Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
Zeratul
nie rozumiem twojej wypowiedzi soul
Soul
QUOTE(Zeratul @ 13 12 2006, 18:26) *

nie rozumiem twojej wypowiedzi soul

Słyszałem że n/p kupiona zdrabka w europie może nie zadziałać , ponieważ jestem zalogowany na USA. Chciał bym kupić taką zdrabke na rok , kosztuje 40$ ( prawda??) .Wyśle Ci kasę a Ty mi podasz sam nr z traila na 12 miechów (n/p po przez prywatną wiadomośc na forum) da rade coś takiego ogarnąć?
wrog
Na zdrapki z Livem nie ma regionów.
Soul
Ok Super cool.gif dzięki za info wink.gif
SnakeMayCry
Potrzebuje kogoś zaufanego z XBOXem 1. Mam problem ponieważ zablokowali mi konto w listopadzie z powodu wygasniecia waznosci karty i teraz nie moge przetransferować go do 360-tki. Jesli ktoś ma X'a z mozliwoscią podłączenia do Live! i zobaczenia czy da się na to konto w ogole zalogować, ew. spisać dane teleadresowe jakie tam śa to byłbym wdzięczny.
qwertyman
Witam. Podlączył ktoś z was XboxLive przez Liveboxa od TePsy? Działa to jakoś czy są problemy?
Diabeu
QUOTE(SnakeMayCry @ 14 12 2006, 15:32) *

Potrzebuje kogoś zaufanego z XBOXem 1. Mam problem ponieważ zablokowali mi konto w listopadzie z powodu wygasniecia waznosci karty i teraz nie moge przetransferować go do 360-tki. Jesli ktoś ma X'a z mozliwoscią podłączenia do Live! i zobaczenia czy da się na to konto w ogole zalogować, ew. spisać dane teleadresowe jakie tam śa to byłbym wdzięczny.

dane teleadresowe możesz wyciągnąć ze strony xbox'a
El Loco Chocko
Z tymi pkt to roznie bywa.Jakies dwa miesiace temu skorzystalem z promocji na play.com i kupilem za 35 funtow LIVE na rok +1000 mspoints.
Po aktywowaniu konta po pkt ani sladu.Zadzwonilem do play.com stwierdzili ze to klopot MS.Telefon na infolinie XboxLive (wymaga wieeeeeele cierpliwosci) i kolo twierdzi ze sklep ma mi dac pkt.Kilkukrotnie dzwonilem i tu i tam.14 mailow w obydwie strony.Efekt?Wydalem kolejne 17 funtow i kupilem pkt osobno.
Teraz w te ich (pipi)e promocje nie dam nigdy wiary.
MichAelis
QUOTE(buzra102 @ 12 12 2006, 23:35) *

Dostaliści dzisiaj e-mail od MS o xbox live, związany z promocją. Każdy kto od 2 listopada 2006 do 1 stycznia 2007 roku zrobi upgrade swojego konta na gold 12 month, otrzyma gratis 1600MS (konto tylko UK):

Sign up to Xbox Live Gold for 12 months and get 1600 Microsoft Points free.

Upgrade from Xbox Live® Silver to Gold for 12 months and get 1600 Microsoft® Points free. That's enough for some classic Arcade games, gamer pics, map packs, demos or themes. How you spend them is up to you. Just subscribe to Gold between 2/11/2006 and 2/1/2007 and we'll automatically send you the points. Simply buy a pre-paid 12 month membership card from your nearest game retailer, or sign up for Gold membership through the Xbox 360™ dashboard with your credit card. It's as easy as that; but remember it's a limited time offer so don't pass it up. Just look at all the other fantastic stuff you'll be missing out on if you do!

Warunki uczestnictwa w promocji.

Mam takie pytanko. Czy ktoś otrzymał już te punkty. Zarejestrowałem swoje konto 9 grudnia tego roku i jestem zarejestrowany na UK, a żadnych pkt nie dostałem.

Trzeba z silvera zrobic gold, ja przedluzylem na 12 miechow, bedac jeszcze na darmowym goldzie:( Zreszta zaden mail nie dotarł do mnie, wiec juz po ptokach pewnie.
Goldi69-PL-
mam problem, nie pamietam na jaki email zarejestoralem konto na xbl, chce terz zarejestrowac sie na stronce www.xbox.com ale nie pamietam maila (tzn ten co bylem pewien ze dziala niestety nie pasuj), czy moge jakos sprawdzic w opcjach na jaki email mam konto?
ranaghar
Można jakoś wyłączyć powiadamianie, że ktoś z friend listy jest online?
El Loco Chocko
Naciskasz guaide button i w opcji Notification mozesz to zmienic.
SnakeMayCry
QUOTE(Diabeu @ 15 12 2006, 08:26) *

QUOTE(SnakeMayCry @ 14 12 2006, 15:32) *

dane teleadresowe możesz wyciągnąć ze strony xbox'a

No po zalogowaniu mam: Sorry, this page in unavalible. Możliwe że przez dasha tez bede miał to samo...damn.
ranaghar
QUOTE(evil_dick @ 16 12 2006, 11:14) *

Tak, ale jak wyłączę notification, to nie będę również powiadamiany o zdobyciu achievmenta, a tego nie chcę. A opcja "mute" dostępna w menu przy każdym friend co robi? Sprawia, że nie dochodzą wiadomości od tego frienda czy właśnie wyłącza powiadamianie, że friend jest online?
live
MAm problem z podłaczeniem x-a (sieć osiedlowa LAN)
podłączam do Niego skrętke i automatyczne ustawienia
i daje test połaczenia zatrzymuje się na MTU i tam coś już nei wchodzi

powiedzcie moi miluśińscy biggrin.gif jak temu zaradzić??
Solid_Snake_1
QUOTE(Goldi69-PL- @ 16 12 2006, 02:29) *

mam problem, nie pamietam na jaki email zarejestoralem konto na xbl, chce terz zarejestrowac sie na stronce www.xbox.com ale nie pamietam maila (tzn ten co bylem pewien ze dziala niestety nie pasuj), czy moge jakos sprawdzic w opcjach na jaki email mam konto?

Wejdź do account menagment -> contact information - tam powinno pisać.
Ozi
QUOTE(ranaghar @ 16 12 2006, 21:37) *
A opcja "mute" dostępna w menu przy każdym friend co robi? Sprawia, że nie dochodzą wiadomości od tego frienda czy właśnie wyłącza powiadamianie, że friend jest online?

"Mute" wycisza konkretną osobę, krótko mówiąc jeśli jesteście w tym samym pokoju nie będziesz jej słyszał, tyle.
Diabeu
QUOTE(ranaghar @ 16 12 2006, 19:37) *

QUOTE(evil_dick @ 16 12 2006, 11:14) *

Tak, ale jak wyłączę notification, to nie będę również powiadamiany o zdobyciu achievmenta, a tego nie chcę. A opcja "mute" dostępna w menu przy każdym friend co robi? Sprawia, że nie dochodzą wiadomości od tego frienda czy właśnie wyłącza powiadamianie, że friend jest online?

zaznacz Busy, o ile dobrze kojarzę to wtedy nie pojawiają się Notifications
Velius
Gdzie moge zobaczyc za ile dni konczy mi sie live gold?
Zeratul
w account management
Hela
Ciekawa sprawa mi sie przydarzyla - kupilem miesiac gold'a na samym poczatku pazdziernika i mam go do teraz a z karty mi nie sciaga pieniedzy. Nie to zeby narzekal, ale ciekawe jak czesto zdarzaja im sie takie bledy.
Diabeu
spoko luz, u mnie mieli ponad miesiąc obsuwy zanim pobrali kasę
MasterShake
http://sklepgekon.pl/product_info.php/prod...360_Sprzet.html

czy tylko tak da sie xo podlaczyc przez wifi?Bo drogie dosyc
YETI
Mam takie pytanko, dzis przyszla mi nowa karta z Inteligo(stara traci za kilka dni waznosc), gdzie mam wpisac w X360 numer karty i jej waznosc???
szukałem ale chyba jestem slepy jak kret ;P
Diabeu
Account Management? (łba nie dam)
nelson
no ja mam tez cos z mtu i nie wiem czemu bo gralem przed chwila w gow i nagle wywalilo mnie z lobby i z live myslalem ze net szlag trafil, wlaczam net i 360 od nowa i na kompie jest a na XO niema ;/ biore test i stoi na mtu... moze tak samo z siebie sie zepsuc?? Odrazu mowie ze mam bez posrednio Kompa jak i XO do modemu podlaczone, dostawca TOYAnet
Matriks_1111
Restartowałeś modem? Odłączałeś kompa, zeby sprawdzić X'a?
nelson
tak, juz dziala nie wiem dlaczego tongue.gif samo zaskoczylo
Soul
U mnie też padało na MTU , wpisałem MAC adres( adres fizyczny ) do konsoli i zadziałało .

ps też mam aster.
El Loco Chocko
Ja tez raz jeden mialem problem.Odlaczylo mnie od sieci wiec wzialem sie za tes.Najpierw DNS upadl co bylo niemozliwe bo mam wszystko recznie ustawione i nie ma takiej mozliwosci zeby bylo zle.Kolejny test i wylozylem sie na MTU.Na roterze sprawdzilem jest prawie 1500, ale i tak sie nie chcial podlaczyc.W koncu sie restarta routera i konsoli zrobilo i smiga wszystko.

Jezeli to komus pomoze to pokaze jak recznie skonfigurowac siec domowa by wszystko smigalo.
http://fotka.iplaneta.info/uploads/157bc3b085.jpg
W miejscu na DNS wpisujemy spisany np z routera zasieg adresow.Na routerze wylaczamy DHCP i wpisujemy recznie DNS.
Na kompie najpierw w zakladce polaczenia sieciowe wchodzimy w zakladke protokolu ip i zmieniamy automatyka na reczne ustawienia wpisujac to co na dolaczonym linku (u mnie adres zaczyna sie od 192.168...ale u was moze to byc inaczej wystarczy tylko wtedy zmienic i uwazac by zaden sprzet nie mial tego samego ip).DNS tez wpisujemy recznie i potwierdzamy.Teraz na konsoli robimy to samo zmieniajac tylo ostatnia cyfre w adresie ip i nie zapominamy o DNS.Teraz powinno wszystko dzialac i do tego umozliwic bezproblemowe polaczenie kompa z ixem np przez program Media Conect.
konstant
Kody do Golda mozna kupic tylko jak zdrapki?
Mozna np. przez dasha ?
Mam konto w Inteligo.
Weedu
Mam pytanie czy aby podlaczyc 1 Xksa do netu musze kupic gold do 360?
Jędrek
Jezeli nie znajdziesz nigdzie kodu do Xa1 to tak.
To dziala w dwie strony, ja np. rok temu kupilem kod do Xa1 na rok i przedluzylem sobie nim golda na 360-tce.
k0ntra
Gdzie w Polsce moge najtaniej kupić zdrapki na 12 miesiecy do XBLIve Gold?
Diabeu
QUOTE(k0ntra @ 27 12 2006, 12:18) *

Gdzie w Polsce moge najtaniej kupić zdrapki na 12 miesiecy do XBLIve Gold?

na znanym serwisie aukcyjnym, za 130-140 już trafisz
k0ntra
Dzieki Diabeu za odp. jednak nie ma nic na allegro sa goldy po 190 zeta i 3 miesieczne za 60..
Diabeu
no taniej niż tam raczej nie trafisz
k0ntra
OK kupiłem zdrapke 12+1 za 180zł..teraz czekam na maila z kodem smile.gif
k0ntra
Kupiłem u goscia(margood) na allegro zdrapke 12+1. Wpisana została wczoraj przez samego sprzedawce na nowe konto którego ja nie chciałem i jeszcze koleś sie wykłóca ze to moja wina bo u mnie kod nie zadziałał. Olałem to i gram pod innym GamerTagiem, jednak po sprawdzeniu w Membership End Date jest na 12/2006(a w opcjach pisze ze jest 12+1)
Cos wiec tutaj nie gra. Dobrze sprawdzam kiedy sie konczy mój gold?
konstant
Ile kosztuje zmiana GT ?
c1n3k
800 MSP
ranaghar
QUOTE(Diabeu @ 18 12 2006, 12:03) *

zaznacz Busy, o ile dobrze kojarzę to wtedy nie pojawiają się Notifications

Tylko, że zaznaczenie stanu się nie zapisuje - przy każdym uruchomieniu konsoli mam "online".
Jędrek
QUOTE(k0ntra @ 29 12 2006, 16:52) *

Kupiłem u goscia(margood) na allegro zdrapke 12+1. Wpisana została wczoraj przez samego sprzedawce na nowe konto którego ja nie chciałem i jeszcze koleś sie wykłóca ze to moja wina bo u mnie kod nie zadziałał. Olałem to i gram pod innym GamerTagiem, jednak po sprawdzeniu w Membership End Date jest na 12/2006(a w opcjach pisze ze jest 12+1)
Cos wiec tutaj nie gra. Dobrze sprawdzam kiedy sie konczy mój gold?

Wypowiedz sie jakos jasniej bo nie rozumiem. Koles wpisal Ci numer ze zdrapki do twojego GT ?
A jak wchodisz na swoje konto przez www to tez masz 12/2006 ?
k0ntra
A gdzie to moge sprawdzic na necie(wiem ze na xbox.com ale nie widze zadnej zakładki do tego adekwatnej)
Co do allegro kupiłem zdrapke u ww. ziomka no i po 2 dniach ją dostałem. Na moim starym profilu jednak po jej wpisaniu konsola fakt, pokazała 12+1 membership, ale gdy chciałem zaakceptować (reedem), wyskakiwał error. Gdy powiadomiłem o tym sprzedawce ten wkurzył sie i zaczal sie ze mnie smiac gdy spytałem czy to sa oryginalne zdrapki czy takie "z karteczki". O północy w tym samym dniu poszedł do kolegi "coś sprawdzić".
Czekałem na niego do 1 w nocy Nie pojawiał sie na gg wiec poszedlem spać. Nastepnego dnia otrzymałem maila ze zdjęciami zrobionymi o O:15 (czyli w momencie w którym ja czekałem co odpisze) na których sprzedawca pokazał moj nowy GT który sam mi założył- Kontra PL zrobił to BEZ MOJEJ ZGODY ANI UWZGLEDNIENIA TEGO ZE MNA! . Jeszcze opisał zebym dal recover Gt from xblive i wtedy moge grać. Oczywiscie sie sprzeciwiłem no bo jak moge grac na ksywie która do mnie nie nalezy(Ksywa Kontra obowiazuje tylko na tym forum i na allegro)... W mailach pisalo m.in ze jestem żałosny etc.
Po zapytaniu sprzedawcy czemu pisze end date 12/2006 ustalilismy ze jesli w styczniu konto wygasnie on przelewa spowrotem kase na moje konto, ew. Wysyła nową zdrapke.
Jędrek
Hehe,
wejdz na www.xbox.com, pozniej do swojego profilu, nastepnie daj Billing and Contact Info i dalej bedziesz wiedzial (ja mam tutaj po szwedzku wiec Ci nie wyjasnie co trzeba kliknac, ale chyba na samym dole masz napisane),
aha zmien na xbox.com na US bo w polskim chyba jeszcze nie mozna zmieniac Live'a ;P
MasterShake
jak to jest z tym miesiącem golda za free do konsoli? To się gdzieś aktywuje?Bo konsola nowa a na silverze lece i nie wiem czy golda już kupować czy da się jakoś tego za darmo włączyć?
Gasei
Aktywuje się samoczynnie ale musisz zarejestrować sie poprzez konsolę a nie przez xbox.com
c1n3k
darmowy miesiac golda jest dla pierwszych 3 lub 4 gamertagow zakladanych na danej konsoli. otrzymuje sie go tak ze przy rejestracji wybierasz silver i to wszystko smile.gif
gamesspot
Witam

Jestem nowym uzytkownikiem x360 i mam kilka pytan zwiazanych z xbox live. Wyczytalem ze xbox live silver jest za darmo i tu sie pojawia pytanie co i gdzie musze ustawic w moim x360 zeby korzystac z xbox live silver? Polaczenie z internetem juz mam ustawione. Konsole kupilem uzywana wiec jakis kart czy tym podobe rzeczy nie mam, aha konsola jest przerobiona czy to przeszkadza w korzystaniu z XL?

Pozdrawiam
ping
tak, będą bany w przyszłości więc na Twoim miejscu bym darował sobie korzystanie z Xbox Live
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.