Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
jan szabrownik
QUOTE(Arek_ @ 3 02 2007, 18:38) *

A oby napewno admin przekierował Ci porty? Np. jak grałem w NFSU (,TSP i wiele innych gier p2p) to nie mając otwartych portów wywalało mnie 1 na 2 razy, a w TSP też miałem ~"host zakończył połączenie".

question.gif A teraz moje pytanko: jak zmienić Gamer Taga? question.gif
Wiem, wiem, bo sobie zmieniłem wczoraj, ale nie o to mi chodziło, bo cała moja kariera (rekordy, achievementy itp.) przeszła na nowy nick. Natomiast niektórzy mają po 10 niepowiązanych nicków (konto gold) i tylko po głosie lub wpisach na forum można ich rozpoznać. Jak to zrobić?

ja sie na tym nie znam i jak bys mogl to napisz mi o jakie porty chodzi, o co mam sie spytac admina unsure.gif
a jezeli chodzi o gamer tag, o ile cie dobrze zrozumialem smile.gif to mozna zalozyc nowe konto i bedzie wszystko od nowa chyba nawet dostaniesz miesiac gratis na gold
Goldi69-PL-
QUOTE(Arek_ @ 3 02 2007, 18:38) *

question.gif A teraz moje pytanko: jak zmienić Gamer Taga? question.gif

Zmiana nazwy GT kosztuje 800mp
Sanset
wlaśnie podlączyłem pudło do netu i mam pare ważnych pytań z powodu nieoczekiwanych problemów, mianowicie:

1. w chwili rejestracji musialem zalozyc nowy profil, moje wszystkie achivy i gs zostały na starym offlinowym profilu, w zwiazku z tym pyt.- czy to normalne że nie przeniosły mi sie osiagniecia i trzeba mieć odzielne profile na on i of line?jesli nie to co z tym fantem zrobić

2.demka mi sie sciagaja ok normalnie mam do wszystkiego dostep i wskoczyl mi darmowy gold na miesiac wiec chcialem pograć z kimś zywym w pgr3 i tu sie zaczyna problem bo mi xbox pisze takie haselko =
your account has been suspended due to your problem with your paymant option, please use different payment option or update your connect inf. in account managment

pozatym gdy jestem na live! to x automatycznie rozlącza sie jak tylko uruchamiam pgra- jak podczas gry chce sie polączyć to wyskakuje mi cytowane hasełko, co robić? to chyba nie wina mojego slabego lacza* neo 256
prosze o treściwa odpowiedz! thx pzdr.

update- x nie chce sie teraz wogole laczyc i odrazu sypie cytowanym hasłem (nawet demka arcade)
testowałem polączenie i wszystko jest ok
cos mi sie wydaje ze problem moze byc z adresem ktory podalem ale czemuw czesniej dzialal marketplace a teraz nie?? co najgorsze to to że jak chce zmienić dane to mimo ze z polączeniem jest wszystko git to ona nie chce sie polaczyc i wyskakuje error
wszystko to jest conajmniej dziwne , prosze o pomoc kogoś siedzacego w temacie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3:D mam zaczac kombinować z zalozeniem kolejnego profilu? (miesieczny gold nie przepadnie? jest czy nie jest przypisany do utworzonego juz profilu?
pozatym zająłem sobie juz tym profilem gamertaga sansetPL i za cholere nie wiem jak wyjśc z tego balaganu

aha, z najnowszych odkryc- glupie haselko xboxa 360 mozna oszukac jak sie okazala naciskajac po prostu xbox guide button i odziwo caly marketplace dziala ok, ten sam myk zadziałał podczas gry w pgr3 i juz prawie mialem banana na ustach, jak sie okazala przedwcześnie- gra pisze mi ze mam bana na live na tym profilu (o co chodzi???)- mimo dostepnego normalnie trybu online

ktokolwiek wie co to białe pudło wyczynia?

please help!!
Mastah27
QUOTE(Sanset @ 5 02 2007, 03:49) *

1. w chwili rejestracji musialem zalozyc nowy profil, moje wszystkie achivy i gs zostały na starym offlinowym profilu, w zwiazku z tym pyt.- czy to normalne że nie przeniosły mi sie osiagniecia i trzeba mieć odzielne profile na on i of line?jesli nie to co z tym fantem zrobić

To dziwne, bo ja przez pewien czas nie byłem podłączony do Live'a i grałem na koncie Mastah, gdy tylko dotarł router, podłączyłem kable, dałem Join XL i wybrałem Gamertaga Mastah27, ale achievementy zdobyte przed zarejestrowaniem się pozostały.

QUOTE(Sanset @ 5 02 2007, 03:49) *

3:D mam zaczac kombinować z zalozeniem kolejnego profilu? (miesieczny gold nie przepadnie? jest czy nie jest przypisany do utworzonego juz profilu?
pozatym zająłem sobie juz tym profilem gamertaga sansetPL i za cholere nie wiem jak wyjśc z tego balaganu

Na jednej konsoli można założyć 3 konta z darmowym miechem.
Arek_
QUOTE(jan szabrownik @ 4 02 2007, 19:49) *

ja sie na tym nie znam i jak bys mogl to napisz mi o jakie porty chodzi, o co mam sie spytac admina unsure.gif
a jezeli chodzi o gamer tag, o ile cie dobrze zrozumialem smile.gif to mozna zalozyc nowe konto i bedzie wszystko od nowa chyba nawet dostaniesz miesiac gratis na gold

Admin ma odblokować porty 3074 tcp, 3074 udp oraz 88 udp (jednak np. Burnout:R wymaga tylko 3074udp)

A co do Gamertaga nikt mi nie odpowiedział sad.gif Zmieniłem sobie za 800MP, ale ja chcę mieć więcej nicków i tu nie chodzi o darmowe triale 48-godz czy miesięczne. Np. jeden gość (ma XBL z 5lat, a na X360 od ponad roku) ma ze 30 nicków z tego z 5-6 w wersji gold, wszystkie one są na listach rekordów (podczas gdy mój stary nick zniknął, a jego rekordy przejął nowy).
Ryo-San
odnosnie tej mojej sprawy to przekrecilem na infolinie do UK w celu usuniecia numeru karty i odblokowania konta. Dowiedzialem sie ze musze podac numer nowej karty, zeby sciagneli mi kase za 12 miesiecy, po czym pozniej(jak będę chciał) anulują platnosc i kasa wroci na konto. Poprostu musi byc w systemie odnotowana wplata zeby konto ruszylo. Ok dzwonie wiec dzisiaj znowu na infolinie, zeby im podac numer karty itp i co sie dowiaduje - ze tak jak moje konto wczesniej bylo supsended tak juz dzisiaj jest canceled - LOL moj 4 letni gamertag na ktorym tak zajebiscie mi zalezalo poszedl wpizdu. No przeciez zaraz wyjde z siebie. Microsoft wrecz "wzorowo" zalatwil moj problem icon_chainsaw.gif Zamiast naprawic problem to sie go poprostu pozbyli.
ZERATUL PL
QUOTE(Ryo-San @ 5 02 2007, 09:33) *

odnosnie tej mojej sprawy to przekrecilem na infolinie do UK w celu usuniecia numeru karty i odblokowania konta. Dowiedzialem sie ze musze podac numer nowej karty, zeby sciagneli mi kase za 12 miesiecy, po czym pozniej(jak będę chciał) anulują platnosc i kasa wroci na konto. Poprostu musi byc w systemie odnotowana wplata zeby konto ruszylo. Ok dzwonie wiec dzisiaj znowu na infolinie, zeby im podac numer kary itp i co sie dowiaduje - ze tak jak moje konto wczesniej bylo supsended tak juz dzisiaj jest canceled - LOL moj 4 letni gamertag na ktorym tak (pipi) mi zalezalo poszedl wpizdu. No przeciez zaraz wyjde z siebie. Microsoft wrecz "wzorowo" zalatwil moj problem icon_chainsaw.gif Zamiast naprawic problem to sie go poprostu pozbyli.

a czy w zwiazku z tym, ze zostal skasowany nie mozesz go teraz zalozyc na nowo?
wrog
Ryo, konta na XBL Twojego rzeczywiście już nie ma. Załóż GT od nowa, chyba tam zbyt wiele i tak nie straciłeś. Poza tym coś szybko działają O_0

@ Arek, jak chcesz więcej kont to sobie załóż - co za problem? Jak zapłacisz na każdym za Golda to będziesz miał jak ten koleś...
jan szabrownik
mam tylko jeszcze jedno pytanko jak juz pojde do admina zeby mi odblokowal te porty to moge to pozniej jakos sprawdzic bo z tego co wiem to oni sa troszke z tylu i nie maja styku z konsolami smile.gif
Arek_
QUOTE(wrog @ 5 02 2007, 18:54) *
@ Arek, jak chcesz więcej kont to sobie załóż - co za problem? Jak zapłacisz na każdym za Golda to będziesz miał jak ten koleś...

Nie tak się to robi, niestety, oni mają tylko jednego golda i jakoś się przełączają.
QUOTE(jan szabrownik @ 5 02 2007, 22:45) *
mam tylko jeszcze jedno pytanko jak juz pojde do admina zeby mi odblokowal te porty to moge to pozniej jakos sprawdzic bo z tego co wiem to oni sa troszke z tylu i nie maja styku z konsolami smile.gif
...ale mają styk z e-mule:). Zapomniałem dodać, że zanim pójdziesz do admina to zrób test połączenia internetowego w XBox-ie. I powinieneś mieć "NAT - OPEN". Dodatkowo nie napisałeś jak się łączysz, a ponieważ napewno ta radiówka służy też do np.przeglądania www (czyli do kompa), czyli może się łączysz przez kompa (który robi za router), więc wtedy porty musisz też odblokować w kompie/routerze (google-port forwarding), a do testów najlepiej użyć e-mule na kompie.
wrog
Nie tak się to robi, niestety, oni mają tylko jednego golda i jakoś się przełączają.

A świnie latają, takie coś nie jest możliwe.
jan szabrownik
a wiec tak w konsoli jak robie test to NAT mam "moderate", test robilem kilka razy i zawsze mam "moderate"
a lacze sie tylko z konsola, kabel z neta idzie prosto do karty sieciowej w konsoli smile.gif
Artix
O co chodzi z tymi niektórymi zdrapkami z abonamentem na XBL na 12 miesięcy na Allegro, że wymagają całkowicie nowego konta, w dodatku założonego na ściśle określony kraj?

Przykład:
http://www.allegro.pl/item164355413_xbox_l..._miesiecy_.html

Niedługo skończy mi się darmowy miesiąc Golda, chcę kupić abonament, a tu taki fant - do tej pory nie słyszałem o takich wymaganiach. Niestety, chwilowo są tylko 2 oferty całorocznego abonamentu i obie prezentują podobny problem.
teddy
QUOTE(Artix @ 8 02 2007, 00:24) *

O co chodzi z tymi niektórymi zdrapkami z abonamentem na XBL na 12 miesięcy na Allegro, że wymagają całkowicie nowego konta, w dodatku założonego na ściśle określony kraj?

To są chyba jakieś zdrapki promocyjne i nie obejmują starszych użytkowników XBL. Musisz mieć nowe konto zarejestrowane na USA. Rejestrujesz nowe konto i po sprawie. Możesz mieć 3 konta na jednej konsoli, więc nie powinno być problemów ze "zgrzytami" między nimi. To są chyba jakieś zdrapki promocyjne i nie obejmują starszych użytkowników XBL.
Shimizu
mam problem z live confused.gif dzisiaj mi wrocila konsola z CZ i skonczyl mi sie gold free trial i teraz jak zalozylem nowe konto i pogralem z godzinke to mi wyskoczylo z live i przy ponowym podlaczeniu sie ( w trakcie podlaczania) wyskakuje komunikat "recorver payment option albo zebym w managment option cos pozmienial" zmienilem dane ale to nic nie daje confused.gif ma ktos pojecie jak zrobic zebym mogl sie znow polaczyc ??
sentinel
gdyby ktoś zastanawiał się dlaczego nie może się połączyć z xbl - na dziś od 11 do 14 przewidziano przerwę konserwacyjną...
Orange
QUOTE(sentinel @ 20 02 2007, 11:17) *

gdyby ktoś zastanawiał się dlaczego nie może się połączyć z xbl - na dziś od 11 do 14 przewidziano przerwę konserwacyjną...

wlasnie wpadlem tu z pytaniem czy cos jest nie tak wink.gif.
dzieki za info.
Ryo-San
chcialem sciagnac sobie wszystkie platne dodatki do PGR3 i kilka gierek na Arcade ale jest pewien problem. Akutalnie gram na konsoli brata na swoim GamerTagu - dlatego mam dosyc oczywiste pytanko, ktore pewnie bylo juz walkowane ale jakos nie moglem sie doszukac. Czy jak kupie swoja konsole to będe mogl te rzeczy zassac ponownie za free juz na swoj sprzęt? ten stuff z marketplace jest przypisywany do konsoli czy profilu?
maciekk
QUOTE(Ryo-San @ 25 02 2007, 22:16) *

Czy jak kupie swoja konsole to będe mogl te rzeczy zassac ponownie za free juz na swoj sprzęt? ten stuff z marketplace jest przypisywany do konsoli czy profilu?

Gdzieś widziałem że bylo o tym pisane ale tego nie widze.Wszystko jest przypisane do profilu a nie do konsoli wiec bedziesz mógł to ściągnąć jeszcze raz bez płacenia smile.gif Jak źle mówie to niech ktoś mnie poprawi smile.gif
TEAM Dabrowa Tar.
witam.Mam pytaniene na jakim porcie dziala xlive? i przekierowanie zmieni upload ??
c1n3k
3074 tcp i udp
88 udp
TEAM Dabrowa Tar.
Dzieki c1n3k porty mam juz OPEN:) czy mozna jeszcze cos ustawic by lepiej smigac przez live??
War89
Mam w planach zakup konsoli Xbox 360 wiec musze spytac sie jak to jest... czy placi sie za gre przez siec?? z tego co mi wiadomo to za sciaganie demek itp to sie placi ale czy za zwykla gre?? a drugie pytanie to: w jaki sposob podlaczyc x-a 360 do neta?? czy uzywajac neo da sie jakos grac??
Velius
Startujac masz automatycznie konto SILVER,czyli mozesz rozmawiac z przyjaciolmi,Twoj gamertag sie updatuje itd,ale nie mozesz grac w gry online i o ile sie nie myle nie mozna tez sciagac dem itd.
Oplacasz abonament na 1,3 badz 12 miesiecy (dla przykladu niekiedy na allegro mozna kupic zdrapke za nawet 39zl na 3 miesiace),wtedy Twoje konto przeksztalca sie w GOLD do czasu az mina te 3 miechy np,wtedy mozesz mlocic w gierki online,sciagac demek ile chcesz itd. Tanio moim zdaniem i nie ma co sie zastanawiac nad ta opcja.

Co do podlaczenia,jasne ze sie da,osobiscie nie mam neo ale wiem ze mozna podlaczyc modem bezposrednio,lub za posrednictwem karty sieciowej z kompa lub tez kupic router.Ogolnie nie ma problemow z podlaczeniem.
jiloo
QUOTE(Velius @ 28 02 2007, 12:15) *

Startujac masz automatycznie konto SILVER,czyli mozesz rozmawiac z przyjaciolmi,Twoj gamertag sie updatuje itd,ale nie mozesz grac w gry online i o ile sie nie myle nie mozna tez sciagac dem itd.

mozna sciagac dema ale sa ograniczenia. niektore pewnie nie sa wogole dostepne, inne dostepne w nieco pozniejszym czasie niz dla uzytkownikow Gold.
wszystkie dema sa DARMOWE. trailery tez - ostatnio jednak kazali sobie placic za videoklipy. placi sie tez za pelne gry z Xbox Live Arcade, dodatki do gier (nie wszystkie) oraz jakies sciagane duperele do gier (ale czasem rzuca cos za darmo).
rkBrain
Kiedy będzie można ustawić region Polski przy rejestracji?(Jeśli w ogóle będzie można)
Ostatnio nie było żadnych nowych wieści. Spekulowano, że ma pojawić się w tym roku.
Jednak jeśli to ma być końcówka 2007, to nie będę zwlekał.
OsciBosci
Mam problem z podlaczeniem sie do Livea. Uzywam Aster City, mam do niej router, no w czasie testu polaczenia, najpierw pojawia sie Wired, a pozniej przy IP Adress - Failed. Ma ktos pomysl co zrobic?? IP wpisalem inne niz ogolne i dla kazdego z kompow w sieci. Moj router to SMC.
TEAM Dabrowa Tar.
Dlaczego grajac w jakas gre na live,nie dostaje powiadomienia od przyjaciół? co trzeba ustawic??
Arek_
Nic. Po prostu nie trzeba było grzebać i zmieniać. Nie pamiętam gdzie to jest, ale bodajże występuje tylko (!) podczas grania online-naciskasz guide button i znajdziesz (ja sobie ustawiłem tak celowo, bo od tego Burnout się wiesza).
44bronx
wiem ze to pewnie smieszna ale ja jestem noga w tych tematach...mam pytanko jak sie restartuje modem?
peter
Mam taką sytuacje, mam konto na XBL Gold w tym koncie podane mialem info na temat karty kredytowej VISA, karta juz nie ważna w panelu na stronie mam takie oto info.

CYTAT
Important message

* Your credit card has expired.

XBOX Live (VISA: xxxxxxxxxxxxxxxx)
Edit payment method information

no i o dziwo nie da sie wywalic nigdzie informacji juz o tej karcie, a nowej karty niechce juz podawać i nie podawalem.
Dzis dostalem mail ze przedluzono mi Golda o kolejne 12miesiecy,
CYTAT
Dear Inteligo Inteligo,

This mail is confirmation that you have successfully renewed your subscription to Xbox Live 12 mo. Gold Membership. This renewal goes into effect on 04 March 2007. Here is a description of the service:

tylko jakim cudem ? skoro stara karta była nie aktualna, z nowej karty nic mi narazie nie ubyło kasiorki (bo niby jakim cudem skoro nie mają numeru)
Sprawdzam w konsoli i mam Gold do 03.2008 smile.gif Czyżby jakis bug w systemie rozliczen tongue.gif
MichAelis
CYTAT(44bronx @ 6 03 2007, 12:01) *
wiem ze to pewnie smieszna ale ja jestem noga w tych tematach...mam pytanko jak sie restartuje modem?

Jak chcesz zrestartowac to styknie wylaczyc z pradu na chwile
LooKaZ
A ja mam pytanie ktore porty musze odblokowac na serwerze zeby zlikwidowac problem z MODERATE NAT ?
Mam siec osiedlowa 4 Mb na 8 osob , sasiad moze mi odblokowac porty tylko musi wiedziec jakie, tak przy okazji jak myslicie da rade spokojnie pograc przez XBL na tym łączu, jeszcze osobiscie nie probowalem bo jest problem z tym NATem.
sentinel
3074 tcp/udp
88 udp
53 udp

a to czy spokojnie pograsz zależy od pozostałych 7 osób... ;-)
LooKaZ
Dzieki sentinel, nigdzie nie moglem znalezc tych informacji (moze zle szukalem ;P).
A co do tej sieci no to w sumie wiekszosc uzywa neta tylko do przegladania stron , wiec mysle ze powinno dac rade przynajm,niej dopoki ktos nie zacznie ostro zdzierac.
No to sie zacznie , narazie mam TD:U , PDZ a na dniach GoW to sie zacznie online`owa sieka biggrin.gif
LooKaZ
CYTAT(rkBrain @ 28 02 2007, 20:10) *
Kiedy będzie można ustawić region Polski przy rejestracji?(Jeśli w ogóle będzie można)
Ostatnio nie było żadnych nowych wieści. Spekulowano, że ma pojawić się w tym roku.
Jednak jeśli to ma być końcówka 2007, to nie będę zwlekał.

No wlasnie co z tym ? W PE pisali ze chyba w marcu ma byc, ale jakos nic nie slychac to juz nei chcialo mi sie czekac i zarejestrowalem dzis konto na USA ( adres zamieszkania Sheraton w Chicago biggrin.gif ). To pozniej jak bede chcial przelaczyc na polski to bede musial nowe konto utworzyc? Gamescore sie nie przejmuje bo i tak narazie cos kolo 100 mam <lol>
A czy to prawda ze mozna 3 konta utworzyc i na kazdym bedzie miesieczny trial GOLDa?
jan szabrownik
mam takie dziwne pytanko
ostatnio zmienilem neta na 512/256 z limitem 10GB i tak sie zastanawiam ile moge na tym pograc, limit jest na miesiac.
moze ktos wie ile xbox360 pobiera danych podczas gry online, czy wykorzystuje max. predkosc łącza bo jezeli tak to na miesiac przysluguje mi 40h grania i to jak nic nie bede zdzieral z marketplace:(

a i jeszcze jedno co mi daje zarejestrowanie konsoli?
Arek_
Wykorzystanie łącza zależy od gry i ilu tam ludzi siedzi, gada czy nie itp.
Np. w Burnouta pograsz ponad 200h - 7godz na dobę chyba starczy? smile.gif (a NFSU na PS2 na dwóch 24/7).
Ja mam router i mogę sobie sprawdzić z jaką szybkością leci i ile wychodzi, przy udostępnianiu przez PC chyba w poł.sieciowych są statsy.
jan szabrownik
arek dzieki za info, masz racje sprobuje przez kompa udostepnic i zobacze ile mi tam wyswietli biggrin.gif
Piechol_Jr
Sorki, dawno tutaj nie zaglądałem i mam pytanie: jest juz polski Live! czy jeszcze nie? mialbys w marcu podobno... cos kolo 20...
Owiec
Spytaj sie wiec za 3 dni ,moze sie cos zmieni xD
Jacobss
Mam takie pytanie: Czy jeżeli kupię zdrapkę Live Gold w Europie to zadziała mi na amerykańskim koncie?
bartiz
Mam problem z Live'm.

12 miesięczny subskrypcja kończyła mi się w lutym. Skończyła mi się też ważność karty kredytowej. Dostawałem maile w tej sprawie ale sobie je zlewałem tongue.gif. I do dnia wczorajszego miałem GOLD'a nadal (nie wiem czemu, przecież kasy mi nie pobrali bo nie mieli ważnej karty) i dzisiaj włączam i mi wyskakuje ze jest problem z moim kontem zebym zmienil payment option. Nie moge sie polaczyc do LIVE w ogole, dlaczego konto nie przeszło mi na SILVER ??
wrog
Bo miałeś ustawione automatyczne pobieranie kasy - przewiń kilka stron wstecz, to ten sam problem co miał Ryo.
LooKaZ
CYTAT(c1n3k @ 26 02 2007, 12:29) *
3074 tcp i udp
88 udp

Kolega odblokowal te porty na serwerze ale dalej mam NAT MODERATE confused.gif
Na kompie dzialaja te porty, czyli sa odblokowane ale dalej nic to nie daje.
Zadnej zapory nei mam wlaczonej, wiec chyba nic w sieciowkach nie musze ustawiac?
Bo mam Xa podlaczonego do kompa przez druga sieciowke z udostepnianiem polaczenia.
Tylko jak w koncu z tymi portami bo chyba Senti mi napisal kiedys ze maja to byc porty
TCP 3074 i UDP 55 i 88
a tu zamiast 55 w UDP jest tez 3074?
Czekam na jakies rady, bo narazie to chyb nie pgoram sobie w coopie , gdybym chcial zalozyc hosta.
ping
Głupie pytanie, mam nadzieje że ktoś jest mi w stanie pomóc - chciałem sobie wykupić kartą kredytową miesiąc na live ale jak powszechnie wiadomo, po upływie miesiąca membership jest wznawiany a kasa z konta płynie. Czy jeżeli anuluje membership przed końcem miesiąca (dzięki temu automatycznie nie zostanie wykupiony następny miesiąc) to nie strace swojego całego konta? (nie wiem z czym dokładnie wiąże się anulowanie subskrypcji a strzeżonego pan bóg strzeże wink.gif )
c1n3k
CYTAT(LooKaZ @ 21 03 2007, 12:43) *
3074 tcp i udp
88 udp

Zadnej zapory nei mam wlaczonej, wiec chyba nic w sieciowkach nie musze ustawiac?
Bo mam Xa podlaczonego do kompa przez druga sieciowke z udostepnianiem polaczenia.
Tylko jak w koncu z tymi portami bo chyba Senti mi napisal kiedys ze maja to byc porty
TCP 3074 i UDP 55 i 88
Czekam na jakies rady, bo narazie to chyb nie pgoram sobie w coopie , gdybym chcial zalozyc hosta.

porty to na 100% 3074 tcp/udp i 88 udp - sam tych uzywam i mam NAT open

afair to nie wystarczy odblokowac portow, z tego co mi sie zdaje to trzeba je poprostu "przypisac" (sry nie wiem jak to sie fachowo nazywa) do danego ip (w tym przypadku ip konsoli)

z natem moderate mozesz grac, nie bedziesz mogl polaczyc sie jedynie z osobami ktore maja nat strict.
jan szabrownik
CYTAT(LooKaZ @ 21 03 2007, 12:43) *
3074 tcp i udp
88 udp

TCP 3074 i UDP 55 i 88

nie wiem dokladnie o co chodzi, ale mialem podobny problem co ty i tez odblokowanie portow nie pomoglo, podlaczalem przez kompa i bezposrednio do x360 i nic nie skutkowalo:(, ale w koncu gdzies wyczytalem ze publiczny adres IP moze cos zmienic, wiec sprobowalem i tak odkad mam publiczne IP, czyli juz jakis miesiac mam NAT OPEN:)
LooKaZ
Aha moze faktycznie chodzi o ten publiczny adres. Trudno, bedzie tak , mam nadzieje ze wiekszych problemow z tym nie bedzie, gry hostowac bede mogl czy tylko dolaczac sie , zreszta mysle ze w piatek sam sprawdze to sie przekonam smile.gif
Maro
A więc mam problem z rejestracją karty kredytowej,platniczej oraz przedpłaconej MASTERCARD, VISA oraz ELEKTRON i MAESTRO. Po podaniu wszystkich informacji z kart system prosi o podanie "billing address", i tu się pojawia problem, gdyz muszę podać adres z USA. Konto mam zarejestrowane właśnie na USA i jeśli podam "billing adress" z konta XboxLive'a to odrzuca te dane. Z koleji nie mogę zmienić danych w moim koncie ponieważ WCIĄŻ (już jest marzec-gdzie obiecany Live po polsku!!!!) nie ma możliwości rejestracji/uaktualnienia danych do konta na XBOX LIVE w polsce!!!!
POMOCY, czy tylko zdrapki??? Czy tylko allegro???
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.