Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
Jędrek
LoL.
Dzis ustawilem wszystko juz bardzo dokladnie.
Komp na udostepnienie polaczenia dziala. A Xbox nie chce biggrin.gif
Zaraz wyczyszcze wszystkie ustawienia internetowe w konsoli, ale watpie czy to cos da.
Jędrek
Sorry za drugi post z rzedu.
Zax - mi juz wszystko dobrze dziala. smile.gif Zrob u siebie wszystko przez Panel Sterowania (konfigurujac siec) - powinno dzialac.
Shinji-kun
hehehe po malym problemie z konfiguraja sieci wreszcie uzyskalem polaczenie =] ale zakladajac konto po wpisaniu wszystkich bredni tongue.gif nie oczekiwanie dostalem wiadomos ze w tej chwili nie mozna utworzyc konta sad.gif zdazylo sie tak komus ??

EDIT: po ciezki probach naraszcie mam konto na XL =]

mam pytanko !! otoz mam takiego headseta do pc (usb) i jak go podpinam do x'a nie trybi sad.gif do kompa sa sterowniki (na x'ie to sie raczej ich nie instaluje huh.gif )

nie wiem pewnie lepiej bedzie zainwestowac w orginalny headset od x'a, a jezeli mozecie to polećcie jakies tanie miki smile.gif wdzieczny bede !! Pozdro !!
ememiks
a mi na mtu staje i za cholere co jest pomocy!!!!
bartiz
shinji headset nie podpina się pod USB tylko do pada musisz miec oryginalny do 360 lub ze starego X'a.
Frank Jaeger
Potrzebuje jakiegoś routera or smth, co rozdzieliłoby mi połączenie między 360tke i pc(niech chce mi się pier.do.lić z icsem, bo próbowałem już wszystkiego i nic nie pomaga ;f).. więc byłbym wdzięczny, gdyby ktoś rzucił jakimś modelem, który działa z neostradą, a co do którego ma pewność, że działa z konsolami.. cena- 2-3 bańki.. z góry thnx..
Lecho
Mam problem z livem jeszcze na starego xboxa.Nie moge odpowiednio skonfigurować konsoli by połączyła się z internetem.Miałem już ixa i wszystko było ok ale konfigurowałem go dawno i kompletnie zapomniałem co trzeba wpisać, pamiętam tylko że wpisywało się min. mac id.Mam internet w kablówce.Będe wdzięczny za pomoc.
ememiks
a mi sie zdaje ze wina bedzie lezala u mojego dostawcy netu mam radiowe. A zmiana MTU na moim kompie nic nie daje bo to musi byc zmienione chyba u mego dostawcy na routeze albo na serwerze nie wiem ale nie popuszcze im..... PDZ jutro bedzie a tu net nie dziala nie ma chu.... we wsi ale nie popuszcze!!!
Jędrek
QUOTE(bartiz @ 20 01 2006, 18:29) *

shinji headset nie podpina się pod USB tylko do pada musisz miec oryginalny do 360 lub ze starego X'a.

Tyle, ze te ze starego X'a dzialaja na maxa ch.ujowo. Wiem bo mam i wiem tez, ze ledwo mnie slychac. wink.gif
bartiz
Ja też mam i jakoś nikt nie nażekał, że słabo mnie słychać o_O
ememiks
Jedrek jakie masz lacze? neo?czy kablowe? a moze radiowe?
Jędrek
Neo640, ale wydaje mi sie, ze juz sobie poradzilem wink.gif
ememiks
QUOTE(Jędrek @ 22 01 2006, 00:48) *

Moeze jakies info jak sobie poradziles bo mnie juz krew zalewa !!!!
Lecho
Ludzie błagam pomóżcie, jak skonfigurować xbox liva do internetu w kablówce.Próbowałem wszystkiego i nie działa.Chodzi o xboxa 1
SnakeMayCry
QUOTE(Lecho @ 22 01 2006, 12:10) *

Ludzie błagam pomóżcie, jak skonfigurować xbox liva do internetu w kablówce.Próbowałem wszystkiego i nie działa.Chodzi o xboxa 1

Jaka kablówka ? Masz modem kablowy u siebie ? Podawałeś MAC providerowi przy podłączaniu ?
Lecho
Mam internet w telewizji kablowej.Łącze konsole bezpośrednio z modemem.Wiem że napewno trzeba podać w odpowiednim miejscu MAC ID.Tyle pamiętam że trzeba ustawić ale konsola nie chce się połączyć z livem.Przy testowaniu zatrzmuje się przy DNS.
Jędrek
QUOTE(ememiks @ 22 01 2006, 08:31) *

Wymienilem slabe baterie w padzie. ;p
SnakeMayCry
QUOTE(Lecho @ 22 01 2006, 18:26) *

Mam internet w telewizji kablowej.Łącze konsole bezpośrednio z modemem.Wiem że napewno trzeba podać w odpowiednim miejscu MAC ID.Tyle pamiętam że trzeba ustawić ale konsola nie chce się połączyć z livem.Przy testowaniu zatrzmuje się przy DNS.

Próbowałeś wszystkie ustawienia wpisać ręcznie ?
ememiks
QUOTE(Jędrek @ 22 01 2006, 20:39) *

? Nie no bez jaj ja tu cierpie!!!
Lecho
QUOTE(SnakeMayCry @ 22 01 2006, 23:43) *

QUOTE(Lecho @ 22 01 2006, 18:26) *

Próbowałeś wszystkie ustawienia wpisać ręcznie ?

No ba!!! To chyba oczywiste, wpisywałem i ręcznie i na automatik.To właśnie wtedy gdy wpisuje ręcznie testowanie zatrzymuje się na DNS a jak biore na automatik to błędy wyskakują już przy IP.

UPDATE
Już wszytko ok.Wpisałem wszystko ręcznie a wykasowałem mac id i działa.To dziwne bo w poprzednim xboxie było odwrotnie, wszystko na automatic i wpisany mac id. dry.gif
Jędrek
QUOTE(ememiks @ 22 01 2006, 22:55) *

Czlowieku przeciez ja mialem wlasnie taki problem z headsetem.

BTW - wiem, ze Ci cos nie dziala, ale nie zal sie w kazdym temacie bo jak ktos bedzie wiedzial jak Ci pomoc to na pewno Ci napisze o tym.
ememiks
QUOTE(Jędrek @ 23 01 2006, 20:27) *

QUOTE(ememiks @ 22 01 2006, 22:55) *

Czlowieku przeciez ja mialem wlasnie taki problem z headsetem.

BTW - wiem, ze Ci cos nie dziala, ale nie zal sie w kazdym temacie bo jak ktos bedzie wiedzial jak Ci pomoc to na pewno Ci napisze o tym.

A co ma headsetem wspolnego z polaczeniem?
Jędrek
Kurde, poczytaj poprzednia strone i zacznij sie ogarniac na tym forum wreszcie.
ememiks
QUOTE(Jędrek @ 23 01 2006, 21:34) *

Kurde, poczytaj poprzednia strone i zacznij sie ogarniac na tym forum wreszcie.

Cos ty taki nerwowy przeczytalem ostatnia strone i nic nie znalazlem o tym ze miales problemy z headset.
Ja mam powody do kur..... z powodu netu ale ty..
Spokojnie Jedrek a co do tematu codzienie przegladam to forum i sie nie gubie.
Jędrek
O_O

QUOTE(Jędrek @ 20 01 2006, 19:25) *

QUOTE(bartiz @ 20 01 2006, 18:29) *

Tyle, ze te ze starego X'a dzialaja na maxa ch.ujowo. Wiem bo mam i wiem tez, ze ledwo mnie slychac. wink.gif
ememiks
Ok tylko ze ja ciebie sie pytalem co zrobiles ze poradziles sobie z live. To mi odpisales ze wymieniles baterie w padzie. Ok nie wazne nie ma tematu.
Ja nadla mam ten problem i jutro wybieram sie do kilku osob z pc i x360 i bede podpinal sie do innych sieci. Sprobuje na neostradzie i innej radiowce. Bo moj dostawca od netu mnie poprostu olal cieplym ......
Shinji-kun
QUOTE(ememiks @ 24 01 2006, 23:04) *

Ok tylko ze ja ciebie sie pytalem co zrobiles ze poradziles sobie z live. To mi odpisales ze wymieniles baterie w padzie. Ok nie wazne nie ma tematu.
Ja nadla mam ten problem i jutro wybieram sie do kilku osob z pc i x360 i bede podpinal sie do innych sieci. Sprobuje na neostradzie i innej radiowce. Bo moj dostawca od netu mnie poprostu olal cieplym ......

Moge Cie zapewnic, ze na Neo smiga bez najmniejszego problemu hyh.gif
Jędrek
QUOTE(ememiks @ 24 01 2006, 19:04) *

Trzeba bylo tak od poczatku gadac ;]
mr-marko
Kupiłem pare dni temu w Big Mark prepaida na xbox 360 XBOX LIVE 12 miesiecy- gold.
Oczywiście dostałem pięknie zafoliowane opakowanie z plombą Microsoftu na pudełku.
po otwarcu podełka znajdije sie tam mała kartka , kształt karty kredytowej z zdrapką, a pod nią
25 znaków na golda 12 m-cy, i nagle szok po wpisaniu zawsze jest odpowiedź "not valid".
Wpisywałem na wszystkie mozliwe sposoby zawsze kod wadliwy, zakładałem nowe gamertagi nie pomaga - kod wadliwy. Panowie o co tu chodzi, produkt ze sklepu w niemczech, nowy ( a co ciekawe podłko i cała opisówka tylko w jezyku niemieckim i francuskim ) nie ruszany, a nie działa.
Gdzie zwrócic sie o pomoc, czy ktos mieł taki przypadek???????????????????????
Infinite
niech ktpos zapoda mi jakis kod pocztowy do Londynu. Najlepiej z calym adresem. Bo kuwash, znalezc nie moge... ;\
Jędrek
Ludzie. Nie znacie google ? Macie glowy na karku ? Nie potraficie takiej rzeczy znalesc ? Zeby znalesc adres nie trzeba nawet znac angielskiego.
Adres Chelsea FC:
Stamford Bridge, Fulham Road, London, SW6 1HS
Infinite
No juz sobie poradzilem i lajfik chodzi ;)
Matrox
Mam problem z zaplata za XBL Gold, wpisalem w konsoli dane karty (prawdziwy jest tylko numer i ime i nazwisko, adres wpisalem taki jak wczesniej w XBL [z USA]) i MS nie moze pobrac kasy. Jest to bardzo dziwne bo za MS points pobrali bez problemu i po kilku sekundach od zakupu punktow.
Towarzysz
Możesz kupić sobie xbox live card za gotówke, jeżeli masz problemy z kartą kredytową.
Jędrek
No dokladnie. Ciezko Ci w ogole cos powiedziec albo doradzic.
Dostales maila od nich ?
Ja na twoim miejscu kupilbym zdrapke do Xboxa1 i wpisal. Ja dorwalem za 70 zl taki kod na 12 miechow i all dziala.
ememiks
Z skad mozna te zdrapki drapnac?
Bo w bikmark.pl maja ale 12 miecha to ok 250 zl chyba
Towarzysz
Glownie allegro, bo w sklepach nigdy nie widzialem rzeczy do xbox live (pewnie u nas za male jest zainteresowanie).
Sa zdrapki na 1, 3 i 12 miesiecy.
Jędrek
Ja dorwalem od goscia z tego forum wink.gif
mr-marko
21-27 Millers Terrace
London
E8 2DJ
UNITED KINGDOM

11 Tothill St, London, SW1H 9LJ, United Kingdom

11a Dartmouth St, London, SW1H 9BL, United Kingdom
Jędrek
I po co to podales ? wink.gif
nelson
Jędrek widze ze sie tu wszystkich czepiasz..... ogarnij i wyluzuj bo jak ktos prosi o adres w angli to sie nieodpowiada "poszukaj na google" tylko sie pomaga takiemu pacjetowi. Sory za Offtop
a teraz co do live jezeli ktos jest z kablowki ToyaNet to moze doznac ciezkiego wkur.u jezeli ma live na pierwszym xboxie, niepowiem problemow mialem sporo snakemaycry potwierdzi smile.gif ja teraz mecze sie na xbl na x360 bo przekroczony limit i 200 mb sciagalem cala noc ;( i jak narazie poza tym ze jest wolno reszta bez zazutu zobaczymy jak bedzie jak mi sie wyzeroje limit smile.gif
Jędrek
Taaa, ale podawanie komus adresu to juz przesada. Tak jakbym Cie poszedl do WC wysikac bo sam nie potrafisz. Rozumiem wieksze problemy z iP, bledami w grach etc, ale adres to kurde kazdy powinien sobie sam znalesc w necie bo to nie jest takie trudne.
Piasecznik
Do rejestracji Live potrzebny jest tylko zgodny z wybranym państwem kod pocztowy.
Ja wybrałem UK i wpisałem kod pocztowy z Londynu.
Resztę adresu wpisałem z polski, dopisałem w polu Address2 POLAND, do miasta dodałem polski kod pocztowy.
Jak automat będzie składał dane adresowe to ewentualna przesyłka napewno trafi do mnie. No chyba że pożałują na znaczki, ale to raczej mają umowy bezznaczkowe z pocztą.
Podawajcie więc tylko kraj i kod pocztowy niezgodny z rzeczywistością, resztę usupełnijcie aktualnymi danymi.
el ZAX
Dobra, jestem hepi i mam XL (zmiana providera pomogła), ale niedługo konczy mi sie Trial:( I mam pytanko w z wiązku z tym: Gdzie najlepiej kupic karte z kodem na 12 mies. Golda? Tylko troche ryzyko tak kupowac, bo co będzie jak Live nie zaakceptuje z niej kodu? Ktos (sorka, nie pamiętam ksywki) tu już pisał, że ma taką karte z Bigmarka i mu nie działa. Czy ktoś wykupywał w podobny sposób roczną subskrypcję (chodzi mi o X360), jesli tak to czy miał jakies problemy?
Tylko nie piszcie, że najlepiej placic kartą kresytową, bo ja to wiem tongue.gif ale nie mam takiej możliwosci.
BTW pisałem do paru sklepów w sprawie ceny kart i oto co dostałem:
Madgames - 299 zł (O__o)
Swiat Gier - niedługo 'powinni' miec
Ultima - mają miec w przyszłym tygodniu
StarLite - nie mają/nie będą mieli

I jeszcze jedna ciekawa sprawa:
http://live.xbox.com/en-US/profile/Achieve...mpareTo=Dondums
Zobaczcie gamerscore w Condemned... Koleś chyba wykrył niezłego buga, ciekawe kiedy będzie łatka na to.
Jędrek
Kup na dvdcrave starter do Xboxa. Headseta sprzedasz, a kodzik wpiszesz wink.gif

Mowie o Xie1.
Matrox
QUOTE(Jędrek @ 1 02 2006, 22:21) *

Kup na dvdcrave starter do Xboxa. Headseta sprzedasz, a kodzik wpiszesz wink.gif

Mowie o Xie1.

Wszystko fajnie Jedrek ale jak on nie ma mozliwosci zaplacenia za XBL karta to jak zaplaci w DVDcrave ? ;]
el ZAX
Jedrek, mówisz o czyms takim? http://dvdcrave.com/products/product.jsp?pid=18671
I kod z takiego startera zaakceptuje mi X360?

Co do płatnosci, to moze mozna za pobraniem?;>
Diabeu
"za pobraniem" to archaizm, nie kupisz tak u kangurków
Jędrek
Zax - dokladnie o tym.
Idz do banku, przelej mi kase na konto, a ja Ci kupie.
DrAgO
ma mozek ktos na zbyciu Triala do x'a 1 byl bym bardzo wdzieczny za podanie go smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.