Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: -==Pochwalcie się :)==-
Forum PSX Extreme > Inne > Klub Dobrej Ksiazki
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
-=Burthess=-
Tutaj chwalcie się jakie książeczki nabyliście ostatnio.

Ja ostatnio (wczoraj) nabyłem "Przypadek Charlsa Dextera Warda" H.P Lovecrafta biggrin.gif Już się ciesze na czytanie ale na razie musze skończyć "W górach szaleństwa"
palo
Tutaj chwalcie się jakie książeczki nabyliście ostatnio.
ke question.gif :!:
" Ciekawe czasy " - Terry Pratchet i PE#70 laugh.gif
NCdeIgnis
dziwne :> ja wlasnie tez nabylem "ciekawe czasy" hyh.gif hehe

maloy ot : palo a jaka Ci sie najbardziej z serii podobała ? hyh.gif
Mazzi
Buick 8 Stephena Kinga smile.gif
Vincent
A ja w ramach "idę do woja, kupię coś o wojsku", nabyłem (a raczej moja sympatia) , powieść napisaną przez Malcolma Frowly'eja o nieźle zapowiadającym się tytule "Ultramaryna" cool.gif
Książka traktuje o tematyce Marynarki Wojennej jak się nietrudno zorientować i rzeczywiście może przykuć mnie na trochę, ale dopiero jak skończę "Zaginionego w Himalajach" tongue.gif

PoZdRo_O
Guts
Ostatnio udało mi sie dojrzec na połce w Carrefour ''Mechaniczna Pomarancze'' A.Burgessa (ostatni egzeplarz).
Oczywiscie dokonałem zakupu (20 zł ->normalnie kosztowała 21 zł). biggrin.gif
Anonymous
Dante Alighieri: <Jezyk pospolity> oraz <Monarchia>
Tifa14
Ja ostatnio w sród regałów zawalonych książkami wojennymi mojego ojca, znalazłam książeczkę "Marta" Elizy Orzeszkowej. Na pozór bez sensu, ale pozory mylą smile.gif.
Yohko
wlasnie dostalam super ksiazke - "The Penguin Dictionary of Symbols" smile.gif wlasciwie to nie jest literatura, a jednak czyta sie swietnie - do kazdego symbolu jest obszerne tlumaczenie smile.gif
Kali
"ROmance of the three kingdoms" w wersji elektronicznej biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Ana
"Pamiętniki hakerow" (jeszcze nie mam ale niedlugo koniec roku"
"Daleki Wschód" nie mam autora
Słownik j.angielskiego:)
Metal Hammer:)
ds
Imre Kertesz "Los Utracony"
Krupier
Buick 8 Stephena Kinga smile.gif

I jak wrażenia? Pytam bo widziałem ostatnio dużo tego i jakoś mnie kusi :>
Diabeu
icon_twisted.gif :Wściekłe Psy" scenariusz, 7 zika icon_twisted.gif
Deks
"Dragon Lance"- "Smoki jesiennego zmierzchu"
"Dotyk Zła"
"Amerykańscy Bogowie"
Yacek
Najtrudniejszy Cel C. Hyde'a / download ponad 50 roznych ksiazek, w tym "Stefek Krol" ;]
Tekken_1987
Ja ostatnio nabyłem same ambitne lektury wink.gif : "Bestia w aksamicie" (Jack Yeovil) "Smoczy pazur" (Artur Baniewicz)

Niecierpliwie oczekuje drugiego tomu "Achaji" i kolejnej książki Sapkowskiego
Yohko
dzis kupilam "Graf Zero" Gibsona za cale... 9.90 w Tesco smile.gif lubie takie promocje biggrin.gif
MANIEK
Ja ostatnio nabyłem "Muzyka Duszy" terrego Pratcheta. Zaniedługo [Jak skończę "Czarodzicielstwo] zabiorę się do czytania smile.gif
Moni
Ja ostatnio nabyłam świetna książke o psychologii cool.gif "Jezus Chrystus najlepszym psychologiem" ...ale musze najpierw dokonczyc inna aby wziąć sie za nia :wink:
Nona(M)e
Mój wczorajszy nabytek to (w końcu) "Diuna" Franka Herberta.
Anonymous
Ostatnio wujek przysłal mi z z Ameryki ksiazke "Przygody Tomka Sojera" . Cala ksiazka pisana jest po angielsku. Uff...to dopiero bedzie wyzwanie smile.gif
Moni
Ten ostatni post ja pisalam icon_twisted.gif
Ölschmitz
a ja w koncu kupilem Biblię... ;p ooo tak, bede czytal!
Nozomi
'Tonghak' Haliny Ogarek- Czoj, za bezcen w antykwariacie wink.gif
Ceglash
Ja w poniedzialek nabylem(wreszcie) "Autostopem przez galaktykę" D. Adamsa i wlasnie koncze czytac(marne 170 stron). Ksiazka jest w pyte(humor lepszy od Pratchetta, serio!) i dzisiaj na bank nabywam drugą czesc tej ekstra trylogii w pieciu czesciach: "Restauracja na koncu wszechswiata" cool.gif Hehe ten Bleebronx RZADZI biggrin.gif icon_twisted.gif
Megus
Nabyłem ostatnio (jakies 6 miesiecy temu, ale ciagle jestem z tego zadowolony cool.gif ) Dictionary Japanese-English, English-Japanese, Harry Potter 5 część, Kronika XX wieku, Krótka historia czasu (Hawkinga) i trochę innych się znajdzie....
Lp_dream
ojej ostatnio...hmmm

"Opowieść Murasaki"
"Wampir Lestat"
"W krainie kota"
" O miłości i innych demonach"---tytuł daje odwrotne skojażenia
no i oczywiście jedyny w swoim rodzaju, niepowtarzalny ......słownik języka polskiego biggrin.gif ciekawe gdzie posiałam poprzedni ?!
Ceglash
dzis kupilam \"Graf Zero\" Gibsona za cale... 9.90 w Tesco smile.gif lubie takie promocje biggrin.gif

Heh ostatnio w warszawskim Tesco na Górczewskiej można było nabyć "Wyprawę czarownic" Pratchetta za 15 zeta(teraz ta książka stoi tam za 27 zeta, hmmm), a jedną z książek Orsona Scott Carda za... 3 zł.

Anyway, jak ktos jest zainteresowany moze nabyc książkę(nie pamiętam tytułu) pana Scotta(rywal Pratchetta) w Carrefourze(taki hipermarket biggrin.gif ) na Wileńskiej w Warszawie za 4 zł :wink:
dmlakers
Ostatnio (od stycznia) kupilem :
arrow.gif Koran
arrow.gif Dzienniki motocyklowe - Che Guevarry
arrow.gif Baza UFO - Timothy Gooda
arrow.gif Świety Graal, świeta krew
arrow.gif Ciemna strona chrzescijanstwa
arrow.gif Zbrodnie w imieniu chrystusa
arrow.gif Kobiety watykanu
arrow.gif Tajne sprawy papieży
arrow.gif Najwieksze kłamstwa i mistyfikacje w dziejach koscioła
arrow.gif Życie seksualne papieży
arrow.gif Inkwizycja - Michaela Baigenta
arrow.gif Bushido - Inazo Nitobe

oraz z Chin "Czerwona ksiażeczke" Mao Tse-Tunga (w jezyku chinskim biggrin.gif )
Guados lord
Ostatni nabytek - Królowa Margot (A. Dumas), szukalem dobre pół roku, nabyta za 10zl
Gotenks
Dzisiaj przyszła paczuszka z Merlina, a wniej sporo lektury do czytania:

- Chmara Wróbli - Takashi Matsuoka
- Nekroskop tom 1 - Brian Lumley
- Atuty Zguby - R. Zelazny
- Dworce Chaosu - jw
- Dziewięciu książąt amberu - jw
- Krew Amberu - jw
- Rycerz cieni - jw
- Znaki Chaosu - jw
- Smoki jesiennego zmierzchu. Kroniki tom 1 - Margaret Weiss

I jedną z nich już wcześniej czytałem (9 książąt amberu), ale zakupiłem ją, żeby mieć wszystkie tomy z cyklu na półce wink.gif

I jeszcze najgorsze jest to, że na razie nie mam czasu na zagłębienie się w te książki :cry: Nadrabiam zaległości lektur szkolnych, już za dwa tygodnie próbna matura cool.gif
speedX
Ostatnio nabylem "Neuromancera" Williama Gibsona biggrin.gif
qwer
"Ojciec chrzestny" Mario Puzo
Sado
Ostatnio sobie kupiłem książki R.A. Salvatore- "Dziedzictwo", "Bezgwiezdna Noc", "Mroczne Oblężenie"- fanatstyczne... :roll: smile.gif
casper300
A ja sobie kupiłem "historię w pigułce", bo mi sie lepiej z tego uczy tongue.gif
Kmiot
Pratchett - 'Kolor Magii' oraz 'Straż! Straż!'
Ciekawość smile.gif
qwer
"Paragraf 22" Joseph Heller
Anamoli
icon_idea.gif
szczurek
"Ciemna Strona Mocy" - Timothy Zahn, trylogia Thrawna happy.gif
Ceglash
Właśnie zakupiłem na Allegro tą książkę:

Za jedyne 30zł tongue.gif Kiedys nawet już trochę "liznąłem" tej Diuny ale po jakichś 200 stronach sie zniecheciłem unsure.gif No a teraz znowu dopadła mnie "chcica" na tą książkę(bo sie głupi hurraoptymistycznych komentarzy o niej na necie naczytałem nonie.gif ).
Morden
Ostatnimi czasy nie kupowalem wiele, ale z tego co wymienic warto, a co ksiazka w sumie nie jest, pochwalic sie moge Cindirella autorstwa Junko Mizuno. Trudno o bardziej osobisty styl wsrod japonskich tworcow. Styl mozna okreslic tylko jako Osamu Tezuka spotyka Eiji Otsuka.

Nabylem tez American Gods autorstwa pana Neil'a Gaimana. Ksiazke czytalem juz dawno temu, ale pozyczylem ja z biblioteki. Posiadanie wlasnego egzemplarza z twardym grzbietem bylo wiec musem.

Do dwoch powyzszych mozna dolaczyc cala tone mangi wszelakiej oraz komiksu takiego i siakiego na czele z Rocky'm Martina Kellermana. Stukajac nerwowo palcami w blat stolu czekam na The Alchemy of MirrorMask. Gaiman i McKean daja rade jak zwykle.
Papaya
Ostatnio nabylam "Milosc na uwiezi (Ai no Kusabi) " autorstwa pani Rieko Yoshihara. Ksiazka opowiada historie grupy mlodocianych wyrzutkow mieszkajacych w slumsach futurystycznego miasta, gdzie bol egzystencji laczy sie z bolem odbytu wink.gif Tak, tak, bo to yaoi dozwolone dla czytelnikow od 18 roku zycia smile.gif
Gotenks
Wczoraj przyszła mi paczka z książkami:
"Książe Chaosu" - Zelaznego
"Ostatnie życzenie" - Sapka
"Na południe od granicy, na zachod od słońca" - Haruki Murakami
tk
Heh nie ma to jak wakacyjne kiermasze i inne tego typu miejsówki. Zakupiłem pierwszy Nekroskop Lumley'a za 3 zł pod przystankiem niedaleko domu między kalafiorami i truskawkami u jakiegos starego dziada biggrin.gif Co jeszcze dostępne: "Tożsamość Bourne'a" - 6 zł, "Kostnica" i wiele innych Mastertona - 3 zł, "Carrie" Kinga - 5zł, wszystko stare wydania w dobrym stanie biggrin.gif
grvac
"kod Leonarda da Vinci" " Anioły i Demony" " Opowieści Dzikich Pól" smile.gif
Kmiot
Ostatnio nabywam kolejne książki z serii "Świata Dysku", ale zakupiłem też "Małego Księcia", bo mam do niego sentyment i chcę, żeby stał u mnie na półce biggrin.gif
Przeczytałem go w godzinę dry.gif Chciałoby się więcej i więcej.
qwer
Jakiś czas temu kupiłam "Solaris" Lema, bo nie było tej książki u nas w bibliotece, aż trudno w to uwierzyć!
matek_79

"Główny bohater zbliża się do trzydziestki. Jego życie ugrzęzło w martwym punkcie, pomiędzy pracą, obskurną kawalerką i barem, w którym spotyka się z takimi samymi sfrustrowanymi samotnikami. 11 września 2001, na kilka godzin przed zamachami, zakochuje się w swej rówieśnicy, kobiecie sukcesu, szczęśliwej z kimś innym. Podsumowuje całe swe dotychczasowe życie. Przed oczami jak film wyświetla mu się kronika generacji współczesnych polskich trzydziestokilkulatków. Od dzieciństwa lat 70., przez stan wojenny i pierwsze romanse, festiwale w Jarocinie i szalone wybryki młodości, aż po wejście w dorosłość i dwuznaczną moralnie pracę dziennikarza. A w dorosłym życiu jest jak na wojnie: kto się nie kala, ten nie żyje.
Świetnie napisana ostrym, wyrazistym językiem, ironiczna i pełna pasji debiutancka powieść nie tylko dla czytelników z opisanego pokolenia."
źródło: BiblioNETka.pl
Od siebie dodam ze jest w niej strasznie duzo gniewu ukierunkowanego na wspolczesny swiat, przy czym autor nie oszczedza niczego ani nikogo. Moze inaczej- jesli ktos lubi czytac posty autorstwa Diabua to powinien przeczytac ta kasiazke, bo Diabeu moglby brac u tego pana korepetycje ;p Na koniec cytat znajdujacy sie na rewersie okladki:
"Ustrój jest bez sensu, jeśli władze ma hołota. Wcale się nie zdziwię, jeżeli kiedyś hołota zniszczy sama siebie... A wszystko dokoła jest jak najbardziej po linii: to nawet nie urodzaj na debili. To prawdziwa moda. Moda na prostackie pomysły. Moda na pracowników, którzy są najgłupsi i przez to najmniej groźni. Dalej są najgłupsi kierownicy działów, najgłupsi zastępcy. Najgłupsi dyrektorzy... Głupek przyciąga głupka, głupki łączą się w coraz większe zbiory. Zbiory głupków sklejają się i pewnego dnia wypełnią cały nasz świat, który w końcu pierdyknie jak mydlana bańka."
lukasz
ostatnio Kaligula Camusa.ciekawy dramat poświęcony rzymskiemu cesarzowi.jak dużo krwi niewinnych można przelać?jak długo można uciskać poddanych?jak ludzie zareagują na lata tyranii?odpowiedzią na wszystko jest oczywiście..śmierć.polecam ale to camus a on był niezastąpiony!ostatni z wielkich.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.