Kaczor_666
22 11 2004, 16:10
Najwyraźnij kurs, cena się zmieniła, jak ja patrzyłem to było 60zł.
Troche nie na temat ale...w ofercie DVDCrave mozna znalesc Halo 2 za 87.71$ jak i Halo2 Limited Edition za 89.95$.
Czy ktos mi wyjasni czemu taka mała różnica ?
Ryo-San
23 11 2004, 20:57
YETI nie tylko w dvdcrave jest taka mała roznica..w innych sklepach też roznica miedzy Limited a zwyklą wersją było doslownie kilka funtów/euro/dolarów róznicy..
poprostu tak smiesznie Bungie zrobiło...
p.s wogole to Halo 2 Limited można bylo kupić tylko w preorderze...(to byl prezent dla preorderowiczow) i w tej chwili "metalowe" Halo 2 dostępne jest już tylko w dvdcrave(nie wiem jak oni to zrobili, ale są jedynym sklepem na świecie, ktory jeszcze ma w sprzedazy Limited)...
musieli jakos zrobic w konia Microsoft bo każdy sklep otrzymał tyle limitów ile bylo preorderów..
marshall
24 11 2004, 04:28
Ryo nie wiem czy jako jedyny na swiecie

Ja poszedlem do sklepu i normalnie kupilem Limited dla Fila
Ryo-San
24 11 2004, 10:28
no to zaj/ebiscie ze mi o tym powiedziales;/ bo jak gadalismy przez tel..to mowiles ze Limitow juz u tam u was nigdzie nie ma(tylko w preorderach).. wiec ja zamowilem sobie gdzie indziej(bo zalezalo mi na limicie) i jeszcze czekam..;/ a jakbym wział od Ciebie to bym juz gral..bosko

tylko skad mialem wiedziec ze u was są limity...;/
marshall
24 11 2004, 23:21
No wiesz stary, tyle razu gadalismy o H2 i ani razu nie spytales czy moge sie gdzies zakrecic

Fil sie zapytal i juz gra :wink: Trzeba tylko ruszyc mozgownica
mam pare pytań co do założenia konta w XBLive co to znaczy CardHolder Name co tam wpisać ?? i Phone Number ?? i co tu podać telefon do mnie

))
Ryo-San
25 11 2004, 17:10
mam pare pytań co do założenia konta w XBLive co to znaczy CardHolder Name co tam wpisać ?? i Phone Number ?? i co tu podać telefon do mnie

))
CardHolder name to poprostu imie i nazwisko ktore jest na karcie kredytowej, ktorej chesz użyc do zalogowania sie w Xbox Live...
a numer telefonu to numer na jaki zalogowana jest karta kredytowa tzn..numer ktory podawałes w banku jak wypełniales formularz o wydanie karty..
aha, a czy jest to ważne ?? bo niewiem czy mam podawać kierunek czy jak ??
Ryo-San
25 11 2004, 17:18
to jest bardzo wązne..bo w przeciwnym wypadku Xbox Live nie zaakceptuje karty...nie wiem czy musisz pisac z kierunkwoym czy nie..bo ja podawałem numer telefonu komorkowego..bo wlasnie na niego mam zarejetrowaną karte kredytową...ale sporóbuj z kierunkowym..jak nie zadziala do napisz bez..
aha, wlazłem na stronke inteligo i w moich danych mam swój numer z kierunkiem ale wygląda to tak 71 345....... a tam przy rejestracji nieda sie zrobić spacji, ale chyba nieszkodzi ?, no i jeszcze skąd i gdzie moge znaleść jakieś dane adresowe ?
Kaczor_666
25 11 2004, 17:28
gdzie moge znaleść jakieś dane adresowe ?
Polecam internet a w szczególności google

Poszukaj jakiegoś hotelu czy ambasady np. naszj
hehe wiem że lamerskie pytania zadaje :oops: może być cosik takiego
http://www.collectibleworld.com/storelocat...ngdom&brand=SHF
Ryo-San
25 11 2004, 17:33
poprostu wklep bez spacji i będzie dobrze..a co do danych adresowych to nie ma nic prostrzego wyszukiwarka internetowa...
poprostu tak..powiedzmy ze podales ze mieszkasz w UK...wiec wchodzi na www.google.co.uk i wpisujesz powiedzmy "london address"
pojawią Ci sie setki stron z pierwszymi lepszymi londynskimi adresami...
bierzesz pierwszy lepszy adress i wklepujesz....
np. możesz zalogowac sie na ten adress:
street: Maple House, 149 Tottenham Court Road
city: London
postal code:W1T 7BN
p.s tak moze byc też ten adres co podales w linku..
Ryo-San --> Wielkie Dzięki za pomoc, udało sie

JUPIIII
Sluchajcie mam pytanko. Chcialem zmienic karte kredytowa uzywana na XBL i mam taki problem ze na niej nazwisko jest napisane przez "Ż" a takiego znaku nie ma na XBL

I co ja mam teraz zrobic? "Ó" jest ale "Ż" nie

Hlp
Na karcie masz polskie znaki? Probowales napisac bez nich?
MS'u nie obchodzi co jest wpisane w Cardholder's name, ich interesuje tylko to, zeby sie dalo sciagnac kase
Kenshin
26 11 2004, 01:42
Sluchajcie mam pytanko. Chcialem zmienic karte kredytowa uzywana na XBL i mam taki problem ze na niej nazwisko jest napisane przez \"Ż\" a takiego znaku nie ma na XBL

I co ja mam teraz zrobic? \"Ó\" jest ale \"Ż\" nie

Hlp
Dokladnie ja na karcie mam napisane Jarosław Kamiński

i dziala mi live
A mi nie dziala

Probowalem wpisac bez polskich znakow i nic

Karta to MasterCard wiec teoretycznie powinna dzialac

Dane napewno wpisuje poprawnie wiec kurcze nie wiem co jest nie tak :cry: Jeszcze dzisiaj poproboje (czy numer telefonu jest tutaj wazny? musi byc taki jaki sie podawalo przy zakladaniu karty?)
ale gdzie Wy wpisujecie Nazwisko

bo ja nic takiego niemiałem
Kaczor_666
26 11 2004, 18:42
Ja też korzystam z MAsterCarda na ojca i zamiast "Kaczyński" wpisuję "Kaczynski" i działa
No a mi nie dziala

Nie wiem co jest, moze cos w banku
No a mi nie dziala

Nie wiem co jest, moze cos w banku

Jaka karta i czy na koncie jest kilka złoty?
Karta to MasterCard z CitiBanku i to jest karta kredytowa.
A druga część pytania? Czy jest kasa na koncie? I jaki błąd wywala dashboard?
Jak to jest kredytowa to chyba nie musi byc kasy na koncie no nie? Wkoncu tu jest kredyt ktory potem sie tylko splaca. No chyba ze sie myle? (tak mi powiedzial moj ojciec a ja sie na tym nie znam, oswieccie mnie

).
Error jest cos w stylu ze nie moze zautoryzowac karty (nie wiem jak to dokladnie jest napisane po angielsku).
No z tą kartą to masz pewnie rację, zasugerowałem się tymi wynalazkami mbanku czy inteligo gdzie ma się subkonto.
W sumie dla Live tylko numerek się liczy jeżeli chodzi o kartę. Może błąd dotyczy złego adresu?
Jeżlei nie to sorry ale nie wiem o co chodzi.
Adres jest dobry bo przeciez na nim gram

Nie wiem w czym problem

dam se chyba spokoj.
Czyli ogolnie mowiac XBOX LIVE! ROXX (?)
Kenshin
29 11 2004, 21:58
Czyli ogolnie mowiac XBOX LIVE! ROXX (?)
!!TAK!!
Ale oco ci chodzi.... ??
Tak pytalem z ciekawosci.
Teraz mam inne pytanie. Jesli zgram sobie oryg. gre z obsluga Live'a na dysk nieprzerobionego X-a to bede mogl normalnie grac przez XBL (z dysku oczywiscie)?
A.Z.BEST
30 11 2004, 07:28
A jak zgrasz grę na dysk nieprzerobionej konsoli? Do tego potrzebne są undergroundowe aplikacje- tak samo jak po to by uruchamiać programy z dysku...
Jeśli zaś myślisz o exploitach (a wątpię), to są one bez problemu wykrywane na Live i konsole są za nie banowane...
Zero piracenia na XBL. Totalny null - 0.
Kenshin
30 11 2004, 14:00
Tak pytalem z ciekawosci.
Teraz mam inne pytanie. Jesli zgram sobie oryg. gre z obsluga Live'a na dysk nieprzerobionego X-a to bede mogl normalnie grac przez XBL (z dysku oczywiscie)?
Jesli XBL wykryje choc troszeczke piractwa w twojej konsoli to BAN Bilu sie niepierdzieli w ostrzeganie a propo jak zgrasz ta gre na dysk nieprzerobionej konsoli ???
Acha, a ja myslalem, ze nie trzeba zadnych przerobek zeby zgrywac gry na dysk

. No trudno...
Moja sprawa wygląda następująco jutro będe miał pewnie drugą konsolę - jutro leci do mnie HALO2.Konto w INTELIGO mam już aktywne myśle, że NAJPÓŹNIEJ na serwerach LIVE! zobaczycie mnie poniedziałek-wtorek.
Niestety narazie bez HS =[ Ale kase już składam...
Niestety HALO 2 nie będe miał ani dzisiaj,ani jutro ani pojutrze. Wiedziałem, że to nie wypali nowe HALO2 za 179 zł . Powód jaki dostałem od sprzedającego to "kradzież" super.
Może ma ktoś do oddania 2 miesięcznego triala bo chociaz sie poratuje PGR2 ktore bede mial w zestawie :cry:
dziala dziala..nawet w pudelku Halo 2 Limited kupionym w dvdcrave zamiast zdrapki jest podany ten adres..
Dokładnie , dziala dziala

wiem bo sam jade na trialu z tej strony
do kiedy ta oferta jest wazna?ktos wie?Czy to jest tak jak z reszta free trial'ow,tzn do marca?
do kiedy ta oferta jest wazna?ktos wie?Czy to jest tak jak z reszta free trial'ow,tzn do marca?
Moze dzialac i do marca... Na stronie ani na swistku nic nie ma odnosnie daty poza 'for limited time only'.
Pytanie do osob ktore maja NEOSTRADE pod USB i graja na Live!
Mam modem THOMSONA i mam sieciówke zeby XB wykryl połączenie to musze jakies IP wpisac??
Pytanie do osob ktore maja NEOSTRADE pod USB i graja na Live!
Mam modem THOMSONA i mam sieciówke zeby XB wykryl połączenie to musze jakies IP wpisac??
Musisz tylko udostepnic polaczenie internetowe to wszystko, ja mam Neostrade pod USB i THOMSONA wiec wiem ze to napewno dziala nic niewpisywalem wszystko w konsoli na auto mam .
Mam już XBOX LIVE ! Wielkie dzięki dla Ryo-Sana za pomoc. Do poniedziałku bede gral w Top Spina i PGR2. Gdybym mial dzisiaj kase to juz bym gral w HALO 2 ale dopiero w poniedziałek

pozder
A.Z.BEST
4 12 2004, 13:54
hi mam problema siedze u kolesia z iksem i żem chciał sobie pograc przy okazji sprawdzic czy jego osiedlówka "daje rade".
a wiec takpodłaczyłem kabelek bezposrednio do iksa wsio na automatik ładnie sie łaczy ip skumane dns tez az tu nagle error o takiej tresci:
"if you connect through a router verify that the maximum transmission unit
(mtu) size on the router is set to 1365 or greater."
Pirat odpalajacy sie na nieprzerobionej konsoli i w dodatku dzialajacy na live?
Pirat odpalajacy sie na nieprzerobionej konsoli i w dodatku dzialajacy na live?
Huh... pokusilbym sie... tylko czy to nie podpucha ze strony MS? :>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.