Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
Slupek88
CYTAT(c1n3k @ 2 05 2007, 15:49) *
1. xbox live/marketplace/redeem code

jeszcze raz fenk ju heheh
Mohamed
Stworzylem juz posta w dziale pomoc ale poradzono mi zebym pytal tutaj. Sorry jezeli odpowiedz juz jest ale niemam determinacji zeby czytac 115 stron:)

A wiec

Chcialbym wraz z wykupieniem subskrypcji xbox live utworzyc nowy profil (jeden juz mam) i mam w zwazku z tym kilka pytan. Czy dwa profile moga istniec kolo siebie i jak to sie ma do saveow z gier, czy moge kozystac z posciaganych na tamtym profilu za punkty bonusow (np. samochody do TDU). Gdybym zdecydowal sie usunac stary profil to co sie dzieje z achivmentami i punktami microsoft ktore zostaly na koncie?

Z gory thx
ash77
CYTAT(Mohamed @ 6 05 2007, 11:51) *
Stworzylem juz posta w dziale pomoc ale poradzono mi zebym pytal tutaj. Sorry jezeli odpowiedz juz jest ale niemam determinacji zeby czytac 115 stron:)

A wiec

Chcialbym wraz z wykupieniem subskrypcji xbox live utworzyc nowy profil (jeden juz mam) i mam w zwazku z tym kilka pytan. Czy dwa profile moga istniec kolo siebie i jak to sie ma do saveow z gier, czy moge kozystac z posciaganych na tamtym profilu za punkty bonusow (np. samochody do TDU). Gdybym zdecydowal sie usunac stary profil to co sie dzieje z achivmentami i punktami microsoft ktore zostaly na koncie?

Z gory thx

dwa profile mogą istnieć obo siebie
każdy profil ma swoje savy z gier (niezależnie)
pościągane rzeczy na jednym profilu należą tylko do niego
jak usuniesz stary profil to go poprostu skasujesz (czyli stracisz achivementy i punkty które były na tym koncie)
Mohamed
Dzieki za odpowiedz!

Potwierdziles moje obawy smile.gif
Zrobilem błąd ze kupilem punkty, jezeli xbox live doczeka sie swojej premiery w polsce to po zalozeniu "legalnego"
konta strace wszystkie posciagane rzeczy i savey z gier. Chyba ze bede gral oddzielnie na dwoch profilach. hura! sad.gif

Sokoow
Z tym, że pociągane dodatki należą do gry a nie do profilu. Przynajmniej ja mam tak w TDU. Mam jedno konto na US i jedno na Niemcy. Na USA mam wszystkie achievmenty, save'y itd. Niemieckiego używam tylko do kupowania M$ Points i kupowania dodatków do gier. Kiedy ściągnąłem DLC do TDU z konta Niemieckiego to na koncie USA samochody z DLC są dostępne wink.gif
Hela
CYTAT(Hela @ 20 04 2007, 16:47) *
Ja muszę dzisiaj napisać-pożalić się...
Od kilku tygodni (z tego co pamiętam) zupełnie nie działa mi Live... Mam wykupionego Golda, mam wszystko skonfigurowane jak w tutorialu wroga, na tej jego stronie i ciągle mam problem z DNSami, nawet gdy wyłączę firewalla. Nie wiem jaka jest tego przyczyna, ot jednego dnia się stało. Nie przeszkadzało mi to, bo w sumie mało co gram online (nie kręci mnie to jakoś specjalnie), ale dzisiaj koniecznie muszę ściągnąć demo nowego C&C i ktoś musi mi pomóc rozwiązać ten problem.

XD
Znowu mam dokładnie ten sam problem... Nic nie zmieniane w połączeniach, po prostu przestało chodzić... Anyway...

Ma ktoś podłączoną 360tke do linuxa, np. kubuntu?
zdybek29
Na poczatku chcialbym sie przywitac . Witam smile.gif mam pytanko mianowicie pare dni temu skoczyl mi sie pierwszy gratisowy miesiac na xbl z tego co ktos mi mowil mozna jeszcze jakos go wydluzyc za darmo na kolejny wie ktos moze jak to zrobic ?
B0dz1o
Założyć następne konto. 3 pierwsze założone na danej konsoli mają darmowego miecha
zdybek29
no probowalem tak podalem dane meila itp nie doszedlem do momentu gdzie pyta o kod pocztowy tylko wczesniej zapytalo mnie na ile chce wykupic xbl ewentualnie zebym wpisal nr ze zdrapki xboxa kupilem nowego w media markt
zdybek29
no ale uslyszales o tym w autobusie przypadkiem czy jest to potwierdzona informacja bo ja proboje zalozyc konto podaje swoje dane meila numer tel itp robie dalej i wyskakuje mi okno xbox live membership w ktorym jest choose your xbox live membership for this account czyli po prostu mam wybrac forme platnosci za live
Zeratul
omg to zaplac, to nie jest az taka fortuna
B0dz1o
Kiedy konsola prosi "choose your xbox live membership for this account" to wybierz Silver, a w następnym oknie możesz wybrać darmowy miesiąc Golda. To jest POTWIERDZONA informacja(a w ogóle to poczułem się urażony tą gadką z autobusem, bo ja nie piszę, jak o czymś nie mam pojęcia)
maciek88
mam golda, łącze chyba dość szybkie, sieć osiedlowa, nigdy nie miałem problemów z lagami, na transfery też nie narzekam. problem w tym, że nie mogę rozmawiać i grać normalnie na Live ze wszystkimi. np. łączy mnie 5/10 razy do PGR3. grałem normalnie w Crackdown z dwoma osobami, normalnie rozmawiałem też przez headset. jednak z Arkady nie moge się w ogóle połączyć - ani do rozmowy, ani do gry, tylko wiadomości normalnie chodzą. u niego jest wszystko wporząsiu. o co chodzi i jak to zmienić? czy problem może leżeć w tym, że jestem za NATem i nie mam publicznego IP? jeśli tak to czy mogę w tym wypadku dogadać się z Adminem i czy to coś kosztuje? z góry dzięki.
wrog
CYTAT
czy problem może leżeć w tym, że jestem za NATem i nie mam publicznego IP? jeśli tak to czy mogę w tym wypadku dogadać się z Adminem i czy to coś kosztuje? z góry dzięki.

Tak, bardzo prawdopodobne, że tutaj właśnie leży problem. Pogadaj z adminem, powinien Ci pomóc.
maciek88
kumpel mi powiedział, że za publiczne IP trzeba zapłacić. napisze do Admina i się dowiem wszystkiego. a co z resztą (czyli większością?), którzy są w sieci osiedlowej i grają na Live? wy wszyscy załatwiacie sobie publiczne IP czy po prostu u was jest dobrze albo w jakiś sposób to obchodzicie? aha, nie łącze się przez PC, tylko bezpośrednio jeśli ma to jakieś znaczenie.
Arek_
Publiczne IP jest zbędne, było setki razy-trzeba przekierować porty, 3074tcp & udp i 88udp.
A skoro masz admina to sam tego nie zrobisz tylko on, a ponieważ on może się bać, że będziesz zasysał piraty na tych portach (masakrując sieć), to możliwe że bez publicznego IP się nie obejdzie. Ale admin zawsze może przekierować porty i walnąć na nie limit danych-do grania starczy (np.2GB), a jak popiracisz to po zabawie.
ash77
jest taki problemik
mam xlive golda (jeszcze 10 miesiecy), przez pierwsze 1,5 miesiąca bylo wszystko ok siec byla na niczym nie wywalało. Ale niedawno pojawił sie taki zonk. Konsola w trakcie pracy rozłącza sie z livem. Robi to w różnych momentach: w dashboardzie (srednio po 5-10 minutach) jak odpalam grę (wywala od razu) lub max 10 minut po odpaleniu. Generalnie połączenie nie wytrzymuje 20minut nieważne co robie czy jestem w dashu, gram na grze z płyty lub arcade czy nawet oglądam film dvd. problem ten był już przed najnowszym upem dasha. Jak robie testa sieci w konsoli pokazuje błąd dopiero przy "xbox live".
siec mam osiedlową dzieloną na pare użytkowników ale przesył danych nie zchodzi poniżej 600. Konsola nierzerobiona gry orginały. Live zarejestrowany na Wielką Brytanie.
Ktoś wie o co chodzi??
ash77
a propo poprzedniego posta
dzwoniłem na help line xboxa
miła pani mi powiedziała ze mam bana bo zalogowany jestem na Wielką Brytanie
własnie tera jak wykupiłem zdrapke 12miesiecy na live

a jak sie spytałem dlaczego wszyscy tak nie mają
powiedziała że jedni mają pełny ban (nie da sie zalogować na life) inni ze wywala okresowo (czyli raz 5 min po uruchomienui raz 2 godz po uruchomieniu) a innych wcale nie wywali - bo taki mają system
winszuje Bilowi pomysłu i braku checi do polskiego live i życze mu by znów zapłacił kare za łamanie prawa handlowego uni europejskiej

a jak u innych kto ma bana za rejestracje
Juchy
CYTAT(ash77 @ 24 05 2007, 13:03) *
...miła pani mi powiedziała ze mam bana bo zalogowany jestem na Wielką Brytanie...

wow, z tego wynika ze wszyscy w PL moga dostac bana bo kazdy ma rejestracje na inny kraj co jest oczywiste skoro nie ma XBL w PL
brawo MS
Hosen
No to by było dziwne, gdyby wszyscy Polacy dostali bana, bo gdzie tu logika, skoro z nowym updejtem doszedł język polski w dashu.
TomisH
Szybciej ban z przypadku niż za fałszywe dane rejestracyjne.
[EDIT] Albo router: http://forums.xbox.com/12681962/ShowPost.aspx
Juchy
tu raczej nie chodzi o to ze dostał bana, i czy ban z przypadku czy nie, tylko to co powiedziała kobita na infolinii i co z tym maja zamiar zrobić, czy go cofną czy nie?

ash77: oprócz tego ze masz już bana i wiesz za co to pytales o możliwość odbanowania?
poza tym trochę niezrozumiale jest dla mnie stwierdzenie "powiedziała ze mam bana bo zalogowany jestem na Wielką Brytanie", opisz to szerzej, czy to chodzi o to ze Cie złapali ze pomimo rejestracji na UK łączyłeś sie z innego kraju np. PL czy co innego, bo to różnie można interpretować

co do fałszywych danych to raczej nie oto chodzi, bo nikt nie będzie nikogo sprawdzał czy Wacek mieszka na ulicy Sikorskiego bo nie ma takiej możliwości. tu raczej chodzi o połączenie sie z XBL, jest zarejestrowany w UK i z tego wynika ze ma sie łączyć tylko z UK bo jak wykryją ze z innego kraju to dają bana, a co śmieszniejsze, mogą dac mogą nie dać, zależy jaki humor będzie miał pracownik MS?

PS.
wszystko to pisze w związku z wypowiedzią kobity na infolinii, bo z jej stwierdzeń to wynika...
nightbull
CYTAT(ash77 @ 24 05 2007, 13:03) *
a propo poprzedniego posta
dzwoniłem na help line xboxa
miła pani mi powiedziała ze mam bana bo zalogowany jestem na Wielką Brytanie
własnie tera jak wykupiłem zdrapke 12miesiecy na live

a jak sie spytałem dlaczego wszyscy tak nie mają
powiedziała że jedni mają pełny ban (nie da sie zalogować na life) inni ze wywala okresowo (czyli raz 5 min po uruchomienui raz 2 godz po uruchomieniu) a innych wcale nie wywali - bo taki mają system
winszuje Bilowi pomysłu i braku checi do polskiego live i życze mu by znów zapłacił kare za łamanie prawa handlowego uni europejskiej

a jak u innych kto ma bana za rejestracje

Apropos kompetencji ludzi pracujących w infoliniach, zapraszam do wysłuchania tej jakże pouczającej rozmowy:

http://telefon.z.rawicza.patrz.pl/
ash77
opisałem przypadłość co mam z livem pare postów wyżej
to samo opisałem kobicie na help lini
a ona od razu ze napewno serwer mnie wywala bo IP idzie z Polski a nie z Wiekiej Brytanii, nawet nie raczyła zajrzec do mojego konta

a jak jej wyjechałem ze Bill łamie prawo unijne o dostepie we wszystkich krajach uni wszystkich usług które są w innych krajach uni, to ona swoje że dane adresowe na pewno nie są prawdziwe
jak sie spytałem kiedy bedzie live w Polsce to ona mówi ze nie wie czy sie wyrobią w tym roku i ze napewno nie bedzie można zmienić adresu w starym GT (trza bedzie założyć nowe)
c1n3k
ash - ale siejesz ferment. ms nie banuje kont/konsol za bledny/falszywy adres! sam mam konto na usa i nie mam zadnych problemow. pozatym jakby to bylo - jest kilka rodzajow banow? albo w ogole nie mozesz sie polaczyc albo wywala cie po jakims czasie? przeciez to bez sensu, to na 100% wina twojego lacza.
Jędrek
Mam troche podobna sytuacja do Asha. To na 100% problem z naszymi laczami, zakladam, ze masz Neo smile.gif

Tydzien temu przesiadlem sie na 2mb, podlaczylem konsole do modemu Livebox, od kilku dni (4?), wieczorami wywala mnie z Live'a srednio co 20 min. Rano tak nie mam, a wieczorem co chwile.

Ktos ma Livebox'a i jakos specjalnie konfigurowal go pod 360-tke ? Ja normalnie wczepilem kabel do drugiego Ethernet'u i polaczylo.
Arek_
CYTAT(Jędrek @ 26 05 2007, 22:27) *
Ktos ma Livebox'a i jakos specjalnie konfigurowal go pod 360-tke ? Ja normalnie wczepilem kabel do drugiego Ethernet'u i polaczylo.

Każdy router trzeba "jakos specjalnie skonfigurować go pod 360-tke", znaczy przekierować porty 3074tcp i udp i 88udp.

Ponadto jeśli rano tak nie masz, a tylko wieczorem to wskazuje na jakieś przeciążenia sieci (np.ktoś w domu korzysta z kompa biggrin.gif) i rozsądne byłoby po-ping-ować i po-tracert-ować, by zobaczyć co jest. A o ping i tracert szukaj w google, a testy szybkości rób ciągnąc plik z szybkiego serwera i wtedy wiesz czy łącze jest stabilne.
Slupek88
CYTAT(Arek_ @ 27 05 2007, 15:25) *

Każdy router trzeba "jakos specjalnie skonfigurować go pod 360-tke", znaczy przekierować porty 3074tcp i udp i 88udp.

Ponadto jeśli rano tak nie masz, a tylko wieczorem to wskazuje na jakieś przeciążenia sieci (np.ktoś w domu korzysta z kompa biggrin.gif) i rozsądne byłoby po-ping-ować i po-tracert-ować, by zobaczyć co jest. A o ping i tracert szukaj w google, a testy szybkości rób ciągnąc plik z szybkiego serwera i wtedy wiesz czy łącze jest stabilne.

to samo mam
ash77
Mam troche podobna sytuacja do Asha. To na 100% problem z naszymi laczami, zakladam, ze masz Neo smile.gif

Tydzien temu przesiadlem sie na 2mb, podlaczylem konsole do modemu Livebox, od kilku dni (4?), wieczorami wywala mnie z Live'a srednio co 20 min. Rano tak nie mam, a wieczorem co chwile.

ja mam łącze w Dialogu 2mb
dzielone na kilka osób
wcześniej nie było problemu z xboxlive i nie wywalało a mój "administrator" mówi że nic nie zmieniał w ustawieniach
a o co chodzi z tymi portami - jakby ktoś mógł prosto wytłumaczyć
Jędrek
Musisz odblokowac niektorze porty dla sprawnego dzialania Live'a. Ja odblokowalem i o dziwo - jest poprawa.
lch
Możesz wyjaśnić o co chodzi z tymi portami /nic nie świecę/. Mam radiówke 1 mega, router w domu i podłączone do niego 3 kompy i x360 ,do niedawna wszystko grało tz jak coś sie działo na kompach to na konsoli też. Gość zmienił serwer i masakra kompy chodżą jak burza a konsola ni ch.. ,lagi takie że nie da się grac ,facet mówi że u niego jest wszystko w porządku i muszę szukać u śiebie niewiem co mam robić, pomocy.
Xymek
no to ja mam teraz pytanie do wszystkich tegich glow - chce podlaczyc Xa do LIVE, wszystko skonfigurowalem recznie, uzywam routera w ktorym jest skonfigurowany net i podlaczony do niego jest rowniez moj PC na ktorym necik smiga bez problemu. Podczas testow w Xie wszystko jest ok IP, MAC itd...tylko nie mam podlaczenia do Live co nie dziwne bo jeszcze nie jest skonfigurowane - pojawia sie pytanie czy chce sciagnac aktualizacje - klikam Yes - laczy sie zaczyna sciagac i tu wywala mi blad polaczenia - o co tu moze chodzic? Jedyne moje podejrzenie to ze firewall w routerze nie wypuszcza polaczenia z LIVE ale kurde teraz pytanie ktorego portu uzywa X do laczenie z LIVE zeby go ewentualnie otworzyc w firewallu...innych pomyslow niz firewall nie mam...
Zeratul
The following ports must be available for Xbox Live to operate correctly:
• UDP 88
• UDP 3074
• TCP 3074
Goju
Mam problem;/ Zawsze ladnie pieknie sie laczylem z Xbox Live a od wczoraj sie nie da;/ Internet mam LAN, kabelek bezposrednio podpinam do konsoli, iX skonfigurowany recznie i zawsze bylo git. Teraz w czasie testu polaczenia wszystko mi zatwierdza oprocz punktu Xbox Live o_O Oczywiscie konsola nieprzerobiona itp.
Wie ktos moze o co kaman?

Wlasnie teraz przeczytalem porzednie posty i wynika ze mam bana O_O I nasuwaja mi sie kolejne pytania: Ban jest na GamerTaga czy na konsole? I jak w koncu bedzie live w Polsce to czy konsola (tag) bedzie odbanowana czy mam juz po Live?
Zeratul
nie masz bana, chyba ze dostales na ekranie info o banie. Wczoraj ponoc byly jakies problemy z serwerami Live w europie, ale nie potwierdzam.
Goju
Komunikatu zadnego nie widzialem a usterka nadal jest;/ Kupilem Forze mam 2 miechy Golda i bym sobie poszalal w wakacje a tu narazie kapa sie zapowiada;[
jaro5412
Mam ten sam problem. W ciągu dwóch dni zalogowałem się dwa razy z czym raz wywaliło mnie po 10-ciu minutach.Teraz boje się wyłączać konsole bo może znów może mnie nie zalogować.Wszystkich poszkodowanych pocieszam. NIE JESTESCIE SAMI.
Jakuza
Mam pytanie jaki może być powód....słabego transferu przy ściąganiu z Live'a demek. U kumpla w sieci demka 1Gb się ściągają po 2 godzinach, a u mnie po 2 godzinach przy dobrych lotach mam 20%...coś w ustawieniach czy...jakiś inny powód tego może być ?
Zeratul
macie takie same lacza? Byc moze laczysz sie z gorszym serwerem smile.gif
Goju
Dzies Live! dziala normalnie choc go mialem wlaczonego kilka min wiec nie wiem czy bedzie wywalalo;) Ale licze ze juz wszystko bedzie git;)
jaro5412
Wczoraj było ok, dzisiaj już nie.Ale i tak jestem dobrej myśli bo chociaż się zalogowałem.
Hela
Mnie tam się nie łączy z livem od jakiegoś miesiąca, czy dwóch i nie mam pojęcia co mogłoby być przyczyną, bo wszystko jest dobrze skonfigurowane itp. i już powoli zaczyna mnie to wkur.wiać, bo nawet demo forzy mnie ominęło...
szkieli
No kur.a mać! Co się dzieje z tym livem, bo chodzi jak by chciał a nie mógł. Rano był teraz nie ma. Czy ktoś wie o co chodzi?
Bo naprawde to już moja druga konsola i ostatnia , która wyląduje na łbie jakiegoś frajera z microsoftu jak takie jajo robią.
ash77
mam podobnie
wszystko było swietnie przez 2 miesiące ale ostanio od około 1 miesiąca Live wywala srednio po 5-10min po zalogowaniu, przy tescie wywala na napisie "xboxlive" i nie pokazuje w szczegółach żadnego błędu (pusta strona)
jeszcze jedno - jak wywala mnie z live to zalogować sie moge dopiero po jakimś czasie lub nieraz jak wywali to sam sie automatycznie loguje po wyjsciu z gry do dasha
jaro5412
Czy ktoś zna jakieś fakty bo jak narazie nikt żadnej konkretnej odpowiedzi na temat tego gówna które dzieje się z Livem nie podał, Od początku listopada mam Liva i zawsze chodził jak zegarek.A od środy wieczór zalogowałem sie dwa razy (jest sobota godz 18.32),a staram się cały czas,dosłownie cały czas .Widze że nie tylko ja mam taki problem więc jeżeli ktoś coś wie to chętnie go wysłucham.Czy to atak na osoby które są zalogowane na obcych serwerach, ( tak powiedzieli mi w naszej wspaniałej obsłudze klienta Xbox) czyli cała Polska,czy może coś innego?Chociaż jeżeli atakowaliby takich ludzi to gdybym był ofiarą tego crapu raczej nie zalogowałbym się wcale.Jednak te dwa razy się udało.Nie wiem zaczynam się trochę wkur...ć bo czemu osoba która ma nieprzerobioną konsole i jedzie tylko i wyłącznie na orginałach ma mieć taki sam dostęp do liva co ktoś kogo zbanowano za piractwo, czyli żaden. Mam nadzieje że to tylko przejściowa załamka i że wszysto będzie OK. Trzymajcie się wszyscy mocno.Nie będe Was pocieszał bo nie ukrywam że siedzimy w głębokim gównie. Jak tak dalej pójdzie to może nawet zagram w nowego MGS-A bo po prostu kupie PS3.
Jędrek
Szukaj problemu w laczu, a nie w samym Live'a. To na bank nie ma zwiazku z Polakami zarejestrowanymi na inne kraje.
jaro5412
CYTAT(Jędrek @ 9 06 2007, 22:45) *
Szukaj problemu w laczu, a nie w samym Live'a. To na bank nie ma zwiazku z Polakami zarejestrowanymi na inne kraje.

Też tak mi się wydaje
Slupek88
nie wiem czy problem tkwi w łaczu poniewaz ja od piatku rana nie moge sie połączyc cały dzien, a nigdy tez nie miałem z tym problemu i juz mnie ku.rwica zalewa
szkieli
Ja przecież tak samo zero problemu z łączem nie przerobiona i też mam ten sam problem co Jaro z , którym wczoraj gadalem na live przez moment. A teraz pustka zero połączenia czy jakiś redaktor naszego czasopisma nie wie co jest grane?
Slupek88
przeciesz to jest paranoja, ku.rwa, nie przerobiona konsola, same orginały, z tydzien temu kupiłem Golda na 3 miesiace, i co jest ku.rwa, nooo do teraz nic, czy to jest ban czy co, bo juz nie wyrobie, jezeli to jest ban to gratuje, cwelom z microsoftu pomysłowosci, duzo osób ma piraty nie ma bana, a banujecie tych co graja na orginałąch, bravo wielkie M, m jak miekkie faje, co to za polityka, to po co wogóle u nas byłą polska premiera xboxa skoro, jestesmy odcieci, od najwiejszego dobra jakim jest Live a treaz jeszcze bany, no nie moge, a napewno to nie jest nic z łaczem, bo jakby by było to przy tescie połączenia wyskoczyło by niedudane MTU, DNS, IMPC, czy cos innego, a tu nie wszytsko ok, tylko na tym za.sranym live sie zatrzymuje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.