Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
Jędrek
Jak pisałem 3 posty wyżej już jestem wink.gif
btw. jak wy zrobililiście sobie te \"bryloczki\" co macie w podpisach ?
Tylko nie mówcie że w paincie wink.gif

Na jakiejs stronie sie to genreuje, sam kiedys mialem, ale po mnie mialo duzo osob i juz nie mam smile.gif
A.Z.BEST
Jakby ktoś chciał zdrapę to mam akurat jedna, ale nie do pocymania sobie, tylko do założenia konta, tak 4 real...
Ryo-San
Wątpie, żeby Ryo Ci na Friend Requesta odpowiedział, bo na LIVE! od lutego nie widziałem go ani razu  icon_twisted.gif

Ryo od jakiego czasu nie ma Xboxa..nowiutki Xkloc czeka na mnie w Amsterdamie...więc musze go jakos odebrac..a ze niedlugo jade do stolicy coffe shopow wiec wroce do Polski juz z Xboxem...i skopie Wam tyłki na lajwie w Halo 2, Forze Motorsport czy Conkera;]
RyoSan PL Xbox Live Reaktywacja - niedlugo ; ]

see you soon
jaszczoor
jakaś dziwna rzecz mi sie dzieje
O 1 w nocy próbuje sobie zgrać w halo 2 i wogóle mi nie chce znaleźć żadnej osoby chętnej do grania ;/ Czy to możliwe że nikt wtedy nie gra czy to może admin sieci mi coś zablokował bo przez chwile nie miałem live a strony mi wchodziły dopiero w ustawieniach tam gdzie sie wpisuje MAC to musiałem wpisać czegoś nazwe, w każdym razie 2 od dołu tam gdzie jest ten MAC no i niby sie połączyło z live, content download działało ale od tej chwili ani w HALO2 ani w PGR2 nie znalazło mi żadnej osoby ;/
Bo jak mi admin coś zablokował to sie solidnie wku.rwie icon_evil.gif
mam nadzieje że jutro będzie ok ;/
Ryo-San

O 1 w nocy próbuje sobie zgrać w halo 2 i wogóle mi nie chce znaleźć żadnej osoby chętnej do grania ;/ Czy to możliwe że nikt wtedy nie gra

jest 2.00 na serwerach jest wlasnie 110 tys ludu...
http://www.bungie.net/stats/
więc odpowiedz na pytanie brzmi: niemozliwe:]

a tak na serio..to naprawde nie wiem co jest grane..powinno ci w obie gry mometalnie znalesc przeciwnikow...wydaje mi se ze to sa problemy z Twoja siecia...ja kiedys tak mialem..ale taki "zwis" trwal kilka minut a potem wszystko wracalo do normy...bardzo mozliwe ze masz poblokowane porty..tak jak ja mialem swego czasu...
krótka wizyta u admina twojego LAN'a powinna zalatwic sprawe..

porty do odblokowania znajdziesz na forum www.onlinecenter.pl w poscie cinka
jaszczoor
No dalej mi nie działa ;/ Admin chyba sobie w kulki leci bo działało mi dobrze przez 3h a teraz już sie nie chce połączyć...
Mógłby ktoś podać liste tych portów które trzeba odblokować bo nie mogłem tam znaleźć na OC, to sie dzisiaj przejde do niego
YETI
Działa wam XBL ?
Od jakies 11 odłączyło mnie od Live'a i do tej pory nie chodzi.

PS. Prawdopodobnie Microsoft cos tam "sprzata" na serverach.
SIKI
Próbuje wejsć od pół godziny, ale nie działa...
Mam w trobleshooter NETWORK ERROR i jest xbox live not found;]
Poprawiają coś chyba;]
gorillaz66

Xbox Live and \"My Live\" on Xbox.com will be unavailable from 02:00 to 04:00 Pacific Time on April 19, 2005 for scheduled maintenance. We apologize for any inconvenience and thank you for your patience.

o 13 powinien działać smile.gif
Saunter
Mam pytanie. Co sadzicie o tym headsecie?
HeadCOM (MadCatz) (X-BOX)
Link do niego.

Jest o 100 zl tanszy od oryginalnego. Warto?

Czy jednak warto wyluskac na oryginala?
jaszczoor
Administrator sieci napisał mi ze odblokował te 3 potrzebne porty ale dalej mi nie znajduje gry ;/ O co chodzi? Najlepsze jest to że wczoraj przez około 3h działało wszystko ok

Jak moge sprawdzić czy żeczywiście mam te 3 porty otworzone?
SIKI
Jaki ty masz internet ?? :roll: :roll: :roll:
Saunter: HS oryginalne i tak są chu.jowe, usiądziesz na niego raz i już połamany... Pare osób sie już przekonało, na szczęście ja nie ^^
Rób jak chcesz :>
gorillaz66
...no i w zestawie nie ma "pudełka" które wkłada się do slotu w padzie.
jaszczoor
Jaki ty masz internet ??  :roll:  :roll:  :roll:  

DSL

Jak mozna sprawdzić które porty mam odblokowane?
Ryo-San
wiec masz dokladnie to samo łącze ktore ja posiadam..i te same problemy..
IMO jakis ten Wasz admin jest lewy;/ moj sprawe roztrzaskał doslownie w minute...
jaszczoor
wiec masz dokladnie to samo łącze ktore ja posiadam..i te same problemy..
IMO jakis ten Wasz admin jest lewy;/ moj sprawe roztrzaskał doslownie w minute...

no to co ja mam zrobić w takim razie, skoro mi napisałe że odblokował?
Ponawiam pytanie: jak moge sprawdzić czy te porty są odblokowane bo wole sie sam przekonać czy mi odblokował.
Ryo-San
wiesz co stary..dowiedz sie od tego waszego admina amatora jaki macie router..i sprawdz potem czy przypadkiem ten router nie znajduje sie na czarnej liscie na xbox.com oczywiscie szanse na to ze sie znajduje sa minimalne ale najlepiej sie upewnic..

a jak sprawdzic czy porty sa odblokowane? musisz skoczyc do kolesia i looknoc na serwera..inaczej moze ci wciskac kit...
SIKI
nie wiem może TO ci w jakiś sposób pomoże
jaszczoor
No w końcu mi działa live (zobaczymy jak długo, pfu wink.gif )
Siki i soulik, sory za moją max lamerską gre ale był to chyba mój 4 mecz w halo2 więc musze sie troche podszkolić ;]
Wojtass
Próbuje wejsć od pół godziny, ale nie działa... 
Mam w trobleshooter NETWORK ERROR i jest xbox live not found;] 
Poprawiają coś chyba;]

Mama cały czas to samo icon_evil.gif od 18.00 do 21.00 nie mogłem wejśc. Teraz nawet nie próbuje icon_evil.gif możliwe że nie moge wejsc z mojej winy (ja mma coś z.j.e.b.a.n.e. ??)
SIKI
To coś od Ciebie, u mnie live śmigał dziś pięknie
Możliwe, że masz coś źle skonfigurowane wink.gif
Wojtass
To coś od Ciebie, u mnie live śmigał dziś pięknie 
Możliwe, że masz coś źle skonfigurowane wink.gif

Tydzień temu chodziło wszystko idealnie a niz nie ruszałem w konfiguracji :roll:
jaszczoor
wchodze dzisiaj na live i znowu nie może nikogo znaleźć do gry. Może to ja mam coś źle skonfigurowane że czasem działą a czasem nie?

Dzwoniłem do admina dzsiaj i mówi że cały czas te 3 porty są otworzone.
Może to ja mam coś nie tak w xboxie??

EDIT:Teraz mi znowu działą, czyli raz działa a raz nie a admin mi mówi że porty są otwate cały czas. O so chosi o___O ?
Kaczor_666
Hehe a u mnie ciągle nie ma upadte'ów, w weekend muszę coś pokombinować bo niedługo splinterek będzie w domu, a od miecha nie odpalałem konosli nawet.
c1n3k
wchodze dzisiaj na live i znowu nie może nikogo znaleźć do gry. Może to ja mam coś źle skonfigurowane że czasem działą a czasem nie?

EDIT:Teraz mi znowu działą, czyli raz działa a raz nie a admin mi mówi że porty są otwate cały czas. O so chosi o___O ?

Jak ci nie dziala to sproboj wylaczyc ixa i polaczyc sie do live jeszcze raz - czasem pomaga.
jaszczoor

Jak ci nie dziala to sproboj wylaczyc ixa i polaczyc sie do live jeszcze raz - czasem pomaga.

Robiłem tak w sumie ;/ Wam też sie to robi?
SIKI
Takiego czegoś nie mamy, ale są czasem inn kwiatki z portami
Najczęściej jest to to, że jedna osoba wogle nie słyszy głosu drugiej, gdy ta mówi, a reszta ją słyszy...
Loguot z Live! i wszystko wraca do normy
jaszczoor
no ale dzisiaj sie chciałem kumplom pochwalić to nie poszło, potem próbowaliśmy 2 razy i dalej to samo ;/ zadziałało dopiero po paru godzinach
c1n3k
no ale dzisiaj sie chciałem kumplom pochwalić to nie poszło, potem próbowaliśmy 2 razy i dalej to samo ;/ zadziałało dopiero po paru godzinach

Wejdz w Network Settings w dashu, wybierz zeby sie polaczylo i jak juz bedzie "connected to live" to nacisnij Y. Pokaze ci sie okienko z numerami, wybierz ok, chwile poczekaj i spisz NT i podaj jakie masz.
jaszczoor
Całe okienko:

1.00.5971.01
MT:1(0015-00F0)
IC:1(0015-00F0)
NT:1

jak to sprawdzałem to działało wszystko ok z live

btw. co ma na celu pokazanie tego?? wink.gif
c1n3k
Całe okienko:

1.00.5971.01
MT:1(0015-00F0)
IC:1(0015-00F0)
NT:1

jak to sprawdzałem to działało wszystko ok z live

btw. co ma na celu pokazanie tego?? wink.gif

Czyli wszystko jest skonfigurowane dobrze. Nie wiem dlaczego nie moze ci znalezc osob confused.gif
jaszczoor
przed chwilą włączyłem PGR2 i sie nie połączyło, zrestartowałem konsole i zadziałało ale był jeden wielki lag i jak skończyłem wyścig to przestało działać. Potem znowu zrestartowałem ale już sie nie mogło połączyć ;/
Może to wina tego ze w danym momencie siedzi dużo osób u mnie na sieci? Bo innego wytłumaczenia nie widze
Diabeu
a jakie łączę i na ile kompów dzielone?
jaszczoor
DSL 1024 a na ile kompów? Chyba na około 7, nie jestem pewien
SIKI
To sie nie dziw, że był jeden wielki lag laugh.gif
jaszczoor
To sie nie dziw, że był jeden wielki lag laugh.gif

No ale czy to może być powód że czasem nie może nikogo znaleźć?
Bo najcześciej jest zrypane popołudniu a wieczorem jest ok
bartiz
Tak bo jezeli jeden z tych 7 kompow cos sciaga to prawie nie masz neta...
jaszczoor
jest jakaś możliwość zmiany nicka? Bo nie pomyślałem wcześniej o tym że narody niesłowiańskie będą miały problemy z wymówieniem 'jaszczoor' wink.gif
Saunter
Nie ma mozliwosci.

BTW. Bedziesz mial rozrywke jak beda wymawiac:)
jaszczoor
Nie ma mozliwosci. 

no to będe musiał za 2 miechy nową zdrapke uruchomić. Tylko czy jeżeli teraz ściągnąłem np. Paryż do PGR2 to czy na nowym koncie będe musial 2gi raz ściągać czy mi to zostanie?
diz
drugi raz
A.Z.BEST
Nie ma mozliwosci.  

no to będe musiał za 2 miechy nową zdrapke uruchomić. Tylko czy jeżeli teraz ściągnąłem np. Paryż do PGR2 to czy na nowym koncie będe musial 2gi raz ściągać czy mi to zostanie?

diz... dobrze się czujesz?

Zostanie, bo dodatki są powiązane do EEPROMu konsoli, czyli do konsoli, a nie do Gamertaga.
SIKI
Pozatym dodatki ściągaja się chyba w postaci save'ów wink.gif
diz
Sory ziom, nooob jestem.
Kaczor_666
Sory ziom, nooob jestem.

i tu sięzgadzamy dizu hehe icon_twisted.gif cool.gif
Saunter
Mam male pytanie. Czy 2 miesiecznego triala mozna przedluzyc innym trialem?
DrAgO
nie
A.Z.BEST
Będziesz po prostu musiał założyć nowego Gamertaga. Także jak komuś nie zależy na Gamertagu, to Xbox Live można mieć za darmo.
Saunter
Modified Xbox Error - mam bana...

Co teraz zrobic mam? (Chodzi mi jak to naprawic, zebym znowu mogl grac, piszcie propozycje)
bartiz
A.Z.BEST na starym forum napisał posta co i jak z banami, może go gdzieś jeszcze ma i nam tutaj zapoda:P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.