PS2 i mieć Zeldę, Mario, Metroida, Gran Turismo, Jaka, Ratcheta, serię GTA i wiele wiele innych? Oczywiście to tylko przykład.
Nie bierzmy tego przez pryzmat gracza-Polaka, gdyż według zachodu jesteśmy krajem trzeciego świata, co zresztą można zaobserwować po zarobkach. W bogatszych krajach ludzi stać na trzy konsole i co ciekawsze gry na konkretny sprzęt.
Poza tym, jak już wiele razy powtarzałem, konsola bez exclusive'ów to du.pa a nie konsola. No i po co komu konsola bez gier na wyłączność?
Czappi
Te gry które wymieniłes Hunter, napewno by nie ukazały się na inną konsole niż nintendo...
HunterX
Te gry które wymieniłes Hunter, napewno by nie ukazały się na inną konsole niż nintendo...
Kurde, wszystko trzeba tłumaczyć...
OTÓŻ to był tylko PRZYKŁAD, żeby zobrazować po jaką cholerę potrzebne są exclusive'y. Niech nikt się nie cieszy - Metroid nie wychodzi na PS2.

notka: na przyszłość pisać indeksy, przypisy, wyjaśnienia - żeby nikt się do niczego mi nie przyczepiał ;]
Anonymous
10.11.2004 22:49 Conker
Źle się dzieje w Capcom

Po ostatniej decyzji Capcom dotyczącej wydania gry Resident Evil 4 także na platformę PS2, spekulacjom nie było końca. Jedni uznali to za zdradę, inni za komercyjne posuniecie, jednak nie znaliśmy oficjalnych powodów. Dzisiaj światło dzienne ujrzały kolejne fakty. Uwaga jest gorąco!

Otóż powodem takiego, a nie innego, stanu rzeczy była decyzja zarządu, który ugiął się pod presja wywartą przez posiadaczy akcji Capcom`u. Co ciekawe decyzja wcale nie spodobała sie pracownikom z Mikamim na czele. Najprawdopodobniej po ukończeniu GameCube`owej wersji Residenta większość zespołu ODEJDZIE z firmy. Gra na konsole Nintendo będzie ostatnim projektem nad którym będzie czuwał Mikami. Konwersją na konsolę PS2 zajmie sie już zupełnie inna drużyna. Oznaczac to może także koniec serii Rezydencji Zła. Z niecierpliwościa czekamy na dalszy rozwój wydarzeń.

Ten news jest ze strony www.gameonly.pl Oj zle sie dzieje!
blancio
no co ty 8O a o czym jest dyskusja w paru ostatnich postach ? laugh.gif
_Link_
10.11.2004    22:49    Conker
Źle się dzieje w Capcom  

Po ostatniej decyzji Capcom dotyczącej wydania gry Resident Evil 4 także na platformę PS2, spekulacjom nie było końca. Jedni uznali to za zdradę, inni za komercyjne posuniecie, jednak nie znaliśmy oficjalnych powodów. Dzisiaj światło dzienne ujrzały kolejne fakty. Uwaga jest gorąco!

Otóż powodem takiego, a nie innego, stanu rzeczy była decyzja zarządu, który ugiął się pod presja wywartą przez posiadaczy akcji Capcom`u. Co ciekawe decyzja wcale nie spodobała sie pracownikom z Mikamim na czele. Najprawdopodobniej po ukończeniu GameCube`owej wersji Residenta większość zespołu ODEJDZIE z firmy. Gra na konsole Nintendo będzie ostatnim projektem nad którym będzie czuwał Mikami. Konwersją na konsolę PS2 zajmie sie już zupełnie inna drużyna. Oznaczac to może także koniec serii Rezydencji Zła. Z niecierpliwościa czekamy na dalszy rozwój wydarzeń.

A niby skąd ma być?
HunterX
Widzieliście taki oto kontroler, który zostanie wypuszczony z myślą o RE4:

Czaderski ;]. BTW: na Lik-Sang-u można już składać na niego preordery. Cena to niecałe 50 dolców.
Bobok.
Różne już w życiu widziałem rzeczy ale takiego cacuszka jeszcze nie wink.gif musze przyznać że niezły bajer.
ogqozo
10.11.2004    22:49    Conker
Źle się dzieje w Capcom

I dobrze szmatom. Z Nintendo nie wolno zadzierać. Oczywiście PE pominie tę informację i napisze że Nintendo głupie, że wersja na PS2 będzie lepsza itp.
Ins
I dobrze szmatom. Z Nintendo nie wolno zadzierać..

fanboy tu
fanboy tam
fanboy zyc nie da nam ;]

A co do tematu czekam nadal na oficjalne oswiadczenia itp bo juz krecka mozna dostac ;]
crasher100
Kontroler wypas. icon_twisted.gif
Ale ta cena......nie wydam 50 $ tylko dla RE4.
Swoją drogą ciekawie by się grało tym kontrolerem w SMS :wink:
HunterX
Myślę, ze ten news może Was zainteresować.
Admin SN
A tutaj screeny z Adą biggrin.gif
Ins
no zem widzial =] wyglada extra wg mnie =]
HunterX
Kobitka wygląda fajnie, tylko ciekaw jestem skąd ona tam się znalazłą w takim miejscu w TAKIM stroju. Jakiś bankiet u wieśniaka bo krowa mu się ocieliła? :wink: Nieważne, nie wnikajmy w szczegóły. Jest dobrze i tyle. A gdyby chciał ktoś sobie jeszcze zaspoilować, to podaję dwa gameplay'e z nowych lokacji. Enjoy:
http://zdmedia.vo.llnwd.net/o1/Resevil4/wm...igh_quality.zip
http://zdmedia.vo.llnwd.net/o1/Resevil4/Re...2_1500_wmvk.zip
Czappi
Mysle, że RE4 jako Resident Evil to będzie nie wypał...jakby miał inną nazwe to może było by inaczej.
Te romawianie z tą babką przez tego codeca albo co to jest kompletnie niepasuje do tej serii...nie wiem co sie stało w tym Capcomie...
HunterX
Moim zdaniem to dobrze, że kompletnie zmieniają oblicze serii. Popatrz na taką serię Silentów. Każda kolejna część na dobrą sprawę jest OK, jednak te schematy już się przejadły. A takim RE4 już nie można mówić, że powiela schematy poprzednika i nie wnosi nic nowego. Mi się to podoba i oby więcej takich "sequeli".

A co do codec'a, to pewnie Mikami chce jakoś zdobyć fanów Metala wink.gif .
krilluch
HunterX: wiesz nie jestem pewien czy to calkiem dobrze, ze zmieniaja oblicze serii. Np. w Metroidzie Prime 2 nie do konca podeszly mi nowe rzeczy. I to bardzo. Obawiam sie, ze z RE moze byc tak samo. Ale to juz indywidualna sprawa kazdego gracza.
Admin SN
Sorrki za mini reklamę, ale chyba wiadomość jest istotna biggrin.gif Ruszyły pre-ordery na Palową wersję Resident Evil 4! tutaj
Carlos Lumpergate
No teraz to tę grę można kupić jak z Ady się taka dupa zrobiła smile.gif
Czappi
Chodzi ci o tą dziewczyne z okładki? To Ashley przecież.
Cieszy mnie to, że cena gry jest normalna a nie tak jak mówili, że po przeliczeniu wynosila ponad 300zł
Ins
Raczej chodzilo mu o nowe screeny gdzie Ada prezentuje sie calkiem w pyte ;]
Czappi
Wygląda tak samo jak w RE2...i to mnie wlasnie dziwi
Ins
tak samo ... hehe dobre dobre=]
Garcia
Zamiast pisac o grze piszecie o jakiejs panience tongue.gif widze ze z powodu oczekiwania na ten tytul wam odwalilo tongue.gif
HunterX
Podobno wersja na PS2 będzie mieć dodatkowe stroje, scenki.. Yahooo... :?
eldarion
co do wersji na ps2 to wiadomo ze musi miec jakis bonus ( cos jak re code veronica x) ale ja na pewno nie bede czekal 9 miechów dla kilku filmików na krzyz a z resztą po co sie denerwować szarpiącą animacją icon_twisted.gif
Czappi
co do wersji na ps2 to wiadomo ze musi miec jakis bonus ( cos jak re code veronica x) ale ja na pewno nie bede czekal 9 miechów dla kilku filmików na krzyz a z resztą po co sie denerwować szarpiącą animacją icon_twisted.gif

Chyba nie ufasz Capcom'owi. Oni nie pozwola sobie na to zeby animacja niesamowicie rwala...
Garcia

Chyba nie ufasz Capcom'owi. Oni nie pozwola sobie na to zeby animacja niesamowicie rwala...

Po calej aferze z RE4 raczej ciezko zaufac Capcomowi...chociaz nie sadze zeby dali ciala z animacja coz czas pokaze...
Splender
niesamowicie to rwac nie bedzie, ale na pewno nie bedzie to chodzilo i wygladalo tak jak na gc...
Capcom zapewne bedzie chcial zeby gra wygladala na ps2 niewiele gorzej wiec albo poleca loadingi co 2 minuty albo animka biggrin.gif
wracajac do dodatkow to moim zdaniem dorzucic mogliby cos na wzor dvd'kow dodanych do takiego SH2 czy FFX...z filmami "z planu" itp...to byloby moim zdaniem lepsze niz jakis badziewny dodatkowy stroj bikini dla tej gowniary icon_twisted.gif chociaz z drugiej strony... ohmy.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.