Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
Saunter
Jaki numer mam wpisac w polaczeniu szerokopasmowym? confused.gif Bo mam tylko "5"
SIKI
zrob screena, bo nie wiem za bardzo o co chodzi
Saunter
\"\"
SIKI
Stwórz połączenie telefoniczne, a nie szerokopasmowe.
Saunter
Jak?

Druga sprawa - komunikat taki wyskakuje gdy chce wlaczyc Udostepnianie polaczenia internetoweego.

"Po właczeniu Udostepniania poczaczenia internetowego karta sieci LAN zostanie ustawniona na uzywanie adresu IP 19.168.0.1. Komputer moze utracic laczniasc z innymi komputerami w sieci. Jesli te inne komputery maja statyczne adresy IP, nalezy ustawic je tak, abe ych adresy IP byly uzyskiwane automatycznie . Czy napewno chcesz wlaczyc Udostepnieanie polaczenia internetowego?"

Daje na tak i rozlacza mi sie net w kompie, na Xboxie znajduje IP i DNSy ale nie ma polaczenia z siecia wiec nie znajduje Xbox Live...
SIKI
sorry, nie potrafi ci pomóc
Saunter
Mam wpisac numer mojego ujslugodawcy? Co to jest? Moj domowy?

BTW. Takie laickie - za polaczenie telefoniczne sie bedzie placic? Chodzi mi o to czy cos wiecej niz abonament za stale lacze.
Kenshin
QUOTE(Saunter @ 21 06 2005, 21:12)
BTW. Takie laickie - za polaczenie telefoniczne sie bedzie placic? Chodzi mi o to czy cos wiecej niz abonament za stale lacze.
*

Niestety tak, jesli ma sie stale lacze to trzeba placic okolo 6 zl/godzina ale sam chciales - Takie laickie laugh.gif
Ryo-San
heh Microsoft wczoraj w nocy sciagnal mi z konta 36zł i 43 gr..wogole jestem z lekka zdezorientowany bo nie mam najmniejszego pojecia za co zaplacilem? subskrypcja konczy mi sie 11 lipca..wchodzilem do dasha pisze jak wol..starts 11 07 2004 ends 11 07 2005
moge jakos sprawdzic za co dokladnie pobrali mi kase? ewentualnie jest jakis adres mailowy pod ktory moge do nich napisac?
Raptor
Wyglada jakby ktos kupil sobie 1miech xbl. Masz jeszcze kogos poza soba na tej karcie?
Ryo-San
mam Soula..ale Soul jakis czas temu wykupil(niechcący oczywiscie lol) roczną subskrypcje..wiec chyba nawet przez przypadek nie mialby jak zrobic takiej tranzakcji..
kurcze da sie jakos sprawdzic za co pobrali i na jaki GamerTag? bo koorwa nie podaruje im 40 zeta ;/
Raptor
Nie wiem... mi zawsze podaje jako jedna usluge: MS net billing czy cos takiego... .
Jakby to bylo ok. 20zl to mozna by podejrzewac MAP PACK do halo2 np. . Ale tak niestety nie wiem...
SIKI
a dodatków nie ściągałes żadnych?
Mi to na subskrypcje nie wygląda (4,99$) ninja.gif
Maiden
Spytaj sie soulika czy nie kupił map do halo 2 lub dodatkow do RCII , DOA U itp ??
c1n3k
A czy Soul gra w PSO (AFAIR tak)? Jezeli tak to pewnie abonament sciagnelo...
Ryo-San
kurcze gdzie moge ta sprawe wyjasnic;/
chcialem drogą mailową ale przeszukalem xbox.com i nie widzialem tam maila kontaktowego..
a ten billing@microsoft.com to chyba automat..wiec nie wiem jak mam sie dowiedziec za co to ..no w morde..nic tak nie denerwuje ja znikajaca kasa z konta icon_evil.gif
Raptor
Jesli to abonement za PSO - to NIC NIE ZROBISZ.
Pogadaj z soulem...
Soul
LOL jaki Abonament znowu ???O_o i jak to usunac....??!

mam PSO Zalaczylem je 2 razy zobaczyc jak sie gra Cinek jak to usunac HELP!! nie mam zamiru co miech placic 40 zeta;/ qrva:<

masakra jezeli to moja Wina Ryo to Sorry sad.gif ale czekam abysh to sprawdzil qrva nic nie pisalo .....ale przewalacze jutro to odpale i obczaje o co tam chodzi..... icon_evil.gif jak tak dalej pojdzie to Ryo sie przezemnie wykonczy :<
c1n3k
Mi dzisiaj sciagnelo z konta ok 30 zl za abonament za PSO.

Usunac mozna tylko dzwoniac na party-line.
SIKI
LOL, nie dość, że płaci się za LIVE! to jeszcze jakiś abonament nakładają o_O
Raptor
QUOTE(SIKI @ 26 06 2005, 15:15)
LOL, nie dość, że płaci się za LIVE! to jeszcze jakiś abonament nakładają o_O
*

Tak jest z grami MMORPG - niestety placi sie dodatkowo. Dlatego FFXI nie bardzo mi pasi na X360 ;(
LUnAtiC`n01
Ja PSO miałem z 2 miesiącami gratis a puźniej nic nie poberało bo wiecznie nie mam $$ na koncie:P z XBL tak samo, w opcjach dałem zeby po roku sciagneli kase za 12m, a ze siana na karcie nie bylo to pogralem sobie jeszcze jakies 2 za darmo i teraz wyskakuje mi komunikat zebym podał nr innej karty wink.gif
Soul
QUOTE(c1n3k @ 26 06 2005, 15:12)
Mi dzisiaj sciagnelo z konta ok 30 zl za abonament za PSO.

Usunac mozna tylko dzwoniac na party-line.
*

Canceling your Hunter's License

For Xbox:

To cancel your subscription, call:

1-800-4MYXBOX

They will need your name, address, phone number, and Xbox live gamertag.

??????????
SIKI
No, żeby anulować abonament musisz zadzwonić na infolinię Xbox Live.
Do tego numeru dodajesz numer kierunkowy do kraju na jaki się zarejstrowałeś.
Będziesz musiał podać dane jakie masz wpisane w opcjach konta xbox live.
souliku "Za Kochany" pisze się razem tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Jędrek
Soul - hahaha.gif
Ty zawsze pozbywasz sie kasy w taki sposob ?

Raptor - nie przesadzaj, po pierwsze nie wiadomo czy abonament na FFXI bedzie dodaktowy, a pozatym jezeli gra bedzie masakratorem to czemu nie zaplacic dodaktowo . Tobie moze nie pasi, ale innym tak wink.gif
SIKI
Jedrku ciekawe czy tobie byłoby tak do śmiechu icon_twisted.gif
Uważam, że płącąc za XL nie powinno być żadnych abonamentów mad.gif
btw co to jest wogle te phantasy star tongue.gif ninja.gif
Niech jeszcze bungie wprowadzi abonament za Halo3 to będzie już wyje.biście icon_twisted.gif
Raptor
QUOTE(Jędrek @ 26 06 2005, 19:17)
Soul  - hahaha.gif

Typowa polska cecha mad.gif
Raptor - nie przesadzaj, po pierwsze nie wiadomo czy abonament na FFXI bedzie dodaktowy, a pozatym jezeli gra bedzie masakratorem to czemu nie zaplacic dodaktowo . Tobie moze nie pasi, ale innym tak wink.gif
*

Dlatego wyraznie pisalem o sobie, ze mi nie pasi i tego nie widze w opcji dla siebie. Ogolnie przyjete jest ze za MMORPG sie dodatkowo placi. Jak widzisz takie PSO mimo, ze jest LIVE ma dod. abonament.
Jędrek
QUOTE(SIKI @ 26 06 2005, 19:24)
Jedrku ciekawe czy tobie byłoby tak do śmiechu  icon_twisted.gif
Uważam, że płącąc za XL nie powinno być żadnych abonamentów  mad.gif
btw co to jest wogle te phantasy star tongue.gif  ninja.gif
Niech jeszcze bungie wprowadzi abonament za Halo3 to będzie już wyje.biście  icon_twisted.gif
*

Gdybym napisal "zakochany" osobno to raczej bym sie nie smial wink.gif

Tez uwazam, ze nie powinno byc zadnych dodatkowych oplat, ale jezeli gra jest masakratorem to mozna zaplacic wink.gif (jeszcze nie bylo takiej gierki ;P)
MichAelis
a ja powiem ROTFL
po pierwsze primo, bo dupa z Ciebie Soul, jak sie uzywa czyjesc karty to trzeba uwazac na takie rzeczy, a nie gadac myslalem ze cos tam
po drugie primo to Ryo, pownienes rozwazniej rozdawac numery kart huh.gif
po trzecie primo ULTIMO jestem nawalony w 3 (pipi) i pewnie kogos urazilem, ybaczcie.
SIKI
Po czwarte to nie jest ani twoja ani nasza sprawa
MichAelis
jak cos sie pisze publicznie to chyba wiadomo jakie sa tego konsekwencje nie>
Soul
QUOTE(MichAelis @ 26 06 2005, 23:36)
a ja powiem ROTFL
po pierwsze primo, bo dupa z Ciebie Soul, jak sie uzywa czyjesc karty to trzeba uwazac na takie rzeczy, a nie gadac myslalem ze cos tam
po drugie primo to Ryo, pownienes rozwazniej rozdawac numery kart huh.gif
po trzecie primo ULTIMO jestem nawalony w 3 (pipi) i pewnie kogos urazilem, ybaczcie.
*

Dobra niegrzej sie ...ogarne sobie ta sprawe z Ryo albo bede placil co miecha 40zl XP
Kenshin
QUOTE(Raptor @ 26 06 2005, 19:56)
QUOTE(Jędrek @ 26 06 2005, 19:17)
Soul  - hahaha.gif

Typowa polska cecha mad.gif
*

Dlatego wyraznie pisalem o sobie, ze mi nie pasi i tego nie widze w opcji dla siebie. Ogolnie przyjete jest ze za MMORPG sie dodatkowo placi. Jak widzisz takie PSO mimo, ze jest LIVE ma dod. abonament.
*

Ale zeby grac w PSO chyba nie musisz miec wykupionego XBL tak sadze ?? Zreszta dla tych ktorzy beda chcieli grac w MMORPG na 360ce pozostaje XBL Silver prawda ? wacko.gif
Ozi
QUOTE(Kenshin @ 27 06 2005, 02:17)
Ale zeby grac w PSO chyba nie musisz miec wykupionego XBL tak sadze ??

Najpierw chciałem Cie zbluzgać - tongue.gif - za twierdzenie, że żeby grać w PSO online nie trzeba mieć wykupionego Live... ale sęk w tym, że nawet singla PSO nie odpalisz jeśli nie masz konta na lajwie - wiem, że to dziwne ale tak jest.
mario87
a czy przypadkiem żeby zagrać offline w PSO nie wystarczy ściągnąć przerobionego xbe czy innego pliku(albo w ogóle jakiegoś patha)? z tego co pamiętam jest coś takiego ;p
Jędrek
Dobra dajcie mu juz spokoj wink.gif

Soul - nie lepiej zalozyc konto w Inteligo, zmienic w XBL nr karty na ta na ktora bedziesz juz mial i nie miec nic na koncie na wszelki wypadek. Dziwie sie, ze nie zrobiles tego odrazu jak zaplaciles na Live'a.
Diabeu
widzisz jak Soul pisze, myślisz że wypełnienie kwitu do banku by zaliczył? hehehe
Ryo ty pauko icon_twisted.gif
Jędrek
Diabeu - LOL laugh.gif

Co do kart to ja na swojej 'utrzymuje' konta Uznego, Boczka, Zimola i swoje ofkoz wink.gif Jednak wiem, ze oni nic glupiego nie zrobia. Jednak nie do konca wie jak to jest z Zimolem smile.gif
Raptor
A ja mam w mbanku i moga mi naskoczyc tongue.gif Nic mi z karty nie sciagna bo nie ma srodkow (ekonto jest subkontem to wlasciwego konta - musze przelac kaske tongue.gif). Ja na szczescie mam juz tylko 3 osoby u siebie closedeyes.gif.

Diabeu: OWNED laugh.gif
mario87: Na nieprzerobionej konsoli np.? Grajac na samych oryginalach (tak, wiem ze sa przelaczniki itp., ale my tu nie o tym - i nie kazdy moze sobie)? Popatrz na nazwe tematu.
mario87
Raptor tak wiem, ale to była tylko odpowiedz na to czy można grać w PSO offline, niechodziło o to czy można grać na przerobionej czy nieprzerobionej
zaqwsx
Wiecie co moze byc przyczyna tego ze ciagle mam czerwony ping jak gram w h2 ?

mam lacze 512 NEO i 3 razy sformatowalem dysk i ciagle mam to samo ... czy jest mozliwe ze jest to spowodowane tym ze sieciowka sie troche popsula?

a POZATYM mi sie wydaje ze H2 jak sie przestaje grac to sie neichce do niej wracac, a jak sie gra to nie mozna sie oderwac
Raptor
QUOTE(zaqwsx @ 28 06 2005, 16:47)
a POZATYM mi sie wydaje ze H2 jak sie przestaje grac to sie neichce do niej wracac, a jak sie gra to nie mozna sie oderwac
*

Yep... niedlugo sprzedaje xb, h2 itp. Wiec jak beda chetni to zapraszam za jakis czas.
Co do sieciowki... tez moze byc tak, ze po prostu linia ma kiepskie parametry etc., ale kiedys chodzilo dobrze...
maciek88
Można wziasc jakis fikcyjny numer karty? blink.gif Stary ma jakas Vise (chyba dziala, nie?), ale sie boje brac zebym czegos nie zje.bał. Choc pewno innej mozliwosci nie ma. Napiszcie czego unikac i gdzie nie pchac paluchow zeby mi ojciec znienacka kilofa w głowe nie wbił.
SIKI
Musi być prawdziwa karta. M$ zablokuje ci 1zł podczas rejstracji.
Karta musi byćz Inteligą luub mBanku (płatnicze0. Jeżeli chodzi o kredytowe to głónie VISA.
Podczas rejstracji nic nie zdejmiesz z karty. Jedynie po upływie 2 miesięcznego triala może ci automatycznie ściągnąc z karty roczny abonament (50$).
c1n3k
Siki: Wcale nie musi byc z Inteligo lub mBanku. Ja np. gralem na karcie kredytowej z WBK.

CoRpsE: Karta musi byc kredytowa i musi to byc Visa lub MasterCard. Przy rejectracji ani pozniej nic sie nie stanie, na kacie zablokuja ci 1,01 zl ale po pewnym czasie oddadza.
Jezeli nie masz kredytowej to moga byc to Visy Electron z Inteligo lub mBanku. Inne Visy Electron nie dzialaja (sprawdzalem na Visie z WBK)
SIKI
Kredytowa wchodzi raczej każda. Napisałem, że musi być Inteligo lub mBanku, ale PŁATNICZA.
Ozi
QUOTE(SIKI @ 29 06 2005, 23:30)
Podczas rejstracji nic nie zdejmiesz z karty. Jedynie po upływie 2 miesięcznego triala może ci automatycznie ściągnąc z karty roczny abonament (50$).
*

Można to zmienić i ustawić w dashu na pobieranie miesięcznej opłaty - jeśli "zapomnisz" o przedłużeniu subskrypcji ściągną mniej kasy.
wrog
Tylko, że po przestawieniu sposobu dalszej płatności prawdopodobnie zniknie opcja Usubscribe smile.gif
Ryo-San
ze co? ze jaka opcja zniknie? wczoraj wlasnie przestwilem sobie na oplaty miesieczne..o co lotto?
Ozi
Opcja "Unsubscribe" znika po zakończeniu dwumiesięcznego triala... zmiana formy płatności nie ma tu nic do rzeczy. hyh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.