nie ma sprawy Maxiu

niedlugo mi go zwrocisz bo chce skonczyc re4 ;p
Przeszedlem dzis RE4 wkoncu ;]
OMFG ta gra po prostu miazdzy , jedna z najlepszych gier w jakie w zyciu gralem , cudo ... uhhh cos niesamowitego. Tytul wart kazdej wydanej zlotowki .
PS.Fabula nie jest taka zla jak na tego typu gre. Duzo osob narzekalo i spodziewalem sie byle gófna a tutaj pozytywne zaskoczenie.
PS2.Nie wiem jakim cudem PS2 pociagnie ta gre , oj beda ciecia niezle.
JA ostatnio nie gralem, z powodu braku czasu. Ale powiem Wam, ze walka na noze z Krauserem, byla genialna, czegos takiego w grze nie widzialem. A z wczesniejszych perypetii, to wkurzajacy byli ci regeneratorzy, szczegolnie ci z kolcami. A jazda tym spychaczem tez niczego sobie.
MaxVarEmreis
3 04 2005, 11:53
JA ostatnio nie gralem, z powodu braku czasu. Ale powiem Wam, ze walka na noze z Krauserem, byla genialna, czegos takiego w grze nie widzialem. A z wczesniejszych perypetii, to wkurzajacy byli ci regeneratorzy, szczegolnie ci z kolcami. A jazda tym spychaczem tez niczego sobie.
Fakt walka na noże wymiata, tylko mogła by być dłuższa.
Regeneratorzy to pikuś jeśli ma się na nich sposób. Nie podejdą nawet na 20 m ( żaden mnie nawet nie drasnął ). Szczegolnie, że zawsze występują pojedyńczo. To już "Wolveriny" były trudniejsze ( jeszcze jak jest kilku na raz ).
[b]
Ehhh panowie gre załatwiłem w 2:54:13
jednak sie DA :!: a jakie nagrody
CUD. Warto sie pomeczyc zeby potem wybrac sie na polowanie z gnatem opisanym jako:
a powerful. 45 caliber machinegun that fires infinite bullets! Fireaway Chicago-style.
DJ_JASZCZUR
4 04 2005, 18:16
heh muj najlepszy czas to narazie 12 h 46min na normal troche daleko mi do twojego czasu

a wiecie może czy jeszcze jakis inny kostium można odkryć oprucz tego special bo ja do wyboru mam tylko Special i Normal czy coś w tym stylu i lipa myślałem że będzie jakiś nowy strój teraz zabieram sie za Proffesional
..::XMANiAK::..
4 04 2005, 19:44
jakis gosc przeszedl gre w niecale 2h
[b]
Seria RE zawsze miala to do siebie ze po ukonczeniu gry ponizej 3h dostawalo sie jakies bonusy. Zatem te magiczne 3 godziny to próg ponizej którego trzeba zejsc zeby cos dostac. Dalsze zyłowanie czasów IMO nie ma juz sensu. Od tego na szczęscie jest opcja Mercenaries:
1) Krauser
2) Wesker
3) Ada (to samo co Wesker, ale mniej zdrowia)
4) Leon
5) Hunk
Polecam
DJ_JASZCZUR
5 04 2005, 22:07
Osobiście najlepiej gra mi się Krauser-em bardzo wytrzymała postać a pozatym jak "energia" sie mu naładuje naciskamy przycisk X i wtedy pan Krause zadaje bardzo silny cios
5 04 2005, 22:30
wlasnie w 4 zrezgygnowali z bonusow za czas [to nie jest timeattack

] pozatym zamiast grac to sie robie wyscig z czasem-chodzisz [biegasz

], zbierzasz rzeczy, raz na jakis czas zabijesz kogos, i tak w kolko
[b]
No w zasadzie mozna i tak sie zabawiac zeby wybijc jak najwiecej wrogich istot (wszystko co sie rusza). Tak sie ostatnio bawiłem ale gry jeszcze nie skończyłem nie wiem na ilu zamknie sie bilans ofiar
HUH!!! Po 20 godz. meczarni, ukonczylem Re 4

(zabijalem wszystko co sie rusza).Masakrowanie zombie jest tak przyjemne, ze zaczne grac ponownie

Co do regeneratorow to rowniez uwazalalem, ze sa wkurzajacy, ale zmienilem diametralnie zdanie po kupnie magnum( 3 celne strzaly zalatwiaja sprawe). Musze przyznac, ze zakonczenie mnie wkurzylo. Jakies takie... Prawde mowiac, kojarzy mi sie ono z MGS1. Wy rowniez zauwazyliscie ze endingi sa praktycznie identyczne?
[b]Tak i tu i tam spiep.rzamy z panienką na tylnym siedzeniu :x no ale cóż
Ale wogole mozna zauwarzyc duzo anologii... w MGS byla sceneria zimowa a w RE4 wodna.W MGS skuter sniezny, w RE4 skuter wodny. Panienka na tylnim siedzeniu w obu grach. No z zakonczeniem przesadzili...
15 godzin i 1006 ofiar. To mój rekord. Wiecie ile trzeba mieć punktów w Mercenaries żeby mieć 5 gwiazdek ?
15 godzin i 1006 ofiar. To mój rekord. Wiecie ile trzeba mieć punktów w Mercenaries żeby mieć 5 gwiazdek ?
[b]
mam troche ponad 50.000 i tylko 4
Ma ktos jakies tapetki fajne z nowego Residenta.Podeslijcie jakies na nr Dziadygi 6867224
CassSept
7 05 2005, 20:18
Dzisiaj zakończyłem RE4 (yea xD!).
Ofiarą Leona padło 900 osób (równiutko!), a celność wyniosła 68%. Natomiast czas przejścia to 16 ałerów. Zginąłem 59 razy.
Siara_iwj
7 05 2005, 23:37
...ja właśnie męczę tryb proffesional...kurde to się przeradza prawie w skradankę, hardcore jak się patrzy, pierwszy wiochmen ( ten z domku) - 4 ( !!! ) headshoty zanim padł !
QUOTE(CassSept @ 7 05 2005, 20:18)
Tak.To już nie RE (także REMAKE) , RE2 czy RE3,gdzie człowiek grając nawet za pierwszym razem wiedział,że przeżyje,bo przecież śmierć w tych częściach była nie do pomyślenia.
Tutaj jest konkretna maskara,nie dość,że nieraz wszystko wali się pod nogami,dosięgają nas kule,ogień,ogniowe kule,itd (np.jak wchodzimy do pałacu) to jeszcze nieznajomość terenu i niektórych idiotycznych zachowań tej wrr Ashley(potrafiła mnie niejednokrotnie wyprowadzić z równowagi) i momentów uniku,których nie sposób przewidzieć,a których nienaciśnięcie na czas może spowodować śmierć powoduje,że grając w tą grę pierwszy raznie da się nie zginąć
Założe się,że nie ma człowieka na tym świcie który grając pierwszym razem nie zginął.Jak kto ściemni... urwę ucho,joke
Też zginąłem kilkadziesiąt razy grając za pierwszym razem.
Mój rekord to 1:53 na EASY po kilkudziesięciu przejściach gry z Chicago Typewriter - em,Infinite Rocket Launcher - em,gdzieś już pisałem,łącznie kilkadziesiąt spray - i i mieszanek z czego użyję maksymalnie 2,3 do 4 ,z kamizelką ochronną,Snajperką Semi Auto ulepszoną maksymalnie + special + scope Semi auto ,szczególy tutaj
http://forum.resitez.pl/viewtopic.php?p=48103#48103 .
Co prawda nie jestem posiadaczem Gacka, ale zakochałem się w czwartej części i to bardzo, bo jeśli gra już mi się śni to znak, że jest to kapitalny tytuł. Grałem u kumpla, ale kiedy on sam go skończy to mi pożyczy i wtedy odpłynę na zawsze, to samp było z Zeldą. Dzięki MODY
Za pierwszym razem faktycznie zdechłem 7 razy
- było by 6 ale zlekcewazyłem lasery. (oczywiscie wczesniej poczytalem to i owo ze podczas wstawek trzeba miec pada w łpach i nie mozna sie nimi cieszyć wcinając popcorn i popijając pepsi, tam mialem podczas gry w MGS3)
Ale zgodze sie z tym ze to juz troche inny RE. W poprzednich poprostu nie dalo sie zginąć. Jak szlosie na Bossa to wyładowane po brzegi ammo.
Nie,wyjdzie jeszcze tylko na PS2 28.10.2005 i będzie zapewne gorzej wyglądać niz na GCN.
Wyglądać pewnie będzie tak samo tylko animka będzie ścinać i będą strasznie długie loadingi. Ale za to tekstury powinny być ostrzejsze.
9 05 2005, 13:35
@Zgub4
pewnie wyjdzie po premierze na PS2
@Capcom
RE4 mial byc tylko na GC a pozniej mowia ze bedzie tez na PS2
chyba tez tak bylo z VJ...
XMANIAK dokładnie tak.Akcjonariusze CAPCOM - U zarządali wykorzystania dodatkowej platformy dla zwiększenia zysków oczywiście,co nie przypadło do gustu firmie NINTENDO a w szczególności ludziom z CAPCOM - u.Kilku twórców Residentów z Mikami - m na czela planowało ukończyć RE4 i na tym zakończyć swoją pracę w CAPCOM - ie.Podobno konwersją miał sie zająć juz zupełnie inny team,ale skoro Kobayishi zapowiedział już że będzie RE5 to chyba wszstko jest na miejscu.A dotknęło to wielu graczy,bo miałbyć Exclusive na GCN a jak już od dawna wiadomo okazuje się że kupa

.Teraz PS2 bierze górę nad GCN pod względem liczby Residentowych exclusive - ów bo na PS2 są 2 części Outbreak - ów,Gun Survivor 2 i Dead Aim,teraz dojdzie kolejny RE (no nie exclusive,ale RE a wiadomo każdy by chiał mieć wszystko na jednej konsoli) RE4 (choć te ostatnie jak powiedzą niektózy o cztery litery mozna sobie pobić,tak dla fana każda czesc jest warta zachodu) , a GCN ma tylko REMAKE i ZERO,a przeciez tyle potrafi

.Ale cóż my gracze możemy...
Po blisko roku odkurzyłem GC, okazja byle nie jaka bo włsnie dziś doszedł do mnie RE4.
Mam za soba dwie godziny gry, jest bardzo pozytywnie.
Już teraz mogę smiało napisac ze jest to jedna z lepszych gier w jakie grałem (na pewno najlepsza na GC)
PS. Obok NG i MGS3 to najładniejsza gra na konsole.
Dzis dotarłem do 2CD. Gra jest cudna, co chwile jakies nowe lokacje ( wykopaliska, kanały, ruiny jakieś budowy). Swietni przeciwnicy (na 2CD ci commandosi sa swietni). No i bossowie, ta gra ma swietny "złych"(pieknie jeden z "gigantów" topił sie w lawie ^^). Jeszcze czeka mnie z 5 godzin gry.
PS. Ta gra przebiła wszystko w co do tej pory grałem (od nastepnego tygodnia prawdopodobjie zaczynam MGS3 wiec lider moze sie zmienic

)
Muszę kupić jeszcze PS2 dla Outbreak - ów i MGS - ów właśnie.
YETI - RE4 to bardzo udany megamix,wszystkiego po trochu,każdy znajdzie cos dla siebie,nie ma co

.
Dla nieprzekonanych do serii RE pozostałe części są trochę inne ale równie dobre

.
Dla mnie osobiscie to rzadzi Re 4. MGS 3 byl dobry, ale ukonczylem go raz i odlorzylem. W przypadku RE 4 bylo inaczej. Ukonczylem gre raz, drugi... i ciagle mi malo

Ma w sobie to cos co mnie do niej wciaz przyciaga i dlatego RE 4 to najlepsza gra w jaka gralem
Resident Evil 4 jest najlepszą grą z pośród tych, w które grałem od 2 lat (a było ich bardzo dużo). Żadna pozycja mnie tak nie wciągneła. Z tego co pamiętam jednynie Ninja Gaiden na X-a mnie wciągnął ale nie aż tak jak RE4. POLECAM wszystkim!
Aha jeśli chodzi o konwersje - lepiej nie czekajcie na nią tylko zagrajcie w wersje na NGC. Konsole mozna kupic z gra za mniej niż 400 zł. Wersja na PS2 będzie na pewno uprostrzona i poobcinana bo możliwosci techniczne są o wiele słabsze, pozatym capcom znany jest ze słabych konwersji na inne platformy, a kaske i tak dostaną.
Mam jedno pytanie.
W poradniku extreme Koso napisał ze w trybie The Mercenaries, Krauserem mozna atakowac jego zmutowana łapą.
Moze ktos napisac jak ?, bo juz próbowałem na tysiac sposobów i nic mi nie wychodzi.
Zaknafein
20 07 2005, 12:25
W momencie, gdy ręka Krausera świeci się czerwoną poświatą, wciśnij X. Wówczas ręka zamieni się w swego rodzaju ostrze i naciskając A będziesz mógł wykonać specjalny atak. Z tego, co pamiętam, moc ta ładuje się co 45 sekund.
Shinji-kun
21 07 2005, 22:08
a ja mam takie pytanko gdzie i jak najlepiej nabijac kase ???w mercenaries nie

cos slyszalem ze w ada asigment moze ???ale na serio nie mam pojecia, pomozcie !!!!!!
Siara_iwj
23 07 2005, 13:06
...chodzi ci o Pesety..? no to w grze podstawowej, nie sprzedawwaj znalezionych klejnotów przez pół gry, kup od handlarza mapę każdej lokacji ze skarbami, szukaj migających punktów w pomieszczeniach i strzelaj w nie, spadną i ujawnią cenne przedmioty. Jak uzbierasz kamienie i przedmioty z pustymi miejscami( np. złota maska, lampa z symbolem motyla) to powciskaj je w te miejsca ( oczywiście specjalne kamienie do specjalnych przedmiotów), handlarz da ci dwa razy więcej kasy niż kiedy próbowalobyś sprzedać je oddzielnie...
jak będziesz przechodził grę za drugim razem, oczywiście z dobrze rozwinięta bronią to możesz uzbierać ponad milion ( bo za pierwszym raczej dużo kazy ci nie zostanie może 100-150 tys). Za pierwszym przejściem powinieneś na MAX rozwinąć : Red9, Strikera, drugą Snajperę i Broken Butterfly ( ten ostatni nie kupiony, tylko znaleziony i niekoniecznie całkiem rozwinięty). Rozwiń tez zdrowie Leona na MAX, to w następnej rozgrywce możesz sprzedawać żółte roślinki po 3000 sztuka, a z takim arsenałem to nawet mieszanki R+G+Y nie będą ci czasem poitrzebne a jedna warta jest 10000. Nie kupuj TMP, sprzedawaj naboje do tej giwery. Wszelkie spinele, Velvet Blue, Rubiny i Emeraldy sprzedawaj odrazu, nie wicśniesz ich w żadną biżuterię. Rzeczy typu Red eye, Blue eye, Green eye i wszystkie kamienie których opis mówi, że mają ślady, jakby były w cos wsadzone trzymaj do końca gry potem powsadzaj w odpowiednie przedmioty i sprzedaj. Sprzedaj też lunetkę do snajpery, ale ta termowizyjną, oczywiście pod koniec gry, nastepnym razme znajdziesz nową...
Zabijaj każdego Regeneratora i Irom Maideny, Komandosów z Chaingunami, ganadosów z piła mechaniczną, w walce z dwoma El Gigante nie używaj włazu, zabij ich normalnie, dają sporo kasy. W momencie kiedy masz wybór albo spotkać dużo ganadosów, albo el gigante ( po walce w domu) odwiedź obie lokacje.
Shinji-kun
23 07 2005, 20:38
dzieki wielkie

,widze ze przedemna jeszcze duzo grania
QUOTE(Siara_iwj @ 23 07 2005, 14:06)
[...]w walce z dwoma El Gigante nie używaj włazu[...]
Włazu można uzyć, po walce trzeba wyjść i wejść z powrotem do lokacji w której z nimi walczysz - kasa będzie leżeć na środku pomieszczenia.
Ma ktoś może jakieś rady jak Leonem zaliczyć na 5 gwiazdek 2, 3 i 4 misje w Mercenaries? Pozostałymi postaciami praktycznie bez problemów mi się udało a z Leonem męcze sie niemiłosiernie. Shoutgun najsilniejszą bronią, zero granatów... a zafundować sobie starcie w zwarciu z najsilniejszymi przeciwnikami na tych planszach (ślepiec z widelcami, Schwarzeneger z gutlingiem i dwumetrowy typ wywijający zygzaki piłą mechaniczną z dwoma ostrzami) to najgłupsza rzecz jaką można sobie wyobrazić... Wiem, że generalnie nie ma na te misje jakiegoś niezawodnego sposobu ale mnie głównie chodzi o to w których miejscach najlepiej zaczynać i w który punkt mapy najlepiej "podprowadzić" tych typków...
Any ideas?
W zmaku na samej gorze jest komnata (jedno wejście, filary, pojawiają sie tam wrogowie "z sufitu") z tamtąd najlepiej mi było ich tępić. Przedtem szybko zbierałem po dorodze co sie dało. W Waterworldzie zawsze robię rundke po planszy zbierajac wszystkie czasy a potem kończe na dachu obok miejsca gdzie mozna zjechac na linie. Nikt nie zajdzie od tyłu, tylko czasami mozna dostać z kuszy. Trudno napisac dokładniej, zależy skąd się zaczyna a do tego najwiecej punktów można zdobyc przez mnożnik z kufrów więc jakiejś specjalnej recepty to chyba nie ma, trzeba probować.
Zrobiłem małe porównanie grafiki w wersji RE4 dla obu konsol.
http://img175.imageshack.us/my.php?image=gcn0qc.jpgGCN
http://img174.imageshack.us/my.php?image=ps21jd.jpgPS2
Na pierwszy rzut oka nie ma różnicy ,na kostke lepsze teksturki,zresztą sami oceńcie .Jak znajde więc takich screnów to też zapodam.
Ja dopiero jestem na początku,gdyż nie dawno zaczęłem i jestem pod wrażeniem,czuć klimat poprzednich części,są do tego zresztą nawiązania(np.jak Leon opowiada temu 'hiszpanowi' o tym co wydarzyło sie w Racoon City,na jego pierwszym dniu służby...)Jest zawodowo,zamiast zombiaków,biehają obłąkani tubylcy...Seria RE ewulowała i to mocno,RE4 to naprawde wielki krół tej serii...
PS.W którym numerze była recka RE4???zapomnialem juz...
Ja mam tylko pyatnie: z ilu chapterów sklada sie cała rozgrywka w RE4???
feyd_hark
30 07 2005, 20:57
A nie 6-1 ? Jestem narazie w 3-2, bo mam od wczoraj grę, jest świetnie.
Czyli jestem niemal w połowie tej gierki,mam 2-3 obecnie...
.:marioo:.
2 08 2005, 22:52
Nie wiecie może czy przy pierwszym przechodzeniu gry jest możliwosc załozenia tej kozackiej kurtki ktorą miał Leon na początku gry? Dlaczego o to pytam...ponieważ widziałem już kilka screenów na których nasz bohater miał ów kurtkę w dalszym etapie gry?
Mam jedno pytanie. Czy GCN jest wart kupienia dla RE4 ,mimo że wychodzi wzbogadzona o nowe rzeczy wersja na PS2 ,niebawem next genowy Re5...?
QUOTE(Baggio @ 2 08 2005, 22:52)
Nie wiecie może czy przy pierwszym przechodzeniu gry jest możliwosc załozenia tej kozackiej kurtki ktorą miał Leon na początku gry? Dlaczego o to pytam...ponieważ widziałem już kilka screenów na których nasz bohater miał ów kurtkę w dalszym etapie gry?
Jesli chodzi ci o stroj Leon`a z drugiej czesci, z napisem S.T.A.R.S na plecach to jest on dostepny dopiero, gdy ukonczysz chodz raz gre.
QUOTE(Wolny @ 2 08 2005, 22:54)
Mam jedno pytanie. Czy GCN jest wart kupienia dla RE4 ,mimo że wychodzi wzbogadzona o nowe rzeczy wersja na PS2 ,niebawem next genowy Re5...?
GCN jest wart kupna ze wzgledu na 4 serie:
- Resident Evil ( 0, 1 oraz 4)
- Zelda ( Wind Waker oraz niedlugo wychodzaca Twinlight Princess)
- Metroid Prime ( 1 i 2)
- Mario ( Paper Mario, design, pomysly oraz humor w nim zawarty, rzadzi)
Pomimo, iz zawsze gralem tylko na konsolach Sony ( Psx i Ps2) postanowilem kupic NGC i nie zaluje. Metroid, Zelda i RE sa tego warte.
PS. I nie gadaj, ze bys nie zagral w odswiezonego graficznie wraz z nowymi wstawkami FMV, MGS Twin Snakes, bo i tak nie uwierze
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.