Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
Jędrek
CYTAT(Amer @ 1 10 2008, 09:35) *
czy śmiga Wam już live? Wczoraj w nocy było już zacnie, ale dziś rano znów nie byłem w stanie się połączyć.

Cos jest chyba nie tak, bo w np. Ticket to Ride nie sumuje mi meczy, ktore rozegralem od wczoraj.
Amer
CYTAT(Jędrek @ 1 10 2008, 11:01) *
CYTAT(Amer @ 1 10 2008, 09:35) *
czy śmiga Wam już live? Wczoraj w nocy było już zacnie, ale dziś rano znów nie byłem w stanie się połączyć.

Cos jest chyba nie tak, bo w np. Ticket to Ride nie sumuje mi meczy, ktore rozegralem od wczoraj.

czy ktoś jeszcze ma teraz dostęp do X360 i jest w stanie zabrać głos w tej sprawie?
Sztajniec
Gold'a nie mam, ale np sciagalem przed chwila demo Fify 09 (troszke ponad 700mb) i sciagalo sie okolo godziny (a powinno sciagnac sie w jakies 15 minut).
Amer
No tak, to faktycznie może wskazywać na jakiś zonk, z tym że ja nie byłem w stanie zupełnie odpalić LIVE'a (tak około godz 8 rano), choć wczoraj w nowcy (koło 23) wszystko śmiagło ładnie.

MTU i inne takie poleciały OK, a test wysypał się dopiero na pozycji XB Live.

Jakieś pomysły?
cichy_
U mnie to samo. Znowu coś sie je.bie tak jak kiedyś dry.gif Trzeba czekać...
maciekk
W Halo tak samo. Nie nalicza expa za wygrane mecze. Coś im się zwaliło dry.gif
czapa
A możecie się wogóle zalogować do xbox live bo ja nie. 15 minut temu się udało ale wszystko działało strasznie wolno, potem się zawiesiło i już nie mogę się zalogować.
Fisiu
No, mnie od tego, że mnie odłączyło konsole zawiesiło podczas podłączania do meczu w Colinie DiRT. Połączyłem się może na 10 minut, ale nawet demówek nie ściągało.

Bullshit znowu confused.gif
czapa
Ooo grasz w Colina, ja też dodaj mnie do przyjaciół to pogramy razem. Nick Czapa PL. Sory za offtopa.
orion50
mi też się w ogóle nie chcę połączyć z live'em
shit
wi666
U mnie to samo do 21.30 jeszcze udawało mi się podłączyĆ, ale teraz już konkretnie coś się spier...liło i na dziś (jutro) już pewnie lipa sad.gif
czapa
Mi się niedługo live gold kończy i 2 dni w plecy sad.gif Czy M$ jakoś to wynagrodzi?
whitesand
Taaa, tak samo jak mi to że kupiłem zdrapkę na 3 miesiące, nie mogę jej wykorzystać, a support Microsoftu nie ma zamiaru nawet na maila w tej sprawie odpowiedzieć.
Master JIN
mi live obecnie nie działa,jeszcze rano zagrałem pare meczy w bad company a potem w trakcie jednego mnie odłaczyło.Robiąc test połączenia wyskakuje coś przy MTU.Z netem nic nei było robione.No nic może mają jakieś problemy.Oby dzisiaj jeszcze zadziałał.
kant1983pl
Ja mogłem zalogować sie do XBL po usunięciu dema FIFA09 i niekompletnego pliku ze ściąganym PES09.
Mogę więc jedynie zasugerować usunięcie demówki fifki + ewentualnie pliki,które ściągaliście grając w demo.
Aramis
Słyszałem, że kody 48h nie działają ze wszystkimi gierkami wiec moje pytanko - wie ktoś czy kodzik umożliwi mi grę w Soulcalibur 4 po sieci?
Amer
na 100% tak.
Strong
a w Fife da rade pograc na trialach 48h ?
czapa
Da radę tylko nie wiem czemu ale ja nie mogę zagrać z przyjacielem. Nie ma znaczenia czy on mnie zaprasza czy ja jego zawsze po jakimś czasie wyskakuje napis sesja niedostępna. Czy ktoś tak ma??
artiho
Hej

Czy u Was tez są takie problemy z live?

Od momentu kiedy major nelson pisal o jakis updatach na serwerach live mam problemy z tą usługą.

Po tych updatach troche to ewoluowalo u mnie tj najpierw bylo tak ze w dashu live mialem ale rozlaczalo zaraz po odpaleniu byle jakiej gry i musialem sie laczyc recznie.

Po paru dniach efekt byl taki ze nie laczyl sie juz nawet w dashu i pomagalo odpalenie testu połączenia i przejechanie go do konca. Po tym już się łączył.

Od paru dni nie pomaga już nic i nie łączy wcale.

W testach połączenia przechodzi wszystkie testy poza Xbox Live, w dodatkowych informacjach nie podaje zadnych kodow błędu ani nic.

Probowalem juz wszystkiego ale nic w moich ustawieniach sieciowych sie nie zmienilo więc ten problem wykluczam.

Ma ktos jakis pomysł?
ShtaS
CYTAT(czapa @ 21 10 2008, 19:58) *
Da radę tylko nie wiem czemu ale ja nie mogę zagrać z przyjacielem. Nie ma znaczenia czy on mnie zaprasza czy ja jego zawsze po jakimś czasie wyskakuje napis sesja niedostępna. Czy ktoś tak ma??

Nie wiem czy mamy na myśli to samo, ale z LubieCycki mam ten problem, że nie możemy razem nawiązać chata ani podłączyć się do gry hostowanej przez jednego z nas. Przed aktualizacją ostatnią wszystko było w porządku, oczywiście obydwoje mamy NATa otwartego, podobnie, jak odpowiednie porty na routerze itp. Mam nadzieję, że wraz z NXE samo się naprawi ;d
Jared
Hello.

Mam do Was pytanie odnośnie xbox live'a.

Mam nowego xbox'a 360 arcade, wcześniej miałem premium. Podpiąłem dysk twardy, wszystko ok, łączy mnie automatycznie z xbox live na starym gamer tagu, gamescore wszystkie są itp. i mam problem bo nie pamiętam jaki miałem email jak zakładałem pierwszy raz konto. Daje więc na zarządzanie kontem, później windows live id, czy tam dane kontaktowe i wyskakuje mi taki błąd - "Nie można połączyć się z usługą Xbox LIVE. Spróbuje ponownie później. Aby uzyskać więcej informacji, przejdź do strony www.xbox.com/support." I co teraz ? mam naprawdę spróbować później czy już w ogole nie będę miał możliwości zmiany emaila ? confused.gif help!

Dziękuję za pomoc.
Psyko
Poratuje ktoś jakimś trialem?
adi_sc
witam na jaki kraj najlepiej założyć konto ? bo zastanawiam sie nad zmianem GT, i dotej pory założyłem na irlandie, a i mam pytanie czy zakładając nowe konto mam dostęp do starych sav'ow.
futrzak1
a ja mam pytanie czy jak zarejestrowałem konto na UK to jest możliwości edycjo go na USA ?
Jared
Może ktoś zna odpowiedz na moją prośbę ? confused.gif
Shagohad
Pytanie do userow: Odczuliscie dzisiaj w nocy klopoty z Live'm ??. Musiala byc dosc konkretna awaria, bo doslownie co ok. 20 min rozlaczalo confused.gif. Nie tylko ja to odczulem: podobne problemy mieli gracze z USA czy UK confused.gif:/. niezle to denerwuje szcegolnie podczas gry w Command&Conquer ;];]. Tak samo nie moge sie polaczyc by z przyjacielem pograc... Mam wrazenie ze Microsoft przygotowuje sie na aktualizacje, ale w takim razie skad te problem ??
GhettoKingSas
ja od rana sie nie moge na live zalogowac ;/ nie wiem co jest
Jędrek
Mi tam dziala bez problemow.
Shagohad
no teraz dziala bez problemow... ale cala noc by takie jaja ze hej hyh.gif
GhettoKingSas
... nie wiem co jest confused.gif
mam konto na US

jak proboje polaczyc sie z live to dostaje takie kody:

W:0000-000B
X:0000-0002D
Y:30A8-4800
Z:0000-0000

konsola nie modowana, jesli dostalem bana to sie niezle wku.rwie bo nie mam pojecia za co
shy4
podobnie jak wyżej, tylko że mam konto na UK no bo na wyspach jestem do K nędzy!!!!!

u mnie

W:0000-000B
X:0000-F001
Y:30A8-4840
Z:0000-0000

od wczoraj rana sie nie mogę zalogować.....a sytuacja dziwna bo pobiera czas wszystkie testy przechodzi pomyslnie i dupa na live dostaje failed.....eh jak zwykle MS coś spieprzył

przeszperałem trochę sieć okazuje się że masa osób ma problemy, niektórzy nie mogą się wcale połączyć a niektórzy są po połączeniu rozłączani co chwila,czyli ms jak zwykle posrało coś i ma klientów w dupalu...pewnie grzebią przy NXE tylko dlaczego do K nędzy jak ktoś zabulił za golda ma do 19 być bez live....skonczone cioty
GhettoKingSas
poczytalem forum na xbox.com

jakis amerykaniec dzwonil na serwis i powiedzieli mu ze jak masz Z:0000-0000 to znaczy ze nie mozesz sie polaczyc xD , nie ma bana zadnego, to przez NXE , niby maja to naprawic szybko ale znajac zycie to dopiero polaczymy sie 19 zeby odrazu pobrac NXE

prz.e.je.ba.ne confused.gif biorac pod uwage to ze sporo osob normalnie sie laczy z live

no i chu.j strzelil moje weekendowe granie w fifa 09 po ktora specjalnie na poczte gonilem w sobote ... ;/
najlepsze jest to ze major nelsłoń napisal na forum ze wszystko naprawione i smiga laugh.gif a dziesiatki(setki) ludzi wpisuja sie ze maja ten sam error co my

trzeba czekac

ale M$ grabi sobie confused.gif
shy4
spoko, ja miałem w Pure popykać i tez lipa cały weekend h strzelił a ja jeszcze żeby było miło skasowałem profil z dysku bo myślałem że recover coś da i dupaaaa nawet offline sobie nie pogram...
GhettoKingSas
no to ladnie ;p jak chciales recover zrobic skoro z live cie nie laczylo ^^, ja probowalem sprawdzic czy nowy GT da sie zalozyc i tez sie nie dalo wink.gif
trzeba czekac

niezly walek, tyle dobrych gier wyszlo, a oni takiego kwasa wrzucaja ludziom, do tego zadnego oficjalnego wyjasnienia itd
shy4
bo myślałem że to cos zkontem raz tak mialem i rec pomogl, powinienem test odpalic wczesniej ale czlek madry po szkodzie...
Blim
Xbox Live Service Maintenance

On Monday,11/17/2008 from 2:00 AM PST for up to 45–minutes, Xbox Live will be offline for maintenance. As a result, Xbox LIVE and the ‘My Xbox’ section of Xbox.com will be unavailable, and the Xbox forums will be in read only mode (you won’t be able to post.) The remainder of Xbox.com will be available with limited interruptions.

This service maintenance is in preparation for the new Xbox experience which will be available this Wednesday.

Coś chyba im nie wyszło i maintenance się przedłużył.. Szykują się na NXE. mellow.gif
GhettoKingSas
mi to sie maintance 2dni temu zaczal:LOL:

naszczescie sprawdzalem znowu polaczenie i na tescie live mam confirmed ^^ mam nadzieje ze jak skoncza bede mogl normalnie sie zalogowac
czesio83
po skonczeniu miesiecznego triala z golda mellow.gif konto przepada?
czy da sie jakos sprawdzic wyglad zakupow z marketplace? chodzi mi np o themy do dasha czy trzeba je sciagac w ciemno sad.gif
Colin84
w jakim sensie przepada? jak gold wygasa to masz po prostu silver - dostęp do live, marketplace i friendsów. jak kupisz abonament i załadujesz koda to znowu masz gold. nic nie przepada.
na xbox.com można co nieco podejrzeć. mogę się mylić ale NXE ma przynieść zmiany na lepsze w tej kwestii.
GhettoKingSas
ludzie poratuje ktos zdrapka na 48h? wchodze wlasnie na live , patrze a tam komunikat ze koniec zabawy confused.gif

na PM jakby ktos podeslal bylbym wdzieczny smile.gif
Smiti
Witam, założyłem sobie neta i wszystko cacy, tylko teraz pytanie jak zarejestrować istniejące konto ( dotychczas grałem na nim tylko offline ) przez xbox'a ? Raz próbowałem ale stworzyło mi całkiem osobne z 0gs ;/. Pomóżcie bo nie ogarniam tego.
Gromi
Ja mam pytanie. Czego jak siedzę w dashboardzie albo na multi w jakiejś grze a potrafię długo siedzieć to mnie nie rozłącza. Jeśli gram w coś na singlu po 10-15 minutach mnie zawsze rozłącza z live ?
porschman
Witam, w grudniu planuję zrobic sobie prezent pod choinkę i kupić sobie X360 cool.gif chciałbym go podłączyć do neta ale dopiero koło lutego '09 w zwiazku z tym mam kilka pytań:
1. Jak to jest... gdy będę grać offline i np. w Colinie Dirt przejade te 1000 mil, zdobęde to i owo po czym po np. 2 miesiącach podłacze się pod live i utworze konto to czy wpadnie mi GS za to co zrobiłem czy będę musiał od nowa wszystko robić ?

2. jaki kabelek potrzebuję aby połączyć konsolkę z netem ? mam routera.

3. Czy każda gra posiada " osiągnięcia" nawet taka " Alarm fur Cobra 11"

4. Czy jeśli mam 2 XO jednego premium, drugiego Elite, mogę używać jedngo konta na obu konsolach? np. na jednym mieć na dysku dodatki do Halo3 a na drugiej miec dodatki do forzy ?

Proszę o pomoc rolleyes.gif
whitesand
1. Konto/profil tworzysz od razu, nawet nie mając dostępu do netu/Live! więc punkty (GS) będziesz cały czas 'zarabiał'.
2. Kabelek masz w komplecie z konsolą.
3. Tak.
4. Tak, ale tylko gdybyś przekładał dysk ze swoim profilem do konsoli na której akurat grasz. Czytając natomiast drugą część twojego pytania odnoszę wrażenie że zgodnie z tym co kombinujesz odpowiedz będzie niestety = nie.

poprawcie mnie jeśli się mylę

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.