Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Resident Evil 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
Halcos
Filmik trzeba ściągać FlashGetem, wtedy leci ~60 KB smile.gif BTW filmik MIAZGUN! A ja myślałem że mój rekord 27 in row w Mercenaries to dobry wynik smile.gif
Gyziaq
Takie walki sie robi sposobem icon_twisted.gif. Koles postepowal rutynowo czyli szedl w jakies miejsce i za 2 s sie wracal, a ziomki juz czekaly na head shota icon_twisted.gif. I tak przez caly czas! Nie sadzilem, ze mozna w taki sposob zrobic tyle kill'sow. Probowalem go przed chwila "nasladowac" i powiem, ze wykrecic taki wynik wcale nie jest tak trudno happy.gif.
Na stronce sa jeszcze dwa filmiki: Krauser i Ada.
Skladam poklony dla kozaka [382]bow.gif
golab
Rzeczywiście flashget i po kłopocie. Filmik niewąski, zwłaszcza pierwsze zlikwidowanie "ślepego".
Marlon
Koleś jest dobry - takiego aima to tylko pozazdrościć (jak on tą snajperką wymiata, OMG)... Ciekawe ile razy to przechodził żeby dojść do takiego skilla.

Swoją drogą, właśnie nabyłem na allegro egzemplarz RE4 - 3xA, PAL, nóweczka w folii - cena 140 zika. Trafiło mi się jak ślepej kurze ziarnko, bo nawet specjalne nie szukałem tej gry happy.gif
orion50
Filmik sie zasysa biggrin.gif. Zobacze jak kozak wymiatał weskerem. biggrin.gif:D No pelen szacun dla kolesia , ale prawda jest taka ze ta snajperka kosi biggrin.gif. Filmik zaje(pipipi)

pzdr
orion
Gyziaq
Krauser, az tak dobrego wyniku nie mial, ale on tam zamiatal tylko nozem i granatami - respect [382]bow.gif
konstant
Hehe w tym filmiku gosci mial (pipi)go farta - kilka razy nie wiele braklo zeby Bella Sister odciela mu łeb icon_twisted.gif
Gyziaq
To sa tez filmiki na pierwszej planszy? Ja tam innych poza Castle nie widzialem huh.gif
konstant
Jest tam wiecej filmikow. Szukaj a znajdziesz wink.gif
PiotrB
Wczoraj obejrzałem filmik "Wesker - Castle" i muszę powiedzieć, że extreme jest niezłym snajperem smile.gif . Ma niezłą technikę celowania: przycisk celowania + zoom na padzie jednocześnie. Dzięki niemu teraz wiem co trzeba robić, aby mieć tak dużo przeciwników na planszy.
orion50
Prawda. Filmik pozamiatał biggrin.gif biggrin.gif. Swoją droga ta snajperka co jej uzywał jest swietna , ale ta pierwsza Leon super przeładowuje. Ja narazie słabo gram w Mercenaries , ale mało cwicze , swoja droga super tryb to jest. Ciekawe czy innymi postaciami np. Leonem tez tak wymiata , jak tak to nie mam pytan biggrin.gif.

pzdr
orion
Gyziaq
Leonem mozna krecic tak samo duze wyniki. Na jednej z plansz widnial wlasnie jego wynik jako ten najwyzszy...ponad 300 000 wacko.gif
PiotrB
QUOTE(Gyziaq @ 6 01 2006, 19:17) *

Leonem mozna krecic tak samo duze wyniki. Na jednej z plansz widnial wlasnie jego wynik jako ten najwyzszy...ponad 300 000 wacko.gif

Zgadzam się. Sam się zdziwiłem, kiedy zobaczyłem, że ustanowiłem rekord na jednej z plansz właśnie Leon'em.
Marlon
Miałem się rozpisać na temat tej gry, spłodzić elaboraty. Powiem tyle: nie mógłbym spojrzeć w lustro gdybym nie kupił oryginału, po prostu. To jest prawdopodobnie najlepsza gra w jaką było mi dane zagrać na obecnej generacji konsol (ukłony w stronę Ninja Gaiden), apeluję do każdego, człowieku KUP tę grę, bo produkt TAKIEJ KLASY jest warty każdych pieniędzy (na chwilę obecną gdybym miał w kieszeni przykładowo 300zł i wiedziałbym co oferuje ta pozycja, to bez zastanowienia wyłożyłbym taki pieniądz w zamian za te dwie płytki).

Gameplay to dzieło geniusza, tyle closedeyes.gif
pojemnik
Zgadza się, ja swoją wersję importowałem pare dni po premierze z USA. Zapłaciłem koło 350zł (gra + freeloader) i były to najlepiej wydane pieniądze ever.
konstant
Tak mnie zastanowilo dlaczego przez cala serie Capocom nie wrzucil jakiegos karabinu do gry np AK 47 lub M4 blink.gif
Co prawda jest Chicago Typewritter, ale to bron bonusowa... Moze w RE5
Gyziaq
AK 47 byl w code veronica. W re3 jest cos podobnego do m4.
Chicago jest calkiem fajne, ale wolalbym zamiast niego jakis nowoczesny ciezki karabin.
konstant
Wracjac to tego filmiku 312 000 - zauwazylem, ze gosc potrafi sie bardzo szybko "przekrecac" , nie chodzi to o 180', ale np o przekrecenie o 90...
Wiecie jak to zrobic?
Gyziaq
Trzeba jednoczesnie wychylic galke w prawo/lewo i wcisnac przycisk odpowiedzialny za celowanie. Bardzo przydatne.
Mantis
Mam re4 na ps2 i gcn i szczeże mósze pżyznać że się zawiodłem na konwersi, bo w końcu ps2 nie jest w cale tyle słabszy od gacka, a tu zgżyt jak dla mnie różnica jest kolosalna i jeśli ktoś óważa inaczej to albo ma wade wzroku albo nie grał na gacku. Tekstury są sporo uborzsze a i animacja o wiele wolniejsza. Same postacie są jakby bardziej sztywne i mają ograniczoną liczbe ruchów, i widac gołym okiem że są gożej wykonane i woda genjalna na gacku już na ps2 tak nie poraża ponieważ zabrakło fal na powieżchni. Same lokacje też straciły na szczegółach. Ogólnie na ps2 grać polecam tylko wtedy jeśli nie grałeś na gcn. A same dodatki są dla mnie nie ważne, bo nawet na gacku nie skończyłem tryb dla Ady. Wedłóg mnie najważniejszy jest główny tryb i ten w wersji na gacka wypada lepiej!
Halcos
QUOTE(Mantis @ 24 01 2006, 17:31) *

...szczeże...mósze...pżyznać...konwersi...zgżyt...óważa...uborzsze...gożej...gen
jalna...powieżchni...Wedłóg...

O KUR.WA! Czy to jest jakaś prowokacja ?! huh.gif Jeśli tak, to gratuluję talentu, a jeżeli naprawdę jesteś taki głupi, to proponuję najpierw odwiedzić podstawówkę (powiedz głośno słowo: "szkoła", jeszcze raz: "SZKOOOŁA", trudne słowo, wiem), a potem dopiero brać się na gry.

A tak BTW to co to za gadanie, że RE4 na PS2 jest tylko dla tych, którzy nie grali w wersję gackową. Przecież oczywiste jest, że jeśli ktoś ma PS2 to nie będzie kupował GC dla gry, którą może mieć w każdej chwili na swojej konsoli ninja.gif
DJ.
http://forum.capcom-europe.com/viewtopic.php?t=7634
RE 4 dla PC. Niedługo znów zacznie się plucie która wersja jest lepsza...
bartek79
Mnie RE4 nie powalil na kolana. Gra dobra, ale najbardziej przeszkadza mi to, ze nazywa sie Resident Evil. Mam wrazenie, ze pewne elementy na sile zostaly tu zaadoptowane z klasycznego RE, dla zgodnosci z tytulem serii. Wolalbym zupelnie nowy tytul i nowa serie Capcomu, a tematyke zombiakow traktowac jako swietosc.
Mantis
Człowieku ja wyrażam tylko swoje zdanie. A że prawda tak cię boli to co ja zrobie? A tak ogólnie to wyluzuj nie zamierzam się z nikim kłócić. Więc jeśli czujesz się urażony? To sorki
Bonio
Assignment Ada Speed Run, zrobione przeze mnie:
http://rapidshare.de/files/11480830/Assign....part1.rar.html
http://rapidshare.de/files/11483638/Assign....part2.rar.html
El?Gigante to moja kszwka na forum RCS i ja takze uzylem do filmiku
konstant
QUOTE(Gyziaq @ 19 01 2006, 17:55) *

Trzeba jednoczesnie wychylic galke w prawo/lewo i wcisnac przycisk odpowiedzialny za celowanie. Bardzo przydatne.

Kurde nie moge tego za cholere zrobic - zamiast sie obkrecac, wlacza sie celowanie.
What the fuck?
Gyziaq
Musisz to zrobic szybko i nie trzymac wcisnietego caly czas przycisku smile.gif
PiotrB
QUOTE(konstant @ 30 01 2006, 21:11) *

QUOTE(Gyziaq @ 19 01 2006, 17:55) *

Kurde nie moge tego za cholere zrobic - zamiast sie obkrecac, wlacza sie celowanie.
What the fuck?

Proszę proszę. Jaka ciekawa technika. Trzeba będzie kiedyś odświeżyć RE4 biggrin.gif .
Mantis
Resident jest najlepszą gierką w jaką grałem!!
I LOVE THIS GAME!! 4EVER!!
Mantis
RE4, RE4 i jeszcze raz RE4!! Cudna gierka!! Ale ostatnio miałem pecha, bo królik przegryzł mi kabel od pada:( i nie mam ja grać! Na szczęście wavebird już w drodze!! i tego już nie przegryzie:) RE4 4EVER!!
Mantis
Widzę, że temat już padł, lecz ja nadal czuje potrzebe pisania o tej gierce. Więc skoro nikt nic nie [indent]pisał to ja chociarz będe codziennie coś dodawał tongue.gif , bo tak kocham tą gierke wub.gif A po co to robie? Robie to dla potomnych. Ech nie ta odpowiedz... gdzie ja miałem te kartki z gotowcami smile.gif A tak na seri to resident jest tego warty!

Więc zaczynamy!! Jeśli ktoś będzie mial jakieś problemy z tą gierką to prosze do mnie walić jak po ogień cool.gif Na wszystkie pytania z chęcią odpowiem.
pojemnik
ja mam pytanie, wiesz może jak użyć szpadla?
Mantis
QUOTE(pojemnik @ 24 03 2006, 18:14) *

ja mam pytanie, wiesz może jak użyć szpadla?

Srebrny szpadel zanieś w miejsce gdzie był złoty, a złoty w miejsce srebrnego!
pojemnik
Dzięki!!! Działa, ale co mam teraz zrobić z taczką i motyką?
Mantis
QUOTE(pojemnik @ 25 03 2006, 21:36) *

Dzięki!!! Działa, ale co mam teraz zrobić z taczką i motyką?

Nie wiem o co ci chodzi, więc jeśli możesz to powiedz jaśniej. Ale zdaje mi się, że mówisz o Goat ornament i serpent ornament. Więc jeśli ci chodzi o to to masz jeszcze znajść Lion ornament i zanieś je wszystkie w miejsce gdzie poraz pierwszy spotkałeś Salazara tam jest wielki obraz(ornament) do którego masz włożyć wszystkie trzy ornamenty. Jeśli ci chodziło o coś innego to określ to dokładnie, albo podaj nazwe tego artefaktu to na pewno będzie mi łatwiej ci pomuc.
pojemnik
Dzięki właśnie o to mi chodziło. Mam teraz inny problem. Jestem w fabryce, znalazłem hak i coś co wygląda jak tokarka i nie wiem co mam tam wrzucić by wypadła moneta.
Mantis
QUOTE(pojemnik @ 26 03 2006, 11:52) *

Dzięki właśnie o to mi chodziło. Mam teraz inny problem. Jestem w fabryce, znalazłem hak i coś co wygląda jak tokarka i nie wiem co mam tam wrzucić by wypadła moneta.

Jesteś już na drógiej płycie, czyli na wyspie?. I zdaje mi się, że chodzi ci o miejsce gdzie są jakieś potworki poonawieszane na haki, a samo pomieszczenie wygląda jak wielka lodówka, bo jest wszystko zamarznięte. Po prawej znajdziesz mechanizm który mósisz wyłączyć, aby w pomieszczeniu zrobiło się ciepło, a następnie włórz do użądzenia obok karte Freezer Card Key. Dzięki temu dostaniesz Disposal Card Key. Obok przejdz do wąskiego pokoiku gdzie w szawce znajdziesz Infrared Scope. Teraz zmiksuj ją ze snajperką, a będziesz mógł rozwalać regenatorów(potworki którym po zestrzeleniu ręki ona odrasta) po prostu namieżaj czerwone pókty na ich ciele( uważaj niektórzy mają je również na plecach). No to wszystko, a jeszcze jedno! Jeśli możesz to załatw moim imieniu kolesia który urwie się z haka! Miłego grania
pojemnik
No dobra, a jak dochodzę do tego czerwonego worka, tam gdzie stoi ten dryblas. Próbuję zestrzelić mu w środkowe oko, ale ten się tylko obraca i podnosi noge. Mam wtedy tą noge złapać czy może rzucić kamień?
Mantis
QUOTE(pojemnik @ 26 03 2006, 23:32) *

No dobra, a jak dochodzę do tego czerwonego worka, tam gdzie stoi ten dryblas. Próbuję zestrzelić mu w środkowe oko, ale ten się tylko obraca i podnosi noge. Mam wtedy tą noge złapać czy może rzucić kamień?

Ja zawsze jak spotkam takiego z tym czymś na plecach to strzelam mu wnoge, wtedy on upada na ziemie i szybko ładuje mu w plecy. Spróbuj
Mantis
Ma ktoś jeszcze pytania?. Jeśli tak to śmiało dawajcie wink.gif . Z chęcią na wszystko odpowiem(oczywiście jeśli będe umiał). A swoją drogą to po raz setny zaczołemprzechodzić re4. Cudna gierka!
pojemnik
hyhyhy jak wymyśle znowu jakies irracjonalne pytanie to zadam, zobaczymy czy znowu uda ci się je dopasowac do gry. Pozdrawiam.
Mantis
QUOTE(pojemnik @ 27 03 2006, 17:27) *

hyhyhy jak wymyśle znowu jakies irracjonalne pytanie to zadam, zobaczymy czy znowu uda ci się je dopasowac do gry. Pozdrawiam.

Dzięki za pozdrowienia!. Ja ciebie też pozdrawiam i wnioskuje, że już przeszedłeś residenta. Więc teraz czekamy na twoją opinię. Jak ci się podobała gierka?
pojemnik
Oj podoba podoba, mam ją od stycznia tamtego roku, importowałem zaraz po premierze. Gram do tej pory więc co tu mówić - długo jeszcze nie będzie nic co mnie wciągnie na taki kawał czasu.
Mantis
Ja mam od czerwca zeszłego roku i też gram gez przerwy. Cudo gierka!!
Szakal
Ja tez w to gralem na PS2,ale w walce z ostatnim bossem,gdy juz go mialem na widelcu,gierka sie zawiesila i nie moglem przez to odblokowac dodatkow confused.gif
Mantis
He he. To masz chłopie pecha. Ja tą gierke przeszedłem z 20 razy i nadal gram. Każdemu polecam re4!
Szakal
powiedzcie chociaz czy zakonczenie fajne,czy takie bardziej na luzie czy moze wzruszajace?! sad.gif
Mantis
QUOTE(Szakal @ 28 03 2006, 17:08) *

powiedzcie chociaz czy zakonczenie fajne,czy takie bardziej na luzie czy moze wzruszajace?! sad.gif

Mi się podobało i jak dla mnie jest nawet bardzo fajne, ale obiecuje ci, że na sto procent się nie wzrószysz, bo wzrószające nie jest, ale warto oblukać i jeszcze sosatkowe tryby, a do tego stroje! Jednym, słowem warto go przejść!! smile.gif
Mantis
Ja dziś po raz enty przeszedłem re4 i mogę nadal stwierdzić jedno. Gra mojego życia!!. Tylko to mi się nasuwa gdy po ekranie spływają napisy końcowe!!
n-name
też będe musiał się zaopatrzyć, jak ktoś jest zainteresowany wymianą za metal gear'a to pisać na pw!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.