Ryo napisz moze na forum xbox.com ze masz problemy z xbox live, tam juz nie takie przypadki mieli. Pewnie tobie tez cos poradza.
Kaczor_666
26 12 2004, 12:28
A sprawdzałeś u kolegi ?
Samo sie pewno nie naprawi... :? PISZ :!:
Kenshin
27 12 2004, 01:11
Tylko niepisz im przypadkiem że mieszkasz w Polsce bo cie pewnie oleja i powiedza ze XBL nieobslugoje naszego pieknego kraju heh..
mam pytanie ktora karta z inteligo bedzie dobra dla osoby nieletniej do xbox live :
Visa Electron
Visa Electron z Sercem
Karta kredytowa ?
http://www.inteligo.pl/infosite/oferta_dla...sa-electron.htm
bo kurde chce sie upewnic , bo potem cos zle zrobie i karta nie bedzie pasowac to lipa bedzie .... sory za tyle pytan ale na gg trudno z kims otym pogadac ( raptor niechce sie odezwac)
gorillaz66
28 12 2004, 01:54
jak jetses niepełnoletni to 1sza lub druga (chyba że masz zarobki powyżej 1500zł

)
karta z sercem to to samo co zwykla tylko razem z nią wspierasz Program Budowy Polskiego Sztucznego Serca.
LUnAtiC`n01
28 12 2004, 10:20
:)mam takie noob question:)
jak przeniesc konto live z zabanowanej konsolki na druga?(memorka odpada).
pozdr
W Dashu zamiast New Acount dajesz Acount Recovery może?
LUnAtiC`n01
28 12 2004, 10:45
tak też myślałem:) dzieks:)
LUnAtiC`n01
28 12 2004, 14:46
YEHAW!!!IM BACK mam nowiutkiego cristala:)zamieniłem sie z ziomem:)
huhuhu (pipi)
Kaczor_666
28 12 2004, 17:53
hehehe to zaje.biście
gwiazdka
28 12 2004, 18:05
Ej mam pytanie !! Czy to prawda ze jesli mam przestrojana konsole to musze kupic jakis przełącznik zeby grac na XBL ?? a jesli tak to moze wiecie ile kosztuje?? dysk mam orginalny !!
Ryo-San
28 12 2004, 18:17
Ej mam pytanie !! Czy to prawda ze jesli mam przestrojana konsole to musze kupic jakis przełącznik zeby grac na XBL ?? a jesli tak to moze wiecie ile kosztuje?? dysk mam orginalny !!
nie chodzi o przelaczink..tylko o chipa z mozliwoscia zmiany biosu na oryginalny..w sumie mozna to robic przelaczikiem(albo resetem)..ale takowy przelaczik powinieen Ci zamontowac miedzy zeberkami ktos kto instalowal chipa
gwiazdka
28 12 2004, 20:41
to znaczy ze mam zaistalowac jakis program na dysk !! kupic starter kita i bedzie wszystko ok ??
Ryo-San
28 12 2004, 21:24
to znaczy ze mam zaistalowac jakis program na dysk !! kupic starter kita i bedzie wszystko ok ??
zacznijmy od tego: Jaką masz przeróbke w konsoli?
gwiazdka
28 12 2004, 21:49

zybym ja to wiedział

z 2002 roku ale jaki model ??

a najgorsze jest to ze nie mam kartonu od klonsoli !!
gwiazdka
28 12 2004, 21:50
ale chodzi ci o chip !! to exekuter 2

jesli chodzi o to ale ja na prawde sie nie znam na tych chipach
Z tego co wiem to xecuter to bios a jak masz bios podmieniony to nie pograsz na live
LUnAtiC`n01
28 12 2004, 22:12
beheh ale zbita!!!wooo
tez mialem biosik executorrra i smigal bez problemu;)tyle ze musialem wmontowac nowego chipa, byc może i Ciebie to czeka szanowna Gwiazdko:Dhuh ja lece;) mam fife do oblukania[nie nie tą, fife 2005]gehehe
pozdro
gwiazdka
28 12 2004, 22:13
to co mam zrobic??? pozbyc sie chipa ?? pomocy ???
Ryo-San
28 12 2004, 22:20
stary aby grac na Xbox Live na przerobionej konsoli musisz posiadacz chipa, który ma możliwosc zmiany biosu na oryginalny..czyli masz piracki bios dzieki ktoremu mozesz odpalac divxy piraty itp..robisz klik przelacznikiem albo przytrzymujesz dluzej reset i wgrywa Ci sie oryginalny bios...
A skoro nikt nie wmontował Ci przelacznika miedzy zebrakami w Xie to oznacza, że:
albo masz przeróbke gdzie bios na oryginalny zmienia sie przez przytrzymanie przycisku reset...
albo masz przeróbke bezchipową..a przy tej o ile wiem nie ma mozliwosci gry na Live..trzeba zrezygnowac z niej i wgrac spowrotem oryginalny bios..
czy jak to tam lecialo...
poprostu najwazniejsze jest to abys dowiedzial sie jaką masz przeróbke w Xie(jak chip to jaki, moze bezchipowa) wtedy bedziemy wiedzieli na czym stoimy
Kaczor_666
29 12 2004, 00:40
Ryo mądrze prawi

. Nie możemy Ci pomóc jeśli się nei dowiemy co w twoim Xie siedzi
gorillaz66
29 12 2004, 01:41
Jako że mój darmowy trialowy okes niedługo dobiega końca mam pytanie czy
z takim kuponem,zdrapką nie bede miał żadnych problemów?? tzn wpisze kod i ruszy dalej na 12 miechów.......
Kenshin
29 12 2004, 03:50
Jako że mój darmowy trialowy okes niedługo dobiega końca mam pytanie czy
z takim kuponem,zdrapką nie bede miał żadnych problemów?? tzn wpisze kod i ruszy dalej na 12 miechów.......

Szybka pilka TAK
gwiazdka
29 12 2004, 07:58
ok ja dzis jade do typa co mi przerobił konsole i wszystko obadam !! nie wiem czy o to wam chodzi !! ale w menu jest opcja orginalne menu microsoftu i to mam wyybrac?? a pózniej mam włozyc starter kita??
Narazie lepiej nic nie rób tylko sie wszystkiego dowiedz jak nie chcesz mieć bana na XBL
Narazie lepiej nic nie rób tylko sie wszystkiego dowiedz jak nie chcesz mieć bana na XBL
]dokladnie p o m a l u t k u
gwiazdka
29 12 2004, 11:51
kurde nie było typa co mi przestrajal konsole

zajade do niedo puzniej !!ale myslicie ze da sie cos z tym zrobic!! bo biosa mam exekutora2 ale jest tam opcja: orginele menu microsoftu jesli o to w tym wszystkim chodzi :>
W każdym Xboxie moze być oryginalne menu, chodzi o to, żeby XBL nic nie wykryl czyli chipa,innego biosa itp
gwiazdka
29 12 2004, 13:17
to co mam zrobic ?? ?? o 20 bede wiedzial jakiego mam chipa ale na pewno nie alladina!!
Frank Jaeger
29 12 2004, 17:28
A ja spytam tak: mam łącze 512/128 przez LAN(modem nie u mnie). Net do kompa mam podłączony w ten sposób:
kabel- karta sieciowa- komp
Czy moge podłączyć Xa do sieci w ten sposób:
komp- druga karta sieciowa- Xbox
Jak tak robie to w teście Live! pokazuje, że kable nie są podłączone. Co mam zrobić? Podobno mam swojemu Xowi przypisać IP? Czy to prawda i jak to zrobić?
Kenshin
29 12 2004, 17:39
Musisz z kompa udostepnic polaczenie internetowe na sieciowke do ktorej podlaczony jest X i wszystko powinno dzialac
Frank Jaeger
29 12 2004, 18:20
Niby tak, ale jak to próbuje zrobić to nie wykrywa mi tej karty i robi się problem.
Kenshin
29 12 2004, 19:19
Moze musisz zainstalowac do niej najnowsza wersje sterownikow a masz win 98SE czy XP ?
Frank Jaeger
29 12 2004, 22:26
Moze musisz zainstalowac do niej najnowsza wersje sterownikow a masz win 98SE czy XP ?
98SE
Kaczor_666
29 12 2004, 23:45
Kenshin
29 12 2004, 23:49
Jak masz Win98SE to spruboj zainstalowac karte jeszcze raz ja tez czasami mam taki problem ponowna instalacja powinna pomoc
LUnAtiC`n01
30 12 2004, 10:25
eh młodzi... same problemy z tym livem
testowałem fife ale niadal niewiem jak sie oddacje strzal na bramke;) (pipi)y francuz:)
Oui
Non hyhyh
LUnAtiC`n01
30 12 2004, 10:37
hmm zagrałem 2 mecze i było ok:)i tak niezle dostalem po (pipi)e bo niewiem jak sie strzela gehehe wogole opcje live znalazłem metoda prub i błedów po 10 minutach siedzenia w menu gry
Są lagi w fifie?
8O 8O Bóg cie opuscił

nACISKAJ LEPIEJ DALEJ te szmiesze guziczki w halo2
Kenshin
30 12 2004, 14:58
Są lagi w fifie?
8O 8O Bóg cie opuscił

nACISKAJ LEPIEJ DALEJ te szmiesze guziczki w halo2
Co ty masz z tymi guziczkami ??
No wlasnie a do PES4 wyszedl juz ten Patch co mial je usunac ??
Siema wszystkim. Właśnie załozyłem sobie neo 512 z modemem USB i mam pewien problem: Neo podpięięta net działa, karta sieciowa w kompie a do niej podpięty switch a do switcha xbox, i yu pytanie jak zrobic żeby xbox miał neta bo Live mi nie działa? pomocy
Siema wszystkim. Właśnie załozyłem sobie neo 512 z modemem USB i mam pewien problem: Neo podpięięta net działa, karta sieciowa w kompie a do niej podpięty switch a do switcha xbox, i yu pytanie jak zrobic żeby xbox miał neta bo Live mi nie działa? pomocy
A nie możesz podpiąc X-a bezpośrednio pod sieciówke?
Pisze to już 3 raz w życiu ale będe dobry wujek i napiszę kolejny,motyw sprawdzony na XP,działa umnie,działa u kumpla,działa u jeszcze jednego
1. Moje Miejsca sieciowe -> Właściwości
2.Na połączeniu "Neostrada(Plus)" klikamy Właściwości.
-=kliiik=-
3.We właściwościach Neostrady wchodzimy w zakładke Zaawansowane.
4.Zaznaczamy opcje "Zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się poprzez połączenie internetowe tego komputera"
-=kliiik=-
5.Włączamy Xboxa i cieszymy się, że działa
EDIT : Aha źle przeczytałem, myślałem ze chodzi o X'a podpiętego pod sieciówke
Ale będzie dla innych
tak zrobiłem [motyw z sieciówką i niedziała] ip not confirmed wyskakuje czy jakos tak
Bartiz - pod XP dobrze jest jeszcze uruchomić "Kreator konfiguracji sieci."
Nixon - jaki masz system na kompie?
Jeśli XP to spróbuj tak - xbox pod sieciówke, udostępnij połączenie (jak to opisał bartiz), przy włączonym xboxie uruchom "Kreator konfiguracji sieci", wyłącz wszystkie firewalle (windowsowy nie przeszkadza ale dla pewności przy pierwszych próbach lepiej wyłączyć), daj w xboxie wsio na auto i spróbuj sie połączyć. Jak nie zadziała to masz problem... :/ :P
Anonymous
30 12 2004, 17:55
@bartiz
Gdzie klikamy te właściwości żeby pojawiły sie moje miejsca sieciowe?? 8O
tylko sie nie śmiejcie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.