tak jak w temacie
Mam w domu starter kit i wlasnie od kilku godzin testuje system

Musze powiedziec, ze wszystko ... GRA

Bawilem sie w UT, Whacked, Ghost Recon i Moto GP - mniam

) Podpialem to do Neostrady i nie ma zwolnien, przeskokow i gadam sobie z ludzmi z calego swiata bez problemu. Wrazenia sa niesamowite - piszemy ze Shiva test do nowego PE w ktorym zawrzemy wszystkie przemyslenia i obserwacje

Moc jest z XBOXEM !!!!

))
Ölschmitz
31 05 2003, 22:13
no i dobrze
tak na marginesie, jak odpalić Live! na zchipowanej konsoli?
Trzeba zrobic wylacznik, miec niezmienione C: (potrzeba biosu ktory umozliwia odpalanie dashboardu z innej partycji) i oryginalne gry
wlasnie przed chwileczka dowiedzialem sie (thx mazzi) ze da sie grac w polsce (xarou nabierales mnie :wink: ) na zwyklym polskim IP:) nie bylo to przed tem dla mnie jasne ! teraz wreszcie dostrzegam plusy nie upiraconej konsolki (jest czysta jak lezka) z tego co pamietam okolo 3 tyg temu bylem w niemczech i starter kit byl za 59.90 euro
Pamietajcie o karcie kredytowej, choc i to nie stanowi problemu, ale nie pytajcie mnie o to, bo nic wiecej nie powiem
No masta to napisz jak sie podlaczyles tym Live do netu i jakie dane podales przy rejestracji bo cos mi tu smierdzi

tez mam starter kit od 1,5 miesiaca i na polskich danych dupa

Napisz tez co trza podac przy rejestracji zebys był wiarygodniejszy
PS. Popiel proszony o nie udzielanie sie

chcę wysluchac innych wiec nie spamuj
Wpisalismy wszystkie kody i dane, ktore otrzymalismy razem ze starter kitem. Pozniej wpisalismy numer karty kredytowej, adres zamieszkania i kod pocztowy, oraz numer telefonu (podalismy informacje zaczerpniete z jednej ze stron internetowych - adres MULLARD SPACE SCIENCE LABORATORY

))) Ogolnie jakims cudem sie zapisalismy i wszystko dziala.
Dobra, ja ide pracowac, bo mam zalegly tekst

Milej nocy i mam nadzieje, ze poprawilem Wam humorek
Aha - podpialem to na neostradzie, bezposrednio do Routera.
Napisz Mazzi w PE lub tutaj jak dokładnie uruchomić Live na przerobionym Xie... Ale coś z tymi danymi co podałeś to strasznie dziwne... Jakie dokładnie podałeś ?
HEHE
popiel25
1 06 2003, 07:39
Napek proszony o nie czytanie
Trzeba zrobic wylacznik, miec niezmienione C: (potrzeba biosu ktory umozliwia odpalanie dashboardu z innej partycji) i oryginalne gry

O wylaczniku mozecie poczytac tu:
http://www.xbox-scene.com/articles/endisable.php
A C: moze byc bylejakie, bios mzoe sie odpalac z partycji C:. Tylko plik xboxdash.xbe musi byc dashboardem Microsoftu.
Czyli, jezeli ammy starszy bios od Evox2.6/3.6, to bedziemy musieli zaupgrade'owac bios lubo pdalc Evolution-x (czy inny dash) z plyty.
PS do Mazziego: Uzywasz routera sprzetowego, np. jakis Cisco czy D-Link czy moze jakiegos PC zloma na jakims freesco? Masz jakis firewall? Potrzebowales uzywac forwardowania jakichs portow na Xa?
popiel25
1 06 2003, 07:40
Napisz Mazzi w PE lub tutaj jak dokładnie uruchomić Live na przerobionym Xie... Ale coś z tymi danymi co podałeś to strasznie dziwne... Jakie dokładnie podałeś ?
Po prsotu musisz podac przy rejestracji dane kogos z Unii Europejskiej, bo polskie dane (A szczegolnie kody pocztowe) okazuja sie dla Live'a trefne.
Ok, powiem Wam tyle, ile moge
Podalem numer karty kredytowej VISA, nazwisko wlasciciela i date waznosci - dane ktore JAKIMS CUDEM do mnie trafily

Czlowiek jest obywatelem USA

Adres, kod pocztowy i numer telefonu wzialem z przypadkowo wpisanej strony internetowej (a dokladniej WWW MULLARD SPACE SCIENCE LABORATORY z Londynu

Maila podalismy do Sciery, jako nasz rodzinny kraj: UNITED KINGDOM

"Lajf" wszystko ladnie lyknal i od razu sie uruchomil. BTW korzystamy z niego na zwyklej, nieprzerobionej konsoli. Poza plytka z demami WHACKED, MOTO GT i MECHWARRIORA mam w domu GHOST RECON i UNREAL CHAMPIONSHIP.
Najgorsze jest to, ze nie mam dzisiaj czasu grac

Konsola stoi i sie kurzy, a wieczorem wpada ja zabrac SHIVA

Bardzo niefajnie
prankster
1 06 2003, 08:39
Niby fajnie, ale chyba tylko na rok. Jak wam przyjdzie po roku płacić miesięczny abonament to pewnie będą weryfikować nazwisko, adres itd... A może się mylę i tylko przelew kasy z VISY do nich się liczy?
No jest tak jak mowisz, za rok moga byc problemy, ale nie mielismy wyjscia w koncu - czego sie nie robi dla czytelnikow i rzetelnego testu tego cudenka. Byly spore problemy z zalatwieniem tego wszystkiego i dalej nie mamy wszystkich gier, ale stajemy na glowie, zeby wszystko gralo. To bedzie DOBRY i RZETELNY test, wiec z pewnoscia bedzie warto zainwestowac kase w PE, zeby to przeczytac. Z mojej strony moge to obiecac, bo nigdy nie robie chaltury, a zdolnosci Shivy w sumie tez nie ma co kwestionowac, bo to oczywiste
popiel25
1 06 2003, 09:01
Powiedz mi jeszcze, co u Ciebie MAzzi robi za router do neo+?
Mam routera sprzetowego PLANETE model XRT-401. XBOX LIVE nie zakluca jego pracy i jak do tej pory sasiedzi mnie nie zlinczowali
A.Z.BEST
1 06 2003, 09:24
Mi też się udało nawiązać połaczenie z Live! Sieć mam przez LAN'a. Wcześniej jak to testowałem to chyba była awaria DNS'a, i bramy w jednym

. Ale teraz się udało i już jestem "connected to Xbox Live!"

. Wystarczy tylko starter kita załatwić, aby się już cieszyć w pełni. Tak się nieszczęśnie

składa, że w lipcu mykam na Półwysep Jutlandzki (Dania i to na stałe

) i tam sobie potestuję Live!'a na łączu 2Mb/s

Ihaaaa

))))) Tylko zastanawia mnie czy Live! działa tylko z państw, które są na liście (Belgia, Szwecja, UK, USA i parę innych). Bo Danii i paru innych cywilizowanych krajów tam nie ma

. No i jaki jest roczny abonament na Live! ? Polak chyba będzie musiał kupować co rok nowego startera i podszywac się pod fikcyjnego Amerykanina

. W sumie masą pieniędzy to nie jest (starter), ale....
popiel25
1 06 2003, 09:28
Azbest, jakie masz lacze? Jak dostarczasz polaczenie do Xboxa?
A.Z.BEST
1 06 2003, 09:38
Standardowe

. Na sieciach się nie znam stary i nic Ci nie powiem o routerach (poza tym, że wiem że nie wystarczały na naszą potężną sieć

). Łącznie jest ponad 800 komputerów w całej sieci, mam ipki wewnętrzne, a zewnętrzne można dostać po jednorazowej wpłacie 100zł

. W kazdym razie ja nie mam tego wykupionego... Wyciągnąłem kartkę z danymi o sieci.
Wpisałem nieswój adres (mój jest o numerek niższy, ale na szczęście nie wykryją mnie po MACu w Xbox'ie

)
10.0.3.66
Maska 255.255.0.0
DNS i Brama 10.0.0.1
Czekamy i jest connected. W sumie to niewiele zależy od ustawień łącza, wystarczy wpisać ręcznie jeśli autoconnecting nie działa. Problem w tym, że nie mam kodzika do aktywacji konta

. Aha, tutaj w Polsce testowałem tylko czy da się.... Bo dużego sensu nie widzę na 128kb/s

.
Słucham (czytam

) tak was i dochodze do wniosku, że nie bede miał XBL nigdy... Za dużo z tym zachodu. Może jak bedzie XbOX2 ...
popiel25
1 06 2003, 11:01
Słucham (czytam

) tak was i dochodze do wniosku, że nie bede miał XBL nigdy... Za dużo z tym zachodu. Może jak bedzie XbOX2 ...
Jakbys nierozdziewiczal, to nie mialbys zadnychy problemow. Po prostu wkladasz kabel od sieci i zapuszczasz plytke.
jezeli ma sie rodzine za granica to bez problemowo mozna sie cieszyc xbl dluzej niz rok i powiem tak : ja w to wchodze!
Ölschmitz
1 06 2003, 11:24
jak napisał A.Z.BEST połączenie 128 kb/s nie wchodzi w grę... to ja nie mam o czym myśleć
A.Z.BEST
1 06 2003, 11:38
jak napisał A.Z.BEST połączenie 128 kb/s nie wchodzi w grę... to ja nie mam o czym myśleć

Wchodzi w grę, jak najbardziej, tylko że będą się ludzie trochę niecierpliwić, że tak lagujesz

. A tak poważniej... Może gadać by się nie dało na tych słabszych łączach, or sth. Tak jak w Socomie na PS2. Tam jest przecie tak, że użytkownicy ze słabszymi łączami nie mogą nawijać przez mikrofony, a tak poza tym to cieszą się możliwościami sieci (prawie

) w pełni. Miałem tu na myśli to, że moja przygoda z Live! w tym kraju się nie potoczy dalej. Sprawdziłem czy działa i styka

. Po co mam tutaj kupować startera na takie słabe łącze, skoro wyjeżdżam...
OMG

Więcej postów już nie dopisuję, to mój jubileuszowy 69

.
popiel25
1 06 2003, 12:25
Wlasnie jestem po malej zabawie z Xbox Live. Zainstalowalem go przez gre obslugujaca Live (UC). Recznie podalem DNSy, IPki, areszte sciagnal Xbox z DHCP. Wszystko ladnie wykryl i polaczyl (lacze osiedlowe, jakis tam router pewnie jest).
Przed czyms takim koniecznie zrobcie backup partycji C:, jezeli macie stary bios (ja akurat mam jakis stary, nowszego nie potrzebowalem
). Bo potem trzeba robic wszystko od poczatku, tak jak sie instalowalo evolution-x
Teraz juz tylko musze kupic starter kit do domku i cieszyc sie zabawa u siebie
A.Z.BEST
1 06 2003, 12:37
No to teraz wrzuć to na komrela. Bo mi pakowanie tego shitu średnio idzie i wyszły mi 3 pliki po 30MB i choć wejdzie to na 2 konta na ftpie komrela, to nie tak jak jest podzielone teraz, a nie chce mi się w to bawić już więcej, tym bardziej, że mogę to zrzucić na Ciebie...

Wrzucaj. Konta zapodałem na prv. A dla ludzi, którzy będą chcieli to ściągnąć:
ftp.free.komrel.net l:xblive1 p:xblive
ftp.free.komrel.net l:xblive2 p:xblive
ftp.free.komrel.net l:xblive3 p:xblive
Popiel sam zarządzi jak mają się nazywać te rary, choć proponuję po prostu xblive1.rar i xblive2.rar

. Czekamy

.
Ewentualnie przez http
http://xblive1.free.komrel.net/xblive1.rar
http://xblive2.free.komrel.net/xblive2.rar
http://xblive2.free.komrel.net/xblive3.rar
Ale trzeba zaczekać aż Popiel da znać, że już wszystko jest na serwerze

.
Post update'owany. Jak ściągniecie te 3 pliki rar, to musicie je wypakować, a następnie wrzucić na partycję C: Xbox'a zezwalając na zastąpienie każdego pliku i folderu jaki wyskoczy

. Pytania...?
popiel25
1 06 2003, 12:40
Jest tak izonk, ze juz nie mam partycji c: z livem (skasowalem, bo mialem error 21, kombinowalem jeszcze, zeby zgrac dash evox z dashem MSu i moim starym biosem).
Jezeli mozesz uploaduj dalej, ja nie mam takiej mozliwosci, bo nie mam czego uploadowac :cry:
Bu, Shiva przychodzi za chwile po konsole z Live

((
popiel25
1 06 2003, 16:00
Bu, Shiva przychodzi za chwile po konsole z Live

((
To ja zaraz przyjde do Shivy po konsole z Live
Mazur-San, pwoiedz mi prosze jeszcze jakiegos osbie obraliscie GamerTaga w Live?
^BlaZzin^DMC
1 06 2003, 17:34
Gdybym zakładał XBL to tylko i wyłącznie dla HALO.
popiel 25: PSX Extreme to nasz Gamertag A co ... chcesz sie z nami zaprzyjaźnić

) ?
Blazin: HALO nie ma opcji XBL
A.Z.BEST
1 06 2003, 18:19
Oryginalny dash MS z zainstalowanym Xbox Live! dla przetestowania czy działa oraz dla tych, którym wywaliła się partycja
Dla ludzi, którzy będą chcieli to ściągnąć:
Ewentualnie przez http
http://xblive2.free.komrel.net/xblive3.rarŚciągnijcie te 3 pliki *.rar a potem je wypakujcie. Wszystko co się wypakuje wrzucacie na partycję C: Xbox'a. Już uploadowałem. Szybko!! Macie tylko miesiąc. Aha, i nie grzebać za wiele w folderach na tych kontach

.
^BlaZzin^DMC
1 06 2003, 18:24
Pozwolisz że spytam a także zadam pytanie które ciągle przewija mi sie w głowie a zarazem nie daje mi spokoju.

.Mianowicie czemu tylko miesiac ?.
popiel25
1 06 2003, 18:27
Pozwolisz że spytam a zaraz zadam pytanie które ciągle przewija mi sie w głowie a zarazem nie daje mi spokoju.

Bo Komrel.Net daje konta "bezplatne" do przetestowania tylko na miesiac, ale za to daje az 50MB!
A.Z.BEST
1 06 2003, 18:28
Pozwolisz że spytam a zaraz zadam pytanie które ciągle przewija mi sie w głowie a zarazem nie daje mi spokoju.

Bo złośliwy jestem

. O! A tak poważnie; to darmowy serwer. 50MB to chyba najlepszy luks jaki jest za darmo, jak będzie się klikać w banner za każdy MB, to wtedy będzie to stało dłużej niż 1 miesiąc. Wasza sprawa. Zaopiekujcie się tymi kontami, bo mi się zwyczajnie nie chce

. Uploadowałem (co jest niezgodne z prawem ofkoz

) i umywam ręce już

.
popiel25
1 06 2003, 18:32
Jako czlowiek niepracujacy [juz od dawna] w komrelu zdradze Wam jego smieszne zabwazpiecznie. Wywal plik punktyphp i juz macie dozywotnie (no, az admin si nie kapnie) konto
^BlaZzin^DMC
1 06 2003, 18:36
Ölschmitz
1 06 2003, 20:10
te pliki to cały dysk C xboxa?
popiel25
1 06 2003, 20:31
Tak, ale nie dysk, tylko partycja C: jezeli juz
Ölschmitz
1 06 2003, 20:48
Tak, ale nie dysk, tylko partycja C: jezeli juz

no tak, tob miałem na myśli
O, widzę że wątek o Live`ie się ładnie rozwija. Koniec tego dobrego dla Mazura, zabrałem mu sprzęta ponownie do siebie do domu. Co do rejestracji i faktu, że jest z tym trochę zachodu - bzdura. Pomęczyć się trzeba tylko w przypadku, jeśli nie chcecie podawać prawdziwych danych z uwagi na kartę kredytową - ja wpisałem lewe, nie pytajcie skąd, i łyknęło. Zawsze można podać swoje prawdziwe dane, przy czym jest tylko kwestia kodu pocztowego - polski nie działa. Na początku wybiera się kraj, więc trzeba dopasowac kod (i adres) do kraju, który się wcześniej wybrało. Banał.
Gra się miło, choć łącze musi być dobrej jakości (min. 256 kbps przy komunikacji głosowej, najlepiej pełne 512 kbps - to zapewnia neostrada). Szczegółowy test w #71 PE, tam krok po kroku napisze co i jak. Ponadto będą nasze odczucia z Mazzim z obcowania z grami, m.in. Moto GP, Whacked, Mech Assault, NBA 2K3, Return to Castle Wolfestein, Unreal Championship i Ghost Recon. Jak sami widzcie, sporo tego - a to dopero początek. Wyobraźcie sobie Halo 2, PGR2...
PS. W Europie jest już dostępny Network Adapter do PS2. W komplecie z SOCOMem (demo online), headsetem do komunikacji głosowej identycznym niemal z tym co w przypadku Xboxa i paroma demkami gier. Zestaw kosztuje tyle samo co Starter Kit od Xboxa: 59 Euro. Szczegółowy test oczywiście w #71 PE, to będzie taki łączony materiał - w formie porównania obu systemów.
Ölschmitz
1 06 2003, 20:51
o cholera, załatwiłbym sobie Neostradę, ale mam Netię
rozumiem więc, że na moim 128 kb/s będzie działało tylko bez komunikacji głosowej?
popiel25
1 06 2003, 21:04
o cholera, załatwiłbym sobie Neostradę, ale mam Netię
rozumiem więc, że na moim 128 kb/s będzie działało tylko bez komunikacji głosowej?
Najnormalniej w swiecie mzoe sie lagowac.
Oficjalnie NA do PS2 w PALu bedzie 11 czerwca '03.
PS do Shivy: Jakos uruchomniles to na SDI z ICS na Windzie?
PS do spryciarzy z PE: A co z netem na GCN? JA juz w marcu mialem modemy, sieciowki i gry PALowe do GCN z siecia
Na 128 kbps pójdzie z głosem, tylko mogą wystąpić (czytaj: na pewno wystąpią) lagi. Ale jeśli np. umówisz się na granie ze znajomymi z Polski i będziecie grać np. w cztery-osiem osób, to wówczas nie będzie raczej żadnych problemów. Tutaj rozbija się sprawa o to, ile gra osób (np. 16 - sporo, nie?) i skąd oni są. Aha, jaki rodzaj połączenia masz na Netii? Jeśli ISDN bądź coś w stylu SDI, to Xbox Live nie supportuje tego rodzaju dostępu do sieci. (...) Popiel, NA można już kupować przez sklep online na
http://bbeurope.playstationshop.net - faktycznie, w sklepach od 11 czerwca. SDI nie działa, nie da się uruchomić Live`a. Zaś co do GCN-a - tja, prędzej się prześpię z nietoperzem, aniżeli Big N zrobi cokolwiek w tym temacie w Europie.
A.Z.BEST
1 06 2003, 22:58
SDI ma stałe IP a nie da się przez to łaczyć do Live'a :> Hm.... ISDN i neo+ mają przecież różne ipki za każdym logowaniem

. To ja już się w tym zamotam. No dobra, a co z łączem satelitarnym

? Pytam od razu o Danię

. Jak nie wiecie nic co z łączami przez satelitkę, to nie odpowiadajcie, że w Danii nie mieszkacie, tylko pomińcie mój post

. Jednak jeśli ktoś wie i może mi w tym dopomóc, to będzie super milutko

.
Netu przez satelitę Xbox Live nie supportuje. Podobnie jak połączeń typu dial-up (SDI jest swego rodzaju odmianą dial-up) oraz ISDN. Nie supportuje nie znaczy od razu, że nie działa, ale...
Ölschmitz
2 06 2003, 12:42
No to teraz wrzuć to na komrela. Bo mi pakowanie tego shitu średnio idzie i wyszły mi 3 pliki po 30MB i choć wejdzie to na 2 konta na ftpie komrela, to nie tak jak jest podzielone teraz, a nie chce mi się w to bawić już więcej, tym bardziej, że mogę to zrzucić na Ciebie...

Wrzucaj. Konta zapodałem na prv. A dla ludzi, którzy będą chcieli to ściągnąć:
Popiel sam zarządzi jak mają się nazywać te rary, choć proponuję po prostu xblive1.rar i xblive2.rar

. Czekamy

.
Ewentualnie przez http
http://xblive2.free.komrel.net/xblive3.rar
Ale trzeba zaczekać aż Popiel da znać, że już wszystko jest na serwerze

.
Post update'owany. Jak ściągniecie te 3 pliki rar, to musicie je wypakować, a następnie wrzucić na partycję C: Xbox'a zezwalając na zastąpienie każdego pliku i folderu jaki wyskoczy

. Pytania...?
nie mogę ściągnąć! występuje błąd 404 że takiej strony ni ma
popiel25
2 06 2003, 13:18
Netu przez satelitę Xbox Live nie supportuje. Podobnie jak połączeń typu dial-up (SDI jest swego rodzaju odmianą dial-up) oraz ISDN. Nie supportuje nie znaczy od razu, że nie działa, ale...
Hehe, ja sie wczoraj w nocy podlaczylem na...modemie z komorki przez GPRS
Lacze sharingowalem przez ICS w XP. To jest hardkor
A.Z.BEST
2 06 2003, 16:04
Witamy!
Z przykrością zawiadamiamy, że zmuszeni byliśmy usunąć Twoje konto
o nazwie xblive2, gdyż liczba punktów, które otrzymywałeś za kliknięcia
w bannery, spadła poniżej zera.
Konta o tej nazwie nie będzie można ponownie założyć przed upływem
miesiąca. Jesteśmy skłonni rozpatrzyć indywidualne prośby o możliwość
ponownego założenia konta z tą samą nazwą, ale zastrzegamy sobie możliwość
nie odpowiadania na emaile.
--
obsługa free.kOmrEl
A to chu....e

))))). Nie mam ochoty więcej tego zakładać. Popiel, Napek... reszta ludzi na Was liczy

. Moja próba się nie powiodła :>.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.