Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
lukkow
Czyli mozna bezproblemowo grać na nieoryginalnym dysku? Kiedyś było takie info że Microsoft wprowadził zabezpieczenie sprawdzające dyski. Widocznie jakas lipa.

Ja mam zapasowego EEPROMa ale trzymam go dla siebie na wszelki wypadek cool.gif

Czy sa obecnie dostępne jakies gierki ze zdrapkami na 2 miechy lajfa? Podobno promocja z kuponami od RalliSport Challenge 2 trwa tylko do końca wrzesnia, więc juz raczej sie na nią nie załapie.

Właśnie zamówiłem ekarte z mBank i headseta, tylko kodu z subskrybcji mi brakuje :cry:

A może ma ktos starter kity w przystepnych cenach? Chetnie kupie.
Jędrek
To dobrze, ze mozna grac na wiekszym niz standardowy. A jeszcze powiedzcie mi. Bo wiem, ze trzeba miec Xa bezposrednio do netu podlaczonego. I wlasnie zonk. Mam neo i co trzeba zrobic, aby grac? Kupic routera? Czy moze wyjac kabel od kompa (ten co podpinam do arty sieciowej) i wlazyc ten sam kabel do Xa smile.gif

Jezeli takie zapytanie takze bylo to sorry.
Kaczor_666
Na DVDCrave starter jest za 200zł + przesyłka ok. 60zł (ciężkie to).
Ryo-San
To dobrze, ze mozna grac na wiekszym niz standardowy. A jeszcze powiedzcie mi. Bo wiem, ze trzeba miec Xa bezposrednio do netu podlaczonego. I wlasnie zonk. Mam neo i co trzeba zrobic, aby grac? Kupic routera? Czy moze wyjac kabel od kompa (ten co podpinam do arty sieciowej) i wlazyc ten sam kabel do Xa smile.gif  

jaki masz modem Jędrek od neo? zwykly czy na usb? jak masz zwykly to poprotu łaczysz kabel z Xem bezposrednio - wpisujesz ustawienia takie jakie masz w Neo+ i po sprawie - Xbox w chwile wykryje net..a jak masz modem na usb to musisz nabyc routera i po sprawie..
Raptor
a jak masz modem na usb to musisz nabyc routera i po sprawie..

Nie potrzebny router... wystarczy karta sieciowa.
Jędrek

jaki masz modem Jędrek od neo? zwykly czy na usb? jak masz zwykly to poprotu łaczysz kabel z Xem bezposrednio - wpisujesz ustawienia takie jakie masz w Neo+ i po sprawie - Xbox w chwile wykryje net..a jak masz modem na usb to musisz nabyc routera i po sprawie..

Mam zwykly modem.

Jakie ustawienia wpisuje? IP?
Kenshin
Może mi ktoś powiedzieć jaką kartą najlepiej płacić za Xbox Live ??
Widziałem wiele ofert banków więc pytam się bo niwiem jakiej urzyć ??
Ryo-San
Visa Electron z Inteligo ( www.inteligo.pl ) albo eKarta z mbanku ( www.mbank.com.pl )
Kenshin
Visa Electron z Inteligo ( www.inteligo.pl ) albo eKarta z mbanku ( www.mbank.com.pl )

A z którą z tych kart moge robić zakupy w sklepach internetowych amazon itp ??
Sory że się pytam ale naprawde jestem w tych sprawach zupełnie zielony.
c1n3k
Ja uzywam siakiejs karty kredytowej VISA z WBK i tez dziala bezproblemowo.
Kenshin
Muszę założyć konto w inteligo ?? Czy tylko złożyć wniose o karte kredytową ?? Ktoś mi może pomóc żebym zrobił to dobrze . Interesuje mnie opcjia Inteligo
lukkow
Ja polecam mBank. Bez żadnych opłat za prowadzenie, miła obsługa itd. Konto mam juz ok. roku i jestem bardzo zadowolony
Kenshin
Już złożyłem wniosek w Inteligo , zobaczymy jak to będzie , ktoś korzysta z ich usług ??
Ryo-San
Muszę założyć konto w inteligo ?? Czy tylko złożyć wniose o karte kredytową ?? Ktoś mi może pomóc żebym zrobił to dobrze . Interesuje mnie opcjia Inteligo

ja polecam Vise Electron - oplata za prowadzenie konta wynosi 5 zł..a jak przez miesiac masz przynajmniej 100zł na koncie to prowadzenie konta jest darmowe - kolejna zaleta karty to to ze Inteligo nalezy do PKO - czyli wplacasz sobie kase w oddzialach PKO, ktorych jest wszedzie pelno a co za tym idzie nie placisz prowizji..pozatym aby zdobyc eKarte musisz najpierw zlozyc wniosek o zwykla karte a potem zaplacic 25 zl i poczekac na ekarte..Visa z Inteligo ma to wszystko co zwykly Electron i eKarta w jednym...a co do zlozenia wniosku to zaden problem...jak chcesz moge Ci pomoc tylko, że tam nie ma co pomagac:) poprostu wypelniasz wniosek potem go wysylasz i czekasz na telefon z banku - oni zadzwonia potwierdzic Twoje dane itp..potem czekasz na telefon od kuriera, ktory zadzwoni do Ciebie aby umowic sie na konkretna godzine, w ktorej ma Ci dostarczyc paczke z Inteligo - taka ładna niebieska duza teczuszka Inteligo cool.gif
Ja mam Vise Electron z Inteligo i jestem bardzo zadowolony cool.gif
DrAgO
a mam tylko takie jedno pytanie jak on to sprawdzaja ze mam 18 lat bo jak jakos sprawdzaja to musial bym czekac do lutego :x
Kenshin

ja polecam Vise Electron - oplata za prowadzenie konta wynosi 5 zł..a jak przez miesiac masz przynajmniej 100zł na koncie to prowadzenie konta jest darmowe - kolejna zaleta karty to to ze Inteligo nalezy do PKO - czyli wplacasz sobie kase w oddzialach PKO, ktorych jest wszedzie pelno a co za tym idzie nie placisz prowizji..pozatym aby zdobyc eKarte musisz najpierw zlozyc wniosek o zwykla karte a potem zaplacic 25 zl i poczekac na ekarte..Visa z Inteligo ma to wszystko co zwykly Electron i eKarta w jednym...a co do zlozenia wniosku to zaden problem...jak chcesz moge Ci pomoc tylko, że tam nie ma co pomagac:) poprostu wypelniasz wniosek potem go wysylasz i czekasz na telefon z banku - oni zadzwonia potwierdzic Twoje dane itp..potem czekasz na telefon od kuriera, ktory zadzwoni do Ciebie aby umowic sie na konkretna godzine, w ktorej ma Ci dostarczyc paczke z Inteligo - taka ładna niebieska duza teczuszka Inteligo cool.gif
Ja mam Vise Electron z Inteligo i jestem bardzo zadowolony cool.gif

Przy składaniu wniosku o rachunek była opcja do zaznaczenia ktora karte chce zaznacylem Visa Elektron , czyli innych kart juz niemusze miec(eKarta) czy przysla mi jeszcze jakas ??
Ryo-San
Visa Electron z Intelligo sama w sobie jest eKartą(plus zalety zwyklego electrona jeszcze)smile.gif wiec nic wiecej do szczescia Ci juz nie potrzeba...w paczce dostaniesz jeszcze karte kodów, kilka papierów, wszystkie niezbędne hasla i ładną niebieską teczke zapinanąna rzepe hehe smile.gif
Za pomocą tej karty mozesz zalogowac sie na Xbox Live, robic zakupy w większosci sklepow internetowych, placic za wygraną aukcje na ebayu bidpayem itp
Kenshin
Visa Electron sama w sobie je st eKartąsmile.gif wiec nic wiecej do szczescia Ci juz nie potrzeba...w paczce dostaiesz jeszcze karte kodów, kilka papierów, wszystkie niezbędne hasla i ładną niebieską teczke zapinanąna rzepe hehe smile.gif
Za pomocą tej karty mozesz zalogowac sie na Xbox Live, robic zakupy w większosci sklepow internetowych, placic za wygraną aukcje na ebayu bidpayem itp

Dzięki za pomoc i do zobaczenia na WGS 2004(tzn na Polskiej premierze iXiego icon_twisted.gif )
Ryo-San

Dzięki za pomoc i do zobaczenia na WGS 2004(tzn na Polskiej premieże iXiego  :twisted: )

hehe no prob i dozobaczyska w Wawie
no i mam nadzieje ze pocioramy w najbliższej przyszlości na serwerach Xbox Live ;]

a mam tylko takie jedno pytanie jak on to sprawdzaja ze mam 18 lat bo jak jakos sprawdzaja to musial bym czekac do lutego  :x

z tego co wiem to nie trzeba miec 18 lat aby zalozyc konto w Inteligo - zamiast nr. dowodu osobistego wpisujesz nr. legitymacji czy co tam macie w szkole cool.gif
sterna
Potrzebny jest paszport jesli ktos nie ma dowodu icon_idea.gif
Kenshin
Potrzebny jest paszport jesli ktos nie ma dowodu icon_idea.gif

Dokładnie można urzyć TYLKO dowodu lub paszportu przynajmniej na Inteligo (wiem bo dzisiaj wypełniałem formularz biggrin.gif)
Soq
Sory za offpost.

A w tzkim razie w MBanku tez mozna skorzystac z paszportu, jezeli sie nie jest pelnoletnim, czy w gre wchodzi tylko dowod?
Kenshin
Sory za offpost.

A w tzkim razie w MBanku tez mozna skorzystac z paszportu, jezeli sie nie jest pelnoletnim, czy w gre wchodzi tylko dowod?

Aby założyć konto w jakim kolwiek banku potrzebny ci jest dokument rządowy(paszport, dowód osobisty)
Soq

Aby założyć konto w jakim kolwiek banku potrzebny ci jest dokument rządowy(paszport, dowód osobisty)

Czyli jezeli mam paszport, to nie potrzebuję mieć dowodu, aby zalożyć konto w jakimkolwiek banku? (mam 15 lat)
c1n3k

Czyli jezeli mam paszport, to nie potrzebuję mieć dowodu, aby zalożyć konto w jakimkolwiek banku? (mam 15 lat)

AFAIK jezeli masz 15 lat to zeby zalozyc konto w banku to musisz isc zalozyc je z rodzicem lub opiekunem. Ty musisz miec paszport, rodzic dowod.
Kenshin

Chyba tak , zależy od Banku musisz zaznajomić się z ich(Banku)regulaminem .

Mam takie małe pytanko czy na XBL będe mógł pograć z ludźmi z Japonii, czy jest on podzielony na Kontynenty ??
Ryo-San

Mam takie małe pytanko czy na XBL będe mógł pograć z ludźmi z Japonii, czy jest on podzielony na Kontynenty ??

będziesz mógł grac z każdym nie ma roznicy czy ktos mieszka w USA, Japonii czy w Zimbabwe - zagrasz z każdym. Wszystkie gry pod Xbox Live są zgodne systemowo(czyli tak jak pisalem mając PAL zagrasz z kimś kto ma NTSC/J bądź NTSC/UC - i vice versa). Nie ma żadnego podziału na kontynenty..
Kenshin

będziesz mógł grac z każdym nie ma roznicy czy ktos mieszka w USA, Japonii czy w Zimbabwe - zagrasz z każdym. Wszystkie gry pod Xbox Live są zgodne systemowo(czyli tak jak pisalem mając PAL zagrasz z kimś kto ma NTSC/J bądź NTSC/UC - i vice versa). Nie ma żadnego podziału na kontynenty..

Już kocham Xbox Live biggrin.gif niech nastąpi grudzień , Japonki już nadchodze icon_twisted.gif
Czy wie ktoś może czy Xbox Live wejdzie do Polski oficjanie po premierze iXiego w naszym pięknym karju ??
A.Z.BEST
1: Japończyków wogle trudno spotkać. A kobiet też mało gra- tym bardziej japońskich. Najpewniej będzie wysyp dopiero w DOA: Ultimate. Głównie to Ameryka i Europa gra.
2: Dunno. Poczekaj do tych targów w Wawie
Ryo-San

Czy wie ktoś może czy Xbox Live wejdzie do Polski oficjanie po premierze iXiego w naszym pięknym karju ??

ja ide o zaklad ze na 90% Polska nie dostanie oficjalnie Xbox Live - zreszta proponuje zobaczyc liste państw, w ktorych oficjalnie jest Live - sorry ale miedzy Polską a tymi panstwami dzieli nas przeeeeeeeeepasc finansowo-internetowo-gospodarcza...sorry no bonus..np. Xbox jest oficjalnie w Grecji a Xbox Live juz nie..u nas bedzie to samo...bo przeciez blizej nam do Grecji niż do Japonii, USA, Francji czy Danii...
1: Japończyków wogle trudno spotkać. A kobiet też mało gra- tym bardziej japońskich. Najpewniej będzie wysyp dopiero w DOA: Ultimate. Głównie to Ameryka i Europa gra.

Wiesz az tak malo ich nie gra - poprostu trzeba trafić w odpowiednie lobby i tyle:) np. ja na swojej liscie friendsow mam 7 japonczyków:) z czego 3 poznalem na grach dołączonych do dema, a reszta jakos sama sie uzbierala:)...
Kaczor_666
To kiedy Kenshin i z jaakiej okazji dostaniesz "Lajwa" ?
Kenshin
Lajwa nie dostane , bo nie mam od kogo go dostać, sam se go kupoje hehehe stać mnie , a co biggrin.gif , a zakładam go sobie z okazji kupna iXiego, od kąd gram na PS2 po sieci , niewyobrażam sobie konsolowej rozrywki bez możliwości grania Online biggrin.gif

A tak na marginesie gdzie najtaniej moge kupić Xbox Live Starter Kit jakby w Polsce oficjalnie go nie było ??
lukkow
Mam pytanie. Czy można kupić starter kita bez headseta?
Raptor
Nie. Starter Kit = Dema/gra + headset + 12-month subscription code.
Natomiast mozesz oplacic sama usluge w nastepujace sposoby:
Wlaczyc opcje Live w grze i zarejestrowac sie i zaplacic karta kredytowa. (tego nie jestem pewien)
Zarejestrowac sie z kodu 2miesiecznego dodawanego do gier (potem placic karta/podac 12 miesieczny subscritpion code)
Zarejestrowac sie z 12-month subscription code (nie wiem czy w EUR sprzedaja sam kod - w USA jest jak najbardziej do nabycia, dalesze korzystanie takie jak w opcji 2miesiecznej).
Tylko gra bez headseta to zadna zabawa :?
lukkow
Niedawno kupiłem sobie samego headseta. Lada dzien powinna dojść ekarta z mbank, brakuje mi tylko kodu subskrybcji.

W jakich gierkach są jeszcze ważne zdrapki z kodami? Planowałem zakup RalliSport Challenge 2 ale tam promocja na lajwa była tylko do końca września sad.gif
Ryo-San
jesli chodzi o 2 miesieczne zdrapki to z tego co wiem kody powinny być w najnowszej kolekcji sportówek od E.A na rok 2k5 cool.gif
LUnAtiC`n01
Chcecie japońców???wystarczy zapodać PGR2 i szukać rejsów w kategorii Pacific musle,jest ich pełno:P
Kenshin
Czy Xbox Live kit zakupiony w sklepie australijskim rozni sie od tych w sklepach europejskich ??
A.Z.BEST
Nie. Co najwyżej możesz mieć inne dema (ale pewnie nawet będą takie same tongue.gif).
Kenshin
Widziałem filmiki z TGS 2004 jest tam mowa o Xbox Live Arcade czy wie ktos moze co to dokladnie jest ???
A i jeszcze jedno pytanko czy połaczenie koputer konsola aby grac na XBL nierózni się niczym od tego PS2 komputer tzn udostepniam net przez sieciowke na kompie i moge giercowac na XBL ??
A.Z.BEST
Nie wiem czy niczym, ale tak się da. Po udostępnieniu odpowiednich portów dla X'a będziesz mógł śmigać w trybie aktywnym- czyli tak jakby xbox miał ip zewnętrzne.
Kenshin
Nie wiem czy niczym, ale tak się da. Po udostępnieniu odpowiednich portów dla X'a będziesz mógł śmigać w trybie aktywnym- czyli tak jakby xbox miał ip zewnętrzne.

A czy na xbox-scene jest jakis turtorial jak to zrobic ?
c1n3k
Kenshin polaczenie zostawiasz tak samo: wystarczy ze bedziesz przekladal kabel z ps2 do xboxa. Jedyne co to w tym polaczeniu trzeba bedzie porty udostepnic ale to nic trudnego.

[update]
Dzisiaj jak nie mialem co robic postanowilem przetestowac dzialanie XBL przez ICSa. Podlaczylem modem USB, ustawilem odpowiednio PC. Wszystko ladnie dzialalo bez zadnego udostepniania portow! Gdy zobaczylem w wlasciwosci polaczenia okazalo sie ze odpowiednie porty same sie udostepnily! 8O Nie wiem jak to mozliwe ale tak bylo naprawde smile.gif Widac, ze Bill'u postaral sie aby jak najmniej komplikowac zycie ludziom laczacym sie do XBL przez ICSa.
Kenshin
Kenshin polaczenie zostawiasz tak samo: wystarczy ze bedziesz przekladal kabel z ps2 do xboxa. Jedyne co to w tym polaczeniu trzeba bedzie porty udostepnic ale to nic trudnego.

[update]
Dzisiaj jak nie mialem co robic postanowilem przetestowac dzialanie XBL przez ICSa. Podlaczylem modem USB, ustawilem odpowiednio PC. Wszystko ladnie dzialalo bez zadnego udostepniania portow! Gdy zobaczylem w wlasciwosci polaczenia okazalo sie ze odpowiednie porty same sie udostepnily!  8O Nie wiem jak to mozliwe ale tak bylo naprawde smile.gif Widac, ze Bill'u postaral sie aby jak najmniej komplikowac zycie ludziom laczacym sie do XBL przez ICSa.

No i oto mi chodziło hehehe icon_twisted.gif cinuś niedługo zobaczymy się na XBL kotku a tym czasem borem lasem SOCOM 2 icon_twisted.gif
A.Z.BEST
Mój Xbox jest akutalnie :hanged: . Wracam jak dostanę multimetr ;P.
Kenshin
Mój Xbox jest akutalnie :hanged: . Wracam jak dostanę multimetr ;P.

A Ja niewytrzymałem i jade dzisiaj kupic swojego yeah icon_twisted.gif
koniec offtopu icon_twisted.gif
LUnAtiC`n01
no to czekamy na nowego playera;P Kaczor czemu niegrasz??
uhh słyszalem o piorunie uhhh:(
Kenshin
Tylko ostrzegam, jestem troche walniety icon_twisted.gif i ciagle sypie jakimis gupotami biggrin.gif
c1n3k
Kenshin: Oprocz iXa bedziesz jeszcze potrzebowal startera i jakies gry zeby pograc. Czy ktos wie do kiedy dzialaja zdrapki ktore sa w PGR2? wink.gif

A.Z.BEST cos ty znowu zrobil z tym xboxem? I z kim ja bede gral w sc i mm3? :cry:

A Kazior chyba nie gra bo mu sie nie chce i nie ma czasu sad.gif
Ryo-San
zdrapki z PGR'a 2 juz chyba od dawna przeterminowane...
Teraz aktualne sa tylko zdrapki z tegorocznej edyscji E.A SPORT
C1n3k ja z Toba pogram w MM3(bo sc narazie nie mam). Tylko musze dokonczyc remont w swoim pokoju a wtedy znowu nie będe odchdził od Live'a tak jak kiedys smile.gif Zresztą Halo 2 is comming cool.gif

p.s te zafajdane porty i wewnetrzne IP mnie denerwuje:( musze cos z tym zrobic przed Halo 2:(
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.