Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
Jędrek
Pewnie kiedys tam bedzie. Osobiscie nie licze na to.
ProChaoS
Żeby archivy działały i ogólnie cały online to konto najlepiej na co zarejestrować?
Colin84
UK da radę, na przykład.
sznurek
CYTAT(Jędrek @ 19 07 2008, 13:18) *

Coś w psx extreme wyczytałem bodajze, że xbox live ma przejść jakieś modernizacje zwiazne z zabezpieczeniami czy czyms tam. Wynikało z tego, że zostaniemy pozbawieni mozliwości korzystania z onlina zagranicznego. Myslę, że to POWINNO być małą zapowiedzia wprowadzenia tej uslugi w Polsce, jak nie to się censored2.gif
klk
Witam,

Po dlugiej przerwie polaczylem swojego X'a z netem, update zrobiony, Nat sygnalizuje, ze jest OPEN. Mam konto silver, Neostrade 512, lacze sie kabelkiem z Liveboxem. Oglnie lacze sie z netem bez problemu,ale:

1.Co kilkanascie minut mnie rozlacza, tez tak macie?
2. Sciaganie dem to jakas porazka - przerazliwie wolno, co chwila pokazuje inny stan %, od 4dni sciagam demo Battlefielda....
3.Nie moge edytowac swoich danych, laczy sie i po chwili blad ze nie moze polaczyc sie z Xbox Live, a pozostaje caly czas online.

PS3 podlaczm w ten sam sposob, zero problemow, nie zdarzylo sie zeby zerwalo mi polaczenie,dema sciagam bez problemow. Czy moj X'kloc sie konczy?

Fisiu
CYTAT(Colin84 @ 20 07 2008, 23:05) *
UK da radę, na przykład.

USA - taniej (zdrapki na Gold i MSP) i więcej darmowych arcade'ówek. Ja żałuje, że zarejestrowałem na UK.

CYTAT(sznurek @ 20 07 2008, 23:19) *

Coś w psx extreme wyczytałem bodajze, że xbox live ma przejść jakieś modernizacje zwiazne z zabezpieczeniami czy czyms tam. Wynikało z tego, że zostaniemy pozbawieni mozliwości korzystania z onlina zagranicznego. Myslę, że to POWINNO być małą zapowiedzia wprowadzenia tej uslugi w Polsce, jak nie to się censored2.gif

Czyli co, konta, np. 80k GS pójdą się w krzaczki? Na razie to tylko plotka, no ale - ja bym się wkurzył na miejscu achievement hunterów.
Masher
CYTAT
CYTAT(Colin84 @ 20 07 2008, 23:05) *
UK da radę, na przykład.

USA - taniej (zdrapki na Gold i MSP) i więcej darmowych arcade'ówek. Ja żałuje, że zarejestrowałem na UK.

CYTAT(sznurek @ 20 07 2008, 23:19) *

Czyli co, konta, np. 80k GS pójdą się w krzaczki? Na razie to tylko plotka, no ale - ja bym się wkurzył na miejscu achievement hunterów.

O jakich arcad'ówach mówisz (Aegis Wing, Yaris) ?
Chyba większość Polaków ma konta zagraniczne, skoro Microsoft dotąd Live'a nie wprowadził, to chyba ich wina, że zakładamy konta zagraniczne, no nie? nonie.gif

Hlipo
CYTAT

zawsze można mieć drugie konto do takich rzeczy
cyter666
mi osobiście bardzo wolno ściąga dema gier mam łączę osiedlowe/lokalne nie wiem już jak mam to wytłumaczyć xd prędkość mojego neta to 100megabitów :A
Flik
Ale pewnie na cale osiedle. Jak ci ludzie zapchaja lacze to sie nie masz co dziwic.
MasterShake
live zawsze mi ładnie pieknie działał a od 2 dni nie mogę się połączyć. Robię test - mtu failed. Wie ktoś co zrobić?

juz dziala, mam bana ;f
Pijany
Mam pytanie:
Kiedy sie rejestrowalem do Live zalozylem nowy profil (myslalem ze trzeba) i teraz chcialbym przerzucic gamescore z jedego konta na drugie, da sie to zrobic ? Pewnie nie. Jak mi sie skonczy trial to bede musial zalozyc Live na profil gdzie mam uzbierane achievy, da sie zalozyc Live na istniejacy juz profil, czy trzeba zawsze nowy zakladac ? (pewnie sie da, ale pytam sie dla potwierdzenia wink.gif )
ash77
CYTAT(Pijany @ 27 08 2008, 22:38) *
Mam pytanie:
Kiedy sie rejestrowalem do Live zalozylem nowy profil (myslalem ze trzeba) i teraz chcialbym przerzucic gamescore z jedego konta na drugie, da sie to zrobic ? Pewnie nie. Jak mi sie skonczy trial to bede musial zalozyc Live na profil gdzie mam uzbierane achievy, da sie zalozyc Live na istniejacy juz profil, czy trzeba zawsze nowy zakladac ? (pewnie sie da, ale pytam sie dla potwierdzenia wink.gif )

przerzucić punktów na inny profil sie nie da

spokojnie można założyć live na istniejący profil (ja grałem dwa miesiące nim miałem live i ten live założyłem na profil co miał już troche GS)
Matthew90
Hej, mam pytanie, czy kod do xbox live (z pierwszego ixa) bedzie dzialal w xbox live na 360siatce?
Jędrek
Tak. Ja tak zrobilem jakies 2 lata temu. Raczej istnieje dalej taka opcja.
Matthew90
Czy ktos jeszcze moze to potwierdzic, bo mam do kupienia xbox live 12miesiecy + PGR 2 na X'a jedynke za polowe ceny w sumie (100zl)
czapa
Mam pytanie odnośnie polskiego live'a. Jest sens czekać ? Mam taki plan żeby poczekać z założeniem konta na tą nową super extra aktualizację dasha, może wtedy coś się ruszy w sprawie Polski. Warto czy raczej nie ma szans i tylko stracę czas? Może chodzą jakieś słuchy ?
t3xz
Do końca tego roku na pewno nie. A dalej? Mówi się, że w tej generacji nie ma co czekać na polskiego live'a.
czapa
CYTAT(t3xz @ 9 09 2008, 11:46) *
Do końca tego roku na pewno nie. A dalej? Mówi się, że w tej generacji nie ma co czekać na polskiego live'a.

Czy ktoś jeszcze może to potwierdzić? Jak tak to dzisiaj zakładam konto smile.gif bo już mam dosyć czekania sad.gif
Colin84
Już dawno powinieneś bo czekanie na ten "cud" od samego początku mijało się z celem.
czapa
No to mnie przekonaliście, zakładam konto na UK bo tam mam ciotkę i legalny adres wrazie czego. Pozdro i dzięki za pomoc smile.gif
czapa
Sorry za post pod postem ale mineło już trochę czasu.
Mam takie pytanie, jak widać zarejestrowałem się na xbox live i terez jak wchodze na mygamercard.com to widać gry w które grałem jednak jak kilknę w wybraną grę żeby zobaczyć szczegóły to przenosi mnie na stronę xbox.com, a tam wyskakuje "strona niedostępna". Co się dzieje, czy coś źle zrobiłem bo przy pierwszym wejściu na xbox.com była jakaś ankieta co lubię a czego nie ale to olałem i zamknąłem przeglądarkę, po ponownym zalogowaniu już tego nie ma. Pomóźcie !!!
Colin84
Ogólnie logowałeś się już na xbox.com? Kiedy klikasz na grę w MGC to chce ją porównywać z innymi graczami i dlatego przenosi na tamtą stronę.
czapa
Tak logowałem się na xbox.com . Jak klikam na grę w MGC to przenosi na xbox.com i tam pisze "strona niedostępna". Możesz spróbować i zobaczyć czy też tak masz?
Colin84
Działa, odpalana "z palca", przez klikanie, z logowaniem i bez smile.gif Jeżeli się odpala po wspianiu adresu, a nie chce po kliknięciu to może coś z ustawieniami? Aha, jaka przeglądara?
czapa
Chyba źle mnie zrozumiałeś. Strona xbox.com po zalogowaniu działa tylko tyle że jak przeniosę się z mygamecard klikając na jakąś grę to po zalogowaniu wyskakuje strona niedostępna ale to jest napis na stronie xbox.com. Chodzi o to że jakby na stronie xbox.com nie jest coś dostępne. Na xbox.com mam swój profil, tam są ustawienia po prawej stronie i wsumie to wszystko. Może trzeba poczekać bo konto jest nowe.

EDIT: Jak możesz to spróbuj wejść na mój profil w mygamercard i potem kliknij na grę Forza2, przeniesię Cię na stronę xbox.com i poprosi o zalogowanie, i co dalej? Bo mi jak się zaloguje to pojawia się strona xbox.com i napis na niej "strona niedostępna". Dzięki za pomoc smile.gif
Darko.
"Zmień" kraj na jakiś inny np. USA smile.gif
czapa
CYTAT(a88ot @ 12 09 2008, 14:21) *
"Zmień" kraj na jakiś inny np. USA smile.gif

A gdzie to się zmienia ?
Colin84
U mnie wszystko normalnie działa więc naprawdę nie wiem w czym może być problem.
czapa
Na stronie xbox.com wogóle nie wyświetla mi moich osiągnięć sad.gif Może dlatego że po prawej stronie przy nazwie profilu jest Polska. Jak to zmienić, rejestrowałem konto przez xboxa, dałem kraj Wielka Brytania i w ustawieniach też jest Wielka Brytania i nawet województwo zmieniłem na England a tam dalej jest polska. Jak to zmienić?
EDIT: W ustawieniach lokalnych w konsoli zmieniłem na Wielką Brytanię ale nic to nie dało oprócz tego że pokazała się brytyjska flaga. Wróciłem do Polski ale flaga została Brytyjska WTF?
Darko.
Oto mi się rozchodzi:

czapa
CYTAT(a88ot @ 12 09 2008, 15:33) *
Oto mi się rozchodzi:

DZIĘKI, działa. Jesteś WIELKI smile.gifsmile.gifsmile.gif
Gromi
Siema. Mam problem. Chcę się zarejestrować na my game card... wchodzę i pisza ,że trzeba do nich napisać z czegoś tam. Wchodze a tam piszę ,że jestem niepełnoletni i nie mogę nic zrobić. Da się to ominąć?
OsciBosci
Zmieniłem konsolę i nie mogę odzyskać Gamertagu, co robić?? Wklepałem email i hasło ale pojawia się komunikat, że "Wprowadzony Windows Live ID nie jest powiązany z tagiem gracza." Nazwa acc. na pewno dobra bo na mygamercard pokazuje mi moj profil.

Co więcej na stronie xbox.com kiedy podam dane email i hasło do mojego konta "OsciBosci" to pokazuje komunikat "Nieprawidłowy identyfikator Windows Live", a nie ma szans żeby podany email był zły bo nie używam żadnego innego. Do tego wczoraj jeszcze na starym acc. przebywałem na Xbox Live.
Diabeu
CYTAT(Matthew90 @ 6 09 2008, 11:40) *
Czy ktos jeszcze moze to potwierdzic, bo mam do kupienia xbox live 12miesiecy + PGR 2 na X'a jedynke za polowe ceny w sumie (100zl)

zdrapki mają termin ważności
czapa
Jak to jest z tym Live-em? Jak mam konto na UK to łączy mnie z graczami z UK? Jakby wszedł polski live a ja miałbym konto na UK to w większości nie łączyłoby mnie z Polskimi graczami (tymi co mają konto na PL) ?
River
Witam.
Mam taki mały problem na początek.
Mam Karte sieciową Realtek RTL8139 Family przez którą lata temu miałem internet ( osedlówka). Teraz mam neta z Netii ( MODEMSAGEM). chciałbym podpiąć x360do sieci ale tak naprawde nie wiem jak "aktywować" karte sieciową ( żadna dioda na karcie sie nie świeci)

wchodząc w panel sterowania i połączenia sieciowe mam cos takiego:

Połączenie lokalne
kabel sieciowy odłączny
karta realtek....

a poniżej

internet ADSl
Połączono, udostępniony...
USB ADSL2 WAN Adapter

Na kompach w ogóle wsie nie znam ale zdaje sobie sobie sprawę że robie jakichś podstawowych rzeczy więc prosze o pomoc
Cisek
ja chciałem się upewnić - czy założenie konta na USA lub EU determinuje np. serwery na których gramy, jakość połączeń itp.? Czy nie zważać na kraj i brać gdzie opłata za konto Live tańsza?
bountyhunter
kraj nie determinuje na jakich serwach sie gra
z kolei gra moze 'decydowac' z jakimi wersjami gry sie laczymy [ np rozne wersje mercenaries, turnieje pgr3 itp ], ale to takie pierdo,lenie bez celu
Cisek
Pytam, bo np. Castle Crashers często nie znajduje żadnego meczu a połączenie graniczy z cudem. Dużo osób jednak gra podobno bez kłopotów, stąd moje obawy, że np. gram z ludźmi ze Stanów więc w tych porach oni śpią, a dwa, że połączenie z serwerami utrzymać ciężko.
Kiler8888
jeśli chodzi o CC to nie od dziś wiadomo, że gra ma spore problemy z online
miał wyjść jakiś patch, ale jak na razie żadnej znaczącej zmiany nie zauważyłem
whitesand
Ponieważ szukałem i

CYTAT
Nie odnaleziono żadnych wyników. Spróbuj rozszerzyć kryteria szukania. Jeśli szukasz nowych postów od twojej ostatniej wizyty możliwe, że takich nie ma.

pytam. Próbuję odpalić kod doładywujący silver - gold na 3 m-ce, wpisuję, zatwierdzam i dostaję:

CYTAT
błąd 801500a, spróbuj później

z czym to zjeść ?
Diabeu
serv lub coś w ten deseń, też tak miałem i po chwili weszło normalnie
whitesand
poczekamy, sprawdzimy. na zagranicznych podobnie sugerowali. damn.
Master JIN
działa wam już live?
44bronx
CYTAT(Master JIN @ 30 09 2008, 11:17) *
działa wam już live?

Ja też czekam na live'a.Ty jak próbujesz się połączyć to też nie wykrywa ci MTU??
maciekk
Już działa smile.gif
44bronx
CYTAT(maciekk @ 30 09 2008, 11:27) *
Już działa smile.gif

Ano dziabie wink.gif Ide na H3 wink.gif
Amer
czy śmiga Wam już live? Wczoraj w nocy było już zacnie, ale dziś rano znów nie byłem w stanie się połączyć.
whitesand
CYTAT(whitesand @ 27 09 2008, 13:29) *
Ponieważ szukałem i

CYTAT
Nie odnaleziono żadnych wyników. Spróbuj rozszerzyć kryteria szukania. Jeśli szukasz nowych postów od twojej ostatniej wizyty możliwe, że takich nie ma.

pytam. Próbuję odpalić kod doładywujący silver - gold na 3 m-ce, wpisuję, zatwierdzam i dostaję:

CYTAT
błąd 801500a, spróbuj później

z czym to zjeść ?

wczoraj po restarcie Live! próbowałem ponownie, kilkukrotnie. nic z tego. zmienił się tylko numer błędu, na taki którego nie potrafiła rozpoznać żadna wyszukiwarka. napisałem do bok'a Microsoftu, dzwonić nie lubię. ale to nie zmienia faktu że jestem z deka w(pipi)iony, przez prawie 2 lata nie było problemów, a tu nagle.
wtf.gif

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.