Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: XBOX LIVE ROXX! :)
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55
popiel25
To nie do konca jest mix region. Duza czesc ma region 1 (USA/Canada) i region 4 (rest of world). Region 2 to Japonia.
Takie gry to np. Mechassault, Splinter Cell PT i Rallisport 2.
Kenshin
Immediate action required! Please read this entire notice carefully.

Dear Customer,

We are contacting you because we have been unable to charge your credit card for your Monthly subscription to Xbox Live service(s) being billed to you through Microsoft Online Services. The following credit card is the current payment method on your billing account:

Credit card type: VISA

To avoid possible suspension of your service(s) or to reactivate suspended service(s), please provide a valid credit card and a current expiration date. If payment is due for other Microsoft service(s) purchased with the above card, those services may also be affected unless you immediately update your payment information.

To update your credit card information, go to the Xbox Dashboard, select Xbox Live, and then select Account Management and update your billing information. If you have any questions, please go to www.xbox.com/support or call Xbox Customer Support at 0800 587 1102.
If you have already resolved this issue, please disregard this notice and accept our thanks.

Thank you for using Microsoft Online Services!

The Xbox Live team.

O CO IM (pipi) CHODZI ?????
gorillaz66
nie moga pobrac kasy lol
masz cos na koncie?
Kenshin
Proste cool.gif ze nie smile.gif na tym z inteligo nie tzymam kasy , kazdego 10 mialem wplacac 50 dyszek biggrin.gif to mnie zaskoczyli biggrin.gif
zaqwsx
Mam problem , zarejstrowalem sie na Xbox live i odrazu po rejestracji jak wchodze do konta mam podac 4 ostatne cyfry z karty , podaje i dalej mam znowu to co przy rejestracji czyli 'credit card connot be authorized . enter a diffyerent credit card to continue'

zarejstrowalem sie na 2 miesiecznego darmowego grania
Jędrek
Wyglada na to, ze twoja karta nie jest autoryzowana ;/ No, ale jak sie zarejestrowales to nie wiem o co chodzi ;/
YETI
zaqwsx moze cos zle wpisałes (np.waznosc karty )
sprawdz wszystko
A.Z.BEST
Mam problem , zarejstrowalem sie na Xbox live i odrazu po rejestracji jak wchodze do konta mam podac 4 ostatne cyfry z karty , podaje i dalej mam znowu to co przy rejestracji czyli 'credit card connot be authorized . enter a diffyerent credit card to continue'

zarejstrowalem sie na 2 miesiecznego darmowego grania

Spróbuj wejść na jakiejś innej konsoli na Live ale z Twojego konta- w grę wchodzi jednak wyłącznie przeniesienie konta kartą pamięci. Jednak jak masz kartę i drugą konsolę, to wejdź normalnie do swojego konta i potem wbijaj do opcji karty. Myślę, że to jest jakiś błąd dasha i próba na innej konsoli może pomóc. Ale sam w to wątpię.

W innym wypadku to nie wiem co pomoże aniżeli inna karta. A wogle jakiej użyłeś do rejestracji?
zaqwsx
zaqwsx moze cos zle wpisałes (np.waznosc karty )
sprawdz wszystko

wlasnie to zle wpisalem :oops: dzięki Raptorowi mi sie udało ( THX !)
Jędrek
Qrna zrobilem spory blad sad.gif Zarejestrowalem sie na Szwecje o dziwo jak wczesniej liczylem to wychodzilo mi, ze nie bede placil duzo, jednak dzis wchodze do dasha i patrze ile chca i wychodzi mi ponad 250 zl rocznie, przy tym, ze w USA wychodzi 170 zl. Ehh, a juz sie cieszylem smile.gif Zaloze sie, ze nie mozna juz zmienic kraju, wiec chyba bede musial zrobic nowe konto... Mozna jakos usunac Gamertaga czy trzeba w banku zablokowac zeby nie brali kasy?
Maiden
Live :!: Działa , wróciłem cool.gif Prepare 4 "difit" laugh.gif
YETI
Maiden to miałeś ten sam problem co RyoSan? (nie wykrywało Live'a)
Długo to trwało ?
I jeszcze jedno pytanko czy jest mozlisci zmiany GT lub załozenie nowego.
Jędrek
Zmienic GT chyba sie nie da. A zalozyc nowy zawsze mozna wink.gif
Von Zay
Witojcie panowie.

Ja z takim pytankiem:
Czy ktoś z tu obecnych rezygnował już może z usług Live? Póki co mam jeszcze jakiś miesiąc za darmo, ale potem nie mam najmniejszego zamiaru płacić. Z tego co czytałem na necie, trzeba się nieźle napocić, a jakoś nie chce mi się wydzwaniać do Stanów. Jak by ktoś miał jakieś doświadczenia, niech coś skrobnie. Osobiście z góry dziękuję.

A i jeszcze jedno - nie znam się na tych bankowych sprawach - jak to w ogóle jest, że Bill może pobierać nam z konta kasę?
Shiva
Sam się na to zgadasz. Przeczytaj sobie umowę i regulamin, który akceptujesz przed zarejestrowaniem się do serwisu. :wink:

Dobrze jest nie mieć po prostu pieniędzy na koncie. Zmień też numer karty w dashu na jakiś inny (np. pozmieniaj ostatnie cyfry). Ewentualnie zadzwoń do nich i poproś o rezygnację.

shi
Von Zay
Dzięki za odpowiedź. Skoro się zgadzam w regulaminie, to w porządku hyh.gif.
Natomiast coś czuję że będzie padaka z rezygnacją, bo nie widzę siebie tłumaczącego po angielsku (mam białoruski akcent i w ogóle nie wiem czy bym się dogadał z tubylcem), że jako rodowity brytyjczyk (takom żem nację wybrał) pragnę zrezygnować z usług...
Chyba że może przejdzie ten numer ze zmianą karty w dashu...
Jędrek
Ej, mieliscie w ostatnich dniach cos takiego, ze MS pobral Wam kase z konta? Dzis XboxFan powiedzial mi, ze pobrali mu z konta 10 koron szwedzkich (uzywam jego karty). I wlasnie nie wiem dlaczego to pograli, nie sciagalem zadnych dodatkow etc, zupelnie nie wiem o co chodzi.
Jędrek
Ej, MS pobral Wam kase z konta? Mi pobrali 10 koron szwedzkich i nie wiem dlaczego. Nic nie pobieralem etc. A mam 2 miechy darmo.
LUnAtiC`n01
8)jest ktoś chetny na partyjke w rainbow6?
Mam już dosyć tych amerykańców pieprzących o pizza hut i mc:D
śmiało koledzy, śmiało icon_twisted.gif
Kaczor_666
A mi się udało ściągnąc nową wersję SC PT ale demka Star Wars ciągle nie mogę zapdejtowac :?
Maiden
Maiden to miałeś ten sam problem co RyoSan? (nie wykrywało Live'a)
Długo to trwało ?
I jeszcze jedno pytanko czy jest mozlisci zmiany GT lub załozenie nowego.
Mialem cos podobnego do ryo , nie wykrywało mi przez ponad miesiac :?
zaqwsx
Qrna zrobilem spory blad sad.gif Zarejestrowalem sie na Szwecje o dziwo jak wczesniej liczylem to wychodzilo mi, ze nie bede placil duzo, jednak dzis wchodze do dasha i patrze ile chca i wychodzi mi ponad 250 zl rocznie, przy tym, ze w USA wychodzi 170 zl. Ehh, a juz sie cieszylem smile.gif Zaloze sie, ze nie mozna juz zmienic kraju, wiec chyba bede musial zrobic nowe konto... Mozna jakos usunac Gamertaga czy trzeba w banku zablokowac zeby nie brali kasy?

Jedrek wlasnie przez ciebie tez sie zarejstrowalem na szwecje , mowiles ze tam tanio ... a mialem brac na usa ...

Chociaz w sumie co za róznica? przeciez jak ci sie skonczy czas to kupisz startera i doladujesz na 12 miechow ... tak wyjdzie taniej niz abonament za rok w usa.
gorillaz66
ok a teraz mała ciekawostka o której nie wiedziałem:
5 stycznia przedłużyłem konto na miecha za 4.99 funta.
w międzyczasie tzn po 20 stycznia dorwałem starter kit-a,ofkoz konto przedłużyłem kodem na 12 msc.
Dzis lookam na inteligo a tu m$ zwrócił mi 4.99 funta (chyba za niewykorzystany w pełni okres mięsiecznej gry :wink: ) heh fajna sprawa
Ozi
Hehs - faktycznie fajna sprawa.

Co jak co ale obsługa Live to profesjonalizm pełną gębą. :P
Jędrek

Jedrek wlasnie przez ciebie tez sie zarejstrowalem na szwecje , mowiles ze tam tanio ... a mialem brac na usa ...

Chociaz w sumie co za róznica? przeciez jak ci sie skonczy czas to kupisz startera i doladujesz na 12 miechow ... tak wyjdzie taniej niz abonament za rok w usa.

Dokladnie tak zrobimy. Doladujemy se Starterkiem wink.gif Albo co tam 30 zl na miecha, to nie tak drogo wink.gif
Sorry, ale sam bylem pewny, ze tam tanio bedzie. Jakos dziwnie mi te wyliczenia wyszly, ale trudno. Wychodzi teraz ze Szwecja jest najdrozsza biggrin.gif
Flik
a teraz pytanko do ludzi ktorzy graja na najslabszej neostardzie albo czyms jeszcze gorszym wink.gif
1. czy jak robicie cokolwiek na pc i jednoczesnie gracoie to macie lagi?
2. czy jak korzystacie z headseta i sobie rozmawiacie to przerywa rozmowe i tez robia sie lagi?
3. czesto zdarza wam sie ze wywali was z gry lub "setting up connection"?
bartiz
Na pierwsze i drugie pytanie to moge Ci odpowiedziec (ja mam NEO 640)

1.Zależy od gry ale staraj sie zeby komp był całkowicie wolny
2.Kenshin ma 128kb/s i jak wchodzi na jakas strone to głos okropnie przerywa :roll:
Jędrek
Na pierwsze i drugie pytanie to moge Ci odpowiedziec (ja mam NEO 640)

1.Zależy od gry ale staraj sie zeby komp był całkowicie wolny

Dlatego najlepiej miec routerka wink.gif Ja mam i jak jestem na Live, a ktos robi cos na 2 PC naraz to nie mam zadnych zwolnien smile.gif
Flik
chcialem co prawda informacje z pierwszej reki ale i tak dzieki wink.gif
ponawiam jeszzce raz pytanko... tym razem niech odpowiedza ci z najslabszym laczem czyli 128 biggrin.gif
---
1. czy jak robicie cokolwiek na pc i jednoczesnie gracoie to macie lagi?
2. czy jak korzystacie z headseta i sobie rozmawiacie to przerywa rozmowe i tez robia sie lagi?
3. czesto zdarza wam sie ze wywali was z gry lub "setting up connection"?
LUnAtiC`n01
co prawdna mam troche szybsze ale jak testowałem jeszcze XBL to jezdziłem na takim łączu, jesli bedziesz wchodził na lepsze servery to bedzie ajj, ale z tym kompem to bym nie ryzykował hah cool.gif
Shiva
Dlatego najlepiej miec routerka wink.gif Ja mam i jak jestem na Live, a ktos robi cos na 2 PC naraz to nie mam zadnych zwolnien smile.gif

To nie ma żadnego znaczenia, czy udostępniasz przez router czy przez ICS. Liczy się przepustowośc łącza, a nie jak masz rozprowadzone urządzenia.

shi
Raptor

To nie ma żadnego znaczenia, czy udostępniasz przez router czy przez ICS. Liczy się przepustowośc łącza, a nie jak masz rozprowadzone urządzenia.

shi

Tylko w routerze na kazde IP mozesz przypisac ile lacza moze zrzerac z tego co mi wiadomo. :roll:
DrAgO
a ja mam pytanie z innej beczki jest jakas stronka na ktorej mozna zobaczyc ile ludzi gralo w dana gre i najczesciej o ktorej godzinie takie statystyki smile.gif
ps nie chodzi mi o H2
Kaczor_666
nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi :?
DrAgO
Szukam stronki takiej ze wybierasz sobie gierke np
SF:AC i masz tam podane
1) Srednia ludzi grajacych w miesiacu
2) Najczestrza godzina grania
3) itp
bartiz
Niema czegoś takiego
Raptor
Jedynie mozesz podgladac ile ludzi: aktualnie gra w halo2, gralo w przeciagu 24h i ile meczy rozegralo.
All na bungie.net/stats
zaqwsx
Jako ze moje granie an XBL skonczylo sie juz banem ( przez moją głupote) mam pytanie.

Mam zamiar sobie sprwawić drugą konsole , ale czy do innej konsoli wejdzie moje dvd stare i czy dysk twardy tez zostal zbanowany?
bartiz
Za co dostałes bana question.gif
Raptor
DVD, tak powinno. HDD - mozliwe ze zbanowany.
zaqwsx

za cos bardzo glupiego czyli wlaczylem czipa zeby odpalic pirata a nie wyciagnelem kabla sieciowego .... x wszedl do xbl i zbanowlai go sad.gif

co teraz z moim kontem? moge uzywac dalej swojego Gamertaga ? z innej konsoli ?

chciałem wsadzic dysk do nowej konsoli wtedy mialbym juz konto ale czy nie dostalbym znowu bana na całą konsole?;/

XBL mi sie za bardzo podoba zebym z niego zrezygnował :?

kurde ale załamka :cry:
A.Z.BEST

za cos bardzo glupiego czyli wlaczylem czipa zeby odpalic pirata a nie wyciagnelem kabla sieciowego .... x wszedl do xbl i zbanowlai go sad.gif

co teraz z moim kontem? moge uzywac dalej swojego Gamertaga ? z innej konsoli ?

chciałem wsadzic dysk do nowej konsoli wtedy mialbym juz konto ale czy nie dostalbym znowu bana na całą konsole?;/

XBL mi sie za bardzo podoba zebym z niego zrezygnował :?

kurde ale załamka :cry:

Dysk jest zbanowany i nie próbuj przekładać go do drugiego X'a, bo ten nowy też szybko dostanie bana jeśli zostanie wykryty ten sam dysk. Jak masz memorkę, to przegraj konto na memorkę i wrzuć po prostu na nowego X'a, a jak nie masz, to po zakupie nowego X'a dasz opcję Account Recovery, wpiszesz dane teleadresowe, chyba numer karty i jedziesz na nowym już. Ja swojego GT trzymam na memorce. A nuż gierka mi wejdzie automatycznie do XBL (SW: Battlefront) i wtedy wielka lipa. A tak jak zobaczę, że się łączy to wyrywam memorkę z GT z pada i przerywam szybko proceder łączenia się tongue.gif.
Maiden
Azbestos a co z toba i livem mam cie na liscie a le nigdy cie nie ma.Nie zalozyles innego konta question.gif
LUnAtiC`n01
haha sprytnie Azbest:)ja musiałem wyrywać konsolke od gniazdka:P ale coś sie nie udało pewnego razu icon_twisted.gif a w account recovery troche sie nagłowkowałem zanim wpisałem któryś tam nr telefonu icon_twisted.gif
zaqwsx
Jak wlaczalem wtedy gre to myslalem ze sie wlaczy dash i sobie ja wlacze, a wlaczylo sie menu XBL i na dosłownie 1 sekunde odrazu wylaczylem konsole z gniazdka ale jak widac ban został sad.gif
NiXoN
Kivek bo sie wyłącza auto sigIn :wink:
Kaczor_666
Ja nie wyłączam sign in a na niedostanie bana mam bardzo prosty sposób. Jak się włącza chipa u mnie to ustawiłem tak, że ustawienia sieciowe się zmieniają automatycznie tak, że nie działają (jest np IP wpisany pod FTP a normalnie na XBL chodzi mi tylko uato). Proste a zarazem przydatne (tylko potem po odapleniu oryginalnego dasha trzeba zmienic settingsy ręcznie).
NiXoN
Kivek mogę ci to zrobić :wink: Myślę że jak zmienie ci epproma i dam inny dysk, oryginalny ofkoz to będzie działać, ja u siebie taki myk przetestowałem. pozdro
zaqwsx
Kivek mogę ci to zrobić :wink: Myślę że jak zmienie ci epproma i dam inny dysk, oryginalny ofkoz to będzie działać, ja u siebie taki myk przetestowałem. pozdro

Spoko daj mi swoje gg , wydaje mi sie ze to i tak nie pomoze.

XBL fajna sprawa , spooko sie gralo ja ty i Graniu TS.
LUnAtiC`n01
hehe to miałem tak samo, zapomniałem wyłączyć modem i z włączonym chipem chciałem zmienić gre;)xbl wyskoczyło a ja błyskawicznie wyłączyłem konsole i najlepsze ze tego wieczora pograłem z pół godziny i było ok, na drugi dzień nie mogłem sie juz zalogowaćsmile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.