Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Resident Evil 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
-=Burthess=-
Po obejrzeniu trailera jestem pod wrażeniem.
Sądze że giera nie będzie podobna do poprzednich Residentów ale raczej do Devil May Cry. Co ciekawe w filmie nie było ani jednego zombiaka za to były duchy 8O Klimat nie przypomina Residentowego lecz raczej panujący w powieściach Lovecrafta. Coś czuje że będzie ostro icon_evil.gif biggrin.gif
Kilka obrazków na wzmorzenie apetytu:

Logo wygląda jak z serii Final Fantasy

Piękna grafika...

...i świetny klimat...

...to chyba największe atuty tej gry (mam nadzieje że grywalność i dzwięk nie zawiodą.

Coś czuje że to będzie PRZEŁOM
gamecubek
[quote]Po obejrzeniu trailera jestem pod wrażeniem.
Sądze że giera nie będzie podobna do poprzednich Residentów ale raczej do Devil May Cry. Co ciekawe w filmie nie było ani jednego zombiaka za to były duchy 8O Klimat nie przypomina Residentowego lecz raczej panujący w powieściach Lovecrafta. Coś czuje że będzie ostro icon_evil.gif biggrin.gif
Kilka obrazków na wzmorzenie apetytu:

Logo wygląda jak z serii Final Fantasy

Piękna grafika...

...i świetny klimat...

...to chyba największe atuty tej gry (mam nadzieje że grywalność i dzwięk nie zawiodą.

Coś czuje że to będzie PRZEŁOM bęndzie gorąco ja niemoge kuna śie doczekać też widziałem trailer zajefisty klimaćik icon_twisted.gif
NCdeIgnis
tak szykuje się kolejny wypas na gc biggrin.gif
jedyną rzeczą która mierzi jesto że gra może się ukazac na inne konsole (jak sie nie sprzeda na gc) ale bądzmy dobrej mysli biggrin.gif
gc - pokaż pazury !
wilus
Czekam na gierę i po cich liczę na jakąś konwersję na inne platformy...
Splender
A mi to wszystko wisi biggrin.gif Na jedynce się zawiodłem i to totalnie. Jeżeli w RE4 nie zmienią sterowania, nie wymyślą lepszej i ciekawszej fabyły, oraz gdy nie zatrudnią w końcu dobrych aktorów do podkładania głosów, to nawet tego "hitu" nie ruszę... A co do konwersji, to informuję, że szefowie Capcom oznajmili właśnie, że RE4 będzie jednak GC Exclusive i nie ma mowy o portach na inne konsole. Zresztą nie ma to już dla mnie znaczenia, SH2 i tak mi się bardziej podoba, mimo że jestem fanboyem Nintendo. BTW, to już widzę, że PS2 by pociągnęło grafę z RE4 laugh.gif
gamecubek
A mi to wszystko wisi biggrin.gif Na jedynce się zawiodłem i to totalnie. Jeżeli w RE4 nie zmienią sterowania, nie wymyślą lepszej i ciekawszej fabyły, oraz gdy nie zatrudnią w końcu dobrych aktorów do podkładania głosów, to nawet tego \"hitu\" nie ruszę... A co do konwersji, to informuję, że szefowie Capcom oznajmili właśnie, że RE4 będzie jednak GC Exclusive i nie ma mowy o portach na inne konsole. Zresztą nie ma to już dla mnie znaczenia, SH2 i tak mi się bardziej podoba, mimo że jestem fanboyem Nintendo. BTW, to już widzę, że PS2 by pociągnęło grafę z RE4 laugh.gif
niegardze ps2 ale niedało by rady pociagnać takiej grafy niema szans
NCdeIgnis
w sumie kto wie biggrin.gif grafe z RE 1 czy 0 pociagnie bez niczego ale
z 4 ? :> hmm w sumie tak ale mozliwe ze nie na takim poziomie szczegolow biggrin.gif
Dante
gra będzie fajna a jeśli bedzie klimat Lovercrafta to może będzie równać się z Silentem.
pickaxe
Nowy trailer z czworki ma byc pokazany na e3 i mam nadzieje ze bedzie kopal zady jak ten pierwszy (w koncu dla tej serii kupiłem ten toster)
Akuma
Duchy zamiast zombiaków ??? Imho bardzo dobre posuniecie - nie wiem jak was, ale mnie juz nudzi to wleczace sie powoli mięcho icon_twisted.gif . Wreszcie jest szansa na naprawde cięzki klimat - cos co miała jeszcze dwójka z co zatraciła trójka, Veronica i inne Gun Survivoury . Zgadzam sie - szykuje się przełom. A co do platformy to gra jest tworzona od podstaw na NGC więc raczej niezbyt dobrze wróże konwersjom na inne maszyny. PS2 nie da rady a X (mimo swojej mocy) moze tą gre xle przyjac - inna architektura. Już nie raz okazało sie ze mocno dopasiony X nie zadołał przyjąc dobrej konwersji (np. Indiana Jones). Mam nadziejze tak gra pozostanie tylko na Gacka, który pokazał ze dobre gry czynia z niego świetna konsole.
-=Burthess=-
Duchy zamiast zombiaków ??? Imho bardzo dobre posuniecie - nie wiem jak was, ale mnie juz nudzi to wleczace sie powoli mięcho icon_twisted.gif . Wreszcie jest szansa na naprawde cięzki klimat - cos co miała jeszcze dwójka z co zatraciła trójka, Veronica i inne Gun Survivoury . Zgadzam sie - szykuje się przełom. A co do platformy to gra jest tworzona od podstaw na NGC więc raczej niezbyt dobrze wróże konwersjom na inne maszyny. PS2 nie da rady a X (mimo swojej mocy) moze tą gre xle przyjac - inna architektura. Już nie raz okazało sie ze mocno dopasiony X nie zadołał przyjąc dobrej konwersji (np. Indiana Jones). Mam nadziejze tak gra pozostanie tylko na Gacka, który pokazał ze dobre gry czynia z niego świetna konsole.

Oj, ciężki klimat to on ma. Naprawde każdy kto obejrzy trailer wie. Zapraszam do ściągania z oficjalnej (chyba) strony Gackoych residentów
http://www.capcom.co.jp/bio_series/ lub z ign (www.ign.com) w wyszukiwarce "resident evil 4"
Porównując Residenty z GC do tych z PSXa, PS2 i DC hmm nie ma porównania smile.gif to zupełnie nowa jakość. Dla nich mam zamiar kupić GC
CELL7777
▶ Tons of amazing new RE4 footage - 11957k
▶ Mikami on Resident Evil 4 (new footage, too) - 15831k
http://www.videogamerx.net/bbs/view.php?id=vx01&no=111
Akuma
Z ostatniej chwili - Capcom zdementował pogłoski o konwersjach na inne platformy. RE4 tylko na Gamecuba icon_twisted.gif . DOdoatkowo gierka bedzie na E3. Jakby ktos sie pytał skąd te informacje to polecam looknąc na gameonly.
Kaxi
PS2 nie pociagnie. Pamietajce ze RE 4to full 3D.
gamecubek
PS2 nie pociagnie. Pamietajce ze RE 4to full 3D.
jasne że niepoćiągnie jest już zasłabe
Akuma
Nie ma nawet co spekulowac - somy ani microsoft nie połozą łap na tym tytule. Niedługo kupuje sobie gacka a ta gra przekonuje mnie ze podejmuje słuszna decyzje. Poztym ps2 też dostanie swoje RE - Online i jakiegos nowego Gun Survivoura (pewnie kapa bedzie ale co tam :wink:)
Plechu
a dla mnie to juz kolejna gra z dlugiej listy tytulow dla ktorych kupie GC
-=Burthess=-

Lista długa ale kasy nima smile.gif
gamecubek

mam ten sam problem co ty i pewnie wiekszośc brak kasy a tyle hitów na horyzoncie chyba napadne na bank laugh.gif
-=Burthess=-

mam ten sam problem co ty i pewnie wiekszośc brak kasy a tyle hitów na horyzoncie chyba napadne na bank laugh.gif

To może we dwójke ? smile.gif
gamecubek
ok napadamy we dwóch tylko szczególy poza forum laugh.gif
Kaxi
Spam i OFFTOPIC w jednym.

A wracając do Re4 to gra zarzadzi. Wprawdzie filmik jakoscia nie grzeszy, ale widac pary ciekawy zreczy. Po pierwsze grafa zarzadzi. Koles po ucieczce od typa zrobil sie czerwony i zepsul mu sie fryz. Poza tym brudne szyby wygladaja rewelacyjnie. A to pelne 3D zadnych pre-renderów. Poza tym bedzie tryb celowania podobny do tego ze Splinter Cell gdzie kamera ustawi sie troche za i z boku glowy postaci.
JJJ
mowiliscie ze to jakies "duchy" ale ja mam inna teorie. co jesli nasz kochany Leon F. Kennedy, ma nierowno pod ssufitem,co jesli to tylko jego chore wizje ( wm ktoryms momencie filmiku widac jak do te cienie okrazaja a onpada na kolana) mzoe to jego chora wyobraznia? ktoz to mzoe wiedziec biggrin.gif
Kaxi
Na filmiku widac (niewyraznie) typa ktory nie ejst duchem i jakeis plamy krwi i zwloki. Wiec starych klimatów nei zabraknie. Ale duszki tez nie zaskzodza. Tylko czy pasuja do serii i fabuly?
gamecubek
Na filmiku widac (niewyraznie) typa ktory nie ejst duchem i jakeis plamy krwi i zwloki. Wiec starych klimatów nei zabraknie. Ale duszki tez nie zaskzodza. Tylko czy pasuja do serii i fabuly?
moim zdaniem duchy pasuja jaknajbardziej capcom musi cos zmienic i ja myśle że posunięncie w postaći duchów bęndzie strzałem w dziesiatke tongue.gif
Kaxi
Ja nie wiem czy tak pasuje jesli cala fabula kreci sie wokol virusa ktory nie pozwala umrzec ludkzim zwlokom, a tu nagle jakies duchy. CHyba ze Leon Kennedy i nazwa RE to tylko dla wypromowania wogole innej fabuly, system,u gry i sposou rozgrywki.
Splender
Resident Evil 4 idzie w inną stronę niż poprzednicy, co wcale nie znaczy, że to źle. Moim zdaniem "eksperymenty" Mikamiego typu duchy, czy tym podobne to dobre posunięcie. W końcu może będą jakieś poważne zmiany, ponieważ od jakiegoś czasu ta seria jakby stoi w miejscu- niewiele jest zmian w kolejnych odsłonach. RE4 może to zmienić i mam nadzieję, że mu się uda smile.gif A co do nowiutkiego trailerka, to rzeczywiście powala. icon_twisted.gif Liczę na tą grę, gdyż może dzięki niej w końcu przekonam się do tej serii i stane się jej fanem. :roll:
-=Burthess=-
Jest jeszcze jakis nowszys trauler ? skąd go pobrać ?
Splender
Jest to trailerek z aktualnie trwającego E3:
http://professionnal.free.fr/BH4.avi
Kaxi
Ja jestem ciekaw jak wytłuamczą duchy za pomocą virusa:)
JJJ
ja dalej nieuwazam zeby to byly duchy tylko np Leon zostal zainfekowany a objawamy sa np jakies wizje itp tongue.gif Ghostbusterzy ;p
-=Burthess=-
Jest to trailerek z aktualnie trwającego E3: http://professionnal.free.fr/BH4.avi

Nie działa sad.gif
Splender
Nie działa

Nie wiem dlaczego... Mi się wczoraj normalnie ściągał :roll: Spróbuj poźniej, może to pomoże.
ja dalej nieuwazam zeby to byly duchy tylko np Leon zostal zainfekowany a objawamy sa np jakies wizje itp  Ghostbusterzy ;p

Ja też tak myślę, zresztą jest to chyba najlepsze wytłumaczenie :wink:
gamecubek
tutaj jest link ten działa http://www.newtechnix.com/Affichage_Articl...d_Article=10327
gamecubek
ja dalej nieuwazam zeby to byly duchy tylko np Leon zostal zainfekowany a objawamy sa np  jakies  wizje itp tongue.gif Ghostbusterzy ;p
niegłupio myslisz może leon naprawde ma haluny i widzi duchy może coś ala eternal darknes halucynacje
Gemi
Jak dla mnie to wlasnie teraz re ma niepowtarzalna okazje zblizyc sie do sh jesli chodzi o klimat a raczej jego budowanie... bo to co mielismy w poprzednich odslonach bylo poprostu schematyczne. Jedynie CV cos wprowadzalo nowego.
Natomiast jesli chodzi o duchy...to jak to juz poprzednik powiedzial moga sie pojawiac w wyobrazni Leona, ktory jest pod wplywem virusa, albo sa to poprostu jakies tam potworki (zjawy)... takie cosiki biggrin.gif Tak czy inaczej baaardzo podoba mi sie podejscie autorow. Juz widac ze bac sie bedziemy baaardzo. Oby nie bylo to za bardzo podobne do sh, bo do tej pory gry te swietnie sie uzupelnialy.
-=Burthess=-
Impressions wink.gif po obejrzeniu filmiku: (dzięki za link gamecubek)
-jest tryb "widzenia duchów"
-można celować "jak w SC"
-będzie ciężki klimat smile.gif
-chyba będa zombiaki CHYBA powtarzam
-duchy pewnie da się zastrzelić
-RE ROX biggrin.gif
YETI
Klimatu z SH NIC nie jest w stanie pobić!!!
W RE Online,tez bedzie można przez kilka chwil grac jako zombiak.
-=Burthess=-

Ja tam wole RE.
Z tym że będą zombiaki to mi chodziło o to że nie tylko duchy ale również zombiaki bo na tym filmie widziałem jednego.
Apropo fimów który trajler RE4 Wam się bardziej podobał ?
bo mnie ten pierwszy
Plechu
a ktory byl ten pierwszy? smile.gif
gamecubek

Ja tam wole RE.
Z tym że będą zombiaki to mi chodziło o to że nie tylko duchy ale również zombiaki bo na tym filmie widziałem jednego.
Apropo fimów który trajler RE4 Wam się bardziej podobał ?
bo mnie ten pierwszy
mi też podobał sie najbardziej ten pierwszy tongue.gif
JJJ
wlasnie widzialem 2 trailler RE4,powiem tylko tyle...
Wielki Brat jest pod wrazeniem(b.dobrym)
szczurek
a może te duchy to "dusze" zombiaków których zabiliśmy, a teraz się na nas mszczą biggrin.gif
JJJ
o tym samymmyslalem!!! po obejrzeniu 2 filmu,chociaz dalej rozwazam opcje nad halucygennymi wlasciwosciami wirusa smile.gif
-=Burthess=-
o tym samymmyslalem!!! po obejrzeniu 2 filmu,chociaz dalej rozwazam opcje nad halucygennymi wlasciwosciami wirusa smile.gif

JA TEŻ, serialnie, nie zmyślam, ja myślałem że to dusze ludzi zarażonych wirusem. Np po zarażeniu dusza opuszcze ciało i wszystkie dusze gromadzą się w upiornym miejscu biggrin.gif icon_evil.gif dobre smile.gif
JJJ
Hehe widze , jednak ze gracze mysla podobnie biggrin.gif
Btw kiedy maja sie ukazac RE 2,3 i CV na GCN?
-=Burthess=-
Hehe widze , jednak ze gracze mysla podobnie biggrin.gif
Btw kiedy maja sie ukazac RE 2,3 i CV na GCN?

Ja jestem bardzo ciekawy kiedy RE2 wyjdzie. Mam nadzieje że do wszystkich Residentów tak się przyłożą jak do dwójki
JJJ
Hmmm ,w sumie niegralem w RE2,tylko widzialem jak kumepl ciupal,w ogule mam problemy z pzrejsciem RE,np zaciolem sie w 1 jzu na samym pozcatku i nieruszylem do tej pory biggrin.gif ( jestem chyba za bardzo starchliwy,a mysl ze w kazdej chwili moga wstac z ziemi i ruszyc na mnie z piana na ustach,huh.Ale teraz bede mail 4 meichy wakacji i moze dua mi sie za RE1 zabarc
szczurek
Hmmm ,w sumie niegralem w RE2,tylko widzialem jak kumepl ciupal,w ogule mam problemy z pzrejsciem  RE,np zaciolem sie w 1 jzu na samym pozcatku i nieruszylem do tej pory biggrin.gif ( jestem chyba za bardzo starchliwy,a mysl ze w kazdej chwili moga wstac z ziemi i ruszyc na mnie z piana na ustach,huh.Ale teraz bede mail 4 meichy wakacji i moze dua mi sie za RE1 zabarc

Zonk chłopaki, przeszukajcie forum w poszukiwaniu topiqu RE2 and 3 = Total Shit, tam się wszystkiego dowiecie, całej smutnej rzeczywistości :cry:
-=Burthess=-
Hmmm ,w sumie niegralem w RE2,tylko widzialem jak kumepl ciupal,w ogule mam problemy z pzrejsciem  RE,np zaciolem sie w 1 jzu na samym pozcatku i nieruszylem do tej pory biggrin.gif ( jestem chyba za bardzo starchliwy,a mysl ze w kazdej chwili moga wstac z ziemi i ruszyc na mnie z piana na ustach,huh.Ale teraz bede mail 4 meichy wakacji i moze dua mi sie za RE1 zabarc

Zonk chłopaki, przeszukajcie forum w poszukiwaniu topiqu RE2 and 3 = Total Shit, tam się wszystkiego dowiecie, całej smutnej rzeczywistości :cry:

Nie ma takiego tematu (a przynajmniej nie mogłem znaleźć) sad.gif przejrzałem wszystkie strony i próbowałem w szukaj... :?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.