Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
bartiz
KMF9Y-JW2MH-TQB8V-BHR9Y-YHY9G
DrAgO
dzieki stary wieczorem sprawdze czy dziala smile.gif
kod chyba dziala ale cos ma problemy do mojej karty moze dlatego ze nie ma naniej kaski ale powinna dzisiaj wplynac

ok wszystko dziala smile.gif thx
wrog
Ma ktoś może pojęcie czemu u mnie po prawej stronie w dashu ciągle jest ta sama wiadomość i żaden z obrazków XBL nie zmienia się w jakąś reklamę?

Update:
Mam jeszcze jeden problem. Zauważyłem, że mam w profilu w Privacy Settings parę rzeczy ustawione na Blocked. Zmieniam na Everyone, wszystko niby ok, ale po ponownym zalogowaniu i tak jest poblokowane...
Update2:
Drugi problem sam się rozwiązał, pewnie coś z serwerem kombinowali. Czekam teraz na odpowiedź od Support, może będą potrafili odpowiedzieć czemu nie widzę tych reklam i wiadomości.
Diuk
Heja ludzie, mam pytanko, czy ktoś uzupełniał Xbox Live na 360, kuponem 2 miesięcznym, btw może ma ktoś takowy na zbyciu happy.gif - pm'ka, (2 month trial) z X'a 1? Działa to cudo?
Maiden
Nie przedluzysz live'a trialem.
g_w_b_b_a
pytanko co do "market place" czy predkosci przy sciaganiu jakis pliczkow dem, trailerow siegaja max lacza?? czy wykozystuja jakas jego czesc?? bo latki update do XP pobieraja sie zenujaco niskie a mam szybkie lacze (chello ultra) i nie chcialbym pobierac gierke speedem 60kb gdzie moge pobrac max 1,3mb confused.gif
thx za odpowiedz
Shinji-kun
NA neo x wykorzystuje 80% predkosci lacza prezy sciaganiu dem.
Ryo-San
QUOTE(g_w_b_b_a @ 21 02 2006, 10:51) *

pytanko co do "market place" czy predkosci przy sciaganiu jakis pliczkow dem, trailerow siegaja max lacza?? czy wykozystuja jakas jego czesc?? bo latki update do XP pobieraja sie zenujaco niskie a mam szybkie lacze (chello ultra) i nie chcialbym pobierac gierke speedem 60kb gdzie moge pobrac max 1,3mb confused.gif
thx za odpowiedz

apropos Chello - bo widze ze posiadasz to lacze... zanim podepniesz Lajwa do swojego lacza - radze najpierw zapytac ludzi czy wszystko dobrze im dziala na laczu Chello - pisze to dlatego ze w przypadku pierwszego Xboxa byly u nas ogromne problemy na linii Chello - Xbox Live - chodzilo glownie o to ze na tym laczu nie dalo sie robic update'ow
g_w_b_b_a
ok thx zapytam sie na jakims forum o chello oby wszystko dobrze bylo confused.gif
Shinji-kun
Jezeli o Chello chodzi to mam paru znajomych na LIVE ktorzy takie lacze posiadaja i nie maja z LIVE'em zadnych problemow.
cameel
Mam pytanie:
Co z tą informacją ze na Silver można grać w weekendy (czy w tygodniu, już nie pamietam)?
Przed premierą było o tym głośno, a teraz z tego co czytam to na Silver nie można grać.
Czy to była jakas sciema M$, czy po prostu plotka?
Czytałem o tym w prasie, a teraz ta sprawa ucichła, wszyscy to tak gładko przełkneli??

Jak już było to sorry.
el ZAX
QUOTE(cameel @ 22 02 2006, 15:34) *

Mam pytanie:
Co z tą informacją ze na Silver można grać w weekendy (czy w tygodniu, już nie pamietam)?
Przed premierą było o tym głośno, a teraz z tego co czytam to na Silver nie można grać.
Czytałem o tym w prasie, a teraz ta sprawa ucichła, wszyscy to tak gładko przełkneli??

Jak już było to sorry.

No chyba już było wink.gif
Niby mozna grac w weekendy ale tylko niektóre, wyznaczone przez MS. Inna sprawa, że jeszcze takiego weekendu nie było xD
MaxVarEmreis
QUOTE(cameel @ 22 02 2006, 13:34) *

Mam pytanie:

Jak już było to sorry.

Tutaj masz info. 1 kwietnia servery nie wyrobia biggrin.gif
SzAq
QUOTE(Ryo-San @ 21 02 2006, 11:13) *

apropos Chello - bo widze ze posiadasz to lacze... zanim podepniesz Lajwa do swojego lacza - radze najpierw zapytac ludzi czy wszystko dobrze im dziala na laczu Chello - pisze to dlatego ze w przypadku pierwszego Xboxa byly u nas ogromne problemy na linii Chello - Xbox Live - chodzilo glownie o to ze na tym laczu nie dalo sie robic update'ow

ostatnio tzn. jakos w grudniu sie poprawilo update do halo 2 mi sie sciagnal co prawda dlugo to trwalo ale zawsze... no i na zwyklym live! jest na contetny minimalny jakis transfer mappacki sciagalem cala noc
raulos
mam zamiar kupic neo 512 (mam nadzieje ze sie bedzie nadawac do xbl ? ) i co potem co musze zrobic zeby grac na live co kupic sorki chlopaki ale jestem ciemny w tym temacie (chodzi o x360) .. musialbym kupic router tak (czy moze byc najgorszy d-linka za 130zl) ? i startera 200zl rocznie tak ? i sie zarejestrowac jak ? nie mam karty kredytowej pozdro
bartiz
Jeżeli będziesz miał modem pod USB to wystarczy Ci karta sieciowa nie potrzeba routera.
Gasei
nie mam karty kredytowej pozdro

Ostatnio w kilku sklepach internetowych sprzedawali (wciaz sprzedają) karty roczne czy nawet trzymiesięczne doładowania wink.gif
raulos
ale ja ta neo bede mial jakos wiecie na 3 osoby wiec nie wiem jak to bedzie , a zeby miec xbl musi chodzic pc ? czy to bedzie do pc podlaczone ? czy jak ?
Diabeu
promocyjny weekend to oferta tylko dla USA

http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=63061

sorry, no bonus
wrog
Hehe może wreszcie zagram na moim złoto-srebrnym koncie happy.gif
Jędrek
QUOTE(raulos @ 27 02 2006, 20:25) *

nie mam karty kredytowej pozdro

Wystarczy platnicza.
Arek_
Możecie podać gdzie jest opisane (po polsku), jak skorzystać X-box Live na X-360?

Czytałem, czytałem kilkanaście ostatnich stron i chaos.
Bo takie absurdy jak karta kredytowa (całkowicie zbędna), podawanie fałszywych adresów, czy niezatwierdzenie (!!!!!!) przez Microshit 2 zdrapek zniechęcają mnie do zakupu, no i czy na Premium da się pograć od strzału (chyba miało być 3 mies.), czy może karta kredytowa jest konieczna?
Ryo-San
QUOTE(Arek_ @ 12 03 2006, 14:56) *

Możecie podać gdzie jest opisane (po polsku), jak skorzystać X-box Live na X-360?

Bo takie absurdy jak karta kredytowa (całkowicie zbędna), podawanie fałszywych adresów, czy niezatwierdzenie (!!!!!!) przez Microshit 2 zdrapek zniechęcają mnie do zakupu, no i czy na Premium da się pograć od strzału (chyba miało być 3 mies.), czy może karta kredytowa jest konieczna?

karta kredydowa byla konieczna tylko w przypadku pierwszego Lajwa - teraz MS uproscil troche sprawe z rejestracja i karte nie jest wymagana..Falszywy adres podac musisz bo przeciez jakis kraj przy rejestracji trzeba wybrac..
wrog
Wystarcza sam kod pocztowy, nie musi być cały adres.
SIKI
Otóż moja 12-miesięczna subskrypcja na Xbox Live! dobiega końca 2 kwietnia 2k6.
Od sierpnia nie wchodziłem ani razu na Live. Otrzymałem od M$ takiż oto mail:
Important: Please read this entire notice carefully.
Dear Customer,
Your subscription to Pre-paid subscription to Xbox Live- 12 months is scheduled to be automatically renewed to Yearly subscription to Xbox Live on Friday, April 07, 2006. Here is a description of the service:

We're glad that you've chosen to challenge your friends in the ultimate high-speed gaming arena, with access to downloads, tournaments, and exclusive features like your unique gamertag and friends list across every game. Your subscription to Xbox LiveTM covers 12 months of Xbox LiveTM service. For this subscription you will be charged $49.99 per year, plus applicable taxes. Unless you cancel your subscription before it ends, you will automatically renew to the currently selected renewal subscription type at the then current price, which is viewable in the Account Management section of the Xbox Dashboard. For information about cancelling your subscription and the refund policy for your subscription, please see http://www.xbox.com/live/accounts.

Please confirm that your account and payment information is up to date.

To update your credit card information, go to the Xbox Dashboard, select Xbox Live, and then select Account Management and update your billing information. If you have any questions, please go to www.xbox.com/support or call Xbox Customer Support at 1 (800) 4MY-XBOX.

Thank you for using Microsoft Online Services!
The Xbox Live team.

Note: Please do not respond to this message.
To receive notifications at a different e-mail address, go to the Xbox Dashboard, select Xbox Live, and then select Account Management and update your billing information.
Form: 12

i teraz moje pytania: jeżeli nie wchodzę na live! M$ może mi automatycznie pobrac kasę?
jaki jest inny sposób anulowania oprócz dzwonienia na tą cholerną infolinię (jakieś zabawy z inteligo etc)?
Ryo-San
zadzown do Inteligo i powiedz niech zablokuja mozliwosc sciagniecia kasy z twojego konta przez MS Online Payment - MS bedzie sie dobijal do twojego konta przez jakis czas po czym dadza za wygrana i sami zlikwiduja twojego GTaga
Frank Jaeger
QUOTE(Arek_ @ 12 03 2006, 14:56) *

jeśli kupisz xa 360 za darmo masz 1 miech.. potem możesz przedłużać subskrypcje golda zdrapkami/kartą kredytową.. niezatwierdzanie zdrapek to przypadek koooorewsko rzadki, więc nie ma się czego bać..jeśli chodzi o fałszywy adres to, jak pisał wróg- potrzebujesz tylko fałszywego kodu pocztowego.. karta nie jest konieczna, ale jest to spora wygoda.. po prostu wtedy np. marketplace points możesz kupić siedząc przed konsolą, a nie czekać, aż pojawią się w końcu na allegro..
YETI
QUOTE(Ryo-San @ 12 03 2006, 18:58) *

karta kredydowa byla konieczna tylko w przypadku pierwszego Lajwa - teraz MS uproscil troche sprawe z rejestracja i karte nie jest wymagana..Falszywy adres podac musisz bo przeciez jakis kraj przy rejestracji trzeba wybrac..

Pewnie głupie pytanie, ale jezeli karta nie jest wymagana to jak oni sciagaja kase ?
bartiz
Po 1 darmowym miesiacu masz silvera a w silver jest darmowy
YETI
No ale jezeli przedłuzysz subskrypcje (gold) to juz karta jest wymagana.
Towarzysz
Albo zaplacisz kodem ze zdrapki.
Ryo-San
QUOTE(YETI @ 12 03 2006, 21:27) *

QUOTE(Ryo-San @ 12 03 2006, 18:58) *

Pewnie głupie pytanie, ale jezeli karta nie jest wymagana to jak oni sciagaja kase ?

kod ze zdrapki jak w telefonach na karte.
jaszczoor
Zapomniałem wogóle o płatnościach na live i zapomnaieł przelać kase na konto i inteligo.
Dzisiaj mi MS przysłął maila:

Immediate action required! Please read this entire notice carefully.

Dear Customer,

We are contacting you because we have been unable to charge your credit card for your Monthly subscription to Xbox Live service(s) being billed to you through Microsoft Online Services. The following credit card is the current payment method on your billing account:

Credit card type: VISA

To avoid possible suspension of your service(s) or to reactivate suspended service(s), please provide a valid credit card and a current expiration date. If payment is due for other Microsoft service(s) purchased with the above card, those services may also be affected unless you immediately update your payment information.

To update your credit card information, go to the Xbox Dashboard, select Xbox Live, and then select Account Management and update your billing information. If you have any questions, please go to www.xbox.com/support or call Xbox Customer Support at 1 (800) 4MY-XBOX.
If you have already resolved this issue, please disregard this notice and accept our thanks.

The Xbox Live team.

Moje pytanie brzmi: jeżeli wpłace jeszcze kase na konto to czy pobierze mi MS kase i nie zawiesi konta? Ile jeszcze mniej wiecej mam czasu na to żeby przelać pieniadze? Coprawda mogę sie na konto jeszcze logować ale niepokój pozostaje wink.gif
I jeszcze jedno. Gdzie moge najtaniej kupić zdrapke na rok grania?
nelson
(offtop) kurde jak ja mialem ten sam problem co wy teraz to niebylo zabardzo ogarnietych a teraz..... co za zycie
bartiz
QUOTE(jaszczoor @ 18 03 2006, 19:17) *

Zapomniałem wogóle o płatnościach na live i zapomnaieł przelać kase na konto i inteligo.
Dzisiaj mi MS przysłął maila:

Immediate action required! Please read this entire notice carefully.

Dear Customer,

We are contacting you because we have been unable to charge your credit card for your Monthly subscription to Xbox Live service(s) being billed to you through Microsoft Online Services. The following credit card is the current payment method on your billing account:

Credit card type: VISA

To avoid possible suspension of your service(s) or to reactivate suspended service(s), please provide a valid credit card and a current expiration date. If payment is due for other Microsoft service(s) purchased with the above card, those services may also be affected unless you immediately update your payment information.

If you have already resolved this issue, please disregard this notice and accept our thanks.

The Xbox Live team.

Moje pytanie brzmi: jeżeli wpłace jeszcze kase na konto to czy pobierze mi MS kase i nie zawiesi konta? Ile jeszcze mniej wiecej mam czasu na to żeby przelać pieniadze? Coprawda mogę sie na konto jeszcze logować ale niepokój pozostaje wink.gif
I jeszcze jedno. Gdzie moge najtaniej kupić zdrapke na rok grania?

Napewno pobiorą, mi się LIVE kończył 4 lutego i nie miałem wtedy kasy. Dzisiaj rano patrze i sciągnęli mi własnie kase (a jest 19 marzec)
DrAgO
2 miesieczny trial mi sie konczy 12 kwietnia i teraz jak najprosciej usunac konto ? da sie go usunac bez dzownienia pytam dlatego bo to jest tylko trial wiec mysle ze opcje do jego usuniecia sa inne
SIKI
w opcjach dasha masz: ACCOUNT RECOVERY, później opcje konta ---> UNSUBSCRIPE

dajesz na unsubscripe i likwidują trialowe konto (przynajmniej tak robiłem rok temu:))
DrAgO
hmm nie wiem czy Cie dobrze zrozumialem ale zrobilem tak:
1-account rcovery wypelnilem wszystko co bylo trzeba zatwiedzilem i przeniosło mnie do ekranu gdzie moglem wybrac new/recovery account albo wejsc do mojego konta juz wiec wszedlem w opcje konta tak gdzie sie zmienia opcje rodzaju platnosci miesiacy/czy rok dalem UNSUBSCRIPE ale dupa bo wyskoczylo mi zebym sprobowal pozniej albo zadzwonil ;/ i co teraz ? probowac pozniej czy zadzwonic do inteligo aby zablokowali sciagania kasy ms-online ?
YETI
Mam takie pytanie. Gdy zassysam jakies demo, mam np. 7%, przerywam sciganie i za jakis czas (np. 2godziny) ponawiam sciaganie deme, ale zamiast 7% mam juz np. 51% 0__O
Dzieje sie tak za kazdym razem (przy sciaganiu FNR3, COD2 i BF2)
Ktos mi wytłumaczy na czym to polega, z jakiej racji z 5 czy z 7% robi sie np. 50% ??? (konsola jest odłaczona od netu...w ogole jest wyłączona)
bartiz
Tak zawsze jest - zacznij sciągać i odrazu daj CANCEL i już będziesz miał 50% siakiś taki bug ;-)
SIKI
QUOTE(DrAgO @ 9 04 2006, 16:07) *

hmm nie wiem czy Cie dobrze zrozumialem ale zrobilem tak:
1-account rcovery wypelnilem wszystko co bylo trzeba zatwiedzilem i przeniosło mnie do ekranu gdzie moglem wybrac new/recovery account albo wejsc do mojego konta juz wiec wszedlem w opcje konta tak gdzie sie zmienia opcje rodzaju platnosci miesiacy/czy rok dalem UNSUBSCRIPE ale dupa bo wyskoczylo mi zebym sprobowal pozniej albo zadzwonil ;/ i co teraz ? probowac pozniej czy zadzwonic do inteligo aby zablokowali sciagania kasy ms-online ?

nie wiem moze tera się coś pozmieniało.
A co do Inteligo to mi konsultankta tydzień temu powiedziała, że jedynym sposobem na zablokowanie jest zmaiana karty płatniczej na nową (płacisz tylko za kuriera 25zł).
YETI
QUOTE(bartiz @ 9 04 2006, 20:46) *

Tak zawsze jest - zacznij sciągać i odrazu daj CANCEL i już będziesz miał 50% siakiś taki bug ;-)

prosze o wiecej takich bugów wink.gif
Matrox
QUOTE(YETI @ 9 04 2006, 21:18) *

No tak , tylko, ze te 50% to masz tylko napisane, a naprawde masz nadal 5%(chociaz ty pewnie o tym wiesz i ci nie musze tego pisac) ;]
DrAgO
hmm to niedobrze ;/ a jezeli otworze nowy rachunek i przeleje z niego wszystkie pieniadze to ms pobierze kase z konta ?
Jędrek
Nie.
Soul
elo ,chce skasowac swoj GamerTag "Souli PL " mam nr 0800-587-1102 dzwonilem z domowki Tele 2 i ni cholere sie nie dodzwonilem dodalem kierunkowy 0044 albo 0047 tez to nic nie dalo czy moze mi ktos pomuc jak to ogaranc zeby sie dodzwonic zalezy mi na czasie pozdrawiam....
Zeratul
Siadlem wczoraj, podlaczylem sie do Live zassalem dwa dema... Amped3 (700Mb z hakiem) i Tomb Rider (660 z hakiem) - laczny czas , ok 30 min... dziekuje...

acha jak przerywalem sciaganie a potem wznawialem, nigdy nie mialem zadnych problemow... macie zwalone lacza tongue.gif
YETI
QUOTE(Matrox @ 9 04 2006, 21:37) *

QUOTE(YETI @ 9 04 2006, 21:18) *

No tak , tylko, ze te 50% to masz tylko napisane, a naprawde masz nadal 5%(chociaz ty pewnie o tym wiesz i ci nie musze tego pisac) ;]

No tak tylko lepiej wyglada jak jest 51% niz np. 6% :)heh
SIKI
QUOTE(Soul @ 11 04 2006, 13:49) *

elo ,chce skasowac swoj GamerTag "Souli PL " mam nr 0800-587-1102 dzwonilem z domowki Tele 2 i ni cholere sie nie dodzwonilem dodalem kierunkowy 0044 albo 0047 tez to nic nie dalo czy moze mi ktos pomuc jak to ogaranc zeby sie dodzwonic zalezy mi na czasie pozdrawiam....

Souliku sam niedawno miałem ten problem... I nie dzwoniłem tylko po prostu wymieniłem karte płatniczą Inteligo (kosztuje to 20zł -> przesyłka).
kermit
Mam internet za pomocą Net24 (prędkość 640kb)

Jest on za pośrednictwem USB, czyli z 360 łącze się za pomocą karty sieciowej z PC.
Problem jest taki, że oczywiście nie mogę się połączyć.
Dla jasności dodam, że próbowałem tak jak jest to z Neostradą, tylko że tam po kliknięciu na "właściwości" połączenia Neo mamy kilka zakładek i opcje. A Netia nie ma nic.
Kiedy próbuję udostępnić wszystkie opcje dla 360 w połączeniu sieciowym, to nie chce mi zastosować zmian tylko wyświetla

"Podczas udostępniania połączenia internetowego wystąpił błąd. Uruchomienie usługi zależności lub grupy nie powiodło się"[u]

To samo się wyświetla jak już chce zapisać zmiany o udostępnianiu połączenia z "Netia". Czyżby jakaś blokada?

O co KAMAN?

Acha - nie mam firewalla (przynajmniej świadomie z Windowsa, komputer chroni Kaspersky ale on nie ma Firewalla (chyba))

Już zrobiłem - Jakby kto miał problemy, pomogę smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.