a moze poprostu skonczyl Ci sie trial i chce pobrac kase za kolejny miesiac a masz za malo na koncie
jaszczoor
6 11 2005, 14:49
QUOTE(Ryo-San @ 6 11 2005, 14:27)

a moze poprostu skonczyl Ci sie trial i chce pobrac kase za kolejny miesiac a masz za malo na koncie
trial mi sie już dawno skończył i pobierało mi co miesiac normalnie z konta a teraz mam 20 zł na koncie więc powinno starczyć
Jak masz komunikat ze jest wiadomosc to poprostu prosza cie o podanie innej karty bo na obecnie wpisanej nie ma wystarczajacej kwoty... juz to przerabialem
no to prosta sprawa..masz za malo kasy na koncie..pamietaj ze ostatnio zloty leci na pysk..wiec pewnie masz za malo na koncie o kilka zloty/groszy
Mam pytanie, ile wynosi w tej chwili abonament na rok za Xbox Live i czy Xbox Live w 360 bedzie kosztowal tyle samo ?
chodzi ci o cene rocznego startera czy o miesieczne oplaty? w tym drugim wypadku kwota jest rozna w zaleznosci od kraju na ktory sie zalogowales - bo kasa jest pobierana w walucie danego kraju..
a miesieczne to o ile pamietam wyglada to mniej wiecej tak : 6 dolcow/5 euro/4 funty
tak Live na 360 bedzie drozszy jakos chyba o 2 dolary na miech
Dokladnie o to mi chodzilo ;] Pytam bo mam zamiar kupic po nowym roku Xboxa 360 i glownym tego powodem jest wlasnie Xbox Live (teraz mam PS2 i mnie krew zalewa jezeli chodzi o online:/ ). Mam jeszcze jedno pytanie, z tego co wiem kiedys nie mozna bylo sie zarejstrowac na Polske, wiec pytam, istanieje teraz taka mozliwosc, czy trzeba kombinowac z adresami z innych krajow ?
Nie ma takiej możliwości i na X360 tez nie zarejestrujesz na polske.
QUOTE(Matrox @ 6 11 2005, 19:32)

Mam jeszcze jedno pytanie, z tego co wiem kiedys nie mozna bylo sie zarejstrowac na Polske, wiec pytam, istanieje teraz taka mozliwosc, czy trzeba kombinowac z adresami z innych krajow ?
niestety nie bedzie Polski na 100% ale to zaden problem..wchodzisz na google i w minute masz juz potrzebny adres..
no i pamietaj Matrox ze najlepiej logowac sie na USA - bo oplaty w dolcach sa najbardziej ekonomiczne: )
MichAelis
6 11 2005, 20:57
na pewno z USA najlepiej? bo jak sie placi w dolarach to przeciez jest jeszcze pobierany % na przewalutowanie z $ na euro i dopiero na ZŁ.
? logujac sie w UK wychodzi drozej?
to od razu jeszcze jedno pytanie, a nie ma zadnego problemu ze karta i adres sa z innego miejsca na swiecie??

Myslicie ze na x360 nie bedzie zadnego problemu?
QUOTE(MichAelis @ 6 11 2005, 20:57)

to od razu jeszcze jedno pytanie, a nie ma zadnego problemu ze karta i adres sa z innego miejsca na swiecie??

No wlasnie, tez sie chcialem o to zapytac ;] Nie bedzie problemu jak sie zarejstruje na USA, a bede placil Visa z Polski ?
QUOTE(MichAelis @ 6 11 2005, 22:57)

na pewno z USA najlepiej? bo jak sie placi w dolarach to przeciez jest jeszcze pobierany % na przewalutowanie z $ na euro i dopiero na ZŁ.
? logujac sie w UK wychodzi drozej?

napewno drozej misiu;] wiem to z wlasnego doswiadczenia bo sam jestem zarejestrowany na UK i gdy w czerwcu mi sie skonczyla roczna subsrypcja to MS mi pobral z konta jakos troche ponad 30zl..po czym odrazu przedluzylem konto na rok kolejnym starterem..gdybym byl zalogowany na USA z konta by mi zabrali jakies 10 zl mniej;]
co do drugiej czesci pytania to oczywiscie ze nie ma zadnego problemu bo po pierwsze na jedną karte mozna zalozyc nawet do kilkunastu kont na Xbox Live a po drugie adres nie ma na Lajwie az takiego znaczenia - jedyną rzeczą potrzebną do "lykniecia" adresu musi byc zgodnosc postal code z krajem jaki sie wybralo..miasto czy ulica to juz wogole rzecz totalnie zbędna i mozna je wpisac zupelnie "na chama" - krotko mowiac Microsoft przyklade tylko wage do naszej karty;) adres to rzecz totalnie drugorzędna i nie ma zadnych weryfikacji na linii karta - adres wpisany w Live account
Oczywiscie jeszcze niekt nie wie jak bedzie wyglądalo logowanie do Xbox Live Gold ale jak wiadomo ze bedzie mozna bez problemu przetransferowac GTaga z Xboxa pierwszego na 360tka wiec wszystko wskazuje na to ze logowanie bedzie podobne badz identyczne..
Ryo-San -> wielkie dzieki za pomoc, a jeszcze zapytam w jakim momencie przedłurzać abonament nowym starterem zaraz jak sie skończy czyli w lutym, czy już teraz?
Sorry. Fakt Startera starterem mozna przedluzyc.
Najlepiej kilka dni przed koncem abonamentu (chyba

)
Mam pytanie dzisiaj sprawdzilem date kiedy sie zarejstrowałem na darmowego triala 2 miesiecznego
i bylo to w marcu
czyli gram juz ok 8 miechow na tym trialu , czy MS blokuje kiedys te konta jak sie nie placi?? znacie kogos komu zablokowali?
z konta mi na 100% nic nie sciagneli(jest na minusie bo nie placilem abonamentu) bo tego konta nie uzywam , zalozylem je tylko zeby sie zarejstrowac ....
Jest tez mozliwe ze sie zarejstrowalem na triala 12 miesiecznego , ale dostalem go od Wojtassa a on chyba mowil ze to byl 2 bo chyba 12 miesiecznego by mi nie dal za friko
Sprawdz w dashu kiedy Ci sie konczy i bedziesz wiedzial...
Ty masz problem - jak Ci zablokuja to skonczysz grac. Grasz za free wiec sie ciesz...
jaszczoor
13 11 2005, 13:08
Znowu sie chciałem zalogować i teraz na karcie mam 30zł i dalej nie chciało załapać. Możliwe ze chce mi zabrać kase np. za 2 miesiące bo mi nie zabierało z konta jakiś czas? Dokładnie to jak sie chce zalogować to jest napisane tak: "Your billing information is not valid. Please update these details to resume using xbox live. "
Skoro jest napisane "not valid" tzn. ze dane są chyba dobrze wpisane i poprostu musze M$ zapłacić zaległą kase? Mam racje

?
Korzystając z mojej elojołrap znajomości angielskiego odpowiadam ci że NIE.
Coś źle wpisałeś chyba.
jaszczoor
13 11 2005, 13:53
QUOTE(klausa @ 13 11 2005, 13:38)

Korzystając z mojej elojołrap znajomości angielskiego odpowiadam ci że NIE.
Coś źle wpisałeś chyba.
raczej wszystko wpisałem wporządku bo M$ pobiera mi z konta 1,01 zł
EDIT:
żeczywiście not valid to znaczy nieważny ;] Coś mi sie powaliło. No ale w takim razie nawet gdyby to nie chodziło o to ze do spłaty mam np 2 miechy to czy przy zakładaniu nowego konta zaakceptuje mi tą karte?
Zaakceptuje. (chyba). Znaczy nie widze przeciwskazan dla tego zeby nie moglo Ci jej przyjac...
jaszczoor
13 11 2005, 18:07
kurcze no nie mam teraz jak sprawdzić tego czy mi chce zabrać za zaległe miesiące bo cała kasa sie rozpłyneła ;] A account recovery do czego jest? Może tam jak wpisze dane to zaskoczy? Niechciałbym tracić gamer taga i zakładać nowe konto a z tego co sie orientuje to w PES5 dołączany jest trial więc ostatecznie to zrobie... ;/ Mogłby jednak ktoś potwierdzić moją teorie o zaległej zapłacie bo spać po nocach nie moge ;]
AR jest do odzyskania GamerTaga, sama nazwa na to wskazuje przeciez ;>
Wkoncu po 8 miesiacach grania na 2 miesiecznym trialu zablokowali mi konto

teraz nic nie moge zrobic tylko wejsc w opcje karty platniczej ;/
chyba nie uda sie uratowac tego konta bez zaplacenia za te wszystkie nie zaplacone miesiace ?:[
jaszczoor
14 11 2005, 15:59
QUOTE(zaqwsx @ 14 11 2005, 02:46)

Wkoncu po 8 miesiacach grania na 2 miesiecznym trialu zablokowali mi konto

teraz nic nie moge zrobic tylko wejsc w opcje karty platniczej ;/
chyba nie uda sie uratowac tego konta bez zaplacenia za te wszystkie nie zaplacone miesiace ?:[
masz tak że jak chcesz sie zalogować to wyskakuje Ci informacja taka jak ta: "Your billing information is not valid. Please update these details to resume using xbox live. "
Bo jeśli masz tak jak ja to ja na 90% też mam tak ze mam niezapłącone coprawda nie za 8 ale za 2 miesiące ;]
Na 100% sa to nieuregulowane rachunki bo ja mialem to samo
jaszczoor
14 11 2005, 17:05
QUOTE(c1n3k @ 14 11 2005, 16:43)

Na 100% sa to nieuregulowane rachunki bo ja mialem to samo

czyli na karcie musze mieć tyle kasy zeby starczyło za 2 miesiące a wtedy mi ją przyjmie?
To zalezy za ile jestes im winny.
jaszczoor
14 11 2005, 20:55
QUOTE(c1n3k @ 14 11 2005, 19:53)

z tego co pamietam to za 2 miesiące. A jest jakaś granica ?
Tzn? Chodzi ci o gorna granice? Pewnie nie - musisz im zaplacic tyle ile jestes winien i juz
jaszczoor
15 11 2005, 14:08
QUOTE(c1n3k @ 14 11 2005, 19:53)

no to w takim razie nierozumiem o co Ci chodziło w tym poście ;]
Chodzilo mi o to ze jak jestes im winny kase za 2 miesiace to musisz zaplacic za 2, jak za 20 to za 20...
jaszczoor
16 11 2005, 17:36
QUOTE(c1n3k @ 16 11 2005, 15:27)

Chodzilo mi o to ze jak jestes im winny kase za 2 miesiace to musisz zaplacic za 2, jak za 20 to za 20...
mi chodziło dokładnie o to samo. Skończmy już offtopować ;]
QUOTE(jaszczoor @ 16 11 2005, 17:36)

... Skończmy już offtopować ;]
zacna idea,
albo w mordę
Taki maly bonus na stronie MS juz ruszyl (ulepszona wersja starej friends listy - tera pod x360 ze wszelkimi bajerami)
Konto mojego kolegi - dla przykladu.
Mozna rowniez ja dodawac sobie
gdzie sie chce 
.
TBH calkiem fajnie na desktopie to wyglada.
ps. Walic MS, zalegam im za 1miech (napisali mi, ze zawiesili mi konto i tyle) - w razie czego zmienie numer karty

.
Kaczor_666
6 12 2005, 23:09
Bawił się już ktoś tym novym Livem ?
Sam nie mialem jeszcze styczności z nowym livem ale pozwole sobie zacytować moją rozmowę z kimś kto już miał.

12:04:52 Acid
no to powiem Ci
12:04:54 Acid
że to jest
12:05:06 Acid
NAJ(pipi)ISTSZA ZABAWKA jaką kiedykolwiek widziałem
12:05:12 Acid
jeste nie-(pipi)-samowita
12:05:24 Ozi
ale mowisz glownie o live jak rozumiem?
12:05:37 Acid
Ozi, ona bez Live nie ma sensu
12:05:47 Acid
jest tylko mocniejszym Xboxem
12:05:49 Acid
ale Live
12:05:53 Acid
nowy Live
12:05:57 Acid
to genialne rozwiązanie
12:06:01 Acid
po prostu genialne
12:06:13 Acid
dema, gry arcade, system message'y
12:06:22 Acid
wiesz, że można gadać podczas grania w singla?
12:06:32 Ozi
O_O
12:06:35 Acid
wczoraj Chory i ja graliśmy singla w PGR3 i gadaliśmy!
12:06:45 Acid
albo można gadać cross-game
12:06:45 Ozi
to faktycznie rewelacja
12:06:58 Acid
Drake grał Hexica, ja PGR3 i gadaliśmy sobie
12:07:02 Acid
mówię CI - niesamowita jest
12:07:08 Acid
po prostu (pipi)ista
12:07:14 Acid
a bezprzewodowy padzik wymiata na maksa
12:07:20 Acid
to najlepszy pad jakiego miałem w ręku
Zwracam uwagę na to stwierdzenie - "Ozi, ona bez Live nie ma sensu, jest tylko mocniejszym Xboxem". Może to nie wszystkim się spodoba ale taka jest prawda.
jaszczoor
9 12 2005, 21:24
dobra to co napisałem wcześniej jest nieważne

Mam już nowego taga: LizardoosPOL. Wysłałem FR'y do paru osób z forum więc jak chcecie to zmieńcie tam mnie
Witam, jestem posiadaczem ps2 ale zamierzam na te święta kupić sobie xboxa. Ale mam jeszcze kilka pytań, mam nadzieje ze mi pomożecie bo bardzo podoba mi sie ta konsola ale nie jestem jeszcze do konca pewien czy będę wiedział jak wszystko zrobić aby dobrze chodziło

. Wiec pytam:
1) Który czip najlepszy?
2) Jestem graczem który prawdziwą grę widzi w systemie online więc jeżeli przerobie konsole to będę mógł jeszcze pograć na necie? (oczywiście liczę sie z tym że będę musiał kupić org. : ))
3) Jak z ludźmi? w "świecie" online bo ja uwielbiam jak jest dużo ludzi i jakieś rankingi? (możecie wymienić jakieś najludniejsze gry : ))
4) Czy znacie jakiś dobry sklep (okolice Katowic : )) w którym kupie xboxa i będę wiedział że nie zostanę "oszukany" (miałem kilka "spięć" ze sprzedawcą mojej czarnulki : ), ale teraz jest dobrze: ))
Dziękuje z góry za odpowiedzi i przepraszam bo zapewne gdzieś w tematach są te odpowiedzi ale naprawdę aktualnie nie mam czasu na czytanie aż tak dużo a chciałbym dużo wiedzieć: ).
Oporcz jednego pytania wszytskie nadaja sie do dzialu POMOC. A zeby dopiac swego odpowiem Ci na jedno z nich, ktore jest odpowiednie do tego dzialu

Ad.3. Ludzi jest masa, full, ogrom, ... Rankingi chyba we wszytskich grach. Najlepsza gra online (pod wzgledem rankingow, trybow, popularnosci) - Halo 2.
Z reszta do POMOCY ;-)
"Ozi, ona bez Live nie ma sensu, jest tylko mocniejszym Xboxem" Potwierdzam to i naprawde wiecej mi do szczescia nie potrzeba, w styczniu wydaje te 45$ na roczny abonament;] Wczesniej gralem na PS2 i XBL w porownaniu z tym czyms od SONY to jak maluch ,a Ferrari ;]
Kiedy cos gramy w PDZ

?
Bede dzisiaj po 20.00 , jak cos to sie odezwij i zagramy

(tylko ja dosc marnie narazie sobie radze
wwooow nowy live jest przekozacki, jest tam tyle rzeczy ze nie wiadomo czym sie pobawic

badzo fajna i uzyteczna opcja chat. Przekozacki Marketplace, o wiele bardziej przejrzysta friend lista no i caly ten pomysl z gamercardem.
Widze chlopaki ze tu dusicie PDZ, ja niestety jej jescze nie mam ale zakupie ja w najblizszym czasie

obecnie mecze nowego NFS na livie i przyznam ze jest calkiem przyjemny
cronosik
3 01 2006, 12:24
Witam. Mam problem z chello ostatnio i LIVEem. DO tej pory bylo ok gralem w pgra bez problemu ale dzisiaj sie podlaczylem i juz sie nie dalo pograc.

Odpalilem q4 i to samo straszne lagi. Wczesniej co hipcio moze potwierdzic to samo mialem w nfsie. Czy ktos wie co to. Pewnie wina chello ale moze da sie to jakos skonfigurowac. Lacze mam 1mb. Pozdrawiam
Znalazlem winowajce. podlaczylem xboxa bezposrednio do modemu chello i wszystko super smiga. A przez router D-linka DI-524. Sa straszne lagi. Czy ktos wie co zrobic. bo to pewnie kwestia konfiguracji.
przedłużyłem subskrycje 12 miesięczną ze startera kończącą sie w marcu 2006 kolejnym kodem ze startera i teraz mam pytanko bo pisało że sucessfull updated, ale nadal jest napisane przy obecnej subskrycji że abonament wygasa w marcu 2006, myślałem że doda tą nową, natomiast na dole pisze coś takiego Next Subscrtion: Annually Already paid for. czyli wygląda na to że powinno być dobrze i zacznie korzystać dopiero z nowej subskrycji z chwilą zakończenia sie obecnej ?
QUOTE(peter @ 4 01 2006, 16:08)

przedłużyłem subskrycje 12 miesięczną ze startera kończącą sie w marcu 2006 kolejnym kodem ze startera i teraz mam pytanko bo pisało że sucessfull updated, ale nadal jest napisane przy obecnej subskrycji że abonament wygasa w marcu 2006, myślałem że doda tą nową, natomiast na dole pisze coś takiego Next Subscrtion: Annually Already paid for. czyli wygląda na to że powinno być dobrze i zacznie korzystać dopiero z nowej subskrycji z chwilą zakończenia sie obecnej ?
Miałem tak samo, wszystko jest OK.
Peter takie jedno pytanie do ciebie, 12 miesieczna zdrapke przedłuzyłes kolejna 12 miesieczna? czy zapłaciłes kasą.
Roczny trail konczy mi sie w marcu, chce przedłuzyc lajwa o nastepny rok (zapłacić kasa).
Aby to zrobic musze wejsc do Accont Managment - Subscription - Modify - Select Renewal...???
Tak sie chyba przedłuzało 2 miesieczna zdrapke, z zapłata za rok jest tak samo ?
gorillaz66
4 01 2006, 16:24
Miesiac przed koncem tej pierwszej subskrypcji przyjdzie taki oto mail:
Important: Please read this entire notice carefully.
Dear Customer,
Your subscription to Starter Kit pre-paid yearly subscription to Xbox Live is scheduled to be automatically renewed to Pre-paid subscription to Xbox Live- 12 months on 21 January 2006. Here is a description of the service:
We're glad that you've chosen to challenge your friends in the ultimate high-speed gaming arena, with access to downloads, tournaments, and exclusive features like your unique gamertag and friends list across every game. Your 12 month Pre-Paid subscription to Xbox LiveTM covers 12 months of Xbox LiveTM service. For this subscription you will be charged £0.00 per month, VAT included. Unless you cancel your subscription before it ends, you will automatically renew to the currently selected renewal subscription type at the then current price, which is viewable in the Account Management section of the Xbox Dashboard. For information about cancelling your subscription and the refund policy for your subscription, please see
http://www.xbox.com/live/accounts.

A wiec warto zrobic prepaid'a kodem-zdrapka. (na allegro mozna je dostac po 8 dych)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.