Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
wrog
http://www.xbox.com/en-US/live/connect/ics_win98se.htm powodzenia smile.gif
Flik
pytanie z cyklu troche glupie. czy jesli teraz aktywowalem triala na livea to np za pol roku bede mogl reaktywowac to konto? czy tez zostanie ono usuniete?
Jędrek
Chyba tak. Wiem, ze XbLive nie kasuje GT. Ale moge sie mylic, a pytanie wcale nie jest takie glupie ;]
jaszczoor
Znowu pytanie z serii głupie:
M$ nie zabrał mi z konta jeszcze kasy więc czy mozliwe jest że mi odłączyli live?
Dzisiaj chciałem się podłączyć i nie mogłem i zatrzymywało mnie na ostatnim punkcie w troubleshocie, a MAC adress itp mam wpisane dobrze. Maila od M$ nie dostałem żadnego że mnie odłączono.

edit; wszystko wróciło do normy po niedługim czasie. Dziwne... ;]
Jezus_PL
czy nie ma jakiegos szybszego, łatwiejszego sposobu aby wykasować sobie liva znaczy profila na live
i jak mam kartę z inteligo to czy micrsoft będzie pobierał kasę chociaż jej nie mam na konicie

aa wpadłem na inny pomył zablokuje sobie konto w inteligo powinno zadziałać
Jędrek
Jezus - pomysl: jak moga zabierac cos czego nie ma biggrin.gif
Jak nie bedziesz mial kasy to po 3 miechach (?) skasuja Ci GT sami.
Po co blokowac konto Inteligo ?
Jezus_PL
a jak bedą pobierac na debet
Frank Jaeger
QUOTE(Jezus_PL @ 5 09 2005, 08:40)
a jak bedą pobierac na debet
*

Stary w Inteligo nie ma czegoś takiego, jak debet(chyba, że podpisałeś stosowne papiery).. a ujemny stan konta możesz mieć tylko wtedy, gdy bank pobiera opłate za prowadzenie konta na którym aktualnie nic nie ma, więc bez obaw ;]
Jezus_PL
o dzieki za pomoc wszytkim teraz bede spał w spokoju
SIKI
Co do debetu to możesz go uzyskać po wypełnienu stosownego formularza poprzez NETa albo telefon z konsultatnem.
Na koncie matki w 60 sekund pojawiło się 600zł w ten sposób biggrin.gif INTELIGO ROXX.
Maxymalna kwota debetu to 2000zł, ale trzeba mieć duże wpływy na koncie.
Jędrek
A przyznaja go jak nie ma sie regularnych wplywow kasy ? wink.gif
SIKI
może ze 100-200 zł dostaniesz :f Spróbuj, nie stracisz.
Jędrek
Nie, bo potem trzeba to oddac biggrin.gif
jaszczoor
Neostrada 256 starcza spokojnie do grania na Live! ?
Są jakieś problemy z neo? Czy żeby podłączyć xboxa przez neo to trzeba łączyć przez kompa czy można jednak zrobić tak żeby PC i konsola były podłączone osobno? Czy długość kabla od PC do Xboxa ma wpływ na transfer, bo gdzieś słyszałem że po paru metrach transfer spada?
Saunter
Pomóżta mi.

Mam kłopot z dostaniem się do Live.

Wykrywa kable, IP i DNS w porządku. Na koniec jednak jest "Network Error". Tyle, że jak to możliwe skoro Net w kompie mi działa?
wrog
Neostrada 256 starcza spokojnie do grania na Live! ?

Tak, spokojnie wystarczy.

Są jakieś problemy z neo? Czy żeby podłączyć xboxa przez neo to trzeba łączyć przez kompa czy można jednak zrobić tak żeby PC i konsola były podłączone osobno?

Modem USB - tylko udostepnianie przez PC.
Chcesz osobno, musisz kupić router.

Czy długość kabla od PC do Xboxa ma wpływ na transfer, bo gdzieś słyszałem że po paru metrach transfer spada?

Korzystałem kiedyś z kabla, który miał 10 metrów. Teraz mam 2m i nie zauważyłem różnicy...
Diabeu
od routera do Xboxa mam 30metrowy kabel, tak się ucięło confused.gif i kaine problemo
Jezus_PL
Wchodzę sobie na liva a tam pisze ze mam ważną wiadomość
Więc ją czytam sobie
A tam mi mówi ze mam puste konto i ze musze sobie zmienić numer karty kredytowej
A ja chcę usunąć liva
Co teraz mam zrobić
Bo mi się wydaje ze samo z siebie się nie wykasuje
Jędrek
No sam nie usuniesz. Musisz czekac jeszcze miecha i sami Ci usuna.
Jezus_PL
O_o
spoko
ty jedrek włączył bys kiedyś MSNa bo musze z
Toba pogadać na temat liva bo widze ze jesteś obcykany
Jędrek
Wlacze jutro wink.gif
Rzadko ostatnio go uzywam wink.gif
Kazdy kto ma Live'a jest obcykany, a jak nie - wystarczy czytac na bierzaco ten topic ;]
Maiden
Pytanko . Jak sprawdzic ile jest jescze wazne me konto i czy jesli nic nie zmienie w ustawieniach zostanie ono automatycznie przedluzone ??
Jędrek
W opcjach subskrypcji pisze wink.gif
No jak Ci sie skonczy przedluza Ci miech (jezeli bedziesz mial kase na koncie), badz na rok (jezeli bedziesz mial jej wiecej i bedziesz mial zaznaczona platnosc na rok, a nie na miech).
Maiden
czyli wtedy nalezy GT anulowac ?
Jędrek
Po 'doladowaniu' Starterem nie mozna skasowac GT przez konsole. Mozesz zadzwonic i poprosic albo nie miec nic na koncie.
Jak mi sie skonczy to otwieram nowy rachunek, przelewam se kase, a na rachunku na ktorym mam tez karte nie mam zadnej kasy. Po 2 miechach wracam operacje wink.gif
Arek_
Xbox live roxx? Chyba suxx. Nie wiem jak ten pipipi można porównywać z graniem na PS2. Ostatnio się wściekłem, bo ta paranoja Xbox Live nie działa.
Pół roku temu miałem jedną zdrapkę i nie załapała, ale może gość mnie oszukał, bo była zdrapana, ale tym razem mam zdrapkę nówkę, oczywiście nieczytelną jak zwykle (U czy W; O, Q czy 0?), ale wypróbowałem wszystkie warianty (2x3=6) i zawsze kod inwalid. Nawet nie można zadzwonić do tego badziewniego MS i przy użyciu faków, k***, h**** im nabluzgać.
c1n3k
Ja jakos nie mialem problemu z rozroznieniem liter na zdrapce. Rejestrowalem sie przedwczoraj i wszystko dzialalo. Moze zdrapka jest juz nie wazna?
Diabeu
QUOTE(Arek_ @ 24 09 2005, 14:41)
Xbox live roxx? Chyba suxx. Nie wiem jak ten pipipi można porównywać z graniem na PS2. Ostatnio się wściekłem, bo ta paranoja Xbox Live nie działa.
  Pół roku temu miałem jedną zdrapkę i nie załapała, ale może gość mnie oszukał, bo była zdrapana, ale tym razem mam zdrapkę nówkę, oczywiście nieczytelną jak zwykle (U czy W; O, Q czy 0?), ale wypróbowałem wszystkie warianty (2x3=6) i zawsze kod inwalid. Nawet nie można zadzwonić do tego badziewniego MS i przy użyciu faków, k***, h**** im nabluzgać.
*

lol
SnakeMayCry
QUOTE(Arek_ @ 24 09 2005, 13:41)

Zdrapka na rok czy trialowa ? Poza tym sorry, ale skąd wysnuwasz wniosek że granie na PS2 jest lepsze niż na X'ie, skoro nie możesz się nawet rozczytać w zdrapkach (stąd wysnuwam że nie jesteś zarejetrowany, więc nie grałeś na Live!) ?

QUOTE(Arek_)
*

Ja nie wiem. Miałem trzy zdrapki i ok. U z W nie idzie pomylić. Co do 0, O, Q to nie wiem bo mam tylko Q, ale na każdej zdrapce ogonek jest wyraźny, nie idzie pomylić z inną literą.

Poza tym możesz zadzwonić. Do jedego z krajów w którym chciałeś zarejestrować adres i porozmawiać, nie ma problemu. www.xbox.com
YETI
Działa wam dzis Live ???
bartiz
Nie działa, przecież było info ze nie bedzie od dzisiaj rana do 26 godzin.
SIKI
ja nawet maila dostałem od M$
YETI
No własnie dowiedziałem sie od brata ze doszla wiadomosc z M$, z tym ze brat przeczytał i o niczym mi nie powiedział -_-'
zaqwsx
Czesc wiecie gdzie mozna tanio kupic kod na rok grania?
albo skąd dorwać triala na 2 miechy ... ??

gram juz cos kolo 4 miechow na 2 miesiecznym darmowym trialu i wydaje mi sie ze niedlugo mnie zablokują sad.gif

Na koncie w inteligo nic nie mam kasy i boje sie tam wpłacac kase ohmy.gif wiec najlepiej bym skasowal te konto i zarejstrowal sobie nowego gamertaga.
BlackDragon
a ile sie placi (i na ile) za xbox live co ??
jaszczoor
Nie logowałem sie około 2 tyg. do live'a i dzisiaj chciałem to zrobić. Wchodze do zakładki XBL i wyskakuje mi wiaadomość o autoryzacji karty. Mam na niej około 20 zł więc powinno starczyc na zapłącenie miesięcznej zapłaty. Wpisuje dobre dane i pobiera mi z konta 1,01 zł więc wnioskuje ze dobre dane wpisuje. O co chodzi i czemu mi nie chce zaakceptować karty skoro gram na niej juz z pół roku? O__o
Jędrek
QUOTE(zaqwsx @ 24 10 2005, 19:11) *

Czesc wiecie gdzie mozna tanio kupic kod na rok grania?
albo skąd dorwać triala na 2 miechy ... ??

gram juz cos kolo 4 miechow na 2 miesiecznym darmowym trialu i wydaje mi sie ze niedlugo mnie zablokują sad.gif

Na koncie w inteligo nic nie mam kasy i boje sie tam wpłacac kase ohmy.gif wiec najlepiej bym skasowal te konto i zarejstrowal sobie nowego gamertaga.

Zaplac im choc raz za to ninja.gif

Zaplac MSowi za Live'a choc raz, a nie ciagle unikasz tego tongue.gif <-- wersja dla Ciebie.

Trialów juz nie ma, a startera kupisz na ebay'u albo na dvdcrave, ale do tego musisz miec kase na koncie biggrin.gif

Dragon - 167 zl za rok

jaszczoor - masz chyba to samo co Akuz...
zaqwsx
dzięki Jędrek wlasnie chodzilo mi o tego startera .... dvdcrave wysyla bez problemow do POLSKI? i ile sie czeka/ile biorą kasy za przesylke ..?

rozumie ze spokojnie kartą z inteligo zapłace smile.gif
jaszczoor
@Jędrek
To co Akuz czyli co bo nie znam sytuacji?? ;]

To nikt nie wie jak da sie temu zaradzić? Bo troche to bez sensu że ni chce mi zaakceptować karty...
Chyba wogóle zrezygnuje z tego całego live skoro takie jajca sie dzieją a polaków gra coraz mniej ;/
jaszczoor
sory za podwójnegfo posta ale nikt mi nie chce pomóć...
Ponawiam pytanie: Dlaczego mi nie chce zaakceptować karty skoro mam na niej 20 zł i gdy wpisuje dane w konsoli to pobiera mi 1,01 zł z karty więc wpisuje dane napewno dobrze. Wogóle tego nie rozumiem...
peter
Panowie mam pytanie, mam XBL z Starter Kita ważne jeszcze do lutego 2006 i teraz niewiem czy go przedłużać płacąc potem co miesiąc z karty, czy zrezygnować tylko jak najlepiej ? nie chce rezygnować z XBL ale skoro wchodzi nowy Xbox Live to czy jak zablokuje obecny to czy bede mógł potem mieć ten sam GT w nowym XBL na X360 ? jak to najlepiej ugryść ?
Maiden
ja rezygnuje i kupuje starter kita xbox360 ( headset,i punkty do market place).
Ryo-San
QUOTE(peter @ 5 11 2005, 05:18) *

Panowie mam pytanie, mam XBL z Starter Kita ważne jeszcze do lutego 2006 i teraz niewiem czy go przedłużać płacąc potem co miesiąc z karty, czy zrezygnować tylko jak najlepiej ? nie chce rezygnować z XBL ale skoro wchodzi nowy Xbox Live to czy jak zablokuje obecny to czy bede mógł potem mieć ten sam GT w nowym XBL na X360 ? jak to najlepiej ugryść ?

konto bedziesz mogl przetransferowac na 360tke jako Xbox Live Gold wiec nie widze problemu
jaszczoor
To nikt nie zna odpowiedzi na moje pytanie? Ryo, Ty sie znasz na tym ;]
peter
a w jaki sposób zrezygnować z tego XBL ? bo myśle że więcej mnie wyniesie płacenie potem abonamentu z karty co miesiąc niż zakup nowego startera do X360, a czy jakbym teraz przedłużył to konto na kolejny rok nowym starterem do Xboxa, to czy bede miał potem jak przeniose to konto do X360 jako XBL Gold? i czy jest potem możliwość przedłużania takiego konta na X360 Starterem do Xboxa1 ?
Jędrek
QUOTE(peter @ 5 11 2005, 22:26) *

a w jaki sposób zrezygnować z tego XBL ? bo myśle że więcej mnie wyniesie płacenie potem abonamentu z karty co miesiąc niż zakup nowego startera do X360, a czy jakbym teraz przedłużył to konto na kolejny rok nowym starterem do Xboxa, to czy bede miał potem jak przeniose to konto do X360 jako XBL Gold? i czy jest potem możliwość przedłużania takiego konta na X360 Starterem do Xboxa1 ?

Dzizus.

Kilka stron wczesniej...

Rezygnujesz dzwoniac na infolinie do kraju w ktorym jestes zarejestrowany na Live. Nie mozna przedluzac startera starterem - trzeba placic. Teraz masz konto i przenosisz je na 360-tke. Proste. Jak zaladowales juz startera to dalej placisz juz normalnie, z karty. Nie zaladowales jeszcze to zaladujesz na 360tce. Najlepsze wyjsce ? Przedluzyc swoje terazniejsze konto.

Jezeli skasujesz GT nie bedziesz mogl miec 'od nowa' tego samego na 360tce.

jaszczor - 1,01 zl pobiera zawsze. Pewnie MS chce Ci sciagnac wiecej (za miech, za rok).

Ludzie - myslicie maxymalnie sprawe kart.

Ci, ktorzy nie sa w temacie mysla, ze kazda karta do karta kredytowa. Do Live'a wcale nie trzeba miec 'kredytowki', wystarczy platnicza. Pytacie, a potem kupa wychodzi (autor tematu o Live w dziale Xbox360).
peter
Jędrek -> załadowałem 9 miesięcy temu smile.gif
Ryo-San
QUOTE(Jędrek @ 6 11 2005, 00:06) *

Nie mozna przedluzac startera starterem - trzeba placic.

oczywiscie ze mozna przedluzac starter starterem - ba, jest to wrecz wskazane bo duzo taniej wychodzi..

@jaszczoor
tzn jak nie chce zaakceptowac? zakladasz 2go GTaga czy jak?

@peter
zapoluj sobie na jakiegos startera od Xboxa 1, przedluz sobie konto o rok a pozniej przetransferujesz je sobie jako Gold na 360tke wyjdzie Cie duzo taniej niz kupno nowego startera do 360tki, ktory bedzie napewno drozszy od startera z X pierwszego - mozna sie tego domyslec chociazby po wiekszych oplatach miesiecznych za korzystanie z Golda(bedzie 2 dolary drozej niz dzisiaj)

QUOTE(peter)
czy jest potem możliwość przedłużania takiego konta na X360 Starterem do Xboxa1 ?

o tym nic niewiadomo - bardzo mozliwe ze w jakims Xbox 360 FAQ na IGN czy Team Xbox byla o tym mowa
jaszczoor
Nie logowałem sie do live z 3 tygodnie. Wogóle Xboxa nie włączałem no i chciałem sie zalogować i wyskakuje mi ekran że mam wiadomość i każe mi podać dane karty. Wpisuje je, bierze mi z konta 1,01 zł ale potem pisze żeby podać inne dane bo te są niepoprawne a na chłopski rozum, skoro bierze mi tą kase z konta, potem dostaje smsa że to wziął M$ to powinno być wszystko ok ;/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.