Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
bartiz
Mam następujący problem otóż od jakiegoś czasu LIVE nie wykorzystuje w pełni mojego łącza confused.gif

Otóż takiego THEMA 4MB sciagam jakieś 30minut. W grach mam okropne lagi !! Dashboard co chwile łapie "doczytywanie"...na modemie mogę mniej więcej odczytać czy szybko sciąga czy nie (mruganie diody) i jest naprawde minimum wykorzystawane.

Mam Neostrade 2MB pod USB udostępniane przez sieciówke i nie wiem WTF do tego czasu wszystko chodziło normalnie. Dodam, że jak coś sciągam na kompie to idzie mi max więc jakieś limity nie wchodzą w grę confused.gif

Dzisiaj formatowałem kompa i nic nie pomogło ;-(
Shinji-kun
Nie przekroczyles limitu na sciaganie w neo ?? Jesli tak to aktualnie masz predkosc 32kb/s !! Z takim laczem raczej nic nie zrobisz .... Jedyne wyjscie to dokupic troche limitu ....
bartiz
QUOTE(bartiz @ 22 04 2006, 12:02) *

Mam następujący problem otóż od jakiegoś czasu LIVE nie wykorzystuje w pełni mojego łącza confused.gif

Otóż takiego THEMA 4MB sciagam jakieś 30minut. W grach mam okropne lagi !! Dashboard co chwile łapie "doczytywanie"...na modemie mogę mniej więcej odczytać czy szybko sciąga czy nie (mruganie diody) i jest naprawde minimum wykorzystawane.

Mam Neostrade 2MB pod USB udostępniane przez sieciówke i nie wiem WTF do tego czasu wszystko chodziło normalnie. Dodam, że jak coś sciągam na kompie to idzie mi max więc jakieś limity nie wchodzą w grę confused.gif

Dzisiaj formatowałem kompa i nic nie pomogło ;-(

Polecam poćwiczyć czytanie ze zrozumieniem ;-)
Shinji-kun
My bad, ale spieszylem sie i nie doczytalem do konca ;-) Zadzwon do nich i sprawdz czy nie konserwuja czasem swoich łącz albo cos. Sam tak kiedys mialem na pierwszym X'ie ....
Arek_
Pytanko: DLACZEGO HEADSET DZIAŁA TAK SKANDALICZNIE?

Nie wiem, czy jest zepstuty (jest nowy), czy co? Jakość dzwięku w Burnout:Revenge jest tragiczna jak jest, ale zwykle rwie jak diabli i słychać co 3-cie słowo, albo w ogóle nie działa mowa albo i słuch (łącze bez zarzutu neo 1024 i porty otwarte). Czy to norma czy to tylko u mnie? (bo w PE coś tam wspomnieli, że jest gorzej niż na Xbox1, no ale bez przesady-takie dno by chyba zauważyli). Wymienić headset? pada? konsolę? wszystko?
bartiz
Spróboj z kimś poczatować jak będzie to samo to masz zwalony headset ;P

A mój problem rozwiązany. Zmieniłem kabel sieciowy i styka hyh.gif
wrog
Zaproś kogoś na private chat i tam sprawdź. Jak jest źle to coś masz nie tak ze słuchawką pewnie.
sentinel
niestety taka jest prawda - jakość dźwięku w przypadku standardowego headsetu do 360 pozostawia wiele do życzenia (przesadą jest stwierdzenie, że nic nie można rozumieć, ale fakt faktem). generalnie podstawowy headset do 360 to badziew - jakość dźwiękui to raz, wykonanie to dwa (kilku znajomym już kabelki się pourywały, headset przerywa, itp.). jeśli komuś zależy na lepszej jakości dźwięku, może ratować się headsetem od pierwszego xboxa - działa i dźwięk jest wyraźniejszy, trzeba tylko pogodzić się z konicznością softwarowej regulacji głośności i aktywności mic'a (dostępnej po wciśnięciu guide buttona).
jaszczoor
Zostałem zmuszony do założenia neostrady i mam pytanko. Jaki najlepiej zamówic modem?

Sagem F@st 800 USB
SpeedTouch 330 USB
SpeedTouch 516(i)
SpeedTouch 546(i)

W promocji instalacja modemu usb kosztuje 1 zł więc najlepszy byłby taki właśnie. Chodzi mi o to zebym nie miał problemów z konfiguracją live.
Flaha
QUOTE(jaszczoor @ 25 04 2006, 19:07) *

Zostałem zmuszony do założenia neostrady i mam pytanko. Jaki najlepiej zamówic modem?

Sagem F@st 800 USB
SpeedTouch 330 USB
SpeedTouch 516(i)
SpeedTouch 546(i)

W promocji instalacja modemu usb kosztuje 1 zł więc najlepszy byłby taki właśnie. Chodzi mi o to zebym nie miał problemów z konfiguracją live.

Ja mam sagema i niemialem z nim zadnych problemow ani podczas instalacji ani teraz po roku uzytkowania kiedy spadał na ziemie, byl zucany itp. trzyma sie jak zły cool.gif niewiem jak te speedtouche ale sagem daje rade
c1n3k
Jezeli chodzi o modem USB to bierz SpeedToucha, na Sagemie bywaja problemy.
No a najlatwiej wziac modemo-router-switch tongue.gif
Diabeu
lol, mam zblokowane konto Gold, bo chce pobrać kwotę za rok a tyle to nie mam, mam na opłatę miesięczną a za choinkę nie mogę zlokalizować opcji co by to przestawić
Arek_
Jasne, że ST516, tyle że sądzę, że cena też ma coś do powiedzenia:) a wtedy ST330.
grzcyb
Siema,mam pewien problem,mianowicie chciałem sie zarejestrowac na xbox.com(żeby miec gametag)ale podczas rejestracji wpisałem swoją prawdziwą date urodzenia a nie mam ukonczonych 18 lat(mam 17) i oni nie chcieli mi załozyc konta.Teraz kiedy tam wchodze i chce sie zarejestrowac jeszcze raz pisze mi ze nie mam ukonczonych 18 lat i nie utworzą mi konta.Co robic?Pozdrawiam.
wrog
Poszukaj ciasteczka od xbox.com na dysku i wywal (albo usuń wszystkie cookies smile.gif ).
grzcyb
Dzięki,już sie uporałem smile.gif
raulos
chłopaki prosze was o szybka odpowiedz , jestem u kumpla ktory ma neo(modem thomson adsl speed touch 330 z interf USB) podlaczylem xa do kompa i biore test connection i nie wykrywa przy ip pisze filed prosze o pomoc
sentinel
połączenie udostępnione?
raulos
mam 98 wlasnie raczej nie udostepnone nie chce wykryc polaczenia w tesc connection moglbys moze napisac jak to zrobic udostepnic
wrog
Jak ma 98 to polecam zainstalować ICS i się bawić w konfigurowanie tego albo zmianę systemu na XP. Przydatny link.
raulos
udospępniłem połaczenie teraz mam przy MTU - filed jak biore status to pisze W:0000-000B X:0000-F0001 Y:0000-0000 Z:0000-0000 prosze pomóżcie (probuje na swoim necie (radiowka),mam polaczonego xa z karta sieciowa)
el ZAX
O MTU było juz wiele razy mówione.

Zeby konsola zaakceptowała MTU, musi byc ono ustawione w kompie na conajmniej 1364 - można to zrobic TYM programikiem (potem restart kompa).

Jak to nie pomoże to prawdopodobnie musisz poprosic Admina o ustawienie odpowiedniego MTU na modemie (chyba, że masz modem w domu)...
raulos
po rozpakowaniu pliku kilkam na to 2 razy i wyskauje - Odnalezienie wymaganego pliku .DLL MSVBVM60.DLL było niemożliwe
Soul
Elo mam X360 Silver, pakiet gold juz mi sie skonczyl dziwi mnie jedna sprawa mianowcie w gry na X360 niemoge grac po XBL ,a w takie Halo2 moge ciorac normalnie WTF????biggrin.gif
Diabeu
widocznie emulacja działa zdeka inaczej:]
Soul
A nOOb przeciez jakis czas temu byl XBL Gold darmowy na czas trwania E3
wrog
Jak ktoś ze srebrnych ma ochotę popykać przez sieć, to niech da znać na PM. Mam na zbyciu 48-godzinnego triala XBL Gold, oczywiście oddam za darmo.
kermit
QUOTE(wrog @ 29 05 2006, 16:42) *

Jak ktoś ze srebrnych ma ochotę popykać przez sieć, to niech da znać na PM. Mam na zbyciu 48-godzinnego triala XBL Gold, oczywiście oddam za darmo.

Zapodaj, wysłałem PM'ke
pozdro wink.gif
raulos
mam takie pytanie... teraz jak sie bierze neo 128 za 49zl miesiecznie(pol roku za 1zl) to w sierpniu sami cie automatycznie przekierowuja na 512 ! - wymogi unii :)za ta sama cene !!!! jaki modem nalepiej wziac do live,a ?
maciekk
Witam
Mam wielka prosbe.Czy ma moze ktos do odstapienia triala XBL?Byl bym bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam
jaszczoor
Czy będą jakieś lagi spowodowane tym że moj kabel od kompa do xboxa będzie miał powyżej iluś tam metrów? Bo kiedyś coś takiego słyszałem.
btw. Mógłby ktos dać linka do dokładnego opisu podpięcia xboxa do internetu przez neostrade. Chodzi mi o sposób z udostępnianiem połączenia przez kompa.
wrog
Ja używam 13-metrowego kabla i wszystko chodzi bez problemów. Podłączasz pod sieciówkę, udostępniasz połączenie w zakładce Zaawansowane i tyle.
jaszczoor
konsola musi być podłączona skrętką, co nie? I czy przy wyborze sieciówki mam się kierować jakimiś szczegolnymi parametrami czy raczej kazda podpasi?
Jasior
siema, X360 mozna podlaczyc bezposrednio do neta bez udzialu kompa?
wrog
QUOTE(jaszczoor @ 17 07 2006, 21:00) *

konsola musi być podłączona skrętką, co nie? I czy przy wyborze sieciówki mam się kierować jakimiś szczegolnymi parametrami czy raczej kazda podpasi?

Każda zadziała, taka za 10 zł też.

QUOTE(Jasior @ 17 07 2006, 21:22) *

Można, trzeba mieć router.
MaxVarEmreis
QUOTE(wrog @ 17 07 2006, 23:42) *

QUOTE(Jasior @ 17 07 2006, 21:22) *

Można, trzeba mieć router.

Oj, nie prawda smile.gif. Mozna podłaczyc bezpośrednio do X360, bez udzialu routera. Ja tam mam. Trzeba miec tylko do domu doprowadzony internet przez kabel RJ-45 ( np sieć osiedlowa).
wrog
No tak, zapomniałem o gniazdkach w ścianie smile.gif
jaszczoor
QUOTE(wrog @ 17 07 2006, 17:46) *

Ja używam 13-metrowego kabla i wszystko chodzi bez problemów. Podłączasz pod sieciówkę, udostępniasz połączenie w zakładce Zaawansowane i tyle.

podpinam xboxa do pc, kabel mam dobrze podłączony, następnie wchodze w Neostrade TP, w zaawansowane i tam wszystkie pola włączam czyli zapore połaczenia internetowego, i wszystko pod udostępnieniem połączenia internetowego. Nic nie trzeba dalej ustawiać? Bo jak chce sie połączyć z live to już mam błąd w 'IP not confirmed'. To co mam w takim razie zrobić? Bardzo byłbym wdzięczny za dokładną odpowiedź wink.gif
wrog
http://onlinecenter.pl/Konfiguracje/5.jpg
(środkowe też może być zaznaczone)
Diabeu
QUOTE(wrog @ 17 07 2006, 17:46) *

ja mam kabel 30 metrowy, ekranowany blachą, zarobić końcówki to massakra
jaszczoor
ok, dzieki wam bardzo już sobie poradziłem wink.gif Poprostu w konsoli zapomniałem dać wszystko na auto a skupiłem sie na ustawieniach komputera.
MOBDEEP
Witam.Mam pytanie odnośnie xbl na xboxie 360.Otóż, posiadam dwa konta (moje i brata) oba korzystają z serwisu gold przez jeden darmowy miesiąc.Lecz z początkiem sierpnia free trial dobiegnie końca, związku z tym postanowiłem kupić zdrapke z roczną subskrypcją.I tutaj chciałbym się dowiedzieć, jeśli już powiedzmy będe miał kod i wpisze go w jednym z profilów, to czy automatycznie drugie konto też będzie miało golda? czy tylko te w którym zostało wpisane question.gif
wrog
Na każde konto przypada osobna subskrypcja, czyli jak brat chce mieć Golda to musi zapłacić za kolejną zdrapkę.
raulos
mam zamiar wiziac neo 512 , z jakim modemem najlepiej do livea 360 speed touch czy sagem ? pozdro
wrog
Obojętnie, poza tym i tak chyba wyboru nie masz przy braniu neo (może zależy od telepunktu...).
Diabeu
wybó masz, albo bierzesz złom jaki ci proponują albo wysypujesz kasę na coś lepszego z ich oferty
wrog
No tak, ale to już trzeba sporo dopłacić, a za taką kasę można dostać coś lepszego.
raulos
yyy a o jakim wyborze mowicie panowie ? (mam win98 i slabiutki pc niedlugo zmnie na lpeszy i xp, czyli z tym podstawowym modemem bedzie all ok tak ?obojetnie czy sagem czy ST )
Diabeu
router na ten przykład, bezpośrednie podłączenie i zlewka
wrog
QUOTE(raulos @ 26 07 2006, 21:44) *

yyy a o jakim wyborze mowicie panowie ? (mam win98 i slabiutki pc niedlugo zmnie na lpeszy i xp, czyli z tym podstawowym modemem bedzie all ok tak ?obojetnie czy sagem czy ST )

Uhuhuh win98? Jak to nie wersja SE, to nawet połączenia nie udostępnisz. Na SE się da, ale zabawa podobno niezła z tym jest.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.