C1REX - kod aktywacyjny bedzie dzialal lecz plytka nie.
Tzn. że płyta z Live'em ma takie same zabezpieczenia regionalne, jak każda inna? Można to jakoś obejść na nieprzerobionej konsoli?
Nieobejdziesz tego, ale w sumie ta plytka jest praktycznie niepotrzebna, na niej sa tylko demka i jakies filmiki prezentujace mozliwosci xbox live.
No to własnie takiej odpowiedzi oczekiwałem. Czyli mogę kupić ten kod + płytkę gratis, aby aktywować tą usługę?
Gdzie ten kod się wpisuje? W grze? W menu konsoli?
Zaznaczam, że nie mam żadnego triala ani nic z tych rzeczy. Mam jedynie kilka gier obsługujących Live'a?
A.Z.BEST
12 12 2004, 16:22
Kod się wpisuje w czasie rejestracji. Zaraz po tym musisz podać numer karty kredytowej oraz dane teleadresowe

.
Ryo-San
12 12 2004, 18:49
witam panowie...jako ze nie mialem przez kilka dni kompa..nie moglem sie Wam pozalic z jakim pop/iepszonym motywem walcze od kilku dni;/
otoz od dobrych kilku dni jak odpalam Xboxa(oczywiscie z podpiętym rj45) to laduje sie dash XBL i laduje poczym wyskakuje mi napis "Xbox Live not found please try again later" normalnie LOL...potem zdeesperowany sprawdzam połączenie...
no i mamy...kabel wykryty..IP confirmed i DNS tez zaskakuje..ale ostatnie jest sprawdzenie podlaczenia do Xbox Live..i wyskakuje mi Xbox Live not found...bez jaj nie wiem co mam robic..bylem u admina naszego LAN'a i on mowi ze powinno wszystko smigac bo on nic nie zmienial...
o co moze ku%# biegac
p.s jakis tydzien temu mialem podbnie i poprostu wyciagnalem kabel od netu z X'a i wlozylem go ponownie i wszystko zaczelo smigac..niestety tylko jeden dzien..od tamtej pory nie moge wejscna Lajwa
Jezeli usatwienia masz na auto to sproboj dac na manualne a jezeli manualne to na auto. Powinno zadzialac.
Oj nie jesteś jedyny. Chyba dostałeś ba(na)na. Luknij tutaj:
http://forums.xbox-scene.com/index.php?sho...howtopic=321084
Pozdro
Yerzo
marshall
12 12 2004, 23:23
W przypadku ryjka raczej ban odpada, chlop ma sprzet czysciutki
Ryo-San
12 12 2004, 23:25
LOL bana a za co

chyba za niewinnosc..
moja konsola NIGDY nie byla rozkrecana..nikt w niej nigdy nie grzebal..istna dziewica.
wiec ban odpada napewno..
cinek na ustawieniach auto wykryw mi tylko kabel..a IP szuka i szuka i tak mozna czekac latami i nie wyszuka;/
Tez kiedys mialem taki problem. W moim przypadku pomoglo wylaczenie i wlaczenie modemu, zapytaj sie admina czy jest to mozliwe.
Dobra chłopaki mam pytanie, czy jak mam bana, to wyskakuje cos takiego ?"Live not found"? Czy może występują inne objawy?
pozdro
A.Z.BEST
13 12 2004, 17:35
Live not found a po jakimś czasie dostajesz komunikat, że prawdopodobnie Twoja konsola jest zmodowana.
LOL bana a za co

chyba za niewinnosc..
moja konsola NIGDY nie byla rozkrecana..nikt w niej nigdy nie grzebal..istna dziewica.
cinek na ustawieniach auto wykryw mi tylko kabel..a IP szuka i szuka i tak mozna czekac latami i nie wyszuka;/
No to niezły gips. Ja na swojej dostałem bana 3 razy i się poddałem(była przerobiona). Teraz noszę się z zakupem kupienia nowego, dziwiczego X'a tylko i wyłącznie do LIVE!! A tu taka kaszana.
Pozdro
Yerzo
LOL bana a za co

chyba za niewinnosc..
No to niezły gips. Ja na swojej dostałem bana 3 razy i się poddałem(była przerobiona). Teraz noszę się z zakupem kupienia nowego, dziwiczego X'a tylko i wyłącznie do LIVE!! A tu taka kaszana.
Pozdro
Yerzo
Ja tez zlapalem bana conajmniej 3 razy na przerobionej i wkoncu kupilem nowke i Live dziala. Mozesz kupowac nowa konsole bez obaw.
U Ryo jest cos z polaczeniem.
NiXon - jak masz bana to nie moze polaczyc sie do live a jako powod podaje ze konsola jest prawdopodobnie zmodyfikowana.
Ej tesz nie "znajduje livea" CO SIE U LICHA DZIEJE

sprzet mam czysty...
Mam neostradke wsytko dzialalo jescze w czwartekk wyjechałem na weend i Lipton....Mi WSZYSTKO znajduje a nastepnie mowi ze sie nie moze połaczyc :? :cry:

:!:
A.Z.BEST
14 12 2004, 12:51
Czasami Live jest nieczynny. Try l8r, m8.
no OK ale nieczynny przez 2 dni ...

Poza tym dlavczego np Kenshinowi smiga...to nielogiczne :cry:
A.Z.BEST
14 12 2004, 12:55
A w którym momencie Ci stopuje? Po odnalezieniu nie może odnaleźć DNSów, czy samego Lajwa?
Ryo-San
14 12 2004, 13:03
z tego co widze to Maiden ma identycznie jak ja;/
Poprostu jak odpalasz Xboxa i czekasz na pojawienie sie menu Xbox Live to dostajesz komunikat "Xbox Live is not responding..please try again later" ;/ a jak sprawdzasz polaczenie..to kabel, IP i DNS ładnie znajduje a przy Xbox Live wyskakuje napis "Xbox Live not found"
Ja naprawde nie wiem co z tym zrobic;/
To nie może być kwestia serwera przecierz Kenshin jak i reszta ferajny pewno jedzie na tym samym...Może nas zbanowali bo jestesmy z polski....??nieeeeeee to by bylo idiotyczne kurcze ludzie HELP
UPDATE=Połaczylem sie...ciekawe na ile
marshall
14 12 2004, 13:42
Ale kwas :? U mnie nie znajduje IP i na tym zabawa sie konczy, mam ustawione tak jak poprzednio nic nie zmienialem i h.u.j. Podlaczylem drugi modem bezposrednio i tez nic...Co jest grane???
EDIT:..Instalowalem ostatnio antyvirus i mialem wlaczonego firewalla, bo wylaczeniu zlapalo ustawienia momentalnie

XBL dziala jak poprzednio ...
Brat mi mowil ze rano też coś nie chodziło ale teraz już jest
Ja tez kiedys mialem taki problem i jak juz gdzies pisalem w moim przypadku podzialala zmiana IP. Dodatkowo pamietajcie ze jezeli masz Firewalla (lub twoja siec ma firewalla lub mocno poblokowane porty) to napewno nie zagrasz (chyba ze jest to "Zapora internetowa systemu windows"

).
[update]
To znalazlem na xbox.com
Connect Status Error Message: Xbox Live not found
Details: Server error
The Xbox Live service is not responding. Please try again later.
You may receive this error message for any of the following reasons:
* Something along the Internet path to the Xbox Live servers is down.
* The Xbox Live servers are down.
* Your ISP is experiencing a network outage.
Contact your ISP to determine whether they are experiencing network problems.
* Your router's built-in firewall is blocking the ports required for Xbox Live.
A firewall is a security system that acts as a protective boundary between a network and the outside world by blocking network traffic on certain ports.
Connect your Xbox console directly to your modem (bypassing the router) and test to see if the problem is resolved.
If you are able to connect to the network when bypassing your router, you may need to configure your router to allow network communication on the specific ports required for Xbox Live. For Xbox Live to work correctly, the following ports need to be open:
• UDP 88
• UDP 3074
• TCP 3074
Consult your router documentation or router manufacturer for information about how to open the required ports. If you have leased your router from your ISP, contact your ISP for assistance.
LUnAtiC`n01
15 12 2004, 18:46
no to panowie witam w klubie:)dostałem bana:)dzisiaj przed godziną wszedlem i live not responding, mysle sobie ,zdarza sie naprawiaja cos ale po wejsciu w troobleshooting pojawił sie słodki komunikat ,ze moj xb zostal zmodyfikowany, wykryto jakis lewy hardware czy soft.A jaszcze wczoraj wieczorkiem śmigał normalnie;( co jest do cholery??Ale ,ze Ryo też to bym sie niespodziewał... niewiem co jest grane;) dajcie jakies info o EERPROMie to moze coś zdziałam bo niemam ochoty płacić za neo+ do kwietnia niekozystajac z netu grrrr grrrr
btw sprawdzcie jaki komunikat wyskakuje wam na trubleshooter,
Kaczor_666
15 12 2004, 18:50
Eprom już nic nie daje, musisz kupić nowego Xboxa tak jak cinek, raptor i długi.
mario87
15 12 2004, 18:52
ehhh M$ w ch.uj.a niexle leci, chociaż trzeba przyznać że wiedzą jak zarobić....
ja tam może jeszcze w tym roku zawitam na XBL! ale chyba od teraz zaczne zbierać kase na nowego nieprzerobionego xboxa
A.Z.BEST
15 12 2004, 20:24
Przerabiać możesz; obyś tylko dysk miał oryginalny w Xie.
Lunatic: ewentualnie możesz zmienić EEPROM i dysk (też niezbanowany). Ale jakby co, to ino można sprzedać tego Xa i kupić nowego.
mario87
15 12 2004, 20:37
mam dysk 80gb.....
Eprom już nic nie daje, musisz kupić nowego Xboxa tak jak cinek, raptor i długi.
i Maiden :?
Ja po prostu nie chcialem sie z MS juz bawic w kotka i myszke - po pierwszym banie (hdd 40gb) wystarczylo ze bym zmienil eeprom i hdd (i tak musialem zmienic na retail, bo mi 40gb na zlosc padl 20min po otrzymaniu bada :x), ale znajac zycie po czasie znowu bym zarwal czy hgw. Wiec postanowilem kupic 2go :?. Wolalbym nadal miec 2in1 ;/
Do podpięcia Xboxa pod router neostrady potrzebny jest kabel scrossowany czy nie?
U mnie poszło też sieci lokalnej, w końcu. Jak się okazało, to "Xbox Live not found" było po prostu nie winą serwerów - coś tam muszą naprawiać/zmieniać. Dzisiaj za pierwszym razemem się nie zalogował, za drugim ruszył.
Zgłaszajcie się do mnie, bo chce wreszcie z kimś z Polski zagrać (GT: ShivaPOL).
shi
-GLD-Uzny
16 12 2004, 13:36
A gry jakie masz? ;P
Kenshin
16 12 2004, 14:07
No i stalo sie

Xbox Live not found co jest ?? przecie moja konsola jest dziewicą . Znajduje wszystko IP , DNS tylko Xbox Live not found mi wypierdziela
Ja mam prowizoryczny przełącznik między dyskami, mam oryginalny dysk i na nim Live'a oraz 20-stke i wszystko śmiga. Szukam jakiegos profesjonalnego przełącznika między dwoma hdd? jest coś takiego?
Mem headset, z gier natomiast Halo 2, PES4, Rallisport Challenge 2, PGR2, Unreal Championship, Ghost Recon, Full Spectrum Warrior, Mechassault, a lada moment będę miał jeszcze CS-a i Top Spina.
Kenshin - coś kurczę cały czas grzebią, bo raz działa, raz nie. Odpal za pare godzin i powinno ruszyć.
shi
marshall
16 12 2004, 14:56
Shiva to dawaj na live, odpalaj Halo 2 i jazda
Ryo-San
16 12 2004, 14:59
a u mnie non stop juz od prawie 2 tygodni wyskakuje komunikat "Xbox Live is not responding please try again later" albo " You're not connected to Xbox Live". Jak klikam na connect to wykrywa kabel, IP i DNS a na koncu wyskakuje Xbox Live not found

ku$#$#% co jest :cry:
normlanie jeszcze chwila i rzuce tym Xboxem o ściane
Kaczor_666
16 12 2004, 15:13
ja narazie nie odpalam konsolki, boję sie

Ale ty Ryo nie mogłeś dostać bana, sprawdź na innym łączu np. u kolegi.
A.Z.BEST
16 12 2004, 15:19
a u mnie non stop juz od prawie 2 tygodni wyskakuje komunikat \"Xbox Live is not responding please try again later\" albo \" You're not connected to Xbox Live\". Jak klikam na connect to wykrywa kabel, IP i DNS a na koncu wyskakuje Xbox Live not found

ku$#$#% co jest :cry:
normlanie jeszcze chwila i rzuce tym Xboxem o ściane
To musi być coś z siecią. Wpadaj do znajomego/ -ej i testuj na jego/ jej łączu.
U mnie poszło też sieci lokalnej, w końcu.
Jakiej szybkości masz łącze (dzielone?)
No to w końcu w czym tkwi problem? Microsoft cos tam grzebie na serverach czy cos innego...?
Kenshin
16 12 2004, 15:32
niech to szybko zrobia bo ja bILOWI zaraz pogrzebie lomem w glowie...
*Piotrek*
16 12 2004, 15:51
hmm u mnie wszystko smiga narazie okej...a gram non stop praktycznie(a jak nie to konsola chodzi na live i tak)... troche wiecej wolnego czasu :wink: )..to tak dla porowniania :wink:
Ja mam czasem tak. Wlaczam XBL z dasha i mam error ze nie moze sie polaczyc i czy ma wlaczyc troubleshootera. No to wlacza wszystko sprawdza i normalnie laczy sie do live. Jak wracam znowu do xbl to juz wszystko dziala :? Dziwne rzeczy sie dzieja....
Jakiej szybkości masz łącze (dzielone?)
No to w końcu w czym tkwi problem? Microsoft cos tam grzebie na serverach czy cos innego...?
Dzielone na 11 osób, 2 mbps. Przy czym komputerów jest włączonych może 4-5, a z Netu korzystają 2-3 osoby. Najlepiej podać prędkość ściagania plików (to dobrze obrazuje szybkość łącza) - z polskich serwerów 160-200 kB/sek, z Europy i USA ok. 80 kB/sek (czyli jak Neostrada 1024). Z prędkością nie narzekam, choc lagi w takim PES4 się zdarzają i wk...
Microsoft grzebie coś na bank. Raz działa, raz nie. Ryo, proponuję zresetować serwer/modem obsługujący całe połączenie.
shi
Microsoft grzebie coś na bank. Raz działa, raz nie. Ryo, proponuję zresetować serwer/modem obsługujący całe połączenie.
shi
Mozliwe, ze grzebia i bedzie niedlugo tez update kolejny dasha. Pewnie chca sie wyzbyc Modem Standby button Cheat - strasznie ostatnio w Halo2 tak cheatuja. Ten cheat dziala z kazda gra...
Kenshin
16 12 2004, 18:16
K@$#! JAP*#$%*#@ ZARAZ ROZ*&#$*#@ Xbox Live not Found !!!!!
Przecie moja konsolka jest dziewicą !!! M$ jaja sobie robi
Kaczor_666
16 12 2004, 18:24
Nie masz napisanego, że jest moded. Coś z połączeniem raczej albo dostałeś bana za cheaty(

).
marshall
16 12 2004, 18:30
Juz mu dziala bo widzialem jak sie logowal do gry.
-GLD-Uzny
16 12 2004, 19:26
Mialem ten problem co Wy tylko raz...
Zrestartowalem CePa i juz wszystko dzialalo.
BTW. Na lajwa loguje mi sie w jakies 1,5s ;P Jakis rekord, wczesniej mialem o wiele wiecej ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.