Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
Zeratul
wszystko zalezy jak konsola jest przerobiona...
po pierwsze to jakiego masz neta... z reguly podpinasz RJ z tylu do kloca i w profilu sie logujesz do Live, przy okazji sie rejestrujac na silver... masz tam opcje Join Xbox Live... jak masz bezprzewodowy, to musisz miec odbiornik...
Kaczor_666
Tak notabene, gdzie można dostać najtaniej odbiornik wi fi do xa ?
Jędrek
Na znanym serwisie aukcyjnym mozna trafic naprawde dobre oferty ;]
Verb
Da się grać z PC w PES6 z ludzmi z xbox live?
Ryo-San
QUOTE(Verb)
Da się grać z PC w PES6 z ludzmi z xbox live?

nie
Suikoden
Jak jest ze zdrapkami na 2100 pkt? dzialaja tylko z kontami rejestrowanymi na Europe?
Soul
Zależy gdzie zdrapka została kupiona.Jeżeli masz konto zarejestrowane na USA ,a zdrapka została kupiona w Europie nie zadziała.
RioT
ponoć w USA nie ma kart 2100
Suikoden
A jesli chodzi o karty kredytowe to jakie są honorowane i czy karta kredytowa musi byc na ten sam adres i kraj w ktorym rejestrowany byl gametag?
Jędrek
VISA, Mastercard.
Moze byc tez karta platnicza.
Ins
Mam problem. Chcialem dzis kupic troszke Microsoft Points, klikam na Add wybieram metode platnosci i wyskakuje mi cos takiego "Cannot authorize selected payment option. Please select a different payment option or add a new one". Mam karte Visa Electron z Inteligo. Prawie rok temu placilem nia za roczna subskrypcje za XBL, ostatnio dodawalem sobie za jej pomoca Microsoft Points zeby sciagnac nowe mapki do PDZta. Wszystko bylo OK. Inteligo nie zablokowalo mi srodkow ani nic, kaski na koncie jest wystarczajaco duzo. Czy ktos moglby mi powiedziec co jest nie tak? Microsoft zbanowal mi karte? Jezeli tak to niby dlaczego O_o.

Aha tak gwoli scislosci:

1. Karta jest wazna do 2008 roku (Expiration Date)
2. Sprawdzalem Billing Information (czy jakos tak) na xbox.com i mam napisane cos takiego :
Credit card status: Good

Wiec kompletnie nie rozumiem o co chodzi ...

Edit

Juz wiem o co chodzi ... osoby, ktore maja konto zalozone na USA juz nie moge za pomoca karty dokonywac jakichkolwiek platnosci =/ Zeby przedluzyc subskrypcje na XBL trzeba kupic zdrapke (na szczescie sa region-free), tak samo w przypadku MS Points (tutaj musi byc juz zdrapka USA). Lipa ogolnie.
Ryo-San
rozumiem ze nie ma zadnego problemu w "przerzuceniu" swojego Gtaga z 360tki na X1? wczesniej przerzucalem swoje konto na xO wlasnie ze starego X'a ale na dzien dzisiejszy w domu mam tylko Xa i wielka ochote na Lajwa: ]
rozumiem ze nie ma w tym zadnego problemu?
Ryo-San
i tak jak myslalem pojawily sie problemy:f

recovery account i wszystko poszlo gladko...to samo z polaczeniem
Cables connected
IP Settings configured
DNS resolved
Connected to Xbox Live

wsio ok
kiedy wchodze na Lajwa wyskakuje mi komunikat ze mam nową wiadomosc i przed "sign in" musze ja przeczytac. Message dotyczy numeru karty kredytowej, ktora jakies pol roku temu stracila waznosc. Musze wpisac numer nowej karty ale zanim to zrobie ze wzgledow bezpieczenstwa trzeba podac 4 ostatnie numery karty na ktora konto jest zalogowane. Po wpisaniu numerow i kliknieciu ok caly czas wyskakuje mi "Unable to continue due to technical difficulties. Please try again later"

Watpie aby to byly problemy techniczne o ktorych wspomina MS w tej irytujacej informacji - Live dziala wszystkim bezproblemowo, zarowno na starych jak i nowych iXach - dlatego nie mam pojecia jak to rozwiazac:f
mial ktos kiedys takie problemy przy zmianie numeru karty w pierwszym Lajwie?

kilka lat temu mialem podobny problem (nie laczylo z Lajwem, wyskakiwal ten sam tekst) - jednak chodzilo o porty, ktore zablokowal mi administrator LAN'a do ktorego jestem podpięty..moze tutaj to tez wina portow? chociaz to chyba malo prawdopodobne skoro test połączenia wypada OK:f
hilfe; ( chce pokatowac Forze na Live
wrog
A czasem nie miałeś ustawionego automatycznego przedłużenia Live'a na GT z tą kartą płatniczą?
Ryo-San
mialem mialem - co miesiac - ale ogolnie to przeciez nie powinno miec to zadnego wplywu na ten problem
wrog
Masz w takim razie zablokowane konto, właśnie przez to, że karta była nieważna. Z tego co pamiętam to w takim przypadku tylko telefon do supportu pomagał.
Sokolov
Ja tez mam pytanie smile.gif . Na dnich bede podłaczał Xboxa 360 do netu. Narazie gram na koncie offline. Mam 855 GameScore i jak dla mnie (konsole mam od 1,5 tygodnia wink.gif ) to juz troche jest. Słyszałem, ze po podłaczeniu konsoli online wszystkie GS przepadaja. Czy to prawda?
wrog
Jeśli zrobisz z konta offline Gamertaga to nie przepadnie.
Zeratul
gorzej jak ten jego GT jest juz zajety smile.gif
Sokolov
Chyba nie jest, bo kiedys chciałem załozyc konto przez PC'a i jak wpisałem nick bez PL to był zajety, ale jak z PL to poszło smile.gif . Na szczescie w konsoli mam z PL smile.gif
Gorrillaz
Siema, kupiłem niedawno Xboxa 360 i mam 400 GS. Wcześniej zarejstrowałem się na xbox.com i mam Gamertaga pod tą samą nazwą i mam pytanie czy na Xbox Live moge uzywac tego GT bez straty punktów?
Z góry dzięki.
wrog
Według mnie nie.
Zeratul
nie wiem czym dobrze rozumuje, ale raczej wrog ma racje..

jesli wczesniej nie uzywales XBLive to ci pewnie wyskoczy komunikat, ze GT jest zajety i byc moze bedziesz mogl go zaimportowac(ale nie jestem pewny)... a jesli uzywales XBLive np. w pierwszym klocu i bedziesz chcial importowac ten GT, to ten obecny z 400GS sie straci smile.gif(na pewno)

poza tym jesli rozchodzi sie o 400GS, to nie wiem w czym problem... jakby chodzilo o ok 5k to juz jakis jest.
ManiakPSP
mam gamertaga ale za żadna cene nie moge aktywowac Golda nie wiem jak
nigdszie nie ma takiej opcji

Prosze o pomoc gdyz zalezy mi na tym
wrog
Gamertaga zakładałeś przez xbox.com?
Zeratul
a cos takiego jak... Join Xbox Live...?_?
mord00k
Jak jest z bezpieczeństwem płacenia kartą? (muszę matkę przekonać co by wyłożyła z karty... a ona nie chce, a ja karty nie mam)
Ryo-San
QUOTE(wrog @ 15 01 2007, 20:52) *

Masz w takim razie zablokowane konto, właśnie przez to, że karta była nieważna. Z tego co pamiętam to w takim przypadku tylko telefon do supportu pomagał.

no ale ja wczesniej mialem normalnie konto na 360tce(przeniesione wczesniej z X1), teraz chcialem znowu przeniesc na X1 i wyskoczyly te problemy..przeciez skoro nie dokonalem przedluzenia konta to powiinien mi sie gold zamienic automatycznie na silver...czyli jak walneli blokade to i na xO tez na tym gtagu bedą problemy? tzn jutro bede mial 360 i sprawdze...zreszta w przypadku nowego Xa karta nie jest przeciez wymagana...
no nic troche to pokrecone ale jutro juz powinienem to(mam nadzieje) rozwiazac wacko.gif

mord00k a jak ci sie wydaje? skoro caly cywilizowany swiat tak placi to z bezpieczenstwem jest wszystko OK.
wrog
no ale ja wczesniej mialem normalnie konto na 360tce(przeniesione wczesniej z X1), teraz chcialem znowu przeniesc na X1 i wyskoczyly te problemy..przeciez skoro nie dokonalem przedluzenia konta to powiinien mi sie gold zamienic automatycznie na silver...czyli jak walneli blokade to i na xO tez na tym gtagu bedą problemy? tzn jutro bede mial 360 i sprawdze...zreszta w przypadku nowego Xa karta nie jest przeciez wymagana...

Nigdy tego empirycznie samemu nie sprawdziłem, bo nie chciałem ryzykować. Chodzi właśnie o to, że konto nie przechodzi automatycznie na Silver tylko MS próbuje pobrać kasę z karty, bo tak jest to domyślnie ustawione. Gdy tego nie może zrobić, bo na przykład karta już jest po terminie to pojawia się problem. Nawet nigdzie nie ma opcji żeby przestawić, aby samemu przeszło na Silver (można sobie co najwyżej wybrać czy ma pobierać raz na miesiąc, trzy czy od razu za rok). Z drugiej strony może być też tak, że po odpaleniu konta ponownie na x360 wszystko ładnie ruszy i się naprawi, a x1 odrzuca konto tylko dlatego, że nie ma na nim opłaconego abonamentu.
Ryo-San
heh no i sa problemy...
dalem recover gamertag, wszystko ok, podczas logowania profilu do lajwa wyskakuje mi
"Your account hass been suspended due to a problem with your payment option. Please use a different payment option or update your current information in Account Management"
ok daje wiec update Profile, memberships, pojawia sie tam tylko jedna opcja Xbox Live 12 mo. Gold Membership, jedziemy dalej - modify membership i change payment options - to pierwsze brzmi smakowicie bo sobie chociaz z gold na silver zmienie - nic bardziej mylnego bo w tej zakladce nic nie ma - No memberships are available at this time. Please try again later - BOSKO
wchodze wiec w Payment options i moge dodac nową karte ale nie chce tego zrobic bo boje sie ze MS bedzie chcial zassac z konta cash za caly rok - a jak mi sciagna 40 funa to sie "troche" zdenerwuje, bo za tą cene moge miec 2 zdrapki z allegro:f
chcialbym to jakos zmienic ale jak widze nie mam takiej mozliwosci bo nie ma takiej opcji!!!...Jak juz pisalem w modify membership nic nie ma:f
OCB?
dziwne tez ze starej karty(ktora stracila waznosc) nie da sie wyedytowac ani usunac - trzeba dodac nową...
Zeratul
pozostaje ci telefon... ale to raczej tanie tez nie bedzie... ew wyslij maila
http://support.xbox.com/eform.aspx?product...mp;locale=en-us
wrog
Jest tak jak myślałem i jednak dobrze, że na swoim koncie wklepałem na początku stycznia zdrapkę na trzy miechy mimo tego, że nie będę grał do połowy lutego.

To co napisałeś potwierdza, że stare przeniesione konta nie przejdą na Silver dopóki nie zadzwoni się do supportu i nie wywali tego automatycznego przedłużania. Może jak wpiszesz nową kartę to pojawi się jeszcze jakieś potwierdzenie czy wybór abonamentu. Ryzyko, że ściągnie od razu za rok jednak jest.

Edit: Mail nic nie da Zeratul, odpiszą, że należy zadzwonić telefonicznie, bo tylko tak można przeprowadzić jakąkolwiek edycję związaną z kontem.
Ryo-San
tzn wiesz jest tam miejsce na wpisanie zdrapki..wiec pewnie jak wklepie chociazby 3 miesieczny kod powinno wszystko pojsc ok - jedyne co mnie w tym wszystkim irytuje to brak mozliwosci zmiany golda na silver -
Sokolov
Mam pytanie. Na konsoli mam dwa konta. Czy jesli kupie i uaktywnie zdrapke na 12 miechów to golda bede miał na jednym czy obu kontach?
wrog
Jednym.
Dabman
mam pytanie, czy dodatki do splinter cell ( kola cell ) pgr mapy i hp1 oraz hp2 do NG sa dostepne na x360? tak samo czy w DOAU i DOAU2 idzie grac online is ie gra automatycznie aktualizuje na nowej konsoli? czy sa jakies problemy?
ksips1
Mam 3 pytania:
1. Będzie działała zdrapka na 3 miesiące z Niemiec(xbox live) jak w adresie w xbox live dałem USA?
2. Jak mam jeszcze dajmy na to 2 dni abonamentu to mogę teraz doładować np. 3 miesiące xbox live czy muszą upłynąć te 2 dni?
3. Da się zmienić kraj w xbox live?
whitesand
1. nie
2. tak
3. nie

poprawcie mnie jeśli się mylę ...
jan szabrownik
mam jedno pytanko ale nie wiem w którym dziale je zadać jak ktoś wie to proszę o odpowiedź,
a mianowicie jak będę miał neta z miesięcznym limitem 3GB na download to da się grac na x360 czy mi się szybko zapełni limit, sorki za gramatykę ale nie wiem jak to napisać
Zeratul
jak bedzie sciagal demka Xbox Live MarketPlace to tak, ale jesli bedziesz go uzywal na samo granie to nie.
jan szabrownik
dzięki za odpowiedz
Sokolov
Kupiłem ostatnio Microsoft Points na Allegro. Koles mi przysłał kod. Wczoraj probuje wprowadzić ten kod i wyskakuje mi "Kod jest nie wazny. Wpisz wazny kod". Wysłałem maila do goscia, a on mi odpisał, ze wszystko powinno działac. Czy robie cos zle? Czy moze koles mnie wykywiał...
Mastah27
Na punkty, w przeciwieństwie do abonamentu XL, nałożona jest blokada regionalna. Jeśli zarejestrowałeś się powiedzmy na USA, a koleś sprzedał Ci punkty pochodzące z rynku europejskiego, to się one nie dodadzą.
Sokolov
Konto na 100% mam na Anglię czyli Europa. Koles sprzedawał kody Europejskie po 2100 pkt. Probowałem przez Xbox Live w X360, kod nie działa. Probowałem przez kompa na xbox.com, tez nie dziala confused.gif . A moze ktos tez ma takie problemy jak ja? Moze to nie wina sprzedacy? Chyba, ze jest jakaś inna przyczyna nie działania kodu
jan szabrownik
tak mi przyszło do głowy, że jak by się kiedyś ktoś interesował to można grać na x360 na łączu 256/128, ja mam takie łącze i gram z ludzmi z różnych regionów i nie ma jakiś koszmarnych lagów, może to zależy od gier, grałem w Lost Planet:EC, PGR3, Splinter Cell:DA, GR:AW, w Lost Planet to nawet zakładałem serwer na 9 osób i rozmawiałem przez headset i wszystko chodziło ok:)
Zeratul
w wiekszosci przypadkow wszystko zalezy od kodu gry... jestem pewny, ze GRAW i SP:DA, PGR3 ma niezly... ale w GoW na bank nie pograsz. Ogolnie jednak 256-512 uploadu to optimum, ale 128 tez da rade...
jan szabrownik
no tak, ale nieraz jak chce się dołączyć do jakiegoś serwera, to albo mnie nie łączy, albo jak już połączy to po chwili wywala i wyskakuje komunikat że host zakończył połączenie, gdy po chwili znowu wchodzę na xbox live to mi pokazuje, że serwer który podobno miał zniknąć jest i w dodatku już na nim grają.
Myślę, że to jest spowodowane tym ze jak host ma łącze dużo szybsze od mojego, to ja jakby nie "nadążam" za nim i mnie wywala, sprawdzałem to już z kilkoma osobami i to jest chyba to sad.gif
no chyba, że to jest spowodowane tym, że mam łącze radiowe, bo jeżeli to nie przeszkadza to zmieniam na megowe smile.gif
Zeratul
lol, jak to nie nadazasz za hostem... lol smieszna forma nazwania laga...
i nie wchodzisz ponownie na xbox live, bo jestes z nim polaczony caly czas. Upload 128 wystarczy do niektorych gier, ale jak pingi ci sie gubia albo zanikaja, co moze byc spowodowane przez radio, to sie nie dziw ze tak jest. Poza tym staraj sie grac z Polakami, szczegolnie w przypadku GoW to lepiej dziala. A ogolnie, to mieszasz pojecia i nie wiesz o czym piszesz.
jan szabrownik
nie wiem o czym pisze bo sie na tym nie znam, i dlatego tu jestem bo czekam na porade
czyli radiowka tak juz ma i nic z tym nie zrobie?
nie ma sie co smiac nie wszyscy sa odrazu geniuszami
Arek_
A oby napewno admin przekierował Ci porty? Np. jak grałem w NFSU (,TSP i wiele innych gier p2p) to nie mając otwartych portów wywalało mnie 1 na 2 razy, a w TSP też miałem ~"host zakończył połączenie".

question.gif A teraz moje pytanko: jak zmienić Gamer Taga? question.gif
Wiem, wiem, bo sobie zmieniłem wczoraj, ale nie o to mi chodziło, bo cała moja kariera (rekordy, achievementy itp.) przeszła na nowy nick. Natomiast niektórzy mają po 10 niepowiązanych nicków (konto gold) i tylko po głosie lub wpisach na forum można ich rozpoznać. Jak to zrobić?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.