Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Wasze top 5 najlepszych filmow
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
airfx
Stary co ty mówisz Hanibal jest zajefajny icon_fuck.gif ma klimat
na pewno jest lepszy od Milczenia owiec przynajmniej dla mnie
ale przecierz każdy ma swój gust icon_fuck.gif
Hanzo
Hannibal? Przegadane, naciagniete, nudne, smieszne... kino "akcji"? Spoko, kazdy ma swoj gust:)
Haro
1.Seksmisja
2.Matrix
3.Obcy- Osmy pasazer Nostromo
4.American Pie
5.American Pie 2
Glucik
1. Leon Zawodowiec ( Absolutne must have ! ) 10 +
2. Piąty Element ( Niesamowita jazda ) 10
3. Matrix ( hm... Ciekawa wizja ) 9
4. Łowcy Wampirów ( zapadła mi scena w motelu ) 9
5. Yamakasi ( poruszające ... chlip ) 9-
6. Predator ( stary ,ale reżyseria I klasa ! ) 9-
7. Władca Pierścieni I ( dwójka wysiada ) 10 +
8. Blade I ( jak wyżej ) 9-
9. Lilo & Stich ( nic dodac nic ująć ) 10-
10. Płatny morderca ( cały film to chyba aluzja :.) 8
11. Bravheart ( bardzo dobry ) 8 +
12. Resident Evil (zawiódł , ale da się oglądać ) 8
13. Planeta Skarbów ( zwroty akcji panowie ! ) 9 +
14. Pewnego razu w chinach (all) ( sceny walk ) 7 +
15. Taxi (all ) ( Wypasiona taksówka ) 8 +

Czyli wychodzi na to ,że Luc Besson to geniusz ! Kolejność się nie liczy poza dwoma pierwszymi :wink:
MTL
Stary co ty mówisz Hanibal jest zajefajny  :fuck: ma klimat
na pewno jest lepszy od Milczenia owiec przynajmniej dla mnie
ale przecierz każdy ma swój gust icon_fuck.gif

Jestes zywym przykladem na to, ze gustu niektorzy w ogole nie maja icon_twisted.gif
Glucik
Hm... czy takie kłótnie do czegoś prowadzą ?
MTL
Hm... jesli w nich nie uczestniczysz to po kiego sie wtrącasz? icon_twisted.gif
Fokus
1.Chłopaki nie płaczą
2. Dzien Świra
3. Poranek Kojota
4. Matrix
5. Przekręt (ten film rozwala, czarny humor to to co lubie icon_twisted.gif )
Akuma
1. "Boondock Saints" (lub inaczej "Święci z Bostonu" ). Dla mnie najlepszy film. Oglądam go przynajmniej raz na miesiąc biggrin.gif. Pod z pozoru prostą historyjką kryje się aktualny temat - czy nalezy zabijac różnych smieci jakich teraz pełno.
2. "Matrix"
3. "Memento"
4. "Chłopaki nie płaczą" biggrin.gif
5. "Ali G in da house"

Dziwna ta lista biggrin.gif
Haro
Tak swoja droga nie chce wspominac o czarnym humorze filmu Pokoj nr 10 (czy cos takiego...moze 10 pietro...nie pamietam.)
rockatansky
Kolejnośc przypadkowa, więc nie podaję numeracji:

Aliens
Mad Max: Road Warrior
Blade Runner
Alien

piatego filmu nie podam bo na to miejsce kandyduje kilkadziesiąt obrazów, których pominięcie byłoby dla nich krzywdzące... biggrin.gif
mati007
1 matrix Reaktywacja
2 XXX
3 Resident Evil
4 Fast & Furious
5 60 sekund
Cegla
1)-Trasher Go For Broke
2)-LableSkills
3)-Anthology
4)-Shorty's Church of skatan
5)-F.O.R.E and friends
Ghouligh
1. Armia Ciemnosci

2. Przepowiednie

3. The Ring

4. Terminator 2

5. Fucking Amal [czy jak to sie tam zwalo ;]
Cegla

5. Fucking Amal [czy jak to sie tam zwalo ;]

z tego co wiemdo odbyt po angielku to anal wiec chyba zes sie pomylil tongue.gif:P:P:P
Ghouligh
Pozwolisz, ze cie nie zacytuje, bo ludzi ograniczonych umyslowo nie cytuje ;] Tytul napewno byl Amal, co znaczy ze nawet tego tytulu nie pojales [bo o byla taka wichura, gdzie sie wszystko dzialo ] Nie mowiac juz o calym filmie, bo on by do konca zabil twoje szare komorki, ktore umieraja samotnie ;] Tak samo jak u 4 letniej malpy z porazeniem mozgowym icon_twisted.gif
SeJo
Szósty zmysł; Zabójcza broń 1,2; Bullet oko za oko; Szybcy i wściekli
Cegla
Pozwolisz, ze cie nie zacytuje, bo ludzi ograniczonych umyslowo nie cytuje ;] Tytul napewno byl Amal, co znaczy ze nawet tego tytulu nie pojales [bo o byla taka wichura, gdzie sie wszystko dzialo ] Nie mowiac juz o calym filmie, bo on by do konca zabil twoje szare komorki, ktore umieraja samotnie ;] Tak samo jak u 4 letniej malpy z porazeniem mozgowym  :twisted:

bez kitu stary myslalem ze tego nie powiem ale jednak musze Ty jestes normalnie glupi. wtedy mogles nie skapowac bo nie bylo emoikon ale tutaj dalem az 4 a Ty i tak gadasz glupoty . slowem : idz w ch,uj i nie wracaj
Ghouligh
Zauwaz, ze u mnie tez sa emotki ;] Widze, ze prowokacja sie udala ;]
rockatansky

...no to widzę, że teraz na wszelki wypadek, żeby się "nie ośmieszyć", trzeba będzie na końcu wypowiedzi parę emotek wstukać, co by się można później wytłumaczyć... no ale i tak nie będzie do końca pewności co ktoś miał na myśli... biggrin.gif smile.gif sad.gif icon_twisted.gif
kotlet_schabowy
Oto moje typy
1.Aliens (czyli dwójka)
2.Memento(kozacki!!!)
3.Dzień świra
4.Matrix
5.Training Day
6.Chłopaki nie płaczą.
Cegla

...no to widzę, że teraz na wszelki wypadek, żeby się \"nie ośmieszyć\", trzeba będzie na końcu wypowiedzi parę emotek wstukać, co by się można później wytłumaczyć... no ale i tak nie będzie do końca pewności co ktoś miał na myśli... biggrin.gif smile.gif sad.gif icon_twisted.gif

laugh.gif dobrze zes to zkumal biggrin.gif 8O :x icon_evil.gif :!: question.gif icon_twisted.gif tongue.gif :? smile.gif sad.gif cool.gif :oops: :roll: icon_idea.gif arrow.gif :wink: :cry: laugh.gif ohmy.gif
rockatansky
...a żem dumny jak cholera biggrin.gif sad.gif biggrin.gif cool.gif biggrin.gif biggrin.gif icon_twisted.gif :mrgreen:
jaszczoor
kolejność przypadkowa

1 matrix (jedynka bo dwójka to (pipi))
2 zabójcza broń seria
3 stara trylogia star wars (mam sentyment)
4 szybcy i wściekli 1 i 2
5 chłopaki nie płaczą
Burzasty
mAtRiX
Titanic
Shrek
Dzień Świra
Chlopaki nie placza.

PS. Masz piątaka ? biggrin.gif
Ghouligh
wtedy mogles nie skapowac bo nie bylo emoikon ale tutaj dalem az 4

Eh, ludzi ograniczonych umyslowo mialem nie cytowac, ale trudno ;] ;] ;] ;]
Sp3ct3R
Requiem for a Dream
Siedmiu Samurajow
Swieci z Bostonu
Equilibrium
Faust
Cegla
wtedy mogles nie skapowac bo nie bylo emoikon ale tutaj dalem az 4

Eh, ludzi ograniczonych umyslowo mialem nie cytowac, ale trudno ;] ;] ;] ;]

naszczescie nie popelniles tego bledu smile.gif
Odyn
No to siup
1.LotR tFotR i TTT
2.SPAWN
3.How high
4.Romeo Must Die
5.Reszta Fajnych icon_twisted.gif
Manor
kolejnosc dowolna z naciskiem na pierwszy wymieniony biggrin.gif
1. Braveheart, inaczej waleczne serce dla niekumatych....debesciak!
2.oba Wladcy pierscienie
3. Matrix
4. seria Obcy
5. skazani na shawshang (czy jakos tak biggrin.gif )

ponadto jeszcze : shrek, obcy, Sami swoi(a co laugh.gif ), naga bron, Egzorcysta (o tak), martwe zlo (swego czasu debesciak), koszmar z ulicy wiazow

powyzsze filmy musialem podac gdyzjest wiecej filmow debesciakow niz marne 5 dlatego te nizej sa(prawie) na rowni z powyzszymi
Ghouligh

Nie zlosc sie juz bo bedziesz mial zmarszczki ;]
Cegla

Nie zlosc sie juz bo bedziesz mial zmarszczki ;]

mi to nie grozi tongue.gif a pozatym mnie to bawi a nie zlosci
wino_trza_pic
1. Przekret
2. Shrek icon_twisted.gif
3. Chlopaki nie placza
4. Aniolki Charliego 2
5. ____^___^____
A.Z.BEST
1. Requiem Dla Snu (IMO powinno zwać się "Requiem Dla Marzenia", a muzyka.... 8O )
2. Pi (Darren Aronofsky rządzi 8O )
- ex equo
2. Dzień Świra (najlepszy z polskich...)
4. Terminator 2 i 3
5. Leon Zawodowiec
6. Hmmm... może "Głupi i głupszy" wink.gif - musiał być choć jeden mniej poważny film tongue.gif
Kolejność nieprzypadkowa.

Reszta kozaków:
- Matrix
- Predator 1 i 2 (cóż za genialna postać smile.gif)
- Milczenie owiec i Czerwony Smok (a Hannibal siorbie)
- Seksmisja wink.gif - a jakże... smile.gif
SeJo
Wczoraj obejżałem "Chłopców z ferajny" i ten filmik dla mnie zaroxował. Zdecydowanie i przebojowo wkracza na moją listę :wink:
Krupier
Nom Chłopaki dobry film.
Ale ja obejrzałem wczoraj Show. IMO ten film miażdży większość polskich nowych filmów. Powaga. Polecam, daje do myślenia.
Anywayz mój top fajw ?

1. Zielona Mila
2. Skazani na Shawshank
3. Forrest Gump
4. Cast Away
5. Nie wiem, nie pamiętam na siłę wymyślać nie chcę tongue.gif
Matrix
To taka kolejność "czysto przypadkowa":

1. Bad Boys (już jest "dwójka"!)
2. Matrix
3. Enemy of The State (Wróg publiczny)
4. Agent XXL
5. Memento (Świetny film!)

A poza tym: Diamentowa Afera, Twierdza, Speed, Snatch, Szybcy i Wściekli, Nieuchwytny Cel, Zielona Mila, Koszmar Minionego Lata i inne.
Splender
Ja do wymienionych wcześniej dopisuję jeszcze dwa filmy:
1. Equilibrium Kurta Wimmera. Dla mnie jako dla fana twórczości Orwella ten film to po prostu spełnienie marzeń, w sensie przedstawienia świata smile.gif
2. Phone Booth Joela Schumachera. Jest to jeden z najlepszych thrillerów jakie widziałem
A.Z.BEST
Nie wiem czy wiedzieliście, ale pojawiła się specjalna wersja Terminatora 2. Wersja ta zawiera wiele wyciętych scen z oryginalnej wersji i jest prawie 30 minut dłuższa. Wiele rzeczy się wyjaśnia i film nabiera głębszego sensu i jest jakby "pełniejszy". Na dodatek, film ma nieco wzbogacone zakończenie. Szczerze polecam dorwanie tej edycji Terminatora - głównie fanom. Oglądałem DVD Ripa mieszczącego się na 2 CD. Ja się nie zawiodłem. A muzyka kończąca (i zaczynająca) film, to poezja.
rockatansky
Equilibrium Kurta Wimmera. Dla mnie jako dla fana twórczości Orwella ten film to po prostu spełnienie marzeń, w sensie przedstawienia świata

...film jest dobry, ale nie aż tak dobry jak co niektórzy mówią/piszą - Orwell Orwellem, społeczeństwo bez uczuć, zniewolone, mechaniczne, pytania odnośnie istoty człowieczeństwa... wszystko pięknie, niby można to w tym filmie znaleźć, ale... próbując pokazać ludzkość, której obce są uczucia twórcy filmu podjęli się bardzo trudnego zadania (to już nie Matrix) i moim zdaniem zabrakło im konsekwencji (która jest jedną z zalet Matrixa), bo w filmie pojawia się parę nieścisłości... bo co ma niby znaczyć uśmiech co jakiś czas goszczący na twarzach ludzi "nie czujących" - przecież uśmiech jest wynikiem impulsu spowodowanego przez jakieś uczucie właśnie... człowiek taki oczywiście mógłby zademonstrować, umiałby to zrobić, ale wplatanie tej "czynności" w rozmowę wyraźnie dowodzi, że dana osoba jednak COŚ CZUJĘ... mój wywód, cokolwiek poparty dziwnym przykładem, ma na celu zwrócenie uwagi, że aby film był wiarygodny musi trzymać pewne normy i założenia w jakich się obraca - tutaj niestety nieraz można oprzeć się wrażeniu, że problem człowieczeństwa został w tym filmie potraktowany po macoszemu, co jest wynikiem braku konsekwencji... inaczej niż w takim Matrixie (twórcy Equilibrium mieli jednak trudniejsze zadanie)...
...no bo czymże jest człowiek pozbawiony uczuć? maszyną wykonującą automatycznie pewne czynności... jeśli nie ma uczuć to w znacznym stopniu ograniczony zostaje indywidualizm człowieka (scena z biurkiem), robi wszystko tak jak inni, bo brakuje mu tego impulsu, chęci która pcha go do wykonania danej czynności... jest tylko rozkaz i jego wypełnianie... nie ma wyrzutów sumienia, niepewności, zadowolenia, wątpliwości...
...no i jeszcze sprawa substancji którą biorą - nie mogą jej wydawać w większej ilości, "na zapas", przecież jak ktoś zbije to musi zap$&%@#ć po nową fiolkę, a to jest nieekonomiczne...
...no i zakończenie: typowe amerykańskie zestawienie mini-maks -> cały świat to jedno wielkie miasto (MINI), ewentualnie dziwnym trafem bohater mieszka tam, gdzie jest "centrum"... łatwość z jaką dokonuje się "wyzwolenie" - parę bomb i już (MAKS)... ehh za prosto, za łatwo... ja chciałbym zobaczyć jak system wchłania swych niedoszłych "zabójców"... może w Matrixie 3 się doczekam... icon_twisted.gif
Splender
Film nie jest idealny, ale tak jak mówisz, Wimmer miał zdecydowanie trudniejsze zadanie jeśli chodzi o wykreowanie świata przedstawionego niż Wachowscy. Pozatym mieli o niebo mniejszy budżet. Co do uśmiechów, to zauważ, że osoby, które się usmiechały okazywały się na końcu być "uczuciowcami" (nie chce spoilerować kto, ale pewnie wiesz smile.gif )
Ogół społeczeństwa był za to moim zdaniem pokazany perfekcyjnie. Co mi się jednak najbardziej podobało to to, że jest to jeden z nielicznych filmów, które tak dużo czerpią z wspaniałych dzieł Orwella. W Equilibrium jest masa kapitalnych nawiązań do jego twórczości. Pierwszy z brzegu przykład: dzieci, które pokazują policjantom "przestępców" w tłumie, to nic innego jak "kapusie" z "Roku 1984" smile.gif Dzięki temu ten film mi się bardzo podobał, gdyż jak widać jestem wielkim fanem twórczości pana Orwella.
A tak na marginesie to warto również zwrócić uwagę na to, że Kurt Wimmer na potrzeby filmu "stworzył" nową sztukę walki o nazwie Gun-Kata tongue.gif Tymczasem bracia Wachowscy nie wysilili się na tym polu :wink: Ale to taki szczególik, no nie question.gif icon_twisted.gif
rockatansky
...co do Gun-Kata to faktycznie jest to bardzo ciekawy i zaskakujący aspekt filmu (Wachowscy za to wprowadzili efektowny "obrót kamery" do filmu fabularnego), z drugiej jednak strony wyżej cenię Wachowskich za czerpanie z mitologii, Biblii, litereatury... niektórzy zarzucali "mały plagiat", ale przecież jak sam mówisz Equilibrium nawiązuje do Orwella - nic w tym złego, jeśli robi się to w sposób odpowiedni...
...SPOJLER: o ile dobrze pamiętam pomocnik głównego bohatera (imienia nie pamiętam) nie był "uczuciowcem"... mylę się?
Splender
SPOJLER: Ten murzyn, grany przez Taye Diggs był uczuciowcem. Przypomnij sobie scenę, gdy biorą Prestona do testów- on przychodzi i zaczyna się śmiać smile.gif Poza tym był pomocnikiem tego całego "ojca" i podczas ostatniej walki również okazywał uczucia.
rockatansky
...szczerze, nie zauważyłem tego... jeszcze raz muszę film zobaczyć... ale skoro jest uczuciowcem to czemu walczy z ruchem oporu... przecież praktycznie każdy kto się "wyzwolił" nie chce już tracić uczuć?
Splender
A w takim razie dlaczego "ojciec" chce zniszczyć ruch oporu, skoro również jest uczuciowcem? smile.gif A tan czarny został po prostu z nim :wink:
rockatansky
...ojciec - dla władzy, a ten drugi to nie mam pojęcia...
simian raticus
1. Brain dead
2. Terminator 2
3. Matrix - wszystkie części
4. Dzieciaki kung fu
5. Dzień świstaka
McB_san
!: Matrix 1&2
@: Le pacte des loups
#: Pulp Fiction
$: Naga Bron (seria:))
%: Swieci z Bostonu
^: Brain Dead
kolejnosc jak najbardziej przypadkowa...
Obsolete
!: Matrix 1&2
@: Le pacte des loups
#: Pulp Fiction
$: Naga Bron (seria:))
%: Swieci z Bostonu
^: Brain Dead
kolejnosc jak najbardziej przypadkowa...

Taa ja zadnej kolejnosci nie widze icon_twisted.gif
fagg
no masz zgory na dol
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.