Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
Ryo-San
Aż się pochwalę tongue.gif. Nadal nie mam bana smile.gif. Widocznie te nowe zabezpieczenie M$u ma dziury, ale to chyba dlatego, że mam dysk WDC (a że większy, to inna bajka). Ale coś mnie do Live'a już nie ciągnie... :|. Wogle do grania mnie nie ciągnie, ale to inna historia.

Może przylamerze, ale co to jest dysk WDC question.gif

Western Digital Caviar
Dyski tej firmy montowane sa w Xboxach.

btw grasz  w r6?

skoncz juz z tym R6..kupuj Halo 2 i nie pierdziel mi tutaj ; ]
peter
czyli mam rozumieć że po okresie 2 miesięcznego triala automatycznie Live sie przedłuża tyle że jest pobierana opłata z konta, a ile dokładnie pobierają smile.gif bo niewiem czy obecene sierodki mi starczą hehe, i czy jestem jakoś informowany że włąśnie teraz jade już nie z triala tylko za $$ smile.gif, aha i co ile jest pobierana ta opłata miesięcznie ? czy co rok ?.
Ryo-San
czyli mam rozumieć że po okresie 2 miesięcznego triala automatycznie Live sie przedłuża tyle że jest pobierana opłata z konta, a ile dokładnie pobierają smile.gif bo niewiem czy obecene sierodki mi starczą hehe, i czy jestem jakoś informowany że włąśnie teraz jade już nie z triala tylko za $$ smile.gif, aha i co ile jest pobierana ta opłata miesięcznie ? czy co rok  ?.

ile pobierają? zalezy na jakie panstwo sie zalogowales...
XboxFanowi pobrało 29 zł..a zalogowany jest chyba na UK...
a co do pobiernia kasy przez MS..to zalezy jak masz ustawione w Dashu..
peter
jestem zarejestrowany na London, a gdzie w dashu można sobie zmienić ten rodzaj opłaty miesięcznej albo rocznej, i jescze co sie dzieje jak niema sie dostępnych sierodków na koncie, co wtedy sie dzieje ? czy wzrasta kasa na minusie na koncie ? czy Live przestaje działać.
Ryo-San
jestem zarejestrowany na London, a gdzie w dashu można sobie zmienić ten rodzaj opłaty miesięcznej albo rocznej, i jescze co sie dzieje jak niema sie dostępnych sierodków na koncie, co wtedy sie dzieje ? czy wzrasta kasa na minusie na koncie ? czy Live przestaje działać.

nawet jak nie masz nic na koncie..to Microsoft Payment Online i tak sciagnie co im sie nalezy
9po to te wymogi co do kart kredytowych na Live)
..oczywiscie jezeli posiadasz konto w Inteligo..to bank nie pozwoli na debet w wysokosci rocznej oplaty za Live...ale już na debecik za miesiąc uzytkowania Live'a jak najbardziej...ogolnie to zalezy od karty jaka posiadasz i jak ustawisz w dashu platnosc..
a gdzie sie to ustawia...gdzies w opcjach w dashu Live'a..
poszukaj a napewno znajdziesz

jeżeli chcesz aby M$ odpi/epszył sie od Ciebie i od Twojego konta to możesz to zrobić na dwa sposoby:
zadzwonic do banku i powiedziec aby zablokowali mozliwosc sciagania kasy przez Microsoft Payment Online
zlikwidować calkowicie triala
peter
ok wlazłem do menu i Subscrition zaznaczyłem Monthly Reneval i teraz mam napisane że bedzie pobierana opłata w wysokośći £ 4.99 czyli dokładnie z dzisiejszego kursu walut funt stoi po 5.80zł ,czyli 28.94zł smile.gif miesięcznie,natomiast rocznie to wychodzi 231zł.
jaszczoor
XBOX - Halo 2 + Live Kit (Game + Xbox Live Kit)
przy tym zestawie ile jest miesięcy darmowego XBL! ??
Bardziej sie to opłaca od osobnego kupienia Halo 2 i startera XBL! ??
gorillaz66
XBOX - Halo 2 + Live Kit (Game + Xbox Live Kit)
przy tym zestawie ile jest miesięcy darmowego XBL! ??
Bardziej sie to opłaca od osobnego kupienia Halo 2 i startera XBL! ??

ale który?
do wyboru są:
http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=2464 (3 miesiące grania)
Tutaj
(12 miesięcy)
(jezeli chodzi o ten zestaw który wymieniłes <z dvdcrave question.gif ,tak zgadłem? tongue.gif > to nie mam pojecia :? ,slij maila z zapytaniem service@dvdcrave.com )
aha i czy przypadkiem gry w takich "startero" packach nie sa pakowane w koperty (nie wiem jak jest w przypadku starterów z HALO2 ) :roll:
Kaczor_666
Ej panowie, też tak macie, że nie możeci ściągac update'ów na live ? Mapki np do Counter Strikea bez problemu ściąga ale np. jak chcę ściągnąc patcha do SC PT lub demka Star Wars BF dodawanego do trylogii(jest opcja ściągnai dodatków i jest nowa wersja) to ten paseczek się nie napełnia i jest "Xbox Live is not Responding, Please Try Again Later". Już tak mam od 4 dni i nie wiem czy to tylko u mnie. Pomóżcie bo jestem ostro wqrwiony, chciałem se w weekend pograć w SC i taki ch..j. Grać normalnie mogę na Live i zassysać mapki z download content.
Ozi
Pomóżcie bo jestem ostro wqrwiony, chciałem se w weekend pograć w SC i taki ch..j. Grać normalnie mogę na Live i zassysać mapki z download content.

Hehs - niedawno kupiłem (piątek) SC: PT i nie miałem żadnych problemów z zassaniem tego patcha. Nie mam pojecia czemu masz z tym problemy... :/

W razie jakby co chętnie zagram w Splinterka - jak uporasz się z tym problemem, odezwij się.
Kaczor_666
Ale najgorsze jest to, że nie mam pojęcia czemu tak jest, wywalę może save'a z updatem poprzednim (nie mam najstarszej wersji) i wtedy spróbuję. Jak nie pójdzie to nie mam pojęcia, konfiguracja sieciowa jest poprawna, nei używam ICS tylko bezpośrednio łączę xobxa ze switchem więc też nie powinny być blokowane jakiekolwiek porty. :? :? :?
Jędrek
Dobra, niech mi teraz ktos ladnie to podsumuje, tylko nie piszcie, ze mam wszytsko to w tym topicu, bo topic ma 60 stron, osobiscie mysle,z e trzeba wyedytowac 1 post i i tam dac all smile.gif
1. Przejdzmy odrazu do rejestracji, nie ma Polski wiec musze dac inny kraj, podaje adres np Szwecji - mam tam rodzine. I teraz jaki mam dac nr telefonu ten moj prawdziwy czy ten mojej rodzinki w Szwecji? Bo wiadomo, ze adres i kod pocztowy mam dac ich.
2. Imie i Nazwisko w rejestracji chyba musza byc takie same jak na karcie kredytowej, nie?
3. Nie chce sie bawic w zadne triale tylko odrazu zrobic wszytsko i placic Karta, wiec odrazu wybiera platnosc karta? Czy Starter Kit daje mozliwosc gry darmowej przez jakis okres?
4. Co bedzie jak sie skonczy trail(jak jednak to wybiore) moge go przedluzyc nastepnym? Zablokuja mi konto i bede musial wprowadzic nr karty kredytowej?
5. Czy jezeli nie ma Poski to po jakims czasie MS skapnie sie, ze to Polak i cos sie stanie z kontem czy juz do konca bede mogl grac na tym?

To narazie koniec pytan smile.gif
Ryo-San
Dobra, niech mi teraz ktos ladnie to podsumuje, tylko nie piszcie, ze mam wszytsko to w tym topicu, bo topic ma 60 stron, osobiscie mysle,z e trzeba wyedytowac 1 post i i tam dac all smile.gif
1. Przejdzmy odrazu do rejestracji, nie ma Polski wiec musze dac inny kraj, podaje adres np Szwecji - mam tam rodzine. I teraz jaki mam dac nr telefonu ten moj prawdziwy czy ten mojej rodzinki w Szwecji? Bo wiadomo, ze adres i kod pocztowy mam dac ich. 
2. Imie i Nazwisko w rejestracji chyba musza byc takie same jak na karcie kredytowej, nie?
3. Nie chce sie bawic w zadne triale tylko odrazu zrobic wszytsko i placic Karta, wiec odrazu wybiera platnosc karta? Czy Starter Kit daje mozliwosc gry darmowej przez jakis okres?
4. Co bedzie jak sie skonczy trail(jak jednak to wybiore) moge go przedluzyc nastepnym? Zablokuja mi konto i bede musial wprowadzic nr karty kredytowej?
5. Czy jezeli nie ma Poski to po jakims czasie MS skapnie sie, ze to Polak i cos sie stanie z kontem czy juz do konca bede mogl grac na tym?

To narazie koniec pytan smile.gif

1. numer telefonu wklepujesz taki jaki jest przypisany karcie ktorej numer podajesz przy rejestracji - oczywiscie będzie to polski numer(ja podalem numer mojej komorki)
2. Tak...dokladnie jest to opcja Card Holder Name - czyli wklepujesz takie same dane jakie są na karcie
3. a ja Ci radze sie pobawić w triale :wink: Poprostu najpierw zaloguj sie na darmowego 2 miesiecznego triala a potem przedluż go sobie Starter Kitem (12 miesiecy grania za free).... da Ci to (trail + starer kit) 14 miesięcy grania za darmo cool.gif
4. triala nie mozna przedluzyc trialem..(dziala to na bardzo starej zasadzie ekonomicznej : PROMOCJI NIE MOŻNA ZE SOBĄ ŁĄCZYĆ)
Co zrobic jak sie skonczy trial? albo kupic starer kit, albo zaplacic za miesiac albo za rok.
5. Microsoft sie nie skapnie..zresztą im jest to na ręke..bo dla nich to przecież kasa...

p.s Starter Kit(12 miesiecy grania za free+ demo disk+Headset) na www.dvdcrave.com kosztuje 185 zł 8O
Są chętni cool.gif
gorillaz66
Ryo: starter taniej wychodzi w sendicie cool.gif 34,49 funta z wysyłką
(zamówiłem w piątek tongue.gif )
Kaczor_666
nie działa ciągle... icon_evil.gif
Ryo-San
Xbox Live is not Responding, Please Try Again Later\"

Skąd ja to znam :roll:
Sprawdz Kaczy na innym łączu....
Identyczna sprawa jak u mnie kiedyś..z tym, że ja nawet nie moglem grac..;/
do dzisiaj nie wiem co to było;/
Kaczor_666
a samo się naprawiło ? Jak zadziała na innym łączu to będzie git, nie muszę u siebie przecież ściągac patchy icon_twisted.gif
Jędrek
Czyli zeby zaczac grac na Live nie potrzebuje Starter Kita? Moge rejestrowac sie bez tej plytki?
Kupuje najpierw Starter Kita, nie wypelniam nic o karcie, a po roku wypelniam ?
bartiz
Nie trzeba żadnej płytki
Ryo-San
Czyli zeby zaczac grac na Live nie potrzebuje Starter Kita? Moge rejestrowac sie bez tej plytki? 

hmmmm jakiej płytki;/
jedyna plytka jaka jest w starterze to płytka z demami gier na Lajwa..
Dane o karcie musisz wklepac przy rejestracji..czyli odrazu..

a samo się naprawiło ?

dokladnie..samo sie naprawilo
Ozi

hmmmm jakiej płytki;/

Pewnie mu chodzi o ta płytkę która na samym początku Live była dodawana do startera... jeśli ktoś nie pamięta to w pierwszych xboxach dashboard nie miał opcji "Xbox Live".

Teraz taka płytka nie jest dodawana bo każdy xbox ma juz standardowo w dashu wspomniana opcję - dodatkowo o ile się nie mylę wystarczy jakakolwiek gra z opcja "Live" żeby to sciągnąć.
Ryo-San
nawet nie trzeba miec gry z opcją Live..wystarczy podpiąc takiego Xa do netu..i zassac upload dashu :wink:
Jędrek
K. Dzieki wielkie panowie, juz teraz wszystko wiem smile.gif
Raptor
nawet nie trzeba miec gry z opcją Live..wystarczy podpiąc takiego Xa do netu..i zassac upload dashu :wink:

A xbox bez opcji LIVE podpiety do netu ot tak sobie zasysa update? Chyba nie... :roll:
Jędrek
Jezeli na karcie kredytowej sa polskie fonty(imie), to nie bede mogl sie zarejestrowac na Live? biggrin.gif
Shiva
Niektóre pytania są tak banalne, że aż odbiera mowę. Na litość boską, wpiszesz bez polskich znaczków.

shi

PS. Podirytowałem się, ale właśnie jestem po odpowiedziach na prawie 100 maili związanych z online od Czytelników i czasem są zadawane takie pytania, że mózg nie pozwala logicznie myśleć. Np. jesden z ostatnich: "cze co to jest lacze stale kumpel w bloku dalej ma i mowi ze nie musi za to placic zadna karta kredytowa, wiec jak to jest?? odpisz".
Jędrek
Dzieki, ale po co sie odrazu tak wkurzac :roll:
wrog
Shiva no to powodzenia w odpowiadaniu na takie maile smile.gif

Raptor, od razu po podpieciu samo zaczyna sciagac update.
Kaczor_666
\"cze co to jest lacze stale kumpel w bloku dalej ma i mowi ze nie musi za to placic zadna karta kredytowa, wiec jak to jest?? odpisz\".

lol laugh.gif icon_twisted.gif A co mu odpisałeś, bo jestem ciekawy cool.gif ?
Raptor
Raptor, od razu po podpieciu samo zaczyna sciagac update.

A to nie wiedzialem. Myslalem, ze stare xboxy nie robily updateu same (te ktore nie mialy opcji Xbox Live w menu).

Shiva: hahaha - swietnie znam tego typu maile :> I powiem... in times like that one... it sure sux to be you laugh.gif.
Frank Jaeger
Mam 1 pytanko. Karta z Inteligo mi przyjdzie za 10 dni. Więc, jakbym wziął póki co numer karty od mamy to potem będe go mógł w dashu zmienić, jest taka możliwość question.gif
Ryo-San
TAK....numer karty możesz w kazdej chwili zmienic na inny.
Shiva
Jędrek - irytuję się, bo po pierwsze było już o tym w tym wątku dwukrotnie, po drugie pomyśl logicznie przed zadaniem pytania. Po tzrecie... pisałem już, czemu po trzecie. :wink:

Odpisałem, że łącze stałe jest na żetony, a nie kartę kredytową. :wink:

shi
YETI

shi

no i po co?
teraz gosc bedzie pytał skad wziasc te zetony i gdzie sie je wrzuca wink.gif
Jędrek
Jędrek - irytuję się, bo po pierwsze było już o tym w tym wątku dwukrotnie, po drugie pomyśl logicznie przed zadaniem pytania. Po tzrecie... pisałem już, czemu po trzecie. :wink: 

shi

Musialem sie spytac, bo skladalem wniosek o karte. A nie chce potem zonkow jakis miec na Live juz smile.gif
Kaczor_666
A nie wie ktoś co z tymi moimi patchami ? :? Jeszcze nie sprawdziłem u kumpla.
bartiz
Kaczor mi tak na początku tylko wyskoczyło przy PGR2 (pierwszy kontakt z XBL) ale dałem OK i włączyłem jeszcze raz i wszystko poszło. Nie wiem może przeciążenie łącza question.gif
Shiva
Ja to samo miałem w RalliSport Challenge 2 - musiałem dociągać plik chyba z 15 razy, bo rozłączało. Coś z serwerami.

shi
YETI
Dziś przytrafiła mi się dość dziwna rzecz. Gram sobie az tu nagle wywala mnie do niebieskiego ekranu łączenia, po chwili wracam do gry ale już nikogo nie ma.
Cos takiego zdarzyło mi się z 4 razy na jakieś 20 meczy.
Cos mi się wydaje ze to problem z siecią (osiedlowa). Dzis sąsiad dostał tel. od administratora sieci ze ma sformatować komp. Ponieważ ma jakiegoś poważnego wirusa od cieli mu dostęp do netu., wspominali cos tez o sąsiedzie (niby o mnie) ale żadnego tel. nie miał i net mi chodzi, wiec może to nie o mnie chodziło.
Zobaczę jeszcze dziś wieczorem czy cos takiego się powtórzy.

I jeszcze jedno pytanko gdzie mogę zmienić formę opłaty za Live'a, chodzi mi o zamianę roku na miesiąc (lub odwrotnie)
Kenshin
W dashu w Xbox Live masz tam taka opcje
a tu maly offtop porownanie PS2 Online do Xbox Live podpowiem ze ten zielony samochodzik to Xbox Live biggrin.gif enjoy http://www.toya.net.pl/~kazzie/flash/harecut.swf
mario87
Dziś przytrafiła mi się dość dziwna rzecz. Gram sobie az tu nagle wywala mnie do niebieskiego ekranu łączenia, po chwili wracam do gry ale już nikogo nie ma.
Cos mi się wydaje ze to problem z siecią (osiedlowa).  Dzis sąsiad dostał tel. od administratora sieci ze ma sformatować komp. Ponieważ ma jakiegoś poważnego wirusa od cieli mu dostęp do netu., wspominali cos tez o sąsiedzie (niby o mnie) ale żadnego tel. nie miał i net mi chodzi, wiec może to nie o mnie chodziło.

I jeszcze jedno pytanko gdzie mogę zmienić formę opłaty za Live'a, chodzi mi o zamianę roku na miesiąc (lub odwrotnie)

jesli dzieje się tak przy halo2 odwiedz dział halo na tym forum, tam jest o cheaterach i mniej więcej są takie objawy..... confused.gif
Raptor
jesli dzieje się tak przy halo2  odwiedz dział halo na tym forum, tam jest o cheaterach i mniej więcej są takie objawy..... confused.gif

Nie koniecznie cheaterzy - moze mu zrywac polaczenie (wylatuje tylko on). Polecam przejrzec Game Viewery aby sie upewnic czy caly twoj team polecial czy tylko ty (jesli to pierwsze - cheat, jesli to drugie - raczej problemy z twoim laczem).
c1n3k
Cos mi się wydaje ze to problem z siecią (osiedlowa).  Dzis sąsiad dostał tel. od administratora sieci ze ma sformatować komp. Ponieważ ma jakiegoś poważnego wirusa od cieli mu dostęp do netu., wspominali cos tez o sąsiedzie (niby o mnie) ale żadnego tel. nie miał i net mi chodzi, wiec może to nie o mnie chodziło.

Ja tak mialem. To jest wina lacza.
Bartes
Witam

Mam pytanie odnosnie tych platnych content download
-czy to dziala w przypadku e-karty z mbanku ?
Probowalem z pgr2 ale cos mi odrzuca,
- mozliwe ze to wina przedawnionej karty ?( wazne do 01/2005)
Raptor
Mam pytanie odnosnie tych platnych content download 
-czy to dziala w przypadku e-karty z mbanku ?

Oczywiscie, ze tak smile.gif
Probowalem z pgr2 ale cos mi odrzuca,
- mozliwe ze to wina przedawnionej karty ?( wazne do 01/2005)

Tak - jest to mozliwe.
gorillaz66
ostatnio bartiz pisał o dziwnym przypadku mianowicie:
http://forum.psxextreme.pl/viewtopic.php?t=23123
ja własnie przed chwila dorwałem płytke ze starter kita na której są demka moto gp oraz whacked!.
nic w tym dziwnego by nie było gdyby to że owa płyta ma system ntsc a napis na kartonowym pudełku:
For use only with the Xbox video game console with \"NTSC\" designation

świadczym o tym że nie da sie jej odpalic na Palowym ixie.
ku mojemu zdziwieniu płytka odpaliła sie bez Żadnych problemów.
Nasuwa się pytanie:
Czy m$ wypuscił jakąs łate czy coś?a może wraz z wejściem do live'a i updatem dashu konsola traci blokade regionalną :?
edit>konsole mam dziewiczą,płytka działa bez względu na to czy jestem zalogowany czy nie.
Kenshin
Tzn że X niema zabespieczeń regionalnych po tym jak ma sie na dysku konsoli konto Xbox Live ??? icon_twisted.gif
Ozi
Szczerze w to wątpię... nie mam pojęcia dlaczego niektóre gry w NTSC można odpalić na palowskiej konsoli ale raczej nie ryzykowałbym kupna gier w tym systemie.
Ryo-San
Tzn że X niema zabespieczeń regionalnych po tym jak ma sie na dysku konsoli konto Xbox Live ???  :twisted:

niemożłiwe raczej..takie coś by sie odbiło szerokim echem już dawno..i pewnie przy ktoryms odpaleni Live'a nasz Xbox sciągnął by jakis updaejcik, który natychmiast by to zablokował....
Raptor
Tzn że X niema zabespieczeń regionalnych po tym jak ma sie na dysku konsoli konto Xbox Live ???  :twisted:

Nie. Xbox ma zabezpieczenia. Nie wszystkie gry maja dokladny region - czesc ma MIX (np. Fable) i pojdzie na kazdej konsoli.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.