Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
A.Z.BEST
Twoja strata skoro nie masz czasu icon_evil.gif confused.gif.
Kaczor_666
Twoje pytania są wałkowane ciągle w tym temacie ale przypomnę Ci:
1)Ze STarter kitem masz rok gratis(+HeadSet i dema gier online), po roku płacisz 59euro lub kupujesz nowego startera.
2)Trzeba mieć lub płatniczą z inteligo
3)Nie można... (i dobrze)
4)No jak nie masz chipa do lepiej icon_twisted.gif
c1n3k
Jak ma przerobke bezchipowa to troche gorzej wink.gif
LooKaZ
Thx Kaczor
c1n3k co znaczy gorzej ? przeciez jak sie nie da grac na piratach to chyba gorzej byc nie moze smile.gif chyba ze nawet jak na oryginale sproboje sie polaczyc na konsoli przerobionej bezchipowo to nie bede mogl zagrac ?
Someone
Nie zagrasz na konsoli przerobionej bezchipowo. Nawet próbując grać na orginałach przez Xbox Live nic z tego nie będzie. Ponieważ gdy tylko zaczniesz instalować Livea programik od razu wykryje że masz przerobiną konsolę i ci ją zbanuje i pupa. Jeżeli już chcesz mieć modchipa i grać na Livie to skombinuj takiego którego można wyłączyć. I oczywiście nie instaluj żadnego softu czy większego dysku na konsoli.
A.Z.BEST
Nie zagrasz na konsoli przerobionej bezchipowo. Nawet próbując grać na orginałach przez Xbox Live nic z tego nie będzie. Ponieważ gdy tylko zaczniesz instalować Livea programik od razu wykryje że masz przerobiną konsolę i ci ją zbanuje i pupa. Jeżeli już chcesz mieć modchipa i grać na Livie to skombinuj takiego którego można wyłączyć. I oczywiście nie instaluj żadnego softu czy większego dysku na konsoli.

Znasz się jak na zbieraniu gruszek na wierzbie.
Mam dysk 200GB w konsoli, wszystkie programy na partycji na C: i jakoś mnie nie zbanowało. Ważne tylko oby włazić z wyłączonym chipem na lajwa i tyle. No i żeby MS Dash był poprawnie zainstalowany.
Someone
Uuuups. Sorki AZ. No cóż nie za bardzo się znam najwidoczniej. A tak przy okazji wiesz może jak zamontować wyłącznik do alladina w Xboxie w wersji 1.6?
Kaczor_666
Lookaz konsola bezchipowa a konsola przerobiona bezchipowo to dwie rózne rzeczy icon_twisted.gif
Raptor
No i żeby MS Dash był poprawnie zainstalowany.

Tzn.? Jutro chce (juz dzis pewnie nie...) zarejestrowac sie... moj xb 1.1 ma switcha (tsop)... kilka razy specialnie juz odpalalem sobie opcje live w grach i update dasha (aby w org. menu pojawilo sie Xbox Live wink.gif). Moglbys bardziej opisac 'poprawnie zainstalowany'?
A.Z.BEST
Spróbuj. Jak nie pójdzie, to pogadamy dalej. Zwrócisz się do mnie na pma i obgadamy to na gg. W każdym razie bana na początku nie dostaniesz, nie bój nic smile.gif.
LooKaZ
Lookaz konsola bezchipowa a konsola przerobiona bezchipowo to dwie rózne rzeczy  :twisted:

[spam] Fakt tu mnie masz :wink: [/spam]
Czyli jaki jest najlepszy chip do XBOX LIVE , zeby mial wylacznik ??
c1n3k
Ja mam alladina i dziala bardzo dobrze.
Krotko naciskasz power - wlacza sie oryginalny bios,
1s lub dluzej - piracki bios.
DrAgO
a ja mam pytanie z innej beczki hyh.gif
1 czy jezeli dam w rejestracji ze jestem z europy to bede gral tylko z ludzmi z europy ?
2 jezeli nie to czy versje gier sa zgodne chodzi mi np o to jak koles ma w jap ver jap a ja w europie ver pal czy bedziemy mogli razem zagrac ?
Ryo-San
PAL czy NTSC na serwerach Xbox Live nie ma to znaczenia...np. masz jakiś tytuł w PALU to bezproblemowo możesz grac w tą samą gre z kimś kto jest w USA, Japonii, Meksyku i w kazdym innym miejscu na swiecie i ma NTSC version itp itd....to kolejna zaleta Xbox Live(konkurencja niestety nie posiada onlineowej zgodnosci systemów)
DrAgO
qurwa (pipi) a ja chcialem zrobic import z jap smile.gif
Goldi69-PL-
Gdzie w wawie moge zalozyc stealta do mojego chipa, bo Halo 2 nadchodzi a ja nie mam wylacznika, zna ktos jakiegos speca, lub firme i ile taka przyjemnosc bedzie mnie kosztowac?
Kaczor_666
W Warszawie ciężko o dobry serwis confused.gif Napewno nie idź do Games World, Robsona czy Świat Gier bo Ci to zpierd.olą. Lepiej wysyłkowo to zrobić np u qlmana.
Dlugi
Cholera jasna, chcialem skasowac triala na live'a, ale gdy wybieram opcje unsubscribe, to
wyskakuje, ze moje konto nie moze byc skasowane w tej chwili. Mial ktos taki
problem? Jesli tak, to jak moge skasowac tego triala, poza dzwonieniem na
hot line microsoftu?
Kaczor_666
Coś temat ucichł, piszcie coś ludzie icon_twisted.gif
Raptor
Spamer! icon_twisted.gif biggrin.gif
Anywayz... Xbox Live! rox kiedy cie koledzy wykorzystuja do nabicia sobie punktow (bos newbie w dana gre), ale xbl u ciebie nie moze sie polaczyc ze scoring system on xbl i nie tracisz punktow za przegrana icon_twisted.gif. Nie grajcie z nimi w SC: PT bo wyladujecie na zerowym levelu tak jak ja tongue.gif.
c1n3k
A jak zrobic zeby moj xbox nie mogl polaczyc sie do scoring systemu ? wink.gif

Ja tez mam level 0 biggrin.gif

Gral ktos moze w B3:T przez XBL? Jezeli tak to jakie wrazenia?
Raptor
A jak zrobic zeby moj xbox nie mogl polaczyc sie do scoring systemu ? wink.gif

Nie wiem... czasem samo sie tak robi... i po 5-6grach juz jest OK... na duzo przegranych gier wypisuje mi 2. (2x -9pkt = -18 )
lukkow
Mam pytanko. Mianowicie, nie mam jeszcze ekarty z mbanku aby dokonac rejestracji, jednak mam kod ze zdrapki i chciał bym sprawdzic czy ten kod jest jeszcze aktualny. Czy istnieje taka mozliwośc? Czy po wpisaniu tego kodu podczas nie pełnej rejestracji utrace możliwość wykorzystania go następnym razem kiedy bede juz miał wszystko do pełnej rejestracji?
Raptor
Tego nie wiem... mowisz, ze masz kod... [u]musi[/b] byc na nim jakas data (data - data). Ale nic ci po kodzie jak nie mozesz sie zarejestrowac.
A.Z.BEST
lukkow: próbuj. Numer karty podaje się po numerze zdrapki.
LUnAtiC`n01
na zdrapkach sa zwykle terminy waznosci:D
nieewiem ale chyba juz wszystkie wygasly;(
lukkow
No właśnie sprawdziłem swój i niestety jest juz nie ważny:(

Naszczęście koleś z allegro u którego kupiłem ten kod zwrócił mi kase, aż 7 zł laugh.gif
Kaczor_666
A koszty przesyłki też ? icon_twisted.gif
lukkow
Wysłał mi skany kuponu na maila oczywiście po wczesniejszym zdrapaniu zdrapki laugh.gif , zreszta na moją wyrazna prośbę. Więc kosztów przesyłki brak.
Ryo-San
kup sobie RalliSport Championship 2 - tam w środku powinien być 2 miesięczny ważny trial - gra świetna, masa ludzi gra w nią na Xbox Live - cena śmieszna no i trial w środku..
Raptor
A nie RalliSport Challenge2 przypadkiem? :roll: wink.gif
Ja gram wlasnie z triala od RSC2 (headset pozyczylem od kumpla) - a starter kit juz za pare dni smile.gif
A.Z.BEST
Dziś kupiłem Splintera 2, także możecie mnie pouczyć grać tongue.gif.

200kr jedyne, kurcze smile.gif.
Kaczor_666
jak ktoś zainteresowany zmianą GT to zapraszam http://www.xbox.com/en-US/news/20040716req...quiredtagchange
Azbest wiesz ale to 200koron nic mi nie mówi. Tyle wiem o duńskiej walucie co o jenach czyli nic. Wiem, że jest i tyle.
Raptor
jak ktoś zainteresowany zmianą GT to zapraszam

Ot tak sobie nie zmieni - nie moze. Wczytaj sie dokladnie w txt, ba nawet widze, ze juz NOTE doczepili. "There has been some confusion circulating in the community, so let's be clear: This offer only applies to those Xbox Live subscribers who have been contacted by Xbox and required to change their Gamertag."
Kaczor_666
Wiem ale ja do kończa nie czytałem bo nie mam zamiaru zmienić nicka. Poprostu dałem linka i wiem, że tam trzeba na Hot Line dzwonić. Dlugi dzwonił i siędogadał, żeby skasowali mu GT.
Raptor
Ale ty nadal chyba nie rozumiesz 'akcja ze zmiana gamer tagow' jest tylko do tych skierowana co maja nicki np.: MrSeed i Mr Seed (ze spacja). Do nikogo innego. Ot tak nie mozesz zmienic gamer taga.
Kaczor_666
Spoko wysłałem tego linka i nie czytałem wcześniej bo nie miałem czasu. Poprostu był baner Change Your GT ! na xbox.com i dałem linka. Nic nie pisałem po prostu dałem linka. Teraz przeczytałem i wiem. looziq
Gotrek
Mozecie wyjasnic kwestie placenia. Po roku od zarejestrowania Starter kita sciagaja kase za nastepny rok z karty kredytowej podanej przy rejestracji?! Sa przeciez kupony dolaczane do gier ktore przedluzaja np tylko o 2 miesiace? Tzn ze mozna tez "doladowywac" swoje konto jak w telefonach pre-paid ?? Gdzie w polsce mozna starter kita kupici za ile? Mam stale lacze z warszawskiego aster city i lacze sie przez modem zewnetrzny, czy moge do niego podlaczyc X'a? Sorry za takie pytania.... :oops:
Raptor
2 miesieczne kupony nie dzialaja na zasadzie doladowania... z nich mozna tylko nowe konto zalozyc, a potem rocznym kodem ze starter kita doladowac. Sa to takie promocyjne kody cos na zasadzie prezentacji xbox live.
Jak uplynie rok MS sciaga ci kase z konta na nastepny miesiac/rok (zalezy jak sobie wybierzesz), ale mozesz i kolejnym (tylko) rocznym kodem doladowac (wiec kolejny starter kit sie klania - ktory imo taniej wychodzi niz bulenie za rok/miesiac z karty).
Stertera w polsce dosc ciezko kupic... - tutaj niestety nie potrafie ci odpowiedziec. Ja za swojego dalem 210zl.
Jezeli modem ma wyjsce (a ma wink.gif) rj45 to oczywiscie, ze mozesz bezposrednio sie podlaczyc lub przez router, lub 2ga sieciowke (duzy wybor opcji wink.gif). A wtyczke po prostu wkladasz i wybierasz w xb odpowiednia opcje (potrzebujesz takie dane jak w pc).
gorillaz66
co do startera nic innego mi do głowy nie przyłazi poza .........
dvdcrave laugh.gif smile.gif
198zł plus wysyłka która ostatnio zdrozała 8O (podniósł sie stopien wagi z 4 na 6 czy jakos tak)

http://www.dvdcrave.com/products/product.jsp?pid=8391
Raptor

Availability: Currently: Out of Stock
gorillaz66
pewnie na dniach bedzie dostawa a wtedy:
Currently: In Stock! (10+ Available)

smile.gif
Gotrek
Hmm ale czytalem gdzies ze Xbox nie bedzie dzialal z poleczniami pokrewnymi do Dial-up a taki modem to chyba wlasnie jest Dial-up :roll: question.gif :!: A moze znacie kogos kto sprzedaje startery albo ma mozliwosc sprowadzenia?I gdzie wy zakupiliscie?
Kaczor_666
Ja na wakacjach kupiłem , azbest ma możliwość kupienie bo mieszka w Dani.
Kenshin
Mam nadzieje ze jak iXi wejdzie oficjalnie do Polski to razem z nim w jakims okresie czasu Xbox Live biggrin.gif
Jędrek
Zeby grac przez XBLIVE trzeba miec standardowy hdd czy mozna miec wiekszy?

Sorry, jezeli takie zapytanie juz bylo, ale nie jestem czestym gosciem tego dzialu wink.gif
Ryo-San
Zeby grac przez XBLIVE trzeba miec standardowy hdd czy mozna miec wiekszy?

tu jest dziwna sprawa jesli chodzi o te dyski;/ A.Z.BEST gra na "Lajwie" bez problemu a posiada dysk 200 gb..a c1nka za nic w swiecie nie chialo połączyc do Xbox Live dopoki nie wymienił dysku 120 gb na ten który miał fabrycznie w konsoli..wiec sam widzisz ze dziwna sprawa;/
Kaczor_666
możesz spróbować na swojim, jak nie pójdzie to ściągnij dsh na stry HDD i przegraj go na nowy. Oczywiście nie możesz mieć chipa bez wyłącznika lub przeróbki biosowej.
Raptor
Ja gram normalnie na 40GB. A jaki blad mu wywalalo, jak nie chcialo polaczyc? Moze po prostu nie zamknal hdd czy cos? - predzej by bana zarwal niz nie chcialoby polaczyc?
A.Z.BEST
Gdyby nie zamknal HDD, to by wyskoczyl error 05 z poziomu kernela tongue.gif. U Cinka po prostu sie uparlo i nie chcialo mu zupdejtowac MS Dasha. Potem wrzucil oryginalny HDD, zupdate'owalo sie, zawartosc C przerzucil na tego 120GB i wsio juz gra. Mozna spokojnie grac duzymi dyskami.

Pomoze ktos Cinkowi? Ja nie mam EEPROMa, a zbanowany zostal chlopak confused.gif.

Rap, Ryo, dzis koniecznie na Splinter Cella, bo Was udusze :>. Kompa nie mam, takze X bezposrednio pod netem siedzi non stop, wiec nie bedzie problemow z gra, Ryo.

P.S. Azbest nie kupuje starterow pojedynczo. Chyba, ze chcecie placic za koszmarnie droga wysylke. Ew. wiecej sztuk, to wyjdzie wiele taniej... Teraz sa startery z PGR2 po 450DKK (ok 290zl), wiec jak cos to PM. Im wiecej sztuk tym lepiej dla Was. W celu odciazenia paczki moge wyjac instrukcje, hehehe. Powaga. W starterze instrukcje waza ok 20-30% zawartosci tongue.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.