Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Resident Evil 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
2razyjot
( X-BOX TO KUPA.) icon_twisted.gif

A Ventura to fanboy ... x[

Skad sie tacy biora? :roll:

BTW: gral juz ktos? :> Jak wrazenia, graficznie masakrator? Co z nowa konwencja a'la "Silent Hill" ... Piiiiiiiszcie. smile.gif
szczurek
Co z nowa konwencja a'la \"Silent Hill\"?

wtf? A ja myslalem, ze RE4 poszedl bardziej w survivor a nie w horror ._.

Ja moze zagram.....za pare tygodni......Z tego co widac to mamy killera nieziemskiego, i dobrze!
*Piotrek*
Z całym szacunkiem dla PS2 (ktorego nie odpalilem juz z pol roku;))) ale jak oni chca to skonwertowac? Niedziwie sie ze potrzeba az roku bo to i tak nie realne laugh.gif Ja tam nieumiem pisac wrazen itp i zawsze koncentruje sie na szczegolach bo to mnie jara najabardziej wiec np.

arrow.gif woda jest tak wypasiona ze woooow halo itp jak dla mnie niema tak wypasionej wody jak tutaj MISTRZOSTWO!!!! Np. jezioro jest tak zrobione ze jak patrzy sie na nie z gory to szczeka opada (dlatego niewiem jak to niby ma pociagnac PS2...bo to tak jakbym patrzyl na XA...wogle wrazenie jest ze gra sie na Xie i to w mega kosmicznie graficzna gre). W jaskiniach tez to wyglada rewelacyjnie..dolomity itp...poprostu MASAA szczegolow MASAAA

arrow.gif gra wogle wyglada jak filmik poniewaz sa takie filtry uzyte jakies niewiem moze to ta animacja ze ma sie wrazenie ze sie wstawke oglada a nie gre; )

arrow.gif ja tam na wsi jestem jeszcze wiec moge sie wypowiedziec tylko na jej temat ale jak ona jest zrobiona O_o drzewa, liscie kołyszą się ale duzooooo lepiej jest to zrobione niz np w innych grach. POPROSTU SZCZEGOLY W TEJ GRZE ROZPIERNICZAJA listki, drzewka, krowki, itp ; ) ciekawe jak GCN to pociagnal:D Spokojnie by pociagnal SPLINTER CELLA rownego Xie jakby umieli programowac lepiej;) skoro ta gra TAK WYGLADA

nie dziwie sie ze wszedzie dostala max NOTY maaasaaaaaaaa poprostu masaa

ps. o a teraz plyne se ta lodka na jeziorze ..bez kitu film FMV O_O pewno zaraz bedzie walka z tym potworem co na screnach byl O_O

ja bym za ta gre to i 400zl dal kosztem kilku innych gier NAPRAWDE WARTO cool.gif

ps2. Dobra jak zobaczylem teraz las w mroku z padającym deszczem to tylko moge powiedziec: NAJLADNIEJSZA GRAFICZNIE GRA JAKA W ZYCIU WIDZIALEM a widzialem wszystko;) z tych najlepszych icon_twisted.gif Musze skasowac sejwy z karty zeby zapamietywac te lokacje;) bo to jest warte pokazywania O_O

gmeru
NemoKOF
Ja wlasnie skonczylem amerykanska wersje (czeka na kupca w pchlim targu) i musze powiedziec, ze jest jedna z najlepszych gier w jakie gralem!! Gra ma niesamowite momenty, pomysl z naciskaniem przyciskow na czas (ktory akurat nie jest nowy bo byl np w Shenmue) sprawuje sie swietnie!! To interaktywny film akcji!! Jedyne zastrzezenia to fabula (jest wyjatkowo slaba) i to ze to juz nie jest horror, ale gra akcji. Mimo tych wad uwazam, ze gra ma szanse na 10- (na gamerankigs ma 96% srednia wyciegnieta z ocen z innych serwisow, to 6ty wynik w historii). Z czystym sumieniem polecam ta pozycje kazdemu!!
eldarion
a mi save sie poszedl kochac sad.gif i gram od poczatku , a bylem juz pod koniec zamku, icon_evil.gif
NemoKOF
Chlopaki - RE4 do kupienia w zestawie z Freeloaderem od reki za 260 zl!! Moze ktos jest chetny??
Kid
Ja tam juz koncze RE4 i mowie wam jest zajefajny.
JJJ
wlasnie dostalem rpzed chwila przesylke,naprawde swietna pozycja,tylko jeden minus,przydaloby sie w takim polozeniu kamery strafe'owanie ;]
JJJ
mam pytanie,czy w sklepikach mozna kupowac ammo? bo jestem po walce z 2 bossem i mam 0 amunicji...
eldarion
he he , nie niestety nie mozna ale nie pamietam czy po rozszerzeniu naboi wchodzacych do pistoletu nie ma sie maxa
Ali G
idz se na gamefaqs i sobie przeczytaj a nie spoilerujesz ze jakies sklepiki sa
JJJ
strasznie duzy spojler.... laugh.gif
dr_Birkin
Re 4 jest Wypas! smile.gif Warto kupić smile.gif

zapraszam na forum o RE smile.gif
http://forum.resitez.pl smile.gif...
Capcom
Widzę,ty tu już cała ekipa siedzi, Resident Evil ====> dr.Birkin podał adres biggrin.gif.
Czopek
idz se na gamefaqs i sobie przeczytaj a nie spoilerujesz ze jakies sklepiki sa

O tym nawet w zapowiedziach w PE pisało :?
Ali G
przepraszam, poprawie sie
Meryl
jeszcze tylko 100zł i bedę pykał w RE4 ołłjeee
Ganon
Jeszcze kilkanaście dni a przyjdzie pre-order i na półkę pójdzie nieskończony POP2: WW oraz RE0. Ale wrócę do nich. Of koz.
nWo
[b]Uwaga Spoilery - ale nie dotykam fabuły :!: Kto nie chce niech nie czyta
Widziałem :!: na moje własne oczy Widziałem :!: Widziałem :!: Widziałem :!: grałem :!:

arrow.gif 1. Leon to prawdziwy Zabijaka z Krwi (którą można łatwo stracic) i kości (złamań nie ma).
arrow.gif Wszedzie szybko mozna zginąc. Ta gra wyciska z NGC WSZYSTKO
arrow.gif Na samym początku tak jak bylo zapowiadane ze gra nie ma nic wspólnego z Umbrella.Corp .... Aha (pipi) a jednak NIE. Szkoda.
arrow.gif Ada wraca i znów w czasie akcji idzie swoją drogą, podążając za własnymi interesami.
arrow.gif Są też miejscami nawiązania do Filmu Resident Evil zwłacza w Laboratorium - passage przejscie z laserami gdzie ginie cała ekipa. Ale w samej grze wygląda to znacznie bardziej ZABÓJCZO bo mozna to odczuc na własnej skurze.
arrow.gif Nie wiem czemu ale mam wrazenie ze capcom nie chce sie uwolnić od postaci Alberta Weskera. Tutaj prawie identyczna jego kopia ale z własną osobowością to właśnie - Krauser (muthafucka). Gdybym nie grał w MGS3 to bym napisał że nigdy zabicie w grze bossa nie sprawiło mi większej przyjemności niż walenie do typa z gnata ile wlezie podczas walki w zamku. My strzelamy do typa ten nic sobie z zasadzie z tego nie robi. A jednak radość z zabicia The Boss w MGS3 jest dla mnie wieksza.

arrow.gif Przeciwnicy giną szybko, błyskawicznie, wystrzelona kula dosięga tam gdzie celujemy i wyrządza należyte spustoszenie. To nie są ZOMBIAKI gdzie wypruzniamy magazynek czekając aż łaskawie delikwent walnie w glebe. Tutaj mijamy te postaci a one wykrzykują swoje kwestje, to jest właśnie róznica pomiędzy ZOMBIE a opentanym gostkiem. Z Tym drugi bowiem zachowana jest wieksza interakcja. Czasami aż niechce sie ich zabijać ale najpierw posłuchać i poobesrwować. Mozna zajść klijenta i zaczesać go z buta po czym oddac strzał w łeb - TOTAL :!: Niektózy przerzucają siano a inni ganiają kury. gra tętni życiem.
Jeden, dwa strzały i postać pada. Nie czekamy aż usłyszymy odgłos uderzającego cielska o podłoże, natychmiast zasuwać trzeba dalej bo przeciwników jest full. Mają widły, kosy, rzucają siekierami i strzelają do nas czasami z kuszy a nawet puźniej z karabinów maszynowych, niektórzy mogą nas powalic paralizatorem. Potrafią nas poczęstowan nawet dynamitem, dlatego właśnie nie mozna sobie pozwolić na przestanek i częstowanie przeciwnika kulami. Nawet gdy takiemu delikwentowi odstrzelimy łeb, lepiej nie podchodzić bo zaraz wyrośnąć mu może jakieś cholerstwo i znow takie ścierwo sie na nas rzuca. A gdy zdarzy sie ze coś nas złapie, mozemy sie z jego uchwytu uwolnic odpowiednio szybko reagując.
Wygląda to naprawde efektownie i pokazuje ze Leon to postać już nie policjanta zółtodzioba z Resident Evil 2 ale praktycznie zaznajomiony z walką wręcz i walką na noże człowiek o duzym doświadczeniu, który wie jak je wykorzystać podczas walki.
arrow.gif Schowanie sie w pomieszczeniu nie daje efektu gdyż inteligenci potrafia sforsować i taką przeszkoda jak dzwi. My zresztą też, kilka strzałów i po kłopocie, dzwi juz nie ma.
Przeciwnika można przy tym częstować ołowiem gdzie sie chce. po nogach w głowe w tors po łapach = ale trudno bo nimi machają a to efektu nie daje. A zdaży sie też za kilku cwaniaków schowa sie za tarczami :!: Te jednak dają sie na szczescie przeforsować.
arrow.gif A strzelanie z rakietnicy to czysta przyjemność ale lepiej walić na odległość niż gdzies blosko bo czuć tutaj power. Gdy zbliza sie kilku nieraz kilkunastu chłopa (gdy pozwolimy na to aby przeciwnicy zebrali sie w tłum, bo stara metoda tańca pomiędzy przeciwnikami na szczęscie sie sprawdza) to lepiej walić w środek i pod nogi. Nie ma to jak widok ognia pochłaniającego kilkanaście postaci na ekranie. Jak konsola przy tym wyrabia :!: question.gif
arrow.gif Same lokacje są mistrzowskie. Wiocha, lochy, jakieś jaskinie, zaminiwane korytarze, przejścia najeżone pułapkami na niedzwiedzie, laboratoria, podziemia, lochy, piwnice. Czizes wymieniac i wymieniac.
arrow.gif Capcom nie zapomina też o pieskach smile.gif a jak są i tutaj.
arrow.gif Korytarze rozświetlają nam albo nasza latereczka albo pochodnie, których tutaj całe zatrzęsienie. Czasami ma sie wrażenie jakbyśmy poruszali sie w czasach średniowiecza. Na zewnątrz zwłaszcza w zamku ponury krajobraz kontrastuje sie z licznymi palącymi sie ogniskami. Wyjątek to pomnieszczenia laboratoryjne gdyż czasami uraczymy tutaj światło lamp ale i tak mało.
arrow.gif Sam krajobraz jest ponury, czuć WIOCHE smile.gif no poprostu wiocha, puźniej robi sie tylko ciekawiej i ciekawiej.
arrow.gif Zwłaszcza FINAŁ w zamku gdzie biegamy i przełączamy dzwignie, przesuwamy posągi otwierając przejscia prowadzące na sam szczyt i w tym samym czasie walimy ile wlezie w Krauser'a z broni, a ten rewanżuje sie tym samym. Z tą jednak różnicą ze on nasze kule bierze smiało na klate a my tego nie powinniśmy robić w stosunku do jego wystrzeliwanych do nas pocisków i chowanie sie jest jak najbardziej wskazane. On oczywiscie nic sobie z tego nie robi i dość kłopotliwie, przeszkadza nam w przemieszczaniu sie po lokacji. Wszedzie też pałętają sie małe roboty pająki które też emocjonująco ubarwiają rozgrywke wyłażąc ze ścian i podłogi. W czasie samego finalu wydawać by sie mogło ze bedziemy częstowac przeciwnika ołowiem jak popadnie i unikać jego zabójczych ciosów. Ale jednak nie gdyż i oni mają czym do nas postrzelać, trzeba sie chować i czekać aż przestaną, a swoja drogą to i oni też walą do wszystkiego co sie tam rusza i to dośc skutecznie - nie patrząc na nas. Trzeba samemu zadbac o swoje bezpieczeństwo. Nie pamietam zeby finał w Residencie był bardziej Emocjonujący. Kolejny boss przeraża wyglądam - jak zawsze poczwara. A ucieczka z zamku i uczieczka na skuterze z platformy no poprsotu ZGON.

Cała gra + wstawki jest długa. Ale obawiam sie ze jednak na jedną noc wystarczy.

Aha i jeszcze Ashley, zapomniałem napisać o Asheley. Rety cycuszki jej podskakują jak kula w pinbalu. Coś pięknego.

Ja bym sie przyczepił do "Ruchomego sklepu" ale co tam nie czepiam sie to nowa jakośc w RESIDENCIE
Aha :!: i na koniec ile byście nie wydali na te gre to warto czy to bedzie import czy zakup na allegro za dosc (pipi)itnie wysoką cene to WARTO.

PART II

Zaatakowałem gre chcąc skonczyc poniżej 3 godzin. Mój czas to 3:51:12 ale błądziłem w zamku i Straciłem Zycie grając Ashley bo spadła na mnie Zbroja Rycerza. Akurat sie przeciągałem i (pipi) arrow.gif tutaj nawet przez chwile nie można odetchnąc. Chyba jednak gra pęknie i da sie ją ukończyć poniżej 3 godzin. Nie wiem czy moje meczarnie mają sens jezeli nic nie dostane. Ale spodziewam sie Rakietnicy + infinite ammo icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif i moze jakiś strój.

Sterowanie sprawdza sie rewelacyjnie :!: Zupełnie inaczej niż w Remake. Ta gra jest BOSKA i juz nie mam ochoty grac na PS2 jezeli ta gra sie ukaże to jakością wykonania nie przebije TEgo.
Pozatym Tytuł Resident Evil w tej chwili bardziej pasuje to tej gry niż Bio Hazard. Mało tutaj elementów Bio wink.gif a wiecej Evil
szczurek
Dzisiaj grałem i......o mój boże ta gra jest wspaniała. Jeszcze nigdy nie zawylem tak z radosci podczas odstrzeliwania wiesniakom głów [szczegolnie jesli zrobisz hat-tricka czyli trzy heady pod rząd]. Az normalnie zaczynam zalowac, ze sprzedalem GCN.....ten kto ma Kjuba i nie zagra w RE4 ten lamer O_o
nWo
N.....ten kto ma Kjuba i nie zagra w RE4 ten lamer O_o

[b]Heh tylko musze backupa jakos zrobic bo plyty trzeba oddać.
I nie udało mi sie skończyć poniżej 3 godzin. W zamku zabardzo sie motam i za długo. Któregoś razu zrobie mape w zeszycie icon_twisted.gif ale jak juz bede grał w PAL'u
Ryo-San
W TEKSCIE NIE MA SPILEROW

Ufffff doslownie minute temu skończyłem to ARCYDZIEŁO...
Ręce mi sie trzęsą, pad lezy na ziemi cały mokry od potu, serce bije mocniej, na oczy ledwo widze....moja 22 godzina przygoda z Resim dobiegla końca...
aaaaaaa od czego by tu zacząc...? o_O
Hmmmmmm najlepszym komentarzem dla tej gry było by poprotu kilkadziesiąt ...> 8O shockerów ktore bym wrzucił do tego posta..no ale cos wyprodukuje....
Gra jest poprostu niesamowita...w sumie nawet nie gra ale "SHOW"
Show przez kurewskie duże S..
Na wstepie chcialbym napisac ze dosyc sceptycznie podchodziłem do gry.. nie wiem moze dlatego ze przygody Umbrelli i spolki bardziej mnie smieszyly niz straszyly..mialem juz dosc tego tasiemca spod szyldu RE..
no ale jakos piekna biala plytka zakrecila sie w moim Gacku...
I jazdaaaaaaaa...gra ryje beret pod doslownie każdym względem...jest tak widowiskowa ze pod tym wzgledem rownac sie z nią może chyba tylko Ninja Gaiden i DMC3...hmmmm co ja gadam RE4 swoją widowiskowością zjada Ryu i Dantego na sniadanie...to najpiekniejsza strzelanina w jaką grałem w życiu....I tak wlasnie oceniam tą gre...nie jako przygodówke, nie jako survival-horror ale jako strzelanine z elementami owych gatunków...
Gra już na samym początku kopie ostro w dupe..potem jakby z lekka wyhamowuje a na koniec wypiepsza nas na orbite...
Pierwszą rzeczą która sprawiła u mnie popuszczenie zwieraczy było: nie nie grafika ale....repetowanie i ładowanie Rifle przez Leona..aaaaaaaaaa nigdy w życiu nie widziałem tak przepięknej animacji...tak sie tym podjaralem ze przez godzine stalem w miejscu i strzelam z Rifle..a po wystrzeleniu ostaniej kuli..Loading i znowu jazda z Rifle....mistrzostwo swiata po poprostu(oczywiscie każda bron jest przeladowywana pieknie ale rifle to rifle;) Nawet celowo do konca gry nie upgrejdowałem szybkosci ladowania LOL
A wlasnie upgrejdy broni...strzał w dyche...kazda giwere mozna z lekka przerobic wg wlasnych upodoban(sila razenia, szybkosc ladowania, amunicja itp) Strzelnia do ludzi(?) jeszcze nigdy nie wyglądało tak piękniezabijanie to poeeeeezja...kazdy znajdzie cos dla siebie hehe nasze ofiary wręcz ksiązkowo a raczej filmowo przyjmuja olow...to jak przeciwinicy zachowuja sie po strzale jest niesamwite ..a co najwazniejze ich AI jest naprwde wysokie...
Bossowie to bez dwoch zdan kolejny mega plus dla RE4..sa MISTRZOWSKO zaprojektowani...sa wymagajacy..i co najwazniejsze zapadają w pamiec...Kazda walke bedziecie pamietac...i do kazdej bedziecice chcieli jeszcze do nich wrocic..a takie pojedynki ja Leon vs Kruger powinny przejsc do historii gier video..
Grafa jest piekna i cudowna ale nie rewolucyjna..teksturki pieknie wygldaja z daleka ale jak pojedziemy blizej to juz nie jest tak rozowo. Jestem pewien ze z dzisiejszej generacji da sie wycisnąc(a w kilku przypadkach juz wycisnieto) jeszcze więcej..oczywiscie nie zmienia to faktu ze jest to jedna z najpiękniejszych graficznie gier na obecne systemmy. Otoczenie jest nieziemko zaprejektowanie, masa szczegolow idetali, przceiwnicy też cudnie wyglądają... poprostu wizualny majstercztyk..
Muza i SFX jak dla mnie bez zatrzeżen!! W niektorych miejscach(wazne momenty tudzież niektore walki z bossami) uslyszec mozemy nic innego jak wspaniałą muzyke filmową, w innych szybki bicik pod aktualnie rozgrywaną rzeźnie, kliatyczne chórki itp.. Odglosy otoczenia i przeciwnikow to enty juz plus tej szpili...
Cholrernie mnie ucieszyły QTE, ktora czynią tą gre jeszcze bardziej widowiskową...
RE4 to narawde studnia bez dna...pomijajac juz fakt ze gre za pierwszym podejscie przechodzi sie w ponad 20 h. Obszar naszych "działan" jest wrecz GIGANTYCZNY oraz na mase zroznicowany...to napewno nie jest to gra na raz czy dwa..minigierki, sububquesty, poziom proffesional i inne smaczki sprawią ze przez kilka miechow bedziecie wyciskac z czwartego Residenta ostanie soki...
Nic mnie tak nie irytowalo nigdy jak dubbing i dialogi w grach z serii RE...myslalem ze skoro "czworka" odcina sie od korzeni to kwestia ta ulegnie diametralnej zmianie...niestety byłem w błedzie..te same denne, plytkie i bijace kiczem na kilometr dialogi(don't worry Ashley I commin' to you o_O)..dubbing moze ciut lepszy niz w poprzednich czesciach ale dalej czuć "sztywność" i "sztucznosc" wypowiedzi....ale tak jak wczensiej pisalem dla mnie RE4 to poprostu strzelanka..dlatego bardzo szybko przestalem zwracac na te minusy uwage...zresztą przy tym co oferuje gra te minusy to nic wielkiego..Zresztą nie powstala(i nigdy nie powstanie) gra do ktorej nie mielibysmy zadnego "ale"
Dla mnie Resident Evil 4 to bez dwoch zdan gra na 10..nie mam tej grze nic do zarzucenia co by moglo wplynac na obnizenie noty..jestem oczarowany tym tytułem..
IDEAŁ, DIAMENT, MAJSTERSZTYK CUDOWNE DZIECKO CAPCOMU..jedna z najwazniejszych, najpiekniejszych i najcudowniejszych gier owczesniej genearcji....

Plusy
- wszystko jak leci

Minusy
- dialogi
- dubbing

Grafa - 10
Muza - 10
Miod - 10
[size=19]10/10

no a teraz czas skonczyc MGS3 ktoremu jak sadze wystawie identyczną ocene smile.gif

p.s sorry za litrowki i inne bledy..ale jest 3.27 a ja naprawde niewiele juz widze na oczy..
stay tuned
nWo
[b]Podpisuje sie po tym, zreszta swoje zdanie juz wyrazilem wczesniej nieco spoilerując. icon_twisted.gif Obecnie jestem na etapie śmierci. Gine zabijany przez kazdego bossa i w lokacjach gdzie trzeba reagowac podzczas fimików. - arrow.gif sceny smierci leona są boskie wink.gif
..::XMANiAK::..
mi sie podoba jak zombie z pila motorowa odcina glowe [i ten dzwiek warczacej pily biggrin.gif] smile.gif

mam pytanie czy RE4 bedzie tez na X bo wydaje mi sie ze gdzies czytalem ze bedzie
JJJ
nie nie bedzie smile.gif
HunterX
nie nie bedzie smile.gif

ta, tylko patrzeć jak do tematu wpanie Xarou i napisze, że plotka jakoby RE4 miał się ukazać na X'a nie została zdementowana... :roll:
Xarou
ta, tylko patrzeć jak do tematu wpanie Xarou i napisze, że plotka jakoby RE4 miał się ukazać na X'a nie została zdementowana... :roll:

Masz z tym problem? :roll:

laugh.gif - [szczurek]

edit: Ekhm, sorry ale wstawiaj głupie uśmieszki do swoich postów...
Ins
Mam pytanko ludziska:
Jaka bedzie wkoncu PALowa okladka? czy bedzie 1 wariant czy moze wiecej ?
nWo
[b]Okladka chyba taka sama jak w oryginale.
Admin SN
UWAGA REKLAMA laugh.gif Ale serio to bardziej informacja - myśleż, że istotna dla fanów RE:

18 marca (czyli już w najbliższy piątek) odbędzie się europejska premiera super hitu Capcom Resident Evil 4 na konsolę Nintendo Game Cube.

Dzięki firmie Świat Nintendo polscy gracze będą mogli je kupić w tym samym dniu!

Na tym jednak nie koniec - Świat Nintendo we współpracy z Polskim Zrzeszeniem Fanów Resident Evil przygotowali specjalną książeczkę, która zawierać będzie unikalne materiały zbierane i tworzone przez długie lata działalności Polskiego Zrzeszenia Fanów Resident Evil.

Bez precedensu jest jednak fakt, że książeczka ta będzie dostępna jedynie w Świecie Nintendo - nie można jej dostać w żadnym innym miejscu na Świecie!

Obie instytucje przygotowały też polską instrukcję, która wprowadzi graczy w arkana tej cudownie zapowiadającej się produkcji. Oczywiście dostępność - również wyłącznie w Świecie Nintendo.
Ins
Zamowione juz mam i czekam (oby w sobote juz doszlo)
PS.Ile ta bonusowa ksiazeczka bedzie miala stron? =]
Ahmad
bardzo sie ciesze, mowilem ci ryo-san, iz gra cie zniszczy, co do dialogow, sa klimatyczne, "Ashley!!... I'm coming for ya!!" brzmi spoko, smile.gif
wogole gra to yedno klimatyczne przezycie.
i Graphica yest the best, nie ma lepszey w innych next-gen'owych yak narazie, including Ninja Gaiden, Donkey Kong:Jungle Beat(ktory yest piekny, a walki z bossami to przezycie niesamowite).
troszke mi sie tylko wydaye iz ostatni boss, saddler troszke taki "rush-rush".
yakby moglbyc bardziey klimatyczny.
no i ostatnia trasa a'la Wave Race biggrin.gif
no, a Ada Wong wyglada elegancko yak nigdy tongue.gif
_RikkimarU_
spoko zamówiłem w ultimie...dzisiaj premiera a ja już gram, nie zamawiałem kuriera a i tak doszło w dziń premiery. a co do gry to bardzo mi sie podoba. grafika jest świetna, tak samo dźwięki itp. najbradziej poprwiona została chyba inteligencja przeciwników. podczas gdy w innych częściach RE zombie tępo za tobą podązały, blokując się na ścianach to tu przeciwnicy kombinują, ścigaja cie po drabinach, okrążają, nie dają ci żyć smile.gif. fajne są też efekty (rozwalenie głowy po kopnięciu, czy strzeleniu z shotgun-a). Już od początku rzuca się w oczy, że RE4 jest bardziej grą zręcznościową niż logiczną, chociaż grałem tylko chwilę. Dobre jest też to, że celuje sie manualnie i wprowadzony został celownik laserowy. sterowanie jest intuicyjne. Ogólnie gra mi się bardzo podoba i mam zamiar przejśc ją w najbliższym czasie.
OsciBosci
omg a mnie mieli dzisiaj wysłac z DVDCrave gre no ale dostałem dzisiaj emaila od nich ze ich dostawca nie ma juz gry i nastepmna dostawa bedzie 24 KWIETNIA. brak mi słów, preorder złozylem dawno i miałbym czekac tyle czasu po premierze?? never!! skasowalem transakcje
nWo
[b]No i ja bede chyba musiał kupić. Ciekawe czym sie rózni od U.S.
eldarion
ten kto gral w ntsc niech napisze o roznicach ......
nWo
[b]No ja gralem w NTSC ale nie gralem w PAL wiec nie wiem co jest inna co takie same. Chętnie za to załatwiłbym sobie BioHazard 4 arrow.gif japońca. Kiedyś widziałem filmik jak miał wyglądac BH4, kamera byłą inna, tzn raz w miejscu a raz podązała za Leonem. W pomieszczeniu Leona scigal jakis bolek z Chakiem na łancuchu. Postac byla jakś rozmazana jakby na wpół zombie a na wpół duch. Widzial ktos ten filmik question.gif
True
[quote][b]Kiedyś widziałem filmik jak miał wyglądac BH4, kamera byłą inna, tzn raz w miejscu a raz podązała za Leonem. W pomieszczeniu Leona scigal jakis bolek z Chakiem na łancuchu. Postac byla jakś rozmazana jakby na wpół zombie a na wpół duch. Widzial ktos ten filmik question.gif

Ta, widzial.To byl pierwszy filmik na necie, z wersji beta jeszcze. W finalnej wersji wywalili ten motyw.
nWo
Ta, widzial.To byl pierwszy filmik na necie, z wersji beta jeszcze. W finalnej wersji wywalili ten motyw.

[b]No a ja przez pół gry czekałem na tego typka az w koncu musialem grać Ashley i zapomiałem o tym motywie.

To tak jak kiedyś kumpel mi powiedzial o Aligatorze w RE2. DarkoS zobaczysz jaki jest motyw z Aligatorem w kanałach :!: to dopiero bedziesz miał jazde, nastraszył mnie i tyle. I jak juz do tego doszedłem i pokonałem w końcu to bydle to przypomniałem sobie o tym co mi mówił .... z tym wyjątkiem ze nie pamiętałem czy on mówił ALIGATOR (jeden) czy ALIGATORY (duzo) :!: i reszte kanałów miałem kisiel w majtach łaziłem uzbrojony po uszy biggrin.gif. Mniej wiecej tak samo grałem w RE4. Do kazdego pomieszcenia w pałącu wchodziłęm uzbrojony po zęby.
dante2003
Grałem wczoraj chwilę w sklepie w RE4. Grafika obłędna 8O , sterowanie świetnie rozłożone. Na padzie od GC grałem może 2 razy, ale od razu załapałem który przycisk do czego służy. Bardzo przyjemnie się celuje. Denerwuje mnie tylko koleś z piłą bo 3 razy mnie zabił :oops: Aż strach pomyśleć że na wersję PS2 muszę czekać 9 miesięcy :cry:
_RikkimarU_
mam pytanie : czy to całe badziewie zbierane podczas gry (rubiny, zegarki, korony i spinele ?) służą do czegoś, czy tylko do sprzedawania ich koleśowi od broni, i czy zebraną podczas gry broń można gdzieś przechowywać ?
Ryo-San
wiem ze mozna je ze soba laczyc..np z kilku krysztakow mozesz zrobic korone.a po co ona? kij wie..ja sprzedawalem wszystko jak leci i za to upgrejdowalem giwery...a co do przetrzymywania giwer to nie spotkalem sie z jakims schowkiem...Jednak zawsze na co najpierw wydawalem kase to na wieksze "kieszenie"
bebbop
Co do tego laczenia swiecidelek... Mozna ozdabiac np korony czy maski roznymi swiecidelkami dzieki czemu podnosisz automatycznie wartosc danej rzeczy i mozesz za nia otrzymac wiecej kasy biggrin.gif
Capcom
Nieliniowość czy różnice pomiędzy wersjami PAL/NTSC ? :

http://forum.resitez.pl/viewtopic.php?t=1689

Moje wrażenia z gry:

http://forum.resitez.pl/viewtopic.php?t=1672
_Link_
Dostalem wczoraj i musze stwierdzic ze moj najlepsza Re w ktorego gralem. Tutaj przynajmniej nie musze sie martwic ze mi naboi zabraknie, a wszystko jest dopracowane od poczatku do konca. Oceniam na 10/10.
Wtkfds
Czy nie orientuje się ktoś, czy niemiecka wersja RE4 będzie ocenzurowana (zielona krew, brak headshotów itp.) ???????
Czappi
Czy nie orientuje się ktoś, czy niemiecka wersja RE4 będzie ocenzurowana (zielona krew, brak headshotów itp.) ???????

Raczej nie...gdyby tak było to gra straciła by cały swój urok i nikt chyba by jej nie kupił...
trogos
gra jest przekozacka, ide juz trzeci raz co by peset nastukac na nieskończoną wyrzutnię i nic mi się nie nudzi, do tego dodatki po ukończeniu, nic tylko grać!
Ganon
Bylem fanem RE od czasu kiedy sprawilem sobie REmake'a, a pozniej RE0. Musze przyznac, ze pierwsza czesc, zrobila cos, czego nie udalo sie zadnej innej grze - przestraszyc. Atmosfera zaszczucia, nie pokoju, bales sie wchodzic do jakiegos pomieszczenia, bo wiedziales, ze ten jeden magazynek do pistoletu, ktory masz, moze nie wystarczyc na to, co Cie czeka za drzwiami.
Podsumowujac, RE stalo sie jedna z moich ulubionych serii. A na RE4 czekalem nawet bardziej niz na wszystkie czesci, lecz przeczuwalem, ze moze stracic "Residentowy" klimat. W koncu brak tu zombiakow, hunterow, statycznej kamery, czy specyficznego sterowania. Ale teraz mam juz "czworke" i moge powiedziec, ze tamte gry, to przy tym nie grywalne miernoty(moze troche sie zagalopowalem, ale jestem pod wrazeniem czwartej czesci). Grafika - nie widzialem takieho przepychu, wszystko piekne, dopracowane, animacja-palce lizac, tekstury naprawde ladne. Nawet ganadosi, wiesniaki, sa wykonani z takim, moznaby rzec, pietyzmem. Ich ruchy, miny, okrzyki, reakcje na strzaly Leona, mistrzostwo swiata. Sam glowny bohater, (pipi)ista kurtka, fachowy gun. Co do gunow. Jest ich calkiem sporo, w przeciwienistwie do Re0 czy REmake'u. MAmy po 3 rodzaje pistoletow, karabinek, Magnumy, shotguny, snajpery, wyrzutnie rakiet, czy wreszcie urzadzenie sluzace do podkladania min. Wymienilem tyle rodzajow broni, a trzeba wspomniec o rozwalce, jaka jest na ekranie naszych telewizorow. Ahhh...fantastycznie sie w to gra...przyjemnosc plynaca z rozwalania wieskow, jest przeogromna, ogladanie ich dopracowanych reakcji, na strzaly w poszczegolne czesci ciala. Jeszcze tylko powiem, ze jest duzo rodzajow przeciwnikow, nie tylko pospolici ganadosi, ale mnisi, siostrzyczki z pilami mechanicznymi, pan z pila, odmiana mieszkancow wioski z mackami wyrastajacymi z glowy...i jeszcze troche ich jest :DDD
W grze, imo, jest duzo wspanialych momentow, jak chocby walka z Del Lago, czy obrona tej chatki z Luisem, albo pedzaca ciezarowka z wiochmenami...hehe...najlepsza gra na GC imho...MP2 sie nie umywa...wracam do grania ^^
ps.jestem na drugiej plycie, walka z Salazarem byla wkurzajaca, ale Broken butterfly sie przydal. Za to pojedynek z tym potworkiem z kanalow, byl (pipi), a szczegolnie to jak wywalalo sie te pojemniki z cieklym azotem xDDD
MaxVarEmreis
Gra poprostu wymiata. Jedna z najlepszych pozycji na obecne konsole ( jeśli nie najlepsza ). Nie pamiętam kiedy ostatnio tak dobrze sie bawiłem ( nawet MGS3 wymięka w tym wypadku). W to trzeba zagrać!!

Wielkie dzięki dla JJJ z pożyczenie Gacka cool.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.