Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
S.T.A.R.Z.E.C
Witam. Mam nadzieje,że dobrze trafiłem. Więc: chce sie podłączyć z Live'm, posiadam stałe łacze z modemem, ale w pc mam tylko jedno wejście na rj-45 więc modem muszę przez usb podłączyć lecz pisze, że pobiera adres sieciowy i nic się nie dzieje (przez rj-45 śmiga normalnie). Jakie rozwiazanie proponujecie? Dałoby X'a podpiąć przez usb? CZy dokupić jakies dodatkowe urządzenie. PS. Chciałem zaznaczyć, że jakiś czas temu modem śmigał przez usb:/
wujakamil
CYTAT(pyot @ 4 10 2007, 17:13) *
Otóż nie mogę (umiem) połączyć się z www.
Dzisiaj pierwszy raz z xboxem360 i problem identyczny co przy ps3.
Nie mogę dojśc do opcji w pc-cie,gdzie trzeba udostępnić połączenia sieciowe...,po prostu tego nie mam.
Już dwa miechy się z tym męczę,z przerwami smile.gif,a dema kuszą...
Windows xp prof sp2
Modem Sagem
Połączenie kablem z konsoli do sieciówki.

Bardzo proszę o pomoc smile.gif

Pozdrawiam,pyot.

Najpierw musisz ustawić w komputerze w włascieosciach karty siecowej połączonej z xo Adres ip: 192.168.1.1
Maska: 255.255.255.0

Jak to ustawisz to dajesz wkonsoli cos takiego Adres ip: 192.168.1.2 Maska: 255.255.255.0 Brama: 192.168.1.1

i w konsoli dajesz DNS1 taki jak we wlasciwosciach karty od twojego polaczenia internetowego

I wszystko jezeli nic nie pomylisz masz juz necik w xboxie biggrin.gif
pyot
Niestety...
W Test Xbox Live Connection /IP Adress- Failed.

Udostępniania nadal nie mam.
Najprawdopodobniej po niedzieli wzywam informatyka,wstyd censored2.gif

Dziękujęza zainteresowanie.

Edit:Czy zmienne IP w Neo nie ma tu jakiegoś znaczenia ?
Xbox 360
CYTAT(pyot @ 5 10 2007, 13:19) *
Niestety...
W Test Xbox Live Connection /IP Adress- Failed.

Udostępniania nadal nie mam.
Najprawdopodobniej po niedzieli wzywam informatyka,wstyd censored2.gif

Dziękujęza zainteresowanie.

Edit:Czy zmienne IP w Neo nie ma tu jakiegoś znaczenia ?

Kurcze, to jest naprawde proste. Jakbym był u Ciebie, to bym Ci to zrobił biggrin.gif
qwerty_91
TU masz jak skonfigurować połączenie z Xbox-em. Może ktoś mi pomóc z odblokowaniem portów w Kaspersky internet security 7.
mike.mayers
Wylogowało mnie podczas gry i nie mogę już się zalogować
Kody stanu
W: 0000-000B
X: 0000-F001
Y: 0C88-1CE0
Z: 0000-0000

Co zrobić żeby działało ?

Już działa
To była chwilowa awaria
kylo31
jasny gwint,a ja mam to samo ale nie mija.wywalilo w czasie gry w h3 i nie dziala do tej pory.
marcin0903
Cześć, mam pytanie jak to jest z tymi zakupami kartą przez XBL :
- Czy mogę zarejestrować kartę Maestro na USA ?
- Jak sobie wybiore że chcę kupić na 1 miesiąc Golda, to czy po tym jak mi się już skończy ten zakupiony Gold to czy mi automatycznie znów zakupi go ?
- Mogę kupować punkty na koncie w USA poprzez polską kartę?
ShtaS
CYTAT(marcin0903 @ 25 10 2007, 17:03) *
Cześć, mam pytanie jak to jest z tymi zakupami kartą przez XBL :
- Czy mogę zarejestrować kartę Maestro na USA ?
- Jak sobie wybiore że chcę kupić na 1 miesiąc Golda, to czy po tym jak mi się już skończy ten zakupiony Gold to czy mi automatycznie znów zakupi go ?
- Mogę kupować punkty na koncie w USA poprzez polską kartę?

- Maestro podobnie, jak i większość kart z polskich banków nie zadziała. Potrzebna jest bodajze VISA (np. Allekarta, albo Electron z Intleigo lub e karta z mbanku).
- jak podasz numer kart to będzie ci z niej automatycznie przedłużało
- p/w
Yaxa
Hej czy wam tez dzisiaj nie dziala live? Ich stron takze sie nie otwiera.
Jędrek
Była przerwa techniczna wink.gif
piotrek
CYTAT(pyot @ 4 10 2007, 16:13) *
Otóż nie mogę (umiem) połączyć się z www.
Dzisiaj pierwszy raz z xboxem360 i problem identyczny co przy ps3.
Nie mogę dojśc do opcji w pc-cie,gdzie trzeba udostępnić połączenia sieciowe...,po prostu tego nie mam.
Już dwa miechy się z tym męczę,z przerwami smile.gif,a dema kuszą...
Windows xp prof sp2
Modem Sagem
Połączenie kablem z konsoli do sieciówki.

Bardzo proszę o pomoc smile.gif

Pozdrawiam,pyot.

wyłącz firewalla i pojawi się opcja z udostępnianiem
Wolny
Mam problem z sciaganiem niektorych dem,kiedys zassalem z Xbox Live Demo Dead Rising i paru innych ale potem je wywalilem z twardziela.Wczoraj sprobowalem sciagnac Dead Rising,sciaganie dochodzi do 1%,i wysyakuje "nie mozna sciagnac ...." ,"sprobuj pozniej".Problem dotyczy paru dem ktore wczesniej juz sasysalem,ale nowe demka sciagaja sie normalnie i niektore ktore juz mialem na dysku.W czym tkwi problem?Moze niektorych dem nie mozna sciagac wiecej niz raz? Nie wiedzialem gdzie napisac posta ,jak w zlym temacie to sorka.
B0dz1o
Od pewnego czasu w Polsce są problemy ze ściąganiem niektórych demek, bo nie mamy własnego Live'a. Zauważyłem, że dotyczy to tylko gier z metką 18+:Bioshock, Stranglehold, Jericho...
Wolny
No tak ja tez mam ale chodzi mi o demka ktorze juz wczesniej mialem na twardzielu
B0dz1o
Miałeś, usunąłeś, a teraz jak chcesz ściągnąć to sprawdza ci IP i blokuje ściąganie. Ja też miałem Bioshocka, Strangleholda i je wywaliłem, a teraz nie mogę ściągnąć. To, że już raz je ściągałeś nic nie zmienia.
w07t3k
Witam
Czy majac laptopa z bezprzewodowym netem (z karta orange) mozna podlaczyc pod niego Xboxa?
Jędrek
Jak udostepnisz przez sieciowke neta to da sie.
Zeratul
no i musisz miec antene do xboksa
jaszczoor
powiedzcie mi chłopcy jedną rzecz smile.gif Jeżeli będe płacił za live tak jak w przypadku xboxa1 czyli co miesiąc z karty bedzie mi zabierało kase to ile miesięcznie tej kasy mi będzie ubywało? I najlepiej sie w takim przypadku rejestrować na USA? Wiadomo że kurs dolara ku temu wskazuje ale czy nie miałbym wtedy problemu ze sciaganiem dem itp. ?
Tommo
witam. mam neta radiowego, w chacie mam tylko kabel ktory bezposrednio wkrecam do karty radiowej w pc.
jaki ruter moge kupic zeby podlaczyc x'a do neta zeby kosztowal jak najtaniej i dobrze dzialal?
co polecacie?
pozdrawiam
kubekw1
Już pisałem w temacie o moim problemie, ale niestety nikt nie odpowiedział sad.gif Może tutaj znajde odpowiedź ?

Mam Xboxa podłączonego do komputera przez 8-żyłowy kabel, jeden koniec w Xa, drugi w kompa - mam neostrade. Wszystko w porządku działa, tylko jest jedno ale. Po ok. 30 minutach rozłącza mnie z Live. Biorę połącz z Live i znowu wszystko pięknie działa, do momentu ponownego rozłączenia.

Co mam przestawić ? Spotkał się już ktoś kiedyś z czymś takim ?

Pozdrawiam smile.gif
Yahoosh
Miałem podobny problem z połaczeniem sieciowym PC <> PC, ale że Pc <> X360 działają podobnie to napiszę (oczywiście niekoniecznie to musi być to)

- albo masz wirusa na dysku, wtedy po jakimś czasie zapycha łacze albo porty i po restarcie Neo od nowa się dzieje, albo Live się blokuje - nie wiem. Może mowię mało profesjonalnie, ale u mnie w takim momencie pomógl antywirus (a po jakimś czasie format dysku, nie wszyskie wirusy udało się skasować). Może na początek sprawdź PC antywirusem/antyspyware'm (Ad-Aware + Kaspersky moga być) tylko wyłącz w opcjach firewall'a,a raczej zmniejsz poziom zabezpieczeń; popracuj nad Kaspersky'm by nie przeszkadzał w połaczeniu z konsolą.

- albo może sie włącza jakiś firewall po jakimś czasie ?

- ew. sprawdź czy masz wszysko dobrze ustawione w opcjach siedzi na kompie i na konsoli.

- ...oraz sprawdź czy masz niezniszczony, dobrze scross'owany kabel (sprawdź cały sznur oraz końcówki)

Jesli to nie pomoże to szukaj dalej po sieci, może trochę poeksperymentuj albo ktoś inny na forum tobie pomoże. Pozdr
kubekw1
Porady 7ahoosh okazały się zbawienne smile.gif Wystarczyło wyczyścić komputer dobrymi antywirusami i wszystko śmiga smile.gif

Pozdrawiam !
Fab3r
Hmm ja mam inny problem - niekiedy jak włączam X'a, nie podłącza mi się do Live!'a. Mogę logować się z paręnaście razy i nic. Muszę włączyć testy, zobaczyć że ip i inne bzdety są ok i dopiero wtedy mogę się zalogować do netu. Czy ktoś ma podobny problem confused.gif ?

(Neostrada), lecz niedługo zmieniam ten szajs.
Yahoosh
*
- napewno masz ustawione w profilu automatyczne logowanie ?

**
po kolei jak u Kubka'w1 smile.gif czyli :

- napewno masz wyłaczonego firewall'a i nie masz wirusów ?

- może sprawdź inną brame dns bo może nie zawsze przez nią może się połaczyć ?

- sprawdź scross'owany babel i skrętki (koncówki) może są przygniecione / splątane / nadgryzone przez gryzonie

- lekko zmienić ustawienia w połączeniu internetowym w konsoli albo w PC

- może to być wina kochanego Windows'a, może reinstalacja tez pomóc, who knows ?
- ze strony konsoli założyć możesz nowe konto/ odtworzyć ustawienia początkowe / pogmerać w profilu osobistym

Ew. poszukaj w sieci np. na zagranicznych forach, wpisz "mostly cannot connect to Live" ostatecznie sprawdzić na oficjalnej stronie Live albo nawet wysłać Emaile lub zadzwonić do Micro$ofthu (jeśli to nie-łączenie naprawde ci przeszkadza)

Expermentuj ! (byle nie z ogniem).

PS: Neostrada nie jest taka zła szybki transfer cały czas - zmienne IP, co najwyżej ludzie pracujacy bezpośrednio w TPSA mogą sprawiać problemy a nawet oszukiwać, ale też nie zawsze.
ShtaS
CYTAT(Fab3r @ 26 12 2007, 11:23) *
Hmm ja mam inny problem - niekiedy jak włączam X'a, nie podłącza mi się do Live!'a. Mogę logować się z paręnaście razy i nic. Muszę włączyć testy, zobaczyć że ip i inne bzdety są ok i dopiero wtedy mogę się zalogować do netu. Czy ktoś ma podobny problem confused.gif ?

(Neostrada), lecz niedługo zmieniam ten szajs.

mam identyczny problem, co ciekawe nie dręczy mnie kiedy przepinam kabel od neta bezpośrednia do Xa. Pojawia się jedynie, gdy łączę się przez kompa. Najwyraźniej wina leży po stronie konfiguracji, ale nie wiem dokładnie w czym. Korzystam z oferty sieci osiedlowej, wyłączam firewalla, ale o dziwo przy wybraniu ustawień automatycznych w xboxie, połączyć z internetem nie mogłem się wcale (błąd przy DNSie, i własnie te adresy musiałem podać ręcznie).
Szabla8
Witam. Mój kumpel ma problem z Live. Wszystko ma podłączone ale wywala mu failed na MTU. Miałem to samo ale u mnie wystarczyło zrestartować router. On ma modem, restartowałem mu modem. Próbowałem nadpisać IP kompa jako IP konsoli bo i tak jedno urządzenie może być podpięte w modemie. Teraz moje pytanie. Czy kupno routera coś pomoże czy jeszcze jest szansa bez kupowania routera ??

Ja też mam problem. Grałem u starych w pokoju i wszystko było ok. Nie było lagów, mogłem mieć włączonego kompa i dwa laptopy. Niedawno przeniosłem się do siebie. Kupiłem kabel sieciowy. Jak gram to mam cholerne laagi (mówie o GoW). Z polakami nie mam. Tylko z hamburgerami jak gram (przy połączeniu mam zółte kreski a nie białe jak miałem wcześniej). Niech ktoś doradzi co mam zrobić
Z góry dzięki
Fab3r
CYTAT
- napewno masz wyłaczonego firewall'a i nie masz wirusów ?

- może sprawdź inną brame dns bo może nie zawsze przez nią może się połaczyć ?

- sprawdź scross'owany babel i skrętki (koncówki) może są przygniecione / splątane / nadgryzone przez gryzonie

- lekko zmienić ustawienia w połączeniu internetowym w konsoli albo w PC
Tja.

CYTAT
PS: Neostrada nie jest taka zła szybki transfer cały czas - zmienne IP, co najwyżej ludzie pracujacy bezpośrednio w TPSA mogą sprawiać problemy a nawet oszukiwać, ale też nie zawsze.

Ci ludzie to po prostu złodzieje, z umowy ktora wynosila ok. 120zł z zawieszonym telefonem, ktory jest nam niepotrzebny, po skonczeniu promocji bez uprzedzenia dowalają jakieś dodatki i bzdety, gdzie rachunek wychodzi 220zł. okres wypowiedzenia wynosi miesiąc, więc następny miech trzeba 220 wybulic confused.gif.
Yahoosh
CYTAT(Fab3r)
Ci ludzie to po prostu złodzieje, z umowy ktora wynosila ok. 120zł z zawieszonym telefonem, ktory jest nam niepotrzebny, po skonczeniu promocji bez uprzedzenia dowalają jakieś dodatki i bzdety, gdzie rachunek wychodzi 220zł. okres wypowiedzenia wynosi miesiąc, więc następny miech trzeba 220 wybulic

Dokładnie przeczytaj i sprawdź czy nie zaszła jakas pomyłka, dochodź za co dokładnie zapłaciłeś te dodatkowe pieniądze, z nimi trzeba walczyć i sie domagać bo mają burdel w dokumentach, sprawdź czy w momencie podpisywania umowy było cokolwiek mówione o tej dopłacie (chociaż pewnie już to sam sprawdziłeś i wiesz)

Co do okresu wypowiedzenie - nie wiem czy to zawsze działa, ale dziadek znajomego wyprowadzał sie z mieszkania - zapłacił ostatni rachunek za tel. i internet TPSA po czym zabrał wszyskie dokumenty, modem itp., poszedł na pocztę czy do punktu Neostrady, powiedział że się wypowiada, zostawił zaświadczenie że rezygnuje i tyle go widzieli. Nie wiem jak to się potoczylo ale to dobry sposób, skoro rezygnujesz to po co masz płacić za nic.

"Słychyjcie bo nie byde powtyrzać" - internet mają profesjonalny i bezproblemowy, ale ludzie tam pracujący to czesto, ale nie zawsze, zaciągacze, lenie a czasami nawet kłamcy i złodzieje. Można podawać wiele wiele przykładów, znacie pewnie z 10x więcej -poprostu zawsze warto zapisywać dokładne imię i nazwisko oraz godziny w jakich sie gadalo z infolinią, coś się zamawiało, co obiecywali itp.
Głupio ale TPSA nie da się wierzyć nigdy do końca.

Gdybym na bezludnej wyspie dostał możliwość 1 zadzwonienia z telefonu od TPSA w celu zawołania pomocy - wpierw bym przeczytał dokładnie cennik czy nie ma tam gdzieś napisanego małym druczkiem na drugiej stronie "20 lat pracy w kamieniołomach za 1 minutę połaczenia międzymiastowego, dusza za międzykontynentalne"
Soul
Witam panowie mam problem , kupiłem router d linka , skonfigurowałem ,śmiga mi net w PC śmiga mi PSN na PS3 i śmigam mi XBL - tyle że nie tak jak bym chciał - już mówię o co chodzi . Testuje połączenie i wszystko jest jak najbardziej OK nat Otwarty wsio działa no może po za tym - że trzy pierwsze zakładki(rynek ,xbox live gry) non stop się wgrywają ( klasycznie konsola X360 i w okół niej latające kropeczki ) i tak non stop nie mogę zobaczyć żadnych opcji w tych trzech pierwszych zakładkach . W gry grać mogę ( choć taki COD 4 dłużej wyszukuje meczu , dłużej się loguje itp ) Wiecie o co chodzi?
Wampis
Może to problem okresowy, który zniknie z czasem. U mnie też czasem coś działa gorzej. Nie rozumiem tylko dlaczego masz problem z zakładką gry, w końcu nie jest ona uzależniona od połączenia.
Soul
hmm wrócę do domu pobawie się może X się (pipi)ie ;>
c1n3k
@soul - tez tak czasami mam, chwile poczekaj i powinno sie wgrac.
Wampis
CYTAT(Soul @ 28 12 2007, 08:12) *
Witam panowie mam problem , kupiłem router d linka , skonfigurowałem ,śmiga mi net w PC śmiga mi PSN na PS3 i śmigam mi XBL - tyle że nie tak jak bym chciał - już mówię o co chodzi . Testuje połączenie i wszystko jest jak najbardziej OK nat Otwarty wsio działa no może po za tym - że trzy pierwsze zakładki(rynek ,xbox live gry) non stop się wgrywają ( klasycznie konsola X360 i w okół niej latające kropeczki ) i tak non stop nie mogę zobaczyć żadnych opcji w tych trzech pierwszych zakładkach . W gry grać mogę ( choć taki COD 4 dłużej wyszukuje meczu , dłużej się loguje itp ) Wiecie o co chodzi?

Dziś miałem dokładnie tak samo, więc raczej u ciebie jest wszystko w porządku. Zastanawiam się, czy nie ma związku z COD4, od kiedy w nie gram, po wyjściu z gry często rozłącza mnie z Live.
tomaszek_m
no ja tez mam to samo COD4 juz wogole przestał śmigać na LIVE, po kilku chiwlach wyskakuja komunikaty Podłoczony do Xbox LIVE i za chwile "NIE MOZNA NAWIAZAC POLACZENIA Z USLUGA MASANGER"

Tez tak macie?
Fab3r
http://www.psxextreme.info/index.php?showt...p;#entry1404248 -_-'

mam tak samo jak Soul... z nerwów jak się bawiłem z natem (raz Strict, raz Open, to nie działa dash, gry, konto...) i nic nie wychodziło je.błem padem o ścianę xD. Mam nadzieję że to przejdzie już jutro...
Soul
No dobrze wiedzieć że problem nie leży u mnie.
hooki
z całym live! jest coś nie tak, poświąteczny zalew nowych userów pewno. i może przez to takie rzeczy, ja jak grałem w gearsów wczoraj to było 5 meczy w sumie zahostowanych..
wolek92
Mi wczoraj również ciągle wczytywało Rynek, Dash i gry.
Dzisiaj (przed chwilą) odpaliłem X'a i patrze wczytuje się (chwila zawahania) i ... JEST tongue.gif VicTORIA biggrin.gif
Hehe, tak na serio to muszą coś z tym zrobić bo coraz częściej problemy są sad.gif
Soul
Tzn kiedy były ostatnio jakieś? bo nie pamiętam .
C1REX
Ja mam po updacie dashobordu, że mi generalnie wszystko dłużej się wgrywa.
Do tego mam ostatnio problemy z Live w VF5 i wyszukiwaniem hostów.
Soul
To tak jak każdy...... XBL coś sie (pipi)ie ?! o_O
McDriv3r
nadal sa problemy ?
Slupek88
Potwierdzam, po zalogowaniu, wgrywają mi się długo zakłądki rynek, po za tym jak gram, co jakiś czas wywala mnie z live, loguje się za chwile i ok. I najgorsze strasznie muli, cały dashboard, najprawdopodobnie tak jak ktos napisał, dużo nowych użytkowników po świetach dosżło.
hooki
ja przed momentem grałem, konsola się włączyła, wszystko się władowało w błysk. włączyłem gearsów, wyszukało, dołączyłem i gitara. ani jednego laga przez ponad 1,5h..
Jędrek
A mi dziala jak krew z nosa ;/ Spoko, wazne, ze to problem globalny, a nie jednostkowy smile.gif
Fab3r
Mi przeszło ok. 15tej, właśnie skończyłem sesję w GoW z kumplem smile.gif Nie martwcie się, powinno przejść. Co nie zmienia faktu, że dash wczytuje się chyba z 10min... Coś czuję że MS zabuli za nowe serwery.
ShtaS
niesamowicie wolno działa dashboard, 7 minut temu połączyłem się z livem, a zakłądka rynek, live i gry jeszcze się nie załadowały. Po prostu żal : /
TEAM Dabrowa Tar.
Mam to samo confused.gif nie da sie grac sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.