Ryo-San
16 12 2004, 20:28
BTW. Na lajwa loguje mi sie w jakies 1,5s ;P Jakis rekord, wczesniej mialem o wiele wiecej ;]
no ja tez tak mialem..ze najpierw mi nie dzialalo..potem dzialalo i do lajwa logowalo sie kosmicznie szybko..a na drugi dzien jak padlo tak nie dziala do dzisiaj:(
Mi tam dziala ale dosc czesto mnie w halo 2 wywala
Wedlug mnie to oni faktycznie musza cos grzebac na tych serwerach.
Kenshin
16 12 2004, 21:26
No mi juz dziala wy(pipi)a*#$ firewalla calkowicie restet Blachy i poszloooo
no ja tez tak mialem..ze najpierw mi nie dzialalo..potem dzialalo i do lajwa logowalo sie kosmicznie szybko..a na drugi dzien jak padlo tak nie dziala do dzisiaj:(
Pogadaj z adminem czy masz odblokowane te porty co trzeba... moze cos grzebal i dlatego przestalo dzialac?
A.Z.BEST
17 12 2004, 16:02
http://www.friendsforlive.com/en/
Ale cepy z nas

. Ja zgarniam pierwszego, który będzie chciał się dołączyć

.
Ryo-San
17 12 2004, 16:07
ta promocja jest juz od dlugiego czasu...gdyby mieszkal w cywiliowanym kraju to zgarnął bym juz kilka gier za to..no ale niestety mieszkam w Polsce wiec nawet nie ma co wychylac sie po darmowe gry heheh...
pozatym Azi ten ktos musi sie zalogowac na startera..a takich osob jest niestety malutko...
Ryo, działa Ci wreszcie XL?
shi
A.Z.BEST
17 12 2004, 16:26
ta promocja jest juz od dlugiego czasu...gdyby mieszkal w cywiliowanym kraju to zgarnął bym juz kilka gier za to..no ale niestety mieszkam w Polsce wiec nawet nie ma co wychylac sie po darmowe gry heheh...
pozatym Azi ten ktos musi sie zalogowac na startera..a takich osob jest niestety malutko...
Nie tak malutko

. Jak ktoś następny stanie w kolejce, to ja moge zgarnąć gierę (w razie jeśli nie wysyłają do PL, ale pewnie wysyłają) i ją wysłać za free- 4 real

.
Drugi
Shiva dlaczego nie grasz z nami w Halo 2? Grac z angolami to nie jest tak fajnie jak w teamie z polakami
Ryo-San
17 12 2004, 22:20
Ryo, działa Ci wreszcie XL?
shi
niestety nie :cry: wlasnie gadalem z adminem..resetowal modem..kombinowal cos z poleczeniem itp...i nic..wszystko jest identycznie jak bylo wczesniej i...nie dziala..
nawet przypisał mi inne IP i teraz wykrywa mi kabel i IP ale juz DNS nie...;/ a jak wpisze stare to jak zawsze Xbox Live not found..
ja juz naprawde nie wiem o co chodzi...;/
A.Z.BEST
17 12 2004, 22:58
Ryo, byłeś u kogoś innego może na chacie? Ktoś kto ma inną sieć po prostu. Ja nadal będę obstawał, że to wina sieci właśnie.
A probowales (jesli mozesz) zamienic sieciowki (przepiac konsole do innej sieciowki). U Fila Live nie dzialal do poki nie zamienil kabli

.
Mogła też się sypnąć sieciówka w Xboxie. Wątpliwie, ale mogła. Najlepiej przetestować na innej sieci, innego wyjścia nie ma.
shi
Kaczor_666
18 12 2004, 11:00
Dokładnie, mi kiedyś podczas burzy poszedł NA w Ps2 (serio) i musiałem kupowć nowego :?[/code]
Kenshin
18 12 2004, 20:41
To wtedy by mu wogule IP , DNS niewykrywalo
Właśnie w tym sęk, że wówczas wykrywa bez problemu IP i DNS-y (nie raz tak miałem na PC). W pecetowych sieciówkach to norma, przy dużych wahaniach napięcia padają jak muchy. Może i ta z X-a się sypnęła? Ryo, sprawdx wreszcie na innym łączu.
Biedny Ryo :cry: .Moze coś z...zresztą sam nie wiem :?
Moze ktos mi udostepnic 2 miesiecznego traila ?
Dzis doszlo do mnie Halo2 ale bez "zdrapki" a chiałem zobaczyc czy na moim łaczy pogram bez problemów.
I jedno pytanko, gdy konczy mi sie ten czas 2 miesiecy i np. nie chce przedłużyc konta to musze dzwonic gdzies do jakies siedziby Microsoftu czy moge to jakos zdeaktywowac w dashu ???
Z góry THX
gorillaz66
20 12 2004, 21:01
Kod:
xxxx-xxxx-xxxx-xxxx (mam nadzieje że sobie juz zapisąłes jak nie to wyslij mi pmke)
co do dezaktywacji to nie wiem sam :? (nie próbowałem jeszcze)
Kenshin
20 12 2004, 21:04
Moze ktos mi udostepnic 2 miesiecznego traila ?
Dzis doszlo do mnie Halo2 ale bez \"zdrapki\" a chiałem zobaczyc czy na moim łaczy pogram bez problemów.
I jedno pytanko, gdy konczy mi sie ten czas 2 miesiecy i np. nie chce przedłużyc konta to musze dzwonic gdzies do jakies siedziby Microsoftu czy moge to jakos zdeaktywowac w dashu ???
Z góry THX
musisz zadzwonic albo niemiec pieniedzy na koncie
XboxFan dzieki za kod
Kenshi dzieki za odpowiedz
Teraz tylko musze założyć sobie konto w intelego.
LUnAtiC`n01
21 12 2004, 09:34
leee ja tam kupuje kompa na dniach:)a po nowym roku pożycze na jakis czas czystego XB od jednego typa;)uhhh brakuje mi live ale do cholery niesadze zeby ms modernizował xbl przez tyle czasu co prawda mi tez sie zdazalo not responding ale tylko na kilka godzin grrr grrr (pipi)y ban
Mam pytanko - w przypadku udostępnienia połączenia przez komp XB Live smiga praktycznie bez zastrzeżeń (poza dziwnym "samoresetem" modemu co 2, 3 godzinki... :/ ) ale ja nie o tym...
Mam modem kablowy i chciałbym X-a podłączyć bezpośrednio do niego - problem w tym, że na automacie nic nie łapie a po wklepaniu danych z kompa (IP, DNS) wywala się na testach DNS - zupełnie tak jak na kompie przy włączonym firewallu (Zone Alarm). Nie wie moze ktoś co jest tego przyczyną? Może to być wina jakiegoś firewalla na serwerze mojego ISP?
popiel25
22 12 2004, 17:15
Mam pytanko - w przypadku udostępnienia połączenia przez komp XB Live smiga praktycznie bez zastrzeżeń (poza dziwnym \"samoresetem\" modemu co 2, 3 godzinki...

) ale ja nie o tym...
Mam modem kablowy i chciałbym X-a podłączyć bezpośrednio do niego - problem w tym, że na automacie nic nie łapie a po wklepaniu danych z kompa (IP, DNS) wywala się na testach DNS - zupełnie tak jak na kompie przy włączonym firewallu (Zone Alarm). Nie wie moze ktoś co jest tego przyczyną? Może to być wina jakiegoś firewalla na serwerze mojego ISP?
Adres MAC karty sieciowej? Wpisz ten sam w Xboxie, ktory masz w karcie sieciowej.
mam pytanie , moj xbox jest pzerobiony jakims starym czipem evox d6(chyba to bios jest)mam tez dysk nowy 120gb i nie POSIADAM orginalnego menu M$
czy jak wylutuje tego starego czipa i zainstaluje alladina i wgram sobie menu orginalne M$ to bedzie dalo rade grac na xbox live bez bana?
i czy potrzebny bedzie format calego dysku ? czy gierki i inny soft moze zostac?a moze nie da sie grac na wiekszym dysku?
prosze o szybko odpowiedz bo nie wiem czy mam przerabiać ... bo jak nie da sie dam sobie spokuj z xbox live.
Musisz mieć oryginalny dysk MS, bo inaczej od razu ban.
shi
Musisz mieć oryginalny dysk MS, bo inaczej od razu ban.
shi
Dysk musi byc 'nie ruszany' ? bo ja mam go teraz w pc zamontowanego , czy jakbym go podlaczyl do xboxa i wgral dash to cos by to zmienilo ? czy musi byc taki 'nie ruszany' dysk ?
marshall
23 12 2004, 19:01
Musi na dysku byc orginalny Dash M$, dysk oczywiscie standardowy ten od twojej konsoli, po prostu musi sie zgadzac numer na dysku.
iel sie placi miesieczny abonament za xbox live?
Kaczor_666
24 12 2004, 12:09
nie wiem ale masz rok z góry free i potem najlepiej kupic drugiego startera
ale ja kupilem halo2 z xbox live na ultimie i tam jest napisane 3 miesiace free wiec pytam ile potem kosztuje abonament bo w sklepie z konsolami gosc powiedzial ze 1o euro miesiecznie ;/
Ryo-San
24 12 2004, 12:29
w ultimie masz starter na 3 miesiace..ale najlepiej przed skorzystaniem z tego 3 miesiecznego startera....zalozyc sobie lajwa na 2 miesiecznego darmowego triala..a potem przedluzyc go tym 3 miesiecznym starterem..tym oto sposobem bedziesz mial nie 3 a 5 miesiecy grania za darmo..pozniej mozesz zaplacic kartą za rok z góry albo placic co miesiąc po chyba 5 czy 6 euro...ale i tak najlepiej jest kupic sobie nowy roczny starter i nim przedluzyc konto o rok..a headset z tego startera sprzedac...jest to najlepsze i najtańsze rozwiązanie.
ale ja kupilem halo2 z xbox live na ultimie i tam jest napisane 3 miesiace free wiec pytam ile potem kosztuje abonament bo w sklepie z konsolami gosc powiedzial ze 1o euro miesiecznie ;/
Wiesz... w Ultimie jak zawsze to pracuja tacy spece ze glowa mala... Za LIVE miesiecznie placisz 6euro/6 USD/5 funtow.
Jak widac na razie najbardziej oplaca sie placic w dolarach.
Kenshin
24 12 2004, 12:35
iel sie placi miesieczny abonament za xbox live?
Miesiecznyabonament to dokladnie 4,99 GBP na polskie cos okolo 29 zł
Kenshin
25 12 2004, 11:58
Takie oto info wita dzisiaj uzytkowników Xbox Live:
\"Holiday Greetings from the Xbox team. Looking for an exuse to avoid nosey relatives? Xbox Live should do the trick, with great new titles and classic favourites.\"

8) 8)
A tak czytałem to całkiem fajne

a tak wogule Wesplych swiat Xbox Live players i nietylko
Ej a ja mialem inne info 8O Widocznie ludzie zarejestrowani na Amerykanskie adresy maja inne infa.
Ej a ja mialem inne info 8O Widocznie ludzie zarejestrowani na Amerykanskie adresy maja inne infa.
Ja troche zaluje, ze nie moge sobie zmienic zamieszkania, bo w USD dodatki duzo mniej kosztuja
Kaczor_666
25 12 2004, 15:21
Dokłądnie, ja się dopiero zorientowałem po zarejestrowaniu...

Mam najdroższe państwo, UK. W Funtach jest najdrożej
Mam pytanie czy w normalnym dashu jest juz opcja xbox live ? sciagnalem sobie dasha i wgralem go i tam jest juz opcja XBL i jak tam wszedlem to sie normlanie xbox liva uruchamia tylko wyciagnelem wczesniej kabel zeby sie nei polaczyl ...
czy na takim czyms daloby sie grac ?(bez kupna startera) czy trzeba miec specjalne kody ze starter kita?
Ryo-San
25 12 2004, 15:32
Mam pytanie czy w normalnym dashu jest juz opcja xbox live ? sciagnalem sobie dasha i wgralem go i tam jest juz opcja XBL i jak tam wszedlem to sie normlanie xbox liva uruchamia tylko wyciagnelem wczesniej kabel zeby sie nei polaczyl ...
czy na takim czyms daloby sie grac ?(bez kupna startera) czy trzeba miec specjalne kody ze starter kita?
tak opcja ta jest w kazdym dashu i jest tylko po to ze dzieki niej mozesz sie zalogowac na Xbox Live..a po zalogowaniu wejsc do dashu Xbox Live....aby sie zalogowac musisz wygenerowac sobie darmowego triala, skorzystac z darmowej zdrapki lub kupic starter...
tak opcja ta jest w kazdym dashu i jest tylko po to ze dzieki niej mozesz sie zalogowac na Xbox Live..a po zalogowaniu wejsc do dashu Xbox Live....aby sie zalogowac musisz wygenerowac sobie darmowego triala, skorzystac z darmowej zdrapki lub kupic starter...
Wcale, ze nie

Xboxy 1.0 i 1.1 (te na 100%) nie maja standardowo opcji LIVE

Dopiero gry im robily dashupdate
Ryo-San
25 12 2004, 20:47
Wcale, ze nie

Xboxy 1.0 i 1.1 (te na 100%) nie maja standardowo opcji LIVE

Dopiero gry im robily dashupdate

no tak..ale wystarczy ze podepniesz je do netu..poleci autoupdate dashu i juz po klopicie..wiec teoretycznie wszystkie dashboardy posiadają ta opcje :wink:
MAM PYTANKO czy bedzie pasowala karta kredytowa maestro WBK ?
Ryo-San
25 12 2004, 22:28
niestety nie...musi byc Mastercard albo Mastercard Electronic..
Maestro to taki odpowiednik Visy Electron..a tych Live nie akceptuje(z jednym wyjątkiem)
Hmmm a w jakim banku mozna najprosciej i najtaniej wyrobic karte?
na osobe niepelnoletnia?
MichAelis
25 12 2004, 22:52
mbank, inteligo
no tak..ale wystarczy ze podepniesz je do netu..poleci autoupdate dashu i juz po klopicie..wiec teoretycznie wszystkie dashboardy posiadają ta opcje :wink:
Ale musisz odpalic gre z opcja LIVE i ona updateuje, nie net
Ryo działa ci wreszcie :cry:
Kenshin
26 12 2004, 00:57
Ryo działa ci wreszcie :cry: :?:
Z tego co widziałem to mu jeszcze niedziala bo niebylo go online .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.