Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
SIKI
QUOTE(Saunter @ 28 05 2005, 21:44)
Zadzwonilem i gosciu powiedzial ze zdeaktywowal ale podal mi jakis 7 cyfrowy kod. O co w nim chodzi? Czy Microsoft oddaje te 1.01 po zakonczeniu triala?
*

Może to kod niezbędny do "wskrzeszenia" GamerTaga ANdrew PL
Jeżeli wszystko się powiodło, powinieneś otrzymać m@ila na konto pocztowe, które podałeś przy rejstracji
Na którejś stronie tego tematu jest kopia, maila, który ja dostałem po deaktywacji konta.
jaszczoor
Jak by ktoś miał niepotrzebnego i nieprzeterminowanego triala na zbyciu to byłbym bardzo wdzięczny za wysłąnie mi kodu na PM'ke.
Musze sobie założyc nowego taga bo mało kto umie wymówić mojego aktualnego wink.gif
Saunter
Jaszczur nie przesadzaj !! smile.gif Ja tu nie mam lajwa i sie mecze a Ty masz "problem" ze nikt nie wymawia Jaszczoor. Mnie pierwszemu prosze smile.gif

EDIT : Anulowali mi zbanowane konto:
"Dear Customer,

This mail is confirmation that your subscription to Two-month game trial to Xbox Live has been cancelled on Saturday, May 28, 2005. "

Teraz tylko nowy trial i jazda.

MAIDEN POWIEDZIAL MI WCZORAJ ZE BEDA KASOWAC TRIALE!! Ktos moze to potwierdzic/zdemntowac?
SIKI
To kup od Goldiego subskrypcje na 12 miecha za 100zł i bedziesz miał po problemie -_-
bartiz
A jak dostanie bana to starter idzie sie paść ??
Saunter
QUOTE(SIKI @ 29 05 2005, 11:48)
To kup od Goldiego subskrypcje na 12 miecha za 100zł i bedziesz miał po problemie -_-
*

Po pierwsze bana moge miec, po drugie - Xbox 360 w listopadzie - nie wykorzystam tego.
-GLD-Uzny
"stary" live i tak dziala na 360ce..
Saunter
Uzny ale z nowymi grami (na X360)? A jesli bedzie ban to musze kupic nowy dysk czyli 70zl wiecej.
Jędrek
Boze, to nie dopusc do bana. Jakby kazdy tak robil (Ci z przerobionymi konsolami) to nikt nie mialbym Live'a.
SIKI
LOL, jak wyłapiesz drugi raz bana to wymienisz dysk za 50zika
CHyba nikt drugi raz bana nie dostał, jak sie dostaje to później już sie "zabezpiecza" lepiej
No, ale z takim tokiem myślenia to triala bedziesz do listopada szukał wink.gif
Pozatym na LIVE X360 będzie można wrzuciś swojego taga z Xbox Live!
Raptor
Obecne konto Xbox Live = Xbox Live Gold na x360. Musisz na nim dac po prostu account recovery (na x360) by cieszyc sie LIVE'em. Jak zalapiesz na tym rocznym to trudno... zawsze dasz recovery na x360 jak ci zostanie np. wtedy jeszcze pol roku, bo to nie banuja ci GT tylko XB.

Co do triali: Na x360 juz ich na bank nie bedzie (bo bedzie Live silver, ktory w sumie zdiala jak trial tylko taki nie pelny - granie w weekendy i czesc opcji nie dostepna afaik.).
Saunter
Przekonujecie mnie chyba. Zbieram kase teraz na Startera bo obecnie wszystko poszlo na Forze.
SnakeMayCry
QUOTE(Raptor @ 29 05 2005, 18:51)
Co do triali: Na x360 juz ich na bank nie bedzie (bo bedzie Live silver, ktory w sumie zdiala jak trial tylko taki nie pelny - granie w weekendy i czesc opcji nie dostepna afaik.).
*

Z tego co wiadomo każdy użytkownik dostanie na spróbowanie miesięczną subskrypcję GOLD, ale jako takich traili chyba nie będzie, chcoiaż, jeśl będą zmuszeni do przyciągania klientów to dadzą. Teraz też przdłużyli koniec oferty z marca na czerwiec.
Jędrek
Snake - watpie, bo na sprobowanie to jest wlasnie wersja Silver, ktora nie daje takich mozliwosci jak Gold. Jestes zadowolony z Silver'a, a chcesz wiecej wiec zaopatrzasz sie w Gold'a. Wlasnie o to chodzi MSowi. A jezeli ktos ma czas grac tylko w weekend'y, dodatki go nie interesuja, a tym bardziej filmiki to zostaje przy opcji Silver.
Raptor
Zadnego GOLD za free nie bedzie. Takim trialem wlasnie bedzie Silver.
Nie produkuja glupich zdrapek, maja mase userow LIVE (silver tez live) - maja liczby. Czysty zysk.
SnakeMayCry
And all Xbox 360 owners who sign on to Xbox Live for the first time can kick-start their experience with a free month of the full subscription service, which will let them experience the full power of Xbox Live.

Źródło: GamePress
Raptor
Czyli ozloca a pozniej zabiora i zostawia ochlapy by ludzie sie napalili - tez bardzo dobra strategia bo ludzie sie nakreca i beda wiedzieli co dokladnie traca.
SnakeMayCry
QUOTE(Raptor @ 30 05 2005, 22:53)
Czyli ozloca a pozniej zabiora i zostawia ochlapy by ludzie sie napalili - tez bardzo dobra strategia bo ludzie sie nakreca i beda wiedzieli co dokladnie traca.
*

Nom, ale z punktu widzenia M$ strategia świetna.
Jędrek
Strategia bardzo dobra. Ale bylo pewne, ze MS jakos nakloni ludzi to kupna opcji Gold.
MichAelis
przeciez tylko na Glodzie bedzie mozna GRAC ONLINE.
SnakeMayCry
QUOTE(MichAelis @ 31 05 2005, 19:30)
*

No ale nie każdy będzie chciał/mógł grać online. Niektórym starczyą statystki online i masa dodatków jak skiny, pojazdy, mapy, levele, dema, trailery, etc, a inni będą chciali pograć online i oni będą musieli zapłacić tak jak dotychczas.
c1n3k
MichAelis: Na silverze tez pograsz online, ale tylko w weekendy.
Kaczor_666
O czym wy gadacie wogóle ? Nie chce mi się skakać kilku stron do tylu biggrin.gif Co to za silvery, goldy itd ?
jaszczoor
Tu chodzi o 360'tke
Będą dwa rodzaje live'a. Jeden siler czyli bezpłatny ale z możliwością grania tylko w weekendy i bez paru opcji a na goldzie będzie można grać cały tydzień i będzie wiele więcej opcji ale za drobną opłatą wink.gif
A.Z.BEST
QUOTE(SnakeMayCry @ 31 05 2005, 20:55)
QUOTE(MichAelis @ 31 05 2005, 19:30)
*

No ale nie każdy będzie chciał/mógł grać online. Niektórym starczyą statystki online i masa dodatków jak skiny, pojazdy, mapy, levele, dema, trailery, etc, a inni będą chciali pograć online i oni będą musieli zapłacić tak jak dotychczas.
*

I tak dodatki do zassania będą najczęściej płatne. Może bezpłatne będą jedynie trailery.
jaszczoor
Czemu już nie działą strona na której można było wygenerować triala?
http://www.xbox.com.au/livetrial/en-au/index.html

Ponawiam moją nieśmiałą prośbe o łaskawe danie mi kodu na 2 miechy wink.gif
SIKI
m0l
Może spróbujcie zaatakować sprzedawców na Allegro, którzy sprzedają halo2 i pes4 z trialem. Może Wam opchną wink.gif
jaszczoor
Tylko że te triale od PES4 są juz przeterminowane bo sam mam jeden od PES4 a od halo 2 pewnie też już są stare ;/
SIKI
To chyba M$ już je na serio likwiduje...
Stronka do generowania nie działa, w FORZIE nie ma, z halo2 i pes4 nie akceptują
chyba musicie sobie startera zakupic confused.gif
SnakeMayCry
Jak to z Halo 2 nie akceptują ???!!! Przecież:

QUOTE("www.xbox.com")
Good news people! The Xbox Live trial offer period has been extended by three months – now you can try out Xbox Live for two-months, up until 30/6/05. Keep an eye out for any games carrying the sticker to the right of this page*.

* You can ignore the date on the sticker, we’ve come over all generous – now you can take your two-month trial at any time up until 30/6/05. Enjoy!
Saunter
Tyle ze Halo 2 to juz na tyle stara gra, ze triale sa juz przeterminowane. Ja czekam na Startera.
SnakeMayCry
QUOTE(Saunter @ 4 06 2005, 11:20)
Tyle ze Halo 2 to juz na tyle stara gra, ze triale sa juz przeterminowane. Ja czekam na Startera.
*

Hmmm...ja z tej starej gry wczoraj użyłem triala i no problem.
jaszczoor
Ja mam właśnie ten problem że moje HALO 2 jest z dvdcrave i tam jest tylko kartka z linkiem do strony na której można było wyrobić triala a która już nie działa ;/

Ponawiam prośbe o triala wink.gif

EDIT: W końcu dorwałem sie do xboxa i wpisałem kod z triala który date wązności ma 01/08/04- 31/03/05 i o dziwo zaskoczyło i mam nowe konto. Więc ludzie, próbujcie wpisywać nawet stare kody a może wam zaakceptuje wink.gif

Mój nowy tag: Lizardoos PL
LUnAtiC`n01
a ja sie zastanawiem dlaczego MS ne pobiera mi oplat za kolejny rok, 12 m skonczylo mi sie w kwietniu, live chodzi dalej a z konta nic nie ubywa... huh.gif
Jędrek
Z tego co wiem kamson gra za free (skoczyl mu sie trial, a MS nic mu jeszcze nie zabral).
Raptor
LUnAtiC`n01: Cos smiesznego ci powiem... wszystkie triale mialem anulowane (wiec nie ma problemu), ostatnio zaplacilem (miech-dwa temu pobrali i maile i smierle ze udalo sie itp.) za roczna subskrypcje FIL'a na xbl i nagle dostal maila (on), ze nie moga sciagnac kasy za nastepny rok - lol & wtf?
Wojtass
Ja mam taki problem blink.gif jest godzina 18.30 a ja nie moge połączyć sie z Livem wyskauje DNS not found a jeszcze w sobote wszystko działało idalnie blink.gif mad.gif więc pytam się co się stało i czy to moja wina czy Liva ?? huh.gif
SnakeMayCry
U mnie ok, zaraz jeszcze raz sprawdze.

EDIT: 18:35 Działa ok.
Wojtass
juz wszystko działa smile.gif wyłączyłem firewalla tylko nie wiem czemy w sobote było OK a dziś musiałem wyłączać mad.gif closedeyes.gif
Jędrek
Moze jakas awaria neo/live.
Saunter
Mam juz startera ale pojawil sie problem z DNS. Co robic? confused.gif
wrog
Wyłączyć firewalla, sprawdzić co je może blokować.
Saunter
Firewalla nie mam, a sprawdzic to nie wiem co i jak.
Ryo-San
przez co udostepniasz net dla Xa? przez kompa? jak tak to sprawdz czy masz zapore wylączoną.
Saunter
Nie znam sie zbytnio. Mam kabel krosowany do Xboxa i do switcha/huba to samo z kompem. Nie mam Neostrady.
SIKI
to ustaw wszystko na auto
Saunter
Wtedy nawet IP nie znajduje.
SIKI
Jak się łączysz z internetem? Poprzez "Połączenie telefoniczne"?
Saunter
Nie, nie umiem tego ustawic i nie dziala...
SIKI
Dobra, obczaj moje screeny, może coś pomoże closedeyes.gif

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.