No to trzeba pobudzić temat re4, bo widzem, że gierka odchodzi w zapomnienie! A że kocham re4 ponad wszystko to musze zacząć działać. No to może każdy powie co mu się w re4 podobało najbardziej, a zacznę od siebie. Mi najbardziej przypadł gameplay, świetna kamera i idealna grafika. Te wszystkie składniki razem sumowane dały w efekcie najlepszą gre wszechczasów!! Jak dla mnie re4 jest grą mojego życia!!
MasterShake
11 04 2006, 07:29
kamera momentammi wkurza ale ogólnie wspomniany gameplay, grafika moim zdaniem dały jedną z najlepszych gier konsolowych obecnej generacji
_Blaze_
29 04 2006, 01:25
I tu sie zgadzam, RE4 to na pewno jedna z najlepszych gier tej generacji konsol.... Mam jeszcze male pytanie, gram na tv ktory wyswietla obraz tylko w formacie 16:9 a na ekranie sa caly czas czarne paski, co musze zrobic zeby miec fullscreena?
Jak mi wiadomo to na gacku nie można mieć pełnego ekranu, ale to akurat wogóle mi nie przeszkadza
konstant
29 04 2006, 17:44
Taa tylko on ma telewizor na ktorym obraz powinien byc na calym ekranie, w zwyklych 4:3 sa pasy..
pojemnik
2 05 2006, 00:02
Nie, można się pozbyć pasków jeśli ma się telewizor panoramiczny z możliwością zoomowania. Kombinowane to troche ale inaczej o ile wiem sie nie da.
MasterShake
2 05 2006, 07:45
ale wtedy utniesz boki ekranu
Lord Tidek
3 05 2006, 17:28
Ej napisaliście mi kiedyś że w wersji Niemieckiej (gra po angielsku, pudełko i instrukcja po niemiecku) RE4 nie ma trybu merceneries i misji Adą a ja niedawno widziałem gościa który upierał się że sprzedaje identycznego RE4 i daje do tego kartę pamięci z odblokowanym trybem Mer... i tp. Czy to możliwe ??
MasterShake
8 05 2006, 14:17
imo nie, niemiecka wersja jest niestety pozbawiona wszystkiego oprócz dodatkowych wdzianek :|
chrno-x
16 06 2006, 09:10
Gra to normalnie poezja można w to grać i grać a ona się nie nudzi!! A co do wersji niemieckiej mam RE z pudełkiem i książeczką niemiecką płytki też niemieckie tyle że język moge zmienić na angielski

i jakoś mam wszystkie tryby dostępne po ukończeniu gry,czyżby jakaś inna wersja?
dziki_dziku
16 06 2006, 11:42
QUOTE(chrno-x @ 16 06 2006, 10:10)

Gra to normalnie poezja można w to grać i grać a ona się nie nudzi!! A co do wersji niemieckiej mam RE z pudełkiem i książeczką niemiecką płytki też niemieckie tyle że język moge zmienić na angielski

i jakoś mam wszystkie tryby dostępne po ukończeniu gry,czyżby jakaś inna wersja?

o ile wiem, to może być wersja austriacka - język ten sam, ale dodatki obecne
Lord Tidek
22 06 2006, 20:11
Ja za pierwszym razem jak przechodziłem RE4 to miałem wersję niemiecką (ukończyłem na normalu) teraz mam wersje francuzką i przechodze znowu, lecz zauważyłem że kilka pomieszczeń nie było dostepnych(w wersji niemieckiej były)czy jest to spowodowane tym że wersja niemiecka jest dłuzsza żeby zrekompensowac cenzurę czy może to wina poziomu trudności(przechodzę teraz na easy zeby szybko skończyć grę i dorwac mercenaries

) ?? Ktos cos wie na ten temat ??
na poziomie easy gra jest obcieta i nie ma kilku pomieszczen (np labiryntu, wierzy zegarowej). Dodatkowo w jednej paczce naboi do shotguna miesci sie ich 25, a nie 15. Roznic jest wiecej, ale nie znam wszystkich
Lord Tidek
22 06 2006, 20:59
Acha, dzięki

juz myslałem że znowu jakis bubel kupiłem
Solidny (pan)
22 06 2006, 21:43
QUOTE(Tidusus @ 22 06 2006, 21:59)

Acha, dzięki

Bubel? Te etapy podobno nie podobały Ci się

. No ale wszystko jasne już. Ja gram na normal to gdybyś się nie zapytał, sam bym Cię oświecił

. Podobnie jest w Time Splitters 2. Na easy misje są krótsze i jest mniej zadań. Widać te obcięte należą to tych bardziej trudnych (bądź czasochłonnych).
Lord Tidek
22 06 2006, 23:09
QUOTE(Solidny (pan) @ 22 06 2006, 22:43)

QUOTE(Tidusus @ 22 06 2006, 21:59)

Acha, dzięki

Bubel? Te etapy podobno nie podobały Ci się

. No ale wszystko jasne już. Ja gram na normal to gdybyś się nie zapytał, sam bym Cię oświecił

. Podobnie jest w Time Splitters 2. Na easy misje są krótsze i jest mniej zadań. Widać te obcięte należą to tych bardziej trudnych (bądź czasochłonnych).
Blebleble

ty grasz w mojego RE4 na moim gacku i nic bys mnie nie oświęcił gdyż prędzej sam bym to zobaczyL(podgłądując jak grasz

) a ty nie jesteś w połowie tego gdzie ja już jestem

więc jeszcze długo do tych etapów. A tak by nie było że nie na temat: Czy na ostatnim poziomie trudności jest jeszcze więcej etapów niz na normal czy tylko mniej ammo i wiecej wrogów ??
chrno-x
23 06 2006, 06:21
Ogólnie to jeżeli porównywac easy do normala to jest różnica przeciwnicy są wytrzymalsi,rzucają celniej częściej biegają niż chodzą,są bardziej upierdliwi,jest ich więcej, lepiej unikają naszych strzałów,jest mniej amunicji,no i na easy jest shotgun od początku z nami a na normalu shotgun jest w tym budynku gdzie się włącza cut-scene i wychodzi Henio piła
QUOTE(Tidusus @ 23 06 2006, 00:09)

: Czy na ostatnim poziomie trudności jest jeszcze więcej etapów niz na normal czy tylko mniej ammo i wiecej wrogów ??
jest tyle samo etapow. Amuny jest mniej, wrogowie bardziej agresywni, wytrzymalsi,zadaja wieksze obrazenia, nie mozna kupic tactical vest'a.... chyba tyle
Lord Tidek
23 06 2006, 11:27
QUOTE(Bonio @ 23 06 2006, 11:44)

QUOTE(Tidusus @ 23 06 2006, 00:09)

: Czy na ostatnim poziomie trudności jest jeszcze więcej etapów niz na normal czy tylko mniej ammo i wiecej wrogów ??
jest tyle samo etapow. Amuny jest mniej, wrogowie bardziej agresywni, wytrzymalsi,zadaja wieksze obrazenia, nie mozna kupic tactical vest'a.... chyba tyle
Łe, a myslałem ze będzie na mnie czekało większe wyzwanie niż to co wymieniłeś

Ej a w wersji niemieckiej za przejście gry na normal dostawałeś mozliwoś kupienia niekończącej sie wyrzutni rakiet, czy w innych wersjach tez to jest ?? czy to była rekompensata za cenzure ??
QUOTE(Tidusus @ 23 06 2006, 12:27)

Łe, a myslałem ze będzie na mnie czekało większe wyzwanie niż to co wymieniłeś

Ej a w wersji niemieckiej za przejście gry na normal dostawałeś mozliwoś kupienia niekończącej sie wyrzutni rakiet, czy w innych wersjach tez to jest ?? czy to była rekompensata za cenzure ??
ogolnei pro nei jest taki trudny, ale jest kilka naprawde wkurzajacych momentow, jak np water room (ten z tymi korbami i ashley. powtarzalem go kilkanascie razy

). Amunicji nie bedzie braknac, jezeli bedziesz zabijal nozem, gdy bedzie okazja (samotny ganado, staniesz na drabienie i bedzie kroil wchodzacych). Kiedy czytalem ze sie goni od magazynka do magazynka, ale to nieprawda. Wystarczy oszczedzac. Ja mialem nawet 190 naboi do handgunna w teczce, szlo mi nawet lepiej niz na normal.
_Blaze_
29 06 2006, 22:55
Po ktoryms tam przejsciu RE4 caly czas czuje ze ta gra jest genialna.... Ale naprawde

mnie kilka rzeczy - czemu do cholery nie ma kompletnie NIC za granie na poziomie Pro?

Powinni dac kilka rzeczy do kupienia albo jakis bonus za zaliczenie gry na takim poziomie, nawet cholerny tlumik do guna by zrobil jakas roznice.... Po 2-gie dobija mnie to ze na swojej plazmie i tak sa czarne paski na ekranie

Powinni to zmienic, w sumie gra wykorzystuje taki format i jest to dla mnie minus..... Chyba ze mozna to jakos zmienic ale o niczym takim nie slyszalem
Olafelum delfin Um
29 06 2006, 23:42
To Resident ewil wyszedl na Gamecuba,myslalem,ze to exkluziwe na psxA ?!
_Blaze_
30 06 2006, 02:01
QUOTE(Olafelum delfin Um @ 29 06 2006, 17:42)

To Resident ewil wyszedl na Gamecuba,myslalem,ze to exkluziwe na psxA ?!

Ty tak na serio czy tylko udajesz?

Jak powaznie o tym nic nie wiedziales to panu juz podziekujemy....
chrno-x
30 06 2006, 06:33
Ty a może jeszcze RE4 wyszedł na SAturna

,wymiękam jakich tu graczy spotykam

A co do formatu obrazu to niestety nasz GaCkowy Resident nie posiada pełengo vide-screen'a i będziesz miał paski czy tego chcesz czy nie(w sumie ja też mam jak przełączam na 16:9)jednak jakiś czas temu robiłem porównanie oby dwóch Re i RE4 na GACka nadal jest ładniejszy widać różnice polygonów na postaciach itp.a najlepszy jest patent tam z tym psem który gania przy tych krowach...w wersji na PS2 on sie zacina na różnych rzeczach i wychodzi z tego równy bug,a wersji GaCkowej on sobie nawet rasowo przez płotek przeskakuje.
P.S. za jakiś czas będe do RE4 kupywał Chainsaw controller i sie zobaczy piłe w akcji
Ostatnio zebrało mi się aby porównać re4 na gc i ps2. Więc pożyczyłem ps2 od kumpla i zacząłem grać. Filmik początkowy żadna różnica, ale jak filmik się skończył przyznam, że się mile zaskoczyłem(uprzedzam fakty nie jestem konsolowym rasistą, ale re4 nam zabrano i to mnie złości). Gra na ps2 wygląda dużo gorzej!!. Gorsze tekstury, postać bohatera ma o wiele mniej poligonów, mniej krzaków na drzewach mnie gałęzi, a do tego są okropnie kanciaste, postacie przeciwników również wyglądają dużo gorzej, woda, ogień, gra światło cieni wszystko to wygląda dużo gorzej, a już całkiem śmiać mi się chciało jak znalazłem pierwszą beczkę(nie ma wgłębienia). Jeszcze zauważyłem, że nie da się zeszczelić pochodni. Ogólnie gra jest o wiele biedniejsza niż wersja na gc. Jak już wspominałem nie jestem jakimś fanboyem, czy czymś innym no, ale denerwuje mnie jak posiadacze podniecają się grafą na ps2 mówią, że nic się nie różni od tej na gacka. A różnica jest i to kolosalna
chrno-x
13 07 2006, 20:44
Ha i kurde miałem rację no teraz chociaż jedna osoba oprócz mnie to może potwierdzić że wersja na PS2 jest gorsza.Ale ja z innym pytaniem:
Kto z was przeszedł cały tryb Mercenaries na maksimm gwiazdek i to każdą postacią?jak dla mnie jest to Hardkor
QUOTE(chrno-x @ 13 07 2006, 20:44)

Ha i kurde miałem rację no teraz chociaż jedna osoba oprócz mnie to może potwierdzić że wersja na PS2 jest gorsza.Ale ja z innym pytaniem:
Kto z was przeszedł cały tryb Mercenaries na maksimm gwiazdek i to każdą postacią?jak dla mnie jest to Hardkor
Bo to jest prawdziwy harkor, a propo porównania można zauwarzyć, że dzwięk na ps2 jest gorszej jakości. Ha jak już mówić to całą prawde!
komar737
14 07 2006, 10:03
QUOTE(Mantis @ 13 07 2006, 18:35)

Ostatnio zebrało mi się aby porównać re4 na gc i ps2. Więc pożyczyłem ps2 od kumpla i zacząłem grać. Filmik początkowy żadna różnica, ale jak filmik się skończył przyznam, że się mile zaskoczyłem(uprzedzam fakty nie jestem konsolowym rasistą, ale re4 nam zabrano i to mnie złości). Gra na ps2 wygląda dużo gorzej!!. Gorsze tekstury, postać bohatera ma o wiele mniej poligonów, mniej krzaków na drzewach mnie gałęzi, a do tego są okropnie kanciaste, postacie przeciwników również wyglądają dużo gorzej, woda, ogień, gra światło cieni wszystko to wygląda dużo gorzej, a już całkiem śmiać mi się chciało jak znalazłem pierwszą beczkę(nie ma wgłębienia). Jeszcze zauważyłem, że nie da się zeszczelić pochodni. Ogólnie gra jest o wiele biedniejsza niż wersja na gc. Jak już wspominałem nie jestem jakimś fanboyem, czy czymś innym no, ale denerwuje mnie jak posiadacze podniecają się grafą na ps2 mówią, że nic się nie różni od tej na gacka. A różnica jest i to kolosalna
Normalnie odkrywcze, jak cholera.
O tym, że wersja PS2 będzie uboższa od gackowatej, wiadomo było już zaraz po zapowiedzi konwersji na PS2.
Siara_iwj
14 07 2006, 10:33
...ale wy sobie nie możecie odżałować, że "zabrali" wam RE4...tylko kto komu zabrał najpierw całą serię..?
chrno-x
14 07 2006, 10:36
To Capcom zdecyowało się na taki układ po drugie kto powiedział że zawsze konsola Sony musi mieć dalsze części gry?Jeżeli Capcom uznało że lepiej będzie wypuścić całą serię na GaCka to dobrze zrobili
Siara_iwj
14 07 2006, 11:59
...kto powiedział że Nintendo musi miec wyłacznośc na czwórkę..? :>
chrno-x
14 07 2006, 12:18
No a po co nie jeżeli i tak na PS2 było jest i będzie gorsze?jak tak mówisz to dlaczego Outbreak jest tylko Only for PS2?
Solidny (pan)
14 07 2006, 13:49
QUOTE(chrno-x @ 14 07 2006, 13:18)

No a po co nie jeżeli i tak na PS2 było jest i będzie gorsze?jak tak mówisz to dlaczego Outbreak jest tylko Only for PS2?
Bo z założeń to miał być multiplayer. Fakt, że wersja euro go nie ma, ale jednak USA i Japonia mogły się nim cieszyć. W przypadku GC byłby problem z kimkolwiek...
QUOTE(Siara_iwj @ 14 07 2006, 11:59)

No bo nam to niegdyś capcom obiecało i nie raz zapewniało, że będzie only for gc, a tu co?? A tu ps2 ma swoją wersje i co z tego, że gorszą, ale ma!
Gawlick
14 07 2006, 14:53
I co straszna rzecz się stała? Ja wolę grać w 4 na ps2 niż na GC, a różnicy jakiejś potężnej w oprawie nie widze...
QUOTE(Gawlick @ 14 07 2006, 14:53)

I co straszna rzecz się stała? Ja wolę grać w 4 na ps2 niż na GC, a różnicy jakiejś potężnej w oprawie nie widze...
Jakim cudę to ja ci nie powię, bo ja widzę różnice. Sprawdz to co napisałóem na poprzedniej stronie, a następnie porównaj te elementy, a na pewno różnice zauwarzysz, ale mogę się załorzyć, że nawet gacka na żywe oczy nie widziałeś,no może w sklepie
Gawlick
14 07 2006, 15:08
No tak a ty to chyba tylko Gacka widziałeś...

Enyłej Co do różnic to naprawde nie są jakieś kolosalne, no ale są. To samo mógłbym ci powiedzieć o TTS który z tego co mi wiadomo chodzi na tym samym silniku co MGS2, a przy lekkiej zadymie zwalnia

Nie rozumiem jednej rzeczy, czujesz się zdradzony przez Capcom że ps2 i PC dostały swoje wersje? Plama na honorze czy jak?
A GC poszedł za 350 zł z 4 padami i 4 grami bo niebęde trzymał konsoli tylko dla 2 gier.
Solidny (pan)
14 07 2006, 15:51
QUOTE(Mantis @ 14 07 2006, 16:01)

Jakim cudę to ja ci nie powię, bo ja widzę różnice. Sprawdz to co napisałóem na poprzedniej stronie, a następnie porównaj te elementy, a na pewno różnice zauwarzysz, ale mogę się załorzyć, że nawet gacka na żywe oczy nie widziałeś,no może w sklepie
Czemu się tak plujesz o tą grafike? I co, mam kupić GC dla tej gry bo w wersji PS2 beczki nie mają zagłębienia? Różnice są, ale gra wciąż jest piękna i takie pierdoły mnie nie odrzucą. Jeśli moje źródła nie są fałszywe, to PS2 zyskało na gameplay'u między innymi przez dodatkowy scenariusz Adą, który jest związany z tym głównym (a nie jakaś historyjka z kosmosu jak Ada Assingment).
Gawlick
14 07 2006, 16:06
Dlatego wolę wersje z ps2. Ende.
QUOTE(Mantis @ 14 07 2006, 15:44)

QUOTE(Siara_iwj @ 14 07 2006, 11:59)

No bo nam to niegdyś capcom obiecało i nie raz zapewniało, że będzie only for gc, a tu co?? A tu ps2 ma swoją wersje i co z tego, że gorszą, ale ma!
To nie C®apcom obiecal że RE4 będzie tylko na GC tylko Mikami. Obiecał także że odetnie sobie głowę w razie portu na PS2. Port jest a Mikami nadal ma głowę (niestety).
a ty masz troche za duzy podpis chlopie - [sz]
Siara_iwj
14 07 2006, 17:07
QUOTE(chrno-x @ 14 07 2006, 13:18)

...bo sieciowe granie na Gacku leży, kwiczy i nawet nie ruszy nóżką...a Outbreak jako single to najwyżej 6+...nic nie tracicie...
QUOTE(Solidny (pan) @ 14 07 2006, 15:51)

QUOTE(Mantis @ 14 07 2006, 16:01)

Czemu się tak plujesz o tą grafike? I co, mam kupić GC dla tej gry bo w wersji PS2 beczki nie mają zagłębienia? Różnice są, ale gra wciąż jest piękna i takie pierdoły mnie nie odrzucą. Jeśli moje źródła nie są fałszywe, to PS2 zyskało na gameplay'u między innymi przez dodatkowy scenariusz Adą, który jest związany z tym głównym (a nie jakaś historyjka z kosmosu jak Ada Assingment).
No różnic tych jest więcej. No rozumię na pewno nie opłaca ci się kupować gacka dla re4 skoro masz go na ps2, ale nie lubie jak ktoś wygaduje bzdury, że grafa niemal nic się nie różni. Koniec kropka
A propo gameplayu. Lepiej mi się gra na gacku
chrno-x
14 07 2006, 20:40
Tym bardziej że w wersji na PS2 od razu jest włączony Invert Look((pipi) jak ja tego nie lubię)a w GaCku jest wyłączony a tym bardziej świetnie spisują się Triggery(znaczy się chodzi mi o L i R w GaCku).
Więc widzicie, jak kto woli, albo cudna grafa i mniej bugów, albo dodatki. Ja wybrałem wersje na gacka. Sami domyślcie się która to jest
Siara_iwj
14 07 2006, 21:11
...jak dla mnie te triggery maja za duży skok...poza tym słychać spręzyny...jak w ruskiej zabawce :>
Fakt, ale idealnie pasują do dłoni. Ogólnie pad od gacka uwarzam za najlepszy jaki kiedykolwiek powstał
Siara_iwj
14 07 2006, 21:51
...pad najlepszy, konsola najlepsza, Residenta czwórke ma najlepszego...
...proponuje wysłać murzynom gacki zamiast kaszy, napewno sie ucieszą XD
QUOTE(Siara_iwj @ 14 07 2006, 21:51)

...pad najlepszy, konsola najlepsza, Residenta czwórke ma najlepszego...
...proponuje wysłać murzynom gacki zamiast kaszy, napewno sie ucieszą XD
Ale nie ma za to mgs3, ani pes, ani gta i pare takich gierek by się nazbierało. Ale ja i tak kocham swojego gamecube. A swoją drogą gc też ma pare świetnych gierek których nie ma na pozostałe konsole. To jest właśnie konkuręcja. Niestety nie można mieć wszystkiego
chrno-x
15 07 2006, 09:08
Ja tam jedynie żałuje że nie ma MGS'ów kolejnych,Shadow of the Colossus i Okami a GTa i PES mi zwisa i powiewa,i ciesze się że ich nie ma na GaCka
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.