Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
wrog
Pozostaje zrobić osobne konto do zakupów, bo kartą nie zapłacisz, a zdrapka nie zadziała (chociaż na allegro jakieś z USA może też się trafią).
jan szabrownik
CYTAT(LooKaZ @ 21 03 2007, 23:06) *
Aha moze faktycznie chodzi o ten publiczny adres. Trudno, bedzie tak , mam nadzieje ze wiekszych problemow z tym nie bedzie, gry hostowac bede mogl czy tylko dolaczac sie , zreszta mysle ze w piatek sam sprawdze to sie przekonam smile.gif

ja jak mialem NAT moderate to moglem grac i nawet chyba hostowac o ile pamietam ale denerwowalo mnie to ze co jakis czas wyrzucalo mnie od niektorych hostow:( ale nie wiem czy to bylo przez to czy to byla wina czegos innego:)
jak juz sprawdzisz to daj znac na forum jak to u ciebie wyglada
deathlef
jesli uzywam routera bezprzewodowego wifi konieczny jest zakup przystawki :Xbox 360 Wireless Bridge ? czy mozna w jakis sposob polaczyc sie uzywajac kabelka ktory byl w zestawie premium? Jak istnieje taka opcja, to czy ktos narysowal by mi malego tutoriala, albo dal na takowego namiary ? z gory THX za odp.!
Hlipo
Jak ten router ma wejście na RJ-45 to się da
Don Kaczorek vel Kaczondo
a ja mam pytanie, czy to normalne, zeby wieczorami (mam AsterCity) spadal mi ping drastycznie? tzn tak po 20-21. np. w gowie jak z reguly mialem 3 kreseczki, to w pozniejszych porach mam maksimum 2. w r6:v nie dalo sie w ogole grac.
o co chodzi? sad.gif
bulinka_eve
Nie chcę zakładać nowego tematu,a że jest podobny to się dopisze:

Mam xO podłączonego przez router,Live działa bez problemu,ale nie moge hostować gier w GoW.Wyskakuje komunikat,że coś tam z firewall.Z jakich portów korzysta X360,bo to chyba je trzeba odblokować?
Pilne bardzo.Pozdrawiam
El Loco Chocko
U mnie to:
(TCP/UDP) 88
(TCP/UDP) 3074
ping
szybkie pytanie - jeżeli gadam z kimś przez HS na private chat podczas grania w jakąś gre z innymi ludźmi to czy ci ludzie mnie słyszą czy tylko osoba z którą jestem na private chat? tongue.gif
wrog
Tylko osoba z chata, jesteś na całkiem innym kanale (spójrz sobie w Private Chat).
deathlef
CYTAT(Hlipo @ 24 03 2007, 09:33) *
Jak ten router ma wejście na RJ-45 to się da

ma.. tylko problem polega na tym, ze router znajduje sie w innym pokoju, a przeniesc go po prostu nie moge. myslalem o polaczeniu x-a do kompa, ktory ma karte wifi i dostep do netu.
c1n3k
dokup dluzszy kabel smile.gif koszt zalezy od dlugosci, praktycznie w kazdym komputerowym kupisz
ping
CYTAT(ping @ 21 03 2007, 16:04) *
Głupie pytanie, mam nadzieje że ktoś jest mi w stanie pomóc - chciałem sobie wykupić kartą kredytową miesiąc na live ale jak powszechnie wiadomo, po upływie miesiąca membership jest wznawiany a kasa z konta płynie. Czy jeżeli anuluje membership przed końcem miesiąca (dzięki temu automatycznie nie zostanie wykupiony następny miesiąc) to nie strace swojego całego konta? (nie wiem z czym dokładnie wiąże się anulowanie subskrypcji a strzeżonego pan bóg strzeże wink.gif )

anyone?

ewentualnie czy jak zbiore się w sobie i zadzwonie na polskie helpline (z telefonu komórkowego jest za darmo?) to usuną z mojego konta karte kredytową? czy zostane odesłany z kwitkiem tekstem typu "usługa live w polsce jest obecnie niedostępna, nie możemy panu pomóc, proszę usunąć konto"
wrog
Jak anulujesz subskrypcję zanim pobierze pieniądze za następny miesiąc to wszystko powinno być w porządku. Jeśli jest tam taka opcja (w Xboksie starym była) wink.gif Co do dzwonienia, to będziesz musiał telefonować do zagranicznego supportu.
ping
ponoć wtedy jest problem ze wznowieniem subskrypcji, ludzie piszą że im kody nie wchodzą i wyskakuje komunikat "can't retrieve information from xbox live" z jednej strony będe chciał kontynuować subskrypcje live, z drugiej nie uśmiecha mi się płacić za 3 miesiące w ciągu których nie będzie mnie w kraju i raczej nie będe miał dostępu do xboxa.
małyjulek
witam.
mam problem z połaczeniem z netem... wszystko do tej pory smigało jak trzeba a dzisiaj nagle nie moge sie połaczyć z x live..confused.gif

mam neo 512 i konsole podłączoną do kompa kablem standartowym..
w tescie połaczenia zatrzymuje sie na MTU.

HELP!!
El Loco Chocko
Ehhh nastepny sad.gif

Trwaja prace na serwerach itp.Jutro juz bedzie ok.
małyjulek
dzieki. włosy juz z głowy rwałem...
ping
sorry odnośnie bumpowania tematu - mam pewien problem, kupiłem sobie zdrapkę 48h celem przedłużenia ważności swojej subskrypcji (dzięki przedłużaniu wazności konta zdrapką, microsoft nie obciążyłby mi karty) ale mam komunikat "can't retrieve information from xbox live" myśle że to dlatego że przedłużam konto darmowym 48h kodem ale mimo to boje się troche kupować karty na 3-miesięczny gold, ktoś obeznany w temacie wie czy działala by mi 3 miesięczna zdrapka?
EDIT
jak ktoś ma podobny problem jak ja, niech wie że kupno zdrapki 3 miesięcznej załatwia sprawe;)
dzięki Wróg za pomoc!
popiol
yoo, wiem ze jestem noobem, ale to wszystko mnie przerasta... ;/ (nie nie odpuszcze sobie, poprostu chce miec juz wszystko z glowy, tzn. jak narazie se poradzilem prawie ze wszystkim, ale teraz walcze z Live i nie daje rady...) Mam dwa poradniki: http://xboxonline.pl/artykuly,rejestracja_...ox_live,80.html i ten: http://www.onlinecenter.pl/index.php?optio...&Itemid=198 probowalem robic wedlug tego pierwszego, ale juz na samym poczatku prawie wyskakuje mi inne okienko niz tam, nie ukazuje mi sie to co jest na 4 screenie, tylko mam test connection odrazu... daje to i sprawdza mi tylko Nertork Adapter (status: Wired) i IP Address (status Failed) i co ja mam robic ? Moze pierw trzeba poustawiac wszystko tak jak jest w tym drugim poradniku ? Podlaczylem kabel do modemu, mam net z Multimedi (www.multimedia.pl) jest to niby kablowka, ale net dziala praktycznie na identycznej zasadzie jak Neo, wiec wedlug ktorej wersji mam sie kierowac ? Bo tam w tym poradniku jest opis do Neo, Chello itp... Błagam pomozcie i nie piscie postow w stylu "buhaha" itp. bo to mnie jeszcze bardziej wqrwi, bo i tak juz mam dzis zly dzien... Jestem teraz zagracony bo mam podlaczone 2 monitory, landara LCD stoi na podloze, a klawe mam na kolanach bo nie mam jak sie do biurka dosunac przez ten drugi monitor, net tez moge miec tu albo tu, wiec musze co chwile przelaczac, wiec bylbym wdzieczny jakby w miare szybko mi ktos odpisal... HELP ! Dzieki wielkie z gory...
wrog
Buahahah

Dobra, żartowałem tylko. Przejrzałem stronę Twojego dostawcy, ale nie znalazłem interesującej mnie informacji. Podpinałeś może kiedyś dwa kompy jednocześnie pod ten modem i wszystko działało? Weź sprawdź czy jak odłączysz komputer, podłączysz Xa jako jedyne urządzenie i zresetujesz modem, to po tym ruszy poza IP w teście na konsoli. Mówisz, że działa jak Neo, więc niby nie powinno być filtracji adresów MAC, ale lepiej sprawdzić.
drako
Mam 3 konta na konsoli i chcialbym 2 usunac zeby zostalo tylko jedno.Czy jest to mozliwe do wykonania??Jezeli tak to w jaki sposob??
wrog
Wejdź do Memory i wywal je z dysku/memorki.
drako
Dzieki za odpowiedz.Mam jeszcze jedno pytanie.Kupilem xboxa premium i po zalozeniu konta powinienem miec miesiac golda za free.Zalozylem juz 3 konta i na kazdym mialem tylko silver .Czy ktos wie dlaczego nie zmienilo sie na gold odrazu????
ping
mam spory problem - kupiłem sobie właśnie mspoints, pobrało mi pieniadze z konta, dostałem komunikat cannot retrieve information from xbox live i punkty wcięło, nie mam ich. co teraz?
edit
wylogowałem się i zalogowałem, działa wink.gif
Sokolov
CYTAT(drako @ 11 04 2007, 16:48) *
Dzieki za odpowiedz.Mam jeszcze jedno pytanie.Kupilem xboxa premium i po zalozeniu konta powinienem miec miesiac golda za free.Zalozylem juz 3 konta i na kazdym mialem tylko silver .Czy ktos wie dlaczego nie zmienilo sie na gold odrazu????

Żeby dostać darmowy miesiąc, musisz zarejestrować się przez konsolę (nie przez xbox.com). Przy rejestracji musisz wybrać Xbox Live Silver. Jeśli tak zrobisz, powinno działać smile.gif . Pamietaj, że to działa tylko na 3 pierwsze konta
Hela
Ja muszę dzisiaj napisać-pożalić się...
Od kilku tygodni (z tego co pamiętam) zupełnie nie działa mi Live... Mam wykupionego Golda, mam wszystko skonfigurowane jak w tutorialu wroga, na tej jego stronie i ciągle mam problem z DNSami, nawet gdy wyłączę firewalla. Nie wiem jaka jest tego przyczyna, ot jednego dnia się stało. Nie przeszkadzało mi to, bo w sumie mało co gram online (nie kręci mnie to jakoś specjalnie), ale dzisiaj koniecznie muszę ściągnąć demo nowego C&C i ktoś musi mi pomóc rozwiązać ten problem.
wrog
Antywira jakiegoś nie masz? Wywal też wszystkie ustawienia na kompie i zrób od nowa - naprawdę pomaga czasem.
Zeratul
hmm moze zacznijmy od tego, ze nam napiszesz od kogo masz neta i jak wyglada twoje polaczenie.
El Loco Chocko
Ja tez raz jeden mialem problem.Odlaczylo mnie od sieci wiec wzialem sie za tes.Najpierw DNS upadl co bylo niemozliwe bo mam wszystko recznie ustawione i nie ma takiej mozliwosci zeby bylo zle.Kolejny test i wylozylem sie na MTU.Na roterze sprawdzilem jest prawie 1500, ale i tak sie nie chcial podlaczyc.W koncu sie restarta routera i konsoli zrobilo i smiga wszystko.

Jezeli to komus pomoze to pokaze jak recznie skonfigurowac siec domowa by wszystko smigalo.
http://fotka.iplaneta.info/uploads/157bc3b085.jpg
W miejscu na DNS wpisujemy spisany np z routera zasieg adresow.Na routerze wylaczamy DHCP i wpisujemy recznie DNS.
Na kompie najpierw w zakladce polaczenia sieciowe wchodzimy w zakladke protokolu ip i zmieniamy automatyka na reczne ustawienia wpisujac to co na dolaczonym linku (u mnie adres zaczyna sie od 192.168...ale u was moze to byc inaczej wystarczy tylko wtedy zmienic i uwazac by zaden sprzet nie mial tego samego ip).DNS tez wpisujemy recznie i potwierdzamy.Teraz na konsoli robimy to samo zmieniajac tylo ostatnia cyfre w adresie ip i nie zapominamy o DNS.Teraz powinno wszystko dzialac i do tego umozliwic bezproblemowe polaczenie kompa z ixem np przez program Media Conect.

EDIT:Tak to wyglada w praktyce:
http://fotka.iplaneta.info/uploads2/5d8f8e7077.jpg
Hela
CYTAT(wrog @ 20 04 2007, 20:01) *
Antywira jakiegoś nie masz? Wywal też wszystkie ustawienia na kompie i zrób od nowa - naprawdę pomaga czasem.
No zasadniczo właśnie nie mam żadnego.

CYTAT(Zeratul @ 20 04 2007, 20:10) *
hmm moze zacznijmy od tego, ze nam napiszesz od kogo masz neta i jak wyglada twoje polaczenie.
Net mam od tepsy, model sagema. Moje połączenie bezpośrednio przez sieciówkę wygląda dokładnie tak, jak jest w sekcji "Neostrada TP":
http://www.onlinecenter.pl/index.php?optio...&Itemid=198

Największy pic polega na tym, że połączenie jest cały czas takie samo, nic nie zmieniałem, a po prostu jednego dnia przestało się łączyć.
Zeratul
czyli masz modem... z niego idzie kabel do kompa... a z kompa do konsoli...tak??
i potem ustawiasz wszystko wg strony wroga i uwala ci sie na DNS?
Hela
CYTAT(Zeratul @ 20 04 2007, 21:34) *
czyli masz modem... z niego idzie kabel do kompa... a z kompa do konsoli...tak??
i potem ustawiasz wszystko wg strony wroga i uwala ci sie na DNS?

Dokładnie tak jak piszesz.
Zeratul
nie jestem jakims wielkim specem od neo,

Moze cos jest nie tak z DNS TPSA... bo czasem im szwankuja
sprobuj tych
jako podstawowy daj
192.204.159.1
194.204.152.34 jako alternatywny
ja w Polsce glownie z tych dwoch korzystalem.

daj znac czy na nich zadzialalo... jak nie to bede dalej myslal.
Hela
Nic to nie zmieniło niestety.
Czuje, że mam coś chyba zwalone z system (xp, dwa lata bez formatu, wiec...) i tyle, co będzie pewnym problemem, bo zupełnie nie chce mi się formatować, więc mogłoby się naprawić samo ;f
Zeratul
a podlaczenie konsoli bezposrednio do modemu?
wrog
Zeratul, to modem bez gniazda Ethernet.

Wywalenie wszystkich ustawień, wyłączenie i ponowne uruchomienie sieciówki - nic nie pomaga?
Zeratul
ale to neo gowniane... kup sobie router ;p wtedy raczej na bank nie powinienes miec najmniejszych problemow... a w zwiazku z tym, ze masz net w kompie, to znaczy, ze masz cos w settings zwalone. porob screenshoty... moze znajde problem
Hela
Dobra, nie wiem jakim sposobem, bo nic teraz nie zmieniłem w ustawieniach od ostatniego włączenia 360tki (kilkanaście minut temu), ale zadziałało... Nawet z włączonym firewallem... Dziwne, ale nie narzekam.
wrog, zeratul - dzięki za szybka pomoc.
dwoz
Witam, tydzień temu zakupiłem 3-msc gold-a, otrzymałem kod, założyłem konto i wpisałem otrzymany kod, wszystko pięknie, gram sobie w CoD3, wychodzę z gry i zostaje automatycznie wylogowany z konta, próbuje zalogować się jeszcze raz, ale otrzymuje komunikat:
"Your account has been suspended due to a problem with your payment option. Please use a diffrent payment option or update your current information in Account Management"
Mógł by mi ktoś wytłumaczyć o co chodzi?

Pisałem e-maile do pomocy technicznej xbox live w USA, ale napisali tylko że przepraszają za tą niezgodność i proszą o skontaktowanie się telefoniczne z pomocą techniczną w USA lub Kanady, nie znam na tyle dobrze tych języków, aby rozmawiać z nimi po angielsku, czy tam kanadyjsku.

Może Ktoś umie dobrze któryś z tych języków i pomoże? biggrin.gif

Pozdrawiam
Blim
Będziesz miał problem ze znalezieniem kogoś kto dobrze umie kanadyjski. huh.gif
ash77
Mam obecnie taki problem kilka dni temu konsola poprosiła o ściągnięcie patha do Hexicka HD no to sciągłem.
Od tego czasu gdy jestem w dashboardzie mam połączenie z xboxlive a gdy odpalam jakąkolwiek gre (nieistotne czy z płyty czy arcade z twardziela) następuje rozłączenie z xboxlive (natychmiast lub po max 2-3min). W momencie powrotu (pełnego ) do dashboarda konsola znów z powrotem sama łączy z xboxlive (choć nie zawsze). Gdy robie test połaczenia "failed" wyskakuje w polu "xboxlive". Konsola jest nieprzerobiona konto jest na W. Brytanie.
B0dz1o
CYTAT(Blim @ 22 04 2007, 11:53) *

nie ma kanadyjskiego języka, w Kanadzie językami urzędowymi są angielski i francuski:P
Raikoh
Witam wszystkich. W sierpniu chcę sobie założyć konto w xbox live ( jeszcze 4 miechy trza czekać) i wszystko jest ok ,tylko chcę wszystkiego się dowiedzieć dokładnie jak to zrobić(krok po kroku). Mam konsole premium czyli modem jest w konsolce,a teraz kolejne i ostatnie pytanko. Mianowicie chodzi mi o live silver ,kiedyś w extrimie czytałem czy może w N.. + że jeśli podłączył bym do netu konsolkę bez startera dało by się grac w weekendy za free i do tego jakieś demka też dało by się ściągać z marketplace'a,czyłi wszystko to co w pakiecie gold ,ale okrojone tylko do weekendów!! Prawda czy fałsz? Prosze o pomoc ,bo ja już chce do sieci (pokazać kto tu jest królem,he he). Pozdrawiam wszystkich fanów tej wspaniałej konsoli (wczesniej xbox,teraz x 360)
Shimizu
Moj problem wyglada tak. Jeszcze niedawno xbox360 laczyl mi sie z livem poprzez karte sieciowa i nie bylo problemu jak wpisywalem takie same adresy dns tzn. laczylo mi sie bezproblemowo... teraz jak zmienilem siec i przeszedlem na radiowe wyskakuje mi blad Failed DNS przy polaczeniu ;/ o co w tym chodzi ?? jak sie polaczyc =(
dwoz
CYTAT(B0dz1o @ 22 04 2007, 18:39) *
CYTAT(Blim @ 22 04 2007, 11:53) *

nie ma kanadyjskiego języka, w Kanadzie językami urzędowymi są angielski i francuski:P

ale znacie angielski, czy nie:)?

EDIT: Czy Polska Pomoc Techniczna xbox360 pomogła by mi, czy raczej nie? jeżeli konto zostało zarejestrowane na USA.
Zeratul
CYTAT(Raikoh @ 22 04 2007, 18:41) *
Witam wszystkich. W sierpniu chcę sobie założyć konto w xbox live ( jeszcze 4 miechy trza czekać) i wszystko jest ok ,tylko chcę wszystkiego się dowiedzieć dokładnie jak to zrobić(krok po kroku). Mam konsole premium czyli modem jest w konsolce,a teraz kolejne i ostatnie pytanko. Mianowicie chodzi mi o live silver ,kiedyś w extrimie czytałem czy może w N.. + że jeśli podłączył bym do netu konsolkę bez startera dało by się grac w weekendy za free i do tego jakieś demka też dało by się ściągać z marketplace'a,czyłi wszystko to co w pakiecie gold ,ale okrojone tylko do weekendów!! Prawda czy fałsz? Prosze o pomoc ,bo ja już chce do sieci (pokazać kto tu jest królem,he he). Pozdrawiam wszystkich fanów tej wspaniałej konsoli (wczesniej xbox,teraz x 360)

w konsoli nie ma modemu...
to raz.
dwa nie masz znaczenia czy masz core czy premium przy podlaczaniu sie do LIVE
trzy
nie wiem kto w PSX E czy Neo+ napisal o darmowym graniu w weekend, ale klamal... raz byla taka akcja, przez jeden weekend. Na silverze nie pograsz.
Shimizu
CYTAT(Shimizu @ 22 04 2007, 18:43) *
Moj problem wyglada tak. Jeszcze niedawno xbox360 laczyl mi sie z livem poprzez karte sieciowa i nie bylo problemu jak wpisywalem takie same adresy dns tzn. laczylo mi sie bezproblemowo... teraz jak zmienilem siec i przeszedlem na radiowe wyskakuje mi blad Failed DNS przy polaczeniu ;/ o co w tym chodzi ?? jak sie polaczyc =(

To pomoze ktos ? huh.gif
Zeratul
poszukaj w google, tam na bank jest odpowiedz. Nie mam za bardzo czasu teraz tego szukac, ale kiedys juz o tym byla mowa
Slupek88
Witam wszystkich mam Xbox 360 dopiero od 4 dni, zasadniczo troche sie już naczytałem, a w temacie, nie jestem taki ciemny, ale mam 2 pytania, 1)jeżeli kupie zdrapke z abonamentem Gold na 3 miesiace albo na rok, czy zdrapke z MS points, to gdzie mam wpisać ten kod w jaki sposób i GDZIE ???? 2) mam sieć lokalną, internet osiedlowy, kabel od neta odłaczam od kompa i bezpośrednio podłacza do X-360 i gdy robie test nie przechodzi przez MTU, czyli gdzie je mam zmienić u admina? on musi? z nim mam pogadac? prosze o odpowiedzi i dziekuje
c1n3k
1. xbox live/marketplace/redeem code
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.