Jedrek: Nie interesuje ich na jaki kraj bys rejestrowal 2gie konto - wazne, ze z karty moga pobrac kase jak beda potrzebowali i tyle.
Dzieki. A po ilu dniach odblokowuja kase, ktora pobrali na poczatku? Przypomne, ze mi zablokowali 10 koron szwedzkich po 3 dni grania.
kamson11
8 02 2005, 19:41
Fuck, a jak chce na jednej konsoli grać zarówno na live'ie i grać na piratach to co musze zrobić :roll: (mam w konsoli dysk 40gb i chciałbym z niego korzystać...)
Fuck, a jak chce na jednej konsoli grać zarówno na live'ie i grać na piratach to co musze zrobić :roll: (mam w konsoli dysk 40gb i chciałbym z niego korzystać...)
Nie ma szans... Dysk musi byc oryginalny 10 albo 8,4GB (w zaleznosci od modelu konsoli). Na piratach bedziesz mogl grac jak bedziesz miec chipa Alladina.
Możesz odkręcić obudowe i co chwile zminiac dyski :f
Po prostu trzeba wybrac miedzy live a duzym dyskiem
kamson11
8 02 2005, 19:56
Właśnie gadałem z DaXem i powiedział, że na tej konsoli nie zagram już na live'ie i nic się nie da zrobić, bo orginalny eprom jest przeflashowany
Kupa, zostaje opcja kupna drugiego Xbox'a tylko ciekawe skąd hajs wezme na to :roll:
sprzedaj starego, kup nowego, warto :wink:
Kupa, zostaje opcja kupna drugiego Xbox'a tylko ciekawe skąd hajs wezme na to :roll:
Szukaj kogos kto sie z toba zamieni konsolkami , ja pare dni temu dostalem bana i dzisiaj zamienilem sie konsolami z kolegą ( płytą i dyskiem) i już smigam na Livie
popiel25
8 02 2005, 21:52
Właśnie gadałem z DaXem i powiedział, że na tej konsoli nie zagram już na live'ie i nic się nie da zrobić, bo orginalny eprom jest przeflashowany
Nie masz zmienionego eepromu, chociaz nie stanowi on pary z dyskiem 40GB. Jedynie masz w konsoli przeflashowany bios. Teoria z X-scene glosi, ze pierwszy dysk+eeprom laczacy sie z Live jest zapamietywany, wiec masz duze szanse na granie na tym dysku, bo dopiero on by stanowil pare z eepromem.
Mozesz wgrac oryginalny bios i dorzucic np. Aladdina oraz zalockowac dysk.
W ostatecznosci do tego musisz dolozyc parke dysk+niezbanowany eeprom od kolegi.
Teoria z X-scene glosi, ze pierwszy dysk+eeprom laczacy sie z Live jest zapamietywany, wiec masz duze szanse na granie na tym dysku, bo dopiero on by stanowil pare z eepromem.
Mozesz wgrac oryginalny bios i dorzucic np. Aladdina oraz zalockowac dysk.
Niestety jest to tylko toeoria... bo ja dostalem na swojego xb starego (nadal ma przelacznik

) bana w dniu premiery halo2 (i tak jeszcze nie mialem) - mialem wiekszy hdd (40gb IBM) od poczatku korzystania z LIVE. Najlepsze, ze jeszcze tego samego dnia co mi dali bana, padl w nim hdd

. Teraz mam mega combo 2xb - 80gb i oryginal

.
Jedrek: Tak jak mowilem: Mi blokuja srodki na koncie (1zl2gr) na ok 1-2tyg. Po tym czasie blokada zostaje zdjeta (czyli teoretycznie nie pobieraja mi tej kasy z konta, bo ona caly czas tam jest, ale nie moge jej wydac).
kamson11
8 02 2005, 23:40
Heh, mam możliwość na wymienienie mojej konsoli na przerobioną chipowo ze standartowym dyskiem i posmigałbym na niej spokojnie na live'ie.
Opłaca się :>?
Przydałaby się chyba z takim małym dyskiem nagrywarka dvd
Opłaca się... Mam Live'a od kilku dni i jest zayebiście

Na 10GB dwie gierki zmieścisz, więc na upartego można przeżyć bez nagrywary jak znasz jakiegoś dobrego pirata
Jak coś to mam triala na 2 miechy dodatkowego, wiec bede mógł komuś dac :wink:
kamson11
9 02 2005, 00:47
Czyli praktycznie oprócz zmiany konsoli i Halo2 niczego już nie bede musiał kupywać

, starter kit nie jest mi potrzebny, bo mam headset'a.
A gdzie najlepiej kupić Halo2
EDIT: Halo2 kupione, niech ktoś załatwi mi triala i trzyma dla mnie ^^ bo jak dostane halo2 powinienem już mieć konsole ;]
http://allegro.pl/show_item.php?item=41372136 opłacało się?
kamson11
9 02 2005, 01:16
Konto może być w tym banku, bo mój stary chyba w tu ma
http://www.citibusiness.pl/poland/citibusi...olish/index.htm
Jak nie to w jakim ma być ??
gorillaz66
9 02 2005, 07:15
IMo nie.
Dialogi w grze będziesz miał po Francusku.
jaszczoor
9 02 2005, 11:08
Czyli praktycznie oprócz zmiany konsoli i Halo2 niczego już nie bede musiał kupywać

EDIT: Halo2 kupione, niech ktoś załatwi mi triala i trzyma dla mnie ^^ bo jak dostane halo2 powinienem już mieć konsole ;]
triala już powinieneś dostać razem z Halo a jak nie to wyrób sobie triala tutaj:
http://www.xbox.com.au/livetrial/en-au/index.html
kamson11
9 02 2005, 14:46
Oki to jeszcze powiedzcie co z tym kontem w banku czy może być tam gdzie mam

Przepłaciłeś

Ja kupiłem to samo co ty tylko język niemiecki za 90zł + kod trial na 2 miechy;]
z tym bankiem możesz mieć problem, bo jak jest to karta płatnicza to z polskich chyba tylko Inteligo i mBank LIVE! akceptuje
A jak kredytowa to chyba bedzie luz :wink:
kamson11
9 02 2005, 19:28
No to ostry ze mnie lolek

Karte mam zarówno płatniczą jak i kredytową

Czyli wszystko bedzie good
No, ale jaka masz. Z jakiego banku?
kamson11
9 02 2005, 21:45
No, ale jaka masz. Z jakiego banku?
Citi bank handlowy czy jakoś tak:P Zapytam starego jak wróci dokładniej.
Mam jeszce takie pytanie mianowicie- w tym Xbox'ie bede miał dysk 10gb, przerobione chipem i jak nacisne raz to się włączy konsola bez chipa, a dłuzej z chipem. I tu mam pytanie, czy na dysk moge wgrać jakiś dashboard, gry, programy, czy nie wgrywać nic i tylko gry odpalać z płyt, bo jeszcze mi przez live'a wykryje i bana dostane czy coś :roll: ;p
ja mam live'a i np włączam sobie halo2 na live... Kończe gre w halo2 i odpalam EvoX gram sobie normalnie w piraty. Wyłaczam, właczam krótkim resetem, mam oryginalnego dashborda i gram na live :wink:
mozesz normalnie grac na piratach i na live, tylko maly dysk ;/
kamson11
9 02 2005, 22:22
Czyli moge mieć na tym dysku normalnie różne programy i dashboard jaki chce i nie dostane bana, ani nic na bank :>
ja cos slyszalem ze z czasem mozna dostac bana za programy na dysku... wole nie ryzykowac
twoja teoria juz raz sie nie sprawdzila na szczescie ;/
Ja tam mam duzo programów, przełączam dashboard'y miedzy pirackim a oryginalnym i na razie bana nie mam...

Ale na 100000000% to nie jest pewne ;/ Chociaż miałem już upload'a dashboard'a oryginalnego i nie wykryło mi evox, wiec raczej nie dostane juz bana

Obyyy
Jędrek ty tez swobodnie przełączasz dasboardy??
kamson11
9 02 2005, 22:54
Nio to jak to w końcu jest w praktyce :roll:
w praktyce choc to kosztowne najlepeij jest miec 2 czarne pudeleczka z "X" na brzuszku
Nio to jak to w końcu jest w praktyce :roll:
U mnie jest OK, ale nie mam 100% pewności, że kiedyś zostane zbanowany
kamson11
9 02 2005, 23:44
Oki dzx Siki za wszystko
Póki co nie mam pytań, zapewne do soboty
Siemka mam pytanko poniewash nie dlugo za okolo jednego miecha skonczy misie dwu miesieczny trail i chcialem sie zapytac czy mozna przedluzyc konto ze zdrapki i zaplacic za rok z gory jezeli tak to ile to kosztuje prosze o pilna odpowiedz PS KUPIE HEAD SETA place jak za prezydenta!!!!! :wink:
Souliku zamist sie drapac w lewe ucho prawa reka , kup STARTER KITA , przedłuz kotem a na dodatek bedziesz miał headsecika :wink:
Na DVDcrave za 200zł z przesyłką
Jak mi sie skończy trial to biore starteraz headsetem..
Souliku - Maiden ma racje, za 200 zl bedziesz miał rok grania i jeszcze headseta. Wiec zamawiaj na dvdcrave.
SIKI - ja mam na hdd tylko MSDasha i to mi starcza. Na piratach wcale juz nie gram. A jak cos naprawde chce to wypalam na dvd-r. Jeszcze Halo2 mi sie nie znudzilo, a jak mi sie znudzi to odpale Halo2 ;p Pozatym Top Spin w drodze, wiec...
gorillaz66
10 02 2005, 15:10
Soul> możesz przedłużyc na miecha lub cały rok.
Wchodzisz w opcje>subscription dajesz modify i wybierasz czy miech,rok,kod ze startera.
SIKI> Mi wychodzi ponad 240zł z wysyłką
SIKI> Mi wychodzi ponad 240zł z wysyłką :twisted:
Why ? Wychodzi jakies 220 z przesylka...
UPDATE: Dokladnie - PLZ 212.48
gorillaz66
10 02 2005, 15:15
Wysyłka 20$ a starter $79.74 co daje po obecnym kursie aud 2.4272 kwote:
242.0889zł
A.Z.BEST
10 02 2005, 16:50
Info nt. dysków. Nie informowałem dawno, bo przestało mnie to obchodzić, no ale...
Na XBL można mieć zmieniony dysk, ale tylko pod warunkiem, że zmienimy go zanim połączymy się z XBL (na wszelki wypadek: nawet przed najpierwszym razem

). Jeśli już się zarejestrujesz na XBL i chcesz zmienić dysk, to zmień dodatkowo EEPROM. Jeśli zaś dostaniesz bana, to Gamertag zostanie naznaczony i będziesz musiał... sprawić sobie nową konsolę. Tyle ode mnie ;p.
Soul> możesz przedłużyc na miecha lub cały rok.
A ile to kosztuje?! ile za miecha i ile za rok..... ps jak nie kupie Headseta nadniach tkazorbie kupie starterkita :wink:
a gdzie można kupić startera taniej oprócz DVDCrave
Soul-- na miecha to wychodzi 29zł z groszami a za rok 231zł
PFFFFFFF bodajże w Ultimie...chyba :wink:
No proste w ultimie to moze poszukaj w piekarni
w Ultimie mają zestawik starter + Halo 2 ale jest tylko 3 months free
Soul-- na miecha to wychodzi 29zł z groszami a za rok 231zł
Taka sama cena jest starter Kita?! jezeli tak to wole to przynajmniej HeadSet jest w komplecie;] + granie na rok ;>
gorillaz66
10 02 2005, 19:37
Soul> Zależy na jaki kraj sie rejestrowałeś.
England >> london:) prosze doradzicie mi bo niewiem co mam zorbic kupic Head seta odddzielnie + przedluzenie na rok czy starter kita(240zl z przesylka?)?!
Bardziej opłaca sie Starter Kita....(sam zamawiam chyba w poniedziałek, bo 1 marca konczy mi sie 2 miesieczna zdrapka)W koncu jak kupisz Starter Kita to bedziesz miał dwa w jednym kod na 12 miechów i Headset.
Soulk złoty jedzie do londynu niech ci kupi ogarniaj temat

:wink:
mam ten sam dylemat ale myśle że lepiej kupić Startera i mieć rok spokój, bo bez startera to troszke głupawo sie mi gra :wink:
Jakoś gram od paru dni i nie uświadczyłem rozmów przez headset podczas grania o_O
NA XBC było więcej rozmów (te śpiewanie francuzów mnie rozje.bywało o_O)
Ale i tak wole wziaść startera z headset'em... Mi sie jakos trial w kwietnu konczy, mam jeszcze drugi, ale chce zachowac swoj GT
Cze headset'a mozna podłączyc do PC i toczyć rozmowe przez Skype'a np ??
Kaczor_666
11 02 2005, 08:48
http://www.dvdcrave.com/products/product.jsp?pid=8391 (teraz 190zł a niedawno był po... 170zł. Chu.jowy kurs teraz, złoty spada :? )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.