Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
popiel25
To wiec juz nie aktualna sprzedaz  :) A da rade w druga strone ???

Nie, bo kupon ze startera jest widocznie kuponem uniwersalnym arrow.gif do nowego konta i do uzupelnienia icon_twisted.gif
Kupon na 2 miesiace z gier lub konsoli pozwala tylko na zalozenie nowego konta.
sterna
A jest opcja usuniecia konta?
helciio
Czesc
mam problem z livem na xboxie
tzn : wyskakuje mi cos takiego mianowicie Dns Error_
Dns not resolved
i co mam zrobic
pomuzcie
A.Z.BEST
Musisz recznie ustawic DNSy po wlozeniu kabelka. Taka opcja - domyslisz sie. Dane o owych DNSach znajdziesz na kartce z umowa od providera. A poza tym na zakonczenie zdania naciska sie na przycisk z symbolem "." a nie na "Enter".
LUnAtiC`n01
Dużo osob mówiło mi ,że nieda sie grać w Live przez kablówkę... właśnie założyłem konto na zdrapce(karta inteligo ,dane sklepu w UK;)
i grałem na kablówkowym necie(128kb/s)... były lagi ale cóżsmile.gif))
pozdr
helciio
kurde sprawdzalem na papierach z neostrady nie ma tam nic o DNs
a jak do nich zadzwonie to mi podadza
niewiem
pomuzcie
popiel25
kurde sprawdzalem na papierach z neostrady nie ma tam nic o DNs
a jak do nich zadzwonie to mi podadza 
niewiem
pomuzcie

Tak. Zadzwon na 0800102102 i popros o 2 serwery DNS telekomunikacji.
LUnAtiC`n01
dla jasności bo mam mętlik w gł0wie zeby podłączyc neostrade bezpośrednio do xboxa potrzebuje modem-router...
taki może być??:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20660338

i jak juz posiadam modem to wpisuje racznie wszystki dane i niepotrzebuje juz kompa...wszystko bedzie działać???(niemam kompa;)
odpishcie plz
ginger
Słucham (czytam tongue.gif ) tak was i dochodze do wniosku, że nie bede miał XBL nigdy... Za dużo z tym zachodu. Może jak bedzie XbOX2 ...

i dlatego kup sobie lepiej Playstation 2 smile.gif Z Polski mozna grac w gry online bez problemu i ZA DARMOCHE !!!!!!!! smile.gif
Ölschmitz
Ja też gram na Xie online, jest wiecej gier z ta opcją, jest za darmo (sieciowka, okolo 20-30 złotych) wiec to Ty kup X'a ;p
Ryo-San
Słucham (czytam tongue.gif ) tak was i dochodze do wniosku, że nie bede miał XBL nigdy... Za dużo z tym zachodu. Może jak bedzie XbOX2 ...

i dlatego kup sobie lepiej Playstation 2 smile.gif Z Polski mozna grac w gry online bez problemu i ZA DARMOCHE !!!!!!!! smile.gif
Te funboy, wrzuć sobie na luz i nie pisz takich głupot. Zachęcać Xarou do kupna PS2 , nie rozsmieszajcie mnie. To tak jak byś chciał zachęcić murzyna do tego, żeby włożył glany, szelki, podwinął nogawki i ogolił głowe icon_twisted.gif
Pozatym kolego, kupno XboxLive'a jest porównywalne cenowo z NA do PS2. Aa granie online na X'ie jest o klase wyżej niż na PS2 i powie Ci to każdy icon_twisted.gif
Xarou
Murzyna laugh.gif Wypraszam sobie takie porównania :wink:

Tego posta pisałem chyba dosyć dawno, a XBL tak naprawdę jest na wyciągniecie ręki. Jedyna przeszkoda to kasa, która jest, ale nie chce się jej wydawać.

A PS2 nie kupie, ale PS3 napewno.
LUnAtiC`n01
hallo!!!pomoże mi ktoś?!?! <patrz wyżej>
popiel25
Lunatic potrzebujesz czegos takiego
http://allegro.pl/show_item.php?item=20527432
LUnAtiC`n01
Kupione;)
ok,jak juz bede miał neo to musze tylko wpisać dane(IP itd) i bedzie wszystko śmigało?!?
popiel25
Kupione;)
ok,jak juz bede miał neo to musze tylko wpisać dane(IP itd) i bedzie wszystko śmigało?!?

Tak. Jak kupiles od polskiego dystrybutora to jeszcze dostaniesz instrukcje po polsku do konfiguracji neo.
Ten Planet pozwala tez na wygenerowanie hasla, wiec nie ma z nim zadnych problemow.
LUnAtiC`n01
yay!dzieki Popiel ,

Jeszcze jedna sprawa,teraz jade na zdrapce ale zamiezam kupic starter,
o ile sie orientuje niebede mogl zalozyc nowego konta na tym samym numerze karty.. czy bede mógł przedluzyc zdrapke normalnym starterem(bo o nowa vise bedzie ciężko)...
popiel25
yay!dzieki Popiel ,

Jeszcze jedna sprawa,teraz jade na zdrapce ale zamiezam kupic starter,
o ile sie orientuje niebede mogl zalozyc nowego konta na tym samym numerze karty.. czy bede mógł przedluzyc zdrapke normalnym starterem(bo o nowa vise bedzie ciężko)...

Tak. Kod ze Starter Kitu pozwala na przedluzenie tych 2 miesiecy.
popiel25
Czytajcie i sie cieszcie:
http://www.xbox.com/en-gb/live/fablechat/

Ja juz dodalem do isty przyjaciol GT Piotrka M. Teraz musze tylko kupic Crimson Skies smile.gif
jumbo
czekjcie no ludzie [ocenzurowano]... tam w Europie to nie trzeba miec przypadkiem karty kredytowej zeby na Live grac???

Przeczytaj caly topic, a potem postuj i nie przeklinaj - popiel25
Cegla
LOL - bez karty nie pograsz...
apatia77
No to moze ja wam cos napisze na temat Xbox Live tongue.gif

Wlasnie sobie podlaczylem X do netu, podlaczylem X bezsposrednio do komputera (tak jak bys dzielil lacze na 2 komputery - poniewaz moj modem ktory posiadam ma zasilanie z USB). Wchodze sobie do demo MotoGP, wybieram opcje LIVE i zaczyna sie proces rejestracji. Wpierw X sprawdza czy jest lacze z netem, wszystko udane-jest net, dalej X pyta o twoj login ktory bedzie zawsze widoczny (raz podany nick/login nie mozna zmienic chyba ze kupisz sobie nowy Starter Kit), dalej wpisujesz kod ktory znajduje sie w pudelku ze SK , nastepnie podajesz numery karty kredytowej (w moim przypadku VISA- normalnie jest tak ze zawsze kazda strona na ktorej sie cokolwiek kupuje lub rejestruje przez zakupem czegokolwiek sprawdza czy karta takowa istnieje, aby sprawdzic nalezy podac 16 cyfrowy numer karty, nazwe na karcie (np A Kowalski) i data waznosci karty- jedne dane sie nie zgadzaja i wyskakuje od razu ze takowej karty nie ma, nie moge powiedziec ze cos zostalo sprawdzone poniewaz po pierszym wpisaniu wszystko poszlo gladko ale domyslam sie ze sprawdzenie takowe mialo swoje miejsce) , jakies adresy gdzie mieszkasz (chociaz tutaj pewnie mozna wpisac sobie jakikolwiek adres w np UK czy NIEMCZECH czy innych krajach gdzie XL jest codzinnoscia), to chyba wszystko co sie wpisywalo, wszystko poszlo gladko i przyjemnie zabierajac tylko kilka minut mojego cennego czasu smile.gif ,

przystepujemy do pierszego grania (Moto GP), zakladam sobie sluchawke z mikrofonem na glowe (wtedy wygladam jak bym pracowal w centrali telefonicznej) i laczymy sie z serwerem , spragniony zagrania wybieram opcje QUICK GAME , i wszystko sie zaczyna, gram sobie na planszy z kilkoma osobami (2 czy 3), o dziwo uslyszalem pierszy glos, niesmialy sie odezwalem smile.gif i od tego momentu wszystko juz bylo tylko z gorki, wszystko slychac wyraznie i bez zadnych zaklucen, brak zauwazalnych lagow, po przegraniu kilku rund podejmuje sie na zmiane gry, wchodze spowrotem do ustawien i klikam na Szukaj gier, wyswietla mi sie lista graczy, wchodze w pierszego lepszego, o dziwno tym razem gram juz w 12 osob, wszystko smiga pieknie, coniektore osoby rozmawiaja, coniektore spiewaja lub puszczaja muzyke denerwojac innych, brak zauwazalnych lagow (czasami minimalne ale nieprzeszkadzajace nawet na sekunde w zabawie) - po okolo 3 godzin grania robie sobie przerwe i zaczynam szukac po necie dobrych gier na X z mozliwoscia grania Live.

W trakcie grania moglem uzywac sobie bezproblemowo internet uzywajac komputera do ktorego X zostal podlaczony. Posiadam lacze 0.5mb (wysylanie okolo 0.3mb max). Niestety cala ta operacje wykonalem w Londynie gdzie obecnie sobie mieszkam i rozkoszuje sie mozliwoscia np X Live tongue.gif . Zacznijcie ludzie kupowac oryginaly, kupujcie konsole w sklepach a napewno Microsoft lub Sony was wkoncu zauwazy (a oni sa tylko tam gdzie sa pieniadze a nie zlodziejstwo).

Zamowilem sobie wlasnie Capcom vs SNK 2 i jak tylko to dostane to wam dam znac jak sie pyka w bitki online, (no i czekam z niecierpliowscia na takie smakolyki jak MK ONLINE czy DOA ONLINE). Jak kupie Project Gotham 2 to tez wam pewnie powiem jak sie gra Live smile.gif .

Tak oto opisalem wam przygode z X Live ktora sie zaczela 4 godziny temu.

Co jeszcze - Starter Kit kupilem na www.amazon.co.uk za jedyne 29.99 funta (okolo 200zl) - a co dostalem wraz z nim:
-mozliwosc grania online przez 12 miesiecy (po tym terminie jezeli sie nie wyloguje/usune konta to bede placil 5 funtow miesiecznie co wydaje sie bardzo dobra oferta),
- mikrofon ze sluchawka (taka jak sekretarki maja na filmach ;P)
-demo MotoGP oraz jakies demo mechow

Tak wiec jest to bardzo oplacalna inwestycja.

Jezeli macie jakies pytania to walcie a postaram sie wam pomuc co i jak.
Cegla
Apatia jak bedziesz mial Pgr2 to mow, moze sie ustawimy na jakies granie, bo w moto gp cienki jestem wink.gif
<RILES>
"(a oni sa tylko tam gdzie sa pieniadze a nie zlodziejstwo)."

wszystko ładnie pięknie, ale w Polsce nie ma pieniędzy i mamy piractwo, ale to już powinno być w innym topicu, sorxxx za mały offtop icon_twisted.gif
Fantazyoosh
Hello all, mam kilka pytanek...

Również jestem dwumiesiączkowcem i nurtuje mnie kwestia "co potem?". Konkretnie, na stronie MS stoi, ze aby zrezygnować z Live (po dwumiesięcznym trialu), trzeba wykonać telefon do UK... Wiecie może, czy to chociaż bezpłatna linia jest?smile.gif

Czy MS pyta się wogóle trialowców, czy chcą przejść na miesięczną subskrypcje?

A jeżeli nie... to czy jesli bede miał null na eKarcie, to po upływie 2 miesięcy MS da mi spokój i skasuje konto, czy tez bedą jakies problemy? Naliczane procenty, grzywny, cokowiek?smile.gif

Aha i ostatnie... po rezygnacji z Live konto jest kasowane, czy moze po
wznowieniu korzystania z usługi można zalogować sie na stary gamertag?

pozdro,
f.
apatia77
jest darmowy numer i email:
- Email: supxbxen@microsoft.com
- Telephone: 0800 587 1102
numer darmowy jak sie dzwoni z U.K. a z Polski to raczej mniej darmowy (moze jakas symboliczna oplata, ale ze zlodziejami TP to nigdy niewiadomo),

no i napewno sie nic nie skonczy samemu (umowa) tylko zostaniesz skasowany miesiecznie i bedziesz tak dlugo kasowany do puki nie zamkniesz swojego konta, (w jednym miejscu wyczytalem ze zostaniesz skasowany za 12 miesiecy z gory w innym ze za miesiac i tak dlugo az nie skasujesz swojego konta dzwoniac do nich - w innym miejscu wyczytalem ze zeby zostac skaswany tylko za miesiac XL nalezy zmienic gdzies cos w ustawieniach Xbox Live Now Dashboard i tam ustawic na miesieczna oplate )

tu macie linki z wszystkim
http://www.xbox.com/en-gb/support/live/bil...oMonthTrial.htm
http://www.xbox.com/en-gb/support/live/contactus.htm

PS. Kupilem sobie PG2, Unreal Championship i Capcom vs SNK 2 (na aucji eBay i musze czekac az wszystko dostane - jutro juz powinnienem miec C vs SNK 2 i pojutrze PG2 , wiec luzik, bedzie w co grac, a narazie tylko demo MotoGP w ktoer sie w sieci gra suuuuuper)

I do pytania czy jak masz 0zl na koncie czy cie cokolwiek i ktokolwiek skasuje? To wszyskto zalezy jakie masz konto i na jakich zasadach. Niektore konta pozwalaja na 'przekroczenie stanu konta' czyli prosciej mowiac bedziesz miec -30zl , heeee. No i prawie zawsze za takie cos bank pobiera oplaty ktore czasami nie sa male. Ale nigdy nic niewiadomo. Dopiero raz mialem przypadek ze na koncie mialem ponad -200funtow ale to bylo zakrecone i przypadkiem mi sie zdazylo :>
LUnAtiC`n01
Apatia podaj gamertaga,
wy tez jak mozecie to sie dopishcie.mój widzicie na dole
|
|
|
|
V
NiXoN
Ja także skorzystałem z dwumiesięcznego Triala Xbox Live. Raz nie wyłączyłem chipa i mnie zbanowało. To było gdzies ok 2-2,5 miesiąca temu. Ostatnio przyszedł do mnie wyciąg z konta a tam, potrącone 6 euro, przez Microsoft Online. Zarypisie Live'a nie mam, a kasę ciągną. Czyli mam pytania
arrow.gif taka opłata będzie pobierana co miesiąc?
arrow.gif Czy muszę wybrać najbardziej słuszną decyzję i zlikwidować konto??? : icon_evil.gif POMOCYYYYYYY!!!
popiel25
Ja także skorzystałem z dwumiesięcznego Triala Xbox Live. Raz nie wyłączyłem chipa i mnie zbanowało. To było gdzies ok 2-2,5 miesiąca temu. Ostatnio przyszedł do mnie wyciąg z konta a tam, potrącone 6 euro, przez Microsoft Online. Zarypisie Live'a nie mam, a kasę ciągną. Czyli mam pytania
arrow.gif  taka opłata będzie pobierana co miesiąc?
arrow.gif  Czy muszę wybrać najbardziej słuszną decyzję i zlikwidować konto??? : icon_evil.gif   POMOCYYYYYYY!!!

Przeciez Microsoft banuje konsole (a konktratniej dysk twardy, dane z eproma). Konto jest ciagle wazne i mozesz z niego korzystac na innej konsoli.
LUnAtiC`n01
no ale nie kazdy ma 2 konsole;)
niemam pojecia jak zlikwidowac konto live jesli Cie zabanowali(i niemozesz dostac sie do menu:)
widocznie to taka kara Billa dla tych co przerobili konsole;p
jarusiek
tego bana nie da sie jakoś zlikwidować sprzętowo???
popiel25
tego bana nie da sie jakoś zlikwidować sprzętowo???

Trzeba wgrac eprom z niezbanowanej konsoli. Ale nie wiem czy ktos za darmo odda swoj eprom (potem juz na takiej konsoli nie pograsz na Live)...
---
Konto mozna skasowac dzwoniac do jednego z oddzialow Microsoft (konto zalozone na angielskim adresie, to dzwonimy do Angli; na niemieckim, to dzwonimy do Niemiec).
jarusiek
czyli najlepszym rozwiązaniem jest kupno nowego XBOXA icon_twisted.gif mam EEPROMY NA SPRZEDAŻ!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
NiXoN
eeproma już mam zmienionego cool.gif
A.Z.BEST
Ale musisz nowego Startera/kupon miec jesli chcesz jeszcze grac na XBL, co? A tak wogle to dzwoniles smile.gif?
NiXoN
NIE, przeciez nie znam niemieckiego :?
A.Z.BEST
To Ci dalej moze kase ssac z konta ;/. Jak znasz angielski (a juz zwlaszcza niemiecki tongue.gif) to lepiej dzwon. Telefinistki powinny znac ang.
Ryo-San
albo zamknij konto w banku cool.gif - ale to już chyba ostateczność cool.gif
^BlaZzin^DMC
Eee troche lamerskie pytanie ale musze je zadać,ile sie płaci za XBL co miesiąc ?
LUnAtiC`n01
5 funcików cool.gif
NiXoN
arrow.gif 6 euro z hakiem
Fantazyoosh
Mam do oddania promocyjny kod na dwumiesięczną subskrybcje Xbox Live. Zainteresowanych zapraszam na GG: 2586606. Konto można utworzyć do końca marca.
apatia77
Eee troche lamerskie pytanie ale musze je zadać,ile sie płaci za XBL co miesiąc ?

miesiecznie jest 5 funtow w U.K. ale rocznie tylko 40 funtow, wiec placac za rok z gory i oszczedzasz fortune, (w europie minimalnie wiecej, ktos tam pisal 6 euro i prawdopodobnie tyle jest, euro jest tansze od funta)

ktos tam pisal o kasowaniu swojego XBOX LIVE - jedyna mozliwosc to telefon do biura obslugi xbox live, podawalem wszystko kilka postow wczesniej, innej mozliwoscie niestety niema,

milego grania smile.gif
LUnAtiC`n01
Witaam
mam pytanko,czy te modemo-routery od TP nadaja sie do xbL?
oczywiscie chodzi o podlaczenie bez kompa-bo niemam:)
Popiel!!!grrr pamietasz jak polecales mi modem na allegro?
wplacilem kaske a koles okazal sie oszustem!modemu do dzis niewidzialem,kaski tez.
z g00ry dziequje
popiel25
Witaam
mam pytanko,czy te modemo-routery od TP nadaja sie do xbL?
oczywiscie chodzi o podlaczenie bez kompa-bo niemam:)
Popiel!!!grrr pamietasz jak polecales mi modem na allegro?
wplacilem kaske a koles okazal sie oszustem!modemu do dzis niewidzialem,kaski tez.
z g00ry dziequje

Nie miej do mnie o to pretensji, tylko podalem model.
Sprawdzone sa: Planet ADE-3000/4000, ASMAX AR-701u i Micronet (modelu nie pamietam).
Albo kup jakiegos zlomiaka z usb (nada sie nawet Pentium 166MMX) i kup modem od TP SA :wink:
LUnAtiC`n01
niemam pretęsji do Ciebie:p tylko do tego oszusta;)
ale niezrozumiałem... codzi mi o ten modem od TP czy styka..
tj.modem Speed Touch 510 bridge/router
http://www.neostrada.pl/tpsa/run?n=info&p1...estawy_ethernet

bo jest jeshcze ze switchem ale to chyba niepotrzebne.
wiec ten może być?z allegro wole już niezamawiaćsmile.gif
ahai i jeszcze jedno co do wolnijszego speeda TP to jest bez różnicy dla xb?bo sprawdzałem na lanie 128kbs i śmigało z headsetem8)
popiel25
Nie testowalem go, ale mysle, ze powinien dzialac.
^BlaZzin^DMC
Yo,w co teraz mucicie przez XBL ?
jumbo
Ja jestem w stanach i muce w SP:PT oraz TOCA 2.

TOCA 2 to najlepsza gra wysicigowa na Live'ie.
Cegla
w toce nie gralem ale z tego co slyszalem pgr2 jest lepszy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.