Typewriter roxuje. Mozna nim rozwalic Salazara w 5 sekund (dobiegniecie do niego dluzej trwa), El Gigante w 3 sek i w ogole nic w grze nie jest ci w stanie zagrozic. Dzieki niemu zrobilem speedruna i przeszedlem gre w 3h (ale spokojnie moglem zejsc do 2.5h bo wiem gdzie bledy robilem). Zeby go spokojnie zdobyc to najlepiej jak sie gra pierwszy raz to dopakowywac na maksa najlepsza bron danego rodzaju (np zwyklego shotgunowi odpuscic ale strikerowi juz nie) zeby niepotrzenie nie tracic kasy. Ja tak robilem i gdzies w polowie drugiego przechodzenia gry spylilem cale wyposazenie i akurat starczylo na typewritera. Pozniej to w ogole mozna wszystko kosic rowno i dodatkowo na ultimate launchera uzbieac szybko

Tylko ze jak sie ma chicago to tego badziekwa sie wcale nie uzywa .
konstant
16 10 2005, 19:07

mam dziwny problem, otoz mam filmik z najszybszym przejsciem RE4

, noi w lokacji ,w ktorej po raz pierwszy spotykamy Ade jest labirynt - gosc z tego filmika kulturalnie tam wszedl pozbieral rzeczy i uciekl, a ja mam zamkniete przejscie

wtf? Widzialem tez, ze na tym filmiku byla wstawka oraz rozmowa z Hunnigan, ktorych ja nie mialem.... Moze w wersji PAL wycieli ten motyw
Odpaliłeś normal i tyle.
Na hardzie i professional trzeba trochę poszperać w tym labiryncie - na normalu masz od razu otwarte drzwi do spotkania z Adą.
konstant
16 10 2005, 21:19
Gram na easy
Czyli dopiero na hardzie mozna tam wejsc ??
.:marioo:.
17 10 2005, 02:23
Tak na hardzie i na normalu.
pojemnik
17 10 2005, 02:41
Ja mam ver. USA i na normalu i profesionalu trzeba labirynt przechodzic.
konstant
18 10 2005, 17:12
Nie dam rady z tym Mercenaries, a tak bardzo chcialem miec handcannona
Moze ktos podesle mi memorke to skopiuje sobie sejv
pojemnik
18 10 2005, 18:44
Uszy do góry, na początku też mi nie wychodziło w Mercenaries. Potem wyrobiłem sobie strategie 'obiegu' każdej planszy - tak by zebrać cały dodatkowy czas a potem znaleść sobie dobrą miejscówkę by siać smierć i zniszczenie. Najtrudniej gra sie tam Leonem i Hunkiem, najprosciej Weskerem i Adą, Karauser jest najlepszy na tych mocniejszych bydlaków (Dr. Salvador, Garrador, albo baby z piłami), ale z samym łukiem trudno wyjść z oblężenia. Spoko, troche treningu i bedziesz ich tam wycinał jak pokrzywy.
konstant
18 10 2005, 19:25
Tylko, ze sie strasznie w(pipi)iam, sam nie wiem dlaczego (NG skonczone na veryhard)...
QUOTE(konstant @ 11 10 2005, 22:03)

QUOTE(feyd_hark @ 20 09 2005, 09:58)
Racja, także mam wszystkie current-geny i jestem pewien że wersja na PS2 będzie lepsza.
Jak wersja na PS2 bedzie miala lepsza note od wersji GC na gamerankings.com (jedyne 96,3%) to stawiam ci browca

Ktos wczesniej napisal, ze Broken Butterfly znajduje sie...
Ja go kupilem wczesniej, dostane cos innego zamiast BB ? (bo chyba dwoch nie mozna miec

)
Resident Evil 4
PS2
96.9%
kupuj piwo
konstant
27 10 2005, 11:40
Resident Evil 4
PS2
96.9%
kupuj piwo
Spokojnie ocena jeszcze sie zmieni - przeciez nie wszystkie serwisy jeszcze daly ocene

(obecnie 94,7 %)

nie moge za cholere znalesc jednego skarbu. Jest to w kopalni zaraz przed wejsciem w taki pseudo labirtynt (pozniej wchodzi sie po drabinie, w srodku jest gosc z piłą). Skarb zaznaczony jest w bardzo waskim korytarzu... Ustawilem sie dokladnie na nim, ale nigdzie go nie ma, ani na ziemi, ani na suficie...
W ile godzin przeszliscie za pierwszym razem ?
pojemnik
2 11 2005, 03:45
z jakies 20 godzin, teraz wystarczy 4-5.
konstant: Co do skarbu, nie wiem czy mysle o tym samym co ty. W tym pomieszczeniu powinien byc taki niby grobowiec, wchodzac do groty z mini labiryntem musisz sie odwrocic i zejsc na dół (na mapie jest pokazane że skarb jest w tunelu, a tak naprawde jest pod nim). O ile pamietam sa tam jakies krolewskie klejnoty... hehe
pojemnik
4 11 2005, 23:51
FUCK YEA! Wybaczcie, nie moglem sie powstryzmac, ale nikt nic nie pisze.
pojemnik
6 11 2005, 00:01
Offtopicuje i pewnie mi sie za to dostanie, ale co tam, fajnych zdjec nigdy za wiele

konstant
6 11 2005, 20:18
Wie ktos moze czy save'y NTSC beda dzialac na PAL'owskiej grze ?
QUOTE(konstant @ 6 11 2005, 22:18)

Wie ktos moze czy save'y NTSC beda dzialac na PAL'owskiej grze ?
nie beda
_Blaze_
30 11 2005, 23:19
Mam pytanie co do ciosow.... Wie ktos czy mozna wykonywac inne niz wjazd z buta po headshocie??
Gawlick
30 11 2005, 23:55
Po strzale w nogi - Suplex lub strzał z buta (inny niz po headzie)
Wie ktos czy dostaje sie cos za przejscie gry na poziomie Professional??
orion50
29 12 2005, 22:02
Siema. Mam ps2. Popieram ze grafika na Gc jest lepsza ale ogolnie gra na ps2 jesst lepsza. Dodatk itp

:D:D:D:
pzdr
oskar
konstant
29 12 2005, 22:04
Siema. Mam ps2. Popieram ze grafika na Gc jest lepsza ale ogolnie gra na ps2 jesst lepsza. Dodatk itp
"My to wiemy kocie" , ale z drugiej strony wersja na PS2 to tylko konwersja
Wie ktos czy dostaje sie cos za przejscie gry na poziomie Professional??
Wielkie (pipi)
orion50
30 12 2005, 12:18
MAM TO W (pipi)E !!!!!! WALI MNIE ZE TO "TYLKO" KONWERSJA JEST LEPSZA I KONIEC. hahhahaahahahha NINTENDO DAŁO TYŁKA ZE ODDALI TEGO EXCLUSIVE'A A PS2 DOSTALO LEPSZY PORT. TYLKO ZAZDROSCIC MOZECCIE CHOCIAZ PRZYZNAM ZE GACEK TO SUPER KONSOLA. ALE KONSOLA OD SONY JEST POPULARNIEJSZA (WIECEJ GIER) CHOCIAZ GACEK MA P[ARE KILLEROW IMO ZELDA
PZDR
ORION
LegionPolski
30 12 2005, 12:31
ooo fak. z panem orionem to ciężki przypadek jest, nie będę komentował bo każdy widzi...
co do topicu.
przeszedłem całą gre

zajelo mi to "jedyne" 12 godzin z groszami (dla oriona, ktory moze nie zrozumiec - to taki zart, smieje sie...)
orion50
30 12 2005, 14:03
Dobra. Sorry was chłopaki ze tak sie wbiłem w topic i namieszałem. A z tym śmiechem to też troche mi odp****. Okej. Trzeba przyznać , że wersja na Ps2 jest konwersja. Trza tez przyznac ze jest troche gorsza grraficznie choc nie wiele. Jakbymm miał kostke to zapewne bym ciorał na kostce a tak cioram na ps2 i mam 8 h gry. Gra rządzi. Możecie napisać , Ci co mięli okazje porównac oobie wersje , jak duże sa różnice ??
Sorry was za ten cały zamęt.
pzdr
orion
orion50
30 12 2005, 14:14
Przed chwilą wszedłem na gameranking.com i o to ci widzę.
1. Gamecube - Resident Evil 4 = 96.1%
2. Playstation 2 - Resident Evil 4 = 96%
Brawo wersja na Gacka dostała minimalnie lepsze noty. Chyba gdyby wersja na ps2 weszła np. miesiac po wersji z Gc z tymi dodatkami to bybyło wyzej a tak to za długo trza było czekać i dlatego gra (bardziej urozmaicona) NIE LEPSZA dostała ocene niżej. Brawo bo port na Gc zasłuzył sobie na te ocene. Rewelacyjna grafa i wytyczjąca nowe szlaki rozgrywka. No można gratulować graczom od Gackow bo w koncu przez 9 miechow mieli ten wypasiony exclusive tylko dla siebie a gra jest warta swieczki na obie platformy.
Pozdrawiam
orion
konstant
30 12 2005, 16:07
Gdybac kazdy moze, jeden lepiej, jeden ....
orion50 wracaj do swojej nory
Ardel12
30 12 2005, 20:57
Resident4 na gacka rozwala!!Na ps2 to tyko konwersja z gorszymi telsturkami i paroma duperelkami w postaci dodatków(ale dużo ich tam w porównaniu do gc)Mówie tak bo miałem obie wersje i je przeszedłem i mówiąc po prostu wersja na gc lepsza koniec i kropka.
orion50
30 12 2005, 22:41
Po pierwsze , sam sie buraczana małpo chowaj na drzewo. Mam w (pipi)E ze minimalnie lepsze tekstury sa. Gra na PS2 jest lepsza i was (pipi) zazdrość wpierdala ze dostaliśmy lepsza wersje. A argument ze to konwersja to (pipi) a nie argument.
orion
konstant
2 01 2006, 14:49
K*rwa wymiekam ! To ty sie ciesz, bo tylko dzieki slabej sprzedarzy RE4 na GC Capcom zrobil konwersje, cos zreszta czuje za za niedlugo bana zaliczysz i sie skonczy cwaniakowanie
G*wno prawda cieciu. Może i sprzedaż nie była zadowalająca , ale to nie jest powod zeby robic konwersje. I sie bujaj snickersie niemyty. Tylko burdy umiesz wszczynać , jak z ciebie taki nintendowiec to siedź se w forum o nintedo i wypie*dalaj z forum o ps2. bo nikt cie tam buraku nie chce.
orion
konstant
2 01 2006, 16:09
Noi kolego masz bana

gratulacje
Konstancie nie ruszaj gó.wna, to nie będzie śmierdzieć

Kolo nie może przeboleć, że RE4 wyszło na GC wiele miesięcy przez PS2-kową wersję w dodatku z lepsza grafą i gdy gackowcy zdążyli już przejść grę wzdłuż i wszerz on dopiero mówił "Łaaał".
Nie chodzi o to ze nie moghe przebolec. Nie widzieliscie ze ja NIE KRYTYKUJE czesci na gacka. Jakbym byl zazdrosny to bym gadal ze gra jest do (pipi). Narobiłem burd i teraz wszyscy sa przeciw mnie ze ja fanboy sony jestem . Nie jestem i proponuje ugode , bo te moje slowa do niczego nie prowadzą. Niechce miecc wrogow w postaci kolesi co sa fanami GC. Nie chodzi o to zeby miec wrogow na forum. Składam bron i sorry.
pzdr
orion
Ale wy kur....wa macie tematy ja mama gacka i nie interesuje mnie czy na ps2 jest lepsza konwersja ważne jest to że resident 4 to zaje......bista gra ze słabą fabułą i że wyszła na obie konsole niech fanboje sony tez się nacieszą życze kazdemu fajnych gier na ich systemy nie ważne że ps 2 ma więcej hitów ale ma też najwięcej shitów i każdy pewnie z nas przeszedł tą grę i mieliśmy tydzień zaje....bistej przygody z tą grą i teg nikt nam nie odbierze a x box nie dostał jednej z najlepszych gier tego roku ale i tak gamecube rulez HA!
Orion, capie - wlepiłem Ci warna za chamstwo. Wylej sobie na łeb kubeł zimnej wody, może ochłoniesz.
A reszta wracać do tematu bo polecą następne warny...
Sorry Ozi , ale przeczytałeś mojego ostatniego posta ?? Sam sobie wylewam na łeb wode i sorry za wzniecane burdy. Cały spór zaczął konstant w innym temacie , ale chce juz skończyc z tym. Jak komus dowaliłem coś czego by niechiał usłyszeć to Przepraszam. I licze , ze nie bedzie wiecej wyzwisk w moja strone i z mojej strony deklaruje poprawe. Rzeczywiście troche chamsko sie zachowałem. Rzeczywiście , wszyscy sie powinnismy cieszyc ze mamy tak wypasiona gre jaką jest RE4. Pozdrawiam i SORRY.
pzdr
orion
konstant
3 01 2006, 14:20
ze nie bedzie wiecej wyzwisk w moja strone
Zacytuj mi chociaz jedno wyzwisko na ciebie!
To ty zwyzywales mnie jak pop*erdolony.
Zeby nie bylo OT:
Tu
macie to zaciagniecia filmik, na ktorym kolo tlucze 312 000 Wekserem na Zamku. 267 kils i 267 in a row.
![[382]bow.gif](http://www.psxextreme.info/style_emoticons/default/[382]bow.gif)
Naprawiony, ale cos im serv cienko chodzi
Konstant ten link nie działa. Byłbym wdzięczny gdybyś to naprawił bo bardzo mnie to ciekawi jak on to zrobił. Dla porównania ja mam tylko 132 tys. w zamku Wesker'em.
konstant
3 01 2006, 15:37
Tez mnie to lekko zaszokowalo, ale dziwne, ze gosc co chwile dostawal ammo do Sniper Rifle i przeciwnicy pojawiali sie caly czas - u mnie to czesto trzeba bylo biegac po levelu i szukac nowych.
Trzeba mu tez przyznac, ze perfekcyjnie opanowal snajpere
Okej źle sie wyraziłem. Ale licze ze bedziemy mogli toczyc na forum dalsze obrady bez konfliktów. Nie mam zamiaru mieć tylu wrogów. Nie wazne czy ja gram w re na ps2 czy ty na Gc. To jest ta sama wypasiona gra.
Mam nadzieje ze rozejm bedzie miedzy nami.
pzdr
orion
Ps. Juz jestem w ostatnim chapterze. Niedlugo razem z wami bede mercenaries katował.
chudy1986
3 01 2006, 16:59
Mi tak samo ten link nie działa, mógłbyś dać jakiegoś innego działającego, byłbym wdzięczny.
Wystarczy kliknac prawym na ???? i 'zapisz jako'.
konstant
3 01 2006, 18:28
Tak jak pokazuje konstant
Tak btw. sciaga sie z predkosci 2 kbs na neo 512, dociaga do 2 mb i koniec. Slaby ten serwer strasznie...
konstant
3 01 2006, 22:33
No coz wam poradze, filmik musi miec popularnosc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.