Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
zaqwsx
Mam pytanie , moj kolega ma net z Radiowki i wystarczy ze wsadzi kabel do sieciowki w pc i odrazu ma net, czy jak bym wsadzil bezposrednio do xa to tez by ruszyl?
popiel25
QUOTE(zaqwsx @ 15 07 2005, 15:13)
Mam pytanie , moj kolega ma net z Radiowki i wystarczy ze wsadzi kabel do sieciowki w pc i odrazu ma net, czy jak bym wsadzil bezposrednio do xa to tez by ruszyl?
*

Jezeli ma tam DHCP to tak, tylko w razie problemow niech pamieta o wpisaniu w Settings takiego samego adresu MAC, co w pececie.
Soul
QUOTE(Dlugi @ 5 07 2005, 14:18)
po pierwsze to chlopakowi zly numer podaliscie bo do UK jest 0800 587 1102
po drugie to kierunkowy to bedzie 0044 a nie 044 ale nie wiem czemu nie chce i tak dzialac wink.gif.
Ale sprobowalem zadzwonic z komory +44800 587 1102 i zadzialalo, wiec Soul sprobuj zadzwonic z koma.
Ewentualnie mozesz wejsc na czata jakiegos na wp.pl czy onecie gdzie bywaja goscie co w Anglii mieszkaja i poprosic zeby ci skasowali wink.gif. Moj ziomek tak zrobil i gosc zadzwonil i skasowal a mi sie nie udalo, bo kolesiowka  zadzwonila ale nie bylo juz czynne:>
*

Dzieki Ci !!!!!!!!!!!!!!!!!!! cool.gif ps mam kumplaw Londynie wystarczyze poprosze go zeby zadzownil?????? icon_twisted.gif
Raptor
Tak, moga to oni za ciebie zrobic, ale: musza znac wszystkie dane, ktore wpisales w dashu (czyli karta kredytowa - ostatnie 4 cyfry [karta jest wlasnoscia ryo-sana pamietaj...], adres itp.).

update: Sorry za blad (jakby nie patrzec DUZY).
Dlugi
nie karta, 4 ostatnie cyfry i reszta danych
Raptor
Sorry - my bad. Ostatnie 4 cyfry.
Lecho
Interesuje mnie jedna rzecz.Co robi M$ gdy konto w banku straci ważność?
Dlugi
nic. dopoki nie musza pobrac kasy
Soul
They will need your name, address, phone number, and Xbox live gamertag + 4 ost cyfry kart platniczej??

PS Spokojnie Raptor Pamietam;]
Kaczor_666
juhu eeprom działa i nowy hdd. Zalogowałem się na live ale nie pamiętam danych i nie mogę konta przywrócić. Czekam do środy aż dostane memorke, żeby przenieść konto i... jedziemy icon_twisted.gif
Lecho
QUOTE(Dlugi @ 16 07 2005, 19:13)
nic. dopoki nie musza pobrac kasy
*

Konto będe mieć dopiero za 2 tygodnie i zastanawiam się czy narazie nie podać konta wójka a za 2 tygodnie zmienić na moje.Czy jest możliwość zmiany konta w XBL w każdej chwili?Pytam dla pewności bym potem nie miał niespodzianek.
SIKI
zmiana numeru karty płatniczej/kredytowej jest dostępna
zaqwsx
Kupilem sobie speedtoucha i niestety nic nie pomogło ;/
c1n3k
zaqwsx: powiedz jeszcze jaka masz neostrade i jakie masz predkosci sciagania/wysylania i co pokazuje np. numion albo www.dsl.cz

Moze to problemy z linia?
Raptor
Moze nagle pasmo zrobilo sie za waskie? - jeszcze gorszy przypadek niz u mnie... . Probowales na raz wysylac i pobierac dane na maksymalnych predkosciach (BT lub FTPy sie najlepiej sprawdzaja)? Np. Podczas maxymalnego downloadu zaczac cos max uploadowac i sprawdzic jak to dziala na download etc.?
zaqwsx
Wkoncu udalo mi sie rozwazac problem z ktorym walcze juz prawie 3 tygodnie ...

Dzisiaj po pracy przyszedlem i sprawdizlem nowy kabel sieciowy(50cm)

Okazało sie ze lagow juz nie było ! myslalem ze to wina kabla byla ale potem zamienilem kable i wsadzilem ponownie moj stary 15 metrowy i tez nie było lagow ... potem patrze w necie na stronke DSL.cz i mi wyszło 500 !(wczesniej nawet po 90 mi wychodzilo)

tylko ciekawi mnie czy to byla wina modemu czy moze TPSA ...

(niechce wsadzac znowu sagema zeby sie cos znowu nie z(pipi)alo)
c1n3k
Raczej to bylo cos od strony tpsa.
Diabeu
QUOTE(zaqwsx @ 18 07 2005, 19:36)
Kupilem sobie speedtoucha i niestety nic nie pomogło ;/
*

ty weź to połam, spal i w klopie spuść

przegrzewa się i wadliwe jest, ostatnio zakupiłem Cerberusa od Pentagram i jestem zadowolony, 269 zika za naprawdę porządny sprzęt a do tego naprawdę fachowy serwis w razie jakichkolwiek kłopotów

update:

jest "nas" już 2 mln
http://eurogamer.net/article.php?article_id=60158
Saunter
Mam problem z Live.
Kable, IP, DNS znajduje jest ok.
Ale nie ostatnia opcja. jest "Network Error" - co cho chodzi? Przeciez Internet z tym czasie mi dziala!
jaszczoor
Microsoft po raz kolejny chce zachęcić graczy do skorzystania z możliwości jakie daje Xbox Live. Oczywiście mieszkańcy Polski nie mogą wziąć udziału w tej zabawie, ale może ktoś z was będzie tym zainteresowany.

Każdy kto zarejestruje się w systemie grania w sieci Xboxa przed 31 sierpnia otrzyma jedną grę za darmo! Do wyboru są trzy pozycje: Conker, Forza lub Dead or Alive Ultimate. Dla najszybszych dwustu zarejestrowanych przewidziano "mały" bonusik, dostaną wszystkie trzy gry.

Jeśli mieszkasz w jednym z obsługiwanych krajów, to odwiedź https://www.xboxemea.com/anotherlevel , kup subskrypcję Xbox Live i zarejestruj się z takim samym mailem jaki podałeś na stronie www.

www.onlinecenter.pl

Szkoda ze nie mam rodziny za granicą ;/
Lecho
Cholera ciągle nie moge się zarejestrować na tym cholernym xbox live.Konkretnie chodzi o to.Założyłem sobie konto inteligo jest to Visa Electron.Ale pisze mi że karta nie może być uautoryzowana (authorize) i żebym wpisał inny numer.Może dla tego są z nią problemy bo konto aktywowałem dopiero wczoraj?W Neo plus pisało wyraźnie że do zarejestrowania się w xboxlive wystarczy konto w inteligo więc musi działać.Wie ktośco jest nie tak?
Diabeu
jak odblokowałeś konto po otrzymaniu karty to nawet minutę po tym powinno ci załapać numer do rejestracji - więc nie w tym problem
SIKI
a masz przynajmniej 1,01 zł na koncie? Bo tyle jest potrzebne do autoryzacji.
Lecho
@^%^%$ nadal to samo, mam już parezeta na końcie ale nadal wyskakuje mi ten sam &@$*@ komunikat!Co jest grane?
SIKI
a numer telefonu wpisałeś poprawny? Ja wpisywałem z przedrostkiem 48
Lecho
oczywiście że wpisałem
Ozi
Dane jakie wpisujesz na Live muszą być identyczne jak te z karty - imię, drugie imię, nazwisko, numer telefonu - wszystko wklepujesz kropka w kropkę jak masz na karcie.

Tylko adres musisz wklepać z kraju w jakim mozna założyć Live, polskiego adresu nie przełknie...
Lecho
QUOTE(Ozi @ 30 07 2005, 10:59)
Dane jakie wpisujesz na Live muszą być identyczne jak te z karty - imię, drugie imię, nazwisko, numer telefonu - wszystko wklepujesz kropka w kropkę jak masz na karcie.

Tylko adres musisz wklepać z kraju w jakim mozna założyć Live, polskiego adresu nie przełknie...
*

Już wszystko ok.kazało sięże miałem jeszcze nie aktywną karte.Już wszystko działa.dzięki za pomoc
Jędrek
To teraz powysylaj nam FRki wink.gif
jaszczoor
Wczoraj skończył mi sie 2-miesieczny trial i dostałem maila od M$ o automatycznym przedłuzeniu subskrybcji a kasa z konta mi nie zniknęła. Na Koncie mam 22zł, więc kiedy mi M$ pobierze kase? Myślałem że pobierają odrazu.
c1n3k
Jak nie masz odpowiedniej ilosci pieniedzy na koncie to nie moga pobrac.
jaszczoor
no ale mam ustawione pobieranie 5.99 USD co miesiąc a na koncie mam 22 zł więc M$ ma z czego pobrać wink.gif
BTW> Powinienem sie cieszyć że kasy nie biorą a ja marudze ;P
Ryo-San
MS wysyla takie maile kilka dni przez sciagnieciem kasy...a kasa jest sciagana dokladnie dzien po uplywie waznosci konta na Lajwie..przynajmniej tak bylo w moim przypadku jak przedluzalem roczną subskrypcje..
Lechu_PL
1. Czy mogę zmienić kartę kredytową?? tzn. gram na karcie mojego kumpla (Jezus PL), chcę być niezależny:) dostałem juz swoja karte...

2. Czy mogę w jakiś sposób zmienić gamertaga?

3. Czy mogę założyć nowego accounta bez subscription code?

Za pomoc serdecznie dziękuję! blink.gif
jaszczoor
QUOTE(Lechu_PL @ 7 08 2005, 19:59)
1. Czy mogę zmienić kartę kredytową?? tzn. gram na karcie mojego kumpla (Jezus PL), chcę być niezależny:) dostałem juz swoja karte...

Za pomoc serdecznie dziękuję!  blink.gif
*

1-tak
2-załóż nowe konto wink.gif
3-z tego co wiem to nie
Lechu_PL
QUOTE(jaszczoor @ 7 08 2005, 20:25)

*

1-tak
3-z tego co wiem to nie
*

THANK YOU
i jeszcze jedno czy dostanę banana jak wpisze mój stary subscription code??
jaszczoor
QUOTE(Lechu_PL @ 7 08 2005, 20:42)
QUOTE(jaszczoor @ 7 08 2005, 20:25)

*

1-tak
3-z tego co wiem to nie
*

THANK YOU
i jeszcze jedno czy dostanę banana jak wpisze mój stary subscription code??
*

banana to raczej tylko w warzywniaku wink.gif
Pewnie Ci chodzi o bana wink.gif Dostaje sie go tylko gdy będziesz miał włączonego chipa lub zmienione rzeczy na partycji C: lub jak sie ma większy dysk w konsoli chociaż to też nie jest reguła.

http://psxextreme.info/forum/index.php?showtopic=27780
LEX
Przepraszam Mam pytaneczko.Ma Aster 256/128 kb's(Aster city kabłowke) i nie wiem jak zrobić w ustawieniach jak dopasowac wszystko.Help
Lecho
QUOTE(LEX @ 12 08 2005, 10:47)
Przepraszam Mam pytaneczko.Ma Aster 256/128 kb's(Aster city kabłowke) i nie wiem jak zrobić w ustawieniach jak dopasowac wszystko.Help
*

Musisz wpisać w ustawieniach MAC ID które jest na modemie
LEX
a gdzie mam to wpisać
SIKI
options ---> network seetings ninja.gif
LEX
Ale w ip maske czy inne huh.gif Jestem zielony w tych sprawach więc trzeba mi dokładnie mówic
SIKI
rusz troche głową i poszperaj w opcjach huh.gif
SETTINGS --> NETWORK SETTINGS ---> ADVANCED ---> MAC ADRESS
LEX
Napisałem to i pokazuje mi sie przy połączeniu Ip not confimer co zrobić .Wiem ze cos z Ip ale co mam wpisać

Potrzebne mi są dokładbe info jakie wpisać primary dns i innye takie rzeczy .Wszystko co mam wpisać ninja.gif
Ozi
Wszystko to musisz znaleźć w windowsie...

W przypadku Windowsa XP

Panel sterowanie ---> Połączenia sieciowe ---> Lewym p. myszy na połączenie internetowe ---> Zakładka "Obsługa" ---> Szczegóły

Spisz te dane i wklep w Xboxie.
wrog
Start>Uruchom>cmd>ipconfig /all
LEX
Dobra teraz mam Ip Ok tylko pokazuje mi teraz ''Dns not resolved''
Posiadam Windows 98 i mam 2 sieciówki
SIKI
Na WINDOWS98 Xbox Live! nie odpalisz!!!
LEX
Why not
SIKI
nikomu jeszcze się nie udało uruchomić X Live! na Windows98, ale moze będziesz pierwszy, próbuj, choć widząc twoje umiejętnośći "konfiguracji" to marnie to widze.
A tak na serio nawet jak 3 pkt ci zaliczy "DSN Resolved" to i tak na 4pkt będzie Xbox Live! not found. Reinstaluj Windowsa na XPeka jak chcesz pograć. Po prostu Win98 ma chu.jowy Internet Shareing (Udostępnianie Internetu) i nie pójdzie...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.