Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
raulos
no jest troche ,ale pojalem ta sztuke ... szkoda tylko ze pc musi byc wlaczony ,w przypadku routera rowniez ?
Shinji-kun
QUOTE(raulos @ 26 07 2006, 22:42) *

szkoda tylko ze pc musi byc wlaczony ,w przypadku routera rowniez ?

Nie
raulos
gdzie najlepiej zalozyc konto ? GB ? xbl bede mial za pomoca zdrapki
wrog
Jak zdrapkę masz z EU, to musisz założyć na UK albo inny europejski kraj.
raulos
zapewne zdrapki na allegro , ultimie robsonie sa UE wiec GB najlepiej smile.gif
porschman
Witam, mam kilka pytań do was które mnie nurtują sad.gif Kupilem 2 dni temu używanego Xboxa Cristal (nieprzerobiony) wiem ze koleś od którego kupiłem grał przez Live i moje pytania sa następujące:

1. Czy można założyć sobie kolejne konto na tej samej konsoli ?

2. Czy można podłączyć Ixa przez neta z "kablówki" i co trzeba zrobić zeby go podłączyć ( koleś od którego kupiłem konsole powiedział ze tak sie da ale musze miec karte siedziową z 2 wejściami RJ45 [do jednej wchodzi kabelek od konsoli do drugiej kabelek od neta] ).

Prosze o odpowiedź sorka za takie pytania ale jestem zielony w tym temacie mellow.gif
wrog
1. Możesz bez problemu założyć własne, nowe konto.
2. A jak konkretnie wygląda u ciebie podłączenia kompa do netu? Kabelek ze ściany czy może masz też modem w domu?
porschman
QUOTE(wrog @ 9 08 2006, 13:40) *

1. Możesz bez problemu założyć własne, nowe konto.
2. A jak konkretnie wygląda u ciebie podłączenia kompa do netu? Kabelek ze ściany czy może masz też modem w domu?

Kabelek ze sciany który prosto wchodzi do karty sieciowej w kompie. dry.gif
wrog
Podajesz adminowi MACa Xboxa (nie wiem czy w starym Xie można było sobie dopisać samemu MACa...), podłączasz i grasz. Powinno działać bez problemów, o szczegóły pytaj swojego admina.
piecia
Planuje w przyszlym tygodniu zakupic X360 Premium i mam w zwiazku z tym takie pytanie (mam nadzieje ze ktos mi pomoze):
Dopiero od wrzesnia bede mial neo 512 (obecnie mam 256),wiec na mojej 256 nie bardzo (tak mi sie wydaje) bedzie sie dalo grac przez te 2 tyg. Wiec moze ktos wie, czy po zalozeniu konta na Xbox Live,od razu aktywuje sie miesieczna darmowa subskrypcja Gold'a? Czy moze jakos sie to aktywuje i moglbym przez te 2 tyg miec Silver a dopiero od wrzesnia Gold i przez caly miesiac go przetestowac.

Z gory dzieki za pomoc smile.gif .
nelson
odrazu robi sie konto na goldzie... poczekaj te pare tygodni bo i tak teraz na livie BIDA smile.gif
zzbychhu
Siema,niedlugo bede mial Neo 512,ale nie mam jeszcze PC w zwiazku z tym chcialbym sie dowiedziec jaki kupic modem z routerem aby polaczyc 360-tke z netem bez udzialu komputera?
wrog
Taki, który będzie najlepiej pasował do twoich wymagań i obsłuży neostradę...
zzbychhu
Nie posiadam zbyt duzej wiedzy o tego typu urzadzeniach,wiec bylbym wdzieczny za podanie konkretnych modeli nadajacych sie do polaczenia bez udzialu PC.
dureń
Kilka pytań...
1.Czy mając zwyłkłe łacze - karta sieciowa można podłączyć X360 za pomocą karty sieciowej bezprzewodowej?
2.Czy można przedlużyć kabel x360 - PC?
3.Czy to są głupie pytania?
Pa
Matrox
QUOTE(dureń @ 28 08 2006, 18:31) *

Kilka pytań...
1.Czy mając zwyłkłe łacze - karta sieciowa można podłączyć X360 za pomocą karty sieciowej bezprzewodowej?
2.Czy można przedlużyć kabel x360 - PC?
3.Czy to są głupie pytania?
Pa

1. Nie wiem co rozumiesz poprzez "zwykle lacze" ;] Zgaduje, ze nie masz routera WiFi oraz karty WiFi do XO, wiec jezeli chcesz podlaczyc XO bezprzewodowo to musisz zakupic albo router WiFI albo karte WiFi do PC oraz karte WiFi do XO
2.Poprostu kup dluzszy. (w kazdym komputerowym mozesz kupic skrosowany kabel sieciowy takiej dlugosci jakiej chcesz)
3. Dla jednego moga byc glupie dla drugiego nie ;]
kuruku
Jestem kolejną osobą, która ma problem z połączeniem x360 do sieci. Przeglądając poprzednie strony nie znalazłem rozwiązania na mój problem ( były podobne ), chyba, że przeoczyłem coś.
No to opiszę wszystko dokładnie:
Mam kablówkę. Kabel ze ściany wkręcany jest do modemu, a z modemu mam wyjście RJ45, czyli bezpośrednio połączyłem się z konsolą, bez ingerencji kompa. Uruchomiłem test połączenia w konsoli i wywaliło mnie na ustawieniach IP, więc wpisałem je manualnie, takie same jak w kompie. No to udało się, ale wywaliło mnie na DNS, znowu wpisałem ręcznie, te same jak w komputerze, ale tym razem nie pomogło. Pojawia się Failed.
Co mam zrobić? Wszyscy, którzy opisywali podobne problemy łączyli się przez kompa i tam następowało rozwiązanie. Jednak skoro mam bezpośrednie wyjście, to chyba nie muszę się łączyć przez PC.
Dzięki z góry za odpowiedź.
c1n3k
Sprawdz MAC karty sieciowej komputera i wpisz go w alternative mac w x360. Powinno pomoc smile.gif
kuruku
QUOTE(c1n3k @ 1 09 2006, 16:26) *

Sprawdz MAC karty sieciowej komputera i wpisz go w alternative mac w x360. Powinno pomoc smile.gif

Pomogło! Dzięki wielkie!
vladek14
Mam problem z Game Tag na XO wczoraj kochany MS zbanował mi konto ponieważ nie mógł pobrać kwoty z przedawnionej karty bardzo mi zależy żeby nadal mieć to konto ale nie na tyle żeby MS pobierał mi kasę z nowej karty aż ta straci ważność dopiero w 2009r czy jak zapłace np. zdrapkę na 12miechów to odzyskam konto?

Sry za podwójny post niechcący mi się klikło cytuj zamiast edytuj
vladek14
QUOTE(vladek14 @ 2 09 2006, 19:07) *

Mam problem z Game Tag na XO wczoraj kochany MS zbanował mi konto ponieważ nie mógł pobrać kwoty z przedawnionej karty bardzo mi zależy żeby nadal mieć to konto ale nie na tyle żeby MS pobierał mi kasę z nowej karty aż ta straci ważność dopiero w 2009r czy jak zapłace płatności np. zdrapkę na 12miechów to odzyskam konto?
Ryo-San
hmmm MS nie ma prawa banowac konta za to ze nie moga pobrac cashu - bez przesady o_O konto automatycznie powinno przejsc ci na Silver...
a jak przedluzysz starego GTaga nowa zdrapka to jasne ze wszystko bedzie ok...
vladek14
QUOTE(Ryo-San @ 3 09 2006, 13:47) *

hmmm MS nie ma prawa banowac konta za to ze nie moga pobrac cashu - bez przesady o_O konto automatycznie powinno przejsc ci na Silver...
a jak przedluzysz starego GTaga nowa zdrapka to jasne ze wszystko bedzie ok...

Problem w tym że MS zbanował mi konto za nie aktualne dane na karcie Visa więc jeżeli zdrapka zadziała to pewnie po upłynięciu czasu działania zdrapki znowu zbanuja mi konto zamiast przejść na silver.
Pewnie poproszę moją ciotkę która zna znakomicie angielski żeby zadzwoniła i poprosiła o usuniecie płatności kartą z mojego konta
Z drugiej strony to chamstwo ze nie można po prostu wykasować swoją kartę płatniczą z GameTaga tylko trzeba dzwonić mad.gif
pawlak22
Witam jestem calkiem zielony w tych sprawach wiec pytam sie ludzi co sie na tym znaja ,czy zwykla karta platnicza moge np. zaplacic za liva ,pobrac gre arcade i ogolnie placic za dodatki na livie ta karta to visa electron z gory thx i pozdro
Ryo-San
jezeli masz electrona z Inteligo to zaplacisz bez problemu - jezeli jakiegokolwiek innego banku to niestety nie da rady....
ale pamietaj ze w przypadku Livea na 360tce karta nie jest wymagana - Lajwa mozesz oplacic zdrapką a gry kupowac za pomocą Microsoft Points - ktore mozna kupic w sklepie badz na aukcjach interenetowych
kermit
Co lepiej?
Mam konto na USA i nie wiem, czy:
a) kupić to: http://allegro.pl/item127383878_mega_hit_x...syl_gratis.html
b) czy zapłacić via karta płatnicza inteligo, choć w tym przypadku słyszałem że są problemy i sami po roku bez pytania ponownie zabierają kasę confused.gif
el ZAX
QUOTE(kermit @ 13 09 2006, 11:17) *

Co lepiej?
Mam konto na USA i nie wiem, czy:
a) kupić to: http://allegro.pl/item127383878_mega_hit_x...syl_gratis.html

Nie wiem jak jest z kodami na 12 m-cy XBL , ale kupiłem kiedyś zdrapkę z 2100 MS Points (tez mam konto na USA) i okazało sie, że nie dziala. Zdrapka musi byc z USA, jak jest z UE to kapa. Z kartą na XBL Gold może być podobnie, ale nie jestem tego pewien.

b) czy zapłacić via karta płatnicza inteligo, choć w tym przypadku słyszałem że są problemy i sami po roku bez pytania ponownie zabierają kasę

A ja mam taki problem, że mam taka kartę (płatnicza, Visa Electron z Inteligo), aktywowałem ją itp. a nie działa... Wpisuje w konsoli poprawnie wszystkie dane, po czym wyskakuje mi komunikat, że 'nie można autoryzowac tego sposobu płatności', czy jakoś tak. Ma ktos jakiś pomysł w czym lezy przyczyna...?
Xarou
Witam. Mam małe pytanie:

Czy zapłacę za Xbox Live eKARTĄ z mBanku?
Ryo-San
QUOTE(el ZAX @ 13 09 2006, 13:48) *

A ja mam taki problem, że mam taka kartę (płatnicza, Visa Electron z Inteligo), aktywowałem ją itp. a nie działa... Wpisuje w konsoli poprawnie wszystkie dane, po czym wyskakuje mi komunikat, że 'nie można autoryzowac tego sposobu płatności', czy jakoś tak. Ma ktos jakiś pomysł w czym lezy przyczyna...?

nie ma bata - musi dzialac...napewno masz na koncie wystarczajaca ilosc kasy? masz jakas nadwyzke czy wyliczone wszystko co do zlotwki...jezeli problem bedzie wystepowal nadal - zadzown do banku - i pogadaj z konsultantem - on sprawdzi i poda ci dokladna przyczyne...i jezeli cos nie gra to bank będzie musial zrobic tak zeby MS sciagnal kase..ale ogolnie to karte ta napewno Live lyka - bo brat placil za golda wlasnie inteligowskim electronem

@Xarou - jak najbardziej; )
Zeratul
ej co wy piszecie... mozna zmienic karte przez neta, nie trzeba dzwonic... ja swoja zmienialem... do Xbox Live i do FFXI... wystarczy sie zalogowac na stronie... jesli sie nie myle to mozna i przez XL...
el ZAX
dziwna sprawa... Ryo, konsultantka w banku powiedziała, że tą kartą nie da się w ogóle nic kupowac z Netu, o systemie Xbox Live jej nie wspominałem, bo i tak by nie skapowala OCB ;] Nawet próbowałem kupic punkty na koncie UK (mysląc, że moze tylko z USA nie dziala), ale nic z tego. Forsy na koncie jest wystarczająca ilość.

Jedynym wyjściem byłaby zdrapka z USA, może ktoś polecic jakiś amerykański sklep, w którym mógłbym takową zamówić?
Zeratul
probuj w

http://gamestop.com
http://bestbuy.com
http://circuitcity.com
http://target.com
ewentualnie pozostaje ci ebay, ale musisz miec paypal. Sam moglbym ci nawet kupic, ale tez musisz miec paypal tongue.gif
na bank zdrapki tam sa, pytanie czy wasza karta bedzie akceptowana. Mnie sie wydaje, ze glownie rozchodzi sie o to, czy karta jest Visa, Mastercard i czy konto jest dolarowe... Tzn czy przyjmuje inne waluty...
Jesli nie, to zmiencie bank tongue.gif
Ryo-San
QUOTE(el ZAX @ 26 09 2006, 21:33) *

dziwna sprawa... Ryo, konsultantka w banku powiedziała, że tą kartą nie da się w ogóle nic kupowac z Netu, o systemie Xbox Live jej nie wspominałem, bo i tak by nie skapowala OCB ;] Nawet próbowałem kupic punkty na koncie UK (mysląc, że moze tylko z USA nie dziala), ale nic z tego. Forsy na koncie jest wystarczająca ilość.

Jedynym wyjściem byłaby zdrapka z USA, może ktoś polecic jakiś amerykański sklep, w którym mógłbym takową zamówić?

LOL to jakis absurd - kogo oni tam zatrudniaja - przeciez ta karta jest reklamowana jako karta glownie do zakupow na necie...mam electrona z Inteligo i korzystam z paypala, kupuje w X sklepach na necie i place za lajwa - zreszta nie tylko ja - 3/4 forum posiada ta karte i wszystko dziala bezproblemowo...naprawde nie wiem w czym jest problem;/
no ale konsultantow to widze maja pierwszoligowych o_O
Hela
Kto mi powie czemu jak zarejestrowalem sie na Irlandzki, prawdziwy adres, to w moim profilu pisze, ze jestem z niemiec? Nie zeby to mialo jakies specjalne znaczenie, ale niemcy? ;/
Moge to gdzies zmienic? Jak tak, to gdzie, bo nie moglem sam znalezc.

edit:
wrog - dzieki
wrog
Blade System > Settings (?) > Locale
vladek14
Mam pytanko można jakoś ustawić X360 żeby mój GameTag nie łączył się automatycznie z Live?
*-dka
jest taka opcja auto sing in to chyba to ale mysle vladek ze chodzi ci o to zeby przypdakie m nie odpalila ci sie gra piracka i nie dostac bana co nie ?? ;/
Diabeu
QUOTE(vladek14 @ 8 10 2006, 18:33) *

Mam pytanko można jakoś ustawić X360 żeby mój GameTag nie łączył się automatycznie z Live?

wypnij kabel?
Ozi
Naciśnij A na pierwszym ekranie dasha na swój profil -> Disable Auto Sign-In.
Diabeu
dobra Ozi, ale to co podałeś to po prostu nie loguje GT, a mu chyba chodzi o to by grać na swym GT ale nie być podpiętym do sieci
Ozi
Faktycznie...

Jest rozwiązanie ale dotyczy całej konsoli - jeśli masz wiećej niż jeden profil na konsoli to na nich też się nie połączysz z Live.

System (ostatnia zakładka na prawo w dashu) -> Family Settings -> Console Controls -> Access to Xbox Live -> Blocked.
Hela
Wiem, ze rozne rodzaje kart i kont byly juz tu zapewne wałkowane, ale pytam, czy mozna za Live'a placic Allekarta z WBK?
buzra102
http://www.allegro.pl/item137601190_xbox_3...e_12_month.html - czy ten zestaw xbox360 będzie działał z kontem zarejestrowanym w Wlk.Brytanii.
*-dka
tzn tak !!!
Mastah27
Czy udostępniając połączenie poprzez sieciówkę (mam Neo 512) koniecznie trzeba mieć wyłączonego systemowego firewalla? Niestety mam tak, że jak tylko go wyłączę, od razu Avast wykrywa ataki z jakiegoś IP na mojego kompa, więc ta opcja odpada. W tej sytuacji mniemam, że jedynym wyjściem jest zakup routera, więc jaki możecie mi polecić (w przedziale cenowym 200-300 zeta)?
Nitro619
QUOTE(Mastah27 @ 4 11 2006, 23:31) *

Czy udostępniając połączenie poprzez sieciówkę (mam Neo 512) koniecznie trzeba mieć wyłączonego systemowego firewalla? Niestety mam tak, że jak tylko go wyłączę, od razu Avast wykrywa ataki z jakiegoś IP na mojego kompa, więc ta opcja odpada. W tej sytuacji mniemam, że jedynym wyjściem jest zakup routera, więc jaki możecie mi polecić (w przedziale cenowym 200-300 zeta)?

Ja także mam neo 512 i bez problemu podlaczam X360 do mojego Pc. Udostepniam polaczenie sieciowe przy wlaczonym firewallu i wszystko gra. Moze zalezy to od systemu firewall ( ja mam Norton Internet Srcurity)
wrog
Czy udostępniając połączenie poprzez sieciówkę (mam Neo 512) koniecznie trzeba mieć wyłączonego systemowego firewalla?

Dobrze go skonfiguruj, tak żeby nie blokował niczego na połączeniu z Xem.
krzysiucd
Witam
Jako swiezo upieczony uzytkownik Xbox'a 1 smile.gif mam pytanie na ktore "szukaj" cos nie pomoglo.
Jak zarejestrowac sie LIVE? Gdzie zdobyc niezbedne zdrapki/kody? Czy w zwiazku z premiera X w Polsce jest juz to latwiejsze czy nadal trzeba sie nakombinowac by to uruchomic?
Bede wdzieczny za podpowiedz.
Kenshin
Nadal musisz sie na kombinowac tzn skolowac chociaz kod pocztowy z kraju na ktory chcesz sie zarejestrowac , a i do rejestracji na X potrzebna Ci bedzie karta kredytowa . Zdrapki mozna kupic w Ultimie albo allegro choc nie mam pojecia czy mozna z nich korzystac do live na pierwszym Xboxie
Gasei
Mam pytanko, czy zeby podłączyc Xbox360 do live musze poprzez modem lub router czy moge bezposrednio do komputera?Jesli w ten drugi sposob to jak to zrobic ? Byłby wdzięczny za pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.