Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
jumbo
toca2 jest lepsza cale dwa razy.
Ozi
Aż o tyle? Wooooooow. biggrin.gif
LUnAtiC`n01
Panowie!HELP!!!!!!!
wlasnie podlaczam neo+ do XB(modem-router ethernet od TP)
w XL wyskakuje ze kable sa OK,IP OK tylko DNS servers caly czas mam error!!!na automatiku niewchodzi a jak wpisalem numerki co mi babka podala z infolini to tez nieweszly!------podlaczam XB bez posrednictwa PC ,takze moj modem niejest jeszcze skonfigurowany(niemam PC:) proshe o POMOC!wejdzcie w swoje opcje i zobaczcie co macie wpisane w DNS w menu XB LIve!
z gory mega dzieki!
LUnAtiC`n01
jeszcze prosil bym podanie tresci opcji:
PPOE settings
Advanced
A.Z.BEST
DNS i to wszystko to kazdy ma inne, dlatego idz jeszcze raz do TPsy i kaz podac im prawdziwe dane smile.gif. Albo musisz wlaczyc udostepnianie polaczenia, albo cos tam takiego. Z tego co mam w swojej malej glowie, to wydaje mi sie, ze nawet Starter zawiera info o tym JAK podlaczyc i zadbac o to, by polaczenie konsoli z Live'em bylo mozliwe.
popiel25
Od dzisiaj mozna scaigac nowy dashboard.
Najciekawsze funkcje to
arrow.gif poczta glosowa
arrow.gif mozliwosc skasowania konta bezposrednio w dashboardzie (nie trzeba juz dzwonic do Anglii)
jumbo
Walic to. Najciekawsza funcja to:

arrow.gif Tworzenie swoich wlasnych mod'ow (later this year).
LUnAtiC`n01
ok juz podlaczylem,uzywam trybu router(mam do wyboru bridge jeszcze)
ale stnasznie wolno mi net chodzi ... cos sie z(pipi)alo;(
a z kad mozna tamto sciagnac?
KarCzoH
Sory ,że tak sie wyrywam ,ale ile bedą wynosić opłaty za LIVE po pierwszym roku ?? I co ile bedzie się płaciło ?? Moze już o tym pisaliście ,ale mi się niechce czytać 11 stron hehe. THX
LUnAtiC`n01
http://www.xbox365.com/news/zcomment.cgi/a...mplate/prof/dev

LMAO, narkotukuf chyba szukająsmile.gif
Ryo-San
panowie jak podpiąć Xbox'a z XBL do sieci jeżeli jestem w osiedlowej lanie?
popiel25

Jezeli chcesz jednoczesnie korzystac na PC i na Xboxie z Internetu, to najprosciej jest kupic HUBa.
Ryo-San

Jezeli chcesz jednoczesnie korzystac na PC i na Xboxie z Internetu, to najprosciej jest kupic HUBa.

a jak chce korzystac z netu albo na PC albo na Xie?
popiel25
To po prostu recznie przelaczac skreta cool.gif
^BlaZzin^DMC
Ile obecnie kosztuje XBL ? I jaka gierka obecnie najbardziej na netku wciaga ?
jarusiek
SPLINTER CELL:PANDORA lub RALLISPORTCHALLENGE2(lub PGR oczywiście)
Ryo-San
Ile obecnie kosztuje XBL ?

Starter kupisz oficjalnie za mniej więcej 250 zeta a na ebayu przy dobrym farcie można dostać za 40 euro cool.gif
Ryo-San
MAM GO :!: :!: :!: Mam juz swój w pyte Xbox Live Starter Kit biggrin.gif
dzisiaj pokminie z łączem i jutro będe juz siał postrach na serwerach XBL laugh.gif Cegla jakos sie zgadamy na gg to w cos zagramy cool.gif
Marshall Big Thx - trzeba to będzie opić :wink:
Kaczor_666
LOL a ja kupiłem w Niemczech za 59euro (ok 300zł), Narazie nie mam stałki... grrrr.... Kiedy mi przyjadą panowie z UPC wymienic modem ?!
Cegla
MAM GO :!:  :!:  :!:  Mam juz swój w pyte Xbox Live Starter Kit  :D  
dzisiaj pokminie z łączem i jutro będe juz siał postrach na serwerach XBL laugh.gif Cegla jakos sie zgadamy na gg to w cos zagramy  8)
Marshall Big Thx - trzeba to będzie opić  :wink:

Ryo, zemna jak z dzieckeim, mowisz i gramy smile.gif.

Co do picia z marshallem, w gadnsku bedzie niedlugo (albo 10 - 11 albo 20-21 lipca) jakas impreza kosolowa a podczas niej turniej HALO. Pojawisz sie i bedziesz mogl sie odplacic ;], bedzie chyba polowa warszawskiego HALO na miejscu a oni do chlania pierwsi sa biggrin.gif.
DrAgO
mam takie pytanie czy jak kupie startera w wersji ntsc i konsolke tez bede mial w tej wersji to bez problemowo arejestuje sie ?? jako obywatel USA ?

2) czy bede mial lagi z nimi jak bede gral na neo (ta opcja 640 )
Kaczor_666
1 nie wiem ale raczej nie
2 nie, nie będzie lagów (to nie XBC)
DrAgO
panowie nikt nie wiem jak jest z amerykanskimi starterami ??
popiel25
mam takie pytanie czy jak kupie  startera w wersji ntsc i konsolke tez bede mial w tej wersji to bez problemowo arejestuje sie  ?? jako obywatel USA ?  

2) czy bede mial lagi z nimi jak bede gral na neo (ta opcja 640 )

1.Mozeesz miec starter w wersji NTSC i bez problemu zarejestrujesz sie na konsoli PAL (communicator i kod sa bez regionu) jako obywatel USA. Rejestrujesz sie w dashboardzie.
2. Spokojnie pograsz.
gorillaz66
mam pytanie popiel powiadasz ze starterem można przedłuzyc zdrapke ok zgadzam się ale czy po upływie 12 miesiecy tez tego startera można przedłuzyc nowym starterem na nastepne 12 miesiecy bez potrzeby zakladania nowego konta i utraty wszytskich rankingów question.gif question.gif
Jeżeli tak to gitens

:edit:
i na jakiej zasadzie to sie dzieje jest opcja w dashu przedłuz subskrypcje kodem czy jak?

aha i jeżeli mam podany lewy adres a dane karty sie zgadzaja tzn są na niej odpwoiednie środki to czy serwis może mi zassac iles tm $ za granie na nastepny rok?
Ryo-San
mam pytanie popiel powiadasz ze starterem można przedłuzyc zdrapke ok zgadzam się ale czy po upływie 12 miesiecy tez tego startera można przedłuzyc nowym starterem na nastepne 12 miesiecy bez potrzeby zakladania nowego konta i utraty wszytskich rankingów question.gif  :?:  
Jeżeli tak to gitens

po co Ci po roku kupować nowy starter? Przecież dużo lepiej zapłacić M$ kartą za kolejny rok. Wyjdzie taniej niż nowy starter

aha i jeżeli mam podany lewy adres a dane karty sie zgadzaja tzn są na niej odpwoiednie środki to czy serwis może mi zassac iles tm $ za granie na nastepny rok?

adres nie ma tu nic do rzeczy..Microsoft sprawdza karte dopasowując do niej numer telefonu na jaki jest zarejestrowana..pozatym M$ sam bez pytanie nie może Ci nic ściągać...
gorillaz66
adres nie ma tu nic do rzeczy..Microsoft sprawdza karte dopasowując do niej numer telefonu na jaki jest zarejestrowana..pozatym M$ sam bez pytanie nie może Ci nic ściągać...

no oka ale jak podam dane jakiegos sklepu gdzies w angli a bede chaił zeby zasali mi kase z karty za nastepny rok grania to bedzie możliwe z lipnym adresem?
aha i czy jest możliwe sciagniecie kasy z electrona od inteligo?
Ryo-San
adres nie gra tu żadnej roli..chodzi tylko i wyłącznie o numer karty
Pozatym podczas samego logownia Microsoft ściąga z karty złotówke i jeden grosz cool.gif
tak Electron z Inteligo działa..sam z niego korzystam w Live cool.gif
gorillaz66
adres nie gra tu żadnej roli..chodzi tylko i wyłącznie o numer karty
Pozatym podczas samego logownia Microsoft ściąga z karty złotówke i jeden grosz  8)  
tak Electron z Inteligo działa..sam z niego korzystam w Live  8)

tongue.gif tongue.gif tongue.gif Dzięki czyli niemusze sie o nic martwic :wink:
czyli tak w chwili obecnej zakładam konto na zdrapke z rallisporta w tym czasie łykam startera przedłużam subskrypcje na 12 miechów kodem ze startera (tak?da się?) i smigam do woli? po 12 msc normalnie przedłużyc sobie moge dalej (tzn m$ sobie sciagnie odpwoiednia kwote z karty i po kłopocie)
popiel25
po co Ci po roku kupować nowy starter? Przecież dużo lepiej zapłacić M$ kartą za kolejny rok. Wyjdzie taniej niż nowy starter

Rok grania przy placeniu akrta kosztuje 59,95 Euro czyli praktycznie tyle samo, co nowy starter z headsetem.
Cegla
wiec powstaje wybor = zachowujesz gamertaga czy dostajesz nowego head seta wink.gif
Dlugi
Bardziej sie oplaca kupic starter kit, bo kosztuje on okolo 260 zl i mozesz sobie przedluzyc normalnie konto kodem i masz dodatkowo headset warty 120 zl. A przedluzenie karta kosztuje 40 funtow.
gorillaz66
dobra jeszcze jedno pytanie z cyklu "gupkowatych"
Czy kod na 12 miechów ten razem z xlivestarterem ma jakis termin ważnosci (jak zdrapki) na wykorzystanie czy nie question.gif
Ryo-San
nie nie ma...mozesz go użyc kiedy tylko Ci sie podoba cool.gif
gorillaz66
ok thx na zakonczenie już ostatnie pytanie
jeżeli chce zrezygnować z live'a to jak to się odbywa jest stosowna opcja w dashu czy musze zamknąc konto w banku smile.gif question.gif
wiem iż to było chyba we wczesniejszych postach ale chce sie upewnić jak jest dokładnie teraz
a więc..
Ryo-San
wiec musisz:
1. zadzwonic do oddzialu Microsoftu w tym kraju w ktorym "niby" mieszkasz(tzn. jaki podales podczas logowania) i tam poprosic o zlikwidowanie konta
2. Zadzwonic do banku w ktorym masz karte i poprosic aby zablokowali ściąganie kasy z Twojego konta przez Microsoft Online
3. Jezeli jestes zalogowany na karte Visa Electron - to musisz caly czas miec na koncie jakieś grosze - wtedy nie będą mieli z czego ściągac Ci kasy
Uwaga ten sposób działa tylko przy Visa Electron(czyli kart bezdebetowych) :wink:
Someone
Heloł. Mam takie pytanko do osób posiadających livea po Polsce. Wiem że tą usługę da się u nas włączyć. Trzeba tylko podać ściemnione dane (tzn. adres z krajów obsługujących live) i numer swojej karty kredytowej. Z tego co słyszałem to przyjmuje nasze karty visa. Ale zastanawia mnie jedno. Co się dzieje po roku gdy Microsoft postanowi pobrać pieniądze za kolejny rok grania? Pytam się o to bo na oficjalnej stornie Xa można przeczytać coś takiego:

The address you enter will need to match the billing address for your credit card. No more, no less.

Jest tu może ktoś kto ma xbox live ponad rok i poradził sobie z tym problemem?
Ryo-San
Tu nie trzeba miec Live'a rok...juz podczas samego logowania Microsoft "sprawdza" Twoją karte i ściąga z niej złotówke - wszystko odbywa sie bez jakichkolwiek problemów - to samo dzieje sie po roku tylko ze nie ściaga złotówi tylko "troche więcej", zreszta tak samo jest jak ściagasz jakis płatny dodatek do gry - to tez z Twojego konta natychmiastowo sa pobierane pieniądze...a tak BTW to billing addres nie musi miec nic wspolnego z adresem ktory podajesz w Xbox Live..to chyba logiczne...moge być np. Francuzem, który wyjechał sobie do Angli na powiedzmy kilka lat...a karte mam załozoną we Francji i takze francuski jest adres karty...
a Live akceptuje wszystkie polskie karty Visa Classic i MaasterCard oraz e-karte z mBanku i Vise Electron z banku Inteligo
Someone
Dzięki Ryo-San ale ja jest niewierny Tomasz :wink: Muszę wiedzieć na 100%. A ktoś może kupował jakieś dodatki przez xbox live? Chyba tylko jakieś dwa do PGR2 były płatne. Pamiętam że bardzo dawno temu goście w PSX Extreme odpalali xbox live na jakimś adresie obserwatorium z UK. Chyba rok od tego czasu minął. Ktoś wie jak to się skończyło?
Ryo-San
hehe no wiedze ze niewierny Tomasz z Ciebie :wink:
tak kupiłem sobie dodatek do PGR2 - zero problemów - kasa została ściągnieta z konta błyskawicznie...
a co do przedłużenia po roku to jest to stary to samo - tylko dostajesz pytanie od Microsoftu czy chcesz przedluzyc o kolejny rok czy tylko o miesiac...pozatym konto mozna przedluzyc kolejnym starterem cool.gif
Someone
To w takim razie nie rozumiem tej całej opcji z dostępnością Xbox Live tylko w wybranych krajach :? Ale jeżeli możesz kupić dodatek do PGR2 czyli faktycznie zapłacić z konta to co to za problem przedłużyć subskrypcje. Dzięki Ryo-San. Teraz tylko wymienić net na neostradę i załatwić live starter kit smile.gif
gorillaz66
ok to teraz ja cool.gif
Czy jeżeli konto jest założone na adres z uk to wtedy m$ sciaga funty tak?
A jeżeli np niemcy to wtedy w oiro question.gif
i ta waluty jest przeliczana przez bank po aktualnym kursie
Aha i ile kosztuje przedłużenie na miecha subskrypcji funtów/oiro?
bo na rok to jest chyba 60 euro/40 funciaków
c1n3k
To ja mam jeszcze jedno pytanko.
Czy jezeli zarejestruje sie jako niemiec, to wszystko bede mial po niemiecku czy bede mogl sobie wybrac jezyk (na np. angielski)? Sorka za glupie pytanie ale mnie to meczy smile.gif
Ryo-San
XboxFan: najpierw mały update do Twojego pytanie o skasowanie konta:
oprócz tych które wymieniłem dochodzi jeszcze jeden sposób(najłatwiejszy) - Konto możesz usunąc bezpośrednio w dashboardzie
oki a co do dalszych Twoich pytan to:
tak kasa jest ściagana w walucie państwa w którym "mieszkasz" a potem jest przeliczana przez bank po aktulanym kursie na złotówki...
opłaty za Live po roku wyglądają następująco:
za rok: 59.99 euro lub 39.99 funta
za miesiąc: 7.99 euro lub 4.99 funta

C1n3k: język przecież wybierasz w menu konsoli cool.gif Ewentualnie mail który przychodzi od Microsoftu po zalogowaniu sie może byc po niemiecku...
A.Z.BEST
oprócz tych które wymieniłem dochodzi jeszcze jeden sposób(najłatwiejszy) - Konto możesz usunąc bezpośrednio w dashboardzie

Nie jestem pewien, ale nie zgadzam się biggrin.gif. Konto można wykasować w dashboardzie, ale konto będzie cały czas istnieć na Live. Tak jak można też konto zgrać na memorke, pójść do kumpla, wrzucić nasze konto na jego dysk i grać sobie u niego z naszego konta. Także skasownanie konta z konsoli powoduje, że będziemy musieli dokonać "Account Recovery" na danej konsoli, ale M$ kasę będzie ściągał w dalszym ciągu. Trzeba telefonować. Zresztą co to za problem. Nawet jak jesteśmy zarejestrowani w Dojczlandzie a nie umiemy gadać po niemiecku, to telefonistka powinna znać angielski tongue.gif.
Dlugi

Usunac z dashboardu mozna jedynie dwumiesiecznego triala. Zwyklego, na 12 miesiecy - nie. Trzeba dzwonic.
Dlugi

Usunac z dashboardu mozna jedynie dwumiesiecznego triala. Zwyklego, na 12 miesiecy - nie. Trzeba dzwonic.
A.Z.BEST
XBL jest po prostu piękny. Kończę swój pierwszy dzień z XBL o godzinie 4.00. Gały mi wysiadają. Przy okazji; Unreal Championship sprawuje się na lajwie beznadziejnie confused.gif - strasznie laguje, a Midtown Madness 3 jest po prostu wyborne. Nie lubię samochodówek, ale to inna zabawa. Zupełnie inna. XBL to bez kitu- zupełnie nowa jakość grania icon_twisted.gif . Spotkałem jakichś dwóch (pipi) zabawnych Amerykanów- już są na liście tongue.gif. Wypas... czekam aż ta reszta się odezwie tongue.gif. Ta z forum.
Kaczor_666
Amerykanie z reguły wszyscy są zabawni, ja mam z 50 osób na liście i zaczynę kasowanie niedługo icon_twisted.gif A mm3 naprawdę ma fajne tryby, np. zabawęw Policjantów i złoedzieji etc. (nie znam nazw trybów).
Ryo-San
hehe MM3 na Live naprawde jest piękny....zajefajne tryby:krolik, tag, policjanci i zlodzieje....miódddddddd
A.Z.BEST jak tylko przeciągne kabel RJ-45 do swojego pokoju to odrazu lądujesz na mojej liście cool.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.