Czy wiadomo kiedy będzie polski live?
CYTAT(koso @ 12 07 2007, 16:43)

Dowiedziałem się na E3, że decycji o Xbox Live nie ma i jeszcze trochę czasu na pewno to zajmie. Ten rok raczej odpada. Choć podobno w tej kwestii Polska ma być traktowana priorytetowo.
Jeśli by był polski Live! to chyba by było o tym głośno, Panie dureń. Może nawet będzie reklama w TV
CYTAT(B0dz1o @ 11 08 2007, 16:15)

Dowiedziałem się na E3, że decycji o Xbox Live nie ma i jeszcze trochę czasu na pewno to zajmie. Ten rok raczej odpada. Choć podobno w tej kwestii Polska ma być traktowana priorytetowo.
Jeśli by był polski Live! to chyba by było o tym głośno, Panie dureń. Może nawet będzie reklama w TV

Koso pogada ze swoim kumplem i załatwi
CYTAT(dureń @ 13 08 2007, 14:51)

CYTAT(B0dz1o @ 11 08 2007, 16:15)

Koso pogada ze swoim kumplem i załatwi
tyle ze jego kumpel nie pracuje juz w M$ -_-
LESZEKCHPL
16 08 2007, 18:28
Do moich problemów z LIVE doszły następne. Jak włączam konsole sieć nie zaskakuje, połącz-łącze i jest, wkładam gre XBOX LIVE i dupa nie jestem połączony. I znowu menu ,połącz jestem połączony, gra nie jestem i tak w kółko. Puściłem HALO 2 tam jest aktualizacja, z oporami wolno ale poszła, oco chodzi nic nie kapuje?
Mam pytanie do osób mających Live zarejestrowany na USA
- Czy też macie po nowej aktualizacji problem z pobraniem niektórych dem, np. Strangehold czy Bioshock?
"Element nie może być pobrany z bieżącej lokalizacji."
O co chodzi?
Jeżeli jakiś czas temu załozyłem sobie konto na xbox.com i mam tam zarejestrowanego gamertaga na Poland (nie da się tego edytować ;/ ) to będe miał problemu potem z polączeniem z konsoli na live i aktywowaniem golda ?
zdybek29
22 08 2007, 12:01
Czesc!
właśnie skonczyły mi się 3 darmowe miesiące grania na live , wszystkie 3 konta miałem zarejestrowane na Uk , a teraz rozglądam sie za kupnem zdrapki na allegro zauważyłem coś takiego
http://allegro.pl/item224573286__xbox_live...konto_usa_.html 13 miesięczne konto w usa za 89 zł w tym że nie wiem za bardzo jaka jest rożnica pomiędzy tymi kontami (ponoć wychodzą inne darmowe demka ) a jeżeli tak to czy gdy przelącze sobie z amerykanskiego na stare angielskie to bede mógł śćiągać demka wychodzące na uk ?? pozdrawiam
Po długiej przerwie podpiołem sie ponownie do netu. Oczywiście X zaraz po podpięciu zaktualizował oprogramowanie 22-08-07 no i pojawiły sie problemy:
- wejście na rynek trwa masę czasu tak jak i wykonanie dowolnej operacji typu zaznacz plik do ściagnięcia.
- wejście na liste kumpli blokuje konsole, nie wiem czy sie wiesza bo restertuje by mnie k... nie strzelia.
a na deser kilka razy zerwane połączenie z XBoxLive z komunikatem "kod stanu:80072746".
Podłaczyłem sie do netu korzystając z netu z AsterCity parametry to 2048Kb/256Kb więc problemu żadnego nie powinno być.
Macie może pomysły?
Z
http://www.xbox360forum.com/forum/showthread.php?t=43154CYTAT
XboX Support Team
Those codes are related, and may just indicate a glitch in the system. I don't think there is anything wrong on your part. Thanks for the report; we keep investigating
Quote:Originally Posted by XboX Support Team
That status code is WSAETIMEDOUT, which means the service did not respond in time. We have not been able to reproduce this error consistently
Jednak moze byc tez problem z twoim poleczaniem (przegrzewajacy sie router czy cos?), obadaj link.
matek_79
24 08 2007, 13:11
Mam prośbę do forumowiczów, aby mi ktoś, jak ma i byłby tak uprzejmy, przesłał kod z 48 godzinnej zdrapki na golda, konsola dzisiaj wrociła z naprawy bez zdrapki (mimo ze byla tam blisko miesiac) i w tej chwili mam silver a chciałbym nadrobić zaległości w graniu
Zeratul
28 08 2007, 13:30
w 48 godz chcesz nadrobic? jak mi wpadnie jakas zdrapka to ci moge poslac, poki co nie mam zadnej... lepiej zainwestuj w Golda
matek_79
28 08 2007, 21:15
CYTAT(Zeratul @ 28 08 2007, 14:30)

w 48 godz chcesz nadrobic? jak mi wpadnie jakas zdrapka to ci moge poslac, poki co nie mam zadnej... lepiej zainwestuj w Golda
Teraz to juz nie ma znaczenia

potrzebowalem na tamtą chwile bo akurat mi konsola wrocila z naprawy, mialem wolny wieczor i brak srodkow na koncie aby zainwestowac w Live!, a ze chcialem pograc odrazu on-line wiec potrzebowalem kodu zdrapki od kogos, sam takiego nie posiadalem, na szczecie Ins mnie poratowal przesylajac takowy

a w golda inwestuje po 1 pierwszym, mysle ze do tego czasu wytrzymam bez grania on-line tymbardziej ze Ninja Gaiden Black ponownie zagoscila w czytniku i jak zawsze mnie wciagnela na dobre
McDriv3r
29 08 2007, 16:14
Witam
Potrzebuje cala konfiguracje do Netii dla kompa i konsoli.Prosze o pomoc.
ale w jaki sposob masz ta netie, przez lacza TPSA czy inaczej?
jak przez TPSA to takie same ustawiania jak do neostrady
McDriv3r
29 08 2007, 16:56
TPSA czyli musze pokombinowac jeszcze raz
jak cos Ci nie "gra" to zadzwon do nich przeciez to w ich interesie i obowiazku jest zeby Ci pomoc
Sluchajcie: Czy moge przez konto USA dokupic dodatki do mojego TDU (PAL) i czy beda one dostepne na wszystkich profilach czy tylko na tym, na ktorym sie je sciagnelo?
ku.rwa przerywa mój głos podczas grania.... (inni mnie słyszą ale w trybie CZeeeeeeśśśśśćććććććććććć)
co może być przyczyną?
siki przeklinanie na forum nie jest zbyt dobrym posunieciem ale nie wazne ....
moze byc tego powodem polaczenie internetowe i jego predkosc lub tez lag nie uzywaj w tym samym czasie live i internetu na kompie
Witam. coś mi się pochrzaniło po dzisiejszej konserwacji XBOX LIVE. Nie mogę prowadzić rozmów głosowych - wiadomości głosowe mogę wysyłać i odbierać, nie mogę podłączać się do niektórych gier... W teście ustawień sieciowych wyskakuje mi, że mam "ścisły NAT" normalnie jakieś straszne (pipi)... Przed dzisiejszą konserwacją XBOX LIVE wszystko było ok i NAT był otwarty... Do podłaczenia xboxa do netu używam routera d-link dsl-g624t - wszystko jest w nim poustawiane tip top - statyczne i.p. przydzielone, porty 3074 i 88 otwarte. O co chodzi?? Czy ktoś już miał podobne problemy??
maciucha
10 09 2007, 17:11
Mam to samo ....
mam taki sam problem z Natem ,wczesniej przekierowalem porty i mialem open teraz mam strict i nie jest ciekawie ,strasznie malo gier mi wyszukuje np w GoW
Mi też wyskakuje "ścisła" i mam problem z dołączeniem do gry w multi.
Na szczęście problem jest jak widać bardzo znany:
http://forums.xbox.com/7/15371692/ShowPost.aspx#15371692Podobno MS ma niebawem to naprawić.
starsky
15 09 2007, 14:12
Witam.
Zamierzam kupić konsolę Xbox 360 w najbliższym czasie, ale mam kilka pytań.
Po pierwsze - do każdego konta stworzonego na XBL przez konsolę dołączony jest miesiąc darmowego XBL Gold. Czy to samo tyczy się kont, które założone zostały przez stronę xbox.com, a nie przez konsolę? (Zarejestrowałem się tam, aby móc korzystać z oficjalnego forum Xbox.) Wiem, że mogę stworzyć po prostu drugie konto z innym gamertagiem, ale chciałbym zachować ten, który stworzyłem na stronie, a i korzystać z tego darmowego miesiąca.
Prosiłbym o opisanie procesu pobierania gamertaga z XBL bez zakładania nowego konta (korzystając z konsoli) i przypisywania mu tego darmowego miesiąca, o ile jest to możliwe.
Po drugie - słyszałem różne plotki o banowaniu kont na amerykańskie dane przez Europejczyków. Czy to samo tyczy się np. kont zakładanych na brytyjskie dane przez Polaków?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
pspkowiec
15 09 2007, 16:43
czy xbox live bedzie chodzil na internecie radiowym??
CYTAT(starsky @ 15 09 2007, 15:12)

Witam.
Zamierzam kupić konsolę Xbox 360 w najbliższym czasie, ale mam kilka pytań.
Po pierwsze - do każdego konta stworzonego na XBL przez konsolę dołączony jest miesiąc darmowego XBL Gold. Czy to samo tyczy się kont, które założone zostały przez stronę xbox.com, a nie przez konsolę? (Zarejestrowałem się tam, aby móc korzystać z oficjalnego forum Xbox.) Wiem, że mogę stworzyć po prostu drugie konto z innym gamertagiem, ale chciałbym zachować ten, który stworzyłem na stronie, a i korzystać z tego darmowego miesiąca.
Prosiłbym o opisanie procesu pobierania gamertaga z XBL bez zakładania nowego konta (korzystając z konsoli) i przypisywania mu tego darmowego miesiąca, o ile jest to możliwe.
Po drugie - słyszałem różne plotki o banowaniu kont na amerykańskie dane przez Europejczyków. Czy to samo tyczy się np. kont zakładanych na brytyjskie dane przez Polaków?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
1. Nie do każdego nowego konta, ale do trzech nowych kont na jedną konsolę.
2. Aby uzyskać darmowy XBL Gold na miesiąc, konto musisz założyć na konsoli .
3. Jeśli chcesz korzystać z już założonego konta, będziesz musiał na konsoli podać ten Gamertag, adres mail i hasło.
4. Nie ma banowania kont Polaków.
.:marioo:.
26 09 2007, 19:37
Miałem Golda darmowego miesięcznego, skończył mi się wczoraj. Teraz pytanie, czy jesli kupie przykładowo kod na 3 miesiące i wpiszę go w konsoli, to konto będzie GOLD czy SILVER? No i czy skoro nie przedłużyłem go np. 2 dni temu to mam nadzieje że nic mi nie przepadło. Z góry dzieki za odpowiedz.
Bedzie Gold, nic nie przepada.
pspkowiec
28 09 2007, 18:17
czy xbox live bedzie chodzil na internecie radiowym? czy bedzie chodzil bo mam tylko mozliwosc zalozenia radiowego neta a bardzo bym chcial live. jak ktos wie to niech pisze.
podałeś typ łączności, nie parametry łącza. Na radiówce spokojnie idzie jeżeli ma dobre parametry.
Czy ktoś używa live'a z 2mbową neostradą? Bo ja mam poblokowane DNSy...
[InSaNe]
29 09 2007, 21:34
Mam taki problem, mianowicie kupilem nowego kompa i podlaczam kabelek do iksiaka oraz kompa . Niestety, nie moge polaczyc sie z netem - komputer pisze mi "Polaczenie lokalne 2 - kabel sieciowy jest odlaczony" . Jak jest odlaczony, skoro go podlaczylem ? O co biega? Nie znam sie za bardzo na komputerach, moze Ktos mi pomoze uporac sie z tym kabelkiem sieciowym? Uszkodzil sie czy jak?
Bawilem sie tez w zakladce "polaczenia sieciowe" - m.in zrobilem "utworz nowe polaczenie" . Nastepnie pyknalem "konfiguruj siec w domu lub malej firmie" . I potem pisze mi "Kreator znalazl odlaczony sprzet sieciowy" . Ponizsze polaczenia sieciowe sa rozlaczone : i na liscie jest Polaczenie lokalne 2 - NVIDIA nForce Networking Controller .
Moj net to neostrada 1024 megsow .
CYTAT(Hela @ 28 09 2007, 22:22)

Czy ktoś używa live'a z 2mbową neostradą? Bo ja mam poblokowane DNSy...
Ja, problemów z DNSami nie mam, mam inne, z portami
aquator
30 09 2007, 13:23
Witam
Prosze o pomoc wszystkich którzy maja wiedze na temat podlaczenia i skonfigurowania routera bezprzewodowego i karty bezprzewodowej w xboxie 360 oraz dzialania Xbox Live
o co chodzi?
otóz :
posiadam internet radiowy 600 kb/s do tego router TP-Link WR542G i pomimo usilnych prób dostawcy inetrnetu konsola nie chce sie poloczyc z netem(chlopaki byli dwa razy siedzieli 2 godziny i nic)
,xbox widzi siec ktora tworzy router ale przy tescie drugi punkt sie wywala i pisze nie poloczono,
nie wiem co mam juz robic
dzwonilem do microsoft pl i tam stwierdzili ze sprzet nie jest kompatybilnty ze soba ,podali routery zalecane D-Link i Linksys ,i chyba tego bedzie trzeba spróbowac ale chcialbym jeszcze poradzic sie was czy sprawa jest do ustawienia na tym sprzecie czy raczej nie.
ListuniO
30 09 2007, 15:02
Mam problem... podłączam XO do netu... sieć lokalna i wykrywa adres IP DNS ale nie wykrywa MTU.. nie wiem za bardzo o co chodzi... podłączyłem XO u dziewczyny do EWRO ale tu z kolei poza połączenie przewodowym nie wykrywa nic... NET-u nie ma na konsoli ani na jednej sieci ani na drugiej... macie jakiś pomysł.. w tym temacie jestem laikiem ale próbowałem robić wszystko zgodnie z instrukcjami....Podłączam kabel z internetem bezpośrednio do konsoli...
Dzieki za odpowiedz....
CYTAT([InSaNe] @ 29 09 2007, 22:34)

Mam taki problem, mianowicie kupilem nowego kompa i podlaczam kabelek do iksiaka oraz kompa . Niestety, nie moge polaczyc sie z netem - komputer pisze mi "Polaczenie lokalne 2 - kabel sieciowy jest odlaczony" . Jak jest odlaczony, skoro go podlaczylem ? O co biega? Nie znam sie za bardzo na komputerach, moze Ktos mi pomoze uporac sie z tym kabelkiem sieciowym? Uszkodzil sie czy jak?
Bawilem sie tez w zakladce "polaczenia sieciowe" - m.in zrobilem "utworz nowe polaczenie" . Nastepnie pyknalem "konfiguruj siec w domu lub malej firmie" . I potem pisze mi "Kreator znalazl odlaczony sprzet sieciowy" . Ponizsze polaczenia sieciowe sa rozlaczone : i na liscie jest Polaczenie lokalne 2 - NVIDIA nForce Networking Controller .
Moj net to neostrada 1024 megsow .
jaki masz kabel - skrosowany czy nie? bo jezeli laczysz bezposrednio komp - konsola to musi byc skrosowany inaczej nie wykryje polaczenia, tak jak w twoim przypadku
1.Czy 512kb pozwoli na niczym nieskrepowana zabawe po sieci??
2,.Jak duży wpływ na plynność gry po sieci,am ściąganie jakiegos dema w tym samym czsie co zabawa online??
3.jakie są rodzaje live? roczny, miesięczny,kwartalny? jak kszałtuja sie ceny w złotówkach?
[InSaNe]
30 09 2007, 20:04
Przedtem wszystko hulalo . Kabel jest (chyba) skrosowany . Kur... juz pomyslow mi brakuje

Nikt nie jest mi w stanie pomoc?
Przybilla
30 09 2007, 20:15
CYTAT(Tytek @ 30 09 2007, 21:03)

2,.Jak duży wpływ na plynność gry po sieci,am ściąganie jakiegos dema w tym samym czsie co zabawa online??
3.jakie są rodzaje live? roczny, miesięczny,kwartalny? jak kszałtuja sie ceny w złotówkach?
1. Nie.
2. Nie można sciągać i grać online, (nieonline można)
3. Są zdrapki na 3ms i 12 ms - ok.60zł, ok 180zł
CYTAT(Przybilla @ 30 09 2007, 21:15)

CYTAT(Tytek @ 30 09 2007, 21:03)

1. Nie.
2. Nie można sciągać i grać online, (nieonline można)
3. Są zdrapki na 3ms i 12 ms - ok.60zł, ok 180zł
czyli co mam rozumiec ze bedzie bardzo lagowało? czy to zalezy tez od gry?
Zależy od ilości osób grających w tym momencie z Tobą.
CYTAT(pspkowiec @ 28 09 2007, 19:17)

czy xbox live bedzie chodzil na internecie radiowym? czy bedzie chodzil bo mam tylko mozliwosc zalozenia radiowego neta a bardzo bym chcial live. jak ktos wie to niech pisze.
u mnie prażyło jak nie wiem co, też miałem radiówkę(1Mbit/s) i jedynie czasem problem był jak się sygnał gubił(mieszkam na wiosce daleko od nadajnika), ale ogólnie spoko..
Otóż nie mogę (umiem) połączyć się z www.
Dzisiaj pierwszy raz z xboxem360 i problem identyczny co przy ps3.
Nie mogę dojśc do opcji w pc-cie,gdzie trzeba udostępnić połączenia sieciowe...,po prostu tego nie mam.
Już dwa miechy się z tym męczę,z przerwami

,a dema kuszą...
Windows xp prof sp2
Modem Sagem
Połączenie kablem z konsoli do sieciówki.
Bardzo proszę o pomoc

Pozdrawiam,pyot.
Xbox 360
4 10 2007, 16:18
CYTAT(pyot @ 4 10 2007, 17:13)

Otóż nie mogę (umiem) połączyć się z www.
Dzisiaj pierwszy raz z xboxem360 i problem identyczny co przy ps3.
Nie mogę dojśc do opcji w pc-cie,gdzie trzeba udostępnić połączenia sieciowe...,po prostu tego nie mam.
Już dwa miechy się z tym męczę,z przerwami

,a dema kuszą...
Windows xp prof sp2
Modem Sagem
Połączenie kablem z konsoli do sieciówki.
Bardzo proszę o pomoc

Pozdrawiam,pyot.
Klikasz na 2 komputery na pasku (Neostrada), właściwości>zaawansowane>"zezwalaj innym(...)"
Witam dostałem xboxa robie sobie konto xbox live sprawdza ip ok sprawdza karte sieciową też ok i przy dns błąd. gdy dochodzi do ICMP - BŁĄD. prosze o pomoc byle szybką bo chciałem sobie zagrac
CYTAT(Xbox 360 @ 4 10 2007, 17:18)

Klikasz na 2 komputery na pasku (Neostrada), właściwości>zaawansowane>"zezwalaj innym(...)"

I niestety,nie tak jak piszesz,proszę :
Klikam na ikonkę w zasobniku -

Dalej -

Nie mam tych opcji z udostępnianiem...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.