Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
jaro5412
Najbardziej poj....e jet to że nawet jeżeli wejdzie polski Live to nic z tego nie będzie bo nawet nie moge założyś nowego konta.Ban to chyba nie jest bo przynajmniej u mnie nie pokazują się "status codes".Szkieli ma racje może ktoś z PSX-a coś wie????? Przecież to nie dotkneło jednej czy dwóch osób.Ktoś z Microsoftu (jeżeli to ich wina) pownien wydać jakieś oświadczenie, jest trochę dziwnie cicho o tej sprawie, nikt nic nie wie.
Jędrek
Panowie, wyluzujcie.

Bany za nic nie istnieja, nie maja prawa bytu.
Polecam sprawdzenie Live'a na innym laczu, ja tez ostatnio mialem problemy mimo, ze nigdy ich nie mialem i znow ponownie wszystko cacy chodzi smile.gif
Hela
CYTAT(Jędrek @ 9 06 2007, 22:45) *
Szukaj problemu w laczu, a nie w samym Live'a. To na bank nie ma zwiazku z Polakami zarejestrowanymi na inne kraje.

No nie wiem, u mnie po prostu jednego dnia przestało działać, a nikt nic w połączeniu nie zmieniał...
kubson
u mnie smiga wszystko elegancko, oprocz tego ze nie loguje mnie automatycznie chociaz opcja jest zaznaczona cos ktos wie ocb ?

Slupek88
jezu jaka ulga jak to czytam, ehhh niech szybko to zrobia czy co tam, bo bez meczyka w gearów, ciezko wytrzymac hehe
jaro5412
Mam nadzieję że wszystko wróci.Ale niestety długi weekend poszedł się pie.....ć, i weekendowe granie w CoD 3 też.Ja czekam niecierpliwie na poprawe.

CYTAT(Jędrek @ 10 06 2007, 11:27) *
Panowie, wyluzujcie.

Bany za nic nie istnieja, nie maja prawa bytu.
Polecam sprawdzenie Live'a na innym laczu, ja tez ostatnio mialem problemy mimo, ze nigdy ich nie mialem i znow ponownie wszystko cacy chodzi smile.gif

Jak długo trwały te problemy???
Slupek88
ale dziwne jest to ze, jakby cos z łaczem, to przeciesz, by mi wywaliło na czym na mtu czy czyms, a wszytsko przechodzi, a jak biore opis mtu czy karty sieciowej to u góry pisze bład konfiguracji technicznej skontaktuj się z z xbox przedstawicielm czy czyms tam
ash77
dziwne tłumaczenie że to wina połączenia jak nikt nic nie zmieniał i wszystkie testy przechodzą pomyślnie tylko wysypuje sie dopiero przy haśle "xboxlive"

Jędrek
CYTAT(Hela @ 10 06 2007, 11:39) *
Szukaj problemu w laczu, a nie w samym Live'a. To na bank nie ma zwiazku z Polakami zarejestrowanymi na inne kraje.

No nie wiem, u mnie po prostu jednego dnia przestało działać, a nikt nic w połączeniu nie zmieniał...

A gdzie Tobie problem wywala ?

U mnie jakis tydzien trwaly te problemy, najpierw rozlaczanie co 10-15 min, pozniej wcale Live nie mialem; zadzwonilem do Tepsy, zglosilem i dziala. Nie wierze w bany uczciwych graczy.
jaro5412
Pierwszego wieczoru po rozłązeniu wyświetlał się błąd z Livem.Cały drugi dzień i kawałek następnego błąd z MTU,teraz cały czas
definitywnie błąd z Livem.

edit:
Właśnie się zalogowałem. Nie wiem na jak długo
Slupek88
no połączyło mi sie w koncu, kurde ale sie ciesze, nie wiem na jak długo, ale to juz niewazne, wazne ze to nie ban
szkieli
Wszystkich co mieli przez weekend problemy z livem to wczoraj już po 14 mogą się cieszyć nadal livem. Nie wiadomo o co chodziło jak na razie.
c1n3k
jezeli uzywacie peceta do dzielenia lacza to polecam format - czesto pomaga smile.gif
dżar
Nie włączałem konsoli przez jakiś tydzień, dziś załączam i zonk. Brak połączenia z livem, wszystkie testy oprócz xbl przechodzi konsola pomyślnie-wie ktoś o co kaman?
Hela
CYTAT(Jędrek @ 10 06 2007, 13:17) *
CYTAT(Hela @ 10 06 2007, 11:39) *

A gdzie Tobie problem wywala ?

U mnie jakis tydzien trwaly te problemy, najpierw rozlaczanie co 10-15 min, pozniej wcale Live nie mialem; zadzwonilem do Tepsy, zglosilem i dziala. Nie wierze w bany uczciwych graczy.

Przy dnsach z tego co pamiętam.
Jędrek
No to przeciez na 99% wina lacza, a nie samego X'a czy Live'a.

Na samym poczatku jak mialem 360-tke (poprzednia) tez mialem problemy, mimo, ze nic nie zmienialem, laptop mi dzialal, a Xbox nie.

Pokombinuj w opcjach, ustawieniach, podlacz 360-tke u kumpla.

Poza tym rada cinka tez jest wskazana ;-) (ostateczna).
dżar
Wiesz wątpię w to, sam miałem niezłą zabawę pierwszy raz konfigurując wszystko. Teraz zrobiłem to samo od początku i nadal nic - wedle PieCa x jest podłączony, tylko ten cholerny live nie może zaskoczyć coś. Poza tym dziw- nic się nie zmieniło i nagle taka lipa? Nie łapię tej konsoli chyba.
Hela
CYTAT(Jędrek @ 11 06 2007, 21:53) *
No to przeciez na 99% wina lacza, a nie samego X'a czy Live'a.

Na samym poczatku jak mialem 360-tke (poprzednia) tez mialem problemy, mimo, ze nic nie zmienialem, laptop mi dzialal, a Xbox nie.

Pokombinuj w opcjach, ustawieniach, podlacz 360-tke u kumpla.

Poza tym rada cinka tez jest wskazana ;-) (ostateczna).

No właśnie nie, bo np. taki xlink z pierwszym xboxem działa mi bezproblemowo...
A formatować nie zamierzam.
ziemia1
to me, price is not a big issue to dla tych co narzekaja na płacenie za Xbl, pracujcie dla M$ będziecie mogli tak powiedzieć

świetny wywiad z Aaronem Greebergiem (Group Product Manager Xbox Live) na temat XBL i nie tylko
link do ściągnięcia http://download.gametrailers.com/gt_vault/br_ep6_pt1.wmv

no i niestety musicie lern englisz bo inaczej "they gonna f..."
44bronx
uja dzisiaj gralem mecz klanowy w lost planet i na przy trzeciej mapie gralem a tu nagle wyskoczyl komunikat ze odlaczona od live'a.Nie moge sie podlaczyc do netu, a jak biore test connection to wszystko przechodzi oprocz Xbox live...
Nie wiem co sie stalo, (pipi) chlopaki z klanu pewnie w(pipi)ieni a x nie chce sie dalej laczyc z netem...POMOCY!!!
ash77
CYTAT(44bronx @ 27 06 2007, 23:30) *
uja dzisiaj gralem mecz klanowy w lost planet i na przy trzeciej mapie gralem a tu nagle wyskoczyl komunikat ze odlaczona od live'a.Nie moge sie podlaczyc do netu, a jak biore test connection to wszystko przechodzi oprocz Xbox live...
Nie wiem co sie stalo, (pipi) chlopaki z klanu pewnie w(pipi)ieni a x nie chce sie dalej laczyc z netem...POMOCY!!!

2 miesiące temu jeszcze nikt niedowierzał w takie opowiesci
a teraz czesto słysze taki problem (test conenection - Xbox Live failed) sam to mam od czasu do czasu (najczesciej w dzień)
Marvel
Internet w konsoli mam podlaczony przez router.Nagle x360 przestal wykrywac to polaczenie i w tescie lacza mam " network adapter - disconnected".Net w drugim pc dziala.wtf ? sad.gif
master_PL
CYTAT(Marvel @ 3 07 2007, 14:07) *
Internet w konsoli mam podlaczony przez router.Nagle x360 przestal wykrywac to polaczenie i w tescie lacza mam " network adapter - disconnected".Net w drugim pc dziala.wtf ? sad.gif

Może odłącz kabel, i ponownie podłącz...Tak mi się wydaje biggrin.gif
Mati_Siepacz
Witam. Mam pytanie: czy zakladajac konto na xbox live (x360) podajecie prawdziwe dane (oprocz kraju oczywiscie) czy sciemniacie ? Chodzi mi glownie o telefon i adres. Zamierzam zalozyc konto i nie wiem jak postapic wink.gif

Pozdrawiam
Zeratul
Z tego co wiem, to ludzie podawali fikcyjne adresy.
Mati_Siepacz
Widziałem dwóch gości na Livie! którzy w ramce z mottem i krajem mieli wpisane 'Poland'... How is that possible ?? question.gif
c1n3k
Console Settings/Locale i ustawiasz Poland ;]
Mati_Siepacz
Jak tak zrobilem to mnie rozlaczylo z livem... a przy rejestracji tak nie za bardzo bylo mozna wybrac polske ;(
Zeratul
niemozliwe... rejestrujesz sie owszem na fikcyjny adres niepolski, ale mozesz wybrac w locale dowolny kraj.
Ja mam Poland mimo, ze mieszkam w US i jestem zarejestrowany na US i mnie nigdy nie rozlaczylo z Livem.
c1n3k
tez mam locale na Poland i wszystko dziala bez problemow, sprobuj jeszcze raz
McDriv3r
Moze ktos mi pomoc?Mam takie problem.Robie wszystko wedlug poradnika z xboxonline.pl.Niby z cmd inconfig /all mam DNS ale od modemy do neo.Niby mam polaczenie od konsoli do pieca ale nie wiem co mam zrobic aby od polaczenia sieciowe miec zaawasowane od polaczenia sieciowe.Daj mi ktos bardziej szczegolowy opis.
funkyles
Witam,

mam załozone konto na USA i napotkałem dość dziwny problem.

Po podpięciu się do netu i założenia konta Live, zapłaciłem za abonament kartą VISA Mbanku do płatności elektronicznych. Transakcja odbyła się poprawnie, bez żadnych problemów. Następnie, użyłem tej samej karty do przedłużenia abonamentu - też obyło się bez problemów.

Natomiast ostatnio chciałem kupić Microsoft Points TĄ SAMĄ KARTĄ, z naładowanymi środkami i uzyskuję informację, że nie można autoryzować transakcji. Karta jest sprawna, posiadam wystarczające środki finansowe. W tym samym dniu, aby sprawdzić kartę, przedłużyłem jeszcze raz konto Live - poszło bez problemu.

Czy spotkaliście się kiedyś z podobnym problemem?

Z góry dzięki za pomoc

Funkyles
B0dz1o
Przecież kartę masz zarejestrowaną na adres w Europie(sądzę, że mieszkasz w Polsce). Aby uniemożliwić ludziom z innych krajów korzystanie z Video Marketplace wprowadzono regionalizację Microsoft Points, jednak płatności za Gold owa regionalizacją nie dotyczy.
Podobnie jest ze zdrapkami. Te służące do przedłużania abonamentu zadziałają na każdym koncie, a te z punktami mogą być użyte tylko w przypadku kont o zgodnym ze zdrapką regionie.
Polecam poszukać na aukcjach zdrapek ze Stanów
funkyles
Dzięki za odpowiedź,

..wynika z tego że nie pozostało mi nic innego niż zdrapka...

Co za bzdura, sprzedają u nas konsole a nie umożliwiają korzystania ze swego produktu w 100 % !

KIEDY wreszcie Microsoft coś z tym zrobi?

Pozdrawiam.
McDriv3r
Moja konsola nie moze odczytac kilka gier np FORZA 2 lub the punishera.Problem mam taki ze narazie nie mam xboxa live i chce wgrac nowego dashboarda.Skad mam go sciagnac i czy da sie go wgrac za pomoca pendrive ew.mp3?
funkyles
CYTAT(McDriv3r @ 18 07 2007, 21:20) *
Moja konsola nie moze odczytac kilka gier np FORZA 2 lub the punishera.Problem mam taki ze narazie nie mam xboxa live i chce wgrac nowego dashboarda.Skad mam go sciagnac i czy da sie go wgrac za pomoca pendrive ew.mp3?

Musisz wypalić na CD lub DVD update ze strony Microsoftu a następnie zainstalować go na konsoli.

Cała operacja jest prosta i krótka, opisana jest dokładnie w FAQ-u.

Sprawdź stronę:

http://www.xbox.com/en-US/games/backwardsc...bility.htm#disc

tam znajdziesz szczegółowe wskazówki.

Pozdrawiam
McDriv3r
Dziekuje.Juz sobie poradzilem.
B0dz1o
funkyles, przecież gdybyś miał konto na Wielką Brytanię, mógłbyś płacić kartą
McDriv3r
C**j mnie strzela.Nie wiem czemu ale wyskakuje mi cos takiego.

System nie moze wyswietlic wlasciwosci tego polaczenia.Informacje Instrumentacji zarzadzania Windows(WMI) moga byc uszkodzone.Aby rozwiazac ten problem uzyj Przywracania systemu w celu przywrocenia systemu Winodws do wczesniejszego momentu(zwanego punktem przywracania).Przywracanie systemu znaduje sie w podfolderze Narzedzia systemowe folderu Akcesoria.

Robie wedlug poradnika www.xboxonline.pl czy http://www.onlinecenter.pl/ i nie daje rady.Prosze o pomoc :|
Gotoku
Wie ktoś może czy łącze 1 mbit/sek oferowane przez firmę Netia wystarczy do komfortowego grania? A może macie jakieś lepsze propozycje?
Sokolov
Ja mam z netti 1 mbit/s i jest dobre do grania. Spisuje sie wysmienice smile.gif
piecia
Również mam 1mbit od Netii i potwierdzam : Necik sprawuje się świetnie na każdego rodzaju gierce, więc polecam!!
Gotoku
No to spoko. A jak jest z podłączeniem? Dam rade się podpiąć bez kompa?
Marvel
W tym momencie w zadnym polskim sklepie nie mozna kupic MP.Jedynym wyjsciem sa aukcje internetowe,na ktorych mozna kupic punkty zarowno na USA jak i UK.I tutaj pojawia sie pewien problem.Ceny punktow na USA sa duzo nizsze(wiem,ze ameryki nie odkrylem) niz na UK,jednak spora czesc uzytkownikow zdecydowala sie na 2 opcje.Dlaczego?Wiadomo kiedy bedzie u nas mozna dostac punkty i w jakich cenach?czy da sie jakos przerejestrowac(majac konto na UK) i moc kupowac taniej punkty na USA?
ash77
konta nie da sie przerejestrować, dotyczy to wszystkich krajów swiata nawet tych co mają live oficjalnie. Czyli nawet jesli mieszkasz w W.Brytani (i konto w WB) i zadzwonisz do pani z helpline w W.Brytani to i tak sie nie da bo w systemie rejestracji live nie ma takiej opcji

a ceny są poprostu takie jakie są - w europie zawsze była drożyzna (patrz ceny samych konsol)
dureń
Gdzie założyć konto na UE czy US? Bo słuszałem że na konto UE nie można ściągnąć dodatkowych map do GOW.
McDriv3r
Nie wiem co sie dzieje z tym Xbox Live.Rano gralem bylo w porzadku teraz odpalam konsole juz niechce sie laczyc.Raz dziala raz nie.Ma ktos na to lekarstwo?
kenedi
Witam wszystkich!
Mam maly problem z netem, jak robie na X360 test polaczenia internetowego to zawsze przy NAT wyskakuje mi umiarkowany i chcialbym sie zapytac jakie porty odblokowac zeby miec OPEN NAT?? Jakby co to mam LIVEBOX TP podlaczone bezposrednio do X360 (nie mam PC).
LESZEKCHPL
I ja też chciałbym dowiedzieć o co chodzi z tymi portami ,gdzie się je odblokowuje, konsole mam podłączoną bespośrednio do routera. Nie wiem co się dzieje z moim LIVE , gdzieś od miesiąca nie moge pobrac żadnego dema, ładują się w nieskończoność a potem wyskakuje komunikat że nie darady pobrać choć kiedyś spokojnie w dwie godziny ściągałem każde. Mam radiówkę 1 mega ,jak sprawdzić ile faktycznie ona wyciąga, nieraz wszystko śmiga aż miło a niekiedy nie idzie grać?
Hlipo
Żeby mieć otwarte porty trzeba odblokować 88 i 3074. Na tej stronie są opisy jak to zrobić w najpopularniejszych routerach.
Leszekchpl takie problemy mogą być spowodowane radiówką
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.