@YETI - No to git, przedłurzyłem kolejnym kodem ze zdrapki z nowego Starter Kita, nie opłaca sie płacić kasy z konta bo wyjdzie to znacznie drożej niż zakup starterka
Jak w 360-tce zobaczyc do kiedy ma sie wykupionego Live'a i jak go przedluzyc zdrapka ?
QUOTE(peter @ 4 01 2006, 19:17)

bo wyjdzie to znacznie drożej niż zakup starterka
tzn. mniej wiecej jaka bedzie roznica ?
ja kupiłem kod na 12 miesięcy za 100zł, a jakbym miał zabulić gotówką z konta to wyszło by gdzieś ~250zł
jaszczoor
5 01 2006, 17:50
QUOTE(peter @ 5 01 2006, 16:55)

ja kupiłem kod na 12 miesięcy za 100zł, a jakbym miał zabulić gotówką z konta to wyszło by gdzieś ~250zł

to chyba troche niemożliwe że 250 skoro nawet jak sie płaci co miesiąć około 15 zł to rocznie wychodzi ok 150 (zależy od kursu) a wiadomo że jak sie placi z góry to jeszcze taniej wychodzi. Jaką walutą płacisz

?
rozumiem ze piszecie o starter kitach z poprzedniego ixa i przedluzaniu waznosci konta tymi zdrapkami liva z 360 i teraz takie moje pytanie: gdzie moge tak tanio dostac startera? bo za kilka dni konczy mi sie darmowy miesiac
jestem zarejestrowany na UK więc bule w funtach brytyjskich GBP obecnie waluta stoi po ~5,5 zł więc rocznie za Live-a płaci sie bodajże 39.99 GBP albo 49.99 GBP nie pamiętam dokładnie więc w moim przypadku wyszłoby to 220-270zł
Dobra z wczesniejszym problemem sobie juz poradzilem.
Teraz mam inny
Chce podpiac 360-tke do net'a za pomoca kompa. Udostepniam polaczenie neostrady, wybieram do ktorej sieciowki mam podlaczonego X'a. Sieciowka widzi X'a, ale nie moge sie polaczyc z netem
W Network Test w 360-tce blad wyskuje w IPkach. W sieciowce i w konsoli mam ustawione na automatyczne dopasowanie. Pomoze ktos ?
http://www.xbox.com/en-US/live/connect/windowsics.htmSproboj tak jak jest tutaj napisane - musi dzialac (sprawdzone

)
Zagadaj do Farmika. To istny skarb w tych sprawach.
Zainstalowalem jakis program, polaczyl sie z moim pc poprzez swoj wszystko mi ustawil i all smiga. Jak nie masz jego GG to zagadaj do mnie dam ci je
czy konto XBL z X1 aktywowane ze starera przeniesione na X360 bedzie jako XBL Gold ?
Thx bartiz za szybką odpowiedz
No tak.
Pamietam, ze dzialalo mi to na Xie1, jak mialem jeszcze modem od Neo na USB. Teraz jak mam ten inny na karte sieciowa to juz nie dziala
Maiden, a Ty masz modem od Neo tez na usb ?
Moze mi ktos napisac czy tez dawaliscie na automatyczne dobieranie IP ?
Podlaczylem modem pod USB wlasnie i nadal to samo.
Staje w Tescie na IP. Sieciowka widzi X'a bo pokazuje mi czy kabel jest podlaczony czy nie. Probowalem tez recznie ustawiac IP, ale tez nie dziala.
Nie rozumiem.
Firewall ma jakies znaczenie ?
W iXie daj na auto, w PC musisz miec staly ip.
cinek - nic nie dalo, ale dzieki.
Pamietam, ze jak robilem to z Xboxem to nie ustawialem nic, zadnych IPkow, doslownie nic.
Kurde jak podlacze do modemu to elegancko wchodzi mi od razu na Live, a przez sieciowke nie moge.
W 360-tce mam tylko uzytkownika i haslo do Neo wpisane, aby laczyc sie przez modem bezposrednio no i w manual mam jakies IPki wpisane przeze mnie, ale jak mam ustawione na Auto, to chyba nie robi zadnej roznicy.
Sprawdzalem na modemie na karte siec. i na USB i w oby przypadkach to samo.
Powoli zaczyna mnie to denerwowac.
Zeby nie bylo to napisze jak to robie:
- Udostepniam Neostrade na wybrana sieciowke
- Podlaczam X'a pod sieciowke na ktorej niby jest juz Neo
- Nie dziala

Nie mam Service Packa 2, ale kurde nie mowcie, ze to przez to nie moge nic zrobic. Zawsze normalnie wszytsko robilem przez SP1.
Mysle, ze 360 jest 'glupsza' od poprzedniczki.
a widzisz przeskanuj swojego kompa jakimś programem anty-spyware, bo ja miałem ostatnio takiego robaka, co mi blokował plik svchost.exe (od połączeń sieciowych) i udostępnianie neta też mi nie chodziło...
Format, skanowanie kompa i pomogło.......
Polecam Spyware Doctor jak coś...
może wpisz DNS-y od Neostrady dla tej sieciówki do której wpinasz X-a
SIKI - no dzieki. Cos porobie.
peter - dzieki, ale jak pisalem wczesniej juz. - Na Xboxie nic nie wpisywalem i dzialalo wiec na 360-tce tez tak ma byc
Jedrek zrob tak:
1)Kliknij na START->POLACZ Z... ->POKAZ WSZYSTKIEE POLACZENIA.
2)Na polaczeniu od Neo klikasz prawym klawiszem myszy i wybierasz WLASCIWOSCI.
3)Wybierasz na gorze zakladke ZAAWANSOWANE
4)Ptaszkiem zaznaczasz ZEZWALAJ INNYM UZYTKOWNIKOM SIECI NA LACZENIE SIE
POPRZEZ POLACZENIE INTERNETOWE TEGO KOMPUTERA.
5)Klikasz OK i ponownie laczysz sie z Neo.
W 360 nic nie mieszaj. Niech bedzie wszystko ustawione na AUTOMATIC i powinno smigac.
Najlepiej przeprowadzic tescik na Live. Jesli to nie pomoze to chooj wie ocb

Good luck
QUOTE(Jędrek @ 6 01 2006, 21:09)

cinek - nic nie dalo, ale dzieki.
Pamietam, ze jak robilem to z Xboxem to nie ustawialem nic, zadnych IPkow, doslownie nic.
Kurde jak podlacze do modemu to elegancko wchodzi mi od razu na Live, a przez sieciowke nie moge.
W 360-tce mam tylko uzytkownika i haslo do Neo wpisane, aby laczyc sie przez modem bezposrednio no i w manual mam jakies IPki wpisane przeze mnie, ale jak mam ustawione na Auto, to chyba nie robi zadnej roznicy.
Sprawdzalem na modemie na karte siec. i na USB i w oby przypadkach to samo.
Powoli zaczyna mnie to denerwowac.
Zeby nie bylo to napisze jak to robie:
- Udostepniam Neostrade na wybrana sieciowke
- Podlaczam X'a pod sieciowke na ktorej niby jest juz Neo
- Nie dziala

Nie mam Service Packa 2, ale kurde nie mowcie, ze to przez to nie moge nic zrobic. Zawsze normalnie wszytsko robilem przez SP1.
Mysle, ze 360 jest 'glupsza' od poprzedniczki.

kup router, podepnij bezpośrednio klocka do sieci i wsio działać będzie na Auto
bebbop - powaznie ? No nie, naprawde ? Przeciez ja tak robie i nie dziala.
Diabeu - dzieki. Gdybym tego sam nie wiedzial :f bardzo mi pomogles. Mialem tak na X1 zrobione, ale router sie z.j.e.b.a.l
Chce polaczyc przez PC bo narazie nie mam kasy na router. Denerwuje mnie, ze w tym samym czasie nie moge czegos ciagnac na PC...
Może masz zje.bana sieciówke w kompie.
No jest taka mozliwosc, ale watpie bo jeszcze niedawno przesylalem pliki na X'a.
Dziwne jest to, ze nie wazne jak bym ustawil IPki to zawsze test w Live zatrzymuje sie na nich. Sieciowka swieci na zielono i widzi 360-tke kiedy ona jest podlaczona, X tak samo widzi sieciowke, widzi Network Adapter, ale IP sie nie zgadzaja. Ciezka sprawa.
Ja miałem ta samo jak chciałem podłączyć X'a do kompa. W iXie mi go widziało, lampka paliła się na zielono ale przez FTP nie mogłem się połączyć. Pozycz sieciowke od kumpla i na jego sproboj.
Diabeu - dzieki. Gdybym tego sam nie wiedzial :f
no ba!:f
a objawy masz dziwaczne, nie montowałeś czegoś ostatnio w kompie? coś co by mogło mieć konflikt z sieciówką?
elo mam pytanie za jakiegos miecha konczy mi sie XBL jak z tym skonczyc bo niemam zariu zanic placic za kolejny rok z gory

co mam zrobic wystarczy skasowac GamerTag???? jezeli tak to jak??;>
Soul: Dzwonisz na party line M$ do odpowiedniego kraju (tam gdzie sie rejestrowales) i kasujesz konto. Proste
QUOTE(_Diabeu_ @ 9 01 2006, 07:19)

Diabeu - dzieki. Gdybym tego sam nie wiedzial :f
no ba!:f
a objawy masz dziwaczne, nie montowałeś czegoś ostatnio w kompie? coś co by mogło mieć konflikt z sieciówką?
No wlasnie nie. Nie mam zadnych konfliktow sprzetowych.
bartiz - zamienilem sieciowki i caly czas to samo.
Przeskanowalem kompa czym sie dalo. - nic nie pomoglo. Nie czaje tego.
Sproboje udostepnic neta na drugiego kompa tym samym sposobem i zobaczymy.
QUOTE(c1n3k @ 9 01 2006, 17:57)

Soul: Dzwonisz na party line M$ do odpowiedniego kraju (tam gdzie sie rejestrowales) i kasujesz konto. Proste

Super United Kingdom(England) a skad nr znowu sie zaczyna...
esh też będe miał ten problem i nie wiem jak to zrobie ;/
nie da rady inaczej bez pominięcia telefonu?
Usunac konta inaczej sie nie da. Trzeba zadzwonic na infolinie, podac kilka informacji (adres, postal code itd) i potwierdzic. Trwa to ok 10 minut.
MaxVarEmreis
9 01 2006, 22:40
QUOTE(c1n3k @ 9 01 2006, 22:24)

Usunac konta inaczej sie nie da. Trzeba zadzwonic na infolinie, podac kilka informacji (adres, postal code itd) i potwierdzic. Trwa to ok 10 minut.
Wiesz, gdyby to było w jezyku polskim zapewne nikt niemiał by z tym wiekszych trudności. Wydaje mi sie, że głowna barierą jest właśnie język.
W sumie to konsultanci mowia troche szybko ale zawsze mozesz poprosic zeby mowili wolniej bo nie nadazasz

A jak sam nie dajesz rady to prosisz kumpla/rodzine aby ci pomogli i po problemie.
Mam chyba ten sam problem co Jędrek. Próbowałem dzisiaj podłączyc X360 do Neta i doopa - zatrzymuje sie na sprawdzaniu IP. Jeśli ktoś ma konsole podłączoną przez Udostępnianie Połaczenia Internetowego w Win XP to byłbym wdzięczny jakby napisał jak trzeba to wszytsko skonfigurowac. Nie mam modemu ani routera (planuje dopiero kupic). Net mam z kablówki (kabelek z końcówką RJ 45 prosto do sieciówki w kompie).
normalnie.
Udosptepniasz poloczenie internetowe a w lokalnym zezwalasz "temu komputerowi" na laczanie sie z siecia.
Wlaczasz tez udos plikow i drukarek...
QUOTE(@-t M@iden @ 10 01 2006, 22:15)

normalnie.
Udosptepniasz poloczenie internetowe a w lokalnym zezwalasz "temu komputerowi" na laczanie sie z siecia.
Wlaczasz tez udos plikow i drukarek...
jest jeszcze kwestia czy operator kablówki nie poblokował portów
Soul: Do USA 1-800-4MY-XBOX
Do innych krajow to na xbox.com poszukaj
Nie no lipa:/ ustawiam Udostępnienie Połączenia, w sieciówce do Xa daje IP na auto, w konsoli też auto i dalej nic. Firewalle wylączone, udost. plików drukarek zaznaczone.... Może powinienem jakis adres IP (+ bramke i maske) wpisac w kompie i Xie?
Diabeu - spokos, porty mam odblokowane, ale na tym etapie to chyba i tak nie ma znaczenia.
Mam pytanie, chce zaplacic za XBL Gold za rok karta Visa (to jest eKarta ale jest rozpoznawana jako Visa) i gdy wpisuje dane, wpisuje swoje imie i nazwisko numer karty ale juz adres wpisuje ten falszywy z USA bo musze wpisac stan, w kodzie nie moge wpisac "-", dane mi przyjelo ale czy beda mogli pobrac z karty pieniadze ?
Update:
Wlasnie dostalem maila "This mail is confirmation that you have successfully renewed your subscription to Xbox Live 12 mo." Wychodzi na to , ze wszystko jest ok ale z karty wywialo tylko nieco ponad 1zl.
Poczekaj 2-3 dni. Zawsze dluzej trwa ten caly 'update' na 12 miechow. Potem przyjdzie Ci mail i pobiora kase z konta, czy jakos tak.
Zax - wyglada na to, ze mamy ten sam problem. Dzis podpialem Laptopa zeby zobaczyc czy Udostepnianie Polaczenia w ogole dziala i... nie dziala. W Lapie pisze, ze blad podczas pobierania adresu IP (czy cos w tym stylu). Nie wiem gdzie jest blad. To samo na kazdej sieciowce. Pomoze ktos ?
BTW. Zax jak juz ogarniesz temat i bedzie dzilac to powiedz jak to zrobiles
jedyne co mi przychodzi do głowy to zrypana synchronizacja serverów, no ale jak net ci chodzi poprawnie to ja nie wiem
na innym forum dowiedzialem się ze w sieciówce do Xa IP ma byc 192.168.0.1, maska 255.255.255.0 a reszta pusta. Do tego włączone udostępnianie połączenia na seciówce do Netu. Na konsoli wszystko na auto. Zobacz Jędrek czy u Ciebie w ten sposób działa bo u mnie ni czorta...
Nie dziala. Juz tak robilem.
Huh, poszlo! Upewnij sie ze nie masz wpisanego zadnego adresu MAC w konsoli a na kompie pozaznaczane te okienka (wiesz, 'uwierzytelnij ten komputer' itp).
Tylko jest kolejny problem, zatrzymalo sie na MTU. Nie wiem ocb z tym shitem i jak to załatwic O__o
EDIT: to MTU ustawia się chyba na routerze, ale ja nie mam routera w domu a do modemu kablowego (od mojego providera) tym bardziej nie mam dostępu. Moze bede musial poprosic Admina o przestawienie tego MTU na odpowiednią wartosc...
Ale co wpisales te Ipki wszystkie ?
No te okienka to ja mam pozaznaczane wszystkie.
IP dalem tylko w kompie 192.168.0.1 i maske 255.255.255.0, reszta pusta a na konsoli wszystko automatycznie. Nie wiem, zdawalo mi sie ze poprzednio tez tak robilem i mi nie wychodzilo a teraz nagle działa. Teraz jeszcze to MTU...
EDIT: dobra, działa, mam LAJWA
Edit 2: Jednak mam problem z tym MTU, raz zadzialalo a potem lipa

Edit 3 huh, narazie na nowym łączu działa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.