Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
Kenshin

cos mi to przypomina smile.gif)
krzysiucd
Koledzy pomozcie bo zawalu dostane zaraz. Jak zalogowac sie na strone xbox.com?? Zarejestrowalem sie, wpisalem wszystkie swoje dane adresy itp potwierdzilem rejestracje i co dalej? Nie moge w zaden sposob sie zalogowac. Za kazdym razem pojawia sie ekran rejestracji i podawania tych samych danych. Albo ja taki glupi jestem albo ta strona jest jakas dziwna.
Prosze o pomoc.
Meanthord
Hejka!

Az strach zadac tego typu pytanie, ale coz... wink.gif "Standard" - nie
moge/potrafie podpiac iXa360 do sieci. Mam internet w kablowce Aster City, kabel
sieciowy z modemu idzie do switcha. Do tegoz switcha podlaczone sa - legalnie! -
dwa kompy. W kompach nic nie mam ustawione (wszystko na DHCP), pomimo tego adres
IP mam staly w kazdym z kompow.
Po przepieciu kabla z jednego z kompow do konsoli: przy testach polaczenia
wywala sie na opcji MTU (IP i DNS przechodza bez problemow). W komunikacie
wypisuje, ze "Xbox live requires a minimum MTU setting of 1364". Gdzie mam niby
zmienic te wartosc?

Z gory dzieki.
jiloo
QUOTE(Meanthord @ 20 11 2006, 17:40) *

Hejka!

Az strach zadac tego typu pytanie, ale coz... wink.gif "Standard" - nie
moge/potrafie podpiac iXa360 do sieci. Mam internet w kablowce Aster City, kabel
sieciowy z modemu idzie do switcha. Do tegoz switcha podlaczone sa - legalnie! -
dwa kompy. W kompach nic nie mam ustawione (wszystko na DHCP), pomimo tego adres
IP mam staly w kazdym z kompow.
Po przepieciu kabla z jednego z kompow do konsoli: przy testach polaczenia
wywala sie na opcji MTU (IP i DNS przechodza bez problemow). W komunikacie
wypisuje, ze "Xbox live requires a minimum MTU setting of 1364". Gdzie mam niby
zmienic te wartosc?

Z gory dzieki.

w ustawieniach routera.
mam router Linksys. u mnie to w zakladce filters.
Meanthord
Gdy podlaczam kabel sieciowy od modemu bezposrednio do iXa (przy pominieciu switcha) efekt jest ten sam confused.gif.
Matriks_1111
QUOTE(Meanthord @ 20 11 2006, 19:56) *

Gdy podlaczam kabel sieciowy od modemu bezposrednio do iXa (przy pominieciu switcha) efekt jest ten sam confused.gif.

W takim razie winny jest provider. To z nim powinieneś porozmawiać na temat tego problemu (tak mi się wydaje).
jiloo
a jaki provider? neo? aster? chelo? czy lokalny jakis?
Meanthord
Przeciez napisalem w 1 poscie, ze mam Aster City smile.gif. Oto co odpisal "helpdesk" Astera w odpowiedzi na moje zapytanie o parametry MTU:

"Szanowny Panie,

W całym internecie panuje taka zasada, że urządzenia konfiguruje się pod
warunki sieci, a nie sieć pod dane indywidualne urządzenie. Może wystarczy
wpisać w ustawieniach konsoli adres mac i hosta ?? MTU nie ma w tej
konfiguracji nic wspólnego.
Proszę o informację w jaki sposób podłącza Pan konsolę, bezpośrednio za
modemem czy przez router? Nie ma możliwości zmieniania tego parametru w
naszej sieci. Sieć kablowa działa nieco inaczej niż sieć lokalna i
przesyłane pakiety zawierają 1476 bajtów, a nie tak jak jest to w
standardzie 1500 bajtów (maksymalna wartość wielkości pakietu). Oznacza to,
że każdy pakiet trafiający do modemu o wielkości 1500 lub większej jest
dzielony na dwie części - 1476 i reszta. Pakiet o wielkości 1500 bajtów,
który trafiając na sieć kablową wraca z prośbą o zmniejszenie pakietu do
1476 bajtów. Jeżeli instrukcja mówi o wielkości minimum 1364 bajtów, to ten
warunek jest jak Pan widzi spełniony."

Zastanawiam sie czy gosc polecial w preta (po czesci skopiowal tekst ze strony Astera) czy, cholercia, ja cos zle robie. No coz, mialo byc latwo, szybko i przyjemnie sad.gif. Wychodzi jak zawsze.

Pozdr.

Zeratul
CYTAT(krzysiucd @ 20 11 2006, 15:21) *
Koledzy pomozcie bo zawalu dostane zaraz. Jak zalogowac sie na strone xbox.com?? Zarejestrowalem sie, wpisalem wszystkie swoje dane adresy itp potwierdzilem rejestracje i co dalej? Nie moge w zaden sposob sie zalogowac. Za kazdym razem pojawia sie ekran rejestracji i podawania tych samych danych. Albo ja taki glupi jestem albo ta strona jest jakas dziwna.
Prosze o pomoc.

moze problem tkwi w tym... ze musisz wybrac "sign in" zamiast "sign up"... taki szczegolik, a oznacza zupelnie inne slowo...
master_PL
QUOTE(Gasei @ 17 11 2006, 19:09) *

Mam pytanko, czy zeby podłączyc Xbox360 do live musze poprzez modem lub router czy moge bezposrednio do komputera?Jesli w ten drugi sposob to jak to zrobic ? Byłby wdzięczny za pomoc.

Ja mam Xboxa 360 od dwuch dni.. biggrin.gif ..Miałem go o godzinie 18, a po godzinie 21 już miałęm Live'a (Musiałem sie nacieszyć Carbonem biggrin.gif )..Mam modem zwykły od TePsy i mam laptopa..Mam w nim karte sieciową Realtek...coś tam.. tongue.gif ...Podpiąłem kabelkiem od Premiuma, wziąem test Connection i wszystko było ok..XL konfigurowałem może z 15 minut.. biggrin.gif tongue.gif ...Ale jak do choler.y zagrać normalny wyścig przez Live w PGR3?? unsure.gif
El Loco Chocko
Proponuje ci sprawdzic dzial online.Zdaje sie ze w temacie PS2 bylo ladnie wytlumaczone jak podlaczyc astera.
krzysiucd
QUOTE(krzysiucd @ 20 11 2006, 14:21) *

Prosze o pomoc.

Ta strona jest w jezyku polskim:)
Mimo wszystko cos nie radze sobie z zalogowaniem.
Diabeu
dajesz Sign In, mail i hasło z msn passport i jesteś zalogowany
krzysiucd
Gdzie tam widzisz Sign In?
Diabeu
w prawym górnym rogu jest button
MichAelis
Czy cos takiego jest mozliwe?
Zakładam w dashu profil rejestruje sie do Live! Da rade potem całkowicie usunac profil z Live!? Mowie tylko o Live, bo bedac niepodłaczonym do sieci, mozna dowolnie edytowac sobie nazwe profilu(mniemam ze po podłaczeniu do Live juz takiej opcji nie ma), wiec jesli bylaby taka mozliwosci, to mozna by:
usunac Live
zmienic GT w dashu
zarejestrowac sie na PL
i zachowac wszystkie achievmenty
Zeratul
nie
krzysiucd
Prosze, bardzo ladnie grzecznie prosze niech mi ktos pomoze z tym livem. Mam Kita na 12 miesiecy, niestety moja karta nie jest uznawana przez rejestrator. Jakie jest inne wyjscie?
Cos nie jest mi dane spokojnie pobawic sie na zywo. Najpierw strona sie buntuje przeciwko mnie, teraz moja ulubiona konsola nie chce mnie wpuscic na szerokie wody. Jestem podlamany.
Bede wdzieczny za kontakt gg 858640
Diabeu
załóż konto np. w Inteligo, ich kartą można płacić przez net i Live ją akceptuje

nie ma patentu na to, nie obejdziesz tego
krzysiucd
Jezeli przerwe teraz proces rejestracji na etapie karty to nic zlego sie nie stanie? Kod nie zostanie zablokowany albo uznany za juz uzyty?
Diabeu
chyba nie, ale głowy nie dam

jest już polska infolinia to może weź tam zadzwoń i zapytaj
krzysiucd
QUOTE(Diabeu @ 22 11 2006, 15:40) *

chyba nie, ale głowy nie dam

jest już polska infolinia to może weź tam zadzwoń i zapytaj

Jakis namiar na ta info linie?
00800 44 11 796 - jesli o tym nr mowisz to dzis wyjatkowo nie dzialaja smile.gif

Zeratul
Za podpowiedz typu google.pl serdecznie dziekuje.
Zeratul
google.pl

Odp.
Alez prosze bardzo...
MichAelis
QUOTE(Zeratul @ 22 11 2006, 14:30) *

nie

Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz

Mozna skasowac przeciez GT, dzwoniac gdzies tam. Na skasowanym GT z Live! sie nie polacze i jaka informacja wtedy mi sie pojawi? Przeciez GT z Dasha mi nie skasuja i bede chyba mogl zmienic GT i zarejestrowac sie na inny kraj xD?
Mastah27
AFAIK możliwość skasowania GT była dostępna jedynie na pierwszym Xie. Teraz za srebrne konto się nie płaci, więc i gracze nie mają powodu, aby kasować gamertagi. Jak chcesz się zarejestrować na Polskę to wystarczy, że podasz kod pocztowy ambasady np. w Londynie, w końcu to nasze terytorium, co nie biggrin.gif? Ja tak zrobiłem, bo nie widzę sensu czekania na rodzimego Live'a - za tych kilka miesięcy dostaniemy własny XLM, możliwość zarejestrowania się na prawdziwy adres i płatności w złotówkach, a więc IMO otrzymasz mało, w stosunku do tego, ile zabawy na XL ominie Cię przez ten czas smile.gif.
Zeratul
a wszystko mozna bylo strescic w 3 literach smile.gif
jiloo
CYTAT(Meanthord @ 21 11 2006, 18:25) *
Przeciez napisalem w 1 poscie, ze mam Aster City smile.gif.

sory nie doczytalem ;-)

tez mam astera. jak bezsposrednio podlaczalem konsole do netu to nic nie dzialalalo. popros moze zeby do twojego mac adresu konsoli dopisali IP? u mnie zadzialalo.

ja tez mialem kilka problemow z ustawieniem routera. sam sie na tym nie znam wiec rozwiazaniem bylo poproszenie kolegoe, ktory sie zna o odpowiednie skonfigurowanie. moze u Ciebie to tez kwestia ustawien?
PIOTREKN64
Mam pytanie bo kupiłem sobie X 1 i zamierzam kupić starter kita w niedalekiej przyszłosci czy jak będzie polski XL to starter kit z pierwszego x bedzie działał z "naszym" live-m?????
Nitro619
QUOTE(PIOTREKN64 @ 24 11 2006, 17:05) *

Mam pytanie bo kupiłem sobie X 1 i zamierzam kupić starter kita w niedalekiej przyszłosci czy jak będzie polski XL to starter kit z pierwszego x bedzie działał z "naszym" live-m?????

Nie jestem ekspertem, ale jesli bedzie polski live to jesli bedziesz posiadal kod do abonamentu xl to po prostu podczas rejestracji jako swoj adres wpiszesz ten w Polsce smile.gif Ale nie jestem pewien na 100% , zapytaj jakiegoś eksperta w tym temacie np. wroga.
signap
dema, trialry z marketplace sa umieszczanie na serwerach ftp czy http? wiem moze pytanie glupie ale zalezy mi na opowiedzi gdyz moj net a raczej znajomego ma p2p najwieksza predkosc (100kb) ale ftp np. 60kb
Soul
elo ekipa próbuje podpiąć mojego X360 do XBL , mam aster 2-4 MB i przy test conection wyskakuje mi MTU filed. Co to jest to MTU????
Zeratul
MTU to skrot od 'frajerzy nie potrafia korzystac z google' w jezyku malajskim.

http://support.microsoft.com/kb/908882
Soul
Dzięki - ps uważaj na słowa.....Zapomniał bym napisać konsole podpina bez pośrednio do modemu.
Soul
Nie wiem qrva nie mogę tego skonfigurować sad.gif Podpinając pod modem konsola na MTU sida dry.gif . Podpinając pod kartę sieciową nie wiem jak mam wpisać DNS'y . Nie mam zielonego pojęcia dry.gif , mam dwie karty sieciowe pod jedną jest net.Druga na ustawieniach automatic siada od razu na IP , biorąc na manul IP udało mi się dobre ustawić , ale z DNS już nie daje rady sad.gif
Zeratul
no sprobuj zesz DNSy TPSA... chyba kazdy je zna, jak ja je jeszcze pamietam z czasow, gdy mieszkalem w Polsce...

194.204.152.34
194.204.159.1

albo dzwon do Astera i spytaj sie jakich DNS-ow uzywaja, ale te z TPSA powinny przejsc.
C1REX
Też mam podłączonego Xa bezpośrednio do modemu (SpeedTouch prekonfigurowany przez Be*).
Niczego, poza podpięciem kabla nie niemusiałem w Xie ustawiać. Jedynie hasło w pisać, które kupilem normalnie w sklepie razem z kamerą do xa.

Możesz jeszcze sprawdzić porty, czy nie masz zablokowanych. U mnie w modemie poza gotowymi zestawami do emuli i gier na pc, byly też do XBConnect i Live'a. Chociaż to raczej by Ci tylko transfer ograniczało pewnie. Tak, czy inaczej sprawdź.

Xbox Live:

UDP 88 - 88
Any 2074 - 2074
Any 3074 - 3074

BTW: Nie jestem pewny, ale u mnie MTU chyba wywalało, jak miałem swój IP w modemie źle wpisany.
Soul
Dzieki po bawie sie cool.gif
Soul
Nie no qrva , zaraz mnie szlak trawi dry.gif .(pipi) wafel dzwoniłem do tych gejów z Aster i on nie mogą mi podać DNS'ów a Te które dał Zeratul nie działają dry.gif dry.gif Nie wiem co mam zrobić sad.gif bo nie wiem co do jest to (pipi)ane MTU !!!!!!! icon_evil.gif icon_evil.gif Co mam zrobić ,gdzie w ogóle szukać tego od czego to zależy że jest Failed dry.gif dry.gif
c1n3k
a aster nie ma przypadkiem limitu do jednego MACa? probowales spisac MACa z pc i wpisac go w Alternetive MAC w konsoli?
Soul
QUOTE(c1n3k @ 11 12 2006, 16:27) *

a aster nie ma przypadkiem limitu do jednego MACa? probowales spisac MACa z pc i wpisac go w Alternetive MAC w konsoli?

Mistrzu, Królu , szefie , panie .......Działa !!! Wielkie dzięki!!!!!!
Goldi69-PL-
laugh.gif hehe narszcie Soulik online tongue.gif kupuj BF'a i jechane wink.gif
KheeD
Chyba moje pytanie z problem z live'em zalozylem w zlym temacie, to sproboje tutaj ;/

Mianowicie jak u Was wygladalo zalozenie konta na xbox live'a po raz pierwszy ? Ja mam problem, jakos nie mam do wyboru xbox live gold, tylko ciagle Silver ... a z tego co przeczytalem z ulotki, ktora znalazlem wraz z konsola, gold'a mamy miesiac free, wiec oco tutaj chodzi ? confused.gif bo juz mnie qrwica bierze ; dzięki za pomoc.

Ofkoz jak wybiore Silver, to pokazuje mi sie komunikat, czy napewno chce Silver czy Gold ... i mam do wyboru Select Another i Silver, daje na Another i wraca mi do wyboru "Redeem Code" Silver i potem Gold juz za funty na 1/3/12 miesiecy.

qr***
Soul
Wybierz silver , ja tak dziś zrobiłem, gold się sam później uaktywnia.
KheeD
lol i pomyslec, ze czekalem na taka odpowiedz 1 dzien ;( dzięki ! to daje Silver ;P no i nareszcie oblukam live'a ;p

<success> tongue.gif

Czy byla juz poruszana kwestia transferu na xbox live ? tzn. czy jest jakis sposob zeby live sciągał np. dema gier z maksymalna predkoscia lacza ? bo wiem, ze maxa napewno nie ma, przyklad - jak cos sciagam na pc z p2p to nawet mi sie strony nie otwieraja ;o a jak sciagam demko z live'a, to normalnie moge surfowac. Czy trzeba jakos skonfigurowac x06 czy jak ? moze juz gdzies to bylo omawiane ? prosilbym o podanie linka, jak ktos ma, bo w "Szukaj" nic nie znalazłem, dzięki.
C1REX
QUOTE(KheeD @ 11 12 2006, 21:34) *

lol i pomyslec, ze czekalem na taka odpowiedz 1 dzien ;( dzięki ! to daje Silver ;P no i nareszcie oblukam live'a ;p

<success> tongue.gif

Czy byla juz poruszana kwestia transferu na xbox live ? tzn. czy jest jakis sposob zeby live sciągał np. dema gier z maksymalna predkoscia lacza ? bo wiem, ze maxa napewno nie ma, przyklad - jak cos sciagam na pc z p2p to nawet mi sie strony nie otwieraja ;o a jak sciagam demko z live'a, to normalnie moge surfowac. Czy trzeba jakos skonfigurowac x06 czy jak ? moze juz gdzies to bylo omawiane ? prosilbym o podanie linka, jak ktos ma, bo w "Szukaj" nic nie znalazłem, dzięki.

Bo ścigane dema idą z ftp, a nie z p2p.
p2p bardzo obciąża łącze mimo relatywnie małych transferów, bo mamy milion połączeń z rożnymi ludźmi.

Mi demka z live ściga w kilka minut, a nie czuję obciążenia.
Zeratul
a dupa... po prostu jak sciagasz p2p to ustaw sobie mniejszy upload, to wtedy strony tez beda ci sie normalnie otwierac... ech jak dobrze, ze skonczylem juz dawno z tym badziewiem...
buzra102
Dostaliści dzisiaj e-mail od MS o xbox live, związany z promocją. Każdy kto od 2 listopada 2006 do 1 stycznia 2007 roku zrobi upgrade swojego konta na gold 12 month, otrzyma gratis 1600MS (konto tylko UK):

Sign up to Xbox Live Gold for 12 months and get 1600 Microsoft Points free.

Upgrade from Xbox Live® Silver to Gold for 12 months and get 1600 Microsoft® Points free. That's enough for some classic Arcade games, gamer pics, map packs, demos or themes. How you spend them is up to you. Just subscribe to Gold between 2/11/2006 and 2/1/2007 and we'll automatically send you the points. Simply buy a pre-paid 12 month membership card from your nearest game retailer, or sign up for Gold membership through the Xbox 360™ dashboard with your credit card. It's as easy as that; but remember it's a limited time offer so don't pass it up. Just look at all the other fantastic stuff you'll be missing out on if you do!

Warunki uczestnictwa w promocji.

Mam takie pytanko. Czy ktoś otrzymał już te punkty. Zarejestrowałem swoje konto 9 grudnia tego roku i jestem zarejestrowany na UK, a żadnych pkt nie dostałem.
Lord Tidek
ja zakupiłem golda na 12 miesiecu pod koniec listopada i nic nie dostałem jeśli chodzi o punkty sad.gif
Soul
Zarejestrowałem się na USA , przedłużając na rok , jaka trail mi zadziała???? . Zeratul czy n/p wysyłając Ci 40$ na konto jesteś w stanie mi to ogarnąć??????? smile.gif
buzra102
W sprawie tej promocji napisałem e-mail do MS UK i dostałem odpowiedź:

Dear Customer,

Thanks for contacting the Xbox Customer Care Team with your query.

My name is Juan and according to your mail you made a new Gold membership and you still did not received the 1600 MS points that you normally should receive according to the promotion.

It sounds like the problem you are experiencing requires some more investigation.
Please call our XBOX Customer Care technical support at your convenience so that we can troubleshoot and diagnose your problem further.

All information here is only suitable for European region market and consoles.

After you have checked this, If you have any further questions or queries with regards to this matter, please reply to this e-mail with more detailed information to enable us to better assist you or to further investigate your problem and to provide you with the best resolution possible, I would like to ask you to please call our XBOX Customer Care tecnnical support.

Thank you for using Xbox Customer support e-mail.

Kind regards,

Juan
XBOX Customer Care Support.

For more information visit www.xbox.com

Aby uzyskać, jakąś pomoc muszę zadzwonić do obsługi klienta, czy coś takiego. Znacie nr. tel. do Xbox Customer Care, ale związany z polskim oddziałem MS. Jak sądzicie mogą oni coś w tej sytuacji zrobić?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.