Ja mam podobnie....
przy logowaniu w dashbordzie są niesamowite problemy
to nie kwestia aktualizacji oprogramowania raczej.... cos sie sypneło na serwerach M$
mam nadzieje że to tylko kwestia kilku najbliższych godzin bo bez tej usługi X360 to X180
Hmm z "nieoficjalnych doniesień" (czyt. z girsów na privacie) wszyscy mówią, że sytuacja robi się kiepska wieczorem. To logiczne, bo wtedy następuje wysyp hamburgerów...
Uwaga - ciekawa wiadomość! (mnie to niestety nie dotyczy

) Jako że MS ma kłopoty z live, to można ściągać część rzeczy niedostępnych na dane lokalizacje, np. dema Strangleholda albo Dark Messiah'a. Ale głównie chodzi o map pack do GoW "Hidden Fronts"! Ponoć jak się popróbuje paredziesiąt razy to może wskoczyć. jednak jak zobaczycie napis, że nie jest to dostępne z danej lokalizacji, no to lipa... Wchodzicie do gry i w głównym menu kilkacie X i wchodzicie w downloadable content. Jeżeli wyskoczą wam errory w stylu "Nie można uzyskać.../Cannot retrieve... 80072746" to próbujcie dalej. Aż ściągniecie, lub ujrzycie napis o złej lokalizacji. Chyba warto

?
QUOTE(Fab3r @ 29 12 2007, 21:52)

Mi przeszło ok. 15tej, właśnie skończyłem sesję w GoW z kumplem

Nie martwcie się, powinno przejść. Co nie zmienia faktu, że dash wczytuje się chyba z 10min... Coś czuję że MS zabuli za nowe serwery.
Skoro ta cała sytuacja jest spowodowana nowymi userami, to chyba M$ spokojnie zarobił na te serwery.
To co się aktualni dzieje, o jest padaka totalna.
Teraz nawet strona WWW Live;a jest przeciążona.
Jest tragedia. Dashboard się kręci i kręci, wczytuje i wczytuje... Nie mówiąc już o pograniu wieczorem online

Grubą kasę płacimy za golda a są takie problemy
Salwador
1 01 2008, 16:28
Znajomy z clanu zadzwonił do MS aby się dowiedzieć co się dzieje...odpowiedzieli jemu tylko iż w stanach większość serverów padło i przez to są obciążenia a szczególnie wieczorami w Europie...W sumie każdy z nas już to wie...;/
Mam nadzieję ,że w końcu coś z tym zrobią .W końcu płacę ( i to sporo) za ten cholerny LIVE .
Niech dadzą wszystkim odszkodowanie , miesiąć LIVE za darmo
KOSHAOLIN OBI
3 01 2008, 12:08

Niby trochę się ten live ustabilizował ale nadal wiesza się dashbord i długo szuka meczy szczególnie w lost planet
.:marioo:.
3 01 2008, 13:21
Taka sytuacja trwa już ponad tydzień.. o komfortowym graniu można zapomnieć. Akurat wtedy kiedy mam urlop
Hmm mam pytanko, myślałem że to przejdzie, ale jednak... Nie mogę ściągnąć map-packa 1 z GoW (old bones i raven down). Wyskakuje błąd że "nie można pobrać/can't download item". Po prostu. Bez żadnej lokacji, błędu itp. Nie i tyle

. Czy to wina marketplace czy znowu mam jakieś curewskie szczęście?
QUOTE(Fab3r @ 3 01 2008, 21:58)

Hmm mam pytanko, myślałem że to przejdzie, ale jednak... Nie mogę ściągnąć map-packa 1 z GoW (old bones i raven down). Wyskakuje błąd że "nie można pobrać/can't download item". Po prostu. Bez żadnej lokacji, błędu itp. Nie i tyle

. Czy to wina marketplace czy znowu mam jakieś curewskie szczęście?
Może być wina Live'a. Teraz się takie cuda dzieją, że wszystko jest możliwe. Mi czasem wcale z Livem nie łączy. Zwłaszcza wieczorami.
Dla pocieszenia zobaczcie sobie w temacie o COD4 na PS3, że tam też nie jest najlepiej.
CYTAT(KOSHAOLIN OBI @ 3 01 2008, 12:08)

Niby trochę się ten live ustabilizował ale nadal wiesza się dashbord i długo szuka meczy szczególnie w lost planet
no w lost planet bywa ciezko...
P.S: to ty OBI PL?
po lewej masz jego gamertag.. a co do live, to niby było już ok wszystko a dzisiaj znów jakieś wałki są z "rynkiem". chciałem dema zassać to wywala mi błędy.
Nic nie da sie sciagnac z tego Live, dobrze, ze mam troche nauki to konsola odpoczywa. Fajnie, ze przynajmniej dadza jakas gre na arcade za free, ciekawe czy bedzie mozna sobie wybrac
Jak dla mnie, live i tak, pomimo tej wpadki WYMIATA
Dagadagadaga
7 01 2008, 14:10
A więc kabelek jest podłączony (TriaxNet/kablowka) wszystko jest cacy.Robie test w moim XO wszystko jest w porządku adres ip itp. Wkońcu chce zrobić profil na xbox live.Daje ok ok dalej dalej i dochodzi do momentu w którym chce pobrac aktualizacje.Daje OK i w pewnym momencie wywala błąd ze nie mozna pobrac bla bla bla wejdz na www.xbox.com/supprot :F próbowałem chyba wszystkiego i za każdym razem jest to samo.Może ktoś wie w czym twki problem?
@EDIT
Już po problemie wgrałem update z używając mp3
Możliwe, że problem nie leży po twojej stronie. Od pewnego czasu Xbox Live ma wewnętrzne problemy techniczne, które ujawniają się także przy ściąganiu aktualizacji nie tylko tak jak ta twoja (dashboardu), ale i do gier. Spróbuj kiedy indziej, może ściągnie bez problemu.
ps. jesteś zarejestrowany na USA?
Pewno że tak chyba nikt inaczej nie uważa , to pierwsza taka wpadka od początku - pozostaje nam czekać , bo co za dużo to nie zdrowo , niech się ogarniają szybciej.
A panowie jak z halo 3 u was jest?? Bo u mnie NIGDY nie znalazlo "Ideal match" a czesto nawet niema "Close match" wiec niewiem czego to moze byc wina?? Moj net to 1mb/s Tp.Sa
2razyjot
7 01 2008, 21:37
CYTAT(Dagadagadaga @ 7 01 2008, 14:10)

@EDIT
Już po problemie wgrałem update z używając mp3

Jak zes to zrobil? Skad sciagnales? Psia mac, moze to wina flashu napedu ale za cholere jasna jakbym tego na mp3 nie wgral w jakiej postaci nie moge update zrobic. Powiesz jak to u ciebie wygladalo (struktura katalogow, url skad pobierales)?
CYTAT(Wampis @ 7 01 2008, 20:34)

Wina problemów z XBL.
tyle ze mi nawet Ideal Match nieznajdowalo tak tydzien przed swietami kiedy problemow z XBL raczej niebylo ;/
Dagadagadaga
8 01 2008, 07:22
Masz tutaj plik do sciągniecia nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale u mnie był jeszcze w folderze $SystemUpdate więc wrzuć ten plik do tego folderu (utwórz taki folder).Wyczyscilem całą mp3 wrzucilem ten folder za pomocą przedlużki (kabelek-obie konćówki z wejsciami usb) podpiąłem do Xo (bo inaczej mp3 nie chciala tam wejsc) uruchomilem konsole.Pisalo cos u update dalem ok.Doszło do połowy konsola sama sie zrestartowała,odpiąłem mp3,wbiłem na liv'a i juz nie wymagało update : >
Download :
http://www.sendspace.com/file/js5b8m
Temper-Tantrum
9 01 2008, 01:55
znow cos jest zle z livem ...
No ku.rwa
Jak chcę zgrać to albo coś nie tak z Livem albo neostrada mi się je.bie(na 6mb mam ostatnio ok 100kb, czyli coś ponad 1% prędkości łącza:/).
Kpina. Niech lepiej naprawia tego Live'a, a nie obiecuja gre z Arcade. Grac chce!
To jest padaka, co się dzieje.
Przez te problemy M$ jednak paradoksalnie może zarobić.
Sam bym grał tylko w VF5 online, ale z powodów problemów z Livem kupiłem/wymieniłem sobie kilka gier na singla.
neopb20
13 01 2008, 13:40
Witam wszystkich,
Od dwóch dni mam problem z zalogowaniem się do LIVE, mimo, że konto jest... opłacone, a konsola nigdy nie była przerabiana smile.gif
Co ciekawe - problem dotyczy wyłącznie mojego Gamertaga, gdy stworzę nowy - wszystko jest ok.
Konsola zwykle loguje się i zalogować nie może, czasem nawet nie ładuje profilu gracza tylko cofa do ekranu w wersji bez zalogowania . Czasem pojawia się komunikat: Twoje konto zostało zablokowane w wyniku problemu z rodzajem płatności czy coś. Prosi o zmianę systemu płatności w profilu, a do profilu gdy się zaloguję natychmiast mnie wyrzuca do ekranu głównego.
Co to może być? Szlag trafił oprogramowanie czy co?! I w takim razie czemu na innym gameratagu i koncie logowanie do Live działa bez zastrzeżeń?!
Jakieś pomysły ?
Witam wszystkich , z gory przepraszam za brak polskich znakow , ale jeszcze w pelni nie skonfigurowalem swojego ubuntu , do rzeczy , podlaczal ktos juz swoja 360tke na linuxie do x live ??, jesli tak to prosze o pomoc wydaje mi sie ze opis wystarczy , jednakze jesli ktos sie pofatyguje o maly poradnik ze zdjeciami bede wdzieczny , zreszta pewnie nie tylko ja . z gory dziekuje za pomoc .
Pewnie juz byly w tym temacie podobne pytania(nie wiem, czy az tak noobowskie:P), ale troche tego za duzo wiec:
1. Czy jak kupie zdrapke na live'a to czy bede mial abonament w wersji gold na kazdym profilu?
2. Czy mozna skopiowac istniejacy juz profil, a pozniej zmienic jego nazwe(chodzi mi o to zeby nie stracic gamescore'a)?
3. Jesli odpowiedz na pytanie 2 jest przeczaca, to czy na jednym profilu mozna stworzyc dwa osobne profile do grania w sieci, tak zeby na tym drugim nie startowac od zera(GS)?
4. Na jaki kraj najlepiej sie rejestrowac? Czy sa jakies postepy w sprawie polskiego XBL?
1) nie
2) nazwę profilu offline można zmieniać do woli, Gamertaga też, ale kosztuje to 800MP
3) każdy nowy profil zaczyna z zerowym GS
4) ludzie rejestrują się na USA, Wielką Brytanię lub Irlandię
CYTAT(Wampis @ 13 01 2008, 20:14)

1) nie
2) nazwę profilu offline można zmieniać do woli, Gamertaga też, ale kosztuje to 800MP
3) każdy nowy profil zaczyna z zerowym GS
4) ludzie rejestrują się na USA, Wielką Brytanię lub Irlandię
1. Zdrapka dziala tylko na jeden profil, czy wiecej?
2. Czy mozna jakos skopiowac profil, tak zeby miec dwa z tym samym gamescorem(przerzucic na karte pamieci, a pozniej z powrotem na dysk?)
3. Czy pozniej mozna zmienic kraj rejestracji?
1) Zdrapka na Golda na jeden, punkty też, ale pobrane rzeczy są dla wszystkich profili.
2) Nie rozumiem za bardzo w jakim celu. Można skopiować profil na kartę i zagrać na innej konsoli, albo pobrać swój profil na inną konsolę przez XBL.
3) Nie wiem, nawet jeśli, to raczej tylko telefonując do MS. Czyli nie jest to łatwe, o ile w ogóle da się to zrobić.
bountyhunter
14 01 2008, 00:39
2) to co wampis napisal, ale pamietaj ze po sciagnieciu profilu z xlive wszystkie starsze kopie staja sie bezuzyteczne. do tego xbox nie pozwala na robienie kopii profilow, tylko na przenoszenie ich [tzn za pomoca xboxa nie zrobisz tak, ze masz dzialajacy profil na hdd i memorce, bo xbox starszy usunie po przeniesieniu go z hdd na memorke]
CYTAT(w07t3k @ 14 01 2008, 00:20)

3. Czy pozniej mozna zmienic kraj rejestracji?
nie da sie zmienić kraju rejestracji - chodzi tu o zapis profilu na serwerach M$ - nawet jak w przyszłości bedzie nowy Live w Polsce to nie bedzie sie dało przenies profilu z innego kraju
Radiell
14 01 2008, 15:23
Mam takie pytanie odnosnie rejestrowania sie w XBL na USA czy UK, a mianowicie czy jezeli zarejestruje XBL na UK to bedzie mi znajdowalo inne gry (np w multiplayerze w halo 3) niz jezeli byl bym zarejestrowany na USA?
CYTAT(Wampis @ 13 01 2008, 23:56)

2) Nie rozumiem za bardzo w jakim celu. Można skopiować profil na kartę i zagrać na innej konsoli, albo pobrać swój profil na inną konsolę przez XBL.
Zeby stworzyc drugi profil z takim samym gamescorem, zeby nie zaczynac od zera.
Problem jest taki, ze xbox jest brata i on tez bedzie czesto gral, a gamertaga nie bede co gre zmienial, zeby nas ludzie odroznili. Poza tym statsy bedzie psul.
I jeszcze ostatnie(oby)pytanie:
Czy roznica miedzy livem w USA czy UK jest na tyle duza, ze nie warto rejestrowac sie na Polske?
No to się nie da, bo z odpowiedzi wnioskuję, że chciałeś sklonować profil brata tak?
Nie da się rejestrować na Polskę, dlatego ludzie rejestrują sie na UK i USA.
Dobrze rozumiesz, z tym ze, razem gralismy na tym profilu i przez ponad pol roku troche tych punktow sie nazbieralo(przynajmniej na te ilosc gier jaka mamy).
No to albo będziecie dalej grali na jednym profilu, albo któryś z was założy sobie nowy. To nie jest taka tragedia, ludzie czasem sprzedają konta z 40k GS i zaczynają od zera
Ok, to bylbym w stanie przezyc, ale to, ze zdrapki dzialaja na 1 profil - porazka.
luck1985
15 01 2008, 22:08
Nie wiem czy dobry dzial i temat ,ale nie mam live i chce zrobic update. Zassalem ze strony xboxa update i nagralem na plytke.
Nagralem spakowane , rozpakowane , wrzucilem na pendrive i nic , odpalam konsole i nic mi nie wykrywa ani nie pokazuje.
WTF ?!
czy mozliwe jest zmienienie gamertaga z poziomu strony xbox.com ? jak wchodze do tej zakladki to nic nie mozna zmienic ale czy to wina tego ze mam za malo MS points?
Nie da się raczej. Potrzebne ci 800.
hm to jak to jest z tym GS? Zalozmy ze robie sobie profil offline standardowy i gram sobie offline caly czas i zrobilem sobie 5000 GS. Wiec zakladam profil na XBL z taka sama nazwa jak mam ten offline wiec wtedy na nim tez bede mial to 5000 GS automatycznie dobrze rozumiem?
Wytłumaczcie mi o co kaman bo jestem z deka zdziwiony.
Aktywuję sobie Golda zdrapkami 48-godzinnymi i wszystko hula cacy, ale nie do końca.
Otóż nie mogę pobrać niektórych dem. Np. Devill May Cry 4 ma obok ikonę przekreślonego czerwonego kółeczka. Why? Co jest grane? Innego dema nie mogę z kolei ściągnąć bo jest niedostępne z tej lokalizacji. No to z jakiej lokalizacji jest dostępne? A jeszcze innym razem wywala mi komunikat, że aby ściągnąć to demo muszę być użytkownikiem konta GOLD. No przecież jestem do jasnej cholery!
Dodam, że konto mam zarejestrowane na UK.
Zdrapki 48-godzinne nie dają ci statusu Gold, tylko umożliwiają grę po Live'ie. Sprawdź dane konta i zobaczysz, że dalej masz Silver.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.