Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
Jędrek

Jedrek: Nie interesuje ich na jaki kraj bys rejestrowal 2gie konto - wazne, ze z karty moga pobrac kase jak beda potrzebowali i tyle.

Dzieki. A po ilu dniach odblokowuja kase, ktora pobrali na poczatku? Przypomne, ze mi zablokowali 10 koron szwedzkich po 3 dni grania.
kamson11
Fuck, a jak chce na jednej konsoli grać zarówno na live'ie i grać na piratach to co musze zrobić :roll: (mam w konsoli dysk 40gb i chciałbym z niego korzystać...)
el ZAX
Fuck, a jak chce na jednej konsoli grać zarówno na live'ie i grać na piratach to co musze zrobić  :roll: (mam w konsoli dysk 40gb i chciałbym z niego korzystać...)

Nie ma szans... Dysk musi byc oryginalny 10 albo 8,4GB (w zaleznosci od modelu konsoli). Na piratach bedziesz mogl grac jak bedziesz miec chipa Alladina.
SIKI
Możesz odkręcić obudowe i co chwile zminiac dyski :f
Po prostu trzeba wybrac miedzy live a duzym dyskiem
kamson11
Właśnie gadałem z DaXem i powiedział, że na tej konsoli nie zagram już na live'ie i nic się nie da zrobić, bo orginalny eprom jest przeflashowany

Kupa, zostaje opcja kupna drugiego Xbox'a tylko ciekawe skąd hajs wezme na to :roll:
SIKI
sprzedaj starego, kup nowego, warto :wink:
zaqwsx

Kupa, zostaje opcja kupna drugiego Xbox'a tylko ciekawe skąd hajs wezme na to  :roll:

Szukaj kogos kto sie z toba zamieni konsolkami , ja pare dni temu dostalem bana i dzisiaj zamienilem sie konsolami z kolegą ( płytą i dyskiem) i już smigam na Livie
popiel25
Właśnie gadałem z DaXem i powiedział, że na tej konsoli nie zagram już na live'ie i nic się nie da zrobić, bo orginalny eprom jest przeflashowany 

Kupa, zostaje opcja kupna drugiego Xbox'a tylko ciekawe skąd hajs wezme na to  :roll:

Nie masz zmienionego eepromu, chociaz nie stanowi on pary z dyskiem 40GB. Jedynie masz w konsoli przeflashowany bios. Teoria z X-scene glosi, ze pierwszy dysk+eeprom laczacy sie z Live jest zapamietywany, wiec masz duze szanse na granie na tym dysku, bo dopiero on by stanowil pare z eepromem.
Mozesz wgrac oryginalny bios i dorzucic np. Aladdina oraz zalockowac dysk.
W ostatecznosci do tego musisz dolozyc parke dysk+niezbanowany eeprom od kolegi.
Raptor
Teoria z X-scene glosi, ze pierwszy dysk+eeprom laczacy sie z Live jest zapamietywany, wiec masz duze szanse na granie na tym dysku, bo dopiero on by stanowil pare z eepromem.
Mozesz wgrac oryginalny bios i dorzucic np. Aladdina oraz zalockowac dysk.

Niestety jest to tylko toeoria... bo ja dostalem na swojego xb starego (nadal ma przelacznik wink.gif) bana w dniu premiery halo2 (i tak jeszcze nie mialem) - mialem wiekszy hdd (40gb IBM) od poczatku korzystania z LIVE. Najlepsze, ze jeszcze tego samego dnia co mi dali bana, padl w nim hdd laugh.gif. Teraz mam mega combo 2xb - 80gb i oryginal cool.gif.

Jedrek: Tak jak mowilem: Mi blokuja srodki na koncie (1zl2gr) na ok 1-2tyg. Po tym czasie blokada zostaje zdjeta (czyli teoretycznie nie pobieraja mi tej kasy z konta, bo ona caly czas tam jest, ale nie moge jej wydac).
kamson11
Heh, mam możliwość na wymienienie mojej konsoli na przerobioną chipowo ze standartowym dyskiem i posmigałbym na niej spokojnie na live'ie.
Opłaca się :>?
Przydałaby się chyba z takim małym dyskiem nagrywarka dvd icon_twisted.gif
SIKI
Opłaca się... Mam Live'a od kilku dni i jest zayebiście icon_twisted.gif Na 10GB dwie gierki zmieścisz, więc na upartego można przeżyć bez nagrywary jak znasz jakiegoś dobrego pirata smile.gif
Jak coś to mam triala na 2 miechy dodatkowego, wiec bede mógł komuś dac :wink:
kamson11
Czyli praktycznie oprócz zmiany konsoli i Halo2 niczego już nie bede musiał kupywać smile.gif , starter kit nie jest mi potrzebny, bo mam headset'a.

A gdzie najlepiej kupić Halo2 question.gif

EDIT: Halo2 kupione, niech ktoś załatwi mi triala i trzyma dla mnie ^^ bo jak dostane halo2 powinienem już mieć konsole ;]

http://allegro.pl/show_item.php?item=41372136 opłacało się?
zaqwsx

ale co ?
kamson11
Konto może być w tym banku, bo mój stary chyba w tu ma http://www.citibusiness.pl/poland/citibusi...olish/index.htm question.gif

Jak nie to w jakim ma być ??
gorillaz66

IMo nie.
Dialogi w grze będziesz miał po Francusku.
jaszczoor
Czyli praktycznie oprócz zmiany konsoli i Halo2 niczego już nie bede musiał kupywać  smile.gif , starter kit nie jest mi potrzebny, bo mam headset'a. 

A gdzie najlepiej kupić Halo2  question.gif

EDIT: Halo2 kupione, niech ktoś załatwi mi triala i trzyma dla mnie ^^ bo jak dostane halo2 powinienem już mieć konsole ;]

triala już powinieneś dostać razem z Halo a jak nie to wyrób sobie triala tutaj: http://www.xbox.com.au/livetrial/en-au/index.html
kamson11
Oki to jeszcze powiedzcie co z tym kontem w banku czy może być tam gdzie mam question.gif
SIKI
Czyli praktycznie oprócz zmiany konsoli i Halo2 niczego już nie bede musiał kupywać  smile.gif , starter kit nie jest mi potrzebny, bo mam headset'a. 

A gdzie najlepiej kupić Halo2  question.gif

Przepłaciłeś smile.gif Ja kupiłem to samo co ty tylko język niemiecki za 90zł + kod trial na 2 miechy;]
z tym bankiem możesz mieć problem, bo jak jest to karta płatnicza to z polskich chyba tylko Inteligo i mBank LIVE! akceptuje confused.gif
A jak kredytowa to chyba bedzie luz :wink:
kamson11
No to ostry ze mnie lolek tongue.gif Karte mam zarówno płatniczą jak i kredytową smile.gif Czyli wszystko bedzie good question.gif
Jędrek
No, ale jaka masz. Z jakiego banku?
kamson11
No, ale jaka masz. Z jakiego banku?

Citi bank handlowy czy jakoś tak:P Zapytam starego jak wróci dokładniej.

Mam jeszce takie pytanie mianowicie- w tym Xbox'ie bede miał dysk 10gb, przerobione chipem i jak nacisne raz to się włączy konsola bez chipa, a dłuzej z chipem. I tu mam pytanie, czy na dysk moge wgrać jakiś dashboard, gry, programy, czy nie wgrywać nic i tylko gry odpalać z płyt, bo jeszcze mi przez live'a wykryje i bana dostane czy coś :roll: ;p question.gif
SIKI
ja mam live'a i np włączam sobie halo2 na live... Kończe gre w halo2 i odpalam EvoX gram sobie normalnie w piraty. Wyłaczam, właczam krótkim resetem, mam oryginalnego dashborda i gram na live :wink:
mozesz normalnie grac na piratach i na live, tylko maly dysk ;/
kamson11
Czyli moge mieć na tym dysku normalnie różne programy i dashboard jaki chce i nie dostane bana, ani nic na bank :>
zaqwsx
ja cos slyszalem ze z czasem mozna dostac bana za programy na dysku... wole nie ryzykowac
SIKI
twoja teoria juz raz sie nie sprawdzila na szczescie ;/
Ja tam mam duzo programów, przełączam dashboard'y miedzy pirackim a oryginalnym i na razie bana nie mam...
icon_twisted.gif Ale na 100000000% to nie jest pewne ;/ Chociaż miałem już upload'a dashboard'a oryginalnego i nie wykryło mi evox, wiec raczej nie dostane juz bana icon_twisted.gif Obyyy icon_twisted.gif
Jędrek ty tez swobodnie przełączasz dasboardy??
kamson11
Nio to jak to w końcu jest w praktyce :roll:
Maiden
w praktyce choc to kosztowne najlepeij jest miec 2 czarne pudeleczka z "X" na brzuszku cool.gif
SIKI
Nio to jak to w końcu jest w praktyce  :roll:

U mnie jest OK, ale nie mam 100% pewności, że kiedyś zostane zbanowany hyh.gif
kamson11
Oki dzx Siki za wszystko smile.gif

Póki co nie mam pytań, zapewne do soboty biggrin.gif
Soul
Siemka mam pytanko poniewash nie dlugo za okolo jednego miecha skonczy misie dwu miesieczny trail i chcialem sie zapytac czy mozna przedluzyc konto ze zdrapki i zaplacic za rok z gory jezeli tak to ile to kosztuje prosze o pilna odpowiedz PS KUPIE HEAD SETA place jak za prezydenta!!!!! :wink:
Maiden
Souliku zamist sie drapac w lewe ucho prawa reka , kup STARTER KITA , przedłuz kotem a na dodatek bedziesz miał headsecika :wink:
SIKI
Na DVDcrave za 200zł z przesyłką icon_twisted.gif
Jak mi sie skończy trial to biore starteraz headsetem..
Jędrek
Souliku - Maiden ma racje, za 200 zl bedziesz miał rok grania i jeszcze headseta. Wiec zamawiaj na dvdcrave.

SIKI - ja mam na hdd tylko MSDasha i to mi starcza. Na piratach wcale juz nie gram. A jak cos naprawde chce to wypalam na dvd-r. Jeszcze Halo2 mi sie nie znudzilo, a jak mi sie znudzi to odpale Halo2 ;p Pozatym Top Spin w drodze, wiec...
gorillaz66
Soul> możesz przedłużyc na miecha lub cały rok.
Wchodzisz w opcje>subscription dajesz modify i wybierasz czy miech,rok,kod ze startera.
SIKI> Mi wychodzi ponad 240zł z wysyłką icon_twisted.gif
Jędrek

SIKI> Mi wychodzi ponad 240zł z wysyłką  :twisted:

Why ? Wychodzi jakies 220 z przesylka... wink.gif

UPDATE: Dokladnie - PLZ 212.48
gorillaz66
Wysyłka 20$ a starter $79.74 co daje po obecnym kursie aud 2.4272 kwote:
242.0889zł
A.Z.BEST
Info nt. dysków. Nie informowałem dawno, bo przestało mnie to obchodzić, no ale...

Na XBL można mieć zmieniony dysk, ale tylko pod warunkiem, że zmienimy go zanim połączymy się z XBL (na wszelki wypadek: nawet przed najpierwszym razem tongue.gif). Jeśli już się zarejestrujesz na XBL i chcesz zmienić dysk, to zmień dodatkowo EEPROM. Jeśli zaś dostaniesz bana, to Gamertag zostanie naznaczony i będziesz musiał... sprawić sobie nową konsolę. Tyle ode mnie ;p.
Soul
Soul> możesz przedłużyc na miecha lub cały rok.

A ile to kosztuje?! ile za miecha i ile za rok..... ps jak nie kupie Headseta nadniach tkazorbie kupie starterkita :wink:
peter
a gdzie można kupić startera taniej oprócz DVDCrave question.gif
Soul-- na miecha to wychodzi 29zł z groszami a za rok 231zł
Maiden
PFFFFFFF bodajże w Ultimie...chyba :wink:
bartiz
No proste w ultimie to moze poszukaj w piekarni laugh.gif
peter
w Ultimie mają zestawik starter + Halo 2 ale jest tylko 3 months free smile.gif
Soul

Soul-- na miecha to wychodzi 29zł z groszami a za rok 231zł

Taka sama cena jest starter Kita?! jezeli tak to wole to przynajmniej HeadSet jest w komplecie;] + granie na rok ;>
gorillaz66
Soul> Zależy na jaki kraj sie rejestrowałeś.
Soul
England >> london:) prosze doradzicie mi bo niewiem co mam zorbic kupic Head seta odddzielnie + przedluzenie na rok czy starter kita(240zl z przesylka?)?!
YETI
Bardziej opłaca sie Starter Kita....(sam zamawiam chyba w poniedziałek, bo 1 marca konczy mi sie 2 miesieczna zdrapka)W koncu jak kupisz Starter Kita to bedziesz miał dwa w jednym kod na 12 miechów i Headset.
Maiden
Soulk złoty jedzie do londynu niech ci kupi ogarniaj temat laugh.gif :wink:
peter
mam ten sam dylemat ale myśle że lepiej kupić Startera i mieć rok spokój, bo bez startera to troszke głupawo sie mi gra :wink:
SIKI
Jakoś gram od paru dni i nie uświadczyłem rozmów przez headset podczas grania o_O
NA XBC było więcej rozmów (te śpiewanie francuzów mnie rozje.bywało o_O)
Ale i tak wole wziaść startera z headset'em... Mi sie jakos trial w kwietnu konczy, mam jeszcze drugi, ale chce zachowac swoj GT smile.gif
Cze headset'a mozna podłączyc do PC i toczyć rozmowe przez Skype'a np ??
Kaczor_666
http://www.dvdcrave.com/products/product.jsp?pid=8391 (teraz 190zł a niedawno był po... 170zł. Chu.jowy kurs teraz, złoty spada :? )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.