Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Yakuza
Forum PSX Extreme > Inne > Japonia > Japonia
Kamui
Czy zna ktoś może jakieś strony gdzie można by się czegoś dowiedzieć o tej mafii. Wiem że to może dziwne pytanko, a może i nie ale tak z ciekawości się pytam bo chętnie bym o nich coś poczytał. Artykuł z Kawai już czytałem :wink:
Yohko
po polsku nie smile.gif
Kamui
Nieszkodzi ważne aby było tongue.gif
Wajper
Saa, watashi wa shirimasen. Próbowałeś wyszukiwarki :wink: ?
Kamui
W google wpisałem Yakuza i troche tego było tyle tylko że na temat Yakuzy z Grand Theft Auto :?
Megus
sproboj dokladnie okreslic w wyszukiwarce : typu +yakuza +mafia - powinno znalezc
Słoik
Jeżeli się nie mylę w jednym z wydań 'prasy dla panów'(bodajże CKM, ale głowy nie dam) był zamieszczony obszerny artykuł na temat Yakuzy. Być może znajda się tam informacjie, które cię interesują.
Deks
a mógłby ktoś z forum głębiej opisać tych ludków?
Yohko
Jeżeli się nie mylę w jednym z wydań 'prasy dla panów'(bodajże CKM, ale głowy nie dam) był zamieszczony obszerny artykuł na temat Yakuzy. Być może znajda się tam informacjie, które cię interesują.

nie czytajcie brukowcow, jesli chcecie sie czegokolwiek dowiedziec. jest wiele ksiazek o Japonii, tam jest przynajmniej jakis poziom. inaczej nigdy nie pozbedziecie sie blednych wyobrazen i przekonan na temat Japonii.
Hanzo
a mógłby ktoś z forum głębiej opisać tych ludków?

Z tego co wiem, to jest to grupa nipponkow, ktorych charakterystyczna cecha sa... liczne tatuaze zakrywajace cale cialo. Zeby bylo malo, to wyszli poza granice swojego pieknego kraju i sieja poploch praktycznie wszedzie, gdzie mozna handlowac narkotykami, wymuszac haracze, wysylac studentki do domow publicznych i takie tam.
Deks
[quote=\"Hanzo_DK\"][quote] Zeby bylo malo, to wyszli poza granice swojego pieknego kraju i sieja poploch praktycznie wszedzie, gdzie mozna handlowac narkotykami,.[/quote]
A na poznańskich Jeżycach ich nie widać... hmm... biggrin.gif
Słoik
Yohko, żeby nie było, nie jestem zwolennikiem mało ambitnej pray. Wskazałem jedynie, zrodlo, z ktorego mozna czerpac informacje na ww temat
harlock
W google wpisałem Yakuza i troche tego było tyle tylko że na temat Yakuzy z Grand Theft Auto :?

slabo szukales. bo ja wpisalem to samo i znalazlem kilka rzeczy ;]
Diabeu
icon_twisted.gif poza jakąkolwiek książką na ten temat warto zobaczyć film "Brother" - zobaczysz mentalność tych ludzi i ich zasady - całkiem inny świat icon_twisted.gif
lolo99
Temat troche zakurzony ale natrafilem na swietna stronke:

http://web.telia.com/~u31302275/yakuza5.htm

Najlepiej wpiszcie w google `yakuza organization`.
Loki
albo "japanischen verbrecherorganisation" jak znasz niemiecki tongue.gif
houseplayer
Niedług mój kumpel wrzuci na forum japonia.org.pl poważną pracę z bogatą literaturą źródłową na ten temat. Max po wakacjach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.