Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
c1n3k

Pirat odpalajacy sie na nieprzerobionej konsoli i w dodatku dzialajacy na live?

Huh... pokusilbym sie... tylko czy to nie podpucha ze strony MS? :>

Dokladnie o tym samym pomyslalem smile.gif
A.Z.BEST
Myślę, że nie. Dziwne, że nie napisano jeszcze o tym na stronie głównej xbox-scene.com. Temat jest naprawdę arcyciekawy. Sprawa z tym wygląda raczej tak, że MS traci w sumie na tej płytce, a za kolejne gry na Xbox Live Arcade i tak musisz płacić, więc ta pierwsza gierka im zwisa. Ja bym to testował bez strachu- gdybym tylko to miał... No ale w sumie nie to jest tutaj ważne. Ważne jest, że backup odpala się bez żadnej przeróbki i może to oznaczać, że za jakiś czas wystarczy, że gry będą patchowane w odpowiedni sposób i będą się odpalać bez najmniejszej przeróbki- jak w DC biggrin.gif. Chociaż to nadal pewne, że XBL znajdzie swoje sposoby na znalezienie spatchowanej gry i zbanowanie konsoli.
Maiden
pomocy :!: XBL nie aceptuje mi karty VISA SILVER moze dlatego ze jej waznosc uplywa za 11 miesiecy question.gif
Kenshin
pomocy :!: XBL nie aceptuje mi karty VISA SILVER moze dlatego ze jej waznosc uplywa za 11 miesiecy question.gif

Bo Xbox Live akceptoje tylko Vise Clasic
Ryo-San
Kenshin Visa Silver to poprostu Visa Classic dla ludzi z dużymi dochodami miesięcznymi...taka podpakowana Visa Classic..dosyc mocno zresztą...
Maiden
Już jest GIT t-u Ryo
c1n3k
Mam jeszcze jeden problem z xbl (a raczej z HALO 2). Otoz wszystko dobrze dziala, gram sobie normalnie, az tu nagle mega-kosmiczny lag, wszyscy maja czerwone pingi i mnie wywala z gry do "niebieskiego ekranu" laczenia. I jak sie juz znowu polaczy do gry to niby zostalem tylko ja i wygralem. Pozniej jak proboje gdziekolwiec sie polaczyc to nie mozna. Jak sie wyloguje z xbl i proboje jeszcze raz to ma errora i odpala troubleshooter'a, a w nim wszystko elegancko dziala. Po ponownym wlaczeniu Halo 2 wszystko dziala. Czy ktos wie o co chodzi? Najbardziej jest to wkurzajace jak cie tak wywali z klanowki lub innej gry rankingowej :x PLZ HELP
Kaczor_666
Nie wiem, mnie nigdy jeszcze nie wywaliło z gry.
YETI
c1n3k czesto cos takie sie zdarza?
Mermind
Mam jeszcze jeden problem z xbl (a raczej z HALO 2). Otoz wszystko dobrze dziala, gram sobie normalnie, az tu nagle mega-kosmiczny lag, wszyscy maja czerwone pingi i mnie wywala z gry do \"niebieskiego ekranu\" laczenia. I jak sie juz znowu polaczy do gry to niby zostalem tylko ja i wygralem. Pozniej jak proboje gdziekolwiec sie polaczyc to nie mozna. Jak sie wyloguje z xbl i proboje jeszcze raz to ma errora i odpala troubleshooter'a, a w nim wszystko elegancko dziala.  Po ponownym wlaczeniu Halo 2 wszystko dziala. Czy ktos wie o co chodzi? Najbardziej jest to wkurzajace jak cie tak wywali z klanowki lub innej gry rankingowej  :x  PLZ HELP

to nie jest problem ani z XBL ani z Halo 2 tylko z Twoim komputerem..przez ktorego pewnie laczysz X'a do net'u..ja mam Neo przez modem ethernetowy i wszystko smiga bez zadnego problemu..(non stop zielone pingi, zero lagow..poprostu jakby sie gralo z komputerem)..ale kilka dni temu zanioslem X'a do kumpla, ktory tez ma Neo ale przez modem USB..gralismy..gralismy wszystko spoko..pingi zerowe itp.i nagle wszystko spadlo do czerwonego i out..pokombinowalismy z kompem i podleczniem i wszystko bylo ok.ale ze kumpel akurat "sprztal kompa" to sformatowal dysk przy okazji..po formacie wszystko h.ula bez problemu..zadnych pingow zadnych disconectów itp..poprostu mozesz miec zasyfionego kompa itp..a jak udostepniasz net przez karte sieciowa to naprawde wystarczy minimalny zwis kompa, ktory na zasyfionym kompie wystepuje dosyc często(np. przy odpalaniu sie wygaszacza) i rozlacza polaczenie..dlatego sformatuj dysk i wszystko bedzie Ci h.ulac jak ta lala..
bartiz
Tylko jemu sie coś takiego zdarza chyba
Ryo-San
Tylko jemu sie coś takiego zdarza  chyba

dokladnie tylko cinkowi..a przeciez masa ludzi(jakies 90% Polakow grajacych na lajwie) korzysta wlasnie z takiego polaczenia co ma cinek(neo na usb) i nikt nie ma takich problemow...nawet Kenshin, ktory ma Neo USB 128 kbps nie ma zadnych lagow...itp..hmmmmm moze jednak sformatuj dysk cinek tak jak pisze Mermind...bo wyniki naszych klanowek nie wyglądają za ciekawie :wink:
c1n3k
c1n3k czesto cos takie sie zdarza?

Conajmniej raz dziennie :x

A tak wogole to ja mam modem ethernetowy Lucent Cellpipe 20 A-GX a nie modem na usb.

Aha problem dotyczy tylko HALO 2, inne gry dzialaja dobrze :?

[update]
Pokombinuje troche z ustawieniami routera. Zauwazylem dziwna rzecz. Mianowicie porty mam przypisane do adresu 192.168.0.2. Jezeli zmienie ten adres w ixie to nie moze sie on polaczyc do xbl (wczesniej tak nie bylo). Sproboje ustawic modem w tryb brydge i bezposrednio laczyc sie do xbl. Moze to pomoze.
Mermind

A tak wogole to ja mam modem ethernetowy Lucent Cellpipe 20 A-GX a nie modem na usb.

[update]
Aha problem dotyczy tylko HALO 2, inne gry dzialaja dobrze  :?

a to niestety jest to problem calowicie innego typu..kumplowi disconectowalo wszystkie gry..a po formacie kompa juz wszystko smiga..no i ten modem na USB a Ty masz ethernetowy..hmmm i jak ludzie piszą problem ten tyczy sie tylko Ciebie..hmmmm a nie masz modemu na USB albo innego ethernetowego pozyczyc od kogos i sprawdzic jak to bedzie wygladalo..bo mozliwe ze to jest jakas malutka wada Twojego modemu..
c1n3k

[update]
Aha problem dotyczy tylko HALO 2, inne gry dzialaja dobrze  :?

a to niestety jest to problem calowicie innego typu..kumplowi disconectowalo wszystkie gry..a po formacie kompa juz wszystko smiga..no i ten modem na USB a Ty masz ethernetowy..hmmm i jak ludzie piszą problem ten tyczy sie tylko Ciebie..hmmmm a nie masz modemu na USB np. pozyczyc od kogos i sprawdzic jak to bedzie wygladalo..

Mam modem na USB (Thompson) i moge sprobowac sie przez niego laczyc. Narazie sproboje przestawic modem w bridge i tak sie polaczyc.
Kaczor_666
nawet Kenshin

Kenshina akurat czasem wywala icon_twisted.gif
Kenshin
nawet Kenshin

Kenshina akurat czasem wywala icon_twisted.gif

Mnie nie wywala , jesli juz mnie "wywali" to moj komputer sie zawiesza i zonk rozlacza mi polaczenie z konsola , sama kkonsola jeszcze nigdy niestracila polaczenia jesli komp sie niezawiesi
daelk
a moze to ma zwiazek z tym o czym pisal Raptor...?
http://forum.psxextreme.pl/viewtopic.php?t=22102
Kenshin
a moze to ma zwiazek z tym o czym pisal Raptor...? http://forum.psxextreme.pl/viewtopic.php?t=22102

Ale Cinka wywala jak gramy custom nie naranking wiec to na 100% odpada
bartiz
W tym tygodniu bede miał HeadSet juz nie bedde niemy smile.gif
c1n3k
U mnie chyba bylo cos nie tak z modemem... zresetowalem wszystkie ustawienia i narazie dziala dobrze smile.gif Mam nadzieje ze tak juz mu zostanie biggrin.gif
Maiden
W tym tygodniu bede miał HeadSet juz nie bedde niemy smile.gif

Mówisz że sie nauczysz alfabetu :wink: question.gif
LUnAtiC`n01
tararararar ta ta rara:)
Kaczor_666
A ty lunatic kiedy Halo 2 będziesz miał ? cool.gif
_Gmeru_
Z wp.pl:))))))))))))))))
Halo 2 zbyt popularne?
Snake; czwartek, 9 grudnia 2004

Nowy produkt firmy Bungie, gra Halo 2, od czasu premiery sprzedała się już w ilości 5mln kopii, większość na rynku brytyjskim. Okazało się, że spora część posiadaczy tego tytułu kupiło grę głównie po to, by bawić się nią w sieci.
Taka ilość osób w sieci spowodowała, że brytyjskie łącza po prostu przestały się wyrabiać i tamtejsi dostawcy mają poważny problem. Przez niebywałą popularność gry, pogorszyły się warunki wszystkich internautów, korzystających z zasobów sieci.
Na razie jednak nic się na to nie poradzi, o ile dostawcy nie zareagują w należyty sposób. Trzeba chyba poczekać, aż Halo 2 straci na popularności

cool.gif
el ZAX
Halo 2 zbyt popularne?

Nowy produkt firmy Bungie, gra Halo 2, od czasu premiery sprzedała się już w ilości 5mln kopii, większość na rynku brytyjskim. Okazało się, że spora część posiadaczy tego tytułu kupiło grę głównie po to, by bawić się nią w sieci.
Taka ilość osób w sieci spowodowała, że brytyjskie łącza po prostu przestały się wyrabiać i tamtejsi dostawcy mają poważny problem. Przez niebywałą popularność gry, pogorszyły się warunki wszystkich internautów, korzystających z zasobów sieci.
Na razie jednak nic się na to nie poradzi, o ile dostawcy nie zareagują w należyty sposób. Trzeba chyba poczekać, aż Halo 2 straci na popularności

cool.gif

HAHAHAHA ale jaja laugh.gif icon_twisted.gif I bardzo dobrze, Halo 2 rządzi cool.gif

Sorry, nie moglem sie powstrzymac od tego commentsa.
SZKD
Ueeee !!! A ja tez chce X'a i Halo 2 !! sad.gif Kto mi DA ?!? confused.gif
Kenshin
Halo 2 zbyt popularne?

cool.gif

HEHEHE jak to mawiaja XBOX LIVE ROXX +HALO 2 biggrin.gif a ja mam HALO 2 i nieoddam ciesze sie ze jednak kupilem X biggrin.gif
YETI
Nie wiem czy to odpowiedni temat na taki problem ale...
Chciałem podłączyc X do netu, wpisuje IP i DNS i wyskakuje mi cos takiego: "The network gateway could not be reached. Verify the IP adresses match the settings providet by your ISP.

Zielone kółeczko mam tylko przy podpietym kabelku...-_-
przy IP jest czerwony krzyzyk a przy DNS tak jak było na poczatku tak jest po wpisaniu numeru (czyli nic )

Gateway w adresie IP to jest chyba brama-domyslna ?
marshall
Yeti jak masz wszystko podlaczone, bo to wazne.
Sluchaj musisz pokombinowac bo ja musze dac naprzyklad IP na auto a DNS musze wpisywac recznie, wtedy mi wszystko gra i trabi biggrin.gif
YETI
Yeti jak masz wszystko podlaczone, bo to wazne.

Tzn. ?
Nie wiem co mam przez to rozumiec.

Wszystko wpisywałem recznie, oprócz ADVANCED i PPPOE SETTINGS (tam nic nie "dotykałem")
Tak jak piszesz jeszcze pokombinuje, zmienie Ip lub DNS na Auto moze to cos zmieni.

------
A wiec zrobiłem tak jak mówiłes (zmieniłem IP na Auto a DNS wpisałem recznie)
Nadal to samo przy IP czerwony krzyzyk przy DNS nic, ztym ze tym razem pojawiła mi sie taka wiadomosc.

"Network services DHCP or PPPoE were not found."
Czyli wychodzi na to ze mam wypełnic pola w PPPoE Settings???
Ponizej pisze abym sprawdził jedno z ponizszym opcji, min.
-Reset you modem by turning it off...(itd.) problem z tym ze ja nie posiadam zadnego modemu (siec osiedlowa Lan)
- i jeszcze cos takiego "In network settings enter a static IP adresses specific Host Name or MAC adresses as provided by yor ISP (tu to juz w ogole nie mam pojecia o co biego hyh.gif)
A ha i na koncu najlepsze pisze "Your internet servis is not working. Try again later" laugh.gif Tego w ogole nie biore pod uwage.
Ozi
Jedno pytanko... przy rejestracji podaję numer karty czy numer konta?
bartiz
Numer karty
marshall
YETI chodzilo mi o to jak masz w domu podlaczone wszystko, czyli...Routery, 2 sieciowki czy jak smile.gif
YETI
YETI chodzilo mi o to jak masz w domu podlaczone wszystko, czyli...Routery, 2 sieciowki czy jak smile.gif

Jest to siec osiedlowa(lan, mam tylko kabel ktory idzie z osiedlowego servera) czyli bez zadnych siecowek itp. po prostu wykładam kabel z PC i podłanczam go do X.
c1n3k

Jest to siec osiedlowa(lan, mam tylko kabel ktory idzie z osiedlowego servera) czyli bez zadnych siecowek itp. po prostu wykładam kabel z PC i podłanczam go do X.

Jezeli tak to poprostu przelaczasz kabelek do ixa i dajesz wszystkie ustawienia takie same jak w PC. Jezeli twoj admin ma ustawione tak ze tylko z niektorych numerow MAC mozna sie laczyc to w ADVENCED/ALTERNATIVE MAC wpisujesz numer MAC karty sieciowej w PC - sprawdzone u kumpla ze dziala cool.gif
marshall
Dokladnie biggrin.gif Moj kolezka tez tak ma hyh.gif Cinek jak zwykle nieoceniony w tych sprawach hehe Yeti jak tak zrobisz co pan powyzej napisal napewno musi zadzialac.
A.Z.BEST
Wróciłem na tym Xie z dyskiem 200 i masą niepożądanego softu na wszystkich partycjach ;p. Ciekawe kiedy dostanę bana ;].
YETI
ADVENCED/ALTERNATIVE MAC wpisujesz numer MAC karty sieciowej w PC - sprawdzone u kumpla ze dziala  8)

kolejne pytanie z cyklu...durnych, gdzie moge sprawdzic jaki jest to numer - MAC karty sieciowej.
c1n3k
ADVENCED/ALTERNATIVE MAC wpisujesz numer MAC karty sieciowej w PC - sprawdzone u kumpla ze dziala  8)

kolejne pytanie z cyklu...durnych, gdzie moge sprawdzic jaki jest to numer - MAC karty sieciowej.

Napisze jak wyglada sprawa w WinXP. Podlaczasz kabel, wchodzisz w wlasciwosci tego polaczenia (albo w tray'u pokazuje ci sie ikonka i w nia 2 razy kilkasz albo wchodzisz w MOJE OTOCZENIE SIECIOWE/WYSWIETL POLACZENIA SIECIOWE i tam w OBSLUGA/SZCZEGOLY na samej gorze masz adres MAC (adres fizyczny). W ixie wpisujesz go bez "-" i wszystko tak jak leci (moga byc male litery).

Aha jeszcze takie info:
XBL dziala z firewallem windowsowym (np. z Zone Alarm nie dziala confused.gif)
august
jezeli ktos potrzebuje starter kita to na sendit.com jest za 35 funciorów z wysyłką (~214zł)
YETI
wszystko juz jest dobrze
c1n3k wielkie dzieki
daelk
hey panowie...a ja sobie kupilem limited edition h2 z headsetem i z live'em 3 miesiecznym ...3 MONTH MEMBERSHIP...czy to jest taki darmowy starter,jak te dwu-miesieczne?Czy kredytowke i tak bede musial posiadac??..
Raptor
hey panowie...a ja sobie kupilem limited edition h2 z headsetem i z live'em 3 miesiecznym ...3 MONTH MEMBERSHIP...czy to jest taki darmowy starter,jak te dwu-miesieczne?Czy kredytowke i tak bede musial posiadac??..

Aby moc korzystac z LIVE musisz miec karte.
bartiz
I tak musisz posiadac karte bo przy rejestracji musisz podać.
C1REX
Czy na konsoli NTSC|US można odpalić startera kupionego w Europie?
c1n3k
Udalo sie! Nareszcie naprawilem problem z moim laczem. Otoz problemem byl protokol laczenia sie do internetu. Moj modem mial ustawione PPPoE i jak widac Halo 2 niezbyt lubi ten protokol. Po przestawieniu na PPPoA wszystko dziala jak nalezy!

Modemy neostrady na USB automatycznie lacza sie przez PPPoA dlatego nie ma z nimi problemow.

C1REX - kod aktywacyjny bedzie dzialal lecz plytka nie.
Kaczor_666
Na tej płytce są tylko demka i nie jest do nieczgo praktycznie potrzebna.
C1REX

Tzn. że płyta z Live'em ma takie same zabezpieczenia regionalne, jak każda inna? Można to jakoś obejść na nieprzerobionej konsoli?
Raptor

Tzn. że płyta z Live'em ma takie same zabezpieczenia regionalne, jak każda inna? Można to jakoś obejść na nieprzerobionej konsoli?

Niezbyt... niektore maja MIX (np. Fable afair). Ale z kazdej PALowej gry zrobi ci sie update dasha jak masz starszy model konsoli (nowki normalnie maja Live w menu). Najwazniejszy jest kod i headset z zestawu wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.